Reciclarea „intelectualilor lui Basescu”-formula Cristian Preda

 Iata ce scria, cu orgoliu, pe blogul sau, in urma cu cativa ani, Cristian Preda:  „Ni s-a spus în mai multe feluri: „intelectualii lui Băsescu„, „reformatorii„,  „grupul de la Bruxelles” etc. Sunt incluși aici Monica Macovei, TRU, Sever Voinescu, Teodor Baconschi și autorul acestei note. Nu noi ne-am dat un nume.  Ziariștii au făcut-o, apoi adversarii PDL, apoi colegii noștri de organizație”.

Recent, individul Cristian Preda s-a „transferat”  insa din grupul de mercenari intelectuali ai lui Basescu la grupul „intelectualilor lui Ciolos”. Traseismul sau poate fi un exemplu de scoala: mandru utecist, ideolog de dreapta, tuter la Emil Constantinescu, admirator  si consilier al lui Basescu, membru PDL si sinecurist  la Bruxelles. Realizarile sale anti-romanesti in Parlamentul european  sunt cunoscute.

De ce isi cauta Preda un alt cuib, este clar. Dar de ce oare l-a acceptat Dacian Ciolos in echipa sa?

PS  Daca vreti sa intelegeti  mai bine metamorfozele „intelectualilor” apropiati de regimul Basescu, va sugerez o lectura interersanta, cartea lui Lucian Boia,” Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950″, Humanitas, 2011.

 

10 gânduri despre “Reciclarea „intelectualilor lui Basescu”-formula Cristian Preda

  1. O remarcă pe care multi o analizăm și încercăm să o înțelegem. Numai ca acești cameleoni politici sunt lipsiți de elementare norme etice. Si mai e un aspect: între timp multi români au realizat că e timp de schimbare. Însăși UE e în schimbare. Sper sa înțeleagă asta,cât mai mulți dintre noi.

  2. Pentru ca Ciolos este un sabotor , atat .
    A atras un milion de euro fonduri europene in mandatul lui ? – nu-i nimic , banii nostri pleaca la atii , care-i problema ?
    Se temea ca de dracul sa-si asume cea mai mica responsabilitate ?
    Pagina lui Facebook facea subiectul Telejurnalului TVR , cu maxima seriozitate ?
    Telejurnalul se extazia in fata talentelor sotiei ( trimisi speciali la concertele ei ! ) si lansa 5 minute de publicitate zilnica ” Brancusi e si al meu ” ( cum s-a terminat sandramaua , cum a fugit ca un …ca era ” ilegal ” dupa un an ? )
    Marile actiuni pe care le angaja erau ” pregatirea licitatiei pentru un NOU studiu de fezabilitate pe Sibiu Pitesti ” ( in traducere libera , zece ani pierduti ) pentru ca vezi Doamne primul nu e bun ?
    El , salajeanul , nu a dat cinci bani pentru casa lui Maniu care se prabusea – nici acolo nu era ” legal ” sau ” casa era pe lista scurta pentru acord ” – numai ca n-a dat nimic .

  3. Nu am retinut nici o realizare pentru Romnaia a acestui domn in vasta sa cariera politicianista. Singurul aspect notabil este ca puterea de la Bruxelles a preferat intotdeauna sa propulseze si sa sustina politicieni lipsiti de valoare in statele de la periferia UE, pentru a le putea controla mai usor. Cei care sustin cauze nationale sunt etichetati drept „penali” in interior si „iLiberali” in exterior.

  4. ” Reformatori ” si ” grupul de la Bruxelles ” s-or fi numit ei intre ei . De-a lungul timpului eu am auzit alte descrieri ale acestui grup : ” pupincuristii lui Basescu ” , ” cozi de topor ” , tradatori de tara in simbria strainilor ” , ” oamenii lui Soros ” , ” sinecuristi ” , ” securisti sub acoperire la Bruxelles ” , ” japitze ” , ” zdremte ” , etc.
    De ce s-a dus la Julien Csolosz ? Simplu ! Pentru ca sunt de aceeasi factura morala si probabil ca apartin aceleiasi organizatii oculte .

  5. Oare de ce aceasta tara are atat de multi tradator?.Nu credeti ca asemenea gunoaie nu merita sa-i numesti inrelectuali?Avea dreptate Petre Tutea cand spunea ca avem mai multe cozi decat topoare. Am trecut de o anume varsta am slujit aceasta tara fata de care am depus un juramant ,multi ani fara sa uit acest juramant.Ce nu inteleg este cum pot exista romani unii cu pretentii ,care pot adera la ideile otravite pe care Procuroarea bolsevica Macovei, betiva si inepta le improasca ,si asta pe banii tarii pe care pretinde ca o reprezinta,adunand in jurul ei o serie de gunoaie si scursori nocive.Aici nu mai este vorba de politica sau opozitie ci de Romania .Nu am facut politica si nu fac ,am lucrat in structuri externe ,am invata democratia in America,si marturisesc ca asemenea gunoaie nu am vazut niciunde.Oare tara asta nu se mai trezeste si nu mai are demnitate? Eu mai sperca da

  6. Cristian Preda un simplu „mercenar politic”… discipol a lui Machiaveli… Prin înscrierea în PMP a asigurat accesul în secțiile de votare a membrilor şi observatorilor PMP, primind în schimb un nou mandat de europarlamentar. Fapt ce i-a asigurat dreptul la pensie de europarlamentar (a fost cel de ql doilea mandat necesar). Acum, îşi vinde „asigurarea accesului în comisiile secțiilor de vot” pentru Plus+, probabil, pentru un viitor scaun în Parlamentul României. Un alt „fripturist”… nimic mai mult!

  7. Ce nu pricepe lumea e că aceşti indivizi nu mai sunt de mult de capul lor, ci execută orbeşte ordine venite de la cei care i-au cumpărat în vrac ! E deajuns să le priveşti mutrele de slugi cu vocaţie iudaică ( de la Iuda !) , ca să înţelegi cine le sunt stăpânii şi ce vor nu numai de la ei, ci şi de la noi ( prin mizerabilele lor slugi) !

  8. 1.Si daca intra din nou in Parlamentul European, oricum, in conjunctura actuala, s-ar putea sa fie ultima oara.Probabilitatea ca dupa Brexit si alegerile din acest an EU sa mai existe in actuala forma este minima.
    Polii de putere sunt deja profilati, iar PE este oricum ceva destul de inutil, mai consuma si bani.Banii pentru PE ar putea merge la armata europeana a francilor spre exemplu.

    Pe de alta parte intrarea acesto tipologii umane in PE, gen Dinu Paturica, ne spune multe si despre PE, in general, cum se formeaza si-n alte state mai exact acesti viitori europarlamentari , si cum democratia europeana e facuta de membri de partide cu 5% din prezentii la urne.Pragul ar fi trebuit sa fie 10%, pentru mai multa omogenitate.

    In general in Romania pragul ar trebui crescut la 10% pentru viitoarele parlamentare, iar membri ai diferitelor comunitati, cum sunt cei reprezentati de UDMR sa voteze in sfarsit ideologic si nu etnic.Pragul actual , creat pentru UDMR permite fragmentarea clasei politice actuale si genereaza ineficienta.

    Ma uitam acum cateva zile la imagini din PE si ma gandeam ca acea multime de insi nu pare sa fie interesata sau constienta de urmarile Brexit-ului, care deja distruge joburi si va distruge joburi, banci(sper ca pe cele speculative)si firme variate cu o violenta greu de imaginat acum.

    Inconstienta din PE in legatura cu Brexitul si impingerea UK pe scari de asa zisi lideri(probabil papusati de grupuri ce vor sa faca bani pe criza creata in mod speculativ) din razbunare ne arata calitatea umana din institutiile europene.
    UE se comporta astazi asemeni turmei de porci in care a intrat Satan, stim si finalitatea destul de violenta.

    Trebuiau oferite facilitatile cerute UK-ului pentru ca asa se evita o criza economica ce poate sa fie fatala Europei in intregime.

    Lipsa de interes pentru urmarile Brexit, dinspre europarlamentari, ne arata si conexiunile minime cu clasa asa zis muncitoare.Sa vedem atunci, in Martie, ce se intampla cu migrantii, pe intreg cuprinsul Europei.

    2.Ofensiva fake newsurilor psyops continua la TV-uri de stiri.Unii mint in legatura cu eliminarea centralelor de apartament pe gaz, altii despre nemultumiti in ALDE in legatura cu OUG 114 si lista poate continua.
    ConcluziA , dizolvarea Parlamentului si inlocuirea lui cu o adunatura de marionete a devenit vitala.Cine va trada si va vota motiuni de cenzura sau abrogarea OUG 114, sa-si asume si urmarile intr-un context international frate cu preambulul WW2.
    Cine isi imagineaza un castig din dizolvarea Parlamentului face un calcul gresit.

Lasă un răspuns