Interviuri – Sumar

V-am anuntat ca am facut posibila lectura on-line a volumului de interviuri din perioada 2001-2004. Sunt peste 80 de interviuri pentru mari agentii de presa, ziare, televiziuni din strainatate. Am incercat sa fiu, in perioada aceea, un fel de comis-voiajor in a prezenta ratiunile pentru care Romania merita sa devina membru al NATO si sa adere la Uniunea Europeana. Era si o modalitate de a realiza, la cel mai inalt nivel, ceea ce se numeste astazi PR sau lobby sau ceea ce Iorga numea „propaganda externa”. Iata, mai jos, lista acelor interviuri.

interviuri cuprins_20190116143053_page_1interviuri cuprins_20190116143053_page_2interviuri cuprins_20190116143053_page_3interviuri cuprins_20190116143053_page_4interviuri cuprins_20190116143053_page_5interviuri cuprins_20190116143053_page_6

23 de gânduri despre “Interviuri – Sumar

  1. Erau alte vremuri: se mai respectau valorile şi România avea ţinte strategice bine definite, cu obiective, care, în mare parte, au fost atinse. S-a dorit ,, reformarea partidelor şi a clasei politice”. Şi s-a reuşit şi odată cu această schimbare au fost răsturnate şi valorile. În toate partidele politice se află mahalagioi, purtători de cuvânt manipulatori sau care nu sunt bine pregătiţi şi nu ştiu să răspundă provocărilor jurnaliştilor. Acum 10-15 ani pesediştii îşi spălau rufele în public?. Ştia cineva că s-au certat, că şi-au spus vorbe grele, că s-ar fi bătut cu apă, ca elevii, primăvara, pe culoarele şcolii?. Liberalii ameninţau public cu moartea pe rivalii lor?.Politicienii, în loc să crească în maturitate, au scăzut. Este o generaţie, care a vugarizat politicul. Cât despre ultimiii doi preşedinţi ai ţării, ce să mai zic?. N-au pic de prestanţă, fiind corifeii politicii de mahala, promovată de politica Partidului Străzii.
    Păcat ca aceste interviuri nu vor fi citite de ei şi dacă le vor cite, vor spune: erau alte vremuri şi vor continua să promoveze mahalagismul şi vulgaritatea politică.

    • Mulțumim din inimă DNA-ului care i-a îndepărtat din politică pe oamenii de valoare ca domnul Năstase, și i-a înspăimântat pe cei valoroși care ar fi vrut să intre și să își aducă contribuția, i-a înspăimântat cu exemplul „emblematic”…

  2. Daca va spun ca in mai – iunie 2001 Adrian Nastase avea editorial pe prima pagina din Le Monde , ma credeti ?
    Vorbea despre traditia comuna romano-greaca si crestina a romanilor cu a celorlalti europeni .

  3. Am avut o săptămână foarte tracasantă, de dimineață până seara.
    Norocul meu că unii dintre cei ce posteză pe acest blog au reușit să mă bună dispună.
    1) ZeV: Vorba unui amic din poporul pesedist: Noua ne creste tensiunea, iar lui Dragnea-i creste……. parul.
    2) Cetatzean: Dragnea ar ramane fara sefia Camerei, de unde a si realizat foarte multe.
    3) diasporean: Bun, am auzit de la doamna Dancila ca Romania isi propune sa adere la EUR in 2024. Sper sa trimitem si un roman in spatiu pina atunci.
    Mulțumesc mult! Un week-end plăcut!
    P.S. Am citat în ordinea postării.
    În ordinea preferințelor : Cetatzean!

  4. De la „Năstade, patru case” s-a ajuns la „Johannis, câte case ?”, că se pare că-s mult mai mult de şase :
    , Uriașul transfer de proprietate de la statul român la Biserica Evanghelică din Sibiu prin influența primarului Iohannis și cu complicitatea unor instituții ale statului s-a făcut în baza unui raționament juridic fals, în contradicție cu realitatea documentelor oficiale, născute din istoria celui de-al doilea război mondial. Biserica Evanghelică, destinatara zecilor de imobile retrocedate, e consemnată, prin propriile ei documente, ca susținătoare a ideilor, valorilor și practicilor Grupului Etnic German, organizație de esență nazistă, scoasă în afara legii de Convenția de armistițiu din 1944, semnată de România cu Puterile Aliate.

    Convenția încheiată de Grupul Etnic German și Biserica Evanghelică este consemnată în Monitorul Oficial (partea 1), nr. 188, din București. Documentul demonstrează aderarea acestui cult religios la ideile, valorile și practicile regimului nazist, fapt care denotă justețea deciziei luate de Regele Mihai după 23 August 1944, când România a întors armele împotriva Germaniei naziste. Drept urmare, bunurile Grupului Etnic German au fost confiscate în 1944, prin dreaptă decizie, de guvernul român gestionat de Regele Mihai, la cererea expresă a Convenției trupelor aliate, nicidecum, în mod abuziv, de regimul comunist instaurat în 1945.
    https://www.catavencii.ro/casa-cu-casa-povestea-imperiului-imobiliar-patronat-de-iohannis-episodul-3-evanghelica-dupa-iohannis/

    • Oamenii noștri cred tot ce citesc pe internet în ceea ce privește averile demnitarilor. Așa a fost și cu famia Năstase. În loc să intre pe saitul Parlamentului unde se află toate declaratiile de avere, declarații verificate și în dungă de ANI, deci e trem de sigure, ei înghit tot felul de brașoave despre averea lui Dragnea și a altora nesuferiți lor.

  5. Din pacate, nimic nu s-a schimbat din arsenalul propagandistic al Kremlinului. Ca si in alte vremuri (cine vedea progrmaul lor de stiri Vremyia stie ce spun), telejurnalul rusesc, azi pe Rossyia 24, foloseste absolut aceleasi metode ca in comunism: un rus „traduce” din engleza declaratia de presa a Casei Albe, despre retragerea SUA din INF. Doar ca intonatia si inflexiunile vocii sale, suna in rusa ca si cum cel care a redactat declaratia respectiva ar minti. Adica traducerea in rusa a lui Uncle Sam, e intotdeauna un individ care minte boboru (american) cu televizoru’. Ca sa isi dea seamana audienta lor de rusi ca americanii de fapt mint, orice ar spune, mai ales oficial.

    Clar, o lupta reinceputa intre aceste doua super-puteri, pe toate planurile (militar, rachete, spatial, Internet). Noutatea e ca de data asta e posibil sa aibe nevoie unii de altii impotriva Chinei.

    • Superb! „Doar ca intonatia si inflexiunile vocii sale, suna in rusa ca si cum cel care a redactat declaratia respectiva ar minti.”
      Înțeleg că înțelegi rusa la perfecție. Felicitări! Se pare că stăpânești toate subtilitățile limbii ruse.
      Dacă tot ești pe aproape convingei pe cei de la CNN să dea această știre. Poate că-ți iese d’o vacanță în Hawaii. Succes!

      • @serbanfl, nu stapinesc nimic 100%. Tu insa pari convins prin repetitie ca as avea interese materiale atunci cind comentez aici. Pot sa merg in Hawaii pe banii mei, nu e nevoie sa apelez la CNN.

        Asa cum ne-ai obisnuit nu aud contra-argumente, ci incercari insistente, prin repetitie, de a manipula spre presupuse slabiciuni ale celui cu care tu crezi ca dialoghezi.

        Ai ceva de spun de situatia INF care sa suscite interes?

      • Acum, daca tot m-ai provocat… Din cite vad eu, marile canale TV ruseshti sunt sub oborocul Kremlinului. Nu aud pe nimeni sa cuteze sa nu fie de acord cu Putin la aceste posturi rusesti (Pervai Kanal, Rossyia 24). Si daca rar mai zice cineva ceva, moderatorul de obicei tipa la el in aplauzele furtunoase ale audientei isterizate de pozibilitatea ca un rus sa nu gindeasca la fel ca tot poporu’ sub inteleapta conducere a unicului conducator. Revenind la pasiunea mai veche a rusilor, cea legata de pro-agit, e plina media lor de reportaje anti-SUA. Americanii nu au asa ceva, Era ieri parca un colaj despre victimele pe care SUA le-au facut in razboaiele din Corea, Vietnam, Irak. Sigur, ei nu o sa arate masacrele pe care le-au facut in Basarabia sau in Polonia. Sau sa isi ceara scuze, sa isi recunoasca macar greselile istorice. De ce ar face-o cind capra vecinului e mai grasa?

        Spre deosebire de Rusia, media americana e privata. Acolo au o alta problema, ce duce tot spre manipularea publicului. Fiind privati, cei care detin aceste posturi le folosesc pentru a isi avansa agenda lor privata sau a grupului lor de interese. E foarte greu sa distingi care sunt chestiunile pe agenda americanului de rind, cind tot poporul cind schimba postul de TV vede fie emisiuni anti Trump sau pro Trump. Cele mai multe anti Trump. Poate dl Popescu sa comneteze daca doreste, el stiind mai bine ce se intimpla in tara la el in ce priveste media.

        Observatia mea in concluzie, este ca e totusi mult mai putin sentiment anti-rusesc inoculat propagandistic in SUA, fata de sentimentul anti-american re-inoculat rusilor de masinaria lor de agitatie si propaganda sub comanda Kremlinului.

      • @diasporean: ”Poate dl Popescu sa comneteze daca doreste, el stiind mai bine ce se intimpla in tara la el in ce priveste media.”
        ====================
        Cui bono?

  6. Sunt complet , dar complet depasit .
    In mod absolut surprinzator , neasteptat , se lanseaza licitatii pentru construirea centurilor ocolitoare Medias si Dej .
    Nici una , nici alta , nu apar ca prioritati in MasterPlanul de Transport .
    Sunt abandonate , la 30 % stadiul de constructie , centurile Targu Mures si Targu Jiu , fara nici o vizibilitate clara asupra reluarii lucrarilor si se lanseaza noi licitatii surpriza la Dej si Medias .
    Centura Mihailesti , langa Bucuresti , importanta in fluidizarea drumului spre Alexandria , se taraste in santier de trei ani , ca si sora ei , centura Tecuci , de vreo cinci ani , dar se lanseaza concursuri pentru Dej si Medias .
    Iasiul , centru care creeaza bogatie si bunastare , nu are nici o licitatie in curs , si Domnul stie cate beneficii economice si ameliorari in calitatea vietii iesenilor ar aduce macar o centura partiala nord – vest , Popricani – Letcani , sau continuarea spre Cercu – Tomesti a centurii deja existente .
    Prioritare in Master Planul de Transport erau centura ocolitoare Zalau si centura ocolitoare Targu Mures , strategice ambele in perspectiva construirii autostrazii Transilvania – se evita traversarea unui oras de 70000 de locuitori si a serpentinelor periculoase ale Muntilor Mesesului in primul , se leaga toata zona romaneasca a Muresului de Sus – Gurghiului – Bistritei – Bargaului de autostrada , in al doilea .
    Ramnicu Valcea era prioritar si el , centura ocolitoare urmand sa dreneze tot suvoiul de trafic de pe Valea Oltului .
    In loc sa se urmareasca prioritatile cu avantaje economice considerabile , se lanseaza licitatii pentru obiective secundare ?

  7. Demagogie de tip băsescian

    Deputatul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) – resturile PDL-ului care i-au rămas fidele lui Traian Băsescu – declară în oficiosul partidului «Gazeta Populară» (distribuit gratuit) că refuză pensia specială de parlamentar. O încercare de a induce în rândul populaţiei neîncredere faţă de actualul parlament rezultat în urma unor alegeri libere dar unde opoziţia, inclusiv PMP, nu-şi poate impune punctul de vedere în mod democratic. O propagandă ieftină, adresată nu numai unui electorat fanatic de intolerant faţă de convingerile celorlalţi, dar şi cu un coeficient de inteligenţă sub media de normalitate. Pentru că Eugen Tomac promite că va renunţa la o pensie la care oricum nu ar avea dreptul decât atunci când va ajunge la vârsta legală, deci peste vreo 25-30 ani, perioadă în care va avea timp berechet să reflecteze la ce va face. Şi suntem convinşi că atunci – ca un adevărat om de dreapta – va alege soluţia cea mai favorabilă financiar pentru el.

    Desigur, Eugen Tomac nu este decât un om de paie, un neica-nimeni, în spatele căruia Traian Băsescu trage în continuare sforile acestei micro-formaţiuni politice, care îşi asumă UNIREA ca proiect de ţară. O altă declaraţie propagandistică ce toarnă de fapt gaz peste foc, oferind argumente adversarilor Unirii din Rep. Moldova. Căci UNIREA se «clădeşte» în mod sistematic, nu se trâmbiţează iresponsabil. Dar ca întotdeauna, Traian Băsescu pune interesul personal în faţa marilor opţiuni naţionale ale românilor.

  8. Ca tot vorbesc de centuri ocolitoare , am uitat cazul Clujului , metropola in care intra TOT traficul venind in Romania din Ungaria pe la Oradea , se intra in Manastur – Calea Motilor – centrul istoric apoi iesiri sau prin cartierul Zorilor , sau prin cartierul Marasti , o ora cel putin intr-un oras de 500000 de locuitori ,al patrulea centru economic al tarii , un adevarat folclor pentru transportul greu de marfuri si traficul particularilor .
    Curajoasa , la 15 luni de la terminarea inscrierilor , compania de drumuri anunta ca fiind ” iminenta ” declararea constructorilor numiti pentru continuarea autostrazii de la Pitesti la Curtea de Arges , 30 de km , si de la Sibiu la ultima localitate ardeleana inaintea Tarii Romanesti , Boita , 14 km .
    Iminenta in acceptiunea lor , termenele variind intre ” 2 saptamani ” si ” 28 februarie 2019 ” .
    Stiind ca sunt 9 firme inscrise pentru un segment si 11 pe celalalt , imi imaginez doar doua care ar contesta , cu recurs la Consiliul Contestatiilor apoi in ” Justitie ” , ” Justitie ” care sau se va declara ” incompetenta ” in 4 luni sau va obliga ” restudierea candidaturilor ” la 8 luni , pentru ca dupa ” restudierea candidaturilor ” sa avem inca una care contesta samd – imi vine deja rau numai cand ma gandesc .
    Statul securist roman are dreptul la premiul Nobel in fizica , sistemul lui de atribuire a proiectelor este un perpetuum mobile , perpetuum mobile , un proces care se autointretine si nu se poate opri , visul de aur al omenirii cum spunea Ceausescu in ultimele lui luni , referindu-se la comunism .
    Bineinteles , puterea executiva pesedista nu a facut nimic in cei 2 ani de mandat pentru a modifica aceasta reglementatie dementa .
    Nici CNADR , ce credeti , nu este capabila sa previna , prin negocieri si compensatii pe alte proiecte , aceste nenorocite contestatii .

  9. Spunea ”haștag-fragmentarium”:
    ”Oare animozitatile politice dintre UK si Rusia ar putea avea drept cauza abisala, subliminala tensiunea dintre monarhismul britanic si republicanismul rus?”
    ===================
    ”Republicanismul rus”? Adică, IMPERIALISMUL rus pe care se bazează întreaga istorie a Rusiei, este numit republicanism de scribii Kremlinului?
    Să nu cumva să se supere Putin care-și clădește pas cu pas, momentul prielnic pentru a se înscăuna ȚAR.
    Așa cum remarca @diasporean:
    ”Nu aud pe nimeni sa cuteze sa nu fie de acord cu Putin la aceste posturi rusesti (Pervai Kanal, Rossyia 24). Si daca rar mai zice cineva ceva, moderatorul de obicei tipa la el in aplauzele furtunoase ale audientei isterizate de pozibilitatea ca un rus sa nu gindeasca la fel ca tot poporu’ sub inteleapta conducere a unicului conducator.”

Lasă un răspuns