Un nou volum on-line:”Romania in a united Europe”

Mai adaug un volum pe lista cartilor mele on-line; „Romania in a United Europe”, volum aparut in 2003. Era incă un efort de promovare a intereselor românesti legate de proiectul european.

Puteți citi cartea accesând link-ul următor: https://issuu.com/adrian_nastase/docs/romania_in_a_united_europe_final

romania in a united europe_sumar

 

14 gânduri despre “Un nou volum on-line:”Romania in a united Europe”

  1. „united Europe”, cu litera u mic de tipar, in sens coeziv si solidar, fara indoiala, al unor state nationale europene independente si suverane. Dar, speculez la trecut, ce-ar fi fost daca ne-am fi „unit” in… SUE?! Am intalnit, intr-o lectura recenta, ideea de State republicane Unite ale Europei, vehiculata in 1914. Tinta si, totodata, esenta ei era de revolutie mondiala/europeana care sa distruga monarhiile. De prisos sa precizez ca ea venea din partea Rusiei prerevolutionare. Mi-am zis ca esecul de atunci s-a datorat UK, care ar fi trebuit sa renunte la Coroana Imperiului, fara de care Imperiul nu poate exista, s-ar prabusi precum piesele unui joc de domino. Revenind pe palierul actualitatii, ma intreb daca nu cumva al doilea esec al ideii de SUE se datoreaza tot… UK. Si daca nu cumva Brexitul e motivat tocmai de incompatibilitatea politico-sistemica dintre monarhismul britanic si republicanismul majoritatii si, totodata,al celor mai puternice tari europene? Oricat de „constitutionala” se autodefineste UK, pentru un sistem care se pretinde democratic suna… ca dracul (citez celebra expresie a premierului Petre Roman) afirmatia, care e si realitate, privind „Guvernul Majestatii Sale”. Oare de aici sa se fi inspirat presedintele Klaus Iohannis cand si-a facut cunoscuta aspiratia „Guvernul Meu”?! Guvernele de pretutindeni trebuie sa fie ale popoarelor, pentru a fi democratice. Altfel, democratia ramane un mit, acoperit cu abilitate de propaganda.

    • #fragmențel, a trântit-o din nou cu adâncă înțelepciune: ”…UK, care ar fi trebuit sa renunte la Coroana Imperiului, fara de care Imperiul nu poate exista, s-ar prabusi precum piesele unui joc de domino. ”
      ==========================
      Coroana este simbolul în jurul căruia respiră întreaga națiune. Am fi avut și noi, românii ocazia să avem un liant național, care însă a fost distrus cu ajutorul, ghici al cui? Tocmai al ”prietenilor” veniți cu tancurile să ne aducă ”libertatea”, că nu degeaba se cânta: ”Stalin și poporul rus/Libertatea ne-au adus”.
      Și uite așa, națiunea română este fărâmițată mai ceva decât triburile africane.

      Tot ”haștag fragmențel” zice îndurerat și filosofic după o profundă gândire: ”Revenind pe palierul actualitatii, ma intreb daca nu cumva al doilea esec al ideii de SUE se datoreaza tot… UK.”
      =================
      Desigur, de vină sunt ticăloșii de englezi care inventează spioni ruși, când de fapt este vorba de pașnici turiști, așa cum încearcă să-i readucă la realitate înțeleptul tătuc Putin.
      În schimb, Germania marele tartor este, nu-i așa, elementul de coeziune și solidaritate europeană și mondială.
      Că doar din cauza acestei solidarități teutone a lui ”du must machen” s-a umplut UE de ”invitați” arabi de-ai madamei Merkel, iar pudelul Macron dă din coadă prietenos în fața valului african și-i latră furios pe Italieni pentru lipsa de sentimente umane.

      Deci, conform ”haștag fragmențel”, Marea Britanie este cea care a distrus Uniunea Germană a Europei.
      Asta da logică și putere de analiză.

  2. Traim intr-o lume cu adevarat stranie…..daca in perioada basesciana am avut de-a face cu doua suspendari, fara ca Presedintele in functie sa fi incalcat grav Constitutia, din 2016 incoace situatia s-a inversat: Aproape in fiecare zi Iohannis confunda Constitutia si legile tarii cu hartia igienica, realitate consfintita de deciziile pe banda rulanta ale CCR, dar si ale Justitiei (a se vedea suspendarea decretului de prelungire a mandatului sefului Statului Major al Armatei Romane) , dar nimeni din actuala Coalitie nu indrazneste sa ia taurul de coarne (si sa dea cu el da pamant).
    Vazand, totusi,ce se intampla cu Bugetul si in Consiliul General al Capitalei, unde se dau in stamba trupe de circari si nu de politicieni si/sau consilieri, pare-se ca nu avem motiv sa ne facem iluzii. Mai auzim de o asazisa contaminare a apei de consum (fapt dezmintit de APANOVA) si de o doamna primar general care cere, in schimb, ,,factorilor competenti”, adica….SRI-ului(!), sa verifice daca avem, sau nu, apa potabila in Bucuresti. Peste toata aceasta scena de teatru al absurdului, se decide ca avem in Romania o nemaipomenita epidemie de gripa (desi in iarna trecuta au murit de vreo trei ori mai multi romani), iar presa..CE FACE ANTENA 3 ?..ne arata panouri publicitare uriase, la Tg. Mures, Cluj, Valea Prahovei, care indeamna cetatenii sa NU se vaccineze (!).
    Suntem, oare, o tara de oameni normali la cap ? Se pare ca unul singur e baiat destept: Liviu Dragnea. El Maximo al PSD si-a luat sub brat frageda partenera (si) de sedinte si a/au disparul in peisaj, in timp ce noi, ceilalti ne strufocam ca fraierii. De ce face asta ? Simplu, pentru ca poate.
    Vorba unui amic din poporul pesedist: Noua ne creste tensiunea, iar lui Dragnea-i creste……. parul.

  3. Pare cumva in context.

    Dupa vizita sefului popularilor apar primele anunturi care vin in directia pe care o suspectam de anul trecut.

    Deschiderea Cutiei Pandorei ar putea fi fatala.

    Doamna Gheorghiu anunta noul desant prin care trebuie doborati politic , Dragnea(cine altul😀) si Premierul Dancila.Dragnea ar ramane fara sefia Camerei, de unde a si realizat foarte multe.

    Aparent scopul este numirea unui nou premier, care sa permita europarlamentare cum vor unii, sa fie PNDL cu 50%.
    Scopul poate fi si Brexitul, francii populari sunt innebuniti sa pedepseasca Marea Britanie.

    Dar sa nu uitam nici indemnurile de anul trecut pentru dizolvarea Parlamentului, ca asta este un scop real si probabil a tot ceea ce se intampla.
    In interiorul PSD mai nou se bat lideri cu pungi de apa, deci se lucreaza si din interior, pentru atingerea scopului.

    Asadar putem sa ne imaginam o tara in haos politic in perioada campaniei europarlamentare, care sa pregateasca si o restauratie, sub pulpana PDNL-ului.

    Haos politic insotit si de inflatie si somaj generate direct si indiect de Brexit.
    In asemenea context nu se mai tin nici prezidentiale.

    Putem sa ne imaginam si ca se urmareste ucrainizarea (nemtii) sau venezuelizarea Romaniei, din nou, pentru spectacol TV live, spectacol la care se poate ralia si ADN cu o noua catushiada.

    Parlamentarii care vor marsa catre destabilizarea Romaniei, prin adoptarea unei motiuni de cenzura, foarte posibila prin caderea lui Dragnea (de care s-a lepadat si Horoscop TV, prin jesterul postului), nu vor mai prinde noi mandate cel mai probabil.

    In cazul in care Alde va marsa, inainte de europarlamentare pe un asemenea scenariu, si va intra in capcana asa numitelor aliante de dreapta domnul Tariceanu nu va mai avea nicio sansa la prezidentiale cel putin.

    Scopuri secundare pot fi teoretic, nominalizarile pentru BNR sau Avocatul Poporului, revenirea lui Ponta ca premier, anularea legilor justitiei precum si a ordonantei lacomiei.

    Pozitia liderului UDMR(populari), care pare sa conditioneze sustinerea in Parlament de bani la primari este un alt indiciu.

    Totul pentru folosul dusmanilor externi si impotriva intereselor romanilor si Romaniei.

    Cred ca domnul Dragnea are o sansa unica sa rezolve problema printr-o lege a lustratiei, data chiar prin OUG.

    • @Cetatzean: „Putem sa ne imaginam si ca se urmareste ucrainizarea (nemtii) sau venezuelizarea Romaniei,”
      ======================
      Care-i asemănarea între Venezuela și România?

  4. Am inteles de la un fost mare om de sport ca OUG 114 nu e bun, pentru ca 2% din cifra de afaceri a unei banci reprezinta 70% din profit, profit care e oricum minim sau 0.
    De la matematica stim ca 70% din zero este zero.

    Sau e profit nedeclarat pe undeva pe acolo, practic motivatia aparitiei OUG-ului ?
    Putem deduce astfel profitul pe care nu-l stim?😀

    Se mai vorbea de cresterea impozitului pe profit la 40% in locul masurii din OUG.
    La profit zero procentajul asta este … zero barat.

    Se mai vorbea de taieri de degetzele in interviu, asta e o practica japoneza daca nu ma insel.

    Se mai vorbea de cresteri ale salariilor cu 30% la privat si stat, si ca astia cu marirea tre sa dea inapoi vreo 16%, ca pedeapsa banuiesc.

    Pai poate un om caruia i-a fost marit salariul minim sa dea inapoi 16% din 1200Lei cat ia in mana, si sa si mai existe dupa ce returneaza 16%?
    Chiar trebuie sa fim sclavi pe 100€ ca sa nu saracim bancherii si corporatistii?

    Putea sa observe chiar dansul ca acea crestere extraordinara a fost luata/furata de banci in cazul ratelor, cu varf si indesat, mai exact s-a luat echivalentul unui salariu, prin marirea ratei cu ajutorul Roborului, anul trecut.

    Omul asta pare complet desprins de realitate si nu intelege ce venituri au oamenii pe care-i vede mici pe strazi la trecerea cu bolidul de lux.

    Mai vorbea si de Euro de 5 lei, cum am auzit pe la valutistii de la colturi.

    Si daca guvernele Romaniei nu trebuie sa mai dea OUG–uri sa nu supere, poate vin chiar bancile sa conduca direct sa nu ne mai prefacem ca traim in democratie pe aci.

    Sper ca Brexitul va face curatenie in lumea bancara anul acesta, si legile naturale vor prevala.
    Daca nu ai capital ca banca pai poate nu esti banca.

    Sunt socat de ce am auzit in aceasta seara.
    Romania n-are nicio sansa, suntem blestemati sa fim sclavi.

  5. https://www.stiripesurse.ro/georgian-pop-i-i-justifica-demisia-din-psd-atac-incendiar-la-adresa-lui-liviu-dragnea_1322492.html

    Ce scarbos ! Cred ca gujbetii astia ai lui Ponta ( bineinteles ! ) din Protv Romania se vor saluta intre ei pe la partid numai cu ” domnule colonel ” si ” domnule general ” . Mai lipseste din partidul ala de securisti doar Cristi Diaconescu …

    La urmatoarele alegeri se vor infrunta practic civilii ( atatia cati au mai ramas si prin PSD ) cu securistii din sri / sie / spp si sts ( USR – PNL – PMP – Protv Romania )

    Pe vremea lui Ceausescu , institutiile de represiune aveau echipe de fotbal . Acuma au partide politice !!!

  6. Bun, am auzit de la doamna Dancila ca Romania isi propune sa adere la EUR in 2024. Sper sa trimitem si un roman in spatiu pina atunci.
    Teluri minunate, dorinte fierbinti de iarna geroasa. Si mie imi place de Ileana Cozinzeana, si pina in 2024 as vrea sa o aduag la colectia de una nevasta. Eu chiar as vrea sa trec la EUR mai repede de 2024, stiind ca povestea cu Ileana se vinde mai bine pe EUR decit pe lei.
    Povestea cu trecerea la EUR e ca un taitzel care se intinde intre boticul de sorecar a lui Isarescu si guritza surizatoare a emitentei acestei minunate romantze de incalzit electoral boboru’. Vad in tufis si doi ochi de ciobanesc german salivind la taitzel.
    Atentie la editura, la recenzori si la pret!

  7. D’ale rusilor : asa zisul presedinte al asa zisei Republici Transnistrene – care se intinde , sa mai intelegi ceva , si pe malul basarabean al Nistrului , incluzand cetatea moldoveneasca a Tighinei ( armata rusa ( ” castile albe ” , pardon ) isi tine tancurile in incinta cetatii ! – , un anume Krasnoselski sau asa ceva , se declara parte a ” natiunii ruse ” si cere alipirea teritoriului ocupat ( situat la 2000 km de Rusia ) la Federatia Rusa .
    Normal , e un mutant teleghidat de la Kremlin , ca si asa zisii lideri rusi din Donbass .
    Interesant , mutantul ” declara ” prin ” decret ” anexarea la asa zisa lui ” republica ” a unui sat basarabean de la Sud de Tighina , numit Varnita .
    Se pare ca Kremlinul se exerseaza in plus la alte separari in Basarabia necedata de el Ucrainei in 1940 , in orasul Balti si raionul Taraclia .

  8. 1) Revenind la ipoteza interogativa (cuprinsa/transmisa mai sus in link), o linie de analiza despre care cred ca trebuie dusa pana la capat, consumata intr-un fel sau altul, pentru ca toti simtim ca in cazul Brexit ne lovim de un zid invizibil, poate fi si o alta intrebare conexa, care a facut “cariera” intr-un triplu acompaniament politic, populari europeni-conservatori britanici-democrati americani. Ar fi fost si ar posibil un proiect de federalizare a Europei, sustinut fervent de SUA si UK, care sa inglobeze forme de guvernamant atat de diferite, precum republica si monarhia?! Nu!, in opinia mea, proiectul mutant SUE, nici cal, nici magar, s-a nascut mort. Una din cele doua forme de guvernamant ar fi trebuit/ar trebui sa iasa din istorie. Este foarte putin probabil ca Marea Britanie sa fi renuntat sau sa renunte la monarhie. Mai degraba, posibilitatea sau sugerarea implicita este de revenire a tuturor europenilor din UE la monarhie. Daca s-ar intampla, UK ar aplauda… (2) Oare animozitatile politice dintre UK si Rusia ar putea avea drept cauza abisala, subliminala tensiunea dintre monarhismul britanic si republicanismul rus? (3) Cand Nigel Farage, cu o vadita superioritate parlamentarista – desi laudarosul parlamentarism britanic a savarsit cele mai mari crime de genocid, trimitandu-l drept “Calau al lui Dumnezeu” pe Oliver Cromwell pentru masacrarea irlandezilor, transferul proprietatilor catolicilor irlandezi catre protestantii englezi, prezbitereni, puritani si cum s-or mai fi numind alte secte “crestine”, ideologizate de Luther, un imbuibat grasan si plin de alte pofte lumesti, ridicat sacrilegic si uzurpator la rang de “Iisus Christos” – le-a “aruncat” europarlamentarilor de la Bruxelles acel inexplicabil “Sunteti dictatori, ba!”, ar trebui sa reflectam daca nu cumva o camera parlamentara europeana formata din conti, baroni si alte titluri nobiliare transmise ereditar, similara Camerei Lorzilor din UK, in care parlamentarii nu sunt alesi ci numiti pe viata, ar transforma respective zicere defaimatoare intr-una laudativa: “Sunteti superdemocrate, dragile noastre rude monarhice!”. (4) O sursa pentru potentiale explicatii privind ruperea legaturilor politicii cu poporul si transformarea acesteia intr-o sursa de putere si privilegii exclusive pentru un grup restrains – elitist, dar populicid – ar putea fi aflata in „furia” extremismului, care pare sa castige teren, cu care sunt respinse rezultatele alegerilor electorale. In SUA, votul popular al alegerilor prezidentiale din 2016 a fost castigat de candidatul democrat (Hillary Clinton), dar operatorie a fost desemnarea presedintelui de catre Colegiul Electoral (538 persoane) a contracandidatului republican (Donald Trump). In Venezuela, stanga a castigat alegerile prezidentiale in 2018 (Nicolas Maduro), dar opozitia de dreapta incearca sa le uzurpeze prin desemnarea unui „presedinte” autoproclamat (Juan Guaido). Observa cineva ridicolul situatiei prin care un presedinte american necastigator al votului popular il delegitimeaza pe presedintele venezuelean, ales prin vot popular, nu desemnat de un grup infim? Comparativ cu Maduro, Trump este un presedinte de opereta (ca si Guaido). (5) Pe de alta parte, ar trebui reflectat si asupra posibilitatii ca Brexitul sa fie un input pentru revenirea la monarhiile europene si regasirea limbajului international-institutional traditional, intermonarhic. N-ar fi exclus ca raspunsul sa fie concordant si sa contina un izvor nebanuit de consens.

  9. Haisa fim seriosi, Maduro si politicile lui, oricum le numesc unii si altii, au dus la ruina economica a Venezuelei. Am colegi din Venezuela care imi povestesc o situatie exact cum era la noi in anii 80 in comunism: magazile goale, si un partid unic incapabil sa aprovizioneze cu produse de baza, ca faina, sau ulei, nu vorbim aici de sushi si caviar.

    Sigur ca Rusia tipa sa nu se amestece nimeni in treburile interne ale Venezuelei ( toti in afara de ei ), dar ei spun atitea aiureli. Pe Rossiya 24 am ascultat-o pe purtatoarea de cuvint a MAE al Rusiei, o blonda destul de agitata, care spune ca nu e nici o problema ca SUA se retrag din tratatul despre rachete (INF). Ea spune ca Trump nu are o problema cu Rusia, ci ca este una din urmarile faptului ca SUA se tot retrag din o serie de tratate internationale, si retragerea din INF e parte a acelei agende. Seriozno? Kakaia umnitza…

Lasă un răspuns