Sarbatori fericite!

Dragi prieteni, calatoria noastra in Vietnam a continuat pe insula Phu Quoc. Vremea, desi este – teoretic – iarna aici, este calduroasa si cu averse zilnice de ploaie. Pentru noi e bine pentru ca soarele este foarte puternic. Am facut o scurta calatorie in jurul insulei, cu un vaporas, revopsit de vreo zece ori, si ne-am prefacut ca pescuim vreo doua ore.

Aseara, am sarbatorit Craciunul la hotelul in care suntem cazati. Organizatorii s-au chinuit sa aranjeze totul foarte frumos, pe gazonul din fata hotelului. La ora 18 fix, ora la care eram invitati, a inceput o ploaie musonica ce a durat 5 minute. Organizatorii erau disperati. Totusi, intr-o ora, totul a fost rearanjat. A fost o seara foarte placuta, mai ales ca eram toti impreuna.

Voua, dragi prieteni, va doresc Sarbatori fericite. Sa asteptati cu speranta Noul An si sa lasati in urma supararile.7

43 de gânduri despre “Sarbatori fericite!

  1. Buna ziua. Mai intai de toate va urez. Craciun fericit ! Va félicit pentru initiativa unei carti omagiale cu ocazia. Centenarului. Voi publica o editie spéciala dedicata. Romaniei in ziarul european. Interview. Francophone (www.interviewfrancophone.net) bazat in. Paris (membru al. Association de la presse étrangère a. Paris, cea mai veche créate in 1944). Éditia spéciala se numeste „Pour une Roumanie visionnaire du 21e siècle“. As putea promova cu aceasta ocazie. Cartea dumneavoastra avand in vedere ca. Interview. Francophone ofera gratuit (Business Model. Freemium – Media participative au sens de Rifkin „0 Cost Magin Economy“) interviurile si citatele presei locale din peste 40 de tari – sursa fiabila, subiecte de continut, nu de scandal). Oportunitatea ar fi sa citez o parte fin personalitatile din cartea dumneavoastra Marcand fireste sursa dar si Facand un. Link Internet spre Site-ul dumneavoastra care descrie cartea. In acest scop va rog trimiteti-mi un Message de acord formal Pt preluarea citatelor in conditiile sus mentionate de déontologie journalistica (citarea sursei) plus promovare gratuita – link internet. Cu incredere. Ingrid. Vaileanu. Redactrice en chef. Interview. Francophone. 0033675432789.

    Envoyé de mon iPhone

    >

  2. De ziua Nasterii Domnului, a doua mare sarbatoare a Crestinatatii, urez tuturor prietenilor si colegilor multa sanatate si bucurie, alaturi de cei dragi, regasirea si consolidarea sinelui individual si familial. Hristos s-a nascut! Craciun fericit!

  3. Crăciun fericit, tolerant amfitrion și întregii dumneavoastră familii!
    Crăciun fericit – tuturor vizitatorilor onești ai acestui blog!
    P.S. Interesantă ideea prezentării celor trei generații de bărbați Năstase – succes tuturor și … pe când și o fotografie a patru generații de bărbați Năstase?!

      • Bineînțeles! Și eu mi-am apucat unul dintre străbunici.
        Am trei nepoți (numai un băiat) care și-au cunoscut străbunicul. Am o poză cu cele patru generații de bărbați cu vârste între 4 și 85 de ani.

  4. Sarbatori Fericite tuturor !
    Ceea ce stiam deja , dar fara detalii clare , ne furnizeaza istoricul economic Schultze de la London School of Economics intr-un studiu recent : Transilvania era provincia cea mai saraca a Imperiului Austro-Ungar , dupa Croatia ( la foarte mica distanta ) .
    Venitul pe cap de locuitor in Transilvania intre 1870 – 1910 era de 844 dolari G-K ( o unitate de masura a FMI si Bancii Mondiale ) , inferior venitului pe capul de locuitor al Vechiului Regat in aceeasi perioada chiar Bucovina depasea Transilvania la venitul pe cap de locuitor ( 860 dolari G-K ) ! .
    Croatia avea 840 dolari G-K pe cap de locuitor .
    In studiul britanicului Transilvania nu cuprinde Banatul , Crisana si Maramuresul de astazi .
    Transilvania cu venitul cel mai scazut din Imperiul Habsburgilor sunt actualele judete Brasov – Sibiu – Hunedoara – Alba – Cluj – Mures – Bistrita Nasaud – Covasna si Harghita .
    Studiul ar trebui popularizat si facut cunoscut in conditiile unei propagande Internet si TV mogule ( Digi si Look TV , proprietatea aparenta a unor etnici maghiari ) care incita la ura si dispret intre romani – Vechiul Regat era mai bogat decat Transilvania inaintea Unirii , nu invers !
    Vechiul Regat s-a ruinat intrand in primul razboi – nu doar cele opt sute de mii de victime ,pierderile economice , ocupatia Puterilor Centrale , promiscuitatea din refugiul in Moldova , ci bunastarea economica , leul romanesc inlocuind in provinciile unite rubla ruseasca si coroana austro-ungara in proportii de 1 : 1 , cand leul romanesc ( al Regatului lui Carol I ) era mai puternic decat aceste monede !
    Si , ca tot vorbesc economie , sa amintesc performanta Vietnamului care este un producator mondial de cafea si cacao de putini ani , pornind de la nimic in aceste culturi tropicale .

    • Fiecare tara isi identifica propriile oportunitati. Israelul, de exemplu, a inceput un program de crestere a marihuanei, estimind o crestere globala a consumului de substanta legala.
      Romania are potential de export agricol fantastic pe piete unde inca nu a patruns. Nu cred ca la noi poate creste cacao, dar poate ca se pot face alte brese cu produse traditionale (desi concurenta e acerba iar unii s-au consacrat deja pe anumite piete nu mai e loc de ei la raft).

  5. Multumim din suflet. Sa aveti si dumneavoastra si intreaga familie cele mai frumoase sarbatori si cele mai fascinante experiente in minunata vacanta exotica.

  6. Felicitari si numai bucurii in Anul Nou pentru o minunata familie largita. Este de-a dreptul tonifiant sa vezi fericirea colectiva din poza.

  7. pupaza din tei spune (ce crede ea ca reprezinta adevarul istoric):
    DECEMBRIE 25, 2018 LA 8:05 PM

    In junglele vietnameze s-au petrecut multe lucruri urate. Vad ca esti foarte bine informat despre conditiile de detentie din custile cu prizonieri francezi, americani, etc, dar, pentru echilibru, as vrea sa-ti ofer cateva consideratiuni legate de realitati, nu de vorbe unilateraliste rostite la gura semineului:
    1. Trupele vietnameze nu au actionat nici pe teritoriul Frantei si nici pe cel al SUA;
    2. Atrocitati au fost comise de ambele parti, dar America democratiei si civilizatiei nu are nicio scuza, pentru (citez):
    ,,Unul dintre cele mai controversate episoade ale Războiului din Vietnam este masacrul de la My Lai. Acesta a avut loc pe 16 martie 1968, când soldații americani au ucis, fără niciun motiv, câteva sute de civili sud-vietnamezi neînarmați, inclusiv femei, copii și oameni bătrâni.
    Masacrul de la My Lai reprezintă un punct de cotitură în istoria războiului american modern și, de asemenea, în percepția publică asupra războiului din Vietnam. În cursul a trei ore, soldații americani au ucis câteva sute de civili vietnamezi fără motiv, din moment ce nici măcar un foc de armă nu fusese tras în direcția unității americane, iar batalionul Viet Cong vizat nu se afla la momentul respectiv în sat.
    Locotenentul Calley le-a ordonat oamenilor săi să intre în localitate trăgând cu arma în săteni, deși nu fusese raportată nicio agresiune inamică. Conform martorilor oculari, mai mulți bătrâni au fost uciși cu baioneta, femeile și copiii erau împușcați în cap și cel puțin o fată a fost violată și ucisă.
    Atrocitățile de la My Lai au ajuns în fața publicului american abia în noiembrie 1969, când un jurnalist a publicat un articol bazat pe conversațiile sale cu un veteran al războiului din Vietnam.
    Când povestea masacrului a ieșit la iveală, a adus o pată fără precedent pe numele armatei americane, iar majoritatea cetățenilor nici nu puteau să creadă că soldații lor s-au transformat în criminali. My Lai era genul de incident pe care patrioții americani l-ar fi asociat soldaților naziști, nu propriilor ostași.”
    PS
    Daca vrei putem discuta si despre conditiile de detentie din ,,custile” de la Guantanamo Bay si despre metodele de tortura in inchisorile CIA, inclusiv in avioane stationate pe aeroporturi poloneze si romanesti !

    Asa ca, frate roman, mai piano cu anticomunismul de paradă si sa ne dorim cu totii un an nou mai bun si, in primul rand, fara razboaie, din moment ce atributele de rece si cald au devenit atat de relative….mai mult, de la rece sa poate sari instantaneu la o putere luminoasa de 500 de ori cat a soarelui.
    Daca o banala jucarie a anilor ’50 a putut lasa ,,un crater avand diametrul de 2 kilometri si adancimea de 50 de metri iar norul in forma de ciuperca creat de bomba a ajuns la o inaltime de 40.000 de metri si la un diametru de 100 de kilometri, in mai putin de 10 minute”, incercati sa va imaginati efectele unei arme de fuziune din prezent.
    PPS
    In fine, ai scuzele mele daca ti-am diminuat pofta de mancare. Am glumit si eu. Datorita echilibrului geostrategic actual asa ceva nu este practic posibil. (Z)

  8. Va admir d.le Adrian Nastase, sunteti cu toata familia acolo in Vietnam dar nu stiu ce meniu vi s- a oferit la restaurant pentru ca stiti cam ce se serveste in Vietnam la restaurant, nu vreau sa va stric pofta.Astept sa reveniti pe pamant romanesc si va rog sa confirmati.

  9. La multi ani ! Sarbatori fericite tuturor !

    Ipotetic vorbind , imaginativ , in legatura cu studiul comparativ al veniturilor din variatele foste provincii austro-ungare , reintroduse dupa ’89 daca privim noua harta , probabil trebuie adaugat si faptul ca romanii nu erau tocnai egalii celorlalti in mod traditional , poate multi dintre ei nu stiu.
    Bun , intr-o viitoare reeditare a imperiului , ceva gen UE , romanii ar putea fi mult mai egali decat erau , dar „restitutio in integrum” sau recolonizarea (machiavelic vorbind) va mentine diferentele , unii vor fi stapani altii , majoritatea , nu.
    Imaginativ vorbind , probabil , dezosarea zonei se va face in pasi lenti , stimularea autoguvernarii romanesti din zona pentru inceput(pare sa se intample) , stimularea patriotismului local in media locala , stimularea vechilor branduri (Alba-Carolina in loc de Alba-Iulia spre exemplu precum si alte denumiri vechi) , dupa care desprinderea in felii , usor de controlat.
    Singurul impediment rezida in natalitatea foarte scazuta la nivelul intregii Europe , stimulata prin politicile de control si fluidizare a sexelor , care nu ajuta practic toata Europa din punct de vedere economic sau cultural si cu atat mai putin proiectul „Transilvania mea ” (a se vedea tuca shou vs gherman)
    Dezvoltarea infrastructurii pe Ardeal preferential , incepand cu era bocciana , precum si lipsa de interes in regatul vechi (cuprinde ambele pruncipate si nu numai sudul , unii numesc regateni numai pe cei din sud) par sa deseneze un astfel de proiect revizionist sau poate e doar o coincidenta enervanta.
    Ma intreb daca viitorul ipotetic teritoriu va fi regat sau republica si daca e sa fie regat ce familie , dintre cele care si-au redescoperit originile „in integrum”, va dori sa preia linia.Ma gandesc la un batorist ceva.
    Bine , traim intr-o lume moderna unde granitele si natiunile sunt notiuni desuete , deci trebuie sa privim cu deschidere si detasare orice coincidenta.
    In general vorbind , batranica nu trebuie trecuta strada decat daca doreste acest fapt si-l si solicita expres.

    26 Decembrie 2018 , numirile nu au fost inca facute per baza de constitutie in vigoare.
    O fi devenit caduca ?!
    Poate introduce Parlamentul un amendament 25 ca-n SUA?😀

    Oare daca Revolutia din 1989 esua cine erau cei deferiti judecatii in urma evenimentelor ?😀
    Dar daca revolutia reusea ?

    • Să plece și să se întoarcă când le-oi spune eu. Și, odată cu ei poț să o tundă și pariorii de meserie. Să se întoarcă, în schimb, muncitorii și specialiștii români din Diaspora.

    • Mare tara , reputata in intreaga lume prin seriozitatea institutiilor ei si prin echilibrul traditiilor cetatenilor ei . Cei din Skoder ii omoara pe cei din Durres sau invers ? Pana la a cincea generatie se practica legea talionului ? Un nepot este ucis pentru o ofensa adusa bunicului ?

  10. Am găsit un caiet pe la țară, l-am căutat de multe ori și nu l-am găsit dar era sub nasul meu. Să vă dau un fragment din notițele din el, de fapt, este un citat:

    „Munteni, Moldoveni și Transilvăneni trăiră amar de timp în vecinătate nemijlocită, se văzură, se cunoscură, se prețuiră și se ciocniră adesea și adesea se întovărășiră pe câmpul de luptă, fără să le fi venit odată în minte că ei toți aceluiași neam aparțin și că dacă răzlățâți sunt slabi și fricoși, adunați la olaltă ar fi numeroși și înfricoșători. S’au văzut fără să se vadă de același neam, s’au cunoscut fără să se recunoască și să câștige conștiința de neamul lor, s’au prețuit ca să se disprețuiască în lupte între frați, spre bucuria celor de alte neamuri”. Dumitru Drăghicescu, „Din psihologia poporului român”

    • @Ana: ”…răzlățâți sunt slabi și fricoși, adunați la olaltă ar fi numeroși și înfricoșători. S’au văzut fără să se vadă de același neam, s’au cunoscut fără să se recunoască și să câștige conștiința de neamul lor…”
      ==========================
      Sper că Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului v-au adus pacea și liniștea sufletească de care avem atâta nevoie cu toții. Am dăruit și am primit câte un semn, o vorbă bună, câte un mic cadou ca dovadă a sentimentelor creștinești de apropiere și dragoste pentru cei din jurul nostru sau pentru cei aflați în nevoie.
      Astăzi, în aceste zile de pace, doresc să aduc în atenție o situație care cu adevărat se înscrie în spiritul Crăciunului, grija pentru cei năpăstuiți, mai ales că se întâmplă ca aceștia să fie și parte a neamului românesc.

      Am primit, abia acum, un reportaj incredibil, ”Românii de niciunde” realizat de Carmen Avram în 2016. Sunt prezentați ”volohii”, români din Transcarpatia ucraineană, uitați de statul român și nu numai.
      Vă rog să aveți puțină răbdare și să-l urmăriți până la capăt (https://www.youtube.com/watch?v=oF8kyuUO8og).
      Este o situație de neimaginat în Europa secolului 21, cu atât mai tragică cu cât este vorba despre un segment de populație românească izolată la marginea societății.

      CMR, reprezentanțele sale de pretutindeni, în mod special, CMR-România, CMR-Basarabia, împreună cu guvernul român – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, condus de doamna ministru Natalia Intotero – pot încerca să-i ajute pe acești români, mai ales pentru ridicarea gradului de educație a copiilor. CMR a mai făcut donații de cărți pentru copiii nevoiași din țară, dar acum, în noua lumină a dezvăluirilor reportajului, cred că donații de Abecedare pentru copiii volohilor constituie o prioritate imediată, urmând ca alte măsuri să urmeze printr-o colaborare cu ministerele de resort din țară.
      Din cele prezentate, rezultă că 90% dintre volohi sunt analfabeți și tocmai de aceeace este extraordinar că în pofida izolării, a lipsei de supraveghere și analfabetismului, aceștia și-au păstrat într-un mediu străin și ostil, elementele de bază ale limbii române.
      Dar trebuie mai mult și mai ales trebuie ca România să-și asume obligația de a veghea la soarta acestora.
      Pentru aceasta, trebuie luată legătura mai întâi cu doamna Carmen Avram, realizatoarea reportajului, dar și cu dl. Ioan Botoș, președintele Uniunii Românilor din Ucraina pentru a afla situația exactă de astăzi.

      Prieteni, peste câteva zile vom serba sosirea unui nou an pe care vi-l doresc să fie un an cu sănătate, împliniri și mai multă înțelegere, pace și unitate între români.

      La Mulți Ani!

      Mircea Popescu

  11. Moșu’ de la Casa Alba, in vartejul unui scandal de sarbatori: Mai crezi în Moș Crăciun la 7 ani? (Trump)/ Distruge visurile copilariei! (reactii publice)

    In Ajun, copii nerăbdători să afle unde se află Moş Crăciun au sunat la Casa Alba. Ei au dialogat la telefon cu preşedintele Donald Trump şi prima doamnă Melania Trump. In dialogurile purtate cu Trump, copiii americani se aflau in mod vadit sub inocenta varstei si emotia provocata de magia sarbatorilor si primirii de cadouri de la Mosu’. Numai ca Trump a distrus inocenta si visurile copilariei. Atat ale micutilor cu care a conversat la telefon, cat si ale celorlalti copii din tara, care au aflat din mass-media de continutul dezamagitor al celor spuse de presedinte. Cel putin, de aceste lucruri l-au acuzat multi parinti pe Trump, dupa incidentele din discutiile acestuia cu copii, ca le-a distrus inocenta si visurile copilariei. Într-o conversaţie, Trump l-a întrebat pe Coleman, un copil de 7 ani: “Încă mai crezi în Moş Crăciun?”. Altor copii, Trump le-a spus ca Mos Craciun este in Sahara sau in Maroc. Trump a lasat opiniei publice impresia ca ar fi vrut sa spulbere din imaginatia copiilor din SUA, tara care cunoaste ierni cu zapezi abundente, pana si magia iernii si a saniei lui Mosu’ trase de reni, in clinchet de zurgalai. Sa fie vorba, oare, de un program de „reeducare” a copiilor? Brrr!, prea seamana a comunism sionist!

  12. Nu mâncaţi fructe de lotus!

    Toata lumea intelectuala a discutat in acest an despre bicentenarul Marx (n. 1818). Chiar si britanicii au dezvelit o placa comemorativa si au tinut discursuri. Nu este nimic “plictisitor” in aceasta discutie, dimpotriva. E o chestiune de rafinament cultural. Cu cat vedem mai bine in trecut, cu atat vom vedea mai bine in viitor. Capul trebuie sa ni-l folosim pentru ce ne-a fost dat, nu sa-l bagam in nisip.

    Resping orice tentativa de a ne obliga pe toti sa fim lotofagi (Homer ne spune in Odiseea ca cei care mancau fructe de lotus uitau de patriile lor). Cu astfel de fructe ale amneziei, neo/liberalii occidentali i-au momit pe comunistii estici, in 1989-1991. Doar chinezii au rezistat tentatiei. Dupa cum se vede, nu le pare rau. Insa la fel de adevarat este ca in numele refacerii unitatii si solidaritatii lor, europenii nu au avut de ales: ori toti, ori niciunul!

    Vestul a pus Estului o intrebare bine mestesugita: “Intre Est si libertate, ce alegeti?”. “Estul, intotdeauna!” a raspuns comunismul nationalist. El insa a sfarsit, in diferite forme. In Romania, sfarsitul a fost la Targoviste. “Libertatea!”, a raspuns masa revolutionar-neo/liberala, la fel de utopica precum surata ei comunista. Dar si neo/liberalismul a luat sfarsit, sub neasteptatele lovituri primite din partea trumpismului.

    Intelegem si de aici ca intrebarile sau alternativele dihotomice, cu DA si NU, sunt intotdeauna ispite, o capcana de care trebuie fugit. Orice raspuns poate fi intors in timp. Am vazut acest lucru in istorie: toate revolutiile isi mananca copiii. Revolutiilor nu ar trebui sa li se mai dea numele de revolutii. Ca natie, mereu trebuie sa ne aparam eternitatea de diavol si de straini.

    Pe fond, intotdeauna exista a treia cale. Ea trebuie insa imbracata in haina mediului dominant. Noi nu putem ispiti, dar putem amagi. Pentru asta nu trebuie sa uitam cine suntem, care ne este istoria si ce vrem. Ce este libertatea? Ce am facut in 1989? Am mancat fructele de lotus care ne-au fost oferite de occidentali. Ne-am uitat identitatea reala si idealurile proprii. Dar poporul mitic lotofag nu si le uita niciodata pe ale lui. El devenea tot mai bogat prin munca a o mie de insi care mancasera fructele de lotus si care, fermecati de gustul lor, le devenisera astfel sclavi fara sa stie.

  13. Cuibul lebedelor negre e in gaura neagra

    Coperta revistei The Economist pentru 2019 este neagra: “The World in 2019”. Nu e nicio alta imagine sau simbol prevestitor pentru ce va urma sa se intample in lume, asa cum de obicei apare pe coperta acestei reviste celebre a familiei Rotschild (de pilda, pe coperta 2017 au aparut vestele galbene).

    Culoarea neagra a intregii coperti pentru 2019 este, potrivit celor specializati in decodificarile simbolurilor rotschildiene, un simbol al crizei, care se va intinde pe intregul an care urmeaza.

    Chiar daca papusarii (modelatorii evolutiei si evenimentelor mondiale) uneori s-au mai inselat, cel putin partial, cred ca trebuie luati in seama, de aceasta data, in sensul ca fiind controlori ai jocului global, ei simt foarte clar cand acesta le scapa din mana sau cand aria lor de control e pe cale sa se restranga drastic, mai mult sau mai putin.

    Exista la ora actuala o imensa gaura neagra in economia mondiala, care de nimeni si cu nimic nu mai poate fi astupata. Ei bine, de acolo se ridica lebedele negre, in acea gaura neagra isi au cuibul. Nimeni nu mai poate trai pe datorie, pe spatele altora. Fiecare va trebui sa aiba standardul de viata pe care il merita, sa consume atat cat produc, pe spezele proprii, nu ale altora.

    Cred ca respectiva gaura neagra va imploda, fara efecte comparabile in afara acesteia. Globalizarea isi va face datoria, aceasta fiind ca natura, care are oroare de vid. Analiza autorului este una extrem de sensibila. E ca un seismograf care inregistreaza primele unde tectonice, care se propaga dinspre epicentru. Care va fi gradul seismului ramane sa vedem.

    http://www.contributors.ro/editorial/a%c8%99teptand-lebada-neagra-cum-va-arata-lumea-in-2019/

  14. Cum se spune cu tichia de margaritar ?
    Marocul a deschis acum o luna o linie de tren de mare viteza , tehnologie franceza TGV , 200 de kilometri , intre Tanger ( Nord , spre Spania , unde Renault a construit o mare uzina destinata a o inlocui pe a noastra de la Pitesti ) si Kenitra .
    2,1 miliarde de euro , Franta un miliard , un Fond arab de dezvoltare si Marocul 51 % .
    Un cost pe kilometru , cu intreprinderi locale , de 8,5 milioane de euro , fata de 15-20 in Europa de Vest .
    Numai ca … proiectat pentru a face cei 200 de kilometri in … 2 ore – nu e inspaimantator de rapid – TGV-ul marocan face azi traseul in … 6 ore .
    In plus populatia regatului este saraca , cine isi permite un bilet de TGV pentru 200 de km , facuti , culme a progresului , in 2 ore ?

  15. E bine si de apreciat ca Romania isi cunoaste adevaratii prieteni si le raspunde prin actiuni corespunzatoare .
    Se pare ca vom cumpara nave militare produse de un concern olandez , Olanda fiind , se stie , un mare prieten al poporului roman , dintotdeauna – Mica Unire din 1859 s-a facut cu sprijinul imparatului Napoleon al -III lea al Olandei , Marea Unire cu ajutorul imens al Olandei , iar in anii infernali ai refugiului din Moldova Olanda a trimis cea mai mare misiune militara a sa in strainatate , condusa de generalul Berthelot , la Iasi .
    Tot Olanda a asigurat securitatea Romaniei dupa primul razboi , pana la capitularea ei in fata Germaniei la 18 iunie 1940 , cand ulii din jur – Stalin si Horthy – au putut sa ne atace tara , in absenta Olandei .
    Presedintele olandez Charles de Gaulle venea in vizita in mai 1968 la noi , cand la el ardea totul ,vorbind in romana si vizitandu-si la Craiova un coleg de scoala , general prigonit .
    Tot Olanda , prin presedintele ei , Jacques Chirac , s-a batut in 1997 pentru intrarea ( refuzata de Clinton ) in NATO si tot Olanda ne-a ajutat in 2002-2004 pentru aderarea la NATO si UE .
    In plus , multi romani vorbesc ( vorbeau ) olandeza si erau mari iubitori ai culturii si literaturii olandeze .
    Cum sa nu cumparam , atunci , corvete olandeze ?
    Si foarte bine ca de trei ani lasam sa rugineasca la Ghimbav uzina nou nouta a Airbus , necumparand elicoptere militare destinate noua – lasati ca o face Ungaria , care anunta instalarea unei uzine Airbus elicoptere la ea ( e cea de la Ghimbav , care va pleca in Ungaria ? )
    Romanii isi arata , prin guvernele lor , o inteligenta extraordinara !

  16. Sărbători cât mai frumoase si un an ce vine, mai bun, mai liniștit și mai prosper pentru toti, copii, nepoți, bunici si tineri.
    LA MULȚI ANI.

Lasă un răspuns