Lucrarea de restaurare a Ateneului Român a fost premiată cu Trofeul Calitătii

Cei care au urmărit ceremonia oficială de lansare a Presedintiei României la Consiliul Uniunii Europene au avut ocazia de a admira, incă o dată, frumusetea exceptională a Ateneului Român. O cladire superbă,  construita la sfârsitul secolului 19.. Putini stiu insa efortul si resursele financiare alocate de guvernul pe care l-am condus in perioada 2000-2004, pentru consolidarea din temelii si restaurarea impecabil, realizate de o echipa minunata de constructori si artisti plastici. In filmuletul de pe youtube puteti gasi fragmente ale eforturilor de atunci.

Le raspund astfel si celor care se intrebau de ce am fost invitat la festivitate. Bănuiesc că invitarea mea la acel eveniment a avut in vedere rolul pe care l-am avut, ca „diriginte de santier”, in restaurarea clădirii.

Sper să nu se supere rezistii  si nici Ionut Matei sau Livia Stanciu dar lucrarea de restaurare a Ateneului a fost premiată cu TROFEUL CALITĂTII. Cred că mai există in holul central o placă de marmură, din 27 august 2003, care consemnează inaugurarea noii clădiri restaurate!

Iată si fisa lucrării de restaurare:

ATENEUL ROMÂN BUCUREŞTI
FILARMONICA “GEORGE ENESCU” BUCUREŞTI
Cod LMI: B-II-m-A-18789
Restauratori:
Proiectant:
SC PROIECT BUCUREŞTI SA
Arh.Raluca Nicoară
Ing.Dragoş Badea
Constructor:
AEDIFICIA CARPAŢI SA BUCUREŞTI, Membru UNRMI
Ing. Petre Badea
Ing. Sergiu Gheorghe Crăciun

RESTAURARE
Este înscris in Lista Monumentelor Istorice din anul 2004 în de grupa valorică A, de valoare naţională şi universală.
Protejat şi prin Legea nr.5/2000, Lege privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional-PATN, Secţiunea III, Zone protejate, Valori de patrimoniul cultural de interes naţional, (monumente istorice de valoare naţională, excepţională).

A fost consolidat şi restaurat în perioada 2000-2004, de arh. Raluca Nicoara & al. si ing. Dragoş Badea. A fost dat în folosinţă şi redeschis după anul 2004 cu ocazia unui nou „Festival Internaţional George Enescu”.

Lucrările de restaurare au constat în:
– Lucrări de consolidare, refacere şi restaurare a faţadelor;
– Lucrări de consolidare, restaurare şi modernizare a sălii Mari de Concerte (Suprafaţa=1721mp);
– Lucrări de consolidare a cupolei de peste Sala Mare de Concerte(Suprafaţa=1300mp);
– Lucrări de refacere a învelitorii decorative din tablă de zinc.
Lucrările au fost executate de firma AEDIFICIA CARPAŢI SA BUCUREŞTI, Membru UNRMI, reprezentată de Ing. Badea Petre şi Ing. Crăciun Sergiu Gheorghe.
Lucrări ample de consolidare au adus clădirea Ateneului la un înalt nivel de siguranţă. Cea mai spectaculoasă intervenţie a fost consolidarea cupolei exterioare şi refacerea învelitorii decorative din tablă de zinc, concomitent cu restaurarea Sălii de Concerte şi a celorlate spaţii, totul într-un timp record de 6 luni. Celebra frescă a sălii de spectacole, a fost consolidata şi restaurată de maeştrii atestaţi.

Lucrarea de restaurare a fost premiată cu “Trofeul Calităţii”.

Anterior, în perioada 1992-1998 – au avut loc ample lucrări de consolidare şi restaurare: asanarea biodegradării, consolidări la corpurile laterale, la portic, luminator, foyer, scările în spirală, refacerea integrală a faţadei cu materiale omogene, refacerea finisajelor şi elementelor decorative a sălii de concert, mărirea scenei, refacerea mobilierului, modernizarea instalaţiilor (climatizare, reţea de distribuţie incendiu, electrice).

31 de gânduri despre “Lucrarea de restaurare a Ateneului Român a fost premiată cu Trofeul Calitătii

  1. Pentru ca sistemul de a insera răspunsuri imediat după o postare ne obliga sa tot baleiem sus-jos șirul de comentarii, eu revin la „moda veche”.
    Dl Radu Humor, cu doua articole mai înainte, spune:

    „Mai grav mi s-a părut că Mălai Mare şi cu papion nici nu s-a sinchisit să aplaude la terminarea intonării imnului de stat al României, aşa cum au făcut-o până şi oficialii străini !”

    In primul moment, m-am întrebat de ce e pomenit actorul Mihai Mălaimare, pentru ca nu l-am văzut acolo! După ce m-am prins, răspunsul meu ar fi ca respectivul Mălai, la imn, tine mana dreapta la portofel. Gestul i se pare atât de dumnezeiesc, încât dacă aplaudă, e păcat…

  2. Ce a inventat statul securist inviat de Basescu in 2005 ?
    Ca premiul servea finantarii campaniei electorale din 2004 a PSD ?
    Fantezie rezonabila de securist .
    Interesant , nimeni din televiziuni nu intreaba nimic de cei sapte sute de mii de euro in bancnote din buzunarul d-lui Blaga , numarul 2 al PDL ( a fost intre timp achitat , nu va speriati ) nici de achizitia unei ferme agricole enorme de catre dl presedinte Basescu , dupa doua mandate de sef de stat .
    Dar pe un anonim de contabil de la o ferma de crestere a porcilor , proprietate a fiului lui Dragnea , il plimbam in fata camerelor si a legiunilor de procurori ca pe un criminal in serie – si il condamnam deja , inaintea primului interogatoriu !

  3. Bine ca ati facut cunoscut acest moment din activitatea Dv.,caci cine cunostea asa ceva?!
    Greu ii este omului sa recunoasca meritele altui om!

  4. Nu ştiu dacă necesara explicaţie a felului extraordinar în care arată astăzi Ateneul Român, o acţiune care se datorează în mare măsură şi Guvernului Adrian Năstase a fost prilejuită de unul dintre comentariile mele :
    „…nu aveau ce căuta printre acţiunile întreprinse la Ateneul Român, de a cărui frumuseţe excepţională
    se minunau vizibil funcţionarii UE prezenţi la manifestare !
    După cât de slugarnic ne purtăm în relaţiile cu ei la nivel înalt, probabil se aşteptau ca acoperişul să fie din papură !”, dar vă mulţumesc şi pentru efortul de acum, dar mai ales pentru cel de atunci !

    Mai ales că tot noi, cu „deşteptăciunea” noastră, dar cu un umor cum puţine alte popoare îl au, am scos pe piaţă următoarele :
    La sfârşit de an 2018 Europa o ţine de câteva zile doar într-o veselie, cu chefuri şi petreceri ce par să nu se mai termine, de parcă nimeni nu-i conştient că imediat după Anul Nou, România preia preşedinţia Consiliului Europei !
    Aşa petreceau şi ăia de pe Titanic !
    P.S.
    Amintimdu-mi de #rezistenţi, cei care stăteau în ninsoare sub podoabele calului, cu manifestările lor idioate şi tembele, mi-am amintit de un banc mai vechi :
    Ninge cumplit de vreo trei zile şi soacră-mea, parcă vrăjită, nu se dezlipeşte de la geam …
    Dacă mai ninge aşa încă vreo zi-două, n-am încotro şi trebuie s-o invit în casă !

  5. Off topic
    Diasporean, colegul serbanfl are dreptate, Voiculescu a trădat abominabil alianta încheiată cu PSD în vederea formării guvernului, după alegerile parlamentare din 2004. Astfel că, în loc să avem continuitate naturală și legitimă în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, ne-am pricopsit cu un guvern condus de Traian Băsescu și Monica Macovei. Aceștia au făcut ce știau ei mai bine, adică au re-crear Gestapo-ul pe teritoriul României sub oblăduirea falșilor aliați care aveau în plan să transforme acest spațiu într-un avanpost al expansiunii geo+strategice occidentale, un spatiu statal timorat dpdv politic și labil dpdv economic, condus de slugi trădătoare de neam.
    Domnule coleg, nimeni nu este infailibil și trebuie, uneori, ajutat, dacă se găsesc colegi amabili și dezinteresați dispuși să facă asta….. iată, d-ta ești un om norocos. (Z)
    Dan Voiculescu și Traian Băsescu au fost doi privilegiați ai sistemului totalitar de dinainte de 1989, doi oameni care au prosperat pe baza pactului încheiat cu diavolul securistoid.
    După momentul schimbării de macaz istoric, ambițiile de mărire ale celor doi amici au intrat inevitabil în coliziune, iar cel mai abil și cu mai mulți prieteni de interese puternici a câștigat. Din păcate pentru Voiculescu, dictatorii nu-și iartă niciodată apropiații deveniți indezirabili. Un mare handicap al domnului Voiculescu constă în morga să antipatică, poate și de aceea acest veleitar nu a câștigat niciodată alegeri, de niciun fel, în România, prin forțe proprii. Da, s-a dedicat în bună măsură activității de binefacere, dar va trebui să curgă multă apă pe Dâmbovița pentru ca păcatele să-i fie spălate….un factor de inhibiție fiind gradul mare de infestare al acestui râu care a văzut multe, prea multe, la viața lui…. trecătoare.

  6. Cred ca trebuie scoase niste albume foto cu poze de la diversele ceremonii avute cu ocazia si in vederea aderarii Romaniei la UE si NATO, sa afle si aia din pietele patriei cam cine sunt „faptasii” si ce partide au atins obiectivele.

    Astia de pe feisbuc cred ca ne-au bagat aia cu forta.

    Cred ca si in Rusia daca vrem sa intram trebuie sa indeplinim niste baremuri, nu e gratis si nici usor.
    Traditional intra ei direct.

    Am remarcat din imagini ca domnul Tusk admira interiorul Ateneului.

  7. Mi s-a reamintit un concept, ”Unicitatea românească”, pe care l-am lansat ca proiect acum cca. 4 ani, în 2015.
    Lansarea candidaturii lui George Simion pentru europarlamentare, îl readuce în actualitate, mai ales că la Primul Congres al Diasporei Unioniste, chiar George m-a îndemnat să-l prezint.
    Mădălin Voicu, deputat PSD în acea perioadă, a fost extrem de virulent la adresa mea și a proiectului propus, între noi având loc o dispută destul de tăioasă, dar în limite civilizate.

    Articolul poate fi revăzut la adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/11-national/unicitatea-romaneasca/).

  8. Doamne fereşte, Măiculiţa Domnului, ce mi-e dat să citesc pe blogul unuia Horea… Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC;
    Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București;
    Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2… nu vă dau tot pomelnicul, e prea lung și prea gogonat, de mă întreb când a mai avut omul timp să doarmă și să mănânce…

    În fine, articolul acesta mă face să mă întreb cât de lungă poate fi mâna propagandei globaliste, autointitulate de stânga, progresistă, adică. Articolul e de când a fost Macron cu mamaia lui în România dar l-am ratat, nu că m-ar fi interesat foarte tare.

    Însă, ca să vă bag puțin în context, vă aduc la cunoștință ca Le Monde zice senin, de parcă pe cititorii din Paris îi doare capul de România, că Dragnea este „le visage de la corruption roumaine”. Scris de un franțuz și unul de-al nostru, Bran pe numele lui.

    În același context, doamnelor și domnilor, găsindu-mă eu la sală, tropăind pe bandă cu ochii într-o plasmă, văd pe History Channel, fără sonorul filmului dar acompaniat de o muzică house asurzitoare, un documentar despre aurul dacic și multvorbitele brățări. Lume, așa Zoro, așa Don Juan, așa Corrado Catani altoit cu Hercule Poirot și inspector Gadget la un loc nu credeam să existe! Păi era Augustin al nostru (Lazăr, că de el e vorba) cu pas hotărât pe străzi dubioase la ceas de noapte, cu pălăria trasă pe ochi, organizând flagranturi ca pentru Cosa Nostra.. Poalele parpalacului fâlfâiau misterios… Erou, fraților, nu glumă! Deci filmul l-am văzut înaintea Crăciunului la sală.

    În vacanță, navigând aiurea pe telecomandă, înzăpezită la marginea hărții, văd alt film pe History!!! Despre cine credeți că era? Ei, despre nemernicul de Putin! Cum a fraudat el nenumărate alegeri și cum ține el democrația cu o mână de fier de gât și-o sufocă (la noi democrație este sufocată elegant, cu mănuși de catifea și cu anestezie, ca porcul prin Belgia) și despre cum e suspectat el că a dat ordin să fie nimiciți niște trădători de țară și cum nu negociază dânsul cu teroriștii, cum îi tremură chiloții de frica Europei Occidentale… rahaturi din astea…

    Și mă gândeam eu: hai că americanii fac filme din astea, franțujii scriu articole (fac și ei ce pot, na!), totul pentru a susține o tabără anume din România, că doar nu suntem nebuni să credem că-i interesează pe oamenii de rând de prin alte țări și continente de taica Lazăr și „le visage de la corruption roumaine”, să fim serioși, dă-o-n fasole de treabă! Ei își închipuie că arătându-le românilor ce zic străinii îi vor converti… În fine, să-i dăm naibii cu politica lor plictisitoare, căci eu am treabă azi cu băiatul ăsta de zice nasoale de muierile frumoase. Zice: „Poți să îl atragi cu mintea, cu sufletul tău? Niciodată. Trebuie să fii superficială, să te bazezi pe aparențe.”

    Cum s-ar zice, dacă ești frumoasă, ai obligația să fii proastă.

    Să lămurim niște chestiuni: frumusețea și mintea sunt niște date biologice – popular spus, nu te poți bate cu Dumnezeu. Dar poți să te îngrijești, să-ți amintești câți ani ai, să nu umbli la bătrânețe cu coada pe sus ca o cățea în călduri, poți să fii o bunică la locul tău etc. Nimeni nu-i vinovat că s-a născut urât sau prost, ești vinovat doar atunci când te pornești contra firii și ești rău pentru că-ți place să fii așa.

    Deci, nenea ăsta bălăcărește cap-coadă româncele și ne aduce la cunoștință că fomeia franțuză nu-și construiește viața în jurul bărbatului și a copiilor fin’ că ea e sigură pe sine! Nu știu ce zic restul franțuzoaicelor, dar el se jură că așa-s toate. Să fii tu nu știu cum, domnule dragă! Dar când ești o ravisantă de patruzeci și te încurci cu un elev minor, nu se cheamă că îți construiești viața în jurul unui copil? Și face niște paralele absurde cu femeia care poartă burca: după el, a fi urâtă și descoperită este egal cu a fi frumoasă și acoperită. Practic, dacă ești zbârcită și nașparlie te poți afișa în coorul gol că nu ispitești pe nimeni și nu încalci nicio regulă… Sau a vrut să spună altceva? Că alambicat și contra firii mai zice omul!

    Și cum l-a salvat ea din încleștarea strângerii de mână a lui Trump! Fiuuu! Ce noroc pe capul lui cu așa femeie puternică! Chiar bogdaproste! Bărbatul meu mă ia în spinare și aleargă cu mine doi kilometri. Eu nu tre’ să-l salvez de la strângeri de mână, nici de câini nu tre’ să-l apăr, și nici de hoțomana de frumoasa de Melania Trump, care „și-a construit viitorul pe spinarea unui bărbat. O femeie-obiect. Pe ea nu o acuzăm, ea ne place. E frumoasă. Și atât 🙂” E-he-he, acri al dracului sunt strugurii, tataie! Să mori tu că nu-ți curg balele când o vezi pe una ca ea! Și da, e normal ca babele să se mărite cu băiețași, să nu procreeze și pe urmă să ne explice ei nouă cum să ne creștem copiii! Bravo! Dar ce bine s-au gândit!

    Totuși, orișicât de amuzante sunt aceste articolașe și filmulețe tâmpițele, nu puteam să nu remarc: CÂT DE LUNGĂ E MÂNA PROPAGANDEI GLOBALISTE! Ăștia lucrează prin oricine, prin orice metodă, fără scrupule și fără să facă economie!

    Domniile voastre vă hliziți când vă enumăr reclamele la medicamente și farmaceutice în general, la știrile acestea mustind de influență și de cretinisme, dar asta-i otrava care intră în crăpăturile societății noastre pe neobservate. Și, dintr-o dată, ne trezim că lumea este altceva, cu totul altceva, este un coșmar din care nu ne-om mai trezi veci.

    În America pe unii îi sancționează prin hotărâri judecătorești pentru că își cultivă singuri legumele iar un ales al poporului a propus o lege care să interzică omului să bea lapte de la vaca lui, pentru că nu e safe.

    Doamne fereşte, Măiculiţa Domnului, ce mi-e dat să citesc pe blogul unuia Horea… Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC;
    Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București;
    Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2… nu vă dau tot pomelnicul, e prea lung și prea gogonat, de mă întreb când a mai avut omul timp să doarmă și să mănânce…

    În fine, articolul acesta mă face să mă întreb cât de lungă poate fi mâna propagandei globaliste, autointitulate de stânga, progresistă, adică. Articolul e de când a fost Macron cu mamaia lui în România dar l-am ratat, nu că m-ar fi interesat foarte tare.

    Însă, ca să vă bag puțin în context, vă aduc la cunoștință ca Le Monde zice senin, de parcă pe cititorii din Paris îi doare capul de România, că Dragnea este „le visage de la corruption roumaine”. Scris de un franțuz și unul de-al nostru, Bran pe numele lui.

    În același context, fetițelor, găsindu-mă eu la sală, tropăind pe bandă cu ochii într-o plasmă, văd pe History Channel, fără sonorul filmului dar acompaniat de o muzică house asurzitoare, un documentar despre aurul dacic și multvorbitele brățări. Femeilor, Așa Zoro, așa Don Juan, așa Corrado Catani altoit cu Hercule Poirot și inspector Gadget la un loc nu credeam să existe! Păi era Augustin al nostru (Lazăr, că de el e vorba) cu pas hotărât pe străzi dubioase la ceas de noapte, cu pălăria trasă pe ochi, organizând flagranturi ca pentru Cosa Nostra.. Poalele parpalacului fâlfâiau misterios… Erou, femeilor, nu glumă! Deci filmul l-am văzut înaintea Crăciunului la sală.

    În vacanță, navigând aiurea pe telecomandă, înzăpezită la marginea hărții, văd alt film pe History!!! Despre cine credeți că era? Ei, despre nemernicul de Putin! Cum a fraudat el nenumărate alegeri și ține democrația cu o mână de fier de gât și-o sufocă (la noi democrație este sufocată elegant, cu mănuși de catifea și cu anestezie, ca porcul prin Belgia) și despre cum e suspectat el că a dat ordin să fie nimiciți niște trădători de țară și cum nu negociază el cu teroriștii, cum îi tremură chiloții de frica Europei Occidentale… rahaturi din astea…

    Și mă gândeam eu: hai că americanii fac filme din astea, franțujii scriu articole (fac și ei ce pot, na!), totul pentru a susține o tabără anume din România, că doar nu suntem nebuni să credem că-i interesează pe oamenii de rând de prin alte țări și continente de taica Lazăr și „le visage de la corruption roumaine”, să fim serioșI, dă-o-n fasole de treabă! Ei își închipuie că arâtându-le românilor ce zic străinii îi vor converti… În fine, să-i dăm naibii cu politica lor plictisitoare, căci eu am treabă azi cu băiatul ăsta de zice nasoale de muierile frumoase. Zice: „Poți să îl atragi cu mintea, cu sufletul tău? Niciodată. Trebuie să fii superficială, să te bazezi pe aparențe.”

    Cum s-ar zice, dacă ești frumoasă, ai obligația să fii proastă.

    Să lămurim niște chestiuni: frumusețea și mintea sunt niște date biologice, popular spus, nu te poți bate cu Dumnezeu. Dar poți să te îngrijești, să-ți amintești câți ani ai, să nu umbli la bătrânețe cu coada pe sus ca o cățea în călduri, poți să fii o bunică la locul tău etc. Nimeni nu-i vinovat că s-a născut urât sau prost, ești vinovat doar atunci când te pornești contra firii și ești rău pentru că-ți place să fii așa.

    Deci, nenea ăsta bălăcărește cap-coadă româncele și ne aduce la cunoștință că fomeia franțuză nu-și contstruiește viața în jurul bărbatului și a copiilor fin’ că ea e sigură pe sine! Nu știu ce zic restul franțuzoaicelor, dar el se jură că așa-s toate. Să fii tu nu știu cum, domnule dragă! Dar când ești o ravisantă de patruzeci și te încurci cu un elev minor, nu se cheamă că îți construiești viața în jurul unui copil? Și face niște paralele absurde cu femeia care poartă burca: după el, a fi urâtă și descoperită este egal cu a fi frumoasă și acoperită. Practic, dacă ești zbârcită și nașparlie te poți afișa în coorul gol că nu ispitești pe nimeni și nu încalci nicio regulă… Sau a vrut să spună altceva? Că alambicat și contra firii mai zice omul!

    Și cum l-a salvat ea din încleștarea strângerii de mână a lui Trump! Fiuuu! Ce noroc pe capul lui cu așa femeie puternică! Chiar bogdaproste! Bărbatul meu mă ia în spinare și aleargă cu mine doi kilometri. Eu nu tre să-l salvez de la strângeri de mână, nici de câini nu tre să-l apăr și nici de hoțomana de frumoasa de Melania Trump, care „și-a construit viitorul pe spinarea unui bărbat. O femeie-obiect. Pe ea nu o acuzăm, ea ne place. E frumoasă. Și atât 🙂” E-he-he, acri al dracului sunt strugurii, tataie! Să mori tu că nu-ți curg balele când o vezi pe una ca ea! Și da, e normal ca babele să se mărite cu băiețași, să nu procreeze și pe urmă să ne explice ei nouă cum să ne creștem copiii! Bravo! Dar ce bine s-au gândit!

    Totuși, orișicât de amuzante sunt aceste articolașe și filmulețe tâmpițele, nu puteam să nu remarc: CÂT DE LUNGĂ E MÂNA PROPAGANDEI GLOBALISTE! Ăștia lucrează prin oricine, prin orice metodă, fără scrupule și fără să facă economie!

    Domniile voastre vă hliziți când vă enumăr reclamele la medicamente și farmaceutice în general, la știrile acestea mustind de influență și de cretinisme, dar asta-i otrava care intră în crăpăturile societății noastre pe neobservate. Și, dintr-o dată, ne trezim că lumea este altceva, cu totul altceva, este un coșmar din care nu ne-om mai trezi veci.

    În America pe unii îi sancționează prin hotărâri judecătorești pentru că își cultivă singuri legumele iar un ales al poporului a propus o lege care să interzică omului să bea lapte de la vaca lui, pentru că nu e safe.

    Stați pe buci și așteptați. Frunză verde de dudău, o să fie și mai… bine!

    Citiți și articolul, să nu ziceți că eu bat câmpii.

    HOREABADAU.RO
    Despre Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce – Lect. univ. dr. Horea Mihai Bădău
    După vizita lui Macron în România, pe Facebook au apărut multe postări, ale unor femei, sub forma: “ce urâtă e! Eu dacă aș fi așa urâtă aș sta în casă etc. Să se acopere, să se acopere!” Aceste reacții arată următoarele: Multe femei românce, nu toate, se pregătesc să fie c…

    Stați pe buci și așteptați. Frunză verde de dudău, o să fie și mai… bine!

    Citiți și articolul, să nu ziceți că eu bat câmpii.

    HOREABADAU.RO
    Despre Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce – Lect. univ. dr. Horea Mihai Bădău
    După vizita lui Macron în România, pe Facebook au apărut multe postări, ale unor femei, sub forma: “ce urâtă e! Eu dacă aș fi așa urâtă aș sta în casă etc. Să se acopere, să se acopere!” Aceste reacții arată următoarele: Multe femei românce, nu toate, se pregătesc să fie c…

    • Brigitte Macron e profesoara de latina si de literatura .
      Cultivata ( ea orienteaza lecturile sotului ) si frumoasa , la cei 60 de ani ai ei – sunt sigur ca si dv sunteti la fel de frumoasa .
      Mirel Bran nu ” frantuj ” , e nativ din Slatina .
      Tot , absolut tot ce scrie despre Romania , de la aparitia lui la Le Monde in 1999 , este profund negativ si antiromanesc .
      Nu e ” de-al nostru ” .
      Putin , ” maltratat ” intr-un documentar ?
      Vai , ce crima , sariti !
      Putin e cel mai corect om de pe pamant – asasinatele din strainatate ( Litvinienko , Skripal etc ) , cumpararea politicienilor vest – europeni – Berlusconi , Sarkozy , Le Pen , Schroder etc – anexarea Crimeii ( cum se jura ca armata rusa nu e acolo si ca nu el trage sforile ? ) , razboiul din Donbass si Lugansk – 11000 de morti pana acum , stiind ca nebunul ezita sa atace portul Mariupol la Marea Neagra – sudul Basarabiei , ” noua Rusie ” ? – frontiera ” romano-ungara ” pe care o punem in discutie ?!
      Nu , omul e bine !

      • Un pic mic vă scapă perspectiva lucrurilor. Dumneavoastră vedeți amănuntele… lăsati-le! Priviți per ansamblu tabloul.

      • Din păcate Putin nu a intrat și în Odessa. După lovitura de stat de la Kiev, organizată cu sprijinul serviciilor de informații american și britanic, eu așa aș fi făcut, în locul liderului de la Kremlin. Poate sunt subiectiv, dar cred că cel mai mare obstacol în calea reîntregirii este actualmente Ucraina pro nazistă și nu Rusia.
        … Cât despre așa-zisele atacuri cu substanțe chimice în Marea Britanie și presupusele imixtiuni in alegerile din SUA, trebuie să fii extrem de dezorientat să dai crezare unor asemenea povesti de grădiniță. Niciun oficial nu a oferit vreodată cel puțin o probă credibilă. Da, presa tabloidă publică speculativ tot felul de scenarii, care mai de care mai abracadabrane. Așa cum fac publicațiile franceze și germane despre România, la ale căror fabulații ni se ridică părul din cap că la arici. Dar când e vorba de Rusia, credem orice bazaconie. Asta face ura din noi…ne prostește pur și simplu până la stadiul de receptori legumicoli.
        De aia suntem victime sigure în fața invaziei ,,progresiste”.

    • Iată altă constatare globalistă căreia dacă-i dăm crezare câţiva dintre postacii ce apar , ca din senin, pe aici, n-ar avea niciodată ocazia de a fi nici măcar curtaţi de aprigele femei moderniste, dar să şi beneficieze sexual de pe urma”inteligenţei” lor !
      În schimb alţii, cei mai mulţi care scriu pe acest blog nu sunt doar nişte analişti excepţionali, cum nu prea întâlneşti prin mass media românească, ci şi în real pericol de a fi „agăţaţi” imediat, dacă e adevărată concluzia acestui articol ! Nu dau nume deoarece îmi este greu să ierarhizez 😉 :
      http://www.romaniatv.net/un-nou-mod-de-a-face-sex-practica-intelectuali_122638.html

      • Altă demență! Se urmărește distrugerea amănunțită a sănătății mintale a locuitorilor acestei planete. Ceea ce simțim noi de dinainte să învățăm să citim, instinctele care ne ghidează înaintea cărților, acelea sunt bune! N-o să vedeți NICIODATĂ niște adolescenți cu ochii după mămăi inteligente și nicio divă topindu-se după un boșorog cu fesele atârnate până la genunchi! Toate la timpul lor, toate la locul lor! Propaganda, în orice caz, încearcă să turmenteze simțurile noii generații.

  9. Aflu de la un redactor Rai Uno că la un concurs de cultură generală gen Vrei să fii milionar a fost pusă întrebarea „Când a fost numit Hitler cancelar?” și au fost oferite patru variante de răspuns: 1933, 1948, 1968, 1976. Niciun concurent nu a nimerit varianta bună. Abia când au fost epuizate cele trei răspunsuri eronate, un concurent a zis cu uimire: 1933?
    Redactorul care povestea a explicat amărât, citând și niște cifre înspăimântătoare ale Statisticii italiene, că mulți oameni nu sunt în stare să facă legături între informațiile pe care le dețin, pentru ca măcar să deducă niște lucruri, de exemplu faptul că nu era posibil ca Hitler să fi fost numit în 1976 pentru că războiul se terminase demult, iar Hitler a fost cancelar înainte de sfârșitul războiului.
    E alarmant, prieteni, e alarmant…

    • Asa se explica si preferintele italienilor pentru un anumit tip de partide probabil, precum si cererea pe piata muncii pentru oameni din alte parti.

      Dar privind la liceenii din zilele noastre, de la noi, pot spune cu incredere ca mergem catre exact acelasi deznodamant.

      De aici rezulta si problemele cu democratia, oamenii care nu pot asocia doua sau trei informatii voteaza.
      Asta este echivalentul briciului oferit maimutei.
      In conditiile in care se fac douasprezece clase asta e un paradox.
      O fi de vina alimentatia sau aerul.
      Oamenii se nasc egali, dar evolueaza intelectual diferit, iar asta ar trebui reflectat si in educatie.
      Mai multa selectie pentru a alege graul de neghina si distributia corecta catre zonele de interes in conformitate cu capacitatile.
      Invatamantul asta la gramada, fara selectie continua, genereaza oameni care nu cunosc nimic despre nimic si care concureaza pe piata muncii alaturi de ceilalti.
      Oamenii au drepturi egale, dar nu toti trebuie facuti ingineri sau procurori, cu forta.

      • In Romania procurorii trebuie sa provina MUSAI din cei cu rezultate cel mult medii…stii d-ta de ce…

  10. Maçonii francezi, îi umilesc pe toti ceilalti din UE, deoarece, organizatiile lor sunt învechite, lipsite de autenticii francezi de altadata.

  11. Din pacate acest frumos monument arhitectural este neadaptat accesibilitatii persoanelor cu dizabilitati …trebuie cautate solutii ingenioase pentru rezolvarea acestei situatii…

Lasă un răspuns