Pagoda Ho Quoc

Sunt cateva locuri interesante de vizitat pe insula Phu Quoc. O ferma de piper, o cascada – cam firava in timpul iernii de la ei -, o ferma de perle si, locul cel mai interesant – Pagoda Ho Quoc, un templu budist finalizat prin 2012. Situat intre munte si mare, intr- o zona de unde se poate vedea tarmul Cambodgiei, el are numeroase semnificatii religioase dar si politice. O constructie impresionanta care domina insula printr-o statuie imensa a lui Budha dar si prin clopotul urias. La intrare, cele trei ipostaze asiatice – inteleptul care nu vede, nu aude si nu vorbeste.

Amplasat intr-o zona extrem de linistita, templul arata si apartenenta vietnameza a insulei, candva obiect al incursiunilor militare cambodgiene.

Numeroasele sculpturi si aranjamente florale ofera turistului o ambianta superba.

36 de gânduri despre “Pagoda Ho Quoc

  1. pupaza din tei spune:
    DECEMBRIE 28, 2018 LA 11:31 AM

    Nici mie mi-mi plac olendezii (indeosebi cei care iau decizii in numele poporului olandez), dar repudiez si tentatia catre vicii a cetatenilor prea libertini din acea tara, dar cazul corvetelor este unul mult mai complex si trebuie tratat cu ratiunea, in raport cu interesul national, nu cu cliseism jurnalistic.
    Este foarte simplu sa te informezi despre ce este vorba si sa afli ,,amanuntul” esential ca Damen produce la Galati, cu specialisti si muncitori romani, nave militare si civile ultrmoderne, inclusiv pentru tari indepartate precum Australia (care a comandat cel mai mare spargator de gheata al acestei tari).
    In fine, sa incerc sa te aduc la realitate (de dragul cititorilor pe care d-ta ii dezinformezi sistematic bazat doar pe umorile dumitale):

    ,,În Studiul de concept pentru produsul „Corvetă multifuncţională”, elaborat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, au fost analizate 13 proiecte de corvete, din care patru proiecte pot satisface cerinţele forţelor navale române. Dintre toate aceste proiecte, clasa SIGMA (Ship Integrated Geometric Modular Design Approach) prezintă cele mai mari avantaje avantaje.
    Construcţia şi dotarea navelor se vor realiza în România, la Şantierul Naval Damen Galaţi S.A, parte a Damen Shipyards Group-Olanda, care va colabora cu operatori economici din industria națională de apărare, atât în activitatea de realizare propriu-zisă a corvetelor, cât şi în proiecte de modernizare a altor nave din dotarea Forţelor Navale Române, respectiv a celorlalte obligaţii de acţiuni compensatorii (offset) ce revin companiei olandeze. Conform procedurii specifice avute în vedere, activităţile compensatorii aferente contractului se vor desfăşura prioritar în următoarele domenii: activitatea de modernizare a altor capabilităţi ale forţelor navale române, realizarea facilităţilor de instruire, constituirea centrului de mentenanţă şi a facilităţilor de depozitare a muniţiilor în România.
    Iniţierea programului strategic de înzestrare ”Corvetă multifuncţională” şi realizarea navelor în România ar reprezenta o oportunitate importantă de dezvoltare, atât pe orizontală, în industria de profil naţională, cât şi în spectrul mai larg, al altor companii româneşti.
    Proiectul de act normativ a parcurs procedura de transparenţă decizională în premieră în materie de achiziţii.”

    MAI ADAUG (pentru a se intelege cat de buna a fost decizia de resuscitare a Santierului Naval Galati cu ajutorul DAMEN:

    ,,Şantierul Naval Damen Galaţi (SNDG) se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare și aniversează anul acesta 125 de ani de la înfiinţare. De la preluarea de către Grupul de Şantiere Damen, șantierul a livrat 29 de nave militare către treisprezece ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE. La Galaţi s-au construit nave de manevră ancoră, nave pentru paza de coastă, nave de patrulare/militare, nave tip portcontainer, tip RoRo, feriboturi, drage și barje. Remorcherele tip ASD 3212 purtând semnătura Damen sunt o prezenţă obișnuită pe calele de lansare ale șantierului din Galaţi, în scurtul lor drum către Dunăre.
    Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’.
    Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.”

  2. Nu aud, nu vorbesc dar totusi vad imagini graitoare si o pereche f reusita care exprima puterea si farmecul maturitatii.

  3. Ce se mai zvonește prin România: armata va prelua puterea și vor fi noi alegeri, cândva… Pretextul loviturii militare de stat: suspendarea lui Iohannis și demonstrațiile violente, cu morți și răniți. Eu nu as lua în ras o astfel de ipoteza. PSD, atenție la aceasta capcana! Lasati-l pe Ficus sa fiarbă în zeama lui!

    • Ma mere și nu cred că armata se va implica, chiar dacă soros & klem au reușit să facă rost de câțiva răspândaci.

  4. Va repeta puterea securista scenariul isteriei ( repede calmate , ca si cum repede a fost pornita , la ordin ) Rosiei Montana in cazul autostrazii Ploiesti – Brasov , in parteneriat – public – privat , a carei vina este ca este propunerea guvernului PSD ?
    Sa ne amintim , un miliard de dolari in minele de aur de la Rosia Montana printr-un concern canadian , initiativa blocata ca vai ne otraveste mina pe toti – asa cum otraviti de mine de aur sunt sud-africanii , ghanezii sau canadienii – prin miscari zgomotoase , bine mediatizate de cine trebuie .
    Azi , vezi Doamne , autostrada ” lui Dragnea ” ” distruge Valea Prahovei prin care trece ” ca si cum calea ferata si drumul national nu trec deja pe acolo de un secol .

    • ONG-urile și „opinia” bine ghidonată ne țin pe loc. Peste tot în lume statele dau în concesiune exploatarea resurselor și își iau și ele partea. Foarte puține înființează companii de stat care să extragă cu cheltuieli imense, pentru ca, până la urmă, să vândă și afară, pentru că cine dracu poate să cumpere atâta aur/țiței/cupru… în țară? și, dacă ar putea, ce-ar face cu el?

    • Mai umblă o prostie pe internet: să semnăm o petiție pentru „naționalizarea” resurselor subsolului! Ce dracu naționalizare a resurselor de stat? fiindcă ele toate sunt ale statului, prin lege.

  5. Sunt in perioada „albastra”, cea a previziunilor sumbre. Nu cred ca popularii europeni si uneltele lor vor admite ca in perioada alegerilor europene social-democratii sa conduca Consiliul UE. ACEASTA este explicatia tuturor ticalosiilor pe care trebuie sa le suporte acest guvern. Mai cred ca un partid adevarat nu trebuie sa ascunda acest adevar, ci sa il declare raspicat, cu orice risc! Mai ales ca „riscul” se va transforma intr-un mare avantaj la europarlamentare…

  6. Mai țineți minte cum Ambasadorul ne punea cuțitul la gat ca sa respectam decizia CCR la suspendarea lui Băsescu? Acum zice cineva ceva despre Iohannis? Ce porcărie!

  7. Mă amuz cu altă lectură, asemănătoare cu cea de ieri ca tematică: C. Rădulescu-Motru, „Etnicul românesc. Naționalismul”. Spun „mă amuz” pentru că îmi place mult stilul și maniera de a trata subiectul ale autorului. Să vă dau un fragmențel: „Politicianul român este, după vorbă, naționalist și numai naționalist… Idealul lui este să servească interesele mari ale neamului și să contribuie la înălțarea neamului! El nu cunoaște o doctrină mai sfântă ca aceea a intereselor superioare naționale! Ochii lui devin scânteietori și vocea îi vibrează, când aude sau rostește cuvântul de național! Politicianul român este în stare să comită și o crimă în numele naționalismului… Legea de economie a naturii duce, precum am zis, la multe cruzimi.

    Să vedem însă ce se ascunde la naționalistul român dedesubtul decorului. Ce suflet bate sub un vestmânt atât de frumos?

    La 1848, majoritatea naționaliștilor era formată din postulanții de slujbe, cari doreau căderea boierilor pentru ca ei să le ia locul. Și le-au luat locul. În mai puțin de 30 de ani slujbele cele mai înalte ale Statului ieșiră din patrimoniul familiilor boierești și trecură în acela al boiernașilor și foștilor arendași îmbogățiți pe la moșiile boierilor. Statul se naționaliză. În sfârșit, atmosfera cea grea a trecutului dispăru, și toți îmbogățiții din comerț și arendă putură să respire liber… pe scaunele din divan, ocupate mai înainte de ciocoii și de boierii mari! Un parvenit chiar voi să se urce pe treptele tronului… dar își termină aventura la Ploiești. Interesele superioare ale neamului fură dar satisfăcute! Din fericire, nu pentru multă vreme, căci politicianul român continuă se vegheze…”

    Cunosc controversele din caietele lui Rădulescu-Motru și faptul că el însuși a adus multe rectificări după război, dar nu mă pot opri de la a-i admira viziunea de la acea oră și modul de exprimare…

    • Naționaliști sunt toți politicienii din lume. Caracteristic la noi este modul cum este cosmopolitismul neaoș amalgamat cu naționalismul de paradă. Caragiale – Brânzovenescu – N-aven și noi faliții noștri.sau Cațavencu – Ce va zice Evropa?.

    • Eu nu pot și n-am putut niciodată să generalizez. Îl gust pe Caragiale, dar îi reproșez băgarea în aceeași oală a tuturor politicienilor. Că a făcut rău, o dovedește că noi astăzi îi apreciem pe unii dintre politicienii pe care el și presa vremii îi batjocoreau atunci.
      Să generalizez în privința politicienilor, ar fi ca și cum aș generaliza în privința electoratului. Un instalator și un tâmplar mi-au făcut lucrări consistente, iar la încheierea socotelilor mi-au spus că, dacă vreau să-mi dea chitanță fiscală, o să mă coste mai mult, pentru că ei trebuie să dea la Buget. Eu sunt cea care trebuie să le plătească taxele?
      O contabilă pensionară face la negru bilanțuri lunare pentru niște firme, și vinde tot la negru cosmetice.
      Toți aceștia au sau au avut copii la școli de stat, merg cu mașinile pe șoselele statului, cheamă Poliția, se adresează autorităților locale, cheamă Ambulanța, unii (nu ăștia de mai sus) merg la muzee, deci beneficiază de o mulțime de chestii plătite de la Buget.
      Dacă aș generaliza, aș zice că toți alegătorii sunt necinstiți. Dacă ei zic că toți politicienii sunt mincinoși și necinstiți, de ce să nu zic și eu că toți electorii sunt mincinoși și necinstiți?

      • Am fost şi sunt atentă la detalii şi diferențe, îmi place să mă uit amănunțit la lucruri, oameni şi evenimente şi întotdeauna am considerat că oamenii sunt de un fel fiecare. Însă încep să văd nenumărate trăsături comune la liderii de azi, unele de care sunt acuzați în bloc. Cu mare dezamăgire vă spun că astăzi, după ani de atenție pe care le-o acord, îi suspectez de trădare pe TOȚI. Şi mai consider că este o anumită deosebire între alegători şi aleşi din perspectiva posibilității inluențării lucrurilor. În acelaşi timp, orice alegător ajuns ales va fi aproape întotdeauna corupt, constrâns ori intimidat. Aşa stau lucrurile astăzi. Aşa le văd eu. Uitați-vă la comedia care se desfăşoară de-a lungul şi de-a latul Europei.
        Cât despre opinia lui Rădulescu-Motru, am spus că îmi place stilul, avântul şi umorul. Căci despre adevăr… nici el şi nici noi nu putem şti sigur ce era mai bine de făcut. Fapt rămâne purtarea şi vorba lor iar fiecare le interpretează…

        Vă doresc un An Nou care să vă aducă sănătate şi să ne auzim în continuare cu bine!

  8. Junker are „dubii” privind capacitatea Romaniei sa preia Presedentia UE. Si mai adauga ca Romania nu este o „entitate compacta”. Ori formularea asta e in sine manipulatorie, pentru ca daca se refera la luptele politice interne si instabilitatea politica, nu situ cite „entitati compacte” mai exista in UE, vezi Franta, Olanda, Belgia si in curind si alte tari pe care Junker si elita lui nu stie sau nu vrea sa le stabilizeze. Ba mai mult, intervenind in lupta politica din Romania direct, si in mod public, Junker & Timmermans & Co nu fac decit sa multiplice „entitatile compacte” pe care le au in cap acesti domni, atit de intelectuali si atit de elitisti.

    Si inca ceva: Ambasadoarea UE, romanca cu „Talentatul domn Dragnea”, trebuia zburata a doua zi pentru abila sa „diplomatie” de tip „Moscova nu crede in lacrimi”. Asa se fac rapoartele de informare la o Ambasada?

    Bazat pe ce citesc, am impresia ca „elita” junkerista chiar isi doreste adincirea instabilitatii in UE, ca sa nu spun ca nu vad ca vin cu nici macar UNA bucata politica de „stabilizare” a UE. Armageddonul e in toi si Junker isi bea linistit cocktailul Molotov.

    Aceaasta asa zisa „elita” si-a aratat „maximumul” de care e in stare. Cred ca e nevoie de un suflu nou in UE, cu o noua echipa care sa imprime ceva speranta, dar mai intai sa stinga focurile care ard in tarile membre de ceva timp.

    https://www.mediafax.ro/externe/jean-claude-juncker-presedintele-comisiei-europene-are-dubii-privind-capacitatea-romaniei-de-a-detine-presedintia-consiliului-ue-17799197

  9. Am vazut pe HBO un documentar foarte interesant despre criza din 2008 din SUA, cu interviuri date de Paulson, Obama, Bush, Pelosi, Buffet etc. Sa nu ne imbatam cu apa rece: scenarii similare se pot intimpla in Romania, sau sunt concepute si puse deja in practica, pentru cistig ulterior, fie a puterii, fie financiar.

    Cred ca ar servi Romania si pe romani ca bancile din Romania sa fie mai transparente, si sa nu astepte o criza si un „bailout” din bani publici. De aici si rolul Guvernului pe care cred ca Teodorovici in intelege foarte bine. Sigur ca o sa tipe o gramada de presa „de dreapta” , si politicieni de doua parale gen USRisti care vor reclama „proasta guvernare”. Plus, Presedintele Dreptei si nu al Romaniei, dl. Iohannis.

    Stinga are insa o problema intr-adevar foarte grea ce tine mai mult de stilul guvernarii. Ea trebuie sa fie foarte atenta cum pune problema reformelor in sectorul privat, pentru ca acolo sunt marii barosani bancheri obisnuiti ca si in pre-2008 in SUA cu marile smecherii ce pot ruina Romania si pe romani. Guvernul trebuie sa tina un ochi pe banci si marile afaceri, sa fie curate si loiale clientilor, si sa nu vinda gogoshi impachetate frumos, dar expirate. E insa un dans pe sirma, pentru ca trebuie sa stii pina unde mergi si cum aplici aceste reglementari noi. Pe mine nu ma inspaiminta ca a plecat din Romania o firma de casinouri online. In Canada de exemplu nici nu au voie sa opereze asemenea entitati private de jocuri de noroc online. Givernele provinciale au monopol la jocurile de noroc. Ca si la alcool, si mai nou la marihuana. Ontario face bani pe banda rulanta vinzind produse alcoolice prin magazinele LCBO si a deschis doar recent vinzarile la bere in alte magazine private dupa ani de lupta politica.

    • Eu sunt omul practicii. Spuneți că stânga are o problemă ce ține de stilul guvernării, că ea trebuie să fie foarte atentă la cum pune problema reformelor în sectorul privat.
      Puteți să spuneți cum s-o facă pentru ca modalitatea să fie delicată, nederanjeantă?
      Apoi, numiți creșterea și scăderea taxelor reformă? Eu le consider pârghii, politici fiscale prin care statul poate corecta comportamentul unor companii despre care crede el că nu e corect.

  10. Romanii ar trebui sa priveasca cu atentie ultimele evenimente din Siria , cum americanii i-au lasat balta pe kurzi ! Poate invata ceva din asta … ca americanii n-au prieteni ci numai interese . Si ce ne poate astepta si pe noi .
    Turcii cu sirienii si cu iranienii se vor bate care sa-i sfasie pe kurzi !

    • Problema este creată de fosta putere colonială – Marea Britanie – care a aplicat politica dezbinării PESTE TOT! Nu-i liniște în India – Pakistan – Bangladesh, sau Yemen sau Nigeria sau Irak+Kuweit sau Israel – Liban – Siria sau Israel și Palestina.
      Un stat Kurd înființat acum, chiar și numai pe teritoriul luat de la Siria, ca să le facă probleme rușilor, va fi permanent în conflictcu vecinii ce au populație kurdă, Turcia, Liban și Irak.
      Trump a declarat recent, că el nu mai vrea ca USA să fie polițistul lumii!

  11. Dragnea NU va candida la presedintie ! Le-a dat momeala buna la securisti pt ca aia il doresc candidatul lui Prostica si probabil ca-i vor ” netezi ” calea .

  12. Intr-o tara normala , un individ ca Iohannis ar fi trebuit suspendat inca din primele luni de mandat deoarece acest personaj este nedemn pentru aceasta pozitie de presedinte , incalca legile in mod deliberat , saboteaza activitatea guvernului , face politie politica , reprezinta interesel altei tari din Europa si cel mai probabil este un agent al acelei tari infiltrat in politica romaneasca .
    Acest individ ar trebui tratat exact cum il trateaza Parlamentul Republicii Moldova pe Igor Dodon !
    Cred ca l-au suspendat pana acum de vreo 5 ori !

    Insa , un partid de labagii ( scuzati-mi licenta dar asta-i cuvantul potrivit ! ) de japite , de fricosi si de tradatori cum este PSD-ul n-o va face pentru ca-i este frica !

    Este super amuzant sa vezi personaje gen Codrin Stefanescu si altii din psd cum vin si se lamenteaza la tv cu ce le face Iohannis ! Ca este incredibil , ca este inimaginabil , de neconceput ce face Iohannis (dixit Codrin Stefanescu ) de parca astia din psd sunt de ieri in politica sau au dormit in ultimii 15 ani !

    Mai sunt unii , cei mai multi , care spun ca nu-i momentul sa fie suspendat Iohannis ca o sa-i cresca cota iarasi !!! Cum ar veni : hai sa-l lasam pe Iohannis sa ne aresteze si saboteze si sa se pishe pe noi cu stropi mari numai sa nu-i enervam pe altii …

    Bai fratilor , psd e un partid de prosti gramada ! Sa-mi fie cu iertare !

    https://www.dcnews.ro/vijulie-ciuvica-scandal-partid-de-rahat-fosti-slugi-ale-lui-basescu_630263.html

  13. Suntem cu totii manipulati psihologic, mostenind caracterele personalitatii egoiste a omului revoltat împotriva Creatorului sau, purtând în programul ADN-ului, din generatie în generatie, inconstient aceasta mostenire a neascultarii, pe care nu o vom putea eradica decât prin empatie, *IUBIRE* sacrificatoare, neconditionata, fara prejudecati de nici un fel, UNITI, în cuget si-n simtiri, în jurul Fiului omului, Hristos Iisus !
    La Multi Ani si multa PACE, Românie draga ! La Multi Ani binecuvântati, dragi români si iubiti frati, oriunde-n lume va aflati !

  14. Am citit si eu in presa comunicatul Ambasadei Rusiei la Bucuresti in care se fac niste afirmatii generalizatoare, atit despre o parte cit si despre cealalta. O miscare foarte inabila diplomatic vorbind, care ea insasi atzitza focul in relatia bilaterala in loc sa propui mesaje care sa detensioneze relatia. De ce era nevoie de acest mesaj acum e alta intrebare.

    In diplomatie conteaza unde pui accentele, si aici, din pacate, vedem o actiune pur negativa, ca o presupusa ‘reactie’ la niste atitudini presupus ‘anti-rusesti’. Se vorbeste in termeni generici, si nu specifici, deci credibilitatea mesajului e din start indoielnic. Mai mult, se afirma ca:

    „.. Oare acest lucru se datorează apropierii aniversării celor 75 de ani de la eliberarea României de către Armata Roşie? ..”

    Din cite stiu eu, prin actul de la 23 August 1944, Romania nu a mai fost nevoita sa fie „eliberata” de Armata Rosie si s-a eliberat singura. Gresesc?

    https://www.mediafax.ro/social/vasile-soare-ambasadorul-romaniei-in-federatia-rusa-critica-ambasada-rusiei-la-bucuresti-ati-cam-dat-cu-bata-in-balta-nu-stiu-cum-faceti-dar-periodic-reusiti-sa-i-iritati-pe-romani-17799923

  15. Eu va zic La Multi Ani tuturor! Sa fie pace in 2019 si sa fim sanatosi!
    As mai dori politicienilor de azi si de maine mai mult echilibru, si gind la natiune in primul rind, la generatiile viitoare.

Lasă un răspuns