Banca lui Barroso – teapă de 7,5 miliarde dolari in Malayezia

Vi-l mai amintiti pe Barroso, presedintele Comisiei Europene, calare pe MCV-ul alb, dirigintele de democratie, stalpul statului de drept in Europa, garantul  „valorilor si principiilor europene”?

După ce si-a făcut „treaba” in ele, in cârdăsie cu Catherine Day si Monica Macovei, s-a mutat la Banca de investitii Goldman Sachs, probabil pentru a distruge din interior capitalismul multinationalelor!

Recent, Goldman Sachs  a fost insa  implicată intr-un imens scandal in Malayezia, cerându-i-se despăgubiri de 7,5 miliarde de dolari.

Gasiti pe internet numeroase detalii si despre scandalul Malayezia dar si despre plecarea lui Barroso la Goldman Sachs.

Vă rog să recititi lectiile de morală pe care ni le dădea Barroso de la Bruxelles dar cititi si ce scriam eu despre  atitudinea lui duplicitară!

11 gânduri despre “Banca lui Barroso – teapă de 7,5 miliarde dolari in Malayezia

  1. Era sa zic „oamenii simpli”, dar nu e cazul sa punem etichete. Marea parte din votanti percep foarte bine atitudinea duplicitara a politicienilor, de oriunde ar fi ei si oriunde isi exercita puterea. In democratie, politicienii „shmecheri” inteleg ca au o fereastra destul de ingusta de oportunitate sa se imbogateasca. Pentru votanti, e o placere sa ii vedem cum se prind singuri in pinza lor de paianjen la care au lucrat cu atita sirg sa prinda niste gologani.

    Pina la urma, sinceritatea are valoare in politica. Grija fata de aproapele tau, gradul de empatie au valoare in politica.

    • @trexsr: ” Marea parte din votanti percep foarte bine atitudinea duplicitara a politicienilor, de oriunde ar fi ei si oriunde isi exercita puterea.”
      ===============
      Marea parte nu percepe nimic – de altfel în jur de 30-40% din cei cu drept de vot, deci minoritatea. Altfel nu i-ar vota mereu și mereu pe aceeași politicieni, ca apoi să le critice mereu și mereu prestația.
      Este un cerc de minciună a politicienilor și de automințire a votanților

      Iar majoritatea care nu votează este ori scârbită, ori nu știe ce-i bine să voteze de atâtă ”percepție”.
      Campania electorală mincinoasă este cea care determină câștigătorii, nu duplicitatea politicienilor.
      Și nu-i vorba doar de România.

  2. «Migraţia politică în interiorul dreptei» sau «Încercarea de a prinde un ciolan»

    Cioloş este un om politic slab. Partidul creat de el, Mişcarea România Împreună, parazitează dreapta şi nu a putut atrage până acum decât elemente periferice, în general partea cea mai fanatizată a electoratului de dreapta. În această situaţie, Cioloş se vede nevoit să accepte orice aliat pentru a-şi lărgi cât de cât audienţa politică.

  3. Si inca ceva pe subiectul duplicitatii in politica: in Romania s-au intimplat niste abuzuri crincene si niste incalcari ale drepturilor omului de neacceptat intr-un stat democratic, consemnate prin nenumarate hotariri ale CEDO. Dar dl. Iohannis nu sufla o vorba despre incalcarile drepturilor omului in Romania, nu il pasioneaza la fel de mult ca pirtiile de schi. Ce sa vezi, nici pe Junker, nici pe Timmermans, pe nimeni din Comisia UE nu intereseaza abuzurile demonstrate si incalcarile drepturilor omului in Romania. Ma refer la incalcari ale dreptului la un proces echitabil. Daca ar fi sa ne luam dupa „manualul” UE, Romania trebuia demult chestionata in UE, dupa ce efectele „reformei Macovei” sub larga protectie a lui Basescu & Cleaning Services si-au produs efectele. Dar, ce sa vezi, PPE, si verzii si chiar social-demoratii din UE nu vad aceste incalcari grosolane ale drepturilor omului in Romania?!! Nici vestitele mari ONG-uri nu mai fac valuri pe tema asta, asa cum faceau pe vremea mineriadei. Nu mai sunt importante drepturile omului? Gata, s-au perimat dupa ce au fost folosite ca metoda de a instaura democratia in varii tari de interes pentru unii si altii?

    Eu unul citesc DW aproape zilnic. In afara lui Horatiu Peppine, care a disparut subit de pe scena respectiva, nici un „mare” jurnalist de la sectia romana, dar nici germana, nu este preocupat de incalcarile inacceptabile ale drepturilor omului in Romania. Daca s-ar fi intimplat aceleasi lucruri in Germania, sigur le-ar fi pus pe prima pagina. De ce? De ce aceasta abordare aburda prin unilateralism si favoritism pentru un personaj politic apropiat de Germania, si demonizarea altora, in dauna intereselor romanilor per ansamblu, o tara partenera Germaniei, cel putin partnera in UE si NATO? De ce e OK ca drepturile omului in Romania sa fie incalcate. si de ce „prietenii” nu ne sprijina ca aceste drepturi sa fie respectate?

    • @diasporean: ” Ce sa vezi, nici pe Junker, nici pe Timmermans, pe nimeni din Comisia UE nu intereseaza abuzurile demonstrate si incalcarile drepturilor omului in Romania…Dar, ce sa vezi, PPE, si verzii si chiar social-demoratii din UE nu vad aceste incalcari grosolane ale drepturilor omului in Romania?!!…De ce e OK ca drepturile omului in Romania sa fie incalcate. si de ce “prietenii” nu ne sprijina ca aceste drepturi sa fie respectate?
      ================================
      S-ar deschide cutia Pandorei.
      Legislațiile naționale acceptate inițial de UE nu trebuie modificate.
      În plus, UE s-ar destabiliza și dacă un șef de stat în funcțiune ar fi contestat și apoi suspendat / demis.
      Continuitatea unui ciclul administrativ ales prin mijloace democratice trebuie respectat cu orice risc. Altfel, în construcția birocratică europeană s-ar produce fisuri care pot distruge întreaga clădire.

      Am spus ”șef de stat în funcțiune”, adică reprezentantul statului, deoarece un asemenea eveniment pe plan național, ar avea rolul bulgărului de zăpadă care poate declanșa o avalanșă europeană. S-ar crea un precedent.
      De exemplu, Băsescu a fost sprijinit de Bruxelles cât a fost președinte, ca acum să nu mai fie frecventabil.
      Vorba aia, ”Fosta-i lele cât ai fost”.

  4. Diasporean
    D-ta ești un ins inteligent, chiar nu înțelegi ?
    În Occident conceptul de drept al omului este perimat de mult. În Occident există doar drepturile minorităților și orectitudine politică pentru ceilalți. Se invocă așa-zisul drept al omului doar in țările pe care America nu le-a ,,terraformat” încă (vezi cazul Venezuelei). În țările cotropite deja, prin diversiune, manipulare și lovitură de stat, uneori prin agresiune directă ( vezi cazul Irakului), se trece la nivelul următor, cel al statului represiv – paralel cu democrația – supranumit ,,stat de drept”. Mă rog, în Orient situația este tulbure , în Yemen, în Irak, și mai ales în Afganistan – de unde americanii se vor retrage, culmea, prin negocieri cu …Talibanii, în ciuda crimelor, atentatelor, ba chiar și în pofida atacului terorist de la 11 septembrie 2001.
    In Orient implementarea cu forța a democrației și valorilor americane s-a dovedit mult mai anevoioasă, datorită rezistenței culturilor locale.
    Din păcate, România s-a dovedit a fi mult mai vulnerabilă la falselor valori și la idoli impostori chiar dacă, unii dintre noi îndeamnă la mult mai mult discernământ. O majoritate a cetățenilor români vrea o țară ca afară (spațiu asimilabil doar cu Occidentul) și pentru acest obiectiv numeroși conaționali, atât din țară, cât și din afara ei, sunt dispuși să închidă ochii la abuzuri, ba chiar le consideră un râu necesar ,, purificării” clasei politice și îndepărtării balastului reprezentat de tradiții și Biserică, considerate că reminiscențe ale trecutului populist și retrograd. Neparticiparea la Referendumul pentru Familie este un indiciu relevant al stării de spirit dominante în Romania. Mai este puțin și vor scoate religia din școli pentru a o înlocui cu educația sexuală, în scopul de a face din sex un simplu drog recreativ ca și marijuana (LEGALIZATĂ ÎN CANADA).
    Românii nu-și doresc Justiție independentă, ci un instrument de forță destinat compensării și anihilării votului democratic care a fost în ultimii ani defavorabil dreptei. Chiar dacă unii nu recunosc pe față, ei asta își doresc, fără să-si dea seama cât de mult rău face ura lor nesfârșită României și în ultimă instanță tuturor cetățenilor români, de azi și de mâine.
    Dacă veți continua să criticați abuzurile, se va ajunge la un posibil efect hilar:
    Și d-ta, și trexsr, și Mircea Popescu, ba chiar și pupăza, veți fi cu toții acuzați că rostogoliți fake news-uri și mesaje propagandistice ostile, evident de proveniență rusă.
    Teribil de amuzant și… frustrant, nu-i așa ? (Z)

  5. 1.Usesereii mor de grija bancilor, iar roborul si euro sunt crescute de exact bancile cu profit zero, pe care le apara.Astia mor de grija bancilor, halal partid.
    Taxa pe lacomie trebuie crescuta.
    Politica se facea candva pentru oameni si nu pentru corporatii si banci cum face usesereul.
    Trecem peste faptul ca bancile in Romania nu finanteaza start-upuri ci crediteaza consum.
    Nu e normal ca statul sa finanteze start-upuri, bancile fac asta in statele capitaliste.

    OUG 114 sa ramana in vigoare, la fiecare rata marita, o feliuta din profitul bancii, din ce in ce mai mare, sa mearga la stat, la spitale si scoli.
    Anul trecut clientii prima casa au platit un salariu in plus la rate din cauza robor, creat asa cum e creat.
    Acesta este un fapt ce nu poate fi trecut cu vederea de Guvern.Chiar daca vor creste preturile la leasingurile de masini de lux.Cine vrea lux are si bani.

    2.La Trinitas au inceput sa apara in emisiuni indivizi politici nemteni mercenari gen, nu mai vorbesc de cotoi.
    Pacat.

    3.Il reevaluez pe Ciolosh de la ussr cruce plus daca a fost in UNPR , sunt fan.

  6. Ipocrizia unor occidentali n-are margini. Ies din ce în ce mai mulți lupi moraliști admirați în extaz de Macovei, Grivei, câinii după ei…
    Navele unor ONG-uri (iar ONG-uri!) olandeze și germane, cu inscripția Sea Watch, adună cu milostenie și sârg toți fugiții din nordul Africii pe bărcuțe amărâte, și, în loc să-i ducă în Olanda și Germania, vor să-i verse ca și până mai an în Italia.
    Numai că bălaia lui Conte, di Maio și Salvini a înțărcat și a închis porturile italiene, batându-i obrazul și lui Macron care flutură flamura „accoglienzei” creștine, dar nu-i ia pe nenorociți la el.
    Cine zice că italienii n-au știut ce-au votat?

Lasă un răspuns