Un mesaj din China, cu ocazia lansării cărtii lui Angelo Miculescu

Am primit din China, din partea unui prieten, diplomat, vorbitor de română, un mesaj emotionant cu ocazia lansării volumului de astăzi:

„Un profund omagiu ambasadorului Angelo Miculescu

Acum câteva zile, am aflat pe FB că va apărea această carte și m-am bucurat enorm, pentru că după încetarea din viață a lui Angelo Miculescu este prima dată când se lansează cartea dedicată acestei personalități române,care a rămas vie în amintirea noastră. Văzând zâmbetul lui din poza copertei, gândurile mele s-au întors în ani 80 din secolul trecut. In perioada aceea, eu eram încă la început de carieră și prin contactele realizate atunci fie cu întălniri,fie cu compania unor delegații, am învățat foarte multe lucruri de la acest înalt demnitar român, nutrind sentimente de adânc respect și o reală prețuire pentru acesta.

Angelo Miculescu a fost un politician eminent,un mare patriot, fiind mândru că era un român.Pentru dumnealui, interesul țării era mai presus de orice și cu toate că era ceva mai în vârstă, nu a precupetit nici un efort pentru a duce la bun sfârșit sarcinile trasate de București, fiind apreciat ca un ambasador activ, harnic și devotat națiunii române. În vremea aceea, Miculescu era un înalt demnitar român cu rang de vicepremier, dar în el nu se constata deloc acest lucru. Era modest, fără aer de șef; era pragmatic, tot timpul întra direct în subiect; era apropiat de oameni, te considera partener de dialog egal, chiar dacă erai mai tânăr sau provenit din rândul oamenilor de rând. Era un om foarte plăcut și simpatic pentru chinezi. Prin urmare, a fost făcută prietenia dintre ambasadorul Miculescu și mulți chinezi de la conducerea partidului și statului chinez până la oameni simpli.

Angelo Miculescu a fost un mare prieten al poporului chinez și iubea mult China ca și România.Misiunea ambosatorului Angelo Miculescu în China a găsit acest stat asiatic în primi ani ai procesului de reformă și deschidere spre exterior și China avea nevoie de experianță, investiții din afara țării. Fiind un mare specialist agronom și având bogată experianță politică, Migulescu a promovat cu mare plăcere și energie schimburile dintre China și România în toate domeniile de activitate, totodata a dat și multe sfaturi prețioase liderilor chinezi privind îmbunătățirea activității agricole din China. Se poate spune că stadiul actual în care a ajuns agricultura chineză de astăzi se datorește și contribuției aduse de Miculescu în acea vreme.

Anul acesta, China și România vor marca 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state. Această lucrare va fi un cadou de mare preț pentru acest eveniment deosebit de important.Memorând pe ambasadorul Miculescu, trebuie să învățăm de la Miculescu calitățile sale ca om de stat, diplomat și cetățean, să învățăm modalitatea de lucru și spiritul de lucru în care a militat pentru continuarea și aprofundarea cunoașterii reciproce dintre cele două state și popoare,pentru promovarea și consolidarea prieteniei și colaborăii tradiționale ce leagă China și România și să ducem mai departe, din generație în generație, prietenia chino-română în noul contex istoric.

Li Ming
fost director general al Direcției generale
Eurasia a Departamentului general al C.C al
P.C.Chinez

10 gânduri despre “Un mesaj din China, cu ocazia lansării cărtii lui Angelo Miculescu

  1. Putin off-topic

    Azi, „TheJerusalemPost”, Februarie 13, 2019

    Titlu articol
    „German foreign ministry celebrates Iran’s islamic revolution in Berlin”

    „Foreign ministry state secretary Niels Annen, from Social Democratic party, and an official from the Iran desk at the ministry attended the promullah regime event.”

    Din corpul stirii:

    „The German foreign affairs ministry sent representatives to Iran’s embassy in Berlin to celebrate the 40-year anniversary of the Islamic Republic of Iran -a regime in Tehran that frequently urges the destruction of the Jewish state and spreads Holocaust denial”

    Ce zice Trump pe Twitter:

    „40 years of corruption, 40 years of repression, 40 years of terror.The regime in Iran has produced only #40 yearsofFailure.The long-suffering Iranian people deserve a much brighter future.”

    Noi ce zicem ?!

    Nimic, pentru ca nu stim ce vrem, nici la presedintie, nici la Parlament, nici la partide.Alergam ca de obicei dupa doi iepuri, si nu ne decidem.

    Hint: Scutul, care e deja construit,il avem deja, asta e un fapt, a fost creat pentru rachete balistice ce pot veni catre Europa dinspre … un „proxy”, cum e si Iranul la acest moment.

    Cu Maduro a fost mai simplu.

  2. Proiect regresist al progresistilor: Abandonarea regulii unanimitatii ar deschide calea spre state spectatoare sau subordonate unor carteluri ale celor mai puternice state membre ale Uniunii Europene

    Credeam ca numai institutiile executive ale integrarii europene pot fi marcate de derapaje nedemocratice. M-am inselat. O rezolutie adoptata miercuri de catre Parlamentul European cere sa se renunte la regula unanimitatii in favoarea celei a majoritatii calificate in adoptarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene.

    Motivatia sustinuta de rezolutie e ca prin schimbarea pe care o propune ar fi depasite “opozitii” ale unor state privind “politica externă” sau “migraţia” si se va “avansa” mai rapid in luarea deciziilor europene. In realitate, daca blocul “pro-european” din PE, prefigurat de 407 voturi pentru rezolutie, va avea castig de cauza, “euroscepticii” si “neutrii”, desenati de 196 voturi impotriva si respectiv 41 de voturi abtineri, vor deveni “spectatori” sau “subordonati”. Va fi un derapaj al PE. Toate statele membre UE sunt pro-europene. Este un abuz semantic, o speculatie politicianista ca adeptii unei integrari europene discriminatorii sa se autointituleze “pro-europeni”.

    Nu este intamplator ca autori ai rezolutiei de renuntare la unanimitate sunt socialistii internationalisti. Ei sunt masacratorii de serviciu ai intereselor nationale, sustinatorii subordonarii unor interese straine, unui centru supranational. “Trebuie să depăşim regula unanimităţii folosind clauzele-pasarelă ale Tratatului de la Lisabona sau reformând tratatele pentru a evita blocajele în politica externă, în cea fiscală, sau în alte domenii unde este nevoie”, a afirmat iniţiatorul rezoluţiei, eurodeputatul socialist spaniol Ramon Jauregui, agitand riscul “nationalismului”.

    Este stranie coincidenta dintre demersul socialistilor si pozitia din urma cu cateva zile a miliardarului evreu american George Soros, dusmanul declarat al natiunilor europene. El este speriat de posibilitatea ca fortele pro-nationale din UE sa castige apropiatele alegeri europarlamentare si sa “nationalizeze” proiectul european, in favoarea statelor-natiuni. Soros se afirma ca un activ sustinator politic si financiar al transformarii Europei intr-o colonie a migrantilor.

    Culmea ridicolului si cinismului, care insa il lasa nepasator, pentru el contand doar banii sai blestemati si ong-urile sale toxice, e ca intr-un articol, “Europa, te rog trezeste-te!”, publicat luni, finantatorul traficantilor de migranti demonizeaza fortele pro-euro-nationale drept… “forte antieuropene”! Orbit de modelul federalist al Statelor Unite ale Americii (SUA), George Soros nu vede legatura dintre pro-national si pro-european, specifica Europei natiunilor, care ar fi anulata de un proiect „Statele Unite ale Europei” (SUE). „Din păcate, forţele antieuropene se vor bucura de un avantaj competitiv la acest scrutin, din mai multe motive, între care sistemul partinic învechit din majoritatea ţărilor europene, imposibilitatea practică de a modifica tratatul şi lipsa instrumentelor legale pentru disciplinarea statelor membre care încalcă principiile fondatoare ale UE”, afirmă Soros. Inveteratul unilateralist-globalist face ce stie cel mai bine: raspandirea cuvantului demonic, care dezbina si subjuga.

  3. „Bruxismul este o afecțiune caracterizată prin strângerea, încleștarea dinților fie în timpul zilei, fie în timpul nopții. Dacă nu este tratat la timp bruxismul poate duce la agravarea bolii parodontale, la pierderea smalțului, la decimentarea lucrărilor de ceramică, la afectarea dinților.

    Sunt situații în care bruxismul apare pe fondul altor afecțiuni, mai exact atunci când persoana în cauză are și apnee în somn sau când sforăie. Atunci când există o formă ușoară de bruxism tratamentul nu e necesar, însă există și forme mai grave când intervenția medicului este necesară.

    Care sunt cauzele apariției bruxismului:

    Bruxismul poate să apară din pricina stresului sau a anxietății.
    Sunt studii care arată că există o asociere între bruxism și consumul de alcool sau de cafea.

    Cum recunoști bruxismul:

    apariția contracțiilor ritmice ale mușchilor maxilarului,
    sunete de scrâșnire în timpul nopții,
    durere de cap dimineața,
    insomnie,”
    Se pare că Bruxellesismul este mult mai grav, dar simptomele sunt foarte asemănătoare şi se lasă tot cu scrâşniri de dinţi şi încordări de muşchi, nu doar masticatori pe fond de consum exagerat de alcool şi alte substanţe la modă !
    Pe lângă intervenţia medicului aici mai este necesară şi intervenţia celor care votează pentru a-i reţine pe la casele lor ! 😉

  4. Il aud pe dl. Ludovic Orban plingind pe la canale TV, ca avem si noi ocazia sa avem un roman intr-o functie inalta in Europa si noi suntem impotriva acelui roman. E o plingaceala foarte naiva si care arata o neindeminare politica. Parca ar fi fost obligat sa spuna asta, la pachet cu corul mediatic securistoid.

    Sigur ca vrem cu totii sa avem romani peste tot, sa avem reprezentare. Dar nu vrem romani cu probleme in justitie („penali” cum stupid se spune in Romania), sau romani care au dovedit incapacitate manageriala, ce a produs suferinta altor semeni romani. Pe citi a adus aceasta domana cu catushe in dubitza, ca pina la urma sa se dovedeasca nevinovatia lor? Citi au stat in inchisori degeaba, unii chiar sfarsindu-si viata acolo? Ei, azi e rindul ei sa isi arate albul curat al nevinovatiei.

    Am auzit declaratiile acestei doamne, care este ea insasi in aceliasi papuci ca si nenumaratele sale victime, ca justitia e politica, ca e abuziva. Pai sa mearga sa se dovedeasca nevinovatia, si poate reveni sa candideze data viitoare, cum si altii „inhatzati” de ea au trebuit sa se dea in spate si sa isi paraseasca carierele profesionale.

    Digi 24 nu e tribunal sa isi strige nimeni acolo nevinovatia. Sala de tribunal este singurul loc unde dinsa poate sa isi faca dreptate.

    • Nu acelasi discurs l-a avut pro-germanul cand Romania trebuia sa preia presedintia consiliului.

      Toti PDNL-eii germanofili tipau ca nu suntem pregatiti.
      Guvernul PSD nu era format din romani era format din altceva.Ce mandrie mai mare pentru un roman decat preluarea sefiei UE pe executiv, o sansa extraordinara pentru noi ca tara.
      Oamenii cu nume neaoshe romanesti nu erau considerati romani de exact astia, cu nume strabune.

      Cred ca ce ne spune ala trebuie privit in oglinda.

      Asta cumva imi aduce aminte si de discursul cu „ungureni” rostit de Crin Antonescu in Parlament, in 2012, cred ca avea dreptate.

  5. Frumos si sincer mesajul dlui Li. Eu lucrez cu multi chinezi in Canada, unii din Hong Kong, care se simt mai „speciali” fata de cei din mainland China. Am doar laude la adresa acestor chinezi. Foarte muncitori, nu sunt plingaciosi, au simtul datoriei, si par oameni de incredere. Sigur, au si ei uscaturile lor. Sunt sigur ca unii poate au si alte loialitati, dar nu sunt unici in sensul asta. Relatia lor cu China e la fel de complexa, si uneori dificila, ca si a noastra, a romanilor diasporeni cu Romania.

  6. Meteo Salvini a avut o comunicare interesanta la Ambasada Romaniei:

    „”Îmi doresc ca în următoarele luni, dincolo de succesele în domeniul economic, România – o ţară şi un popor cu o cultură apropiată de a noastră, care a suferit o dictatură, din fericire acum de domeniul istoriei – îmi doresc ca în timpul Preşedinţiei române (a Consiliului UE – n.red.) Europa să meargă înainte, să îşi regăsească sensul, valorile, modul de a fi, pentru a-l putea propune altora. Dacă ne amăgim că UE este doar o piaţă, o bancă, fără rădăcini, oameni, fără copii, avem de pierdut. Noi încercăm să readucem sângele necesar în această Europă, pentru a merge înainte. Mulţumesc României şi cetăţenilor români, atât celor din România, cât şi celor din Italia, pentru contribuţiile lor”, a subliniat Salvini, notând că românii din Italia sunt „comunitatea cea mai mare şi cea mai bine integrată”.

    Corect, nu poti sa traiesti fara radacini, fara repere, si sa fii doar un ATM in zidul unei banci. Iar natalitatea nu poate fi inlocuita cu refugiati din alte culturi. Poti sa aduci selectiv persoane care sa te ajute in economie, dar nu faci politica demografica reorientind flucurile de imigranti, si provocind conflicte care sa duca la aceste fluxuri.

    Chestia e ca suntem condusi de cei 1%, gen Soros, Koch brothers care au atitia bani si pofta de putere si de a isi lasa amprenta lor, facind jocuri de putere (mai mult sau mai putin aparente). Asa se explica si calitatea superflua a celor ce conduc unele tari, pusi acolo sa isi exercite un mandat prin alegeri populare, dar de fapt, implementind agendele altora din exterior.

    https://www.mediafax.ro/externe/matteo-salvini-spera-ca-uniunea-europeana-isi-va-regasi-sensul-si-valorile-in-mandatul-presedintiei-romaniei-la-consiliul-ue-le-multumesc-cetatenilor-romani-video-17874759

  7. @off topic, as vrea si eu sa aduc un omagiu marilor nostri artisti, in speta lui Cheorghe Dinica. E un de Niro al Romaniei, L-am revazut in citeva roluri si in afara de nostalgie, am trait permanenta spiritului romanesc. Dinica e unul dintre marii nostri romani, care ne asigura ca acest popor care a avut un trecut zbuciumat va avea viitor. Nu stiu daca viitorul va fi unul maret, dar foarte probabil la egal cu al altor popoare cu care ne asemanam, de exemplu italienii sau spaniolii. Am avut si avem oameni foarte valorosi, sper sa reusim sa ii recunoastem la timp, si sa incetam razboiul asta timp intre noi. Democratia, si discursul in contradictoriu nu trebuie sa duca la un razboi. Partidele care sunt in opozitie trebuie sa invete si ele care sunt limitele discursului antagonic, iar cei de la putere sa realizeze ca nu sunt acolo pe vecie.

Lasă un răspuns