Excursie in Vietnam

Voi pleca maine, impreuna cu familia mea, in Vietnam. Vom merge la Hanoi, la Ho Si Min si in alte zone. Vom petrece acolo sarbatorile. Nu stiu cum functioneaza internetul in Vietnam si cum vom putea comunica dar voi incerca sa va scriu de acolo.

Sarbatori fericite!

PS Va rog sa vizionati, daca aveti timp, interviul meu de la Adevarul live. Sinteza publicata elimina, inevitabil, unele nuante. Inregistrarea video o gasiti fie la mine pe facebook fie pe you tube.

63 de gânduri despre “Excursie in Vietnam

 1. “Vestele Galbene”: “Conservele” (purtatoare de kipa?) au protestat si sambata. Protestatarul Jeremy (derivat anglicat si diminutivat de la numele Jeremiah): “Vrem democratie directa!”

  Pe timpul englezului Jak Spintecatorul (1888), si chiar mai inainte, in vremea „Mizerabililor” francezi (Victor Hugo, 1862), erau suficiente cateva sute de indivizi pentru a da o lovitura de stat. Din „Mizerabilii”, de pilda, aflam, din tribulatiile de serviciu ale inspectorului de politie Javert, ca vreo 400 de indivizi planuiau o asemenea crima de stat.

  In zilele noastre, cele cateva sute de atentatori antistatali si antinationali s-au transformat in cateva mii. Unele diaspore – despre care pe unii agenti i-am auzit spunand recent ca Ierusalimul ar fi capitala si Israelul patria tuturor evreilor din lume, slabind sau chiar anuland astfel legaturile acestora cu tarile de rezidenta -, corporatiile, ong-urile si retelele de socializare ale acestora pot ingrosa nucleul pana la zeci de mii sau cateva sute de mii.

  Aflu ca, astazi, sambata, dupa oribilele atentate teroriste de la Strasbourg din cursul saptamanii (o alta poveste cusuta cu ata alba “islamista”, care ar merita disecata pana la radacina geopolitica a adevaratilor planificatori si racolatori), si dupa apelurile adresate de autoritatile franceze Vestelor Galbene de a se abtine de la proteste pentru a nu conturba sau chiar sabota controlul mediului de securitate a cetateanului, peste o mie de manifestanti se indreptau catre Bulevardul Champs-Elysees.

  Cum poate fi interpretata aceasta adversitate net anti-franceza? Dar “cerinta” nucleului dur, ramas ocult si care nu are lideri cunoscuti public, ca presedintele Frantei, Emmanuel Macron, sa-si dea demisia? Cine sunt “Ei”, sa-si bata joc de alegerea liderului national al Frantei de catre poporul francez, in raport cu care nu sunt decat o pleava adusa sau luata de vant, comparativ cu zecile de milioane de alegatori francezi si cu intreaga populatie franceza? Sunt “Ei” oare purtatori de kipa, care conspira si putrefiaza fibra etnica franceza, pentru o noua lovitura de stat, dupa modelele francez din 1789 si rus din 1917?

  Franta este patria democratiei si civilizatiei, iar Parisul e capitala luminilor, care sunt obstacole de netrecut in calea dictaturii, primitivismului si intunericului. Sa fie oare acesta motivul (sau unul din ele) pentru care stapanii anonimi transnationali risca sa isi scoata in strada si sa-si expuna public “conservele” de soc si haos chiar si intr-o zi ca cea de sambata, cu alerta terorista si foarte friguroasa?

  Raspunsul s-ar putea afla in marja celui mai mare jaf valutar savarsit de israelieni in Franta. Tintele jafului israelian au fost conturile bancare a mii de intreprinderi mici franceze. Valoarea estimata a jafului: 20 de milioane de euro. Autorii jafului (cu nume de cod „arnaque aux annuaires”) au fugit in Israel, care nu-i extradeaza pe cetatenii proprii. Potrivit ministrului israelian al afacerilor din diaspora, Naftali Bennett, 200.000 de evrei din Franta ar putea primi rezidenta in Palestina Occidentala. Foarte probabil, “ei” vor fi in asteptarea unei intoarceri intr-o Franta fara Macron, permisiva escrocheriilor financiare.

  Un protestatar zgribulit de recele din afara, dar infierbantat inauntru, probabil de radicalismul si ordinele primite in “dotare”, pe nume Jeremy (derivat anglicat si diminutivat de la Jeremiah), in varsta de 28 de ani, sosit de la Rennes (vest), pentru “a se face auzit”, a declarat: “Ultima dată, am fost aici pentru taxe, de data aceasta, este mai mult pentru instituţii: vrem mai multă democraţie directa”. Daca ar fi avut si cultura politica pe cat de “ideologizat” se arata, ar fi stiut ca cerinta care i-a fost pusa in gura este specifica Europei, Frantei in special, spre deosebire de sistemele politice cu care cel putin prin originea numelui parea sa aiba legatura. Prin baricadele rutiere ridicate, „Vestele galbene” se fac vinovate de accidentele de circulatie in care si-au pierdut viata 7 francezi (al saptelea deces s-a inregistart sambata). Populatia Frantei trebuie sa ramana unita si calma. Sambata a fost si o zi a identificarii si adevarului: instigatorii si racolatii miscarii “Vestelor Galbene” au fost mai putin de 3000 de persoane la Paris.

  Apreciat de 2 persoane

  • „De necrezut! Ce spunea Ion Antonescu, in vreme de RAZBOI, despre Romania: “Tara de talhari. Ma gandesc sa introduc pedeapsa cu moartea …”

   Din ingrijorarea faptului ca se ajunsese sa se fure din spitale, din ajutoare, ba chiar din mancarea cailor, maresalul Ion Antonescu a propus anumite masuri radicale in vederea opririi talharilor: sa foloseasca metoda nemteasca si sa puna semnul de “hot” cu fierul rosu, sau chiar pedeapsa cu moartea.

   Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri existente in timpul guvernarii lui Ion Antonescu au fost facute publice de istoricul Alesandru Dutu. Din disperare ca se ajunsese sa se fure pana si din donatii, Antonescu a spus lucrurilor pe nume in cadrul unei sedinte realizate 10 Decembrie 1941.

   La centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă lucrurile s-au petrecut la fel. În toate locurile unde se colectează sunt găsiţi oameni şi femei care fură din obiectele donate. Toţi fură. Ţară de tâlhari.

   Maresalul reclama ca militienii care aveau ca obiectiv asigurarea garzilor in spitale furau, asa ca au fost inlocuiti cu premilitari, datorita carora furturile au crescut semnificativ.

   De-abia îşi punea un medic paltonul în cuier că imediat venea cineva, băga mână în buzunar şi-i lua mănuşile. S-au furat ceasornice de prin sertare şi multe alte obiecte. Este ceva nemaipomenit. Nu ştiu ce să mai fac să îndrept ţara aceasta. De multe ori mă gândesc să introduc pedeapsa cu moartea pentru toate delictele. Este ceva groaznic. Tineretul să facă acestea fapte?… În ce hal de dezorganizare se găseşte Şcoala, Familia, Biserica noastră. Trebuie făcută o educaţie serioasă în această privinţă. Este o ruşine să se comită furturi la centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă. Mă întreb eu: aceasta este o naţie care poate lupta pentru idealurile ei naţionale? Tâlhari! Şmecheri aici, şmecheri pe câmpul de luptă; dar şmecheria aceasta se repercutează asupra viitorului naţiei.

   Dupa aproximativ doi ani, situatia era aceeasi! Astfel, intr-o stenograma din 3 Februarie 1942, maresalul Ion Antonescu se plangea de aceleasi obiceiuri proaste ale romanilor, informeaza Adevarul.

   „În alte ţări s-au luat măsuri foarte drastice şi măsuri întregi, nu jumătăţi de măsuri. De pildă, la noi, la Ajutorul de Iarnă s-au comis furturi grozave. Am prevăzut sancţiuni foarte grave pentru asemenea fapte şi am cerut dlui Stoicescu o lege în acest sens, dar d-sa nu mi-a dat încă această lege.

   În Germania s-a întâmplat că s-a furat şi acolo la Ajutorul de Iarnă şi Führer-ul, personal, a dat ordinul ca făptaşul să fie imediat executat. Eu nu mă pot apăra de tâlhari. În Armată se fură din hrana soldatului, se fură din hrana calului, se fură echipamentul. Eu am cerut dlui Stoicescu să punem pe fruntea celui care a fost prins furând, de la un pui, de la un pui de găină, până la cel mai mare furt, să-i punem cu fierul roşu semnul «hoţ». Să vedem câţi vor vrea să poarte, o viaţă întreagă, pe frunte acest semn. Este o pedeapsă mai dreaptă decât pedeapsa cu moartea. Nu vreau să mai umplu puşcăriile, să răpesc timpul tribunalelor cu asemenea chestiuni. Dacă luăm această măsură drastică, nu mai e nevoie nici de puşcării, nici de tribunale pentru hoţi“.
   P.S.
   Cum să nu împuşti un asemenea om ? Nu ?! :mrgreen:

   Apreciat de 2 persoane

 2. Sărbători fericite și numai bine va dorim!
  Urmăresc cu întres blogul d-voastră.
  Nu ma încadrez in profilul alegătorului PSD dar am o stimă deosebita asupra activității și persoanei dumneavoastră.

  Apreciază

 3. Sarbatori Fericite !
  Vietnamul e o tara minunata .
  Chiar acum citesc ” Monseniorul Thuan – un episcop impotriva comunismului ” – povestea episcopului de Saigon , inchis in 1975 12 ani fara proces dar care prin credinta a rezistat si nu numai ca a rezistat dar a convertit la dragoste fata de celalalt personalul de politie care il supraveghea !
  Detalii despre cruzimea Vietminului care bombarda cu mortiere sate si cartiere civile , impusca orbeste compatriotii care erau neutri in conflict si lasa sa moara de foame o multime de vietnamezi blocati pe un drum national , refugiindu-se spre Sud , neputand sa se miste intr-o enorma busculada .
  ” Vestele galbene ” din Franta sunt muncitorii putin calificati , toti insa bine realizati material – proprietari de case in comune ingrijite la 100 de km de mari metropole unde lucreaza , cu doua masini pe familie – sunt indignati pentru pretul benzinei care a explodat cu taxa ecologica si ei nu fac nimic fara masina – sunt incapabili sa mearga pe jos sau ia trenul .
  In ” miscare ” se amesteca grupusculele comuniste si anarhiste si domnul Putin care pune paie pe foc prin serviciile lui .
  PS – Sabin Gherman , incredibil de liber si de protejat in statul securist , saluta 1 decembrie 2018 ” tara mea nu este Romania . Cand ma prezint cuiva , spun , sunt din Transilvania – my country , il altro mio paese . Guvernul valah al lui Marghiloman a dat 2 milioane de lei lui Inculet pentru Unirea cu Basarabia .Flondor , bucovineanul , s-a retras scarbit vazand metehnele dambovitenilor ” samd samd – individul , fara serviciu , prospera – cine e in spatele lui ? de ce este lasat liber ? In Franta indivizi cu manifestarile lui sunt inchisi pentru ” attaque a la Nation ” si ” intelligence avec l’ennemi ” ( aviz nenorocitilor de agenti rusi de pe aici ) .

  Apreciază

 4. La multi ani! Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi! VA ASTEPTAM IN POLITICA DE VARF, DOMNULE PRIM MINISTRU, ESTE MARE NEVOIE DE DUMNEAVOASTRA! CU RESPECT OVIDIU BIVOLARU psiholog

  În sâm., 15 dec. 2018 la 16:30, ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Voi pleca maine, impreuna cu familia mea, in > Vietnam. Vom merge la Hanoi, la Ho Si Min si in alte zone. Vom petrece > acolo sarbatorile. Nu stiu cum functioneaza internetul in Vietnam si cum > vom putea comunica dar voi incerca sa va scriu de acolo. Sarbato” >

  Apreciază

 5. Stimate domnule Presedinte, va doresc calatorie placuta in Vietnam, sa vizitati tot ce este mai frumos si sa veniti acasa cu un sac de noutati si sa le asterneti pe hartie. Va doresc Craciun Fericit! Va doresc Un An Nou,2019 Fericit si plin de iubire! La Multi Ani ! M.M.

  Apreciază

 6. V-am urmarit la emisiunea de la Adevarul Online si am avut imediat aceasta intrebare: de ce nu avem mai multi Adrian Nastase? Din pacate sunteti unicat. Ma uit frecvent la diverse posturi de TV din Romania si am mai remarcat un singur alt potential bun leader si strateg, e vorba de dl. Coita. L-am vazut de citeva ori la Antena 3 si mi s-a parut ca are capacitate buna de analiza si de a se situa dincolo de emotionalul imediat ce domina toate emisiunile politice romanesti.

  Total de acord cu bastonashul. Carrot and stick, cum spun englezii, dar la noi prea mult morcov la hectar. Un bun lider stie sa conduca o echipa mai ales cu bastonul cind e necesar, ca exemplu pentru ceilalti. Exista o patura de politicieni-administratori care au de toate si se comporta exact ca noua generatie imbuibata si protejata. Cineva trebuie sa le mai arata cartonashul rosu. Ma gindesc ca doamna Dancila a auzit mesajul, pentru ca am vazut-o la TV amenintindu-l pe seful de la autostrazi ca pleaca acasa daca nu arata 100 km autostrada pina la sfirsitul anului. Sunt curios sa vad daca se va tine de cuvint…

  Doamna Dancila are o problema de imagine, si daca nu umbla pe acolo sa o retusheze isi asuma riscuri mari. Dinsa se prezinta ca un Presedinte de Stat, o doamna echidistanta, impartiala, pacifista si fara…sare si piper. Ori un lider trebuie sa arate un pic de energie, si ca face ordine in ograda.

  Problemele mari ale Romaniei pornesc de la liderii ei. Nu se ridica la inaltimea functiei, si nu sunt buni sa faca echipa. Mai rau, nu au cultura dialogului. Nu stiu ce sa spuna si cind sa spuna si nu sunt preocupati de imaginea si prestigiul Romaniei.

  Bun, probleme cu justitia, cu statul de drept, cu protocoalele, cu statul paralel, dar mai e cineva preocupat si de alte chestiuni majore pentru romani si Romania?

  PS: Multumesc ca ati amintit de chestiunea lipsei unei strategii pentru a aduce inapoi in tara pe unii din conationalii nostri din diaspora

  Apreciază

   • Totul e politică. Orice măsură se ia e politică. Asta e definiția politicii. Nu înțeleg afirmația „să se elimine politicul din…”. Să se elimine politicul din politic?

    Apreciază

  • Seful de la autostrazi nu este scamator sa scoata din palarie 100 km de autostrazi la comanda d-nei Dancila !
   De unde 100 de km cand Mediul cere tuneluri suplimentare pentru ursi langa Margina – Timis – deci proiect blocat birocratic pe 15 km pe autostrada Lugoj Deva – sau lucrari incepute cu 2 ani intarziere din cauza neefectuarii exproprierilor si acordarii autorizatiilor de constructie , ca Sebes – Aiud ?
   Ea , ca prim ministru , trebuie sa cunoasca aceste lucruri si sa intervina , nu sa dea in subalternii la dispozitie ?
   D-na Dancila mai bine isi asuma raspunderea si limita – elimina recursul abuziv la contestatii ale firmelor perdante , care blocheaza totul .
   Sau isi vedea ministrii de la finante – care blocheaza tot , prin ANAP – sau mediu – care blocheaza SibiuPitesti ca sa deblocheze , punctual , ce blocheaza ANAP – autostrada Transilvania din Salaj – si Mediul – Sibiu Pitesti !

   Apreciază

 7. Interviul a sesizat unele elemente fundamentale ale situaţiei politice actuale din România, cum ar fi : „declinul general al partidelor politice”, „delictul de opinie” introdus în PSD, alcătuirea preponderentă a administraţiei centrale din politicieni locali, lipsa unor personalităţi de marcă în guvern, disputa dintre L. Dragnea şi comisarul european Corina Creţu, etc. Se impun însă unele remarci.

  Întâi de toate, diluarea vitalităţii partidelor politice nu este limitată doar la România, ea se manifestă ca un fenomen general în lumea politică actuală. Cât despre „delictul de opinie”, dacă în interiorul unui partid, discuţia – chiar şi cea critică – este necesară pe toate temele importante, în faţa adversarilor politici partidul trebuie să prezinte un front unic şi nu poate accepta ca unii dintre reprezentanţii săi să preia chiar principalele teme de atac ale acestor adversari.

  Pe de altă parte, deşi politica de cadre dusă de L. Dragnea ridică anumite semne de întrebare, necesitatea prezenţei profesorilor universitari în guvern este şi ea discutabilă deoarece rolul membrilor guvernului nu este să inoveze, inovaţiile sunt foarte limitate, ci să sesizeze problemele fundamentale pe care le ridică situaţia socio-economică şi să găsească mijloace pentru a rezolva crizele şi a facilita dezvoltarea societăţii. La noi, spre exemplu, este vorba în primul rând de micşorarea ritmului emigraţiei care conduce la depopularea ţării şi – din acest punct de vedere – măsurile luate de PSD sunt dintre cele mai raţionale. Alte probleme ar fi dezvoltarea infrastructurii şi a domeniilor economice în care România prezintă avantaje comparative : agricultură, anumite ramuri ale industriei extractive, ori acele zone în care poate fi utilizată forţa de muncă specializată şi încă relativ ieftină. În aceste condiţii, existenţa unor profesionişti de carieră care nu au nici o experienţă politico-administrativă – profesorii universitari – nu pare a fi utilă unei guvernări decât în cazul unor ministere speciale (educaţie, justiţie, cultură, eventual sănătate) şi ar reprezenta doar o problemă de prestigiu.

  Cât despre neînţelegerea dintre Liviu Dragnea şi Corina Creţu, esenţa ei constă în faptul că D-na Creţu provine din birocraţia centrală a PSD şi nu din zona politicienilor locali, al cărei lider este L. Dragnea. De la început, era evident că D-na Creţu nu poate fi în relaţii apropiate cu actuala conducere PSD şi, implicit, cu guvernul. În plus, Corina Creţu încearcă actualmente să se facă utilă structurii politice a Consiliului Europei cu scopul de a-şi asigura după terminarea mandatului de comisar european un alt post bine plătit în cadrul UE, în condiţiile în care pare destul de clar că nu va mai avea şansa de a fi propusă de PSD – şi cu atât mai puţin de altă formaţiune politică – pentru o nouă funcţie în administraţia centrală europeană.

  În final, mustrarea Parlamentului European este doar o manifestare propagandistică de politică externă la adresa unei guvernări de centru-stânga din partea majorităţii populiştilor europeni de dreapta, la care guvernul României nu are nici un răspuns de dat, în afară de a avea în continuare grijă de rezolvarea gravelor probleme interne ale României. Iar pentru a ne împotrivi pe viitor unor asemenea acţiuni ostile, ar trebui avută în vedere realizarea unei alianţe politice informale – după modelul grupului de la Visegrad – cu celelalte ţări ortodoxe din sud-estul Europei, şi atunci România ar putea răspunde că este o ţară a cărei independenţă este acceptată şi nu doar o colonie cu drept de auto-administrare limitat – căci de politică externă independentă în cadrul UE şi NATO de mult nu mai poate fi vorba !

  Apreciat de 3 persoane

  • Dupa umila mea parere Corina Cretu face eforturi disperate pentru a asigura finantare marilor proiecte de infrastructura prevazute – inelul de centura al Capitalei – un miliard de euro , drumul expres Craiova Pitesti – un miliard doua sute de milioane de euro , Podul Braila – cinci sute de milioane de euro – in cele cinci luni pana la plecarea ei si venirea prietenilor Werner – Timmermans care ne vor inchide robinetul .
   Cele trei proiecte nu sunt realizate administrativ decat la 50 % de administratia romaneasca – doar podul Braila si jumatate din Craiova Pitesti au constructor numit – si in plus documentatiile nu sunt la Bruxelles !
   Inutil sa adaug ca proiectele intarziate de administratia romaneasca , din tembelism , sabotaj sau fuga de raspundere – autostrada Sibiu – Pitesti si autostrada Transilvania – sectorul din mijlocul ei , limita judetul Cluj – limita judetul Bihor – sunt compromise pentru actualul mandat si vom depinde , pentru a avea finantare , de un Jurgen Maier sau de un Wilfried Wakauskas care nu vor putea privi dosarele romanesti fara o grimasa …

   Apreciază

 8. De ceva vreme am observat ca uneori este mai important despre ce nu se vorbeste decat despre ce se vorbeste …
  Zilili astea a fost semnat acordu de la Marakes – ala cu emigratia – Antonio Guterres, al 9-lea secretar general al Națiunilor Unite zicea ca cam asa :”[color=#3366ff]În multe locuri unde fertilitatea este în scădere şi speranţa de viaţă creşte, economia va stagna şi oamenii vor avea de suferit în absenţa migraţiei. Este evident că ţările cele mai dezvoltate au nevoie de migranţi pentru un spectru larg de roluri vitale, de la îngrijirea persoanelor în vârstă la prevenirea colapsului serviciilor medicale[/color]
  si ca documentul ”[color=#0066ff]favorizează cooperarea internaţională în materie de migraţie între toţi actorii competenţi, conştienţi fiind că niciun stat nu poate gestiona singur problema migraţiilor[/color]”, simultan cu ”[color=##0066ff]respectarea suveranităţii statelor şi a obligaţiilor ce le revin din dreptul internaţional[/color]

  Stiti ce nu a zis ala si nu zice nimeni?
  Ca docomentu’ este o recunoastere oficiala a faptului ca politica din ultimii 35-40 de ani a dus las esec societatea vestica, europeana, alba , civilizata, cretina samd !
  ESEC!
  Nu, nu am capiat nici nu sunt sub influenta bahice.
  Sa mergem la baza. Ce este aia o „societate” ? Iute „sfanta” wiki :

  O societate (umană) reprezintă un grup de persoane între care se manifestă relații permanente sau o grupare socială ce ocupă un anumit areal geografic și care se supune unei anumite autorități politice și ai cărei membri au în comun anumite aspirații culturale.

  Le terme société, en sciences sociales, désigne un ensemble d’individus qui partagent des normes, des comportements et une culture, et qui interagissent en coopération pour former un groupe ou une communauté.

  A society is a group of individuals involved in persistent social interaction, or a large social group sharing the same geographical or social territory, typically subject to the same political authority and dominant cultural expectations.

  Clar? CRISTAL? Ca votca? Ca ginu? Ca mastica?! Sau mai bine ca apa chioara de izvor dat find ca este 10:10 AM (si eu respect vechile regului socialiste : nu inainte de 11:00 !! la 11:01 .. e )

  Insa daca largesc hora .. pot observa ca omul nu estesingurul animal social – mai sunt ogtraza – si canidele formeaza grupuri, si primatele si …
  De ce? Fiindca un grup asigura sanse mai mari de supravietuire! Si asa avem bancuri de pesti, stoluri de grauri , familii de lei si haite de canide .
  Deci primul scop al unei societati este asigurarea supravietuirii fizice a membrilor sai si progagarea genetica a acestora. Adica cresteti si va inmultiti !

  Insa omul .. omul are si o cultura prin care se autoidentifica adica pe sleau se autosegrega! Ori asta inseamna ca societate umana are si scopul de a prezerva sau chiar a propaga cultura ei.

  SI acum sa vedem cum stam „pe teren”.
  Societatea bestica, cretin catolica si cum mai vreti voi , scoietatea aia cea mai evoluata tehnic si tehnologic, aia in care productivitea muncii este cea mai mare .. aia are nevoie de oameni in plus. Ca nu a vrut, stiut sa isi asigure „schimbul de maine” adica nu si-a propagat genele!

  Mai rau – nu stie si nu vrea sa isi pastreze cultura. In tot mai multe tari dezvoltate apar asa zisele No go zones in care emigranti de data recenta traiesc dupa propriile reguli in dispet fata de regulile tarii accipiente. Mai rau …. de buna voie tarile vestice acepta sa isi modifice legislatia – preluarea shariei in unele zone din Londonistan (sau si mai bine”este mai usor sa fii poligam la Londra decat la Riad!) . In numele a unei absurde multiculturalitati azi, in unele orase mari nu se mai pronunta cuvantul „Craciun” ….

  Adica ca cam asa :succesele materiale ale Europei de Vest sunt relative, daca nu chiar discutabile dpv al supravieturii
  O! Da in Anglia, Franta , Germania , chiar si Spania se traieste (inca) mai bine decat in Magreb..
  Insa .. insa e un INSA . Daca in anii 50-60 se inghesuiau cate 4 europeni (mama , tata si 2 copii) intr-un Ficatel 500 sau 2 CV (la al treilea copil nashpa aveai nevoie de un Dauphine mai scump!) azi sunt cam 2,29 intr-un Fluence sau Golf care au spatiu cacalau!!! Azi englezii „de rand” sfruntat se betivanesc pe la Maglauf , in Germnaia „locul und mergem cu totii pana la urma” este .. Azore sau Corfu .. DAR asta si pentru ca copii costa!!! E ca ala care cheltuie banii sa se duca la mare si apoi risca sa ajunga in strada ptr chirii neplatite …

  ASTA NU SE SPUNE!
  Se zice doar „crestere” insa .. e un insa Pentru că ce-i va folosi omului dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde?
  Caci Europa isi va pierde sufletul. Adica cultura.

  Si oare titul a fost doar aparenta?
  Nu asd zice ca aparenta ciu aplicare cehstiei aleia cu „nimic nu se pierde, nimic nu se castiga totl se transforma” adica castigurile unuia devin paguba altora.
  Despre aceasta este vorba . Ca in ultimii 35-40 de ani am asistat la un transfer urias d la cei care .. ma rog „se descurcau” pana la leafa catre cei care oricum aveau prea mult.
  Dovada este in Franta si poarta vesta galbena .

  Si totusi mai subzsita o intrebare – si atunci ptr ce pactul de la Marakes?
  D’aia ca sa continue bisnitz at uzual.
  In plus socieatile islamice sunt mai stabile, nu?
  O Europa stabilizata social in sens islamic poate este mai surazatore supraelitelor ultrabogate

  Apreciat de 3 persoane

  • Doamne-ajută, in sfârşit aud si despre asta pe aici! Guvernul acesta e la fel de ticălos ca oricare altul! Cu vreo două zile inainte o purta bețivul pe Veorica de mânuță şi pe 11 semnau acordul pentru migrație! În acelaşi timp, legea vaccinării pentru orice cuvânt din dicționar mai are camera deputaților şi am incurcat-o cu toții. Pe mine vor trebui să mă aresteze căci noi nu ne vaccinăm de şapte tulpini de gripă, varicelă, oreion şi altele pe care lumea le-a trecut cu bine de când lumea! Televizijnile şi toată media tace mâlc! Plătiți, ca nişte mercenari ordinari ce sunt ei, tac şi, în schimb, promovează vaccinarea, înghesuie oameni vii să-şi doneze organele, îndeamnă cu reclame mincinoase să consumi pastile în loc de alimente sănătoase… ne aşteaptă un viitor de rahat! Ei organizează congrese şi conferințe de presă cu iz de cult al personslității, Plăvanul plimbă minijupa la biserică nederanjat. Protestatarii țipâ: „Jos ordinanța! Jos Dragnea! M…e psd! Huooo Ciuma roşie! Gilet jaune! Liberté! Égalité! Fraternité!” Bravo! Luați gaze, bastoane, cataroaie şi pulane in cap! Uurrraaa! Dărâmați Bastilia că de acolo preluăm noi, fraierilor!
   Între timp se întâmplă astea: vaccinare ca la vite, migrație cu de-a sila, transplant, homosexualitate şi pefofilie! Iar
   media si guvernul tac ca peştii. Nu există răul cel mai mic astăzi – doar mercenari şi vânzători de țară. Aşa să vă intre in cap. Nu creşte bunăstarea, doar taxele, nu educația – ci măgăriile astea din occident. Viitor – nema! Adios! Nu aşteptați altă Apocalipsă – este aici!

   Apreciat de 1 persoană

   • Doamnă, îmi fac mea culpa pentru că nu am fost suficient de explicit. Reproduc cuvintele unui om mai erudit decât noi toți: Secolul 21 va fi religios, sau nu va fi deloc.
    Adaug: Moralitate fără Credință nu există. Poate exista doar un set convențional și subiectiv de principii, variabil în timp, impus prin măsuri coercitive de anumiți oameni altor oameni, în funcție de ego-interesele primilor.
    Asta este, trebuie să vă adaptați pentru a putea trăi sub Apocalipsă. Și, mai ales, să vă feriți de accidente pentru că sunteți încă tânără, la fel și organele dvs. (Z)

    Apreciază

  • @Antonio Guterres: ”În multe locuri unde fertilitatea este în scădere şi speranţa de viaţă creşte, economia va stagna şi oamenii vor avea de suferit în absenţa migraţiei.”
   @Ghiță Bizonu: ”Ca docomentu’ este o recunoastere oficiala a faptului ca politica din ultimii 35-40 de ani a dus las esec societatea vestica, europeana, alba , civilizata, cretina samd !
   […] Societatea bestica, cretin catolica si cum mai vreti voi , scoietatea aia cea mai evoluata tehnic si tehnologic, aia in care productivitea muncii este cea mai mare .. aia are nevoie de oameni in plus.
   […]Ca docomentu’ este o recunoastere oficiala a faptului ca politica din ultimii 35-40 de ani a dus las esec societatea vestica, europeana, alba , civilizata, cretina samd !
   […] In plus socieatile islamice sunt mai stabile, nu?
   […] Deci primul scop al unei societati este asigurarea supravietuirii fizice a membrilor sai si progagarea genetica a acestora. Adica cresteti si va inmultiti !”
   =========================

   Nu cumva este vorba de evoluție, pur și simplu? Societatea asta alba, europeană a ajuns la pragul de dezvoltare natural ă și stabilă, atât socială cât și economică, de la care orice creștere suplimentară de populație poate conduce la dezechilibre.
   Creșterea populației a fost necesară în perioada revoluției industriale (vezi , de exemplu, explozia demografică din America secolului 20 care a dus la încurajarea imigrării). Dar astăzi, în Europa sau America, industrializarea merge pe principiul tehnologizării (obiectul muncii intelectuale), nu al numărului brațelor implicate în munca industrială.
   Industrializarea secolului 20 s-a transformat în alt fel de muncă, înlocuirea forței de muncă brută, fizică cu forța intelectuală, cum ar fi industria IT, servicii medicale, farmaceutice, transporturi, comunicații, servicii, etc.
   Se aplică alt slogan: ”Noi gândim, nu muncim” .

   Cât despre stabilitatea societăților islamice, hotărât, NU. Acestea sunt extrem de instabile deoarece au rămas încă la nivelul mentalității tribale (a se citi ”The Arab Mind” alui Raphael Patai, ISBN 1-57826-117-1).
   În plus, această mentalitate este bulversată complet de alterarea prin noile noțiuni ”împrumutate” din ideile liberalismului, dar și ale culturi consumeriste vestice care reprezintă o tentație fără a avea acoperire în cadrul națiunilor arabe. Și acest lucru reprezintă o motivație suplimentară a expansionismului arab și nu numai.

   Sigur că un scop al unei societăți este ”creșteți și vă înmulțiți”, dar asta până la o limită naturală după care începe expansiunea. Europa se pare că și-a atins niște limite firești.
   În extremis, o expansiune din Asia sau Africa în Europa (poate) conduce la o adevărată politică, uneori violentă (a se vedea terorismul) de exterminare a culturii europene (și a populației) de către valurile năvălitoare.

   De exemplu, Africa este cea care se dezvoltă demographic dincolo de niște limte sustenibile în condițiile unei subdezvoltări cronice, desi are teritoriu, resurse, populație.
   Nu are mentalitatea muncii și nici know-how atât la nivel individual (spirit innovativ) cât și la nivelul managementului la nivel național.
   Rata de înmulțire este dramatică, ajungând în țări ca Nigeria la 7,6 copii pentru fiecare femeie. Chiar dacă mulți mor, totuși explozia demografică este de peste 3 ori mai mare decât în Europa.

   Din cauza acestei lipse de sustenabilitate, de care aminteam, cazanul Africii care fierbe a început să dea afară și Europa se resimte din plin. Și aici este pericolul care ar trebui luat în seamă de UE, dacă nu ar rămâne blocată în proiectele imigraționiste utopice.
   Numai între 1960 și 1990, deci în 30 de ani, America, Europa și ONU au investit în Africa peste 220 de MILIARDE de dolari, din care s-a ales praful. Sau mai exact au intrat în seifurile diverșilor dictatori care s-au perindat pe la conducerile republicilor bananiere.

   Acești bani administrați corect ar fi putut duce la o altă dezvoltare a continentului. Dar nu prin împrumuturi sau donații bancare, ci prin investirea în lucrări de infrastructură care nu cer multă muncă calificată, dar care asigură zeci de mii de locuri de muncă: șosele, comunicații, trasee energetice, prelucrări locale are resusrselor natural (nu doar exploatări) și irigații.
   Drumurile de acces moderne creează pe traseele lor apariția unor localități cu locuri de muncă adiacente și posibilități de dezvoltare economică regională, inclusiv , dezvoltări turistice, etc.
   Irigațiile vor permite crearea unor medii propice dezvoltării agriculturii și, desigur, sursa pentru hrana unei populații subnutrite endemic.

   Idealismul unor astfel de propuneri se izbește de lipsa metodelor de ”concesionare” a administrării țărilor subdezvoltate și mai ales de quasi-imposibilitatea eradicării corupției rampante.
   În plus, orice proiecte structurale sunt sortite eșecului și din cauza mentațităților unor culturi, așa cum am spus, rămasă la ani lumină în urma culturii muncii.

   Apreciază

   • Vezi ce zice un medScuze acum vazui mesajul.

    1) Daca Europa si-ar fi atins limitele nu ar mai importa emigranti . V ce zice Guterswcu ala.

    2) Societatile islamice sunt mai stabile … catev erevolutii ai vaqzut in mediul ala? Adica revolutii fara influenta externa.. adica cam asa – dfaca se islamizeaza Europa „marile familii”” nu trbe sa isi bata capul ca poate vine revolutia sociala

    Apreciază

 9. A! Sefu’ asa cand te plictisesti poa intrebi pe vietnamezi cum seface ca in anii 90 ei cu guvern comunist au avut mai multe investitu capitaliste decat Tzapu dEmil si CDReaua |?

  Apreciază

 10. Vietnamezii sunt extrem de primitori si au facut din tara lor un spatiu turistic de invidiat. Va veti simti foarte bine printre oameni care isi pretuiesc cultura si traditiile de orice fel, inclusiv culinare…..in fine, gustati cu ochii inchisi si veti vedea ca e foarte gustos chiar daca misca….. (Z)

  Apreciază

 11. Ana

  Ingineria invatata in scoli adevarate (si nu in privatele de astazi) deschide foarte mult perspectiva azimutala. Te face sa ,,vezi” prin abstract dincolo de ,,orizontul de evenimente”.
  De exemplu, eu nu am nevoie sa intru in toaleta din curte pentru a simti izul….imi este suficient sa o vad de la distanta.
  Prin extensie a metaforii, as spune ca milioane de oameni traiesc intr-o imensa buda, mici ,,dumnezei” care sa calca pe bataturi spre a se pozitiona cat mai aproape de talpile aurite ale noului Zeu Suprem numit Ban. Cand repere nu e , nimic nu (mai) e…. (Z)

  Apreciază

 12. trexsr

  Ce ati vrea sa faca doamna Dancila, in afara de apeluri repetate la dialog constructiv, in interesul Romaniei ? In Romania, in general, femeile nu injura in stil basist, sau #rezistent.
  Ma rog, am vazut, totusi, o tanara la televizor, pretins intelectuala, revoltata ca este amendata de politie pentru purtarea unei pancarte pe care scria m…..PSD. Sau, am retinut imaginea de horror a domnului Ludovic Orban care topaia prin piete fredonand: ,,Cine nu sare, merge la inchisoare”. Cum ati reactiona dvs, in atare situatie, in afara de a aplica legea ? Vedeti ? Pana la urma NU exista, din cate se vede, alternativa la PSD, in acest moment, din pacate. Spun din pacate pentru ca Liviu Dragnea a facut foarte mult rau partidului dpdv al imaginii si coerentei actului guvernamental din 2016 incoace, in ,,tandem” cu Victor Ponta. Unul din interior, celalalt din afara….de parca s-au inteles sa-i faca pe plac lui Traian Basescu. (Z)

  Apreciază

 13. Doamne-ajută, in sfârşit aud si despre asta pe aici! Guvernul acesta e la fel de ticălos ca oricare altul! Cu vreo două zile inainte o purta bețivul pe Veorica de mânuță şi pe 11 semnau acordul pentru migrație! În acelaşi timp, legea vaccinării pentru orice cuvânt din dicționar mai are camera deputaților şi am incurcat-o cu toții. Pe mine vor trebui să mă aresteze căci noi nu ne vaccinăm de şapte tulpini de gripă, varicelă, oreion şi altele pe care lumea le-a trecut cu bine de când lumea! Televizijnile şi toată media tace mâlc! Plătiți, ca nişte mercenari ordinari ce sunt ei, tac şi, în schimb, promovează vaccinarea, înghesuie oameni vii să-şi doneze organele, îndeamnă cu reclame mincinoase să consumi pastile în loc de alimente sănătoase… ne aşteaptă un viitor de rahat! Ei organizează congrese şi conferințe de presă cu iz de cult al personslității, Plăvanul plimbă minijupa la biserică nederanjat. Protestatarii țipâ: „Jos ordinanța! Jos Dragnea! M…e psd! Huooo Ciuma roşie! Gilet jaune! Liberté! Égalité! Fraternité!” Bravo! Luați gaze, bastoane, cataroaie şi pulane in cap! Uurrraaa! Dărâmați Bastilia că de acolo preluăm noi, fraierilor!
  Între timp se întâmplă astea: vaccinare ca la vite, migrație cu de-a sila, transplant, homosexualitate şi pefofilie! Iar
  media si guvernul tac ca peştii. Nu există răul cel mai mic astăzi – doar mercenari şi vânzători de țară. Aşa să vă intre in cap. Nu creşte bunăstarea, doar taxele, nu educația – ci măgăriile astea din occident. Viitor – nema! Adios! Nu aşteptați altă Apocalipsă – este aici!

  Apreciază

  • Si ce propuneti sa facem stimata doamna ? Sa ne izbim țestele de pereți, sau sa ne dam fustele peste cap, dupa caz ? De ce am mai trai inca o zi in plus, doar din masochism ?
   Poate eu nu am fost anterior suficient de explicit si va spun acum, preluand dintr-un clasic:
   ,,Secolul 21 va fi religios, sau nu va fi deloc”. Subscriu si imi pastrez speranta ca, intr-o buna zi, Dumnezeu isi va intoarce, din nou, fața catre romani, asa cum a facut-o in 1918. Pe moment sunt un optimist moderat, fie si pentru motivul ca, dupa 140 de ani, unii dintre concetatenii nostri au reusit sa construiasca o Catedrala. Un simbol national nu e putin lucru…si e sigurul ,,pus pe masa” Centenarului.

   Apreciază

 14. Ciudatul atac imigrant asupra Comediei Franceze: Un mesaj egolatru?! Doar “bubulii” au voie sa rada?!

  Nu voi pierde timpul sa explic cine sunt “bubulii”. Stim foarte bine din romanele scriitorului de mare succes Pavel Corut. Asa ca voi intra direct in subiect, incercand o explicatie a ciudatului atac imigrant, de duminica seara, asupra teatrului parizian Comedia Franceza. Celor care simt o nota de umor, desi e negru de-adevaratelea, mai rau decat dracul, sunt pe calea buna: unele lucruri serioase se spun in gluma.

  Interpretarea mea este personala, dar nu rupta de contextul geopolitic ale catorva fenomene care de ceva vreme interfereaza in Franta: atacurile teroriste, imigratia, revoltele vestelor galbene, revoltele migrantilor. Mai précis, de cand presedintele SUA, Donald Trump, de o aroganta preaplina de zici ca plseneste, a plecat valvartej de la summitul G-20 din Argentina, cerandu-le bodygarzilor “Scoateti-ma de aici!” , ofuscat nu se stie de ce, poate pentru ca lumea il perceape ca pe un bufon roz.

  Ceea ce spun are legatura cu politicile fricii si unipolarismului, care impregneaza subconstientul “bubulilor”. Ajungi sa intri in el si sa-l cunosti mergand in sens invers pe firul evenimentelor care le sunt imputabile, dinspre exterior spre interior. Prin tehnici psihanalitice de decodare a subconstientului lor, iti dai seama ca este al unor fiinte inferioare, pentru ca numai o astfel de subspecie este condusa de reactii umorale, pline de ultraegoism si cruzime fara limite, aproape animalice, pentru a obtine ceea ce vor dar nu pot prin competente culturale, ci doar prin crima si jaf.

  Nu le lipseste insa nici epatarea cu care incearca sa impresioneze ca depozitari de “intelepciune” si “cultura”, pe care in fapt le-au jefuit de la alte popoare, fiind de o celebritate trista in ale spionajului si razboiului, cele doua mijloace prin care obtin orice informatie sau bogatie din orice colt al lumii. Modelul “bubulian” de imperiu, la care lucreaza cu ravna ilegitima si barbara, de care foarte probabil nici nu-si dau seama, este Imperiul Asirian, cu capitala la Ninive (Irak), iar cel de rege, cu care istoricii care sunt observatori atenti ai actelor lui de politica externa il identifica pe Donald Trump, este regele asirian Ashurbanipal. In aceasta schita istorica si comparativa, destul de veridica prin confirmari evenimentiale, capata sens si recunoasterea de catre Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului.

  Evenimentul din urma cu o zi, din Paris, in care cateva sute de migranti, intre200 si 300, potrivit estimarilor de la fata locului, au incercat sa patrunda in forta in incinta Comediei Franceze, este un kit de umoare rautacioasa. Nu atat al executantilor, care au fost o masa mai degraba naiva de manevra, cat al planificatorilor “bubuli”, care in toate astfel de cazuri sunt si finantatori. Scopul a fost sa-l ia captiv pe administratorul teatrului, pe care sa-l foloseasca ca mijloc de presiune pentru o solutionare favorabila a cererilor lor, de solicitanti de azil sau migranti fara documente legale de sedere. Se ignora ca drepturile primare ale migrantilor sunt in tarile lor si ca le revin obligatii de asociere politica pentru schimbari la ei acasa.

  Scenariul este simplut, dar atrage atentia prin rapiditatea comunicarii si coordonarii, ceea ce indica existenta unui centru de subversiune si conspiratie. În jurul orei locale 21.00, un mic grup de migranti, originari în majoritate din Africa subsahariană, a încercat să pătrundă în sala Comediei Franceze, unde se juca piesa Lucrezia Borgia de Victor Hugo, pe care intentionau să o intrerupa. Intr-o prima faza, au fost respinşi de agenţii de pază. Dar grupului initial i s-au adaugat in scurt timp alte grupuri de migranti, ceea ce demonstreaza organizarea si coordonarea, fapt ce a impus interventia decisiva a fortelor de ordine, care au fost alertate si au reactionat foarte rapid.

  In teatrul atentatului la ordinea si securitatea publice, fortele de reactie rapida au lansat o grenadă lacrimogenă şi migranţii s-au aşezat, fiind încercuiţi cu calm si fermitate de oamenii legii si ai statului de drept. Atentatul de capturare, din fericire esuat, a fost organizat la iniţiativa a două organizaţii, autointitulate “de ajutorare a migranţilor”, in fapt complice la subminarea securitatii publice si a securitatii cetateanului. “Nu pe omul de teatru am venit să-l căutăm, ci pe administratorul general numit direct de aceia care dau ordinul să fim vânaţi”, se putea citi într-un pliant distribuit la faţa locului, inca un indiciu de “sinapse” locale care asigura sprijin si logistica pentru infractiunile imigrantilor ilegali. Statul de drept al Frantei va trebui sa-si faca datoria fata de legea franceza si cetatenii francezi, inclusiv prin punerea sub acuzare a colaborationistilor penali din interior si confiscarea proprietatilor acestora, parti din avutia Frantei, dar care sunt folosite impotriva Frantei.
  https://www.flux24.ro/cateva-sute-de-migranti-au-luat-cu-asalt-comedia-franceza/

  Apreciază

 15. „Indochina”,1992, regizor – Régis Wargnier, cu Catherine Deneuve.
  Oscar, 1993, la secțiunea Cel mai bun film străin (foreign language).
  Cinci premii César, 1993, între care unul pentru Catherine Deneuve, la secțiunea Cea mai bună actriță.

  Apreciază

 16. Citind presa internationala am realizat ca practic 2019 va fi un an dezastruos cel putin pentru Europa.
  Mergand pe linia ce pare sa fie trasata pentru Europa , dinspre exterior cred , probabil ca-n Romania ar trebui un premier gen Orban , pentru a intra in ritmul dictat.

  Istericalele anti amnistie arata si lipsa inteligentei injuratorilor , la o analiza neutra se vede ca este un glontz de argint ce nu poate fi tras acum .Asta ca sa nu vorbim de gratiere ca atribut prezidential , neutilizat , din motive necunoscute.

  In propaganda a fost deja inceputa campania pe transporturi , participa si cei afiliati cenene , beneficiind de lipsa de ministru , asa cum era de anticipat.
  Brusc drumuri abia deschise sunt blocate circulatiei cu bucati mari de ciment , caile ferate se blocheaza de la 10 cm de zapada , trenurile sunt oprite in camp , iar drumurile stau inzapezite .Lucrurile se vor accentua pana cand va reintra in paine vreodata vreun ministru.Deconteaza Guvernul bineinteles , cata vreme nu reactioneaza NIMENI.

  In Europa avem revolte in Franta , Olanda , Belgia , legi sclavagiste in Ungaria , Bulgaria , razboi in Ucraina , armata in Kosovo si Serbia , Brexit fara DEAL la anul , lupta cu nazismul in Germania , dezordine in Grecia , si multa vanzoleala idioata in Romania.Un unrest general.

  Apropo , in Franta , de la 1 Ianuarie intra in vigoare taxarea pe digital , pe colosii SUA care creeaza castigatori din candidati zero in toata lumea , in numele democratiei (reultatul l-am vazut cu primavara araba).Asa ca nu trebuie sa ne mai miram de entuziasmul lui Trump in legatura cu evenimentele , si nici de capacitatea de organizare a vestelor.
  Taxarea astora e corecta , fac miliarde cu useri din alte tari , dar plata pe profitul din reclame si marketing in tarile respective este zero.Macron a nuscat mana ce l-a creat.
  Sa speram ca in cazul unei primaveri europene Romania nu participa cu intensitate.
  Maidaneala pare sa fie noul trend in toata Europa.
  Miroase a 1920-1930 , desi toata lumea are ce manca , are smartfon si bolid la scara.

  Apreciază

 17. Astazi domnul presedinte a declarat ziaristilor , s-au cel putin asa am inteles eu , poate am inteles gresit ce a spus , ca OUG 13 ar fi fost despre amnistie si gratiere ?!
  Sau o fi confundand istericalele social media care au creat motivatia iesirii in strada cu realitatea.

  Faptic s-a dat OUG 13 , care nu era despre amnistie si gratiere , din ce-mi amintesc.
  Si a fost retrasa de dragul abuzului in serviciu daca nu ma insel.

  Si uite asa se creeaza ideea ca se daduse amnistie si gratiere in 2017 , desi NU se daduse.Nu ca nu s-ar fi putut da , dar totusi .

  Adevarul umbla cu capul spart in Romania.

  Apreciat de 1 persoană

 18. Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat marți seara că Guvernul va impune o taxă suplimentară băncilor. Aceasta va fi stabilită pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR la 3 și la 6 luni, când indicatorul depășește valoarea de 1,5%. Până la acest prag, taxa va fi zero.

  „Nu ne sfiim să numim această taxă o taxă pe lăcomie”, a spus Orlando Teodorovici în conferinţa de presă. El a adăugat şi faptul că noua taxă are drept scop protejarea firmelor şi persoanelor fizice din România, subliniind şi faptul că se aşteaptă ca statul să încaseze peste 3 miliarde de lei de la bănci.

  Și totuşi cine va suporta această taxă suplimentară? Băncile sau chiar cetăţenii? Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, expert în problemele bancare, a explicat pentru Capital cum stă de fapt situaţia.

  „Când ai o astfel de taxă ea poate fi susţinută doar în două moduri: fie creşte costul cu creditarea, adică cetăţenii vor plăti credite mai scumpe, fie băncile îşi vor diminuna profiturile. Doar că prima variantă nu va mai fi posibilă dacă mâine vor fi votate legile pe care le-am propus eu, cu plafonarea dobânzilor.

  Trebuie să luăm în calcul că în România băncile înregistrează profituri triple faţă de alte state din UE unde sunt prezente şi impun dobânzi de 3-5 ori mai mari decât în alte ţări. Raportul publicat recent de BNR arată că opt bănci s-au înţeles între ele să ţină România într-o situaţie de subdezvoltare economică.

  Povestea cu riscul de ţară crescut, pe care o tot foloseau ca pretext, nu mai ţine acum. Pentru că dacă avea într-adevăr un impact atât de mare riscul de ţară, atunci nu înregistrau băncile profituri triple faţă de alte ţări. În acest raport la care fac referire, chiar BNR recunoaşte că băncile au rulat în România bani foarte puţini la dobânzi foarte mari şi nu au finanţat aproape deloc proiecte mari. În schimb în alte state rulează bani mulţi la dobânzi mici, iar asta înseamnă dezvoltare economică. Dar pe noi ne-au ţinut pe loc ani întregi şi ei au făcut foarte mulţi bani. Nu mai spun că unele bănci şi-au făcut firme offshore şi practic nu plăteau nicio taxă statului român. Doar încasau.

  Nu cred că băncile vor pleca din cauza unei taxe suplimentare. Sigur că vor ţipa că le iei din bani. Vor rămâne, dar nu vor mai face profituri triple, vor face duble. Oricum vor face. Aşa au spus şi cu darea în plată, că va fi un dezastru, că pleacă. Și ce s-a întâmplat? Băncile au avut profituri şi mai mari”, a declarat Daniel Zamfir în exclusivitate pentru Capital.

  „Este foarte bună ideea. Taxa va creşte pe măsură ce vor creşte (artificial) costurile impuse populaţiei. În plus, băncile vor fi obligate să vireze către finanţarea economiei”, a spus şi avocatul Gheorghe Piperea pentru Capital.

  În Austria sau Belgia, aceeaşi bancă acordă acelaşi tip de credite la o dobândă cuprinsă între 1 şi 3%, în timp ce în România depăşeşte 8%. De ce s-a ajuns aici şi de ce nici BNR, nici Guvernele care s-au perindat pe la putere nu au făcut nimic este o întrebare al cărui răspuns îl găsiţi în declaraţiile de avere al celor vizaţi şi ale copiilor lor

  Apreciat de 1 persoană

 19. Reunificarea romanilor si renasterea europenilor

  Adaugire la Tezele privind Regii Etnici: Statul si Biserica

  Prolegomene. Traim momente haotice si de cumpana. Discutia teoretica despre viitor aproape ca nu exista. Dar multiplicarea factorilor constrangatori ne obliga la o schimbare structurala, de sistem. Iata cateva date ale unui tablou descurajator: identitatea etnica ne este agresta de migratie, familia ne este atacata prin homosexualitate, religia ne este parazitata de secte, statul si guvernarea sunt sub asediul ong-urilor si multinationalelor, poporul este manipulat prin internet si retelele zise de socializare, inteligenta si bogatia ni se scurg peste granite, sufletul colectiv ne este alienat, statul si biserica sunt dezbinate etc. Baietii „destepti” ni s-au urcat in cap precum paduchii. Ce-i de facut?

  FP-24: Pentru Romania, cel mai bun moment pentru reluarea actualizata a traditiei monarhice, care a fost desfiintata in mod ilegal de catre tavalugul sionist-comunist, o uniformizare facilitatoare catre un guvern mondial, va fi readucerea la patria mama a Basarabiei, Bucovinei si a celorlalte teritorii romanesti, samavolnic rupte si instrainate.

  F-25: Reactualizarea traditiei istorice monarhice va insemna o intoarcere la regii etnici ai daco-romanilor. Reintrarea in stapanirea hotarelor istorice ale Daciei, de la Tisa la Nistru, este indestructibil legata de regii etnici. Daco-romanii le datoreaza regilor etnici etnogeneza, continuitatea, teritorializarea si statalizarea ca popor etnic.

  F-26: Fiinta etnica a fost pastrata cu pretul multor lupte si jertfe. Dar mai presus au fost regii etnici. Ei le-au facut posibile prin vitejie si credinta pe toate cele din vremurile lor si care au urmat. De mostenirea regilor etnici si patrioti, noi, urmasii lor, ne bucuram din plin. Va fi prin urmare o lege a firii ca reunificarea sa poarte coroana regilor etnici.

  F-27: Cei care vorbesc, azi, de posibilitatea reinnodarii institutiei monarhice spun o jumatate de adevar, deci sustin o minciuna. Ei omit ca ruperea firulului regalitatii a fost cu mai mult timp in urma, prin ruperea ei de regii pamanteni. Acel fir ar trebui legat, nu al regilor straini, care ne-au vasalizat, Vestului sau Estului, si au cedat teritorii etnice.

  F-28: De ce dupa regele Decebal occidentalii nu ne-au mai onorat conducatorii cu titlul de rege? Din cauza arogantei regilor vestici si a dispretului lor in ceea ce ne priveste (pe care le vedem si la liderii occidentali de astazi). Scopul lor manipulator a fost sa ne puna cat mai jos intr-un insultator clasament in care regii imperiali sa fie in frunte, ca niste “civilizatori” care se raportau la niste “primitivi”, numai buni sa fie supusi si condusi.

  F-29: Cine a vazut filmul cu regele Mihai Viteazul a vazut si inteles repede aceste arogante neindreptatite ale regilor din proximitatea vestica, care pretindeau si exercitau suzeranitatea asupra Transilvaniei, desi originara si majoritara era daco-româna. Erau cu nasul pe sus, dar faceau pe ei de frica otomanilor, de care de multe ori ii scapa vitejia daco-românilor. Dar nu vroiau sa ne aiba ca egali, cu regi etnici care sa fie egalii regilor vestici. Ne considerau “inferiori”, care nu meritau sa aiba un rege, decat daca era vestic.

  F-30: A fost in traditiile tuturor neamurilor si timpurilor ca unui lider militar sa i se acorde gradul militar suprem in urma aducerii de teritorii straine ca prada de razboi. Acele vremuri au trecut, ireversibil. Nu si posibilitatea reunificarii teritoriilor etnice romanesti de catre un lider politic etnic roman. Cred ca liderului politic etnic, indiferent cum il numim, acum, presedinte, premier, sef de partid, care va face reunificarea tuturor teritoriilor romanesti, i s-ar putea acorda magistratura istorica suprema de rege etnic.

  F-31: Regele etnic va trebui sa primeasca binecuvantarea si coroana din parte Bisericii Ortodoxe. Va trebui sa ne smulgem de pe ochi panza cu care ne-au fost acoperiti prin cele doua concepte toxice ca origine, “presedintie” si “laicitate”, probabil mai putin in unele parti, unde inteligenta etnica a facut ca ele sa fie metabolizate etnic si adaptate la neam.

  F-32: Caci ce a insemnat “presedintia”, dupa 1776, a carei miza a fost imitatia toxica? Posibilitatea ca unui popor sa i se impuna un conducator strain ca etnie, religie sau rasa, prin mitul asa-ziselor “alegeri”. In urma simulacrului, poporul in cauza era strans legat la ochi cu naframa “democratiei” (vai!, ce inselatorie, pentru ca democratia e pentru indigenii dinauntru, nu pentru alogenii din afara!) si devenea sclav, iar tara sa colonie.

  F-33: Va amintiti cum se vaita ipocrit cel care a devenit primul presedinte negru al americanilor? “Oh, ce alegeri grele au fost, dar le-am castigat!”. Acel personaj de teatru politic se “autolegitima”. Dar nu a fost de ajuns. “Alesul” a inceput sa-i traga si pe ai lui, ca minoritate dominanta, in carca majoritatii covarsitoare a poporului american. Cocotat unde nu-i era locul, s-a obraznicit si a inceput sa-i suiere acuzatia de “rasist” poporului american, care il “alesese”. Inselatoria a functionat si a fost validata ca “realitate”.

  F-34: “Laicitatea” a fost scornita si scrisa de catre aceiasi plasmuitori, in acelasi text cu pretentii “fondatoare”, menit imitatiei toxice, de catre viitorime. Ca si “presedintia”, care urmarea distrugerea institutiei regalitatii, “laicitatea” tintea slabirea si disparitia alteritatii religioase, in favoarea unei singure religii, a unui singur popor, asa-zis “ales”.

  F-35: Statul si Biserica au fost si sunt cei doi pastratori ai neamului. Statul se ocupa de nevoile corpului fizic (trupului) neamului, de hrana, protectie, adapost. Biserica se ocupa de nevoile sufletului, individual si colectiv. Sufletul neamului, ca si al individului, este o entitate subtila, de origine divina. Sufletul colectiv este identitatea si memoria neamului.

  F-36: Ruperea Statului de Biserica a fost rauvoitoare, urmarind slabirea, napadirea si deperspectivarea acestora. “Laicitatea” a rupt unitatea dintre trup si suflet, facandu-le deopotriva vulnerabile. Ea a deschis posibilitatea slabirii si imbolnavirii sufletului de neam, care sunt precursoare ale suferintelor si sfarsitului corpului fizic al neamului. Scopul secret al laicizarii este de progresiune a alterarii identitatii si imunitatii etnice, prin care sa uitam cine suntem si sa nu mai recunoastem agentii straini care tintesc controlul ostil, de accelerare a deteriorararii busolei morale, care ne fereste de rataciri si esuari. Este lesne de inteles ca daca Biserica Ortodoxa Romana ar fi fost lasata la postul ei, de pastratoare si protectoare a neamului si a credintei, cazurile de sionizare si talmudizare a leadershipului romanesc, cu urmari dintre cele mai grave pentru elita neamului, eliticide si exterministe, nu ar fi avut loc. De aici se desprinde invatamantul, care gandesc ca ar trebui sa aiba o transpunere constitutionala, ca liderul suprem al neamului romanesc sa obtina binecuvantarea si ungerea din partea bisericii noastre ortodoxe.

  F-37: Misiunea generatiei noastre si a celor urmatoare este sa refacem si sa consolidam legaturile dintre Statul Roman si Biserica Ortodoxa Romana, in asa fel ca cele doua institutii primare ale pastrarii si protectiei integritatii neamului romanesc sa se preocupe in sinergie de sanatatea trupului si sufletului acestuia. Sunt multe cai prin care ne putem indeplini acest scop strategic fundamental. Unele mai usoare si mai rapide, altele mai grele si mai lente, in functie de resurse si restrictii (mai ales externe, in ultimul caz). De aici, si sacrificiile sunt diferite. Dar sa nu uitam ca toate caile duc catre varful muntelui si ca atingerea acestui scop final este, in definitiv, lucrul cel mai important. In acelasi timp, statul national, regii pamanteni si biserica neamului ar putea fi cai si pentru renasterea europenilor. Un indiciu de inceput promitator pare sa fie Franta lui Macron I, care a evocat necesitatea unei apropieri dintre Statul Francez si Biserica Catolica Franceza.

  Apreciază

  • Foarte solid comentariul dvs, dar sa fim realisti….cine urmeaza dupa custodele coroanei ? Nicolae ? Greu de imaginat acest derbedeu crescut pe coclauri straine la nivelul unui Rege Etnic.
   Ne ramane Biserica Ortodoxa Romana ca singur pilon credibil al romanismului.

   Apreciază

   • De ce trebuie sa mistocariti atunci cand cineva va da clasa ? In vecii vecilor nu veti reusi sa scrieti ceva coerent si argumentat, desi putem sa nu fim intototdeauna de acord, precum distinsul nostru coleg.
    George Ban….apropo, pe cine vezi candidat al PSD la prezidentialele din 2019 ?

    Apreciază

 20. Regele Etnic: O utopie! O reintregire a tarii nu mai poate fi acum, în zilele noastre, opera unui singur om. Și CINE va decide care ESTE OMUL care merita titlul de Rege Etnic? Se vor face alegeri? Ce garanție va avea poporul ca urmașii celui eventual ales sau numit vor fi la fel de buni?
  Aceste „teze” (cata trufie!) nu par a fi în stilul „fragmentarium”. Ce s-a întâmplat? Sau, vorba ceea, „Nu ești tu când ti-e foame!” ?

  Apreciază

  • Aici trebuia sa postez:
   De ce trebuie sa mistocariti atunci cand cineva va da clasa ? In vecii vecilor nu veti reusi sa scrieti ceva coerent si argumentat, desi putem sa nu fim intototdeauna de acord, precum distinsul nostru coleg.
   George Ban….apropo, pe cine vezi candidat al PSD la prezidentialele din 2019 ?

   Apreciază

  • George Ban, doar atat?!… E o discutie, cu pro si contra. De undeva trebuie inceput. Nu ma mai intereseaza de mult epitetele sau critica goala, ci doar brainstormingul, ideile, solutiile. Discutia e primul lucru, intr-o situatie de criza sau de blocaj institutional, mai ales daca acesta din urma este sistemic, deci cronic. Ori discutia vi se pare o „trufie”?! Iertati-ma!, dar cum bine sesiza cineva pe Contributors, „corectitudinea politica”, care observ ca va da tarcoale( regii etnici, id est liderii etnici nu mai sunt/nu ar mai fi la moda!), ascunde in ea un totalitarism cu nimic diferit de cel din manual.

   Regele etnic sau liderul etnic? Nu stiu cat de profund intelegeti raporturile dintre personalitate si mase. Sau, intr-o forma mai cunoscuta, relatiile lider-partid-clasa-masa. Mi-e teama de ce e mai rau, ca nu stiti ca masa de oameni fara o personalitate puternica este o turma (v. cel putin Gustave Le Bon, „Psihologia multimilor”, o chestiune de „alfabet”, pentru ca intre timp au aparut si alte elaborari, mai sofisticate si mai manipulatoare). Sau in privinta istoriei, ca aceasta se repeta, dar nu in forme identice (v. spirala progresului). Este exact ceea ce am sugerat prin metafora multitudinii de cai prin care se ajunge in varful muntelui. Cu alte cuvinte, nu exclud, ci presupun alegerea, din varii optiuni.

   Nu va plac sau vi se par nepotriviti „regii etnici”? Perfect!, dar veniti cu ceva diferit, substantial si argumentat, cu o schimbare de paradigma privind sistemul politic, care sa ne ofere ceva din parghiile de care dispun americanii si chinezii in privinta centralizarii si unificarii folosirii resurselor. Dar va mai sugerez o analiza, prin care sa re/decoperiti cate de multe lucruri din trecut le-am preluat sub un alt nume (v. chestiunea fondului care poate fi turnat in „n” forme). Sunt inclinat sa cred ca puteti replica prin ceva de genul: Noi avem un sistem, cel atlantic, al guvernarii prin haos si crize – care sunt doar aparente! -, prin scindarea antagonista putere-opozitie, in loc ca acestea sa fie complementare. Dar va spun, este un model fara viitor, pentru ca el nu mai poate hrani decat decadenta. Este adevarat, modelul chinez hraneste progresul, dar noi suntem europeni, cu valori ceva mai „echilibrate”, desi cred ca pana si „centrul” si „extremele” politice ar trebui redefinite, daca vrem sa iesim dintr-un stau quo care ne-a fost impus.

   Apreciază

   • Nu sunt deloc impotriva unui LIDER Etnic, dimpotriva, sustin cu tarie ca Romania trebuie condusa de un roman! Dar REGE Etnic, desi ar aduce si unele avantaje, este, inca o data, o utopie. La fel ca si COMUNISMUL!

    Apreciază

   • Comunismul nu este o utopie, tinde deja să devină realitate. Cred că intrăm într-un gen de comunism capitalist de stat, cea mai atroce versiune posibilă pentru că este diseminat chiar de la bază, inclusiv prin rețelele de socializare. Se pare că și acest tipar va eșua, au și apărut primele semne de trezire a cetățenilor la realitate.

    Apreciat de 1 persoană

   • Da, impartasesc pe deplin ideea (am si argumentat de mai multe ori pe subiect), care a fost emisa de unul dintre marii nostri oameni politici si de stat, potrivit careia comunismul a fost de fapt un capitalism monopolist de stat.

    Apreciază

  • La momentul acesta avem vreo garantie ca urmatorul presedinte va fi mai bun ca Baronul Munchausen ?

   Nu trebuie ales vreun rege , exista un urmas al regelui , cei drept de sex feminin , dar sper ca misoginismul nu mai este o problema in 2018 , in Romana.Daca se poate in UK de ce nu s-ar putea si aici.
   Si da , cu aceasta femeie regina , basarabenii ar da in parlament o hotarare de reunificare , asta cred.
   Banuiesc ca acel conflict ucraineano-rus nu le cade bine zilele astea.

   Ce , in 1918 a luat Romania cu forta vreun teritoriu , s-a unit cu forta cu cineva?
   Oamenii au decis ca vor unirea cu tara mama si toata lumea a fost de acord.

   Contextul extern s-ar putea sa ne fie prielnic pentru reunificare.O conditie ar fi ca cineva sa si vrea sa faca si sa nu urmareasca un profit electoral din asta.

   ETAPE (asa vad eu lucrurile):
   1.Reforma constitutionala , reintrarea in legalitate , editarea unei constitutii regale si ajustarea ei la timpurile actuale.Nu e nevoie de referendum sa aprobi acest proces.
   2.Inscaunarea Reginei
   3.Declaratie a parlamentului basarabean pentru unirea cu tara , cu acceptarea de aici.
   4.Incoronarea reginei la exact 100 de ani dupa evenimentul din 1922 , in granitele normale , si intrarea in vigoare a unei forme finale a constitutiei.

   Urmari:
   -reintregirea Romaniei
   -cresterea capacitatilor de productie in agricultura
   -cresterea capacitatii de aparare
   -cresterea influentei Romaniei in plan international
   -cresterea PIB
   -resetul sistemelor interne de orice fel , pot fi corectate toate aberatiile deodata.

   Pentru extern exista profit in asta:
   -cresterea capacitatii de lupta a NATO si apropierea de Rusia fizic
   -extinderea pietei de desfacere a UE

   Apreciază

 21. E benefic intotdeauna sa iesi din realitatea ta de zi cu zi si sa iti bucuri ochiul cu frumusetile planetei. Planeta ne uneste 🙂

  Aproape de dvs., continua eforturile de normalizare intre cele doua Corei, cu sprijinul masiv al SUA. Inteleg ca se continua cu demilitarizarea, insa mai trebuie lucrat la incredere, si aici se important ca liderii sa continue sa se vada si sa emita semnale de detensionare si cooperare.

  Presedintele Chinei a afirmat ca, republica chineza nu va incerca niciodata sa aibe hegemonie in relatiile cu alte state. O declaratie frumoasa, pacifista, dar din pacate realitatea arata ca aceasta mare putere incearca sa obtina hegemonie in ce priveste tehnologia de virf, si continua razboiul cibernetic. Chiar azi am citit ca hackeri chinezi au furat date din servere UE. Deci, o mare distanta intre declaratii si fapte. Mai mult, China nu se retrage de pe insulele artificial create in Marea Chinei, pentru a ii oferi acestei puteri avantajul celui care controleaza zona. Ai spune chiar in mod hegemonic. Nu degeaba vietnamezii sunt foarte atenti la ce face China.

  Ocupati cu Brexitul, Junker & Timmermans au obosit si parca ii ia somnul cind se discuta despre crizele din UE. Americanii vad si ei oboseala, si stiu bine ca atunci cind Europa transpira, Rusia aspira, de obicei impreuna cu Germania, si tot de obicei pe spinarea tarilor mici din UE care nu ling cizme nemtesti sau rusesti, asa cum exceleaza dl. Viktor Orban. V-am spus eu ca Merkel s-a culcat „suparata” pe atacul rusilor asupra vaselor ucraeniene, dar a avut vise cu multe gaze (rusesti) si a uitat de suparare a doua zi?

  Se pare ca in viitorul apropiat ne paste o recesiune, desi inca nu s-a copt. Se vorbeste despre increderea redusa a cumparatorilor (in SUA), dar pe cealalta parte exista incredere conform bursei din NY. E un inceput de declin in ce priveste piata imobiliara din SUA, inclusiv in Canada unde numarul de case vindute este semnificativ mai mic, dupa ce guvernul a introdus reglementari care sa raceasca piata asta, unde preturile la case o luase serios in sus. Iar o recesiune va fi dura cu economiile exportatoare (Germania), si cu economiile pe baza de export de resurse naturale, pentru ca va scadea pretul la petrol cu cerere diminuata (Rusia).

  Romania are insa o alta sansa, daca stie sa se descatusheze, si sa construiasca pentru ea si romani, impreuna cu prietenii ei statornici: SUA, Israel, UK si poate cine stie, se va alatura si Franta la un moment dat, obosita de atitea „reforme” care o tin ocupata de la a vedea mai larg,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.