O minunată lansare de carte

M-am bucurat să am alaturi de mine, la lansarea de carte de ieri, foarte multi prieteni. Intr-un fel, unele evocări (postări din anul 2014 cuprinse in volum) au fost dureroase pentru mine si pentru familia mea – Dana, Andrei, Bianca, prezenti la lansare. Atmosfera a fost insă caldă, amicală iar amintirile acelor ani s-au topit in căldura pe care am simtit-o din partea celor prezenti.

Au fost emotionante  cuvintele rostite de Sorin Rosca Stanescu, Codrin Stefănescu, Serban Nicolae si Stefan Iancu (redactorul de carte de la Editura Rao).

In final, am ascultat un superb mini-concert sustinut de mezzo-soprana Nina Achilov, acompaniată la pian de Tudor Scripcariu.

Adaug si o pagină din carte, cu un gând bun pentru toti colegii de blog:

IMG_6903.jpg

8 - 05.12.2018 - Lansare de carte - Blog n Roll vol. 8.JPG

40 de gânduri despre “O minunată lansare de carte

 1. Imi pare rau ca n-am putut lua parte la aceasta manifestare culturala aleasa, iar personalitatile prezente au dat greutate manifestarii si totodata folosesc prilejul pentru a-mi cere scuze pentru anumite postari pe alocuri eliptice.

  Apreciază

 2. Va rog sa va pregatiti sa preluati conducerea partidului pentru ca este intr-o degringolada totala.Santeti conducatorul perfect pentru aceasta perioada.Pregatirea si suferinta va sant aliati, perfect pentru a fi mai bun chiar decat in 2000-2004.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Foarte multi romani sunt alaturi de dumneavoastra si au suferit pentru momentele dureroase prin care ati trecut . Si cred ca si mai multi romani va doresc inapoi in politica .

  Va doresc multa sanatate si realizari , dumneavoastra si familiei !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Toate aceste momente îi întăresc pe oameni şi fac din ei, după cum spuneau anticii, adevăraţi zei. De ce zei? Pentru că au supravieţuit, atunci când alţii îi voiau morţi, pentru că stau cu capul sus , când alţii îi voiau cu capul plecat şi pentru că sunt înconjuraţi şi respectaţi de oameni care nu i-ar trăda niciodată. Aşa că Onada nu a rămas singur, chiar dacă războiul s-a încheiat, pentru că Onada nu este un învins!

  Apreciat de 2 persoane

  • @Oscar Wilde: ” Aşa că Onada nu a rămas singur, chiar dacă războiul s-a încheiat, pentru că Onada nu este un învins!”

   Ziarul japonez ”The Mainichi Shimbun” scria:
   “To this soldier, duty took precedence over personal sentiments. Onoda has shown us that there is much more in life than just material affluence and selfish pursuits.
   There is the spiritual aspect, something we may have forgotten.”

   Or fi uitat și românii de unde vin și cum ar trebui să fie pentru a continua să existe?

   Apreciat de 2 persoane

   • Într-o recentă extensie spre infinit a lui Constantin Noica, prof. Ioan Țiplea din Maramureș demonstrează faptul că există o adeverire autentică atunci când dezmințirea puternică e înfrântă….Se referea la spiritul Ardealului, ca întemeietor de Românie ! Poate e bine să ne amintim de faptul că « Ardealul este starea noastra de veghe », înainte de a-l vedea pe d-nul acad. Ioan Aurel Pop la Fundația Europeană Titulescu marți ( la lansarea volumului cartografic „Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie“, editat de Institutul Cultural Român ), cel care a readus în spațiul public formula nicasiană despre Ardeal. Pentru lume, dezmințită continuu în ultima vreme…., spiritul (re)fondator al Consiliului Mondial Român – România, a imaginat o viitoare adeverire a lumii plecând de la un un semnal de alarmă tras de noi prin extensia, « România – starea noastră de veghe »… Cultura noastră poate însă mai mult….Venind dinspre o altă zare, bucovineană, s-ar putea întreba, a dezmințire, « Românie, plai cu flori, unde sunt ai tăi ficiori ( ?)» iar răspunsul ar veni adeveritor, pentru întreaga lume, nu doar pentru România ca parte a ei, după ruga noastră : « Munților cu creastre rară, nu lăsa Straja să piară » !

    Apreciază

 5. Interesantă ideea dvs de a se implementa amnistia mai întâi în interiorul partidului înainte de o eventuală extensie la nivel de țară, pentru evitarea disoluției majorității guvernamentale prin hemoragie de parlamentari. Cred, totuși, că până la momentul zero (plecând de la -1) este obligatorie debarcarea lui Liviu Dragnea, iar propunerea de amnistie internă să se discute în cadrul unui Congres extraordinar al PSD, CU PARTICIPAREA DVS CA INITIATOR AL RECONCILIERII PESEDISTO- PESEDISTE. Și…cine știe ? Poate vom asista la ceea ce ne dorim cu toții: Revenirea dvs în politica mare.

  Apreciază

 6. Ieri, în Parlamentul României, Ralucuţa a citit ,, Caietele de doleanţă” ale opoziţiei. Numai că opoziţia nu este majoritatea din poporul român. Chiar şi atunci când în Parlament se va schimba majoritatea, aceasta nu va fi legitimă, din punct de vedere moral, pentru că schimbarea s-a produs datorită dezertării unora, care au fost aleşi, nu nominal, ci pe listele unui partid. Oricum, liberalii nu au lideri credibili şi pun doamnele la înaintare. S-ar putea ca Ralucuţa, dacă vor prelua controlul în Parlament , să se creadă Maximilien de Robespierre. Totuşi, nu aş dori să aibă soarta fanaticului iacobin!
  Cred că Preşedintele este în doliu. El nu poate pricepe cum Guvernul a trecut cu brio examenul la Bruxelles, cum Viorica Dăncilă a fost apreciată şi cum lui i se solicită de către Jean-Claude Juncker să grăbească numirile celor doi miniştri. Oare Monicuţa şi ceilalţi acoliţi europarlamentari nu mai sunt credibili în U.E.?. Va trebui să se descurce pe plan intern. Oare, în câte zile se pot fabrica nişte dosare şi se pot organiza nişte chemări la DNA, nişte reţineri cu tam-tam?. Mai are Preşedintele sub control D.N.A sau Ministerul Public?. Vom afla aceasta, în zilele următoare.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Magistral !

  https://www.cotidianul.ro/victor-ponta-si-obraznicia-in-politica/

  Rămîne un mister cum Victor Ponta a fost mai tot timpul în cărți și susținut chiar și de cei care nu-l suportau. Un june aventurier prin Franța este trimis să se pregătească în Italia, în domeniul anti-mafia (pe lîngă Rosa del Conte, probabil și cu alte misiuni). Traian Băsescu l-a acuzat de apartenență la serviciile secrete. Asta ar mai putea explica de ce un tînăr băgăcios, fără nici o performanță, devine șeful Corpului de inspectori al Guvernului, de ce tot el este desemnat să conducă tineretul TSD și de ce un partid de dimensiunea PSD, într-o vreme în care mulți dintre cei grei erau încă activi, este trecut sub controlul tînărului obraznic, lipsit de experiență dar băgăcios nevoie mare. Sebastian Ghiță a încercat să explice alegerea lui Ponta în funcția de președinte al PSD, prin manevrele și diversiunile organizate de el la Congresul de la Pavilionul Expozițiilor. S-ar putea ca Ghiță să fi făcut toate cele povestite de el într-o înregistrare și apoi să fi profitat din plin de ascensiunea proptitului. Se spune că, o bună bucată de vreme, Sebastian Ghiță a fost dispecerul și dirijorul de la cabinetul lui Victor Ponta. Dar trebuie să-l mai fi ajutat cineva! S-ar putea ca George Maior și oamenii săi să fi contribuit hotărîtor la înscăunarea lui Ponta în fruntea PSD și în exercitarea atribuțiilor de premier. Cert este că în fruntea PSD și a Guvernului, Victor Ponta a jucat suficient de abil între conducerea Camerei Deputaților (mai ales la suspendarea președintelui), SRI, DNA, Traian Băsescu, SIE, DGIP și Ministerul Administrației si Internelor (de la acea dată). Dus de valul succeselor obținute cu ciudatele vitamine,Victor Ponta și-a stricat prietenia cu PNL și Crin Antonescu și s-a încumetat să se întindă la strugurii de la Cotroceni. Și, pentru prima dată, a pierdut și a luat-o la vale. Mai mult ca sigur relația sa cu serviciile secrete românești a avut parte de o perturbare importantă.

  Greșelile lui Victor Ponta în PSD sunt egale cu promovarea unui pluton de sfertodocți și oportuniști. I-a folosit și a crezut că poate să-i arunce la gunoi, după cum îi dictează nevoile. S-a înșelat. A fost lucrat de un alt oportunist, mai abil decît el, numit Liviu Dragnea. Și, de aici, a început scandalul dintre cei doi.

  În zilele noastre, cine îi pune lui Victor Ponta un microfon în față obține o declarație otrăvită despre fostul său prieten de bandă politică. Televiziunile se întrec în a-l difuza. Cînd e plictiseală de moarte îl sună pe poreclitul de Traian Băsescu Pinocchio și se fac că îl întrebă ceva. Imediat, Victor Ponta pune furtunul cu fiere și otravă pe Dragnea și pe oamenii din PSD care n-au avut curajul să îl părăsească.

  Ce vrea Victor Ponta? Un partid și cît mai multă putere. De ce? Să-i castreze pe cei care l-au minimalizat și să își umfle mușchii de patriot descurcăreț. Să facă iar jocuri între DNA, SRI, Cotroceni și Guvern. Dacă nu asta, orice, dar să fie și el în prima linie, să apară la tv și să își exerseze părerile pe subiectele fierbinți. Ignorat de scena publică dar și de populație, Victor Ponta suferă ca un cîine și se răzbună pe cine apucă. Și se rezumă la principala sa plăcere. Își toarnă companionii!

  Am făcut un mic tur printre declarațiile sale și am cules cîteva. Ele ne arată ce politician de nimic este fosta speranță și preferatul lui Adrian Năstase.

  ”Am un set de întrebari foarte simple și logice – dacă toate reacțiile de ieri ale reprezentanților PSD sunt sincere (eu le consider doar ridicole, demagogice, isterice și chiar paranoice – dar acesta este punctul meu de vedere ) și nu contează pentru PSD”

  Despre Dăncilă, parlamentar european:

  ”Știam (că e loc eligibil – n.red.), dar am zis că până la locul 9 poate nu vă uitați nici dumneavoastră, nu mă uitam nici eu, și uite că… Dar în loc să iei locul unu, iei locul nouă, asta spune ceva despre criteriile de promovare. Și sunt niste criterii greșite, eu cred că am ales bine locul unu, domnul Dragnea, când a ales locul nouă să ajunga locul unu în țară, cred că a greșit”.

  Despre Guvern:
  ”Guvernarea nu poate fi de succes dacă NU are seriozitate, profesionalism și consecvență! În loc să măsoare de șapte ori și să taie o dată, guvernele din 2017 și majoritatea parlamentară s-au grabit să adopte tot felul de legi și ordonanțe pe care tot ei le modifică și rectifică non- stop! Când totul se decide peste noapte de către un singur om, rezultatele sunt greșite și pe urmă se tot cârpesc prin ordonanțe de urgență care repară ceva si strică altceva. Totul arată o muncă haotică și neproductivă”

  ”Am văzut intenția, de altfel foarte bună, a celor de la PNL, de a iniția schimbarea președintelui Camerei Deputaților. Nu poți să schimbi președintele Camerei Deputaților în primul pas, dar poți schimba regulamentul Camerei Deputaților”

  „ACTION PLAN – pentru salvarea României! Din ianuarie 2017, (după propunerea doamnei Sevil Shhaideh ca prim-ministru, formarea Guvernului, vizita pe bani la restaurantul lui Trump din Washington și faimoasa OUG 13) am realizat cât de nociv este și va fi „Regimul Dragnea” pentru România! Și am decis că trebuie să fac tot ce ține de mine pentru a scăpa țara de această „pestă politică” – un regim pe care îl consider nociv, mafiot, incompetent și distructiv pentru prezentul și viitorul României”.

  „Referitor la 10 august, evident că este o miză uriașă și explică de ce domnul Dragnea a început atacul împotriva procurorului general, un procuror general care mie nu îmi place, domnul Lazăr, dar care acum coordonează o anchetă din care urmează sa aflăm adevarul”, a declarat Ponta, într-o conferință de presă.

  Apreciază

 8. @Cetatzean, am scris comentariul pe jumatate in gluma, recunosc, neavand curajul de a aborda problema frontal, pentru ca actualitatea este incarcata de probleme importante interne si externe si riscam sa nu distingem corect prioritatile. In realitate as fi pentru monarhie, avem si persoana potrivita, avem si argumentul: actul de la 30 decembrie nu a fost alegerea noastra si a fost impus din afara. Cand sa se faca acest lucru- cat mai repede cu putinta (am in vedere ideea alegerilor simultane). decembrie 6, 2018 la 1:11 am

  Apreciază

 9. Om, familie, grup profesional, comunitate, țară…Poate că totuși asistăm la o renaștere….La om ne-am convins. Ref. la familie, vă împărtasesc un « tablou” care ne poate da multă speranță….N-am reținut bine, despre cine era vorba, dar d-nul Șerban Nicolae a pictat un tablou « japonez », (tot) minunat, din familia Năstase. Era vorba de Andrei sau de Mihnea ? A început « prima tușă” cu Andrei, într-un alt context, e drept și apoi a continuat ceva cu Mihnea, dar nu s-a înțeles bine care din ei…. D-nul Șerban Nicolae venise în vizita la familia d-lui Năstase, când băiatul avea 8 ani. Rămas singur cu copilul, d-nul ȘN a făcut o glumă despre faptul că acesta își făcea temele la matematică, extrem de preocupat. Răspunsul “micului samurai » a fost eclatant : « Te rog să nu glumești ! Este o treabă serioasă ! ». Trebuie să ne căutăm fiecare săbiile de samurai pe-acasă sau să facem 20 de milioane de copii ale sabiei “atletului Papei », Ștefan cel Mare, ceea ce parcă d-nul Adrian Năstase a anticipat atât timp cât a recuperat-o….Dacă noi nu vom mai avea timp, cei care au credința că România este o treaba serioasă, vor avea. Dacă nu ei, urmasii lor…Dacă nici ei, urmașii, urmașilor lor !

  Apreciat de 3 persoane

  • Despre “bateria albastră” sper că reținem cu toții …Dacă ați uitat, dați căutare google…Probabil de acolo și-a preluat „misiunea” d-nul Năstase…Nu știam că era odată în programă, d-nul Șerban Nicolae învățase la citire ( sau la istorie ? – oricum, in clasele 1-4 ) de „bateria albastră”…

   Apreciază

  • Urmasii urmasilor ? Peste cateva generatii se va asterne uitarea peste istoria neamului. Si asta, deoarece noi, cei de azi, nu facem suficient ce trebuie. Gasim intotdeauna scuze si trimitem mereu la altii.
   Din fericire, viitorul fiind inca nescris, mai exista o speranta…

   Apreciat de 1 persoană

   • Și România și Lumea întreagă au fost doar « scrieri » ale speranței…. « Vorbele » staus-quo-ului nu treceau lumea dincolo de comuna primitivă, eventual sclavagism….În termenii lui Toffler, o mare cu un singur val, e de neconceput. De-aici, de la Mare, vă pot confirma.
    PS « Urmașii urmașilor » aparține lui Barbu Stefanescu- Delavrancea, scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei. Este tatăl pianistei și scriitoarei Cella Delavrancea, precum și al arhitectei Henrieta (Riri) Delavrancea, una dintre primele femei-arhitect din România. Lui Ștefan cel Mare doar « i-a împrumutat » titlul….Oameni de excepție și profesii onorabile vor fi tot timpul, chiar dacă « Ștefan cel Mare », debitorul, chiar și fostul primar al capitalei Barbu Stefanescu-Delavrancea, creditorul, vor fi murit. Probabil de aceea mama lui Ștefan cel Mare nu l-a primit atunci acasa…Trebuia să-și achite întâi datoriile ! Nu e timpul pierdut. Infinitul nu-i vremelnic ! Probabil, ca « alet al lui Hristos », cum îl numea Papa Sixt al IV-lea într-o scrisoare din ianuarie 1477, « Ștefan cel Mare » mai are misiune de îndeplinit , și datorie de plătit.

    Apreciază

 10. Mă enervați când vă scoateți ochii unii altora pe detalii şi chestii nerelevante pentru viitor şi națiune. Ştiți că nu vă aglomerez cu lincuri, dar de această dată cred că trebuie să vedeți neapărat asta.

  Încolo bate „România educată”. Digerați asta, dacă puteți, prieteni. Dezbateți ASTA dacă vă mai rămân cuvinte! Nu le irosiți pe „ăla e filorus”, cutare e „amerloc”, pe plânsori că ăla nu mă iubeşte… Eu vă iubesc pentru patriotism şi bunele intenții. Care este calea? Să nu ne omorâm între noi încercând s-o aflăm!
  Vizionare… dar stați jos, în primul rând!

  Apreciat de 6 persoane

  • Ei @Ana, treaba cu iubitu’ e mai mult inutila pe blog. Le mai arunc si io sa vaz ce peste are iazu’, in spiritu reconcilierii cu rechinii, al duhului blindetii cu delfinii. Unii o freaca cu amanuntu’ de ii ia cu usturime. Nu dau nume si nici alifie, se stiu ei singuri care au capu mai lemnos si patratzos, si desi sunt mindri ca au humor, au doar din ala din Valea Humorului. In rest, mai toate bune si frumoase, unele mai putin, ca tat omu’ muncitor de „tip nou”, adica foare agil si sprinten chiar. Ute cu ZeV suntem azi ca doi balerini de la Bolshoi, „dansam” fara sa fie nevoie sa schimbam cuvinte. Ai zice c-am pus Kalashnikoavele deoparte si experimentam o reconciliere. Daca intre mine si ZeV se poate, de ce nu s-ar putea si intre mari si tari?

   Sanatate maxima!

   Apreciat de 1 persoană

  • @Ana, am vazut filmuletzul. Tot ce pot sa spun: „Doamne, ajuta-i pe romani!”. Si spun asa pentru ca asta e motivul acestei degradarii morale a Occidentului (propaganda zice ca-i progres): laicizarea populatiei, si reinterpretarea democratiei pentru a dociliza populatia si pentru a o manipula in spirit consumerist. Vor roboti, uniformizati nu oameni care gindesc singuri. Si pot sa spun ca vad in jurul meu o generatie tinara debusolata, fara ambitie, docila si usor de manipulat. Sunt o generatie de speriati. Orice ii sperie, si au nevoie in permanenta de protectie de la parinti, de la Guvern. Practic azi copiii isi cresc parintii si nu invers. Ei le spun ce au voie si ce nu au voie parintii sa faca cind ii educa, avind in spate legi noi si stupide de protectie.

   Dar s-a umblat prea mult si aici, ca si la globalizare, si exista un contra-efect clar. Vom asista la noi tipuri de conflicte intre generatii si nu e clar cine va invinge. Sper ca bunul simt.

   Apreciat de 1 persoană

   • Eu cred că protestele sunt provocate folosindu-se de frustrările locale. E studiată problema pe fiecare zonă şi se agită spiritele. Frustrări avem gârlă de-a lungul şi de-a latul Europei, nu-i mare filozofie să bagi un fitil! Ni se pregăteşte ceva prin instaurarea haosului general – o dictatură militară? Să predăm copiii la stat, – iată un pas pe care vor să-l implementeze şi la noi, să muncim ca sclavii, să plătim ca roboțeii şi ciocul mic! Asta urmează!

    Apreciază

   • @Ana: ”Eu cred că protestele sunt provocate folosindu-se de frustrările locale. E studiată problema pe fiecare zonă şi se agită spiritele.”
    =======================
    Alegerile democratice reprezintă un contract între politician, care „vinde servicii” de reprezentare pe care le promite în platforma sa electorală și cetățean care „cumpără” aceste „servicii” (promisiuni).
    Votul reprezintă parafarea, legalizarea „contractului.

    Dacă „serviciile” furnizate de politician aduc „cumpărătorului” (cetățeanului), PREJUDICII voite – cu rea voință – asta înseamnă o rupere unilaterală a contractului care trebuie penalizată.

    În situația apărută în Franța, prejudiciile înseamnă bani suplimentari scoși cu forța din buzunarul cetățeanului ”pentru derularea contractului”. Deci, mult mai mult decât frustrări.

    În cazul refuzului folosirii instrumentelor legale pentru respectarea „clauzelor contractuale” (renunțare la măsurile cu impact negativ, demisie), revolta este singurul mijloc de penalizare, iar politicianul trebuie să plătească pentru prejudiciile făcute cu rea voință (demisie, inculpare).

    În orice caz, nu prin vot, care ar însemna o încetare normală a colaborării pe baza contractului dintre cele două părți din cauza unor servicii prost realizate, situație prevăzută prin instrumentul alegerilor democratice.

    Apreciază

  • @ Ana
   Istoricul Gheoorghe Buzatu are o abordare interesantă a temei extensiilor (i)logice ale culturilor occidentale. Atunci era o abordare din spatele cortinei de fier ( se referea la OZN-uri…), dar nu cred că schimbă cu (mai) nimic lucrurile. Acum, în plin fenomen fake, e si mai complicat a evalua realitatea…, ținând cont că și de « dincolo de infinit” ( ce pleacă din Vest se întoarce din Est de după « infinit” și invers….), returul se întoarce de multe ori de același gen, ca să păstrăm matricea lingvistică a filmulețului…Spre deosebire de OZN-uri însă, tema delimitării occidentale ( bun exemplul Norvegiei, țara « dinamitei Nobel »…) de data asta are o aplicabilitate precisa… « Noi ne râdem de noi » ( pare a fi devenit sport național ) când spunem că promovăm oameni șantajabili și/sau ușor de manipulat…Ca treaba să fie serioasă, e nevoie de mai multe pârghii ca să nu fie concurența mare….Probabil de aceea vechii economiști par a fi depășiți. Când a scris « Avuția națiunilor », sau, mai ales, « Teoria sentimentelor morale », Adam Smith nu avea atâta intuiție creativă….Probabil doar Jules Verne și-ar fi putut imagina ceva negativ despre « copii căpitanului Grant », daca ar fi fost supărat pe acesta…. Deși n-a stat « 20.000 de leghe sub mări….și pare a fi fost mai mult de « cinci săptămâni în balon », România pare că a rămas în spiritul « castelului din Carpați ».…Codrin Ștefănescu a surprins foarte bine « Castelul din Carpați », cu ale lui « întâmplări neobișnuite » în cuvântului lui la lansarea cărții d-lui Năstase. Orice denaturare a adevărului se pare că se vede mult mai bine în spațiul Carpaților și al Mării Negre….

   Apreciat de 1 persoană

 11. Domnule Năstase, mi-ați plăcut de la început ca om, ca om politic, ca intelectual, ca demnitar, și niciodată, indiferent de evenimente, nu m-ați dezamăgit, nu m-ați făcut să-mi schimb părerea despre dumneavoastră, de aceea v-am rămas alături și vă rămân cu recunoștință pentru cele învățate de la domnia voastră.
  Eu, apărătorul cauzelor pierdute, sacrificatorul relațiilor pentru o idee, „un rac căpos în pielea unui Scorpion”, răzvrătitul și nonconformistul, vă declar devotament veșnic, atât cât va dura veșnicia mea.

  Apreciat de 3 persoane

 12. Sa facem un exercitiu de imaginatie , pura imaginatie

  Acum ceva saptamani cineva in public a spus ceva despre dizolvarea parlamentului , catre altcineva nu spui cine , altii ne spun de fortarea caderii guvernului.Guvernul pare o tinta falsa in context.

  Articolul 89 CR prevede care sunt conditiile:
  -presedintele trebuie sa se consulte cu presedintii camerelor si liderii grupurilor parlamentare , dupa respingerea a doua solicitari de investitura pt Guvern , dupa 60 de zile
  -se poate dizolva o singura data pe an
  -nu se poate dizolva in ultimele 6 luni ale mandatului presedintelui sau in timpul starilor de mobilizare ,razboi , asediu sau urgenta.

  Analiand informatiile publice si evenimentele din ultima perioada ne putem astepta la un scenariu care sa se desfasoare cel tarziu pana in Iunie , mai sunt necesare lipsa premierului , preluarea controlului camerelor (saptamana asta a fost ceva frasuiala ) , plus 60 de zile, toate pana in Iunie 2019.
  Deci lunile alese pentru trimiterea Romaniei in haos ar cam fi Martie -Aprilie-Mai.
  In perioada respectiva sunt si alegeri europarlamentare.

  In aceeasi perioada are loc si Brexitul care in mod evident va afecta bursele internationale

  Asta sa fie oare scenariul ?

  Si daca este la ce naiba foloseste si cui , ca economiei sigur nu-i foloseste?

  Apreciat de 1 persoană

 13. In continuarea procesului imaginativ anterior exprimat mai avem niste date concrete.

  Conform articolului 110 , Guvernul exercita mandatul pana la validarea alegerilor parlamentare.

  Alegerile europarlamentare au fost setate pentru 26 mai.

  Alegerile parlamentare dupa dizolvarea Parlamentului au loc in termen de 3 luni de la dizolvare.

  Dupa caderea Guvernului trebuie sa treaca un termen de 60 de zile si 2 nominalizari respinse .

  La o analiza simpla inseamna ca la o probabila dizolvare a Parlamentului , Romania nu ar mai avea legislativ timp de vreo 3 luni.

  Guvernul ar fi lipsit de puteri fiind format din cine stie cine , iar singurul cu puteri depline ar fi doar presedintele.

  Cu ce se ocupa Parlamentul in caz de forta majora :
  -declara mobilizare totala si partiala
  -declara starea de razboi
  -aproba strategia nationala de aparare a tarii.

  In lipsa Parlamentului articolul 93 nu poate fi aplicat , iar presedintele nu poate institui starea de asediu sau urgenta.

  Deci dizolvarea Parlamentului , conform actualei constitutii , pentru a face alegeri de dragul politicii ar expune Romania luni intregi , cel putin in contextul razboiului ucraineano -rus , unei stari de pericol inimaginabile.

  Trebuie tinut cont si de faptul ca functia de presedinte nu ar mai avea back-up in lipsa celor 2 sefi ai camerelor.

  Apreciat de 2 persoane

 14. Felicitari, domnule Prim Ministru Adrian Nastase! Toate gandurile bune pentru dumneavoastra si familie!
  Am si eu o isprava de data recenta. Am lansat un magazin online pentru brand-ul Heliotrop, heliotrop-fashion.com. Cand aveti un ragaz, va rog sa-l vizitati. Parerea dumneavoastra e foarte importanta pentru mine. Va multumesc.

  Apreciază

 15. Dama cu camelii

  În volumul 8 din seria Blog’n Roll, Războiul lui Onoda, lansat miercuri 5 decembrie la Fundaţia Titulescu, o postare intitulată «La Traviata» ( 31 octombrie 2014) menţionează legătura „dramatică şi furtunoasă” a „celebrei dame cu camelii” cu scriitorul francez Alexandre Dumas fiul.

  Într-adevăr, romanul «Dama cu camelii», publicat în 1848, are o tentă autobiografică, Dumas romanţând într-un fel scurta sa legătură amoroasă (septembrie 1844 – august 1845) cu o celebră frumuseţe a vremii, focoasa Marie Duplessis (Rose Alphonsine Plessis), contesă de Perregaux. Episodul de dragoste fierbinte nu avea cum să dureze mult, Marie Duplessis fiind la acea dată una dintre cele mai bine cotate curtezane din Paris, inteligentă, extrem de cultivată, discretă, bună pianistă şi reputată că îşi epuiza (financiar !) partenerii într-un timp record. L-a schimbat pe Alexandre Dumas fiul cu compozitorul Franz Lizst, după care a devenit amanta contelui Édouard de Perregaux cu care s-a căsătorit în ianuarie 1846 la Londra. Tatăl lui Édouard de Perregaux era un înalt funcţionar şi om politic, Alphonse de Perregaux, pair al Franţei ( un fel de senator pe viaţă), şi evident nu a fost de acord cu o asemenea căsătorie nepotrivită, drept care îi taie fiului său subvenţiile. Cuplul se întoarce în Franţa, dar lipsiţi de mijloace materiale, Marie apelează din nou– cu aprobarea soţului, jucător de cărţi împătimit – la diverşi bărbaţi bogaţi şi bine-plasaţi, dispuşi să-i verse un ajutor financiar regulat în schimbul companiei ei în societate şi în particular. Măcinată de tuberculoză, tânăra contesă se stinge un an mai tărziu, ruinată şi abandonată de toţi cu excepţia soţului şi a unuia dintre protectorii ei, contele Gustav Ernst von Stackelberg, diplomat în serviciul Imperiului Ţarist. «Biata fată», scrie Alexandre Dumas fiul, «mi s-a spus că din prietenii de altădată, numai doi au însoţit-o pe ultimul drum». Iniţial înhumată în groapa comună a săracilor, Marie Duplessis odihneşte astăzi, în urma strădaniilor celor doi, în cimitirul Montmartre, la câţiva metri de mormântul lui von Stackelberg.

  În anul următor, Alexandre Dumas fiul îi aduce un omagiu postum sub forma romanului «Dama cu camelii», reabilitând imaginea celebrei curtezane. Alter egoul ei, eroina tragică Marguerite Gautier, acceptă – pe hârtie – să-şi sacrifice dragostea. Peste încă un an, Verdi crează celebra operă «La Traviata», unde o reprezintă pe Marie/Marguerite sub numele de Violetta Valery.

  Progresiv, personajul inventat de Dumas şi preluat de Verdi o eclipsează pe adevărata Marie Duplessis, care dispare în spatele dublurilor ei literare şi muzicale. Faimoasele camelii sunt o invenţie a lui Dumas. În singurul portret al Mariei Duplessis care ne-a parvenit, o acuarela realizată de Camille Roqueplan în 1845 şi intitulată «Portretul Alphonsinei, zisă Marie Duplessis, la balconul unui teatru» (actualmente la Muzeul Carnavalet din Paris), curtezana – observată de domni cu foarte multă atenţie – nu poartă nici o floare. În schimb, pentru personajul Marguerite Gautier/Violetta Valery nelipsitele camelii constituiau un limbaj semiotic : albe, indicau disponibilitate, roşii, indisponibilitate.

  Apreciat de 2 persoane

 16. Politpsychologia sărăceşte România!

  Marti a avut loc o sesiune Romanian Business Leaders. Foarte utila si cu multe lucruri interesante. Nu am cumparat insa nimic din marfurile cu marca “psihologie” si “etnopsihologie”, cu referire la “psihologia poporului roman”, care au fost puse in vanzare acolo. Am intors pe toate fetele marfurile psihologice, etalate cu destula iscusinta negustoreasca, si le-am descoperit o multime de vicii ascunse.

  La o analiza de profunzime, am observat virusi politici din clasa care ataca frontierele identitatii. Etnicitatea, religia, familia, echipa sunt sursele de incredere din care se formeaza un tesut social sanatos. Aceste elemente constructive sunt totodata si frontiere anti-coruptie. Inrudirile pe aceste baze sunt cele mai greu de infiltrat de catre coruptie, sub toate formele ei, inclusiv politice si de putere.

  Coruptia este virusul care distruge sanatatea oricarui tesut social-politic. Ea este insa incapabila sa treaca, ori o face cu greu sau nesigur, de frontierele identitatii. Nimeni nu-si tradeaza etnicitatea si familia, ori aceasta se intampla accidental. Raspunsul la intrebarea de ce institutiile regalitatii europene au fost atacate si desfiintate, a fost dat de mult: inrudirile bazate pe etnicitate si familie stateau in calea coruptiei, mijlocul prin care se preia controlul alogen asupra puterii. Asa se explica si atacurile actuale asupra etnicului, religiei, familiei sau echipei coezive.

  Ne nastem si evoluam ca oameni intr-o familie, etnie, religie, tara, care sunt cele mai protective cadre cunoscute in istoria umanitatii. Aceste medii pot fi considerate drept cele mai puternice echipe. Ele sunt superioare si opuse individualismului, care nu poate supravietui sau crea fara sprijinul “echipei”. Nici macar geniul nu este geniu fara resursele comunitatii. Chiar si biblicul Fiu Ratacitor s-a intors in Familie. Dar, mai ales, libertatea iti este aparata de multiplul numit “Echipa”, in oricare din ipostazele ei definitionale. Libertatea este tintita neobosit de unilateralism, forma moderna a sclaviei. Ea este inlantuita acolo unde “Echipa” este corupta si dezbinata.

  Psihologia pe care am auzit-o este mai degraba politica, iar psihologul mai degraba politician sau politolog. Spun acest lucru cu cea mai mare bunavointa posibila. Sa fiu bine inteles, nu am nimic cu emitentul, ci cu mesajul explicit sau subtextual politic, ambalat psihologic. Uluirea e ca cineva isi propune sa distruga un profil etnic, cand regula e ca pe el se construieste. E o “reeducare” psihologica de sorginte bolsevica. Nu stiu cum s-a cuibarit in capul autorului ideea ca ar fi cel mai mare psiholog in viata, care i-ar “permite” sa anatomieze o psihologie vie, ca si cand ar fi moarta, prinsa in insectar. Din aceasta himera pare sa-si hraneasca aroganta de a se autopercepe deasupra institutiilor nationale – Academia, Educatia, Cultura, Istoria etc -. Pozitia este virtuala, insa atacurile politice asupra etnopsihologiei sunt foarte reale.

  Inclusivismul este doar o strategie “tirbuson”, pentru a ajunge la substanta utila. Prin ea sunt picurate in psihologia colectiva otravuri ca exclusivism, individualism, egoism, frustrare nevrotica, nonvalori care sunt responsabile de criza Occidentului. “Institutiile vestice au doua valori fundamentale care la noi nu functioneaza”, aserteaza semidoct psihologul-politolog. Care “noi”? De ce nu vorbeste in nume propriu?! Aceasta divagare dinspre eu spre noi are ca efect “ocluziunea” mintilor!

  Bizara prin lipsa de suport si contraexemplele privind pozitiile oficiale detinute de membrii familiilor prezidentiala americana si monarhica britanica mi s-a parut preocuparea psihologului pentru persoanele angajate la biroul parlamentarului roman. Ar fi un conflict de interese, sustine acesta, nu si pentru oamenii, de mare incredere si confidentialitate, ai presedintelui american si cei ai reginei britanice! Dar hai sa ne intoarcem inca o data la Biblie. Pe cine si-a pus Moise ca Mare Preot? Pe fratele sau, Aaron

  “Vesticii tind sa-i recompenseze pe cei mai performanti oameni, in schimb romanii administreaza recompensele fara legatura cu implicarea”, este o alta glasuire care tinteste securitatea psihologica. Se strecoara, aici, si in cele ce urmeaza, sarpele indoielii, frustrarii, superioritatii inchipuite, teren numai bun pentru racolarea inteligentei romanesti, pentru care Vestul se bate si-si trimite universitatile sa o atraga. Psihologul recunoaste ca modelul lui, e drept cam intarziat, e Oxford University, super candva, acum insa in lancezire, din lipsa de creiere (v. Brexit).

  “În grupul american emerg “lideri”. La noi, pedepsele sunt administrate celor mai implicaţi, adesea de către cei mai puţin performanţi indivizi”, sustine fara nicio baza psihologul. Este o afirmatie toxica, care excita frustrarea si respinge autoritatea de evaluare. Nimeni nu se poate sustrage evaluarii, pentru care sunt proceduri si standarde. Aceste alegatii alunga performerii din Romania spre SUA si UK, care sunt “moarte” numai cu imigrantii necompetitivi, pe care ii importa numai din motive geopolitice.

  Rezultatul acestui atac psiho-politic pe performanta pe care o finantam si o cultivam din greu in mediul educational si pe piata muncii, ca apoi sa o dam pe gratis in afara, unde stim bine ca nu vor fi decat slugi ai celor cu bani, este o decontare romaneasca a deficitului vestic de inteligenta stiintifica si tehnologica. Liderii aia care “emerg” in grupurile americane si britanice sunt tot de-ai lor, care au in spate Wall Street NYC si City of London. Economiile lor au grad foarte inalt de financiarizare.

  Pe de alta parte, un joc complicitar de PR in care unul acorda o pozitie in clasamentul britanic THE si celalalt ii directioneaza performanta, printr-o psihologie a descurajarii ramanerii in tara si de incurajare a plecarii in afara, este unul pentru stupid people, cum ar fi zis Silviu Brucan. Incredibil, dar acest gen de politizare a psihologiei saraceste Romania!

  PS/NB: Am folosit radacinile greaca si franceza psycho si psyche ale cuvantului psihologie din limba romana pentru a sugera toate formele de preluare a controlului asupra mintii (cea mai veche forma a razboiului psihologic) si prefixul polit, de la politburo (politbireau) pentru a atrage atentia asupra existentei unui “birou politic”, corespunzator celui din comunismul talmudic, cu rol director in “reeducarea psihologica”.

  Nu glumesc si nici nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba, ci pentru stiinta si constiinta activului de aparare a identitatii psihologice a romanilor. Sa ne obisnuim cu ideea de securitate psihologica, ca parte componenta a securitatii nationale. Sa constientizam, mai ales, ca totul poate incepe in scoli si universitati de alienare de tip ” George Soros” sau „Fethullah Gulen”, ale caror productii le vedem peste tot unde sunt razboaie preventive, revolutii colorate, violente civile si distrugeri ale civilizatiei.

  Apreciat de 1 persoană

 17. Établir la même norme juridique et économique pour tous, d’un point de vue moral, c’est certes impeccable, mais en pratique cela conduit à un cauchemar pour tous car l’universalisme du taux de profit exige que la diversité anthropologique du monde soit ignorée,
  Le stress économique en Europe signifie que les Italiens deviennent plus italiens, les Anglais plus anglais, les Français plus français et les Allemands plus allemands. Ils se souviennent naturellement de leurs valeurs et particularités originales. Trop avancé, le libre-échange favorise la xénophobie universelle, le libéralisme sans barrières et le particularisme national. Le retrait dans les frontières, combiné à un effondrement soudain, est présenté à l’Europe et au monde d’une manière effrayante par l’image du président américain Donald Trump.

  Si Europa, Europa?

  PA!!!!

  Apreciat de 1 persoană

 18. V-am ascultat cu atentie, domnule Nastase, pe A3, vorbind despre evenimentele tensionate din Franta, dar si din capitala Europei, recte, Bruxelles. Ati amintit de miscarile anterioare de strada din periferiile Parisului, care, din cate imi amintesc, nu vizau anumite obiective ci erau expresia frustrarii magrebienilor marginalizati. Se stie ca Franta nu a crezut niciodata cu adevarat in multiculturalism, ci in asimilare culturala. Deh, infatuarea frantuzului este bine cunoscuta in toata lumea…
  In aceste zile nu avem de-a face cu imigranti, fie ei si la a doua generatie. Inclin sa cred ca este reactia Frantei profunde (de aceea exista manifestatii in multe alte orase de provincie). Am privit, pe cat s-a putut, fețele tinerilor, cvasimajoritatea erau albe.
  Daca este asa si nu o masinatiune din exterior (asa cum se intampla in Romania), Franta va avea de castigat. Si, odata cu ea, si alte popoare care cred in suveranitate si isi doresc mai mult respect pentru categoriile sociale defavorizate de goana acumularii de capital.

  Apreciat de 1 persoană

  • ps
   Migratia in masa este incompatibila cu suveranitatea si stabilitatea sociala si asta este de fapt marea problema a Europei actuale. Din simplul motiv ca migratia ca si minoritatile sexuale si de orice fel pot fi foarte usor manipulate spre a fi folosite la distrugerea de suveranitate, prin metoda discriminarii pozitive.

   Apreciază

 19. Dati-mi voie sa ma laud singur :

  scriam despre Macroul ce tocmai se alese este un”parvenit” fara partid intr-p tara care se „emotioneaza” usor. Si am impresia ca in curand Franta va cunoaste „une grande emotion” ca cam de prin 1990 nu s-a mai lasat cu cucuie
  https://adriannastase.ro/2017/05/07/revolutia-lui-emmanuel-macron/#comment-164578

  Era 9 mai 2017 …

  Acum in Franta tocmai se petrece „une grande emotion”

  Apreciat de 1 persoană

 20. Rasismul „extraterestru”, o prostie rabinareasca extrema: Am fost trimisi sa-i cucerim pe pamanteni!

  Legenda ca rabinii ar fi intelepti a inceput sa se risipeasca sub impulsuri care vin chiar de la rabini. Ce lider spiritual care sa-si merite pozitia in comunitate ar pune-o in pericol, sustinand ca membrii acesteia nu ar fi de pe Terra, ci de undeva din spatiul extraterestru, de unde ar fi fost trimisi sa-i cucereasca pe pamanteni?! Sa declare public ca evreii sunt dusmanii tuturor popoarelor?! Sa sustina ca diasporele evreiesti au ca misiune sa cucereasca tarile in care se afla si sa distruga popoarele in mijlocul carora traiesc?!

  Astfel de afirmatii semite rasiste, facute de lideri religiosi de la tribuna, cu rol de program educational, pot demonta acuzatiile de antisemitism ca fiind gratuite, pot fi considerate drept confirmari de subversiuni ale diasporelor evreiesti, pot rascoli vechile legi privind metecii etc. Dupa cum se stie, extremele se ating. Semitismul prostesc, dus la extrem, de a se alege total si ostil de toti si de toate de pe pamant, atrage efecte contrare, comparabile cu ale antisemitismului. Semitismul antisemit a facut din pacate “istorie”. O istorie negativa, dramatica pentru evrei, de care insa liderii semiti ultraextremisti par, uneori, sa nu-si dea seama ca ei insisi devin surse care hranesc antisemitismul global.

  Ori, alteori, rabinii “extraterestri” se “extrag” cu viclenie, prin manipulari cu autovictimizari si culpabilizari, din conjuncturile nefaste pe care ei insisi le creeaza si de care sunt vinovati. Oricare ar fi explicatia – una din ele spune ca evreii ar fi dominati politic si religios de khazari -, liderii care trag o linie de adversitate si de razboi intre supusii lor si lumea globala sunt destul de marginiti.

  Un exemplu scandalos de rasism evreiesc “extraterestru” este cel al rabinului cabalist Michael Laitman, care propaga teoria potrivit careia evreii sunt trimisi dintr-un „alt univers” pentru a „lua forma” diverselor popoare umane ca „sa le cucereasca” prin subminarea „ego-ului lor mondial” (pamantean). Sa parcurgem un mic fragment probatoriu privind rasismul “extraterestru” al evreilor, din monologul/dialogul rabinului Michael Laitman cu studentii:

  “Rabbi Michael Laitman: – De fapt, nu venim de aici. Am venit de acolo (arata spre spatiul cosmic). Asta este Israelul la radacina lui. Asa ca am trecut printr-un astfel de drum care ne-a dus inauntru, ceea ce se numeste „distrugerea vaselor” … distrugerea sufletului colectiv …

  Intrebare din public: – Cine este seful de personal care a trimis unitatea de comando? Rabbi Michael Laitman: – El. Creatorul. Israelul face parte din El …

  Intrebare din public: – Deci, acest sef de personal a trimis aceasta unitate de comando? Rabbi Michael Laitman: – A trimis unitatea comando. Le-a dat putere. Le-a dat conexiuni. Tot… Dar … nu au de ales. El i-a rupt. I-a spulberat. Ce inseamna asta? Pentru a-i pune in pamantul ostil, a trebuit sa le dea aceeasi forma ca acei din pamantul ostil. E ca si cum am intra intr-o tara ca o echipa sub acoperire. Si fiecare dintre noi este exact ca oamenii din tara.

  Sa zicem ca suntem trimisi undeva acum – Africa, de exemplu. Asa ca vom lua aceeasi forma ca a poporului din Africa. Caracteristicile, trasaturile, abordarea, interesele, totul. Aceeasi forma exacta – inauntru si afara … Stii, e ca un agent sub acoperire. El este acolo pentru un timp, nimeni nu-l atinge. Trebuie sa inceapa sa lucreze, sa construiasca o casa, o familie…Totul este bine ani si ani. Dupa asta, incepe sa faca ceva. El primeste un memento din exterior: „Trebuie sa incepi sa lucrezi”. Deja uitase de asta si dintr-o data l-au chemat. Iata asta este comandantul tau si asta si asta, stiti, ca-n filme … Asta ni se intampla si noua.

  Trebuie sa ne trezim. Trebuie sa ne amintim ca avem o misiune speciala. Si intr-adevar, asta nu este locul nostru. Venim dintr-un loc complet diferit. Deci trebuie sa ne gasim prietenii in functie de aceasta trezire. Ai primit un telefon? Am primit un telefon, el a primit un telefon si asa mai departe. Si apoi ne adunam ca grup. Deci, de pe intreaga planeta, suntem extraterestri care vin dintr-o alta galaxie. Primim aceasta raza de lumina – aceasta trezire – individual. Si acum ne reunim ca grupuri care incep sa se pregateasca pentru a cuceri Pamantul. Asta e misiunea

  Intrebare din public: – Cum il cucerim? Rabbi Michael Laitman: – Cum il cucerim? De asemenea, ne trimit metoda. Ni se arata totul treptat. Ne invata. Nu este invatatura de fapt ci un fel de instruire si se activeaza … ceea ce pune in miscare mintea noastra. Dar, de fapt, vine de la planeta noastra originala. Si datorita acestei forte naturale originale pe care o avem, ne vom incarca de cei care traiesc pe Pamant. De ce te uiti asa la mine? Nu ma crezi? Ti-o spun serios! Este chiar mai mult decat atat. Nu este o galaxie diferita, este un univers diferit. Este o dimensiune complet diferita. Asta suntem …
  Intrebare din public: – … De ce sunt ei extraterestri? Rabbi Michael Laitman: – Sunt extraterestri pentru ca … Nu vorbesc despre forma lor exterioara, corpul lor sau carnea si organele lor sanguine. Vorbesc despre acel interior care nu exista in alte persoane din lumea de pe Pamant, ci numai in ei. Este software-ul intern care se gaseste aici dar provine din cealalta lume.” *** O nóta-béne de final: Din explicarea precisa si amanuntita a scopului si mijloacelor rasismului „extraterestru”(unele amanunte de abia acum incepem sa le observam, ca dupa un somn lung si greu), ne dam seama ca aceasta doctrina rabinica este extrem de toxica. La fel sau chiar mai mult ca Protocoalele Sionului! Ce face lumea cand afla ca e tinta unui plan de cucerire global, impotriva tuturor pamantenilor? Se uneste si se apara!

  https://nationalvanguard.org/2018/11/rabbi-jews-are-not-of-this-world-were-sent-to-conquer-it/
  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2018/11/16/rabbi-evreii-nu-sunt-din-aceasta-lume-ne-au-trimis-s-o-cucerim/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.