Conferinta de la MLNR

Am inteles ca DC News a transmis live evenimentul organizat marti de catre MLNR. Iata unul dintre fragmentele transcrise din conferinta mea:

‘Președinția ca atare nu are un rol foarte important. Ne vom face datoria. Sunt foarte multe chestiuni tehnice mai ales. Trebuie să fim îngrijorați nu de felul cum vom gestiona președinția, ci de problemele pe care ni le pot genera marile capitale europene”, a spus Adrian Năstase, adăugând: „pentru că astăzi nu știu ce se întâmplă la Londra, nu știu ce vor face cei de la Paris împreună cu cei de la Berlin”.

„Deci, problemele noastre și ale Europei nu vor veni din felul în care exercităm această președinție. Să depășim faza de naivitate, așa încât, în măsura în care vom avea curaj să spunem niște lucruri, nu vom avea probleme. Trebuie să știm să folosim anumite circumstanțe, anumite situații”, a mai spus Adrian Năstase.

DCNews a transmis LIVE evenimentul la care a fost prezent Adrian Năstase, organizat de Marea Lojă Națională a României.

17 gânduri despre “Conferinta de la MLNR

  1. Cu gandul la presedintia rotativa si la rolul de prim-plan al prmierului Viorica Dancila, mi-am amintit de un vers dintr-o melodie veche, cred ca a lui Luigi Ionescu, despre care marturisesc ca il asociez cu un posibil refren semestrial, de simpatie si sustinere pentru Vioreaua Romaniei, pe care il redau, ca un strop de colorvia: „Am sa-ti dau o viorea/ Daca-mi dai inima ta/”.

    • PS/NB: Redau, mai jos, si o aproximativa fonetizare englezeasca („Dee do de de, dee do de de”) a cuvantului romanesc viorea: „Viorele, viorele”, din Quenn-Fredie Mercury-Living On My Own. Sa fi stiut, oare, renumitul cantaret britanic ca prim-ministra romana Viorica Dancila va gestiona dosarul „Brexit”, de i-a cantat anticipativ: „Viorele, Viorele”?!

      https://youtu.be/wiG93hvjKR4

      Evident, glumesc, dar fie si numai pentru sunetele care in limba romana se aud ca „Viorele, Viorele”, rostite de mult indragitul interpret Freddie Mercury, Londra ar trebui sa sustina Bucurestiul la Bruxelles, pe perioada exercitarii de catre Romania a presedintiei rotative a Consiliului European! In acelasi timp, sa reflectam, fie si cu amuzament, la ce le-a spus eurodeputatul britanic Nigel Farage bruxellezilor: „Sunteti dictatori, bai!”.

  2. @fragmentariumpolitic
    Mi-a șoptit o viorea,
    C-ai sa-mi dai inima ta,
    Trurli, Trurli, draga!
    Te-as ruga pe dumneata,
    Sa n-o dărui altcuiva,
    Trurli, Trurli, draga!

    Autor, Vasile Vasilache Senior, 1934

  3. @ ghita bizonu

    Mizeria aia de oras – Cluj Napoca – si piticania aia de Boc au lansat o campanie de propaganda si manipulare pe net cum ca orasul si piticania ar fi rupti din stele !!! E plin netul si Fb de articole laudative ( platite ) cu ” minunile ” care se petrec la Cluj ( autobuze electrice , sector it , nivel de trai occidental ).
    In realitate , Clujul este o hazna de oras unde nu gasesti un loc de parcare , unde stai cu orele in traffic , unde nu construiesc decat cativa smecheri si in criza mare de locuinte , salarii mediocre , plin cu taranoi sinistrii si din care nu stii cum sa pleci mai repede daca-l vizitezi . Si care a dat cei mai ridicoli politicieni din Romania !
    Imi pare rau sa scriu aceste lucruri deoarece sunt ardelean dar acesta-i adevarul …

    https://www.ziardecluj.ro/impresia-ca-suntem-cei-mai-buni-cum-se-minte-clujul-pe-el-insusi-cu-largul-nostru-concurs

    • NU as zice chiar mizerie. Si daca e virba de spatii de parcare …. de peste 30 de a nni sunt zone in care nu ai unde sa iti parchezi masina …

      A! Ca e multa lauda de sine cu motivatii diverse inclusiv penale, da!

      • Sunt 5-6 orase numai in Transilvania mult mai frumoase si mai dichisite decat Cluj Napoca . Care mie chiar mi se pare jenant …

  4. Un răspuns blitzkrieg al doamnei prim ministru, după votarea în Parlamentul European a unui așa-zis Raport de condiționare a fondurilor europene de respectarea statului de drept.
    O mizerie fără niciun suport juridic, motiv pentru care inițiatorii nici nu s-au obosit să explice despre ce principii este vorba, în fapt, un artificiu pur electoral imaginat de dictatura franco-germana a Europei pretins unite, un amestec grosolan în campania pentru europarlamentare din România, dar nu numai.
    Răspunsul doamnei Dancila a venit ieri, prin vizita surpriză efectuată în Israel, un partener strategic interesat să consolideze relațiie de orice fel cu țările din Europa de Est.
    După discursuri și replici curajoase la Bruxelles, coafura blondă arată că deține potențial. Probabil și sfătuitori / consilieri diferiți de nulitățile care îl învață pe Iohannis un singur lucru: Cum să încalce mai bine și mai des Constitutia României.
    Până la urmă este interesant sa trăiești în acest spațiu de interferență geo-politica, disprețuit și râvnit la Bruxelles, dar respectat la TelAviv. Dacă vom reuși să ne refacem și credibilitatea față de lumea arabă, vom avea doar de câștigat. Pentru asta, ne mai trebuie un ministru de externe puternic și activ și mai ales un Președinte.
    Pe moment, România are doar prin ministru.

    • Cum vorbesc ei despre stat de drept în general, când fiecare țară are Constituția ei, Codul ei Penal, Codul ei de Procedură Penală, nu găsești la toate aceleași infracțiuni și aceleași pedepse? De exemplu unele au pedeapsa cu închisoarea pe viață, unele – nu, altele nu au abuzul în serviciu, unele au pedepse drastice, altele – mai ușoare, pentru aceeași faptă…Norvegianul Breivik a primit, pentru 77 de omucideri, doar 21 de ani de închisoare, așadar, la 50 de ani va ieși…
      Țările au dreptul să-și elaboreze propria politică penală în funcție de particularități, să modifice codurile în funcție de nevoi…

  5. https://www.capital.ro/lovitura-antena-3-realitatea-tv.html
    P.S.
    Cît de tâmpit, sau de rifai cu guşă sau de bogdan şi leftersă fii ca să te lauzi că ai dat lovitura şi ai învins A3 pe un interval de 10 minute în care ai fost obligat de CNA să publici motivele pentru care ţi s-a suspendat emisiunea pe timp de 10 minute şi nu definitiv cum s-ar proceda în orice ţară democratică ?!
    Normal că s-a uitat o ţară-ntreagă la Realitatea care era urechiată şi penalizată pe drept, dar prăpădiţii ăştia au tupeul şi impertinenţa de a se lăuda cu ceva pentru care orice om de bun simţ ar încerca să treacă cît mai discret ! Dar ţi-ai găsit la ăştia !
    În timp ce rulau motivele sancţionării tembelii ăştia continuau să mintă, să insulte şi să dezinformeze în mod absolut demenţial, Miss Pyggy, copia fidelă a celebrei purcele făcea din nou spume la gură, sub privirile satisfăcute ale guşatului patron, iar în croll apăreau dejecţii inimaginabile :
    „Pe 10 august jandarmii au gazat copii şi bunici !”
    Probabil s-au gândit că cine i-a văzut pe Bădiţă în chiloţei, pe aia cu portavocea şi pe concubinul ei , pe Bot , sau Dide în carne şi oase (rupte de jandarmi, zic ei ! 😉 ) îi puteau uşor confunda, nu numai după cum judecă, dar şi după cum arată, pe primii cu copiii şi pe ceilalţii cu nişte sclerozaţi mai în vârstă, că bunicii sunt demni de tot respectul !

    • Si OTV era o televiziune de succes, si ma uitam si eu cu placere la lupta dintre somnul lui Diaconescu si aforismele lui Vadim Tudor, multe dintre ele fiind chiar reusite, ca si muzica lui Zamfir de pe fundal.

      Televiziunea in cauza are ceva palestinian in atitudine, iar vestul in mod surprinzator priveste cu simpatie catre cei ce lupta cu Israelul, ma gandesc la Iran et company.
      Sunt niste simpatici, dar nu stiu daca sunt ziaristi.
      Modelul este A3 vs „the shipwrecker”, cu Dragnea si PSD in rolul „shipwreckerului”, iar in rolul A3 (care a fost zece clase peste) sunt niste anonimi, romani neaoshi si simpatici.
      Un fel de ochi pentru ochi, un generator de uraturi.

  6. Ambasadorul Frantei in Romania , anii 2007 – 2012 , Henri Paul , a publicat in decembrie 2018 o carticica despre Romania .
    Dezamagitor .
    Viziune de turist asupra tarii – abundenta felurilor de mancare intr-o familie taraneasca de Paste , manastirea Horezu si vederea asupra campului din coridorul manastirii , kilometrii din Palatul Parlamentului care l-au epuizat pe Sarkozy la reuniunea NATO din 2008 , statiunile de la mare cu nume de planete , satele sasesti , satele maramuresene , cimitirele evreiesti imense si abandonate de la Iasi si Cernauti .
    Doamna Kovesi este un politist exceptional , care lucreaza cu mare abilitate – 57 sau 37 mari demnitari au fost condamnati , in Romania coruptia este endemica , pentru a prinde marii corupti din politica dna Kovesi este obligata sa recurga la arestari cu izolarea suspectului , i s-a intamplat d-lui Paul sa intalneasca un fermecator om politic roman care a doua zi era inchis si condamnat etc .
    Clasicele clisee franceze cu ” una din cele mai sarace tari ale Europei ” si ” salariul mediu de 500 de euro ” , aceasta tara isi permite luxul de a organiza un mare festival de muzica la Bucuresti , care l-a incantat – nu are rost sa spun ca nicaieri , in monografii identice destinate Ungariei , Mongoliei sau Marocului autorii francezi nu spun un cuvant despre ” salariul mediu ” si ” saracia endemica ” din aceste tari .
    Ceausescu , escrocul , pacalea Occidentul cu asa zisa lui independenta fata de Moscova si vizita lui de Gaulle in 1968 nu este departe de a fi prezentata ca o greseala gaullista .
    Franta a intervenit de trei ori decisiv in Istoria Romaniei – a treia oara , dupa dl Paul , este ajutorul din 2004 pentru aderarea la UE – printre randuri , dl Paul nu pare extrem de entuziasmat de decizia tarii lui .
    Evreii au disparut – se lasa sa se inteleaga ca noi i-am terminat pe toti in anii razboiului .
    17 % din populatia tarii a emigrat dupa 2002 etc .
    Interviu cu nenorocitul de Lucian Boia , care-i spune ” in Tarile Romane turcii nu au construit moschei , asa cum au facut in Dobrogea bulgareasca ” ?! – Dobrogea era o provincie a Imperiului Otoman , nu era ” bulgareasca ” si romanii erau locuitorii cei mai numerosi , d-le Boia – Macin , Niculitel , Oltina sunt nume 100 % romanesti !
    Fostul ambasador este un prieten dar nu pare sa aiba o cunoastere buna a tarii , nici interes asupra ei , textele lui lipsesc de profunzime , nu este nici Renaud Vignal , nici Etienne Philippe .
    Ca de obicei , sar la alt subiect – ghiciti cat este prevazuta sa fie ” perioada de proiectare ” a marilor proiecte lansate in 2017 – autostrada de centura Sud – autostrada Pitesti – Curtea de Arges si Sibiu – Boita si drumul expres Craiova Slatina – trei luni ? patru luni ? sase luni ?
    Nu , perioada de proiectare pentru toate cele 3 obiective este de 12 luni , un an ! – pentru 17 km intre Glina si autostrada spre Mare de exemplu constructorul are un AN de proiectare – dupa aceea se lanseaza santierul propriu zis , la fel pentru bietii 12 km intre Sibiu si Boita – UN AN de proiectare – nu este un abuz scandalos ?

  7. Daca te duci dupa fenta , stirea arata asa :

    https://www.dcnews.ro/ghita-gusa-andronic-intalnire-la-belgrad_632973.html

    Daca privesti in ansamblu , stirea este asta :

    https://stirileprotv.ro/stiri/international/putin-a-avut-parte-de-o-primire-grandioasa-la-belgrad.html

    Si cum unii dintre noi nu mai prea credem in coincidente , eu zic ca dl. Gusa a vizitat Belgradul pentru Putin . Mai exact , pentru oamenii lui Putin si pentru oaresce ordine de primit pe filiera Rusia – Germania – Iohannis . Nicidecum pentru Sebastian Ghita !

  8. Supun putin atentiei, in contextul ultimelor intamplari de prin Romania, o institutie foarte importanta in statele civilizare, care are menirea de a proteja cetatenii in fata abuzurilor de orice fel, precum si drepturile in general.

    Este vorba de Ombudsman sau Avocatul Poporului, o institutie aparuta in Romania dupa 1989, si integrata in noua Constitutie.

    Noi, „oamenii de rand”(termen folosit in ultima vreme pe la TV), nu prea aflam ce fac oamenii care lucreaza acolo.

    In constitutia Romaniei il regasim la Art.58-59-60.

    La Art. 59 zice asa:
    (1)Avovatul Poporului isi exercita atributiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate in drepturile si libertatile lor, in limitele stabilite de lege
    (2)Autoritatile publice sunt obligate sa asigure Avocatului Poporului sprijinul necesar in exercitarea atributiilor sale.

    Art.60 ne spune:
    Avocatul Poporului prezinta celor doua Camere ale Parlamentului RAPOARTE, anual sau LA CEREREA ACESTORA .Rapoartele pot contine recomandari privind legislatia sau masuri de alta masura , pentru ocrotirea drepturilor si a libertatilor cetatenilor.

    S-o fi autosesizat domnul Ciorbea in legatura cu acea femeie de la Oradea pe care am vazut-o zilele trecute la TV?

    Daca e adevarat ce zice acea doamna inseamna ca traim intr-o tara demna de Pol Pot.

    Avocatul Poporului a fost creat pentru a ne proteja ca cetateni, de ce nu e vizibil?

Lasă un răspuns