Ghicitoare

Care credeti ca este ratiunea pentru care orasul Busteni este o statiune de „interes national”? Intrebarea se adreseaza, in special, celor care se vor intoarce, astazi, acasa,  pe Valea Prahovei.

In alta ordine de idei, rog aceleasi persoane (de fapt, pe cei care l-au votat de doua ori pe Băsescu), inclusiv pe cei de la Ziare.com, sa se gandeasca daca cel mai bun candidat la presedintie, in acest an, nu ar fi Traian Basescu – cel care a anulat, in 2005, proiectul de autostrada Comarnic-Brasov, pe motiv de „tain pentru Raffarin” (Constitutia nu cred ca ar fi un asa mare obstacol!).

25 de gânduri despre “Ghicitoare

  1. Dintotdeauna am iubit „bustenii” de stejar, de nuc si alte esente tari, din care artizanii confectiunau mobilier superb cu o patina placuta pentru „ochiul” care vede limpede si disociaza Lumina de întuneric, esteticul de inestetic, binele de rau, viata de moarte…
    O duminica binecuvântata dragi frati români ! 🙂

  2. Hahaha, cel mai bun Prim-ministru al României post-decembriste nu se desminte – ACELAŞI UMOR FIN DAR USTURĂTOR PRECUM BICIUL!
    Întrebare:
    OARE CÂŢE DINTRE SATANICELE SLUGI ALE NEMERNICULUI SATAN CUNOSC CINE ESTE JEAN-PIERRE RAFFARIN?

  3. Omar Khayyam (aprox.1048 – 1131)

    Pretenţios acest poet şi savant persan care se doreşte nemuritor. Ambiguu, deasemenea. Dar în acelaşi timp, o personalitate complexă deoarece – în timp ce majoritatea oamenilor se mulţumesc să trăiască doar biologic – cei înzestraţi cu capacitate de reflecţie încearcă să dea un sens vieţii lor şi – cunoscând rând pe rând bucuria şi disperarea, luciditatea şi îndoiala, chiar misticismul ori hedonismul – îşi pun întrebări asupra rostului vieţii pe Pământ : «…nimeni n-a putut să-mi spună vreodată de ce Dumnezeu m-a adus aici şi de ce îmi cere să plec.»

  4. Din fericire , mandatul lui Basescu este azi istorie .
    Mingea nu este astazi la Basescu – Coldea – Dobre samd , nici la urmasii lor Iohannis – Maior – Ciolos , ci la PSD-ul condus de domnul Dragnea .
    Cine stie ca la 17 octombrie 2017 se semna , de excelentul ministru al Transporturilor Cuc , contractul pentru sectorul 5 al autostrazii Brasov – Ploiesti , drum de legatura cu municipiul Brasov – Cristian – Rasnov ?
    Chiar perioada de proiectare este incheiata dar ZERO miscare pe teren !
    Aici nu este nici ” ha-ha-ha” ul dlui Basescu , nici geaca securistilor d-lui Coldea , e inactiunea guvernului d-nei Dancila .
    Stiati ca de un an s-a semnat un alt contract ( cu nelipsita Egis ) pentru ” supervizarea segmentului Rasnov – Predeal al autostrazii Brasov – Ploiesti ” ?
    Despre acest segment , de 15 km , continuarea primului , eu sunt singurul care vorbeste .
    In loc ca Dancila , la comanda lui Dragnea , sa fuga dupa cai verzi pe pereti cu ” PPP ” Brasov Ploiesti nu mai bine dadea ordinul de incepere la sectorul 5 si nu lansa concurs pentru sectorul urmator ?
    Deja imi vine acru .
    Guvernul Dancila a abandonat continuarea autostrazii Transilvania , dupa Ponta – refuzurile ANAP ale documentatiei trimise sunt la comanda de sus .
    In afara podului Braila , n-au nici un mare proiect securizat ( adica la adapostul unei rezilieri de Predoiu – Cilos in 8 – 10 luni ) – drumul expres de la Craiova la Slatina este in proiectare UN AN – usor de reziliat cu varii pretexte si … cam atat – autostrada de centura Sud este inecata in contestatii , Bors Suplacu de Barcau la fel – acolo n-au ANAP sa refuze , prea tarziu , licitatia e in curs .
    Nici o decizie pe Pitesti Curtea de Arges si Sibiu Boita , la 16 luni de la inceperea licitatiei !
    Foarte slab .

  5. Or mai exista si alte localitati de „interes national” in Romania? 🙂
    Aplicind acest rationament fara discriminare, pentru toate celelalte localitati care nu sunt chiar de interes national, sa punem placutze la intrarea in ele: „Bine Ati Venit in Zimnicea, un oras care NU este de interes national, deci scuzati ca e mizerie, drumurile cu gropi, si oamenii nefericiti!!”. Iar pentru turisti sa punem rute ocolitoare, sa mearga doar pe rute cu localitati de „interes national”.

  6. Votanţii lui Băse trebuie compătimiţi pentru că l-au ales pe marineaţă care ne hăhăia că România nu are nevoie de autostrăzi. Nu recunosc prostia, dar îi injură pe actualii guvernanţi pentru timpul pierdut pe cărăruile sub care a îngropat Base banii noştri.

  7. Să-l întrebăm pe Băsescu, care a fost raţiunea de a se opune autostrăzii spre o staţiune de interes naţional şi cu această ocazie să-l întrebăm şi pe Iohannis, de ce nu a vrut să ia staţiunea Păltiniş în administraţia Sibiului, cât timp a fost primar, de vreme ce iubeşte atât de mult această staţiune, unde practică schiul. ca un adevărat om al muntelui? În ultimul timp, el se comportă ca un dictator sau acoliţii lui îi creează aura de dictator. Înţeleg că e Preşedinte, că trebuie să i se asigure protecţie, dar nici să sfidezi populaţia, întrerupându-se circulaţia în zona pe unde trece dânsul. Bunul simţ sau protocolul ar trebui să fixeze o oră, când va trece domnia sa, pentru a se opri circulaţia. Dar el îşi permite să anunţe că va veni la schi, fără a anunţa ora, se găsesc câţiva turişti cu care se pozează şi toţi ceilalţi locuitori din zonă sau turişti trebuie să aştepte, până când Iohannis se hotăteşte să plece la schi. E normal să blochezi atâtea ore o cale de acces? E normal să împiedici desfăşurarea activităţilor turistice, trei săptămâni la rând?.

  8. Citind excelentele carti puse la dispozitia noastra de dl Adrian Nastase mi-am reamintit de o afacere a Securitatii in primul an de delir cederist , 1997 , ” afacerea Tigareta ” – complet uitata de atunci – si , bineinteles , cu zero condamnari in 1997 – avioane cu tigari de contrabanda aterizau pe aeroporturi ale Armatei – serviciilor , cu ordinul si stiinta generalilor de securitate si interne – distinsii ” militari ” nu erau deranjati , din pacate , nici 4 ani mai tarziu , aratandu-si recunostiinta fata de Adrian Nastase dupa 2004 ei si studentii lor azi generali SRI , asa cum o stim .
    Tot o ” afacere ” securista , complet uitata , tot din sinistrii ani CDR , autoturismul condus de seful Directiei de Informatii a Armatei care intra pe contrasens si UCIDE o intreaga familie venind din sens opus – parca intre Bucuresti si Campina – mama , tata , fetita de 12 ani si baiatul de 11 ani – un unchi i-a ingropat pe toti .
    Securitatea aceasta , cu toate denumirile ei – DIM , SRI , SIE , SPP – si mama ei buna Securitate a anilor 70 – 80 , este un blestem pe Romania – ofiterii ei cu moravuri fanariote ( marele spion Caraman ,triplu agent , facand turul sotiilor Ambasadei de la Paris , ofiterii Securitatii aratand in cercuri de amici filmarile lor cu scene sexuale ale urmaritilor samd azi Coldea indicandu-i lui Basescu cum sa il inchida pe cine ) , indiferenti la interesele Romaniei ( il doare undeva pe securistul de la Ambasada de la Londra de atacurile impotriva Romaniei ) , depasindu-si de departe atributiile ( unde in lume un ofiter chipurile de ” informatii ” este salutat de toata lumea pe strada ” sa traiti dom’ colonel ” ( de Securitate , ce altceva ) ? unde in lume Securitatea controleaza Telejurnalul Televiziunii Publice ? unde in lume inregistrarile Securitatii sunt citite in aceeasi seara la Telejurnal ? .
    Iesind din negativ , sa respir un pic de aer curat – Corina Cretu are inca trei luni de mandat – la Bruxelles a ajuns documentatia autostrazii de centura Bucuresti Sud – 50 de noi kilometri de autostrada , largirea la patru benzi a centurii Sud si noduri cu pasaje suprapuse la Berceni si Domnesti – 500 de milioane de euro autostrada si 176 de milioane de euro centura largita si nodurile – avem sanse sa avem acordul european pentru investitie – 676 milioane de euro , e enorm .
    Poate , cu putin noroc , ajunge la Corina si documentatia pentru podul Braila – 450 milioane de euro – si cea pentru drumul expres Craiova – Pitesti – 820 milioane de euro – vazand ca noi conducem Uniunea Europeana , nu vad de ce nu am grabi transmiterea dosarelor – daca exista , bineinteles , un minim interes din partea autoritatilor romane .

  9. 1.Gollum pe domeniul infrastructura a facut praf Romania, nu se poate lauda cu nimic.A oprit tot ce se putea.
    S-ar parea ca nu avem voie sa preluam pe infrastructura moderna marfuri de la Marea Neagra (China/Taiwan le trec prin Olanda cu taxare minima), sau turisti.

    Probabil ca si Serbia a fost victima acelorasi factori, sa ne amintim ca Dunarea a fost blocata ani de zile de niste poduri demolate/bombardate, micsorand masiv fluxul de marfuri.
    Pe vremea lui Bloc foarte multe treceri prin munti, dinspre Regat spre Ardeal, se faceau pe o singura banda cu semafoare, lucrarile erau intr-o permanenta stagnare, asta pe langa blocarea constructiei altora noi.
    Se faceau in schimb parcuri in campuri.

    2.Se pare ca va exista un Brexit fara deal/intelegere sau oricum va fi ceva dur economic, vor fi victime colaterale.

    Iesirea din UE a Marii Britanii va genera mari socuri pe zona industriei bancare.Vor fi falimente, create emotional sau pe baze reale.

    Oare, in cazul in care in Martie UK iese, ce se va intampla cu sistemul bancar din Europa?

    Cate banci europene si care, prezente si in Romania, vor intra in faliment?

    Sa-si mai pastreze romanii banii/salariile in aceste banci straine?

    Nu cumva bancile cumpara Euro de pe piata pentru a avea lichiditati in Martie, in strainatate, de Brexit si fac rost de asta aici, ca le merge?

    Nu cumva o masura preventiva ar putea fi cresterea rezervelor obligatorii la banci, just in case?

    Sau poate cresterea Robor ar putea fi impozitata si mai mult?

  10. Schimbind canalele am dat peste Banciu, care il facea pe Cico Dumitrescu „prost” post mortem. Nu stiu daca specimenul este la nivelul de cultura si inteligenta al maimutzei cu care o compara pe Serena Williams:

    „Serena Williams arăta cum sunt maimuțele de la grădina zoologică cu fundul ăla roșu. Dacă peste fundul ăla pui niște nădragi, arătă exact cum arăta pe teren Serena Williams”

    In orice alta tara „partenera” a Romania, idiotul zbura dupa cinci minute din post, dar rasismul vad ca se vinde bine Labe-unu-tv.

    https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-serena-williams-video-radu-banciu-derapaje-rasiste-ingrozitoare-dupa-simona-halep-serena-williams-arata-ca-maimutele-de-la-gradina-zoologica-558053.html

  11. Mircea Popescu

    Ce se intampla cu d-ta acolo, in America ? Nu mai acorzi incredere marilor trusturi media cu cofre de afaceri de miliarde de parai ? Daca este asa, nu mai ezita si comuta pe RT. Arabii din Orientul Mijlociu de acolo isi actualizeaza informatiile. RT bate la audienta CNN la capitolul audienta…
    In fine, sa purcedem la treaba, ai mult de recuperat…..
    CITEZ:
    ,,BNR continuă să păstreze cea mai mare parte din aurul României la Londra, respectiv 61,24 tone, din rezerva de 103,7 tone. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Ungaria şi-a repatriat rezerva de aur. Unde este depozitat aurul Român… În urma numeroaselor critici aduse BNR pentru că păstrează în continuare cea mai mare parte din rezerva de aur a ţării în Banca Centrală a Londrei, deşi unele dintre statele vecine şi-au restras parţial sau în totalitate rezervele lăsate în custodie altor state, Banca Naţională a României (BNR) explică, prin intermediul arbitrajistului său principal Dragoş Popescu, că Banca Angliei este una dintre cele mai prestigioase şi sigure bănci din lume. “Pentru păstrarea în custodie, custodele – în acest caz Banca Angliei – nu remunerează pe cel căruia îi prestează servicii. Ca atare, Banca Angliei nu plăteşte dobândă pentru aurul aflat în custodie nici unui client,fie bancă centrală sau comercială. Nici banca centrală a României, nici cea a Poloniei, nici cea a Bulgariei, nici cea a Italiei, etc. nu primesc dobândă pentru aurul aflat în custodie la Banca Angliei şi este firesc să fie aşa”, a precizat specialistul, subliniind că beneficiile obţinute de România din costurile de finanţare internaţională mai scăzute sunt mult superioare acestor eventualele „dobânzi” sau „comisioane”. Potrivit lui Dragoş Popescu, menţinerea aurului în custodie la Banca Angliei „are ca scop, în primul rând, garantarea faptului că România dispune de o rezervă de aur standardizată şi disponibilă a fi utilizată ca garanţie în cazul unor operaţiuni de finanţare a ţării în situaţii de criză ori pentru o eventuală valorificare într-o perioadă scurtă de timp”. „Păstrarea aurului la Banca Angliei conferă implicit pieţei internaţionale confortul că acea rezerva de aur respectă condiţiile standard minime pentru tranzacţionare imediată. În cazul folosirii aurului din ţară drept garanţie (colateral) ar fi necesare câteva etape de verificare a caracteristicilor lingourilor avute în vedere, etape ce ar face practic imposibilă folosirea în caz de urgenţă”, spune Popescu, citat de economica.net. Arbitrajistul punctează faptul că aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparţine în continuare României şi nu poate fi folosit decât la instrucţiunile exprese ale Băncii Naţionale a României. În perioada post-criză, dobânzile au fost extrem de mici Pe de altă parte, beneficiile obţinute de România din costurile de finanţare internaţională mai scăzute, ca urmare a acestei strategii prudente şi credibile de plasare a rezervelor internaţionale, sunt considerabil mai mari decât eventualele „dobânzi” sau „comisioane” pe care le-ar obţine din operaţiuni riscante, inclusiv operaţiuni riscante cu aur. Datele pe care le-a publicat BNR arată că aceste „dobânzi” au fost, în perioada post-criză, extrem de mici. Specialistul arată că, de altfel, programele de repatriere ale aurului anunţate de unele bănci centrale au vizat mai puţin aurul de la Londra, Germania sau Olanda repatriind o parte din cantitatea de aur depozitată în străinătate, dar cu predilecţie pe cea din diferite alte centre (Paris, New York). În plus, trebuie avut în vedere că aceste ţări deţineau peste 70 la sută din rezervele de aur în străinătate, sensibil mai mult decât deţinerile României (60 la sută). În ceea ce priveşte repatrierea rezervei de aur a Băncii Naţionale a Ungariei, aceasta fiind foarte mică (3 tone), nu are semnificaţie pentru problematica în discuţie.”

    MAI REPET ESENTIALUL:
    ,,…..menţinerea aurului în custodie la Banca Angliei „are ca scop, în primul rând, garantarea faptului că România dispune de o rezervă de aur standardizată şi disponibilă a fi utilizată ca garanţie în cazul unor operaţiuni de finanţare a ţării în situaţii de criză ori pentru o eventuală valorificare într-o perioadă scurtă de timp”. „Păstrarea aurului la Banca Angliei conferă implicit pieţei internaţionale confortul că acea rezerva de aur respectă condiţiile standard minime pentru tranzacţionare imediată. În cazul folosirii aurului din ţară drept garanţie (colateral) ar fi necesare câteva etape de verificare a caracteristicilor lingourilor avute în vedere, etape ce ar face practic imposibilă folosirea în caz de urgenţă”

    • #ZeV: ”… comuta pe RT. Arabii din Orientul Mijlociu de acolo isi actualizeaza informatiile.”

      Normal, doar numai de acolo vă luați cu toții cunoștințele.
      ========================
      ”Păstrarea aurului la Banca Angliei conferă implicit pieţei internaţionale confortul că acea rezerva de aur respectă condiţiile standard minime pentru tranzacţionare imediată.”

      Spre deosebire de aurul românesc ”păstrat” la ruși care nu conferă nicio garanție că va mai putea fi utilizat vreodată de proprietar, respectiv de statul român.

    • Speculanţii bancari au pus de la început piciorul în prag ( eu aş zice pe grumazul bietului român !), când au impus ca o condiţie de aderare la UE , independenţa totală a băncii naţionale a României !
      Mai bine zis activarea ei nu în funcţie de cerinţele Statului Român , ci a finanţei mondiale !
      Să vezi la urmă surpriză, când după plecarea lui Itzărescu ne vom trezi că tezaurul de la ruşi e nimic pe lângă ce ne lipseşte după matusalemicul guvernator ! :mrgreen:
      P.S. Cei de la Insolvenţa TV titrează clar : Apărăm BNR !

  12. Raspunsul la ,,ghicitoarea” dvs se regaseste in ,,Hotărârea de Guvern nr. 107/2018 privind aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes național sau local și privind modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice;
    Text publicat în M.Of. al României.
    În vigoare de la 22 martie 2018″

    In esenta se are in vedere asigurarea cadrului legislativ pentru o mai buna valorificare a potentialului turistic din zona si a resurselor geotermale, protejarea mediului, atragerea de investitii si fonduri europene pentru infrastructura, retea hoteliera, echipamente si instalatii pentru partiile de schi, centre de promovare turistica, etc.

  13. PS
    Un motiv in plus pentru actualul guvern sa nu mai tergiverseze demararea lucrarilor pentru autostrada Ploiesti-Brasov si traseele adiacente (inclusiv racordul Rasnov-Predeal).

    • Mai sunt vreo 6 milioane care au votat un monstru nazist și mai mare în 2014.
      De unde luăm psihiatri ale căror competență și capacitate de obiectivare să fie mai presus de orice îndoială ? Din SUA? De la Bruxelles? Vor spune că noi suntem nebunii.

  14. 1.De curiozitate, am dat un search(google,bing) pentru „bank/s exposed to Brexit”.

    Titlurile ne spun ca vor urma crashuri bancare, ma indoiesc ca aceste banci, unele extrem de cunoscute, prinse pe nepregatite de referendumul pe Brexit, dar si de refuzul „dealului „, din 2016, respectiv 2018, stau si-si asteapta falimentul.

    2.Dupa asta am dat peste o alta stire, ce imediat mi-a amintit de galopul inflationist din Turcia , pe fondul alegerilor prezidentiale.D-astea avem si noi.
    Inflatia in Turcia pare sa intre pe un trend de normalizare zilele astea.

    Site-ul este EUobserver.com, stirea „Worries for EU banks exposed to Turkey s sliding lira”, din 2018.
    Din articol :
    „European Central Bank concerns are growing over EU banks exposedsure to the slide of the Turkush lira, reports the Financial Times.”

    Si acum atentie :”The Single Supervisory Mecganism (SSM) for the European banking system has begun monitoring, in particular Spain s BBVA, Italy’s UniCredit and France’s BNP Paribas.”

    3.Niste baieti mai globali au si vor avea pierderi, si par sa- si recupereze banii cu roboruri si cursuri galopante speculative.
    Par sa genereze inflatie prin cresterea cantitatii de moneda indigena in piata, via achizitie valuta cu Lei.

    Ma intreb ce s-o intampla in Martie.
    Orice asemanare cu Turcia 2018 pare pur intamplatoare.

    4.Sunt nebuni pe anumite TV-uri care utilizeaza cresterea robor si curs valutar ca arme politice, poate asta merge cateva saptamani, tinta fiind Dragnea bineinteles.
    Insa sursa raului nu e la noi s-ar parea, datele economice sunt bune, avem noroc ca nu suntem in zona Euro.
    Problema e daca bancile vor rezista socului Brexit.

    La stiri nu ni se spune nimic (in general e doar politica partizana) pe subiect, analizele sunt superficiale, vor sa protejeze banci probabil, dar vopsind realitatea nu vom opri deznodamantul.Sa ne amintim de perioada CDR si de realitatea bancara de la acel moment.

  15. Putin off-topic, sa radem cu urmasul lui Pierre Richard .

    Express.co.uk are doua stiri astazi despre sau in legatura cu centristul Macron si politicile sale.

    Prima este :”Yellow vest protests: Macron ‘risks BREAKING INTERNATIONAL LAW’ with violence crackdown”, si in stire putem citi declaratia ministrului de interne: „Mr.Phillippe told TF1 television:”That s why the government favours updating the law in order to sanction those who do not respect the obligation to declare protests , those who take part in undeclared protest, and those who arrive at protests with balaclavas”.
    Cred ca e un model si pentru noi aceasta declaratie.

    Dupa care avem reactia Amnesty France:” Cecile Coudriou, the president of Amnesty France said: „If adopted, such a law will not respond to the violent acts committed by individuals during demonstrations.It will however give politucal powers the righr to deprive thousands of citizens of their right to protest”

    Intr-o poza tot in corpul articolului putem citi pe o carpa galbena, tinuta de protestatari: „Amnistie gilets jaunes”.
    Deci aici ONG-urile sunt pro amnistie.

    A doua este despre vizita lui Macron in Egipt.
    „Egypt demands Macron STOP trying to impose values on Middle East-„This isn’t Europe!”
    „In a joint news conference with the French centrist that was dominated by the subject of human rights, Mr Sisi said:”We re not like Europe or the United States, you cannot force all societies to go down the same path””

    Ce zicea Macron in context : „Stability and lasting peace go hand in hand with respect for fundamental rights and freeedoms and the rule of law, and the search for stability cannot be dissociated from the question of human rights”

    Omul a mai avut declaratii si in legatura cu Venezuela unde incurajeaza „unrestul”.

    Asta e nivelul politicii in Franta, o fosta tara model, la acest moment.
    Macron n-are doua vorbe la un loc, dubla masura ii este principiu.
    Vede paiele altora si nu barnele proprii.

    Ne mai miram de ce UE dupa Brexit nu va mai fi de fapt UE, si excludem efectele crashurilor bancare inerente, vorbim de nivelul politicii in sine (armate , cutii de viteze, imperializare si dubla comanda Franta/Germania,etc).

Lasă un răspuns