Un alt volum al meu on-line

Este vorba de un volum din 2004, conținând diverse discursuri referitoare la tematica politică internă, la chestiuni de ideologie sau de guvernare. Puteți consulta sumarul aici iar cartea o puteți citi accesând linkul următor: https://issuu.com/adrian_nastase/docs/58879683-adrian-nastase-spre-normal

12

16 gânduri despre “Un alt volum al meu on-line

    • 🙂
      Da, recunosc, ziaristul italian Fulvio Scaglione este prietenul meu din copilarie si amandoi am urmat scoala generala la Moscova. Despre alte studii si perioade de instruire nu am voie sa vorbesc in urmatorii 50 de ani. (Z)

  1. Am vazut ceva sondaj pentru europarlamentare la RT, in direct.Rezulta ca PSD e terminat, cica n-are decat 33%, cica e o ura nebuna impotriva lui Dragnea.Sa nu fie cumva invers.
    Astea sunt alegeri la care participa si voteaza in primul rand oamenii inscrisi in partidele respective si foarte putini oameni interesati de politica in general apar pe la urna.
    Sunt mai degraba alegeri interne ale partidelor, cel putin asa le vad eu.

    Imi amintesc ce incantat eram in 2008, parca atunci a fost prima runda, eram decis sa stampilez PNL cu o pofta nebuna, era o moda.Numai ca in cabina am citit lista si m-am calmat.😀Multe fete cucuiete nemaiauzite.
    Fara Crin pe lista PNL nu are nici 15%.Apar insa „obositi” din PDL.

    Cat despre USR, numai de bine, aia care-i simpatizeaza pe feisbuc vara merg la distractie, la „fun”.

    PSD face macar 40% fara efort, cu efort cred ca iese de-un 50%.

  2. Am cu ce sa-mi petrec sambata si duminica viitoare – va multumesc foarte mult .
    PS – in afara subiectului – ca zbiara catavencii vrem autostrada pe la Miercurea Nirajului – Sovata – Praid – Gheorgheni – Lacu Rosu – Bicaz – rezervatia Vanatorii Neamtului – samd – Podu Iloaiei – Iasi , fara proiect si cel putin 10 miliarde de euro , ia sa vedem unde suntem cu lucrari bine asezate pe pamant , bine clarificate si bine evaluate , drumul national Botosani – Targu Frumos , 76 de kilometri , legatura externa a judetului Botosani , in stare rea .
    Noiembrie 2017 , suntem bucurosi cu totii , guvernul aloca fonduri semnificative pentru modernizarea acestui drum national , largire la 9 metri , parapeti pe mijloc , noua poduri , trotuare in comune , adaposturi pentru transportul in comun in localitati – tot ce trebuie pentru a duce investitii si locuri de munca si ceva securitate rutiera in nordul Moldovei .
    Azi suntem in 14 ianuarie 2019 – 14 luni – si nu avem castigator stabilit – si stai ca odata numit , vin contestatiile si procesele !
    Cine de cine isi bate joc ?
    Altfel , cred ca am inteles logica guvernantilor in santierele pentru infrastructura mare – nu se pot depasi un numar de kilometri in santier ( in medie 200 km pe intreaga tara ) – am terminat 60 de kilometri in 2018 , vor fi inlocuiti cu 60 de km cel mult de santier nou , plus cei ramasi ( 140 de km ) in lucru – deci in 2019 vom vedea lucrari la cei 57 de km de la Craiova la Slatina atribuiti in decembrie , in plus de podul Braila – sperand ca in 2019 sa fie terminati inca 60 de km care sa fie inlocuiti cu alti 60 noi – Pitesti – Curtea de Arges si autostrada de centura Bucuresti Sud ?
    Asa se explica abandonarea santierului autostrazii Transilvania – nu se vrea – nu se poate sa se lucreze la mai mult de trei obiective in acelasi timp .

  3. Am inteles ca domnul Liviu Plesoianu isi doreste sa candideze la presedintie.

    Poate fi o solutie, cel putin prin varsta, dar mi-as dori sa iasa public si sa ne spuna ce vrea sa faca exact.
    Lupta impotriva abuzurilor nu poate fi un obiectiv in sine, e ceva ce decurge natural din aplicarea „Rule of Law”.Daca presedintele respecta legea si invita si public la respectarea ei in litera si spirit, atunci in mod sigur si natural sistemele se recalibreaza.

    Ma intereseaza ce ar face si ce solutii are in vederea reintregirii Romaniei, macar acum dupa 100 de ani ?

    Ce crede despre o posibila reforma constitutionala ?

    Ce consilieri si-ar alege?

    Johanis in mod inconstient OFERA posibilitatea de alegeri anticipate.

    In cateva saptamani putem avea un nou presedinte fara ca cineva sa ne mai poata pacali iar la toamna.

    PUTEM MERGE PANA LA CAPAT daca suspendarea demareaza.

    Daca avem un om determinat, si domnul Plesoianu poate fi, sa preia functia, sa faca treaba pentru Romania si sa nu mai stam sa mai fim condusi indirect(a se vedea delay-ul pentru orice decizie la acest moment) de state cu cancelar , care ne lasa inclusiv fara paduri, cred ca am putea sa ne mobilizam civic sa schimbam complet matricea.

    Eu personal as vota si as invita si pe altii sa faca asta dar as vrea sa vad determinare si angajament non-stop, vreau implicare si confruntare permanenta cu KWI pe toate palierele.

    Nu putem lasa ca PNSR sa atraga iar mase de oameni in capcanele lor stupide, care duc Romania ca stat la cosul de gunoi al istoriei.

    Domnule Liviu Plesoianu daca vrei , chiar si fara partid sa intri in lupta, eu te sustin.
    Poate esti solutia iesirii din bucla.

    • PSD a avut un Don Quijote in 2014, sustinut de Dragnea ,,Sancho Panza…..cred ca ar trebui sa renunte la candidat propriu, daca vrea sa castige parlamentarele din 2020.

  4. @pupăza din tei, dar și toată lumea!
    Vă invit să ascultați acest psiholog (pentru cine știe italiana este și mai ușor) ca să vedeți cum este evaluat Macron de către un specialist. Este confirmată suspiciunea mea că grupurile financiare, cartelurile cele mai mari ne pun în frunte nebuni și după aceea plătesc media și presa să ni-i recomande drept modele ca noi să-i urmăm contra firii și să-i urmăm în general. Către unde? Către unde ni se va spune. Dacă iei pe rând de bună ba o nebunie, ba alta, orice absurditate va fi ușor de adoptat în timp. În orice domeniu.
    https://www.youtube.com/watch?v=NXT4azAACyQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1bdG-9GWo7PONNlz6D03dyFxgWYqQlo7Z2zJKuJjadFsmoiFRDxFyUFWA

    Un alt caz interesant, despre care eu nu mă pot pronunța fiindcă nu sunt de meserie și nici mulți biologi nu se pot pronunța în fața unui om de știință de asemenea anvergură este cel al lui James Watson. Corectitudinea politică lovește într-un om de știință care face o afirmație interesantă, și anume că rasa caucaziană are un IQ mai mare decât celelalte. Unui premiat Nobel i-au retras titluri științifice, vedeți aici, pe motiv de incorectitudine politică.
    http://time.com/5501811/james-watson-loses-honors-race-comments/?fbclid=IwAR3ijCd5FWW5XsbqIdV_j7xqnr5EeZ6WPVzcxGelinncNY2q9MyXIl2_i4Q

    Și după mai vorbim despre conspirații mondiale. Propaganda globalistă nu este făcută de dragul de a fi făcută, în opinia mea, ci are un scop bine determinat. Ceea ce nouă ni se pare un desfrâu de dragul desfrâului nu este așa, ci doar o cale, un mijloc, un instrument care ajută la atingerea unui țel. Toți sar de fund în sus că se urmărește nimicirea creștinismului. De acord. Întrebarea care se impune este „de ce?” Pentru că pur și simplu nu-i place cuiva? Nici într-un caz!

    • Am o anumita experienta de viata si o anumita cultura ( putina ) care mi-au dat un pic de simt critic .
      Nu cred ce spune primul ” psihanalist ” pe Youtube sau Facebook .
      In orice caz , ” psihanalistul ” nu e Isus Cristos .
      Da , Macron ( ales de natiunea franceza prin vot ) este de fapt la putere prin vrajile Dracului – ca si Merkel in Germania , Sanchez in Spania – in plus ar fi nebun .
      Bineinteles , puterea kaghebista rusa este deasupra acestor critici .
      PS – de unde sare ” psihanalistul ” ?
      Sputnik ? Russia Today ?

    • Despre afirmatia profesorului am si eu ceva dubii, nu ca as fi fan al progresismului, dimpotriva.
      Argumentul retinerii mele ? Discernamantul precar al romanilor…caucazieni. Il vedeti, de exemplu, pe Malin Bot dotat cu IQ ? Sau pe Tudor Chirila ? Eu am incercat sa îl identific cumva, dar am esuat lamentabil. (Z)

  5. Crin era foarte dezlantuit ieri la un TV, infiera cu manie proletara PSD si se lauda pe sine pentru KWI si anti-PSD-ism.Rezulta ca USL a fost rupt pentru KWI, asta am inteles eu.
    Si el si PDNL par sa fi uitat ca prin intermediul vehiculul politic USL au ajuns pe cele mai inalte culmi ale progresului.

    S-au folosit de PSD-isti, de Dragnea, ala de-a facut referedumul impotriva lui Gollum, si acum ranjesc la TV de cate ori apar morti, pentru a accede la putere.

    De altfel nu numai ca s-au folosit de referendum, dar se folosesc si de urmari, Dragnea ajungand „penal” dupa ce a organizat acel nenorocit de referendum si-l impung cu apelativul ori de cate ori il pomenesc.

    Banuiesc ca doctrina unica a PDNL, aceea a urii, a fost imprimata tot de dansul.Ura pentru un partid nu poate fi doctrina pentru alt partid intr-un stat civilizat, asa cum ura pentru un candidat nu poate fi motivatia existentiala a altuia.La capat nu poate fi decat un razboi civil de tip african, iar politica se face pentru oameni si nu impotriva lor.

    Trebuie sa ne intrebam pe cine din Europa a enervat acest eveniment (impeachmentul Gollumului) si cine erau aia care negau existenta „impeachmentului” in Constitutia Romaniei, si daca nu cumva aia sunt tot acolo.

    Avand in vedere cele declarate ieri ma mir ca mai utilizeaza limba romana in interventiile publice, omul pare sa urasca Romania din suflet.Daca tot sta in tari straine, pitit, de ce nu spune public ce s-a intamplat exact in USL, ca sa nu murim prosti.

  6. @Nastase, am reusit sa citesc citeva articole din carte si sunt multe lucruri interesante. Unul dintre ele este ca dvs. si guvernul pe care l-ati condus au reusit sa porneasca cresterea economica a tarii dupa 2000 intr-o conjunctura nu foarte prielnica pentru Romania. Ati avut o aplicare serioasa si consecventa a programului politic si ati reusit sa va implicati in relatia cu media (cu rezultate variabile) si sa analizati obiectiv relatia cu opozitia, care si atunci era in degringolada. Mie mi-a placut modul serios, profesionist in care v-ati facut treaba. Desi nu ati fost „iubit” ci mai mult respectat din teama probabil, iata ca ati avut rezultate excelente pentru Romania de atunci.

    Un alt aspect pe care l-am retinut, dar sa il mai parcurg odata, era nemultumirea crescinda a populatiei in clasa politica si posibilitatea unei stari de anarhie, unde populatia nu se mai lasa sau nu mai poate fi guvernata. Erau si atunci grupuri extremiste, insa azi sunt mult mai bine finantate si organizate, putin usor sa foloaseasca tehnologia pentru a manipula pe cei nemultumiti.

    Oricum, remarc aceasta linie continua la PSD in ce priveste combaterea saraciei si bunastarea populatiei. A fost o preocupare constanta, fata de politica de dreapta gen „Sa traiti bine!”. Mai exista inca din pacate saracie compacta in Romania, in speta in sectorul minerit/exploatare zacaminte, unde Romania si-a inchis singura minele, la indemne de la „prieteni” externi, si in zone rurale unde e greu cu agricultura/zootehnia. E nevoie ca aceste zone sa fie racordate prin infrastructura pentru ca locuitorii sa iasa din Evul Mediu si sa isi poata mai usor vinde produsele.

Lasă un răspuns