La Fundatie, o carte despre Romania si revizuirea tratatelor

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 12 decembrie 2018, începând cu ora 16:00, lansarea ediției a II-a a cărții:

ROMÂNIA ȘI REVIZUIREA TRATATELOR

Cartea reprezintă cel de-al șaptelea număr din Colecția „Centenar”, inițiată de Fundația Europeană Titulescu și prezintă discursurile domnilor Iuliu Maniu și C.I.C. Brătianu în ședința Adunării Deputaților din 4 aprilie 1934, împreună cu răspunsul Ministrului Afacerilor Străine, Nicolae Titulescu.

Cu alocuțiuni din partea:

Dinu ZAMFIRESCU – membru al Colegiului CNSAS

Prof. univ. dr. Ion CALAFETEANU

Prof. univ. dr. Gheorghe ONIȘORU

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

11 gânduri despre “La Fundatie, o carte despre Romania si revizuirea tratatelor

  1. diasporean.
    Ba să avem pardon ! Eu dansez doar cu balerine. Din păcate, urmare a egalității de gen, nu mai știi dacă ai lângă tine o lebădă sau un lebădoi. Iar cu domnițele din #MeToo nu poți dansa un tangou clasic decât dacă te lași condus de ele. Așa că, de modă veche fiind, voi migra spre est, toocmai în Extremul Orient, în Japonia (unde civilizația rezistă chiar sub ocupație) pentru a participa la un ceremonial de ceai (cu origini în trecutul primitivismului euro-atlantic) în prezența agreabilelor gheișe iaponeze…scuze pentru pleonasm. (Z)

  2. Franta: “Vestele galbene” sunt de fapt rosii?

    Suspendarea taxei pe carburanti nu a dus la incetarea revoltei “Vestelor galbene” din Franta. Motivatia initiala ar fi putut fi un pretext. Dar alte motive s-au adaugat pe lista revendicarilor. In principal, acestea din urma au o tinta antiliberala. Instituirea taxei pe marile averi, taxarea suplimentara a multinationalelor, lupta impotriva incalzirii globale se numara printre obiectivele anti/neo/liberalismului.

    Cea de-a patra zi de weekend de criza a scos la iveala noi elemente. La demonstratiile pasnice s-au adaugat alte contingente de populatie, apartinand clasei populare si de mijloc. Unele detasamente de protestatari au venit sau au fost aduse in Paris din provincie. Scopul acestor proteste repetate, calme, linistite, care au avut loc in marile orase din Franta si care se inscriu in nota de democratie, a fost/este sa denunte politicile sociale si fiscale care le afecteaza din ce in ce mai negativ nivelul de trai. Dar aceasta multiplicare este un efect al bulgarelui de zapada, care o data pornit antreneaza in mod periculos noi si noi straturi, transformandu-se intr-o avalansa. Este timpul negocierilor. Problema este ca “Vestele galbene” nu au lideri.

    Un al doilea element este dat de prezenta in masa “Vestelor galbene” a unui nucleu dur, de cateva mii de indivizi, inarmati cu prastii, ciocane si alte mijloace contondente, pentru ranire si distrugere. Acest grup infiltrat este compus de tineri albi, de circa 30 de ani, care isi ascund fetele, folosind masti. Recursul la comandouri albe Laitman este o schimbare de tactica, pentru a abate atentia de la migratia geopolitica, ceea ce arata ca va fi folosita si in viitor. Spre deosebire de revendicarile economice ale masei mari de “Veste galbene”, acest grup urmareste obiective politice, care ii pozitioneaza de facto intr-un spectru de “Veste rosii”.

    “Vestele rosii” in gandire si in actiuni de extrema stanga, de terorism marxizat ideologic si trotkizat politic, au o coordonare operationala interna si una strategica externa. Leadershipul lor ocult, pe care nici nu-l vom cunoaste cu adevarat, ramanand in umbra, a apelat activ la retelele de socializare, pentru instigare si mobilizare. Unele imagini distribuite in retele au purtat amprenta clara a unor provesionisti ai diversiunii, care disculpau huliganii si culpabilizau fortele de ordine.

    Un detaliu semnificativ al coordonarii oculte interne, din Paris, este ca “Vestelor rosii” li se divulgau pe internet informatii despre dispozitivele si masurile de securitate. O asemenea subversiune implica o vedere panoramica a conflictului in desfasurare (probabil de undeva de la etajele superioare sau terasele unor blocuri turn!), analiza si comunicare rapida cu operatorii “rosii” din teren, lucruri care nu puteau veni decat de la un “stat major” ilegal al operatiunii “galbene”sub acoperire.

    Este un fapt verificat ca papusarii globali ai evenimentelor ostile, subordonate influentarii maligne in directia unilateralismului, isi transmit codificat si/sau mediat mesajele. Interventiile prin Twitter ale lui Donald Trump, care incearca sa aduca in albia lui anti-acord climatic protestele “Vestelor galbene”, arata ce il “doare”, dar ele sunt in contradictie flagranta cu lupta deschisa a acestora impotriva incalzirii globale, care este parte a luptei mondiale pentru salvarea mediului de dezastrele naturale, pe care le provoaca planetar efectul de sera al gazelor.

    Un semnal al unei “feministe metoo”, scriitoarea canadiana Margaret Atwood, de 79 de ani, mi s-a parut hodoronc-tronc, o tendentiozitate cu livrare si tinte spre in afara SUA, de unde l-a transmis. Dacă sistemul politic din Statele Unite nu se schimbă “se va ajunge la Revoluţia Franceză”, a spus Atwood. Ea a fost invitată de onoare a galei anuale “Make Equality Reality” a organizaţiei nonguvernamentale “Equality Now”. Evenimentul s-a desfăşurat în Los Angeles, iar spusele lui Atwood le-am perceput, prin grilele evenimentelor violente din Franta, ca o posibila batere a seii “Vestelor galbene”. Din mijlocul acestora, ascunse, si folosindu-le ca vectori manipulati, “Vestele rosii” urmaresc rasturnarea celei de-a V-a Republici.

    Dar schimbarea politica pe care o agita Atwood ar insemna aruncarea la cosul istoriei a Constitutiei americane si a parintilor ei fondatori, plus drepturi la autodeterminare acordate statelor din imperiul SUA, lucruri putin probabile, ceea o leaga de o alta intentionalitate. Atwood este cunoscuta ca o agitatoare a egalitarismului de gen, care pare sa fie un varf de lance al egalitarismului comunist, care bantuie agresiv SUA, sub auspiciile progresismului si ale migratiei necompetitive, dar consumiste, stimulate de fostul presedinte afroamerican Obama.

    “Aşadar, pericolele din această ţară (SUA) nu au de-a face doar cu inegalitatea de gen, ci şi cu cea de clasă, rasă şi avere. Nu se poate continua la nesfârşit cu legiuitori care scriu şi adoptă legi care îi îmbogăţesc. Nu se poate continua aşa la nesfârşit, se va ajunge la Revoluţia Franceză”, a profetizat marxizant Atwood, intarind ceea ce in mod cert va apare ca un program ultracomunist inauntru si ultraliberal in afara, al progresist-comunistilor obamisti si post-obamisti, care se pregatesc asiduu, ideologic si politic, sa revina la Casa Alba, poate chiar inainte de alegerile din 2020.

    Suportul sau programul de politica externa neo/liberal al SUA a fost recnt lansat de Pompeo la Bruxelles, unde a afirmat ca Donald Trump vrea o noua ordine liberala, cu leadership mondial american. Analistii internationali au mai remarcat un lucru, ca temele comunismului si drepturilor omului au disparut din discursul american si, mai ales, din relatiile concurentiale dintre SUA si China. Aceasta “disparitie” a criticii egalitarismului ar putea fi ca o impartasire a acestuia pentru viitor. Marea hiba este insa ca egalitarismul este dusmanul de moarte al diversitatii, care agrementeaza discursul pro migratie si anti homofobie al papusarilor. Conexata cu “aparitia” inegalitatii neo/liberale, se poate deduce lejer, cred, ca SUA se pregatesc pentru o politica “hibrida”, de comunism si egalitarism inauntru si de liberalism si inegalitarism in afara. Cum vor “justifica” ideologic acest“hibrid” ramane de vazut.

    In acest context largit si versatil-speculativ, ce ar trebui facut? In primul rand, e limpede ca liderii “Vestelor galbene” trebuie sa se disocieze de anonimele “Veste rosii” si sa-si desemneze o delegatie care sa mearga la negocieri cu guvernul. In al doilea rand, multilateralismul si multipolarismul trebuie sa denunte sistematic si argumentat unilateralismul si unipolarismul. Ar trebui vazut ce trebuie facut pentru a nu permite speculatia, ai carei muguri incep sa apara zi de zi, de a face din comunism un monopol fals prestigios, bazat pe falsa critica a “inegalitatilor”, asa cum a fost cu liberalismul, care a facut un titlu de falsa glorie din “diversitate”. Desigur, exista si varianta de preluare a monopolului.

  3. Oamenii de buna credinta din Franta vor lucruri simple , omenesti , cel putin asa rezulta din presa internationala :
    -cresterea salariului minim
    -eliminarea asa ziselor ecotaxe , despre care Trump spune ca sunt bani ce merg in tarile lumii a treia , nu se stie la cine , in baza tratatului de stopare a schimbarilor climatice
    -reintroducerea cotelor de taxare pentru bogati , scoase tot de Macron (supranumit presedintele celor bogati)
    -taxarea corecta a ultra super marketurilor globaliste si alinierea acestora la necesitatile agricultorilor francezi.

    La noi , Guvernul Romaniei poate sa indeplineasca aceste cerinte de bun simt , iar marirea salariului minim a fost si este un pas inainte chiar daca unii privati din Romania privesc masura cu un ochi rau.

    La noi in locul ecotaxelor se poate practica stoparea de catre Ministerul Mediului a taierii fratelui nostru Codrul de oamenii rai , care ne dau lectii.

    Iar Ministerul Agriculturii ar putea crea supermarketuri -piete cu acelasi nivel de igiena pentru producatorii autohtoni precum si verificarea calitatii produselor importate la sange.
    Mai exact daca mergem la market si cumparam un pachetel pe care scrie Unt sa nu aibe in interior margarina.
    Sa corespunda numele cu continutul macar.

  4. Astazi la radio actualitati erau oameni , probabil privati , care infierau cu manie proletara salariul minim.
    Se jeleau ca sunt aproape 2 milioane de oameni cu salariul minim in loc de 400 de mii ca in alti ani.
    Asta inseamna ca probabil cei un milion sase sute diferenta primeau anterior mai putin decat salariul minim , sau lucrau la gri ?😨

    Probabil ca firmele care nu isi permit sa asigure salarii decente , by default , raportat la fisa postului si experienta , nici n-ar trebui sa existe.
    Daca nu poti plati nici angajatii probabil ca firma e un moft si nu o afacere.

    Infierarea salariului minim care este ca valoare , la un nivel mizer comparativ cu vestul Europei ne arata si modul in care respectivii privati se raporteaza la relitatea de zi cu zi.

    Probabil ca , avand in vedere numarul de ore lucrate in Romania , ar fi trebuit sa se ajunga deja la o crestere naturala , de la sine a salariilor minime fara impulsuri de la stat.

    Daca statul se manifesta e tocmai din cauza pericolului (culmea tot angajatorii se plang) exodului fortei de munca.
    Oamenii traiesc pe baza salariilor , iar daca privatii din Romania considera ca romanii , in conditiile in care Romania este stat UE , o sa stea sa lucreze peste 8 ore pe zi , fara weekend , pe salarii de nimic se inseala amarnic.
    Exista proteste in Ungaria si parca au fost si-n Austria in legatura cu numarul de ore suplimentare prin codurile muncii , pericolul sclaviei este real daca plata este sub efort , sau omul e considerat robot.

    De asemenea se mai plang unii ziaristi , si dau vina pe lipsa autostrazilor , de numarul de accidente mortale din Romania.Pai numarul de ore nedormite n-o avea legatura cu asta domnule Tudor?

    Presedintele Micron a rostit un discurs .Tonalitatea n-a convins , iar inima de bancher a razbatut prin aticla.Bine ca n-a ranjit la final cum fac altii.

    Vestele din Franta nu sunt de dreapta , cum nu e nici Franta din 1789 incoace.
    Presedintele Frantei pare sa nu stie asta si e socant.

Lasă un răspuns