Lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 6 februarie 2019, începând cu ora 16:30, lansarea ediției a II-a a cărții:

„Mémoire du Gouvernement Royal de Roumanie concernant la proposition du 9 mars 1928 dans l’affaire des Optants Hongrois de Transylvanie”

Autor : Nicolae Titulescu

Cartea reprezintă al optulea număr din Colecția „Centenar”, inițiată de Fundația Europeană Titulescu.

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Ioan OPRIȘ

Prof. univ. dr. Ion CALAFETEANU
Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

5 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Profit, procurori, privatizare

    O țară nu este un biznis. O țară construită exclusiv pe regula profitului e o minciună care ține foarte mulți oameni în sărăcie, e o minciună care a extirpat singura valoare pe care se poate forma o comunitate: solidaritatea.

    Recunosc, am alergie la tinerii performanți școliți pe biznis și care ar putea fi salvarea țării. Nu cred că o țară poate fi ca o corporație – nu atâta timp cât ne-am dori de la viață și altceva decât muncă pe mai nimic.

    Economic, tinerii școliți ”afară” sunt praf – au un singur model, de tip corporatist, fără vreo altă înțelegere a societății. De fapt, societatea se rezumă la regulile corporatiste: individualism feroce, eficientizare, performanță cu orice chip. Cine rămâne în urmă, asta e, rămâne în urmă, istoria nu-i așteaptă pe toți șchiopii. Nici nu mai contează că acești oameni habar nu au ce este, cum este România de azi – fetișizarea privatului cred că e cea mai mare prostie pe care o fac din când în când salvatorii noștri, de orice fel ar fi ei. Parcă văd că în fața Catedralei Mântuirii Neamului s-ar vinde icoane cu investitori. N-ar zice nimic Daniel, bineînțeles că nu ar zice atâta timp cât și-ar lua partea de profit.

    Oamenii care deranjează în legătură cu viitorul țării – leneșii, asistații, după întreaga retorică bolnavă extremistă – sunt cei care deranjează și în legătură cu democrația. Nu poți să faci democrație, ne învață oamenii viitorului, cu libertate pentru toți. Nu poți să faci stat de drept dacă nu calci pe gât Constituția și tot așa.

    Multă vreme nu am putut să-mi explic orbirea taberei #rezist (o numesc așa generic, nu găsesc alt termen), vorbim de cea politică, cu USR, cu Cioloș, în legătură cu abuzurile DNA și cu abuzurile Serviciilor. Acum însă, văzând cum gândește unul ca Andrei Caramitru, îmi dau sema că mulți dintre ei nu sunt îngrijorați de abuzurile procurorilor pentru că nu le văd ca pe niște abuzuri. A încălcat SRI Constituția? OK, foarte bine a făcut-o, a fost pentru o cauză nobilă.

    E nevoie mai mult ca oricând de oameni noi în politică, iar ei vin. Și e cel mai bun lucru care se întâmplă în ultimii douăzeci de ani. Presiunea lor va face ca PSD-PNL-ALDE, marea alianță a acestor ani, să moară sau să își găsească alte fețe și alte creiere. Dar oamenii noi care cred în sfânta treime a profitului-Serviciilor-privatizărilor cu orice preț sunt cel puțin la fel de dăunători ca mizeria în care trăim azi.
    P.S. Un articol care explică multe din întrebările curente iscate de furia unora ce vor să înlocuiască nimicul cu neantul ! 😉

    • @Radu Humor: ”Economic, tinerii școliți ”afară” sunt praf – au un singur model, de tip corporatist, fără vreo altă înțelegere a societății. ”

      Cam tare afirmația, domnule Radu Humor. Bănuiesc că faceți o comparație cu tinerii școliți ”înăuntru” care sunt ”stâncă” nu ”praf” (n-am vrut să spun ”bolovan”) și au o cu totul altă înțelegere a societății. De unde și diferența între dezvoltarea economică ”de afară” și cea ”din interior”.

      Ce nu înțeleg, este permanenta lamentare a românului ”din interior” față de situația din țară, lamentare care merge mână în mână cu afișarea unui dispreț suveran față de situația, cu precădere, a țărilor economice dezvoltate.

Lasă un răspuns