42 de gânduri despre “Astăzi, la ora 12, la „Adevărul live”

  1. Iran: Rachetele balistice, pilon al securitatii regionale. Statutul de stat intraregional nu poate fi sanctionat sau exonerat in privinta responsabilitatii fata de securitatea si integritatea Orientului Mijlociu

    Retragerea unilaterala si ostila a SUA din acordul nuclear iranian a sensibilizat, factual si contrafactual, o noua abordare, care pune in conexiune nemijlocita securitatea Iranului si securitatea Orientului Mijlociu. In vechea abordare, fundamental gresita, Iranul a fost privit ca un outsider, ca si cand nu ar face parte din regiune si din responsabilitatea privind securitatea Orientului Mijlociu. Tratarea unui stat intra-regional ca exterior si a unuia extra-regional ca interior este o rasturnare sau inversare de logica. Securitatea regiunii oriental-mijlocii afecteaza si depinde de securitatea fiecarei parti a regiunii. Aceasta realitate este neescamotabila. Ea determina cooperarea de securitate a statelor regionale si impartirea intre acestea a responsabilitatilor privind securitatea comuna. Iranului nu-i poate fi refuzat rolul natural, geografic de pilon de securitate al regiunii Orientului Mijlociu.

    Istoria de peste un deceniu a razboaielor americane “preventive” care au devastat Orientul Mijlociu a evidentiat necesitatea unor piloni regionali indigeni si cooperativi ai securitatii Casei Comune Est-Mijlocii. Statele din Orientul Mijlociu nu pot fi spectatoare la amenintarile comune care le pun in pericol securitatea comuna. Niciun stat din regiune nu poate fi considerat sau tratat ca un outsider, in afara responsabilitatii pentru securitatea Casei comune regionale, din care providenta si geografia au decis sa faca parte.

    Iranul va trebui prin urmare sa contribuie la umplerea bresei de securitate regionale. Aceasta bresa a fost posibila datorita absentei Iranului din potentialul regional de securitate, satisfacator, de altfel, in dimensiunea sa integrala. Ea a fost favorizata, probabil ca si ascunsa, de lacuna din vechea abordare regionala, care a tratat Iranul ca si cand nu ar fi facut parte din Orientului Mijlociu si nu ar fi avut responsabilitati fata de securitatea comuna. Securitatea regionala trebuie abordata in termenii reali ai co-responsabilitatii si co-securitatii, pentru toate statele din Orientul Mijlociu. In aceasta noua abordare, programul iranian de rachete balistice trebuie privit ca avand valente duble, atat pentru securitatea Iranului, cat si pentru securitatea regiunii Orientului Mijlociu. Iranul nu poate fi sanctionat sau exonerat pentru ori de responsabilitatea sa de cosecuritate, ca stat intraregional. Securitatea regiunii este indivizibila si contributiile tarilor intraregionale sunt proportionale si complementare.

  2. Traim vremuri ciudate. Este clar ca in viitor vom fi rezultatul experimentelor de astazi.Nu vom mai avea voie sa fim pro tara .La varf toata conducerea pare incapabila sa faca un proiect de tara.Tot au tendinta de a se plange altor tari,ca niste milogi.Tineretul allege calea cea mai usoara,emigrarea.Sant usor inspaimantat de ce va urma.Nu credeam ca deschiderea granitelor va duce la afundarea poporului nostru.Sansele de creare a unei adevarate elite care sa prea fraile acestei tari sant egale cu zero.

  3. Octombrie – decembrie 2001 , doar oameni cu o memorie patologica ca a mea isi amintesc de ” Alianta Nordului ” din Afganistan ( CIA , daca-mi permiteti ) formata din triburi tadjice si uzbece trimise sa ia Kabulul de la talibanii pashtuni ( si detaliul cu cateva sute de amarati elevi din scoli coranice lasati sa se sufoce in containere de comandantul ” Aliantei Nordului ” Dostom , lucru care oribila pana si presa britanica in 2001 sau singurele pierderi americane din campania din Afganistan in 2001 , doi instructori CIA in civil linsati la vizita unei inchisori a ” Aliantei Nordului ” ) .
    Macar daca bietii urmasi ai ” Conventiei Democratice ” ( alt titlu copiat si tradus din engleza in romana ) ar fi avut mai multa imaginatie in loc de aceasta ” Alianta a Vestului ” . Deosebit de responsabili si cerebrali , Robu – Bolojan – Boc – Falca si ” Alianta Vestului ” a lor .
    Corina Cretu spune clar ca nu este nevoie de asemenea zisa ” structura ” pentru a avea finantari pentru proiecte mari , ca partenerul pentru Comisie este guvernul roman ( nu avem regiuni ) si ca deja cele 4 orase primesc fonduri UE prin guvernul roman : 55 milioane de euro Timisoara sau 36 de milioane de euro Oradea .

  4. Am vazut imagini cu extragerile de completuri (sau cum le-o zice) la Inalta Curte.
    Suntem in 2018 , si totusi acolo tot ce era extras nu era introdus printr-un laptop intr-un sistem sau intr-un Excel , ci era scris de mana pe niste foi 🤓 .

    Presedintele tipa din strainatate de OUG-uri , ca incalca Constitutia , in timp ce inca n-a semnat numirile celor 2 ministri , conform Constitutiei .

    Reinstaurarea monarhiei poate fi un proiect de tara cu scopul redobandirii statutului de stat si nu de colonie.

    Apropo in Constitutia din 1923 , Titlul I , Art.3 , zice asa : ” Teritoriul Romaniei nu se poate coloniza cu populatiuni de ginta straina”

    • S9i Constitutia actuala :
      ARTICOLUL 3
      (1) Teritoriul României este inalienabil.

      (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

      (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

      (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

  5. Era anul 2012 și Gușă intra pe orbita falsului mediatic. El și asociatul lui, Maricel Păcurariu, furau Realitatea TV de la Vântu și prindeau podiumul șarlatanilor din liga mare, acolo unde doar mogulii de presă îndrăzniseră să calce.

    Realitatea TV a fost o mașinărie în care Vântu a injectat sume nebunești și pe care Kövesi, Coldea și Băsescu și-au dorit-o. În telenovela judiciară care a urmat, Serviciile au tras de Realitatea TV ba cu mîinile lui Sebastian Ghiță, ba cu ale lui Elan Schwarzenberg, ba, la final, cu ale cuplului Gușă-Păcurariu. Generalii bătrîni care se țineau de Gușă și de Păcurariu, ca în “Ridichea uriașă”, au tras mai tare decît ofițerii nerăbdători care trăgeau de Ghiță, așa că Ghiță și-a descleștat mîinile, iar Realitatea TV a ajuns la Gușă, care s-a rostogolit cu ea în brațe peste Păcurariu și peste ceilalți complici.

    Apoi, Gușă a făcut ceea ce dovedise deja că știe să facă: a scos televiziunea la produs. A închiriat-o, după bătaia vîntului politic, unui clan sau altuia. Foloasele au fost în primul rînd judiciare, fiindcă dosarul deschis de DNA a încetat să înainteze, deși acuzațiile de furt și fals erau grave, iar probele clare. Mai mult, asociatul Lui Gușă, Maricel Păcurariu, care ducea în cîrcă o condamnare pentru furt din Poșta Română, avea nevoie de o pușcărie lină. Realitatea TV a trecut, așadar, de partea regimului Iohannis, iar DNA a pus batista pe țambal. Păcurariu a fost eliberat la jumătatea pedepsei. Cu această ocazie, DNA a încălcat legea nefăcînd recurs la punerea lui în libertate.

    În același timp, pe partea economică, Realitatea TV a avut întreaga complicitate a fiscului și a judecătorului sindic. Societatea comercială se afla în insolvență, însă n-a plătit niciodată datoriile curente, adică taxele și impozitele pe salarii la stat, așa cum cere legea. A acumulat noi datorii. Durata maximă permisă de lege pentru insolvență a fost depășită cu trei ani fără ca lui Gușă să i se clintească, dacă ar fi avut, un fir de păr în cap. O serie de acțiuni în instanță întreprinse de avocatul Piperea au fost respinse de judecătoarea Moncea, făptura care tergiversează dosarul acestei insolvențe de șapte ani. Ea a fost, într-un tîrziu, găsită vinovată de secția pentru procurori a CSM în urma a 17 sesizări ale Inspecției Judiciare în speța Realitatea TV.

    La adăpostul și în schimbul acestei protecții politico-judiciare, Gușă a amenajat în Realitatea TV un platou de propagandă în favoarea regimului Iohannis, vizibil, ca și Zidul Chinezesc, de pe Lună. Instalația a fost alimentată cu veleitari și acoperiți, dar, din păcate, și cu jurnaliști care, pe vremuri, știau să păstreze o anume decență a meseriei.

    Chiar dacă o expertiză criminalistică din 2017, adăugată la dosar, arată că Gușă a dobîndit Realitatea TV printr-o semnătură falsă, chiar dacă, în 2018, din dosarul din 2013 s-a disjuns un alt dosar dedicat aceleiași spețe și chiar dacă o nouă ordonanță a procurorilor DNA din martie 2018 spune răspicat că acel contract de cesiune a Realității TV e falsificat de Gușă și Păcurariu, lucrurile continuă să băltească, după șase ani de la deschiderea dosarului. Gușă își vede nestingherit de analizele lui scremute. Cînd patronului îi vine să se deșerte pe micul ecran, toți redactorii se dau la o parte fără să îndrăznească să-i ridice colacul.

    Realitatea TV merge înainte, așa cum a mers și cînd termenul de faliment, prescris de noua lege a insolvenței, s-a împlinit pe 14 noiembrie. Legea pe care telespectatorii o aud invocată în psalmii statului de drept, cîntați în studiourile Realității TV, e ultimul lucru pe care Gușă și Păcurariu se gîndesc să-l respecte. Dosarele Realității TV sînt ținute la sertar fiindcă acest post a ajuns principalul canal de susținere a lui Klaus Iohannis. DNA așteaptă, pe față, să se prescrie faptele penale. Pe de altă parte, cîtă vreme procesul penal nu e încheiat, procesul civil, cel legat de bani, de datorii la stat, la creditorii privați, și de faliment, nu poate fi început. În acest șah înghețat, protejat de magistrați care încalcă legea, protejați, la rîndul lor, de ofițeri care încalcă legea, Realitatea TV își vede de comerțul ei politic.

    Pe lîngă clientul major de la Cotroceni, postul servește, cînd se ivește ocazia, și interese din matricea rusă. În 2013, de exemplu, cînd Chevron a încercat să exploateze gaze de șist în Moldova, Rusia și-a activat rețeaua civică de asalt. Investiția americanilor a fost oprită, iar în avangarda atacului mediatic a stat Realitatea TV, răvășită toată de cauza ecologiștilor lipiți pămîntului din Pungești.

    Povestea rusească a lui Gușă Cozmin Horea, proxenetul media format la școala bunicului securist Iulian Vlad, e o rană deschisă în obrazul siguranței naționale. Gușă n-a fost explicat destul de Servicii, și nici de magistrați. Din fericire, cele două vocații ale lui – arivismul și impostura – se contrabalansează, iar limitele personajului sînt restrînse de propria natură. Cercetările, însă, continuă. Dacă, așa cum pretinde, Rusia e a doua lui patrie, rămîne neclar care e, totuși, prima.
    Mai multe…şi deloc mărunte la :
    https://www.catavencii.ro/cozmin-infractorovici-gusa/#comment-126618

    • Poate că ar trebui să se sesizeze , dacă nu din oficiu, măcar la atenţiomarea cuiva, organele în drept, dacă n-ar fi de drepţi, în legătură cu emisiunile tembele ale postului realitatea tv de unde se incită pe faţă la revoltă pentru răsturnarea ordinii de drept ! Ceea ce face Guşă cu invutaţii săi reprezintă încălcări fragrante ale ordinii statale, cu îndemnuri directe la molestarea nu numai a politicienilor social-democraţi, dar şi ai şefilor unor instituţii publice de ordine şi apărare a Ţării ! Este inadmisibil ca un astfel de comportament antiguvernamental, chiar antistatal să fie tolerat în asemenea hal de cei în drept !
      Dacă nu mai e loc în penitenciare, măcar în spitale de specialitate, cu mânecile la spate, tot ar trebui să ajungă asemenea derbedei media !

    • O comparație între revendicările Vestelor Galbene vs. #REZIST România.
      De văzut mai ales revendicările Vestelor galbene…..

  6. Radu Humor – Statul Securist are , in plus de mogulul Gusa si Realitatea , sprijinul mogulilor Digi , Pro TV – Ziarul Financiar – MediaPro ( Sarbu ) , Burci ( Adevarul , Prima TV ) , Stirile TVR ( un cuib de sorosisti basisti cu sos 2012-2018 ) , grupul de presa elvetian Ringier ( Capital , Gazeta Sporturilor ) tot ce inseamna informatie pe Internet – ziare.com , hotnews , Mediafax , plus ONG-urile cu vad comercial la aceleasi televiziuni – Pro Infrastructura , Construim Romania ,plus zise ONG-uri ecologiste care vor fi trimise la atac cu varii pretexte , de la limitarea numarului de ursi ( copiii sorosistilor nu pleaca la scoala pe jos prin padure , ca la Tusnad , si nici nu pazesc oi si vaci pe camp , ca la Prundu Bargaului iar sorosistii nu pleaca la drumetii pe jos la Lacul Sfanta Ana , nici in vizite la Sovata , ci fac drumetii la Vancouver sau Venetia ) la proiectele de infrastructura initiate de guvernele PSD , vezi mari ucigatoare de mediu .
    Ce au in comun cei ce lucreaza acolo sunt o incultura , o iresponsabilitate si o ignoranta iesite din comun .
    PS – o stire buna la schimb – Autostrada Ploiesti – Bucuresti intra azi in Capitala , 6,5 noi km inaugurati in intravilanul Bucurestiului .
    Asta inseamna ca accesul la autostrada este mult mai usor din Bucuresti si ca aceasta mare investitie ( 500 milioane de euro ) terminata in 2012 va putea fi folosita mai mult decat periculosul drum national 1 .
    Deci 56 de km de autostrada inaugurati in 2018 – inceputi intre 2010 si 2014 – anul viitor poate 90 ( Deva – Lugoj plus Sebes Alba Iulia si Iernut – Campia Turzii ) – inceputi in 2014 – in 2020 restul de 20 inceputi in 2014 – si apoi … nimic – pentru ca nu avem nici un nou santier inceput din 2014 !

  7. George Ban
    Nu ai fi mers acolo pentru că, probabil, nu ai fi știut ce să spui. Domnul Năstase face bine că se adresează tuturor românilor, indiferent de simpatiile lor politice. Doar n-o să rămână prizonier în cercul semi închis al unui blog. Totuși, Adrian Năstase este un expremier al României, să ,,nu uiți Darie” niciodată acest adevăr. (Z)

  8. Mircea Popescu

    Era sa scriu ,,exceptional” citind replica dvs adresata colegului trexsr, dar am vazut:

    ,,nu s-ar putea ”concesiona” teritoriul național al țărilor emitente de refugiați, țărilor receptoare de refugiați pentru a fi administrate în așa fel încât să se creeze o existență confortabilă cetățenilor, adică medii propice ca în țările în care se caută refugiu?”

    Bineinteles ca nu, stimate coleg, ideea aceasta intrand in contradictie si cu viziunea dvs despre primatul statelor nationale. Va reamintesc ca, anterior razboaielor preventive americane, in Siria, Irak, Libia, etc, exista o macrostabilitate, asigurate de regimuri contestate in Occident, dar capabile sa tina sub control status quo-ul social. Culmea, multe decenii Occidentul a facut afaceri cu lideri autoritari si dictatori arabi, cum a facut-o si cu cei din estul Europei, trecand peste principiile ramase la stadiul din inscrisuri ingalbenite de timp si acoperite de praful istoriei.
    Exact asta e problema: Administratiile straine au facut mai mult rau, decat bine, oriunde pe mapamond. De aceea s-au si destramat imperiile. Administratia austro-ungara si-a dovedit limitele in Transilvania, iar cea romaneasca, din anii 40′, si-a ostilizat o mare parte a populatiei din Basarabia. Forta demoleaza, dar nu construieste nicaieri, pentru ca doar sperie, nu convinge.

    • ps
      Si in prezent, Donald Trump a tras fermoarul intre buze si nu sufla o vorba despre regimul autocratic din Arabia Saudita. Mucles total. Cand e vorba de miliarde, arme si influenta, nimic nu mai starneste lacrimile Washingtonului. Dar cand China tinde sa rivalizeze economic si comercial cu SUA, incep si americanii sa-si aminteasca de…principii (a se citi necompetitivitate comerciala americana) pe fondul noii strategii a spionilor americani: invocarea spionitei altora pentru a distrage atentia de la adevaratul Big Brother.
      Apropo, stiti de ce este suparata atat de vehement administratia Trump pe Huawei ? Pentru ca echipamentele si telefoanele chinezesti sunt foarte bine criptate, iar un posesor de telefon made in China nu mai poate fi interceptat cu usurinta de ,,antenele” NSA, CIA, FBI, CKT, VVR, MMR, ETC…. (Z)

      • Asta ti s-a comunicat ca trebuie spus aici pe blog? Ca americanii…bad, iar chienzii…horosho?
        Din vremuri imemoriale oamenii au furat idei si tehnologie unii de la altii. De aia a evoluat chestia cu intellectual property rights. Ce a facut China si spionii ei ? Au furat tehnologie americana si occidentala, si au vindut produsele lor ieftin. Asta a facut Huawei de la inceput, pina a reusit sa isi spele imaginea. Huawei este practic o companie de stat, desi se da privata, ea este condusa de la centru, de partidul comunist chinez, ca sa promoveze interese national-economice chinezesti in lume. Iar interesul guvernului chinez este sa domine, si sa obtina suprematia, inclusiv prin mijloace neortodoxe, cum ar fi furat de date prin instalatii Huawei si nu numai.

        O sa spui ca si americanii fac la fel. Probabil, si in cazul asta prefer si aleg sa fiu cu americanii, decit cu chinezii, care au o alta cultura si interese nationale pe care nu le impartasesc.

        Razboiul economic continua, iar frontul tehnologic, si in special AI este foarte aprig. Cine are big data, conduce.

        https://www.businessinsider.com/why-huawei-not-sold-in-united-states-2018-12#over-the-years-though-huawei-has-faced-numerous-accusations-relating-to-espionage-and-surveillance-from-countries-around-the-world-3

    • Ba tu esti in toaNte mintile lu tine cva cand scrii ca cum „(administratia) cea romaneasca, din anii 40′, si-a ostilizat o mare parte a populatiei din Basarabia” ?
      Bas tu esti in stare sa gasesti Basarabia pe harta?

      Care mare parte a populatiei ma?!

      Ca u am creescut printre refugiati basarabeni – romani, rusi, evrei si ce mai incapea prin Basarabia (inclusiv un very british Victor Kent). Da ma evrei basarabeni fugiti peste Prut …. cand inca Antonescu mai era Conducatorul Statului.

  9. Mai tineti minte ca a fots un scandal in legatura cu Spitalul ”Sfânta Maria”? Ca aia de la ”Sfânta Maria” doreau sa faca trabsplant deplamn si nu se poate, nu se poate in Romania?
    Medicii de la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” au efectuat al patrulea transplant de plămâni din acest an. https://www.cotidianul.ro/al-patrulea-transplant-de-plamani-la-sfanta-maria/
    Na ca se poate. adica ce nu se pitea cu un guver4n „european” de „tehnocrati” cica al mai bun de 30 sau m70 ani incoa se poate cu givernul consud de teleormaneanca cu „coafura de babuin”!

    De uns e vede ca in Romania „babuinii” de Teleroman suntsuperiroi „intelectualilor eRRorpeni”!

    A da.. ar fi cazul ca domnul Vlad Voiculescu sa explice cum, totusi, spitalele romaneşti eraubuine pentru colectarea de organe pentru uzul Eurotransplant .. desi sew stie ca e pline de nozocomiale.
    Ca e cam minune.

    • Nenorocitul de Szabyn Gyerman ( diploma de Istorie la Craiova , el , marele regionalist anti-Romania ) scria chiar , la un nou transplant in vara lui 2018 ( declarat imposibil de omul de stat ciolosist Voiculescu ) ca , prin acest transplant ” Statul Roman se infunda tot mai mult in ticalosie ” ?!

  10. Rezolutia adoptata de Camera Reprezentantilor SUA cu ocazia sarbatoririi centenarului Unirii, este nu doar o reafirmare a parteneriatului strategic intre cele doua tari, dar si o garantie de securitate pentru suveranitatea si integritatea Romaniei. Nici Bundestagul german, nici Duma ruseasca nu au sarbatorit in nici un fel un moment fundamental in Istoria Romanilor. Ca sa stim cine ne sunt prietenii, sa nu uitam ca SUA intotdeauna ne-au sprijinit idealurile nationale.

    H.Res. 1178: Celebrating the centennial of Romania’s Great Union of 1918 and reaffirming the strategic partnership between the United States and Romania.

    „…Whereas the centennial anniversary of Romanian unification represents a historical milestone to be lauded and celebrated

    the House of Representatives celebrates the 100th anniversary of Romania’s Great Union of 1918 and values the opportunity to remember the courageous and remarkable individuals that made it possible; honors the resolve and sacrifice of all Romanians, who valiantly fought for the fulfillment of their democratic aspirations of freedom and unity; reaffirms the close bonds between the United States and Romania, based on their common commitment to the principles of freedom and democracy; and reaffirms the desire of the House to continue strengthening the strategic partnership between the United States and Romania and to inspire future generations to cherish, preserve, and develop the historic friendship between our two nations.”

    https://www.govtrack.us/congress/bills/115/hres1178

  11. Afacerea Brexit: Stilurile de stors si smuls

    Brexitul ar putea deveni afacerea secolului. Problema principala si reala a UK privind Brexitul este iesirea sau non-iesirea din UE. Referendumul fortat de Londra in 2016 a hotarat Brexitul. Cu acord sau fara acord este o chestiune secundara si ulterioara. Ea tine de interpretare si jocul politic. Dar calculul de acasa nu se potriveste niciodata cu cel din piata. Londra ar fi trebuit sa nu ignore ca interesului sau unilateral de Brexit ii sunt opozabile interesele multilaterale ale celorlalti 27 de membri ai UE.

    Acordul de Brexit pe care Londra l-a inaintat Bruxeless-ului si pe care ceilalti 27 l-au aprobat este o victorie majora a premierului britanic Theresa May. Este suprarealist ca Londra sa renunte la “medalia de argint” pe care o reprezinta acordul, cu gandul ca va obtine o renegociere care sa-i aduca “medalia de aur”. Si mai ciudat este ca o repriza de renegociere mizeaza unilateral pe concesii multilaterale prin care Londra sa fie lasata sa castige. Nicio repriza rejucata nu garanteaza un rezultat anume, ori mentinerea avantajului din cea anterioara.

    In acest cadru, insistentele reluate de Theresa May, care a agasat joi Bruxelles-ul cu noi solicitari privind acordul de Brexit, capata caracteristicile unui joc politic, de folosire a tehnicilor de stors si smuls in obtinerea de avantaje unilaterale. Londra a stors deja maxim de avantaje din acordul pe care l-a propus si l-a semnat. Din el nu mai poate fi stoarsa nicio picatura. Suprasolocitarea stoarcerii risca ruperea. Fara acordul deja incheiat, Brexitul s-ar putea transforma dintr-o afacere intr-un faliment. Ambele optiuni sunt la dispozitia Londrei.

  12. @ZeV,

    ei, uite asta e politica struțului! Cine vrea să construiască trebuie să se murdărească pe mâini. Când refuzi să-ți cunoşti duşmanul eşti un învins prin definiție. Mie mi-a venit rău când l-am văzut – nu pentru că am luat de bună porcăria asta, ci dintr-un sentiment de frustrare totală! Pentru că am înțeles ce înseamnă cu adevărat să n-ai limite, să calci pe cadavre, idei şi vieți. Nişte medici se pretează la asta, – de big pharma nu mai spun că ei sunt şacali! Nu vreți să vedeți dumneavoastră, nu vrea să vadă un lider de opinie, nu vor să vadă elitele şi să ia atitudine – au stomacul slab? Nervii fragezi? Atunci sunt nişte balegi calde de vacă! Închizându-se intr-o bulă mincinoasă şi confortabilă nimeni nu va realiza nimic pentru generațiile viitoare. Beliți ochii larg şi faceti-vă curaj să înfruntați lumea şi adevărurile!

    Aş vrea eu să fiu imună, o-ho! Aş vrea! Dar cum se spune, când vrei să-ți iasă bine o treabă, fă-o cu mâna ta! Cum bagă legea şi la noi (fiți fără grijă că se va întâmpla!), mă duc intins la notar să fac hârtie pentru toți, semnez petiții, ies in stradă, explic oricărui prost ce are de făcut pentru că orice bou merită să trăiască până când i se termină ața şi nimeni n-are dreptul să i-o taie!

    N-aveți decât să stați ca struțul, dar vă atenționez în legătură cu posteriorul rămas afară.

  13. Vin peste noi! Vor să ne transforme în vite! Băgați capul în nisip, doamne fereşte să scoateți nasul din cărți şi din casă! Fiți nişte flori şi nişte fluturaşi fragili! Aveți copii, nepoți? Țineți-i în casă dacă puteți! Nu-i nimic, stați acolo că vă bat ei la uşă îndată. Menghele se ascundea în Argentina, întâmplător?!
    http://www.stopmandatoryvaccination.com/mandatory-vaccination/argentina-creates-mandatory-vaccination-law-for-passport-id-drivers-license-school-more/

  14. trexsr spune:
    DECEMBRIE 14, 2018 LA 3:43 PM

    Intr-un razboi comercial global pierde toata lumea, in special cei ca mine, sau ca tine, adica, majoritatea cetatenilor oriunde ar fi. In America exista deja un sentiment de frustrare in crestere, deoarece sunt afectate IMM-uri, baza economiei in SUA, dar nu numai. In plus, fermierii americani au de suferit, urmare a extremismului si unilareralismului trumpist.
    ,,Pana si sistemul de banci centrale Fed a avertizat cu privire la urmarile negative ale masurilor impuse de Casa Alba.

    Cand costurile de productie pentru micile firme americane cresc, acestea ar putea fi obligate sa concedieze angajati. Ceea ce va avea consecinte atat pentru economia americana, cat si pentru cea mondiala.

    „Daca guvernarea Trump incearca sa creeze noi locuri de munca prin aceste masuri, atunci demersul nu a functionat deocamdata”, spune Karyn Page. Ea conduce firma de consultanta „Kansas Global”, care ajuta IMM-urile locale sa se pozitioneze mai bine pe piata globala.

    „Am auzit de la firme din Kansas ca preturile la otel si aluminiu au crescut cu 12 pana la 46 de procente dupa impunerea taxelor vamale punitive”, spune Page. Unele firme au dat deja afara angajati pentru a ramane competitive.

    De exporturi sunt afectati in Kansas mai ales producatorii de avioane, constructorii de masini si agricultorii. Aceste branse domina economia din statul vestic-mijlociu american.

    Pentru Karyn Page, taxele vamale nu sunt solutia: „Mi-as fi dorit ca presedintele Trump sa-si fi investit energia mai degraba in negocierea unor acorduri de liber schimb cu adevarat avantajoase.”
    …………………..
    ,,America exporta in China mai multa soia decat toate celelalte tari ale lumii la un loc. Cea mai mare parte din boabele de soia este produsa in Illinois. Pretul de vanzare al boabelor de soia a scazut masiv dupa anuntarea taxelor punitive.

    „Fermierii au serios de suferit. Este timpul sa se puna capat razboiului comercial”, cere Albertson.

    ps
    Aceste informatii nu vin de la Kremlin (Rusia nefiind implicata in razboiul comercial americano-chinez), ci din surse americane. Dar daca, totusi, aceste surse sunt controlate de Moscova, e alta problema….urmatoarea masura implicita a lui Trump ar fi sa demita toti sefii comunitatii de informatii a SUA, pe motiv de incompetenta, si sa organizeze alegeri prezidentiale anticipate. (Z)

    • pps
      Experientele istoriei ne arata ca, in genere, razboaiele comerciale majore au dus si la conflicte calde. Ar putea rezulta unul, nu doar cald, ci ultrafierbinte, la o temperatura de milioane de grade celsius.

  15. Ana spune:
    DECEMBRIE 14, 2018 LA 9:56 PM

    Adevarul expus de dvs, cu cuvintele dvs, este suficient de relevant pentru mine. Nu am nevoie de clipuri ajutatoare, mai ales ca am mai auzit despre astfel de intentii promovate de oamenii far’de Dumnezeu din Vestul salbatic si asociatii. Dvs refuzati sa intelegeti ca totul se intampla dintr-un motiv foarte simplu, pe care nu-l vedeti, sau il evitati cu grija, datorita indoielilor si dezamagirilor dvs acumulate in decursul timpului.
    Pot sa privesc orice, dar nu si un clip in care este terfelita imaginea Mantuitorului care tocmai urmeaza sa se nasca pentru noi…si sa moara mereu si mereu, pare-se fara efecte majore in comportamentul si atitudinea umanitatii.
    Daca dvs nu mai aveti in cine sa credeti, eu imi pastrez credinta si apartenenta la ortodoxie si refuz sa-mi incarc sufletul cu imagini care ne arata ce face ateismul extrem si dusmanos din om. Il transforma intr-un monstru, desigur, cu exceptiile care intaresc regula (inclusiv persoanele de față).
    Poate si starea dvs de spirit este ravasita de deruta, intr-o lipsa acuta de repere, va inteleg foarte bine. Nu mai cautati acele repere in oameni, ca nu le veti gasi niciodata. Sau, poate, nu cautati unde trebuie, nu toti oamenii fiind contaminati de ei insisi.
    …Probabil ca dvs ati vazut si piesa de teatru a Alinei Mungiu Pippi din anii 90 (cu Iisus pus sa faca sex pe scena), sau caricaturile din Charlie Hebdo – imaginate de oameni care urasc religia. Culmea, tot cei enumerati vorbesc de toleranta(sic!)…adica sa razi si sa le apreciezi libertatea de expresie, dar sa nu cumva sa indraznesti sa-i critici.
    Eu, mai conservator, dau instinctiv eject la aceste excese, asta neinsemnand ca sunt un om neinformat, ci doar unul crestin receptiv la orice vibratie, pe orice ,,frecventa”.
    ….Si tolerant si imun in fata oricarei injurii si/sau jigniri.

    • Clipul este destinat exact credincioşilor şi are efect. Dar când ai capul în nisip cum să vezi?!
      Nu mă psihanalizați căci nu vă iese bună nici măcar una dintr-o mie. Rămâneți la inginerie.

      • @ Ana in response to ZeV: ”Rămâneți la inginerie.”

        Nah. Cei doi Pat și Patachon ai blogului, ZeVzecea și Fragmențel, sunt bufonii regelui … Putin.
        Și pentru specatcol, pun rămășag că arată ca Till Eulenspiegel, având o căciuliță pe cap cu clopoței și papuci lungi cu alți clopoței în vărf ca să atragă atenția când spun glumițele despre imperialiștii anglo-americano-iudei.
        Și ce mai râde și-i aplaudă Putin la tumbele pe care le fac, nevoie mare.

      • D-ta de unde ai mai aparut ? Am pus pe usa ,,Do not disturb” si nu am solicitat room service de la receptie. Dar daca tot ai venit, poftim, ia o banana, ca tot se apropie Craciunul…am sa dau bacsis doar cand voi veni in SUA. In viata urmatoare. (Z)

  16. Am urmarit interviul dumneavoastra inregistrat.

    1.A fost abordat subiectul reformei constitutionale , ca si -n Aprilie , si asta pe buna dreptate .
    Am vazut ca priviti reforma constitutionala prin prisma gandirii republicane , numai in sensul alegerii dintre sistemul prezidential si parlamentar republican.
    Prezidential in sensul a ceea ce vedem in SUA , care este un stat federal pana la urma .
    Dar in SUA din secolul optsprezece , si -au creat si pepiniere pentru lideri , universitati private , ceea ce noi nu avem nici acum , dupa 30 de ani de democratie.La noi fabricile de diplome nu produc lidership , ci oameni care memoreaza foarte bine .In Romania , republica , in conditiile actuale este o forma fara fond , iar analizand ultimii zece ani observam ca sistemul pur prezidential ar produce tirani , iar parlamentarismul pur haos si ura in public.
    Din nefericire calitatea educatiei, si nu neaparat cea scolara, in Romania, duce la campanii vulgare , cu numere de masini , care prind la public , si care scad nivelul , si care ne arata ca o oglinda cine suntem cu adevarat.De altfel asta se si vede in discursul si comportamentul presedintilor , care sunt alesi de popor din popor.
    In Marea Britanie , exista in practica un sistem parlamentar , si desi nu avem de-a face cu o republica , dar si datorita unor momente revolutionare anterioare , pare sa functioneze in conformitate cu ce vrea populatia.

    In Romania , s-a implementat fortat republica , probabil si din necesitatea unui remote control mai facil dinspre URSS , si sistemul pare sa functioneze si astazi chiar daca papusarul e in vest, si culmea este ca tot pe linie de partid.Republica in Romania nu functioneaza ca democratie si nu foloseste existentei statului in sine la ora actuala.

    In contextul actual (destructurarea UE in umbra unei democratii false comune) , nu cred ca e intamplator ca singurul stat cu tupeu e Mare Britanie , care nu e o republica.

    Asadar va intreb de ce nu considerati oprtuna o reforma constitutionala in jurul ideii de monarhie constitutionala , parlamentul ar avea puterea ?
    E o problema de principiu sau de persoana ?
    Persoana care ar putea ocupa functia este nepotrivita (pentru care oricum statul plateste facilitati si pe buna dreptate)?

    Pana la urma Romania insasi nu a fost creata de monarhie si aristocrati ?

    Actualul ar putea genera , direct sau indirect , cu dorinta sau fara , chiar federalizarea din ce se observa , adica exact inversul.

    Nu credeti ca monarhiile democratice au o capacitate mai buna de lupta impotriva politicilor globale care vizeaza in fapt disparitia statelor ?

    Sa nu ai control asupra propriilor granite (filtrarea migratiei ilegale-invaziile)nu este practic egal cu disparitia unui element constitutiv al statului si anume teritoriul?

    2.A mai fost abordata si tema strategiilor de campanie PSD in viitoarele alegeri.

    In Romania traditional , omul mai sarac il uraste pe cel mai bogat .Partidele de stanga veritabile vizeaza reducerea saraciei si taxarea bogatiei in esenta , iar resursele sunt sub autoritatea statului.
    Tot in Romania partidele de dreapta au avut initiativa preluarii temei anti-coruptiei , desi este tot o tema de stanga .
    In tara la noi coruptul este asociat cu bogatul si de aici priza in publicul larg care in majoritate este de stanga chiar si fara sa stie , ura fata de bogat este prezenta la foarte multi romani , asta e nivelul.
    Omul de rand inca uraste parlamentarul , desi nu mai este de mult cel mai bine remunerat.
    Romanul nu uraste coruptia ci coruptii , pentru ca , coruptii e bogati.
    Asa se explica si existenta si persistenta coruptiei in ciuda luptei.
    De asemenea criza partidelor in Europa vine si din leadershipul acestora , nu poti sa fii presedintele unui partid socialist(social-democrat) si sa fii putred de bogat sau afacerist , nu esti credibil , chiar daca curcubeul te poate ajuta(5%).

    In acest context intreb daca nu cumva PSD trebuie sa preia tema anti-coruptiei (coruptia e creata de bogati , multinationali) , si daca nu cumva trebuie sa se intoarca la origini si sa impinga politici de taxare a bogatiei si de renationalizare a resurselor ?

    N-ar trebui ca initiativa privata , parteneriatele public-privat si stimularea acestora sa fie lasate in seama peneleilor , daca pot , iar psd sa se concentreze pe teme ce au legatura cu ceea ce pare propria doctrina , salariul minim intra aici , apararea drepturilor angajatilor , pensiile de stat , taxarea bogatiei , stimularea cooperativelor agricole , dar si controlul resurselor?

    In PSD pare sa fie nevoie de gandire de tip Out of the box , iar momentan asta pare sa lipseasca cu desavarsire , se ocupa prea mult de persoane , de functiile proprii si prea putin de principii , totul in cutia proprie.Injuraturile exprimate public lovesc electoral si-n injurator si-n injurat , pentru ca cetateanul vede doar o lupta oarba pentru putere.

    Si pentru ca urmeaza sezonul va urez sarbatori fericite !

  17. Vreau republică parlamentară cu președinte ales de Parlament, altfel împiedicările astea reciproce nu vor avea sfârșit și vor încetini aplicarea politicilor preconizate de partidele câștigătoare ale alegerilor.

Lasă un răspuns