„Viitorul României” – programul national de conferinte al MLNR

Ieri, s-a deschis la Bucuresti Programul national de conferinte initiat de Marea Lojă natională din România, intitulat „Viitorul României”. Deschiderea acestui ciclu de conferinte a avut loc in ziua in care sărbătorim Ziua culturii nationale dar si ziua de nastere a lui Mihai Eminescu. Tot ieri, la Strasbourg, Prim-ministrul României a anuntat obiectivele Presedintiei rotative – bazată pe patru piloni importanti (coeziune, sigurantă, actiune globală, valori comune). Seara, la Londra, votul asupra „Brexit-ului” premierului britanic a marcat o noua sincopă in proiectul european.

In acest context, am fost invitat să tin o prelegere in deschiderea acestui ciclu de conferinte ale MLNR deschise publicului, pe tema aderării la Uniunea Europeană. In panelul de aseară au mai fost prezenti Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, Ramona Mănescu, euro-parlamentar, Iulian Fota, fost consilier prezidential si Mirel Palada, sociolog. Au participat aproximativ 900 de persoane.

4 - 15.01.2019 - Dezbatere Viitorul României 2.JPG

1 - 15.01.2019 - Dezbatere Viitorul României.JPG

 

20 de gânduri despre “„Viitorul României” – programul national de conferinte al MLNR

  1. Viitorul Romaniei , un simplut ca mine il vede prin Unirea cu fratii de acelasi sange de peste Prut .
    Sa se termine odata cu confetti-ul ramas de la Stalin si banda lui , o creatie absolut artificiala si neviabila .
    Si acelasi individ simplu care sunt eu vede viitorul Romaniei legat de dezvoltarea infrastructurii de transport , care aduce cu ea totul – bunastarea , siguranta cetatenilor , investittile , educatia .
    Ce folos o superba scoala in Beius – Bihor sau Saveni – Botosani daca cele doua localitati sunt de acces dificil , fara locuri de munca si in plus un tata de familie din zona moare pe luna in accidente rutiere in vecinatea localitatilor ?
    Atentie , infrastructura de transport numind clar tintele , nu ” vrem autostrazi ” ” trenurile au 20 km la ora ” sau ” n-avem nici o mie de km de drum rapid ” – aceste generalitati negative sunt bune de dus la gunoi , nu aduc nimic .
    Care tinte , ma intrebati ?
    Un simplut ca mine ar numi clar ” calea ferata Bucuresti Giurgiu , modernizarea ei ” , ” centura Beius Stei , nou drum national ” , ” centura Iasi ” , ” autostrada Ploiesti Brasov ” , ” drumul national Botosani Targu Frumos ” , ” centura Targu Mures Est ” – care va lega zona Vaii Muresului de Sus si a Gurghiului cu autostrada Transilvania samd .
    Un numar determinat de proiecte , identificate , numite , urmarite si dezvoltate .
    Uitati-va , calea ferata Bucuresti Giurgiu suntem la licitatia pentru studiul de fezabilitate – adica zero actiune , drumul national nou Beius Stei zace in sertare de trei ani , decizii de expropriere in iunie , de atunci nimic , centura Tg Mures Est e abandonata de un an …

  2. Din păcate, nu am timp de comentarii. Nepotul meu are aceiași vârstă cu a nepotului Dv. și se numește tot Nicholas. Timpul meu este limitat dar nu exista zi sa nu citesc tot ce primesc de pe blogul Dv. Multa sănătate și sa continuați cu mai multa forță și influenta implicarea în viata cetății.

  3. Mă iertați că tratez aici (oarecum) altceva.
    Mai exact motto-ul siteului.

    „PUNE ÎNTREBAREA ȘI, ÎMPREUNĂ, VOM GĂSI RĂSPUNSUL!”

    Întrebarea mea e ce ne vine a mega-elogia pe Eminescu.
    Simt însă că nu vom găsi răspunsul.
    Mai exact unul care să mulțumească ambele tabere.

    • Care tabere, Mihai Eminescu e roman, il sustin romanii?
      Pana si germanii par sa-l aprecieze.

      Din ce tabara sunteti domnule Mircea O?

  4. Cum pot participa si eu la aceste conferinte deschise publicului?

    Cu stima,

    prof. univ. dr. Emil STAN

    ________________________________

  5. hm .. hm .. hm …
    Unu Guy Verhofstadt. zicea catre Dancila :

    ”Iar țara dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră, continuă să urmeze calea aceasta a proastelor practici. Și vreau să vă întreb dacă este adevărat, citesc în presă că aveți un plan să adoptați o lege care să acorde amnistie pentru corupție. Asta înseamnă că scoatem, nu, peștele cel mare de la mâna instanțelor. Și vreau să vă spun un lucru foarte simplu în această dezbatere, dacă se confirmă, grupul meu, cel puțin, și familia liberală nu va merge în alegeri cu un asemenea partener.

    Vrem să avem parteneri cu forțe democratice, care vor să facă curățenie în țară și care sunt împotriva abuzurilor, a folosirii puterii de către serviciile secrete.

    Nu este o critică la adresa țării dumneavoastră sau la adresa cteățenilor României, este o critică la adresa unor practici a majorității politice din țara dumneavoastră.

    https://stirileprotv.ro/stiri/politic/dancila-a-fost-criticata-in-parlamentul-european-ce-avertisment-grav-a-primit-premierul.html

    Cine or fi astia in numele carora asta zice „vrem” ?!! Or fi oare cei 30.000 de lobbiști înregistrați oficial la Bruxelles care, au o activitate care în România ar fi considerată ca fiind trafic de influență? O fi oare si Barrosso ala care azi este non-executive chairman of London-based Goldman Sachs International Si cCica Junckers s-a apicat sa faca o investigare etica in cestia asta cu Barrosso . Sa vedem ce post o sa primeasca ca rasplata ptr atata etica!
    Oricum in 2014 in Raportul publicat de Comisia Europeană vine cu şase luni întârziere şi cun un capitol important lipsa – cel despre corupţia din instituţiile europene. Potrivit oficialilor de la Bruxelles, capitolul nu a fost publicat pentru că informaţiile trebuie să fie evaluate şi din exteriorul Uniunii. Decizia de a nu publica aceste date poate fi un semn că Bruxelles-ul nu are mecanismele necesare pentru a supraveghea corupţia din propria curte.sau si mai sigur ca că oficialii europeni consideră că nu mai este nevoie de o dezvoltare a luptei anticorupție în interiorul Uniunii Europene, cu atât mai puțin în cadrul Comisie Europene. Pentru că lobby-ul este legal la Bruxelles si asigura viitorul stabilor UE dupa modelul Barrosso!!!
    si :

    Comisia Europeană REFUZĂ din 2017 să publice EU Anti-Corruption Report. Un raport important care evalua corupția din cele 28 de state europene, stabilit printr-o decizie din 2011, publicat în 2014, dar abandonat la cererea, cui credeți? Vice-președintelui Comisie Europene, Frans Timmermans, cel atât de preocupat de soarta României.
    Cum credeți că au răspuns valului de indignare venit din partea presei europene, care nu înțelegea de ce s-a renunțat la publicarea unui raport despre corupția din Germania, Franța, Italia, Spania, etc. „Pentru Comisie, lupta împotriva corupției nu este în nici un caz o încercare de a interveni sau de a oferi judecăți de valoare în viața politică într-un stat membru„, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas pentru EUobserver. Serios? Nouă de ce nu ne-ați spus…
    Cu alte cuvinte, Juncker și Timmermans au decis să nu publice evaluarea corupției din interiorul Uniunii Europene pentru a nu interveni în politica Germaniei, Franței, Italiei, Spaniei etc. Că doar nu era vorba despre România, Bulgaria, sau Polonia. Mai mult, Timmermans menționează că nu mai este nevoie să se publice alte rapoarte.
    Mai mult, oficialii Comisie Europene au refuzat Transparency International accesul la datele acestui raport, solicitare în virtutea liberului acces la informație. Citiți aici o parte a scandalului, așa cum a fost reflectat de Euronews: ttps://www.euronews.com/2017/06/28/why-won-t-brussels-release-report-on-eu-wide-corruption
    Timmermans afirmă că primul raport din 2014 a fost suficient de bun pentru că a oferit o imagine de ansamblu și a creat o bază pentru continuarea activității. „Acest lucru nu înseamnă neapărat că o succesiune continuă de rapoarte similare în viitor ar fi cea mai bună cale de a continua„, spunea Frans Timmermans în scrisoarea transmisă comisiei însărcinată cu evaluarea corupției din UE. Cum vă sună cuvintele astea aburitoare?
    Paradoxal, așa cum remarcau și ziariștii europeni, în săptămâna în care refuzau să publice raportul despre corupția din Uniunea Europeană, cei doi înalți funcționari europeni dădeau o declarație comună în care se arătau îngrijorați de evoluția luptei anti-corupție din România.
    ……………………….
    ………………………………………….
    Lupta anticorupție și acuzațiile dure nu sunt valabile pentru UBS și Citigroup, două bănci care au participat la falsificarea LIBOR, dar care au fost iertate de orice consecințe penale de către Comisia Europeană pentru o “amendă” de 3 miliarde de euro. Sau în cazul foarte proaspătul scandal al spălării de bani din Danemarca, Danske Bank, unde 15.000 de oameni sunt implicați în spălarea de bani, care se va concretiza doar cu o amendă de 500 de milioane de euro. Dar pentru Jean-Claude Juncker, ex-premierul celui mai mare paradis fiscal din Europa, Luxembourg, asemenea practici sunt banale.

    https://evz.ro/coruptie-aroganta-romania.html

    Mda. Bruxelles este azi, capitala coruptiei !!
    Noroc cu Romania care scapa turma de „morali” si „etici”

    • De ce nu impune UE MCV tarilor bogate din UE ca Germania, Olanda, Franta, pentru ca acolo coruptia la nivel inalt pare ca nu este controlata si diminuata de guverne si nu exista nici DNA in tarile astea sa se lupte cu coruptia. Eu cred ca am ramine socati ce coruptie „de elita” se gaseste acolo unde sunt bani multi.

  6. Da, trebuia invitată la festivități și Margareta – Custodele Coroanei Regale! Foarte bine că ați menționat contribuția Regelui și a lui Duda.Nu-s fan monarhie și am scris aceasta pe blogul dumneavoastră, dar asta nu înseamnă că-s de acord să nu i se recunoască familiei regale toate meritele. Sigur că dumneavoastră, care ați coordonat totul v-ați amintit, dar toți am fost informați atunci de cum au decurs evenimentele! Eu îmi amintesc și că, în tot contextul eforturilor pentru NATO și UE, inclusiv vize în Europa, a fost implicat și Ion Țiriac. Am găsit înregistrarea video.
    https://www.dcnews.ro/adrian-nastase-culise-lucruri-care-s-au-petrecut-si-pe-care-nu-le-stiti_632467.html

    • Amintiţi-vă cât tapaj s-a făcut cu atribuirea Săvârşinului, a Pelişorului, sau a Palatului Regal către Casa Regală şi ce uşor a înstrăinat Johannis aproape întreg Sibiul unor entităţi străine !

  7. Daca nu ma insel Unirea Mica a prins forma si s-a relizat cu sprjinul unor loje.
    Oare s-ar putea aplica, pentru reintregirea Romaniei, un plan similar?

    De asemenea se observa pe net-pe international(youtube,discutii despre istorie ) o atitudine de negare a Romaniei insasi, etichete gen stat artificial .
    Indivizii respectivi nu fac conexiunea intre daci-valahi-romani in mod deliberat, nu cred ca e intamplator.

  8. Mă întreb: ne vom făuri noi viitorul sau ni-l va croi vreo Putere? Vom avea curajul de a fi o ”națiune de sine stătătoare… ” , iar Guvernul să facă “ tot ce va fi cu putinţă ca starea noastră de stat independent să fie recunoscută de Europa?”. Aşa spera Kogălniceanu la 9 Mai 1877.

  9. https://www.catavencii.ro/casa-cu-casa-imperiul-imobiliar-patronat-de-iohannis-episodul-2-fals-si-uz-de-fals-in-actele-istoriei/ Partea a II-a
    În contra legii
    ………….
    Cu toate că existau dovezi solide care demonstrau că, în cazul FDGR și al Bisericii Evanghelice CA, nu se putea reconstitui dreptul de proprietate pe baza legilor existente (Ordonanța de Urgență 94/2000, Legea 247/2005), totuși, Primăria Sibiu, în cârdășie cu autoritățile competente din București (în speță, ANRP), a restituit o mare parte din bunurile care au aparținut, între 1942-1944, Grupului Etnic German și care au fost confiscate de statul român, în 1944, la solicitarea expresă a Comisiei Aliate. Este esențial faptul că aceste imobile nu au fost consfiscate de regimul comunist și nu făceau obiectul legilor de reconstituire a dreptului de proprietate. Dar, printr-o interpretare abuzivă a legilor, Primăria Sibiu, condusă de Klaus Iohannis, împreună cu funcționari corupți de la București (ANRP), au restituit bunurile statului român, către FDGR și Biserica Evanghelică. Trebuie precizat că aceste retrocedări s-au făcut, în special între 2001 și 2014, când Iohannis era primar la Sibiu.

    Lista proprietăților restituite către FDGR din municipiul Sibiu:

    Inspectoratul Școlar Județean Sibiu (str. Berăriei nr. 2), fostul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu (transformat în restaurantul Hermania, str. Filarmonicii nr. 2), Serviciul Județean Ambulanța Sibiu (str. Funarilor nr. 1), sediul FDGR din Piața Mare, dar și multe alte clădiri din centrul istoric.

    Lista proprietăților restituite către Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu:

    Clubul Sportiv Șoimii Sibiului (str. General Magheru nr. 18), Școala Populară de Arte „Ilie Micu” (str. Avram Iancu nr. 10), Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” (str. Banatului nr. 2), Colegiul Național „Samuel Von Brukenthal” (str. Piața Huet nr. 5), Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Sibiu (str. Arhivelor nr. 1 și 3), Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” (str. General Magheru nr. 30), Complexul de Servicii “Prichindelul” (str. Bastionului nr. 6), Complexul Național Muzeal „Astra” (Pădurea Dumbrava), Complexul Național Muzeal „Astra” (Muzeul de Etnografie Saxonă “Emil Sigerus”, str. Piața Mică, nr. 21), Intersecția Bulevardului Corneliu Coposu cu str. Herman Oberth și parțial Spitalul Clinic Județean Sibiu (bd. Corneliu Coposu), Muzeul Brukenthal, Colegiul Brukenthal.

    De asemenea, au fost restituite sau se află în curs de restituire școlile gimnaziale: Școala nr. 1, Școala nr. 2, Școala nr. 4, Școala nr. 5, Școala ”Regina Maria”, corp 1, Școala Gimnazială nr. 6, Școala ”Emil Cioran”, Școala nr. 8, Școala Waldorf, Școala nr. 11, corp A, Școala nr. 12, corp A, Școala nr. 13, Școala ”Radu Selegean”, Școala nr. 18, Școala nr. 19, Școala nr. 20, Școala nr. 21, Școala nr. 23, Școala nr. 24. Grădinițele: nr. 1, nr. 5, nr. 7, nr. 12, nr. 14, nr. 16, nr. 28, nr. 31, nr. 33, nr. 35, nr. 36.

    Școlile și grădinițele din județul Sibiu: Agnita, Hoghilag, Șura Mare, Mihăileni, sat Metiș, sat Ighișu Nou.

    Aici vorbim despre o avere imensă acumulată de Biserica Evanghelică și de Forumul Democrat al Germanilor din România, numai din retrocedări, dincolo de limita legii. O îmbogățire peste măsură a unor structuri străine de interesele României, care nu a însemnat decât jefuirea statului roman. Vioara întâi în această afacere controversată a fost chiar actualul președinte al țării, Klaus Iohannis, care, din calitatea de primar al Sibiului, a servit interesele unor structuri bine organizate, lezînd interesele statului și ale cetățenilor. Din păcate, procurorii DNA s-au făcut, pînă acum, că nu văd ce se întâmplă la Sibiu, refuzând să pună sub anchetă aceste restituiri masive și contrare legii.

    Simpatie judiciară de un miliard

    Nimeni din DNA nu a reacționat la plângerile penale legate de transformarea celei mai bune săli de spectacole muzicale din Sibiu (Filarmonica de Stat) în cârciumă. Nici un procuror nu s-a atins de sesizările privind transformarea unei biblioteci private din strada Bălcescu nr. 9 în WC public, nici un anchetator nu a vibrat la retrocedarea Liceului de Artă, cu tot cu sala de sport, construită în vremea lui Adrian Năstase. În schimb, Biserica Evanghelică și FDGR se îmbogățesc, în fiecare an, din căpușarea bugetului local al sibienilor, în urma chiriilor exorbitante percepute de la școlile care au devenit chiriașe ale celor două structuri organizate. Specialiștii estimează că, numai din chirii, Biserica Evanghelică și FDGR încasează anual peste un milion de euro. În același timp, potrivit evaluărilor preliminare, valoarea întregului patrimoniu imobiliar al celor două organizații depășește un miliard de euro. ”

    P.S.
    Până la urmă aflăm şi numele unuia dintre prăduitorii averilor României ! Sper să aflăm până la urmă numele tuturor celor care au jecmănit România, atât de barbar încât nu mai avem nimic al nostru : nici gaze, nici păduri, nici mine, nici întreprinderi, nici Bărăgan, nici Deltă, dar ce-i mai grav, nici justiţie !

    • În alte ţări ( ex.Ungaria, Polonia ) celor care li s-au retrocedat imobile le-au fost calculate sume pe care statul le-a cheltuir cu întreţinerea acestor bunuri timp de 45 de ani şi de abia apoi s-au făcut retrocedările, nu ca la noi şi mai ales de acest Johannis care acum umblă toată ziua cu penalii-n gură ameninâţnd el cum îi va trite la puşcărie ! Păi, să-i trimită odată, dar cu el în frunte ! :mrgreen:

    • Recomand citirea „Principele”, de Niccolo Machiavelli, pentru deplina intelegere, pe acest subiect .Am o editie tradusa in 2008, Editura Mondero, in fata.

      „Restitutio in integrum”continua inca, si ma intreb de ce si pentru cine, mai ales avand in vedere evolutia demografica in Europa.

      La o rasfoire rapida paginile 16-17, de exemplu, sau mai exact Capitolul trei, „Despre principatele mixte”, suna interesant.

      Metoda reimproprietaririi e mai ieftina in comparatie cu utilizarea de „garnizoane”.
      „Coloniile nu cer multa cheltuiala, principele infiinteaza colonii si le intretine acolo fara cheltuiala sau cu una prea mica , si face rau prin aceasta numai acelora carora le ia ogoarele si casele pentru a le da noilor locuitori, care sunt insa numai o foarte mica parte din noul stat; aceia carora le-ai facut rau nu vor fi niciodata primejdiosi, deoarece sunt razleti si saraci …”

      Sa ne interesam cine a generat aceasta procedure de „recolonizare” si cu ce se ocupa zilele astea prin politica.

      De ce nu se opreste acest rapt nici macar acum?

  10. Incredibil ! :mrgreen:
    La Realitatea TV , pe care-mi arunc uneori privirea din curiozitatea de a afla până unde poate merge nesimţirea, dezinformarea, minciuna, bădărănia şi insulta la adresa Statului de drept, decizia CNA de a opri pentru 10 minute, între !9,00 – 19,10 emisiunea acestui post aflat de 8 ani în insolvenţă ( deci n-ar mai avea voie să emită deloc ! ) a provocat ceva de ordinul demenţei !
    Rareş Bogdan, Guşă, Borţun, Diaconescu, Pârvulescu, Lefter, Negrea, Ciocăzan, sau Rifai, dar şi unii ca Danileţ, sau un fost judecător CCR, fac spume la gură, minţind cei câţiva creduli , sau curioşi ca mine, fără să suporte până acum pedeapsa cuvenită : lichidarea definitivă a societăţii insolvente care răspunde la comenzi străine interesului naţional !
    P.S. Cam a 20-a tv în materie de audienţă cei de aici se cred buricul massmedia şi faptul că guriţa Denisei este închisă pentru 10 minute de CNA şi nu de Guşă, sau alt patron de pe acolo provoacă nebunie, isterie şi un val de insulte ordinare la adresa actualei guvernări ! „Ghiolbanii” din guvern şi parlament au dat ordin CNA să le închidă doar gura , nu şi întreaga coşmelie, şi doar pentru 10 minute, nu definitiv, cum ar fi mai mult decât normal ! !

Lasă un răspuns