Volumul „Cele Două Românii”, on-line

Cu ceva timp în urmă, când am început digitalizarea cărților mele, cineva insista sa pun on-line și cartea pe care am scris-o în 2012, intitulată „Cele Două Românii”. Fac acest lucru acum. Veți putea citi, pe site-ul meu, câteva sute de pagini de analiză dar și documente politice din perioada 2001-2004. Am adăugat mai jos sumarul volumului, iar cartea o puteți citi accesând link-urile următoare:

Prima parte – https://issuu.com/adrian_nastase/docs/cele_doua_romanii_part_1

A doua parte – https://issuu.com/adrian_nastase/docs/cele_doua_romanii_part_2

123456

 

51 de gânduri despre “Volumul „Cele Două Românii”, on-line

  1. Nu mai inteleg logica ilogica a propagandei.

    Deci tinta este Dragnea, sa i se faca cat mai multe dosare.

    Ok, dar de ce atata reticenta in ceea ce priveste OUG-ul lui Tudorel Toader referitor la completele de cinci.

    Daca se aplica si pentru Dragnea Propaganda zice ca scapa.
    De cine scapa, rezultatul condamnarii s-a produs.

    Mai mult decat atat avand in vedere ca acest OUG permite si procurorilor sa atace, tot ce a fost hotarat de completele de cinci, de ce nu se gandeste „pozitiv”.
    Pai daca pe procesul Referendumului s-a dat prea putin?
    Nu exista incredere in justitie?

    Sau Zgomotul are legatura cu ceilalti ?

    Injurand virtualul OUG practic isi neaga o posibila viitoare satisfactie, deci n-are logica.
    Oricum OUG nu forteaza pe nimeni cred, sa apeleze la calea de atac.
    Rejudecare lui Dragnea nu inseamna neaparat ca scapa, de o pedeapsa pe care oricum a primit-o, poate ii dau aia mai mult.

    Deci injurand OUG pe complete , USR il apara pe Dragnea de o re-examinare si arata ca nu au incredere in Justitie.

    Cine iese pe strada impotriva acestei OUG il apara pe Dragnea.Nu il apara pe Victor Orban in niciun caz.

    • Logic, completele au fost puse cu mâna ca să dea anumite sentințe, și, dacă ies alte complete la sorți, s-ar putea ca acestea să nu mai dea sentințele hotărâte de ei, de cei care se opun acum.

  2. Ideologia „corectitudinii politice” este mult mai periculoasă decât doctrina marxist-leninistă. Asta pentru că nu se rezumă să-și impună ideile în plan politic, social și economic, etichetând automat orice opinie contrară drept rasism sau bigotism, ci atacă până și teoriile științifice care contravin dogmelor sale. Teroarea dezlănțuită de politrucii marxismului cultural asupra oamenilor de știință este însă puțin cunoscută, pentru că presa mainstream ignoră deliberat astfel de subiecte.
    “Este o realitatea științifică faptul că anumite comportamente sunt moștenite, atât la animale, cât și la oameni. Dar. liberalilor nu le place asta. Ca urmare, orice om de știință care efectuează cercetări pe această temă și ajunge la concluzii nepotrivite este (ca de obicei) numit „rasist”, „fascist”,”nazist”
    Mai multe la :
    https://evz.ro/inchizitia-progresista-descoperirile.html?v=347635&page=1

    • Aha! Ce ziceam săptămâna trecută io? Mie îmi place vorba populară „Prost te naști, prost mori!” Oricât de mult nu s-ar strofoca unii citind, adoptând atitudini imitative, „împrumutând” opinii etc., tot proști rămân, da’ proști grămadă! Așa cum e prostul și… nu spun ce-mi vine la gură, care astăzi scormonește adopția făcută de Viorica Dăncilă în 1990 și face ALUZII, nu acuzații directe în legătură cu procedurile legale! Că o asemenea ființă este veninoasă nici nu ne mai punem problema, însă cât de prost să fii să-ți producă mintea asemenea mizerie și tu să crezi că e luată de bună de oamenii normali? Vă dau ALUZIA din Libertatea copy/paste și dacă doriți, iată și lincul mai jos.

      „Libertatea a contactat-o pe Viorica Dăncilă prin două canale oficiale, purtătorul de cuvânt de la Palatul Victoria și consiliera sa de imagine. Pe ambele canale n-a venit nici un răspuns, ci doar nemulțumirea că ziarul abordează un subiect pe care premierul îl consideră de viață privată. Din punctul de vedere al redacției, înfierea unui copil este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poate face un om pe parcursul vieții. Dovadă că existența lui Victor s-a schimbat sensibil în bine, față de cea a fraților și a surorilor sale. Cum Victor știe deja de ani de zile, din familie și de la școală, despre adopția lui, avem câteva argumente pentru care considerăm că publicarea informațiilor e necesară: 1. Atâta vreme cât un om politic e dator să explice până și cumpărarea unei mașini, cum să nu fie de interes public ca un prim-ministru să demonstreze deplina legalitate a felului în care a adoptat un copil? 2. Nu e o discuție despre chestiuni intime, precum boală, credință religioasă sau alte date intime ale unei persoane, ci despre un fapt legal asupra căruia, conform legii, se pronunță un tribunal, căci în tribunal se decid astăzi adopțiile. 3. În general, oamenii politici au o imagine proastă, iar despre Viorica Dăncilă s-a vorbit ca despre un personaj unidimensional. Actul înfierii oferă oamenilor informații despre o altă latură, necunoscută, a personalității sale. Tocmai de aceea prim-ministrul României e dator să explice, cu documente, legalitatea adopției fiului său, deja nu mai e nici un secret, familiile au vorbit, și pentru ca să permită dispariția oricărei suspiciuni legale, care poate altera generozitatea gestului. 4. Nu în ultimul rând, adopția lui Victor Dăncilă poate fi un moment de reflecție asupra situației grele a copiilor din România, dintre care aproape jumătate sunt împovărați de sărăcie. Iar când copiii României rămân în nevoie și fără educație în primii ani de viață, mediul le influențează covârșitor și pentru totdeauna destinul.”

      https://www.libertatea.ro/stiri/viorica-dancila-da-de-inteles-ca-e-o-problema-privata-libertatea-argumenteaza-2520576

      @ZeV, atenție și la lincul lui @Radu Humor.

      • Din păcate, prostia este foarte molipsitoare!
        Pe această această axiomă se bazează și cei ce inventează și/sau folosesc tehnicile de manipulare.

      • În urma acestei poveşti tragice ( înfierea unui copl), Viorica Dăncilă a fost dur criticată, dar şi aplaudată pentru că a l-a adoptat pe Victor.

        Cică nu e bine să adopți un copil. E bine să vinzi copii, să furi case și să mituiești cu funcții grase pentru dosarele închise !

      • Lăsând la o parte acuzația că adopția n-ar fi fost legală, ce importanță are dacă un copil e natural/biologic sau adoptat? Important e, cred, felul în care îl cresc și îl educă părinții. Faptul că un demnitar a crescut un copil adoptat nici n-ar trebui să constituie o știre.

  3. INVITAȚIE LA ÎNTÂLNIREA PUBLICĂ DESCHISĂ ANUALĂ ORGANIZATĂ ÎN CETATEA TOMISULUI «ROMÂNIA ȘI CONVERGENTELE VIITORULUI »
    Data : Sâmbătă 26 ianuarie 2019, de la orele 10.00 la 14.00
    Loc : Casa de Cultură Constanța, Sala Mică.
    Imp. : Evenimentul are asociată inițiativa demarării unui PROIECT DE ȚARĂ

    În Constanța, de peste 20 de ani, un grup de oameni de afaceri, universitari, oameni de cultură, elite din mai multe categorii profesionale, oameni de știință, funcționari publici sau artiști, ne-am aflat în creuzetul frământărilor legate de crizele continue care înlănțuie societatea românească. În ultimii doi ani ne-am definit legătura publică cu cetățenii prin organizarea unei întâlniri deschise anuale în prima sâmbătă de dupa 24 ianuarie a fiecărui an, de la orele 10.00 la 14.00, la Casa de Cultură din localitate.
    În timpul susținerii regionalizărilor din perioada de vârf a creșterii multilateralismului ne-am extins aria de acțiune la nivelul întregului tărâm al Dobrogei, acum, în perioada diminuării acestuia și a creșterii ponderii puterilor naționale în concertul global ne-am atașat puternic ideii de coeziune și unire a tuturor românilor pentru a ne crea propriul drum în ramificațiile societății globale. Nu împotriva vreunui alt drum ci conștientizând faptul că forța lumii ține și dă tăria cu care cetățenii ei calcă pe pământ cu pași neezitanți, deciși și fermi.
    Creuzetul dobrogean al istoriei, tradițiilor și experienței de veacuri a conviețuirii pașnice a atâtor oameni, membrii ai celor 18 etnii, ne duc cu gândul și la geografie iar Marea, ne-o spusese și Charles Baudelaire înainte, am simțit-o ca pe acel Cupidon care ne aduce aminte mereu că libertatea e una din valorile general universale de care nu trebuie să ne îndepărtăm. Având libertate, putem alege binele și frumosul iar aceia dintre noi legați de forța societății publice pot alege adevărul, greu de ținut în frâu dacă fiecare înțelege binele și frumosul în funcție de libertatea rămasă în societate de la festinul celor care-și pot permite excese.
    Manifestările din ultimii doi ani au fost marcate și de forța Centenarului României. În anul 2017 întâlnirea noastră anuală publică deschisa s-a numit « România – starea noastră de veghe », în anul 2018, « România începe de la Mare ».
    În anul 2019, ne denumim manifestarea, « România și convergențele viitorului », considerând energia celor 5 milioane de români plecați în afara României dar și faptul că din poziționarea ca țară membră UE și NATO rezultă că România e deja « plecată » în parcursul global, asta și datorită descătușării ei de după Revoluția din decembrie 1989. Aceasta « plecare », evident, va trebui să fie convergentă cu « sosirea » aderării la moneda Euro, de unde o sumă întreagă de convergențe pe care trebuie să le asigurăm. Tot începând din 2019 începem efectiv construcția unui Proiect de țară, anunțat de noi încă din anul 2004 la Bursa Româna de Mărfuri în București, într-un eveniment public deschis ( « Strategia Dezvoltării României – opțiunea societății civile »), ulterior, începând din anul 2017, mai focalizat, prin manifestările noastre publice deschise anuale la o data și la un loc predeterminate, cunoscute de comunitatea tomitană.
    Prin urmare, vă invităm la manifestările noastre din anul 2019, sâmbătă 26 ianuarie, de la ora 10.00 la 14.00, la Casa de Cultură Constanța, la întâlnirea publică « România și convergențele viitorului », urmând ca inclusiv dintre cei care vor participa sâmbătă să se facă o selecție ( propuneri sau autopropuneri la sfârșitul manifestării ) legată de participarea de a doua zi, duminică 27 ianuarie 2018, la o întâlnire profesională închisă, dedicată demarării PROIECTULUI DE ȚARĂ. Acesta va fi susținut de întreaga societate românească ( de peste doi ani comunicăm focalizat cu « Clujul », « Iași-ul », « Brașov-ul », « Timișoara », « Sibiu », « Craiova », etc.….dar și cu « România » din SUA, Franța, Canada, Germania, Italia, etc…, pe aceasta temă ) pentru a asigura o echilibrare democratică a trendului actual de transmitere tehnocrată a lui, «de sus in jos». Prima zi poate fi considerată o audiere publică generală, a doua zi, la nivel de experți.
    ORGANIZATORI : Asociația Strategia Dezvoltării României-Regiunea Dobrogea ( ASDR-RD ) și Consiliul Mondial Român ( CMR ) România
    MODERATOR Ziua 1, sâmbătă 26 ianuarie 2019 : expert în geopolitică, diplomat, Dorin Popescu, președinte Asociația Casa Mării Negre Constanța
    MODERATOR Ziua 2 ( întâlnire închisa – se va participa pe baza de invitații individuale ), duminică 27 ianuarie : Dezideriu Odet Dudaș

  4. ÎNTÂLNIREA PUBLICĂ DESCHISĂ ANUALĂ « ROMÂNIA ȘI CONVERGENȚELE VIITORULUI »
    Data : Sâmbătă 26 ianuarie 2019, de la orele 10.00 la 14.00 Loc : Casa de Cultură Constanța, Sala Mică.
    Imp. : Evenimentul are asociată demararea inițiativei unui PROIECT DE ȚARĂ susținut de societatea românească.
    Organizatori : Asociația Strategia Dezvoltării României – Regiunea Dobrogea ( ASDR – RD ) și Consiliul Mondial Român ( CMR ) România
    CONTRIBUTORI SI TEME PROGRAM
    1.Prof.dr.Emil Constantinescu-Președinte Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului . TEMA : O viziune globală și strategia de dezvoltare pe termen lung a României: fundamentul bunei guvernări la nivel național și local.
    2.Acad. Răzvan Theodorescu – Vicepreședinte Academia Română. TEMA : Secolul XXI va fi al Orientului.
    3. Sorin Antohi, Orbis Tertius – A treia lume . TEMA : Proiectul de țară : idee, utopie, himeră.
    4. Alexandru Mironov, Revista Stiință și Tehnică. TEMA : Educația și Cercetarea, cauze și nu efecte ale dezvoltării.
    5. Prof. emerit dr. Dan Grigorescu- Director știintific Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului. TEMA : Prezentarea proiectului „Dobrogea – martor al civilizațiilor milenare ale Levantului”
    PAUZA
    6.Prof.univ.dr. Dumitru Borțun – Asociația Română de Relații Publice. TEMA : Interesul public – busola morală a politicii. Implementarea ideii de interes public în doctrinele și programele partidelor politice.
    7. Silviu Molnar – funcționar public, Parlamentul European, Dr.ec. Dănuț Jugănaru-Președinte în exercițiu C.C.I.N.A. Constanța, Ing.Sticlaru Marian – R.A.T.C. Constanța. TEMA : Camera regională a profesiilor și a meseriilor, un proiect pilot transversal politicii, administrației și economiei românești în spațiul european.
    8. Ing. Valentin Berca – BRK Systems Craiova, Director Dep. Economie Consiliul Mondial Român România. TEMA : Transportul, pilon al dezvoltării economice în triunghiul celor trei mări, Marea Neagră, Marea Adriatică și Marea Baltică.
    9. Prof.univ.dr. Adrian Papari -Rector Universitatea Andrei Șaguna Constanța. TEMA : Multilateralismul capitalului si naționalitatea muncii versus capitalul național si universalismul.
    10. Dr.ing. Daniel Crișan – Asociația Strategia Dezvoltării României, Director executiv. TEMA : Economia, ca motor de antrenare a dinamicii sociale și instituționale. Raportul dintre libertatea întreprinzatorilor și a investitorilor și intervenția statului în noul context al diminuării multilateralismului.

  5. CONSIDERAȚII REFERITOARE LA UN PROIECT DE ȚARĂ PENTRU ROMÂNIA – INIȚIATIVA DOBROGEA, Ianuarie 2017-2019.
    Pentru a porni pe un drum, trebuie să știi care e acel drum și, in cazul maselor mai mari de oameni, a societăților, toți trebuie să urmeze calea proiectat suficient de larg democratic pentru a-i cuprinde…
    Evident, deschiderea de după 1989 a României , limitata la Vest ( în sensul că Vestul încă mai considera cunoscută până în 2008 « formula magică » a prosperității….), deschiderea mai largă de dupa 2008, de-limitată atât la Est cât și la Vest, face ca viziunea noastră legată de urmarea unei căi să fie cât se poate de complicat de a fi evaluată cu mijloacele societății de până acum. Natural, toate țările s-au intors spre ele însele și credem că e cazul ca și societatea românească să se poziționeze dinamic în acest context. Asta nu inseamnă că omul, cetățeanul, trebuie să fie mai limitat în manifestările sale, din contră, în activitățile sale profesionale trebuie de-limitat total, dar statul trebuie limitat în manifestările sale paliative, de « pompier sârguincios », orb la la joaca nesfârșită a copiiilor cu chibrituri pe lângă vechile focuri, sau mai grav, neatent la noile focuri închipuite de domnii’Goe pentru care stocurile de dulceață nu se vor limita vreodată ….
    Intuitiv credem că totuși « sfărșitul istoriei » poate fi luat ca ipoteză de lucru dacă vechile credințe, piața liberă, democrația, neintervenția discreționară a statului în societate, vor fi actualizate conceptual în formule neschizoide gen « statul de drept », « drept » doar pentru unii…, sau reciproca, statul autohtonist, « drept » doar pentru elitele locale racordate puternic la rădăcinile rămase rezidual dupa 30 de ani de declin conceptual și ideologic în care singura strategie a fost reacția la extensiile nelimitate ale sistemului occidental până în 2008.
    Dupa anul 2008 reacția a fost la tot ce a intervenit distorsionat conceptual din partea acelor state sau grupe de state care și-au propus desprinderea din status-quo-ul global rămas fără forța directoare validă. Nu ne referim la o singură țară sau la un sistem de state în sine ci la ideologia care a fost considerată câștigătoarea războiului rece. Faptul că Francis Fukuyama aparține unor culturi atât de diferite ne face să credem că e bine de a continua pe direcția «declarației – manifest » pe care a făcut-o cam imprudent atunci…Însă va trebui să demonstrăm asta, respectiv să ne fundamentăm totuși miza noastră pe un « sfârșit al istoriei », deși tabăra opusă acestui concept ar spune că istoria abia a re-început dupa 1989…, și acesta va fi scopul principal al demersului nostru de racordare ( sau de demarare ) la un PROIECT DE ȚARĂ al României.
    În plus, chiar mai important decât scopul, vor trebui să fie mijloacele prin care ne propunem să atingem scopul, mijloace care, de data asta, vor trebuie să dureze cel puțin la fel de mult ca vechile credințe care au fundamentat ultimele salturi ale istoriei. Un « sfârșit al istoriei » nu înseamnă că toți pot să facă de toate, oricum, chiar împotriva evidențelor, chiar împotriva respectării propriilor comandamente, valori și principii pe care ni le-am asumat. Deci, în opinia noastră, nu a fost un re-început al istoriei dupa 1989 și mai ales după 2008, ci doar un re-început al ipocriziei, ceea ce înseamnă că « vechiul sfârșit » ar trebui continuat, altfel se va termina ca « celelalte sfârșituri », bune în teorie, prost aplicate în practică, cum a ajuns să creadă opinia publică…
    A ataca esența capitalismului bazat pe capital ar fi o inepție acum , atât timp cât și esența socialismului bazat pe muncă ( cazul Chinei, al Rusiei, cazuri cel putin formale…) se confruntă exact cu aceleași probleme sociale și economice ca și restul lumii…Și ei trebuie să-și continue « sfârșitul istoriei » lor…A visa la « prosperitatea Cubei » nu cred că-și poate propune nimeni. Folosim dihotomia conceptuală capital-muncă doar ca exponente-forță principale ale ideologiilor respective.
    INIȚIATIVA DOBROGEA își propune să creeze un cadru de operare exportabil și în celelalte regiuni ale României, la românii din afara granițelor țării. Referitor la celelalte regiuni ale României vizăm și importul de practici folosind platforma validarii naționale al acestora iar ref. la românii din afara granițelor ne referim mai ales la « importul » de practici și proceduri posibil de aplicat la noi dar și la susținerea poziționării lor în străinătate dacă aleg să trăiască acolo .
    INIȚIATIVA DOBROGEA se va racorda continuu la eforturile privind PROIECTUL DE ȚARĂ de la nivelul societății și ne referim nu doar la inițiativele formal instituționale aflate în derulare ci și la acele forțe sociale care-și propun un PROIECT DE ȚARĂ, indiferent dacă sunt patronate, sindicate, formule asociative universitare, academice, politice ( păstrând totuși un echilibru derivat din calitatea apolitică a inițiativei noastre și față de celelalte partide ), administrative și/sau instituționale în sens mai larg . Deja am folosit un « vector de tracțiune » de o forță uriașă ținând cont de spațiile transgresate mai sus, prin referirea în etapa de promovare a manifestărilor 2019 asociate întâlnirii publice anuale deschise a Dobrogei și demarării Proiectului de țară – Inițiativa Dobrogea, la potențiala implicare în proiect a d-lui dr. ing. Adrian Bejan, autorul Teoriei Constructale. A rămas varianta unei implicari onorifice a sa, dar ar fi suficient ca matricea lui conceptuală esențializată, Canal-Deltă, de transfer al energiilor și (de)structurărilor, să poată fi considerată « monada » Proiectului de țară, matricea bazală a Mijloacelor sale de operare. Inițial propusesem ca denumirea întâlnirii publice deschise în anul 2019 să fie : « România a plecat de la Mare dar continuă să curga pe Canal. Creăm Delta ». Ne-am fi încurcat însă în « monade » ( d-nul dr.ing. Adrian Bejan este profesor universitar în SUA ) și monede (Euro)…., ținând cont că proiectul convergenței economiei României la Euro poate fi considerat un Scop al Proiectului de țară.
    Se vor constitui la nivelul Dobrogei echipe de reprezentare a forțelor sociale, echipe de experți, se vor implica instituții cu vocație în domeniul educației și al dezvoltării instituționale, într-o formulă coezivă de organizare îmbunătățită continuu atât de demersurile și experiența de până acum ale Proiectului de țară susținut instituțional de Președinția României cât și de alte inițiative asemănătoare dacă există. Se va adopta un calendar de lucru și forme de verificare continuă a drumului parcurs.
    Forțele divergente social care fac imposibilă respectarea interesului național consonant cu cel global, care trebuie redefinit în noile condiții ale diminuării multilateralismului, este imperativ necesar să lase o platformă de acțiune operabilă la nivelul interesului public general al societății convenită și acceptată în comun. În caz contrar, războiul brownian continuu al tuturor împotriva tuturor va continua în desconsiderarea în continuare a interesului României, atât cel național cât si cel global. Evident, vedem România în cadrul Uniunii Europene și în cadrul Alianței NATO, doar că n-o putem vedea împotriva ei insăși… Sperăm ca legăturile comunitare locale să poată face ceea ce de la nivel național pare a nu mai fi posibil.

  6. Au devenit extrem de enervante ANUNTURILE PSD în legătură cu legile și ordonanțele pe care le VA DA! De ce nu le dă pur și simplu, fără anunțuri prealabile? Părerea mea este ca aici avem un joc de imagine. Se inflamează opoziția, hastagistii, Ieuropa, după care PSD zice „Uite ca suntem băieți buni și nu mai dam ordonanța!” Jocul este riscant, imaginea poate rămâne stricata și nici ordonanța nu s-a dat!

      • Observatia imi aduce aminte de ceva ce sigur au observat si altii.
        Si guvernul Ponta facea la fel.Parca uneori se asteapta o aprobare.

        Se facea o sedinta de la Guvern, live in care se spunea ce se va face.Se vorbea de masuri in legatura cu retrocedarile, spre exemplu, cred prin 2013, s -a vrut ceva dupa care s-a amanat.

    • Din acelasi motiv pentru care cei din psd au ales sa poarte un razboi lung si de uzura cu Opozitia in locul unui blietzkrieg ( asumarea raspunderii in Parlament ) . Parerea mea este ca cei din psd NU prea doresc sa faca ordine in justitie sau nu se pricep ( sunt niste ageamii ) .
      Acuma , daca ma uit la mirarile si perplexitatea pe care le afiseaza d-ul Codrin Stefanescu in diverse emisiuni tv ( altfel , un personaj simpatic ! ) as spune ca in varful psd sunt niste mamaligi penibile .

  7. Suna frumos asta cu ,,Cele doua Romanii”. In teorie. In realitate, exista tot atatea Romanii cati cetateni (inca) există în aceasta (inca) țară…
    Vorba lui Basescu (adaugata la cele spuse de colegul Radu Humor referitor la corectitudinea politica): Ne-au ciuruit.
    Daca asta au vrut, pai sa ne dea un guvernator si, in general, sa ne dea, daca nu vor o piatra de moara in Europa care nu face bine la imagine pentru restul lumii. Bine, vor stat de drept, nu-i bai, exista suficiente locuri pentru noi puscarii finantate din fonduri europene (cu siguranta mult mai repede deblocate). Dar mitingistii lu’ peste prajit spalati pe creierele si asa atrofiate de butoneala pe feisbucul rostogolitor de mesaje si citate inepte, sa ia aminte ca ei vor suporta costul intretinerii lor. Deci, vor trebui sa munceasca din greu la stapanul obsedat de profit all inclusive.
    Colegul Fragmentarium viseaza, in schimb, la regi, țari și sultani alogeni….ei da, iata ce inseamna un somn profund si odihnitor pe care multi dintre noi nu-l mai avem de mult.. (Z)

    • PS
      Nu este exclus ca Laura Codruta Kovesi sa ajunga sefa viitorului Parchet European care se va ocupa, in principal, de contracararea fraudarii fondurilor europene.
      In acest caz, sa ne punem bine cu colegii din Canada, poate ne primesc in gazda, cel putin un timp, pana cand barbatii isi vor taia….. iar femeile isi vor atasa o……
      .Nota:
      …barbatii isi vot taia parul, iar femeile isi vor atasa o esarfa cu simbolul MeToo. Eu la asta m-am gandit, daca erati curiosi.

      • Poate se găseşte cineva care să calculeze eficacitatea acestei cruciade anticorupţie, în special sumele recuperate la buget ,în raport cu sumele cheltuite mai ales începând cu monstruoasa coaliţie SRI-Justiţie !
        Teamă mi-e că dă cu minus ……

    • ”Colegul Fragmentarium viseaza, in schimb, la regi, țari și sultani alogeni….ei da, iata ce inseamna un somn profund si odihnitor pe care multi dintre noi nu-l mai avem de mult.. ”
      Humor negru excelent. Felicitări!

  8. Razboiul psihologic la TV e in plin avant la stiri.Vine sfarsitul lumii.Dimineata la A3.Panica.

    -Vine gripa, au murit 25 de oameni, vine epidemia, spitalele sunt luate cu asalt si sunt prezentate 2-3 persoane, destul de vioaie, care tipa la o asistenta.
    Se deduce inteligent ca daca un spital decide sa protejeze pacientii de virus, blocand vizitele, epidemia e iminenta.Pai nu asta e masura normala preventiva?

    -S-ar parea ca Euro a crescut la 4,70 pentru ca „a venit nota de plata pentru cumparaturile de sarbatori”, importatorii schumba in nebunie Euro si d-aia creste cursul.Oamenii cu salariu minim au creat deficit comercial si trebuie opriti din consum.
    Nu este o operatiune speculativa, o posibila razbunare pentru Robor, sau vreo pregatire pentru Brexit a cuiva, sau chiar vreo probabila operatiune a statului pentru vreo plata
    Dar ce mai face stiristul, mai baga inca o informatie care nu are acoperire in realitatea propriuzisa, si ne zice ca se asteapta un curs de cinci lei.Putea spune si sase.Suportul teoriei e un expert bineinteles.Dar daca maine vine un curs de 4,5 per Euro, ce spun expertii?
    Cresterea Euro in lei inseamna ca exportatorii pana la urma castiga, deci e de bine.

    – La cateva minute mai tarziu apare o stire ce e contrazisa ulterior de o alta si care cumva contrazice esenta celei de mai sus.
    Apare un fost ministru, demisionar in 2017, si spune, omul plin de patos, ca urmeaza sa fie concedieri, se inchid firme, etc, dupa care suntem informati, ca in acest an, numarul de lucratori din strainatate s-a dublat.Pai asta nu se bate cap in cap cu concedierile virtuale anterioare?
    Pai ori sunt concedieri, ori creste numarul de angajati adusi din strainatate(vietnamezi, sirieni ,irakieni) , sau stirea este ca romanii sunt inlocuiti, au salariile prea mari, 1200 de lei constitutnd o suma exorbitanta?
    Si oricum daca euroiul creste si creste profitul pe export nu creste si economia?De unde concedieri?Sau aia de urmeaza sa fie concediati lucrau in productia de import.

    -O alta stire ne spune ca Roboru creste iar, deci indirect deducem ca Guvernul a facut ceva inutil cu taxa pe lacomie.Deci Guvernul e rau si prost, nimic nu merge.

    Toate astea pentru ca privatul plateste in sfarsit contributii la stat, pentru niste salarii de nimic, chiar si crescute cu forta , cu care nu cumperi nimic, dar pentru care „cineva” doreste sa achiti o nota de plata.

    Si era sa uit, „scapa” si Dragnea, orice OUG se va da este pentru dansul.

    Doua Romanii, una a „oamenilor de rand” platiti in majoritate cu salarii din care abia cumperi mancare, si cealalta a specialistilor finantisti care doboara un stat pentru ca Roborul nu ajunge artificial la suta la suta, sau pentru ca pretul energiei, produse de stat nu creste la dealeri cum si cat s-ar dori

    Sa vedem ce vor face afaceristii cand, in virtutea unei crize create artificial, romanii vor alege sa plece si mai multi in strainatate, iar mana de lucru va fi si mai putina.Vine luna Martie, nu mai este mult.
    Vom avea o tara asemanatoare celor orientale probabil, si fara romani.Iar cealalta Romanie va fi in exil, din necesitate si nu din motive politice.

    • Foarte corecte observaţiile ! Doar că soluţia nu este ca românii să plece din ţară, ci să se trezească şi să dea de pământ cu cei vinovaţi de tot haosul acesta provocat şi susţinut (cu mulţi bani !) de nişte răufăcători ce şi-au văzut retezate , mai bine zis, limitate sau impozitate nişte afaceri veroase !
      Tartorul principal, cel care spoliază rezervele României de aproape 30 de ani înţelege să-şi demonstreze forţa nu doar prin creşterea artificială a cursului de schimb, ci şi prin astfel de matrapazlâcuri să ducă la schimbarea Guvernului care a îndrăznit să-i aplice taxa pe lăcomie, cea mai reprezentativă trăsătură de caracter a tuturor celor ca el !

  9. Recunosc, inca n-am apucat sa citesc cartea, insa am parcurs cuprinsul, incitant. Nu sunt angrenat in viata politica, sunt curios cati dintre cei din politica au citit cartea, mai ales cei din psd.

  10. Iar se reincalzeste ciorba plagiatelor …..

    Cestie nasola ptr toti .

    hai sa explic .
    la o lucrare de peste 400 pagini .. continutul ei se imparte in „umplutura” si sa zic asa partea utila. „umplutura” are rolul de a da volum „sa se vada ca… ” , sa demonstreze efortul samd etc. Nu e prea frumos insa presupun (ca nu am dat doctorat!) ca. de cele mai multe ori „umplutira” este copiata la modul servil. Sau se schimab cateav cuvinte. In cel mai bun caz se rescrie !!!! Si asta ptr ca „umplutaura” nu este „originala”, adica deja a fost publicata… A.da daca o luam pe calea dreptului covil si comercial este furt curat. Insa inn domeniul deoctoratului …. nimeni nu cumorara cartea ptr umplutura!! Ci ptr
    Concluzii. Adica partea utila. Aia in care doctorandu se straduie sa demonstreze ca stie sa gandeasca si ca „isi aduce aportul al dezvoltarea domeniului” …. E.. si aici chiar trebuie sa fie original!! Aici orrice „imprumut” este grav si sanctionabil. Adica pe sleau – pot sa „iau” si 8000 de pagini de „umplutura” dar daca la finalu’ lu’ finalu’ pin 10 fraze in care emit o noua teorie si o dezvolt pe alte 100 …. si mai si rup gura targului ….. cui ii pasa ca am „imprumutat umplutura” ? Editorului cred…

    Si pen’ca s-au dat multe lucrari de doctorat in prea multe domenii .. date cu ghiotura presupun ca mai toata lumea a bagat la greu „umplutura” din surse straine

    Nu e frumos, nu e moral insa S-A PETRECUT!!!!

    Choar daca luam toate masurile sa fim mai stricti pe viitor … daca facem mare scandal riscam sa punem intr=o lumina proasta scolile noastre de diverse … desi nu este cazul! (de ex.. ce ma intereseaza daca doctoratu in medicina a chirgului nu e chiar opera originala- ca a copiat 4 desne si 5 diagrame? Daca este bun si are rezulatate adica pcainetii sunt slavati, asta intereseaza!)
    MAi este ceva… „delictul de asociere” . Nu exista in penal insa in voata reala.. Adica geaba ai tu teza corecta 1997% mereu vei avea de suprotat nasuri strambate a dezgust „lasa ca stiu ca la voi doctoirat inseamna plagiat. Pesmene ca ia fots unic/a/u tampit!”

    Nu intelegeti ca apar plagiatorii .. ci doar zic ca un pic de discretie … edxcat ca tunci cand te duci la toaleta in loc sa te #@### public

  11. dezideriududas spune:
    IANUARIE 22, 2019 LA 12:41 AM

    Nu va suparati domnule dezideriu, dar va intreb: Dvs ati citit textul pe care l-ati postat ?
    Sincer, de la Nicolae Ceusescu incoace n-am citit in viata mea ceva atat atat de insipid, fara continut, o forma fara fond perfecta ce pare configurata dupa tiparele neo-ideologiilor americane, adica, maculaturi care vand iluzii, cea mai gogonata fiind aceea ca individul poate fi tot ce vrea el sa fie.
    Concret, ce inseamna INITIATIVA DOBOGEA ? Din cate m-am straduit sa citesc, o insiruire de idealuri si obiective vagi, parca intentionat absconse, presarata cu concepte precum multilateralism, interes national si global si mai ales sfarsitul istoriei.
    CARE istorie trebuie sa ia sfarsit, domnule coleg ? Americanii care va influenteaza ar trebui sa fie mai clari. Acum ca tot a luat amploare si s-a extins, capitalismul, bun sau rau, trebuie sa continue cu orice pret, asta se intelege din expozeul dvs. Doar experimentele chinez si rusesc sunt sortite sfarsitului pentru ca , spuneti dvs, problemele sociale, chiar daca sunt aceleasi, efectele esecului lor ar avea un impact planetar mai mic, in raport cu implozia, desigur nedorita, a capitalismului…
    Uite, trecand peste neo-ideologiile capitalismului global, sa incerc, eu, cateva nuante si idei personale:
    In Dobrogea s-a putea imagina si implementa o strategie de dezvoltare bazate pe o filosofie simpla: Cea a pacii si cooperarii. La Marea Neagra se pot construi si amenaja platforme turistice si de mediu care sa atraga atentia restului lumii. Se pot reabilita vestigii si cladiri istorice cu impact turistic, cum ar fi amplasamentele civilizationale antice, sau Cazinoul din Constanta. Macar pe aceste doua directii ar trebui congruenta si vointa socio-politica.
    In fine, sa ne referim si la Delta….aceasta oaza de natura, ne-construita de om, trebuie sa ramana asa cum este. Alternativ, ar trebui teleportati din trecut constructorii venetieni pentru a cladi si la noi un oras mirific, simbol al ingeniozitatii omenesti. Avantajul ar fi ca venetienii nu au auzit de Teoria Constructala (?), dar au stiut sa construiasca. De asta am avea nevoie, in Dobrogea si in Romania, domnule dezideriu….de oameni care sa stie sa faca ceva, nu sa bata campii cu teorii abracadabrante si neinteligibile pentru cititorii oricarui blog.
    Mai avem unul in/din SUA, un regizor cu numele de Andrei Serban. Un nimeni, o nulitate in America, dar mare ….de bascula in Romania. Am fost la cateva spectacole invitat fiind de prieteni ,,in trend” constantand scarbit cat erau ele de urat mirositor ideologizate, din opera de baza, masacrata odios, neramanand decat un cadavru grotesc. Daca nu ma credeti, mergeti la opereta Vaduva Vesela, pusa in scena de geniul (cunoscut doar de el) al domniei sale, sa va convingeti. Ma rog, a contribuit, din pacate, si Andrei Plesu la ,,reinterpretarea” libretului original.
    Sfarsitul istoriei este, dupa unii, inevitabil, dar nimeni nu ne spune ce va aduce un nou ,,big bang”. Probabil stiu ce va urma, sau cel putin ce isi doresc, doar cateva familii celebre al vestului, care, intamplator (sau poate nu), controleaza inclusiv cursul euro-leu din aceasta perioada tulbure de tranzitie aparent catre nicaieri. Din pacate pentru acesti papusari, restul lumii este mai mare, mai puternic, mai coeziv (datorita culturilor de mii de ani) si cu mai mult potential decat Occidentul aflat, pe bune, la sfarsitul unei perioade de huzur pe munca si pe banii altora. Mai devreme sau mai tarziu (de preferat mai devreme), ceva – prin punctele esentiale – trebuie schimbat radical si ireversibil, daca ne dorim o planeta viabila pentru generatiile urmatoare.

    • @ ZeV
      Ati ridicat mai multe probleme la care va raspund in doua etape. Acum, urgentele, « decriptate » :
      1.Teoria constructala – Adrian Bejan nu e o poveste cu « zidari ». Dr.ing. Adrian Bejan, absolvent al Facultatii de Mecanica de la Galati, acum in SUA la Duke University, a luat in anul 2017 premiul Benjamin Franklin, premiu luat si de Albert Einstein in anii ‘30….
      2. “Sfarsitul istoriei” – conceptul lui Francis Fukuyama.
      3. De la « constructorii venetieni » am plecat in anul 2017….
      4. Nu vizez o insiruire de idealuri ( e drept, acolo, mai mult la ele m-a referit, desi veti percepe totusi mijlocul principal la o analiza mai atenta…) ci de mijloace. In acest sens am ca suport epistemic cunoasterea Teoriei MS ( Mijloace-Scop ) a profesorului universitar din Iasi, Liviu Drugus.
      4. Cele 3 materiale de mai sus nu le-am facut pentru bloguri. Déjà le-am trimis la cca. 800 de invitati dobrogeni… , invitati familiarizati, cel putin cu ideile de la pct. 2 si 3 de mai sus. Le trimit totusi la cateva bloguri pentru feed-backul necesar.
      PS Cu restul, dupa evenimente. Bune propunerile dvs.

  12. Putin off-topic.

    TheJerusalimPost, astazi, in articolul:
    „Netanyaho:Israel’s crushing fist will reach any place”

    „”Let our enemies who seek to destroy us know that Israel s crushing fist will reach all those who seekour harm, and we will hold them accountable”, Netanyahu said.
    The prime minister visited the site following the succesfull test of the Arrow 3 missile on Tuesday.Netanyahu said that Israel has among the atrongest and most advanced defence and attack capabilities in the world.

    His comments came after the head of Iran s air force, Big. Gen. Aziz Nasirzadeh, said that Iran s armed forces ” are prepared for a war that will bring the crushing destruction of Israel.We are ready for the day when we will see the end of Israel.””

    Deci in lumina sanctiunilor economice pe Iran, relatia cu Israel e practic rupta.Astia sunt in pragul razboiului, intr-o zona de conflict de unde deja au mai fugit vreo cateva milioane de oameni.

    In acelasi timp Turcia maseaza forte in sud, pentru niste orase din Irak sau Syria, n-am inteles exact.
    Si Iran si Turcia au sute de mii de soldati.
    Mai avem acolo si o retragere ciudata de trupe USA.

    Se pregateste ceva masiv, nemaivazut de WWII sau mi se pare mie ?🤓

    Parca Nicolae Ceausescu a cochetat cu Iranul inainte sa cada?

  13. Cresterea ratelor penru cei sapte milioane de oameni cu credite devine suspect de politica, in contextul unei cresteri economice ok, exprimata chiar si prin rata somajului la nivele mici.

    Sapte milioane de credite pot fi sapte milioane de voturi „negative” pana la urma.

    Avem fie credite in valuta, care depind de Euro , fie credite in lei, care depind de Robor.
    Ambele variabile cresc de ceva timp generand cresterea ratelor, si este suspect cum cresc peste noapte.

    Totul parea intamplator, dar obseevam cum sar din tufisuri, utilizand aceste cresteri/devalorizari, in mod politic , doi oameni, doi viitori candidati, aruncandu-se vina pe Guvern, desi aici mai are un cuvant de spus si o banca.

    Si poate daca e vreo vina politica in legatura cu raportul Euro/Leu , se poate imputa si unui „candidat” care face afirmatii iresponsabile in legatura cu diverse lichiditati sau capabilitati guvernamentale sistematic(guvernul nu e pregatit/nu-s bani de pensii).

    Pai, emotional, in piata, si declaratiile Lui produc varfuri la burse, ca doar E pe functie , nu se poate dedubla sa fie doar candidat cand spune ziceri.

    Incep sa cred si ce zicea Isar, in acest context.

    S-ar parea ca nu exista limite in a umili, pentru niste voturi in plus, ca sa nimic.

  14. La 14 luni de la numirea investitiei ” modernizarea drumului national Botosani Targu Frumos ” , dupa ce Parlamentul a votat constiincios finantarea proiectului , dupa interventii ale alesilor moldoveni vorbind de ” refuzul ambulantelor de a transporta bolnavii pe acest drum , foarte rau ” , eram in asteptarea numirii constructorului ( din noiembrie ) , inaintea marelui circ al contestatiilor care vor prelungi inactiunea inca 10 – 12 luni .
    Compania de Drumuri ne-a scutit de emotii suplimentare , anuland , pentru ” dosare de candidatura neconforme ” , intreaga zisa licitatie – la 14 luni de la finantarea ei !
    Nimeni , bineinteles , nu raspunde de la Transporturi .
    O birocratie infernala , de ospiciu , kafkiana .
    Comparand anii 2017 – 2018 de guvernare PSD cu ceilalti doi primi ani 2013 – 2014 de guvernare PSD : Ponta avea in 2014 contracte semnate pentru construirea a 160 km noi de autostrada , cu santiere incepute la 79 km din acestea in cel de-al doilea an al guvernarii sale – noile programe Sebes Turda , Campia Turzii Tg Mures si Gilau Nadasel.
    Ponta a lansat investitii in zone de care nu era legat afectiv , exploatand abil posibiltatile ivite de a extinde finantarea europeana la ce se putea .
    Guvernele lui Dragnea nu au nici un santier de mare infrastructura NOU deschis dupa cel de-al doilea lor an de guvernare – centurile Suceava si Radauti inaugurate in 2018 sunt investitii , desigur , utile , dar de importanta regionala .
    Guvernele lui Dragnea au contracte semnate pentru 89 de km de drum rapid – expres si autostrada , nici un santier susceptibil sa vada lumina zilei din cauza perioadei de proiectare de UN AN !
    Guvernele Dragnea neglijeaza autostrada Transilvania pentru ca nici unul din ministrii sai nu vine din zona si se concentreaza asupra unor dorinte de investitii in zonele de unde vin decidentii din 2017 – 2018 – Grindeanu a prioritizat centura Timisoara Sud , Olguta Vasilescu drumul expres Craiova Pitesti ( atat de bine aparat ca o simpla contestatie il poate amputa de jumatatea sa ) , Tudose Podul Braila , ministrul bacaoan Sova centura Bacaului – trag fiecare de partea lui din pacate in proiecte izolate si indepartate unul de altul .

    • Moldovenii noi sunt preocupati sa adune semnaturi pentru autostrada Iasi-Tg Mures. Este si asta o procedura, urmeaza verificarea autenticitatii semnaturilor, etc, etc…, dar una peste alta, vom avea sigur aceasta autostrada in actualul mileniu.

  15. Sunt unii in Romania care pling dupa o alternativa la SUA pentru Romania. Cei mai „moderati” spun ca acolo departe China poate fi un alt fel de model decit SUA. Really? Pai ia sa vedem, cum se implementeaza viziunea mareata a Chinei despre noul drum la matasii, care mai trece si prin mari porturi. Povestea Sri Lankai ar trebui sa puna pe ginduri: dupa ce s-a imprumutat masiv de la China, mereu dornica sa „ajute”, Sri anka a intrat in mare impas financiar, si dupa multe negocieri cu chinezii au avut onoarea sa fie practic obligati sa „doneze” portul in cre faceau marile investitii chinezilor. Plus 15000 acri de pamin, ce ii face pe chinezii din Sri Lanka „vecini” cu India, o tara cu care e nu doar concurenta, dar exista un mare divide cultural.

    Lupta mare pentru porturi in lume. Romania e si ea o prada pentru altii cu porturile sale strategice. China are peste 30 de porturi unde a investit. Vedeti o harta interesanta in linkul de mai jos, plus mai multe amanunte despre ce inseamna sa imprumuti din China si sa nu mai poti plati datoria. Aviz amatorilor!

    https://www.nytimes.com/2018/06/25/world/asia/china-sri-lanka-port.html

    • Really. SUA sunt mai departe de Romania decat China, chiar daca au militari pe pamant romanesc.
      …Portul Constanta este mai aproape de Olanda, decat de China, iar noi vrem musai in Schengen.

    • Până la a observa ce au păţit cei din Sri Lanka cu China , să vedem ce-am păţit noi cu prietenii noştri
      capitalişti :
      în cei îndată 30 de ani în care le-am fost „parteneri” ne-am trezit, e drept că puţini dintre români, că nu mai avem nimic al nostru !
      Nici petrol, nici gaze, nici păduri, nici bănci, în afară de alea de prin parcuri, nici energie electrică, nici măcar apă minerală a noastră, nici salarii, nici condiţii de viaţă decente, dar ne-am umplut în schimb de datorii, de curve şi de drogaţi, de violatori şi criminali, de cazinouri şi jocuri de noroc, de generali şi parlamentari, cum n-au nici SUA, sau Franţa şi Germania la un loc, mai nou şi de # rezist şi de ONG-uri mai ceva ca de boli venerice cândva !
      P.S.
      N-am să pot înţelege niciodată de ce trebuie să te împrumuţi de la FMI, sau B.M. cu dobânzi de 4 până la 8 %, fiind obligat să le acorzi nişte favoruri nesimţite şi nu de la China cu dobânzi de 1 până la maxim 2 %, fără nici un fel de obligaţii suplimentare, ba uneori chiar companiile lor executându-ţi lucrările ( porturi, autostrăzi, combinate ş.a.) !
      Chiar suntem toţi tâmpiţi ?! :mrgreen:

      • @Radu Humor: ”de la China cu dobânzi de 1 până la maxim 2 %, fără nici un fel de obligaţii suplimentare, ba uneori chiar companiile lor executându-ţi lucrările ( porturi, autostrăzi, combinate ş.a.)”

        Printre multele insule-state exotice din Caraibe, în Saint Kitts and Neville, am constatat un în afara capitalei Basseterre, un întreg câmp pe care se clădeau zeci de hoteluri cu dou-trei etaje.
        M-am mirat și am întrebat cei cu ele. Răspunsul a fost că terenul a fost cedat Chinei, că cei care construiesc sunt chinezi și că hotelurile și întreg terenul și viitorul complex sunt proprietate chinezească pentru care China se va plăti anual o anumită sumă.
        ”Dar, nu sunt lucrători locali pe șantier?”
        ”Nu, nu este voie. Sunt numai chinezi.”
        De altfel, tot lotul ăla imens era îngrădit și erau anunțuri că accesul este interzis.

        Situație legată de capitalul chinez am întâlnit și în Belize. Acolo există un lanț de mici restaurante care gătesc pui. Acest lanț are statut de monopol. Mai mult, aproape toate crescătoriile de găini sunt proprietate chinezească. Iar personalul este exclusiv chinezesc.
        În Aruba, există aceeași situație cu lanțuri de magazine universale. Până și firmele sunt scrise și în chineză.
        Astea sunt doar câteva de care îmi amintesc, dar exemple de acaparare a economiilor din Caraibe, ba chiar și din America de Sud de către chinezi, sunt nenumărate.

  16. Peste tot in media „buna”, vezi Deutsche Welle si filiala lor de la Palatul Cotroceni, se lauda reinoirea Tratatului strategic Franta Germania, si se deseneaza multi covrigi in coada UE. Ori lucrurile cred ca stau mult mai prost, vezi reactia Italiei, a lui Salvini si unui coleg al sau, care au acuzat Franta de colonialism in Africa, si au facut-o vinovata de saracia din aceste tari Africane, surse de refugiati in UE. Plus ca l-a bestelit pe Macron ca fiind un foarte slab Presedinte. Ambasadorul Italiei la Paris a fost chemat pentru a da explicatii. Bun, situatia e mult mai rea decit vrea Germania si Franta sa recunoasca. Fara Italia, UE se va numi probabil doar Franco-Germania.

    • Sa-ti fie gura aurita si fie sa restartam proiectul europan (si) in avantajul tarilor de la periferie. Eventual, incepand cu organizatii regionale puternice intre tari apropiate atat geografic cat si din perspectiva intereselor comune.

    • Dacă Franţa e acuzată, pe bună dreptate, de colonialism, America de cear trebui să fie acuzată ?!
      Aud ?! 😉

      • @Radu Humor: ”America de cear trebui să fie acuzată ?! Aud ?!
        ================
        Puteți fi mai clar? Ce înseamnă ”cear”?
        În rest, bănuiesc că aveți nenumărate exemple de ”colonii americane”. Niciodată nu-i târziu să învăț.
        Oh, să nu-mi vorbiți de Puerto Rico. deoarece acolo este o situație pe care puertoricanii o doresc: nici colonie, nici independență totală (deși sunt cetățeni americani, plătesc taxe federale doar dacă veniturile provin din afara țării), Mă rog o doreau, dar vor din ce în ce mai mulți să devină stat american ca să primească ajutoare federale, statul fiind în stare de faliment din cauza politicilor interne.

      • „America de cear trebui să fie acuzată ?!” Corect :
        America de ce ar trebui să fie acuzată ?!

      • Cît despre enumerarea unor colonii americane pe care o cereţi cu o ingenuitate/corectitudine politică oarecum explicabilă ( trebuie să ai mult sânge în instalaţie , sau identitate bine camuflată ca să poţi crâcni ceva împotriva SUA, atâta timp cît îţi trăieşti viaţa în acel rai capitalist…. şi nu prea ! 😉
        P.S. Aş fi tentat să vă dau ca exemplu România, dacă ea ar aparţine doar SUA, nu şi UE ….
        Dar în curând se va tranşa într-un fel şi această problemă ! O fi România frumoasă şi bogată, dar nici să poată fi împărţită prea mult între doi amanţi fără scrupule, care de care mai decis să creadă că el e cel mai tare din parcare (a numită Pământ), mai ales că soţul înşelat ( poporul român) e pe cale de a se trezi din starea comatoasă în care a fost adus, printr-o colaborare perfectă între cei doi, dar şi prin si prin contribuţia decisivă a părinţilor vitregi ai sărmanei Românii ( toate conducerile statale de după loviluţia din decembrie ) !

  17. UE nu poate sa vorbeasca pe doua voci despre statul de drept: pe de o parte ni se spune ca avem stat de drept si ca incercarile de „reforma” ale puterii incalca principiile acestui stat de drept (urla propaganda isteroida si politicieni iresponsabili precum finlandezul vice – tont la Comisiei UE). Pe de alta parte romanii au vazut abuzurile si asaltul asupra statului de drept incepind cu era securistoida instalata de Basescu, dupa 2005, cu ajutorul sculelor Kovesi, Maior, politicieni sub acoperire gen Zgonea (dar si pe la PNLPDLUSL). Acum, cind se incearca refacerea statului de drept, si intarirea acestei justitii macinate permanent din interior de cazuri incredibile de coruptie si neprofesionalism, vine finlandezu lu peste prajit, impreuna cu cartodii pai ai lui Macron, si cirnatii lui Merkel, si ne spun ca, vai, totul se face ca sa scape Dragnea. Nu avem tratament la ciuma rosie, vai!!! Noi asa am vrea o colonie mai ascultatoare, cum ne-a obisnuit Basescu. De ce vor romanii sa fie nationalisti, cind pe vremea cind erau vinduti la extern pe gratis, romanii erau traiau atit de bine?!. E suficient ca suntem noi patrioti, germani, francezi, olandezi, si ne vedem de imbogatirea noastra, La masa UE se servesc meniuri diferite; nu poate toata lumea sa manince tort vienez si sa bea sampanie frantzuzeasca. Cineva trebuie sa serveasca totusi la masa asta, si romanii, polonezii erau atit de fericiti cind ne serveau bunatatile fara sa ceara si ei o portie. Le mai aruncam noi insa niste ramasite, si ii mai incaieram intre ei, asa, sa-i tinem ocupati cu invatatul despre democratie si statul de drept. Ce barbari esticii astia, nu au apreciat darnicia noastra, si azi Viorica ne vorbeste despre egalitate.

    • Buna asta… 😉
      Totusi, UE inca poate. Si nu doar UE. De ce ? Pentru ca Romania se comporta dupa principiul: ,,Daca poti, vrea”.
      …De toate, si adidasi ieftini, si papuci DeFonseca, si MCV, si rachete (cica) defensive, etc, etc….
      Dar nimic nu e ieftin pe aceasta lume. Dam, la schimb, suveranitate, paduri, pamant, resurse minerale, migranti, rufe murdare, etc, etc……

  18. Ana, am citit si lincul lui @Radu Humor si ce ati scris dvs. Imi vine in minte un singur cuvant: MONSTRU.
    Este stadiul final al omului care l-a indepartat pe Dumnezeu din sufletul sau. Prin plecarea lui Dumnezeu, ce mai ramane ? Pare-se ca nimic. Nimicul perfect si absolut.
    Ma consoleaza un singur gand: Si noi suntem muritori, dar si ei, chiar daca se cred stapanii Universului.
    (In cazul jurnalistilor de la Libertatea, slugile stapanilor Universului).

  19. Despre curs, publicat azi

    http://www.dcbusiness.ro
    „Analist, atac la BNR:Cursul va creste in continuare.Pana unde”

    „Rezerva valutara a BNR depaseste cu mult volumul de bani din piata astfel ca poate modifica cursul dupa cum vrea, la 3 la 5, nu conteaza”

    „”Nu ma panichez la o crestere atat de mica, va mai creste cu siguranta.In orice caz pana la data de 29 Ianuarie cand va fi prezent la Senat ne putem astepta sa mai creasca.Nu i-a mers cu Robor, incearca asa.Va pune presiune, inclusiv mediatic”, a spus Isar.”

    „Valutistii” pe la colturi vorbesc intre ei de o cota de 5 Lei, de unde stiu astia asta daca e piata cea care regleaza cursul?😀

    A nu face e egal cu a face?

Lasă un răspuns