Un nou eveniment la Bruxelles

Ieri, la Bruxelles, a avut loc un nou eveniment consacrat Centenarului – „1918. Faurirea Marii Uniri”. Un eveniment consacrat unui album de fotografii ce au imortalizat scene de razboi si din negocierile de pace. Au participat euro parlamentari din toate grupurile politice, intre altii Norica Nicolai, Ioan Mircea Pascu, Daniel Buda, Victor Bostinaru, Andi Cristea, Laurentiu Rebega. Au mai fost acolo Luminita Odobescu – reprezentant permanent la UE, Carmen Ducaru – director ICR Bruxelles sau Radu Tipisca – consilier al primului ministru. De asemenea, numerosi istorici.

M-am bucurat sa spun cateva cuvinte despre proiectele Fundatiei Titulescu si sa sustin propunerea ca una din salile Parlamentului European sa se numeasca „Nicolae Titulescu”.

26 de gânduri despre “Un nou eveniment la Bruxelles

  1. Buna propunerea.
    Nu cunosc atmosfera din Parlamentul UE, dar inteleg din media ca parlamentarii nostri nu au reusit sa convinga majoritatea despre presupusele incalcari ale principiilor statului de drept din Romania. Cred ca nu aveau cum.
    Ascultind o emisiune despre relatia Italiei cu UE la nivel parlamentar, am inteles ca Italia s-a confruntat cu o situatie similara. Politicienii italieni „supusi” celor de la Bruxelles erau permenent sprijiniti de acolo, inclusiv cu inchiderea ochilor la derapaje de la cheltuieli peste limitele aprobate (vestitul 3% deficit impus de Germania, Olanda si statele ligii hanseatice – Finlanda, Danemarca, Letonia). Cei care sunt alesi azi (Liga nordului) si care vor sa subventioneze Sudul sarac sunt pusi la zid.
    Italia este ins in mod suprinzator intr-o situatie mult mai proasta decit Romania, in ce priveste statul lor national. Italia este in pericol practic sa se rupa in doua: nordul bogat care va ramine in UE (se pare ca fiecare italian din Nord are un cont bancar intr-o banca din Elvetia) si sudul sarac. Conform unui profesor universitar italian (nu i-am retinut numele), solutia ca Italia sa ramina stat unitar va fi ca s aiasa din zona euro, ceea ce va fi un exit practic pentru Italia din UE. Daca va putea sa isi tipareasca propria moneda nationala (lira italiana) Italia va putea din afara UE sa isi finanteze linistita sudul sarac, si sa isi mentina statul unitar national.
    Daca ne uitam si la experimentul „Grecia”, si problemele Spaniei, putem spune ca UE ramine un bloc extrem de divizat intre Nord si Sud, si dac adugam si Estul rebel si pro-trumpist, atunci avem un clivaj triplu: Nord, Sud, Est.
    Dar cine ar vrea sa mai renegocieze tratatele unionale, cind toata lumea buna e ocupata cu Brexitul?

    La Multi Ani Romania si romani, oriund ati fi voi!

  2. Cati regi are poporul nostru?

    Dragul meu Ion A., nu cred ca ati uitat de hotarele istorice ale stramosilor nostri. Aveti poate dificultati in a face conexiunea dintre trunchiul si coroana actuale ale poporului nostru cu radacinile sale etnice, multimilenare. Se mai intampla si altora, sub influenta propagandei care vrea sa ne uitam originile.

    Faptul ca numele de Romania si de romani, iesite de la curtile occidentale ale vremurilor sau din laboratorele geopolitice imperiale, cum le spunem azi, le-au inlocuit pe cele de Dacia si daci, nu au putut sa stearga continuitatea istorica si unitatea de simtire a unui popor unic, din cele trei mari provincii istorice, intinse intre Tisa si Nistru.

    Noi credem ca primul nostru rege ar fi fost Carol I. Nu, aceasta este o eroare intretinuta politic. Am avut mult mai multi regi: Decebal, Mihai I (supranumit Viteazul), Alexandru (Ioan Cuza) etc. Nu stiu daca ne vom relua numele istorice de Dacia si de daci, alte neamuri au facut-o (nu insist, exemplele istorice sunt cunoscute).

    Dar, cel putin in numele memoriei (daca nu si in cel al stimei de sine a poporului nostru), ar trebui sa onoram numele tuturor regilor nostri istorici, incepand cu cei atestati in primele izvoare istorice cunoscute. Numele lor ar trebui date unor institutii, bulevarde, piete etc, dar insotite de rangul suprem, de Rex, pe care l-au avut: Regele Decebal, Regele Mihai Viteazul, Regele Alexandru Ioan Cuza etc.

  3. Crin Antonescu susţine o amnistie sau graţiere şi are dreptate , dar nu duce ideea până la capăt : Amnistii şi graţieri se dau cam la 5 ani în toate ţările civilizate, la noi sunt ani buni de când nu au mai avut loc asemenea acte de justiţie şi directivele UE chiar ne solicită acest lucru ! Dar din cauză că printre beneficiari ar fi şi Dragnea toată pleava României ţipă ca din gură de şarpe . Caraghios e că şi sasul în sinea lui este de acord cu această formă de clemenţă, deoarece ar fi printre primii care ar beneficia de ea, dar din motive politice este obligat să se pronunţe împotrivă !

  4. Despre sabotaj si diversiune – ce are Romania ca proiect de investitie majora , de importanta nationala , cu studii de proiectare facute si finantare asigurata ( 75 % UE ) sunt autostrada Sibiu – Pitesti , autostrada de centura a Bucurestiului si autostrada Bors – Targu Mures .
    Si inca mi se pare ca nu exista proiectare facuta pentru ramura de Nord a autostrazii de centura bucurestene .
    Autostrada Sibiu – Pitesti , care deranjeaza pe multi , este sabotata cu pretextul acordului de mediu .
    Autostrada Bors – Targu Mures ( jumatatea de Vest a autostrazii Transilvania , sabotate de regimul Basescu ) este construita pe un sfert – zona din jurul Clujului – si atacata pe inca un sfert – zona dintre Cluj si Targu Mures , in rest se trage de timp nescotandu-se la licitatie restul sectoarelor din Salaj .
    Domnul presedinte Iohannis , in patru ani de mandat , nu a pus piciorul pe nici un santier de infrastructura , ca nu sunt departe de el , de Sibiu , ca santierul de la Sebes sau de la Mintia .
    Nu vorbeste niciodata de cele 3 autostrazi in proiect de mai sus .
    In schimb se agita , pentru a face diversiune , cu nebunia proiectului autostrazii Iasi – Targu Mures .
    De ce ?
    Pentru ca delirul nu are nimic – nici studiu , nici finantare , iar acordul de mediu , trecand prin rezervatia Neamtului … – pretext ideal de a ne lansa in studii de hartogarie si licitatii de hartogarie pentru 5 -10 ani .
    In timp ce nu vom face nimic pe celelalte trei , bineinteles .

  5. Intotdeauna am fost impresionata de amfiteatrele si salile care poarta numele unor mari personalitati. E o expresie deosebita a gratitudinii. Felicitari pentru propunere si pentru activitatea Fundatiei Nicolas Titulescu.

  6. Pare să fie acolo şi Ion.M. Ioniţă ?…..
    În fine….. iată şi un alt eveniment, tras la indigo după cel din Franţa şi pe care-l vom vedea şi la noi ?! Şi încă pe 1 Decembrie….. :mrgreen:

  7. GAZUL DE LA MAREA NEAGRA si MODELUL NORVEGIAN
    30 noiembrie 2018 0 1.982 6 minute de citit

    Dupa cum stiti, Romania are un zacamant urias de gaze in Marea Neagra. Sau mai bine zis “are”, intre ghilimele, caci l-a dat. Ce trebuia facut cu el? Consider ca modelul norvegian, asa cum arata el pana in 2014, ar fi fost o varianta benefica pentru noi.

    În 1973, guvernul a fondat compania de petrol controlată de stat, Statoil. Producţia de petrol nu a constituit un venit net înainte de 1980, din cauza investiţiilor majore care au fost necesare în industria de petrol.

    Spre sfârşitul anilor 1990, Norvegia îşi plătise datoria externă, şi începuse să acumuleze un fond bugetar suveran. De atunci, una dintre problemele importante dezbătute în politică a fost modul în care se cheltuiesc veniturile provenite din petrol.

    Conform articolului Petrolul, banii si norvegienii:

    Cu 20 de ani in urma, Parlamentul a hotarat ca intregul venit obtinut din petrol sa nu intre la bugetul anual de stat, ci intr-un fond independent pentru bunastare, investit la randul lui in actiuni si obligatiuni care sa aduca venituri suplimentare pe care statul e imputernicit sa le cheltuiasca.

    La pragul dintre secole, pe masura ce se forau mai multe puturi si pretul energiei crestea, fondul acesta si veniturile din investitii pe care le aducea au inceput sa creasca.
    La finele anului 2009, valoarea fondului era de 310 miliarde de euro, cu un venit trimestrial de 39 de miliarde de euro.

    Peter Warren, administratorul unui fond de acoperire din Oslo, spune ca, la sfarsitul lui 2008, cand pietele de actiuni s-au prabusit, fondul de stat a preluat actiuni la preturi extrem de scazute.
    „Acest fond este condus de oameni foarte inteligenti”, spune el.
    Beneficii
    Generozitatea li se transmite generatiilor viitoare in principal prin servicii sociale. Guvernul are excedent bugetar si nu este nevoit sa se imprumute. „Am economisit multi bani. Acum ii putem cheltui”, explica Roger Schjerva, secretar de stat la Ministerul de Finante.
    La ora actuala, statul asigura gratuit educatie, ingrijiri medicale si protectia copilului, toate la un nivel de cea mai inalta clasa.
    Alternativele din sectorul privat sunt putine si aparent inutile.
    De exemplu, cand jurnalistul Lars Hellberg a simtit dureri in piept si si-a pierdut cunostinta pe canapeaua din birou, paramedicii au sosit in opt minute. In 45 de minute era in blocul operator si chirurgii ii deblocau arterele congestionate. Dupa trei saptamani, si-a reluat activitatea. Si totul a fost pe gratis. „Serviciile noastre medicale sunt foarte bune. Mi-au salvat viata!”, spune el.
    Margit Traaen, care lucreaza in cadrul unor programe pentru tineri in Rödberg, un oras situat in zona centrala muntoasa din sudul Norvegiei, sufera de boala Bekhterev, o forma foarte dureroasa de reumatism. Pe langa tratamentul regulat la domiciliu, sistemul medical i-a asigurat terapie la un centru de sanatate din Muntenegru de cinci ori pana acum. Traaen plateste 12 euro pe zi pe durata sejurului. Statul ii plateste facturile de transport si toate celelalte cheltuieli.
    „Ma simt ca noua dupa patru saptamani in Muntenegru”, spune Traaen. „Tratamentul, soarele si caldura mediteraneana fac minuni pentru sanatatea mea. Ma ajuta sa trec cu bine peste greaua iarna norvegiana.”
    La fel, si pensia de stat este garantata. Chiar si cuplurile casatorite care nu au lucrat niciodata primesc pana la 30.000 euro pe an.
    Peste 400.000 de persoane care sustin ca nu pot lucra primesc alocatii pentru incapacitate de munca. Cu siguranta ca nu toate sunt cuvenite. Dar tara isi permite.
    O dovada a succesului de care se bucura norvegienii este afluxul de suedezi, vazuti in mod traditional ca fratii lor mai mari. Acestia vin acum sa se angajeze pe posturi mai putin importante, adesea ca barmani sau lucratori in constructii, obtinand termeni si conditii mai bune de munca decat si-ar permite in tara lor de bastina. Norvegia e a doua tara din lume dupa Suedia ca procent al femeilor angajate.
    Toti cei din campul muncii au la dispozitie in comunitatile lor gradinite de stat subventionate, care asigura locuri pentru fiecare copil.”

    • Ce înseamnă „controlată de stat”? Cine plătește serviciile „gratuite”? și două întrebări la care eu dau drept răspuns răspunsul la întrebarea anterioară: care e nivelul taxelor? există locuitor care nu dă taxe?

  8. In 2009, in Raportul de Dezvoltare Umana pentru Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite (UNDP), care evalueaza bunastarea si sansa la viata la nivel global, Norvegia ocupa locul intai, ca tara unde este cel mai bine sa traiesti din intreaga lume. Dincolo de noroc si bun management, ce putem invata din exemplul Norvegiei?
    „Daca vreodata ajungi sa castigi usor bani multi, fii atent cum ii cheltui! Si incearca sa-i imparti cu generatiile viitoare. Foloseste-te de resursele tale cat mai bine cu putinta, pentru binele oamenilor si pe termen lung!”, spune Arve Johnsen, fostul director de la Statoil. Iata si explicatia faimoasei „enigme norvegiene”.

    Conform articolului Norvegia, ţara milionarilor. Fiecărui norvegian îi revine un milion de coroane din vânzarea petrolului, din 2014, valoarea fondului a ajuns la 5.100 miliarde de coroane, echivalentul a peste 600 de miliarde de euro.

    Asadar, cand nu dai bogatiile tarii colosilor din industria energetica mondiala, poporul o poate duce bine. Cum a fost si in Libia:

    Evident, am amendamente la “protectia copilului” din Norvegia si nu numai. Bunastarea si politicile abile nu doar ca au cimentat acel popor in material, dar din ce in ce mai multi sunt din ce in ce mai deschisi spre tot soiul de forme de satanism …

    In rest, in ceea ce priveste zacamintele, modelul norvegian trebuia implementat si in Romania. Sigur, rezervele de la Marea Neagra sunt mai mici decat ale nordicilor iar populatia Romaniei este mai numeroasa, insa o reala bunastare tot rezulta. Ba mai mult, daca platformele marine necesare s-ar fi facut in tara, se dezvolta o intreaga industrie pe orizontala.

    Se mai poate repara ceva, pentru a se ajunge la situatia ideala de mai sus? Teoretic, da, dar pentru aceasta avem nevoie de niste politicieni nationalisti cu testicule, caci deocamdata in Romania nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

    Pana se vor gasi astfel de politicieni, ramanem o colonie cu preturi europene si salarii de robi:

  9. PS – cat pot fi de naiv .
    Iohannis face gesticulatie de doua parale cu ” autostrada Iasi – Tg Mures ” pentru a indeparta de PSD voturile moldovenilor din judetele Neamt – Iasi – Botosani – Suceava si a le duce PNL USR si lui !
    Vezi Doamne raul PSD nu va face autostrada dar eu v-o fac ( sic ! ) .
    Atat de imbecili ii crede pe romani ?

  10. 1 DECEMBRIE 2018

    De ce n-ai fi plecat , Luminița Arhire, din această Românie atât de disprețuită, de multe ori, chiar de copiii ei? De ce nu ți-ai fi căutat, vreodată, o viață mai bună, mai ușoară, mai îndestulată în alt colț de lume? De ce nu te-a tentat niciodată vestul aseptic despre care Dacian Cioloș zice că e așa de „legiferat”, încât s-a prefăcut într-o plictiseală totală, ceea ce ne dorește și nouă, ca proiecție de viitor, dacă vine el la putere?

    Păi, pentru că … dacă eu citesc:„ LIMBA ROMÂNĂ ESTE PATRIA MEA”, cuvinte rostite atât de tulburător de Nichita Stănescu, pentru mine aceasta nu este o propoziție ci e SINGURUL MEU MOD DE A TRĂI. Eu nu VORBESC ÎN LIMBA ROMÂNĂ, ci eu TRĂIESC ÎN LIMBA ROMÂNĂ… de aici, poate, și dificultatea mea de a învăța limbi străine… Sunt născută ÎN LIMBA ROMÂNĂ. Am crescut, am învățat, am iubit , am visat , am așteptat și m-am înțelepțit în LIMBA ROMÂNĂ.

    Pot să-i înțeleg pe toți cei care au ales să plece. Explic doar de ce mie nu mi-ar fi trecut niciodată prin minte. Căci nu pot pleca dintr-o iubire atât de mare decât dacă n-aș mai fi eu. Și cum aș putea păși afară din mine însămi? Și cum aș putea rosti în altă limbă : LA MULȚI ANI, ROMÂNIE BLÂNDĂ DIN INIMA MEA ?

    Asta e, dragii mei, doar asta e …

    • @Luminița Arhire: ”LIMBA ROMÂNĂ ESTE PATRIA MEA”, cuvinte rostite atât de tulburător de Nichita Stănescu, pentru mine aceasta nu este o propoziție ci e SINGURUL MEU MOD DE A TRĂI. Eu nu VORBESC ÎN LIMBA ROMÂNĂ, ci eu TRĂIESC ÎN LIMBA ROMÂNĂ… de aici, poate, și dificultatea mea de a învăța limbi străine… Sunt născută ÎN LIMBA ROMÂNĂ. Am crescut, am învățat, am iubit , am visat , am așteptat și m-am înțelepțit în LIMBA ROMÂNĂ.”
      ===============
      Frumos, atâta doar că acesta este un adevăr valabil pentru orice român, indiferent unde l-a aruncat soarta: București, Țăndărei, Halmeu, Sorento, Miami, Siberia sau Patagonia. Mereu și mereu, românul se întoarce Acasă, în singura lui Patrie adevărată, România. Gândul lui este permanent în locul acela din care-și trage seva. Și nu există durere mai mare decât aceea de a te gândi la viața-ți petrecută odată, acolo unde nu mai poți să fii ce ai fost odată.

      Și de departe, parcă realizezi mai tare cât de mult îți iubești meleagurile natale și că românii, nici mai buni, nici mai răi decât neamurile între care trăiești fizic, sunt sânge din sângele tău, sunt familia ta pe acest mapamond. Și familia ți-o aperi, și ți-o preamărești, și ești mândru de trecutul ei milenar.

      Iar astăzi, la 100 de ani de la împlinirea Întregirii acestei familii ești mai mândru ca niciodată dar și mai trist ca niciodată că familia ta românească nu mai este ce-a fost. Dar trăiești, acolo unde te afli, cu speranța că odată și odată, vom fi din nou împreună. Și încerci …

      Mircea Popescu
      1 Decembrie 2018

    • Fibra densa de romanism se vede din ceea ce scrieti, in mod constant, cu o flacara luminatoare, mare si violeta. Nu ati plecat din tara, dupa un trai mai bun, proband proverbul: Fie painea cat de rea, tot mai buna e in tara mea. O filosofie de viata cu adevarat minunata, dincolo de cuvinte.

      Cu ceva timp in urma, in contextul abjurarilor si plecarilor din PSD, ma gandisem sa scriu ceva critic despre “partizanard”. Nu e in dictionar, dar poate fi usor inteles comparandu-l cu cuvantul patriotard. “Partizanardul “ este tipul de vesnic oportunist politic, care nu are un crez ideologic, ci schimba neobosit un partid cu altul, in cautarea de noi si noi avantaje si privilegii.

      Nu cunosc decat doi mari politicieni, dupa 1989, care sunt de fapt cei mai mari, care nu si-au tradat convingerile politice si idealurile legate de acestea, privind Romania, chiar daca pe nedrept au fost demonizati sau au platit un pret personal exorbitant…

    • Am citit de zeci de ori la Paul Goma de aceași trăire în patria limbii române…N-aș uita însă nici de „Rugămintea din urmă” a lui Geoge Coșbuc :
      ” Fă-mi cel din urmă bine :
      Pământul țării să-l săruți
      Și pentru mine ! „

  11. Sigur ca iubesc Romania, astfel nu as scrie aici. Si nu, nu am interes financiar sa scriu aici, o fac pentru ca l-am apreciat pe dl. Nastase de mult timp si continui sa ii apreciez ampla sa activitate pentru Romania. Romania unor nemernici l-a bagat pe dl Nastase la inchisoare si totusi dinsul continua sa arate ca iubeste Romania. Si eu am plecat acum 20 ani din Romania, si in ciuda motivelor, continui sa iubesc aceasta tara si acest popor din care ma trag, Da, Canada a fost si este o tara minunata pentru mine si familia mea, dar radacinile nu le pot uita, si nici nu vreau. Sunt recunoscator acestei tari ca m-a primit si m-a tratat bine pina acum. Canada stie ca eu iubesc Romania si nu este geloasa 🙂

    Viata nu e simpla, nu e nici o linie dreapta, nici o sinusoida. Stiu ca fiecare destin de roman e complicat, si nimic nu e usor pentur noi cei plecati. Nu stim cind o sa ne intoarcem, nu stim daca o sa ne intoarcem si pentru cit timp. Dar asta ne dorim, asta visam , sa putem reveni pe un picior de plai, pe-o gura de rai, chiar si pentru citeva zile de concediu.

    Limba aceasta dulce ne e mama. Ne regasim instinctual cind intrebam un roman ratacit „ce mai faci?”

    Da, nu suntem de acord pe unele teme, desi, daca am foarte sinceri, cred ca am fi mult mai de acord cu multe. Depindem prea mult de alte puteri, si ne-am mintit singuri crezind ca ele ne vor binele. Nu, binele ni-l facem singuri, pentru noi.

    Dumnezeu sa ajute Romania! Romania first! Acest popor exista si nu va pieri sub vremuri oricare ar fi ele!

    Nota: Am scris asta gindinu-ma la toti, Ana, Don Popescu, ZeV, serbanfl, cei plecati dintre noi si de care imi este dor (blogideologic). Florin Piercic, te iubesc, dl. Bolcas, multa sanatate de la un admirator, doamna Cretu Corina, nu va lasati prada sentimentelor negative, noi, cei de rind, vedem ce ati muncit pentru acest popor. Domnule Ambasador al Rusiei, Excelenta, dle Kuzmin, noi nu suntem anti-rusi, dar, si dvs, trebuie sa ne convingeti ca nu sunteti anti-romani.

  12. Eu am trait mai multi ani la Moscova, in URSS, in anii lui Brejnev, la Mosfilmovscaia 64. Eram copil si sub Ceausescu eram in permanenta in alerta, sa nu ne molipsim de ceva rusesc, Lui Ceau ii era foarte teama de rusi, si asta probabil nu se stie bine in Romania. Exista si atunci un fel de UE al comunistilor, se chema CAER, cu sediul la Moscova (pe lina militarii din Tratatul de la Varsovia). Dar statele membre erau suverane si nu cedau Moscovei din suveranitate asa cum o fac sub UE. Da, au fost atunci niste idei sa transforme Romania si Bulgaria in state agricole, dar Ceausescu s-a opus, si mai mult, a initiat o schisma, invitindu-l pe Nixon la Bucuresti. Dupa aia, Ceausescu s-a apropiat de RFG, deschizind prima ambasada la Bucuresti, si de Israel. Ceausescu avea visuri sa intermedieze pacea intre isralelieni si palestinineni. Avea ambitii f mari. Stim de ce visurile lui s-au transformat in cosmar pentru toti romanii dupa ce Pacepa a tradat, Moscova nu credea in lacrimi? Nici Washingtonul nu credea in zimbete.

    Imi aduc aminte ca Ceausescu pastra relatiile cu comunistii spanioli, Asa am cunoscut-o pe Dolores Ibarruri, emigrata la Moscova, si unde traia intr-un apartament. De acolo probabil si marea mea pasiune de azi pentru Spania.

    Cu rusii insa intotdeauna au existat frictiuni si suspiciuni, Ei ne urmareau peste tot, chiar si asa, fiind „tovarasi”. Nu le placea ca diplomatii romani aveau sarcina sa dezvolete relatii cu diplomati chinezi. Dar azi lucurile cel putin par complet diferite, cu aceasta alianta ruso-chineza, cred ca doar circumstantiala. Alianta trans-atlantica este inca mult mai puternica decit ce vor rusii azi sa arate lumii.

    • Domnule,fi rezonabil și nu te mai repezii, chiar dacă ai păcate de spălat! Ideea combinatului Carpato-dunărean, a lui Valev, a fost combătută de Costin Murgescu în Revista Rconomică (Tribuna Economică) – asta s-a întâmplat în 1964, sub g.g.dej. Nu ceaușescu a început să-i contreze pe ruși! După ce, în 1958, a reușit să-i convingă pe ruși să plece din țară (cu despăgubirile de război supra achitate), dej a slăbit, puțin câte puțin „strânsoarea” și în 1964 a amnistiat toți deținuții politici. Ba unii au fost eliberați din 1963, ca, de exemplu, fratele tatălui meu care a stat în pușcării NOUĂ ANI FĂRĂ SĂ FIE JUDECAT!
      P.S. Apropos de Costin Murgescu – Văduva dânsului, cunoscuta Ecaterina Oproiu, încă mai trăiește și nimeni nu s-a gândit că ar putea fi depozitarul unor întâmplări importante al acelor vremuri. Din câte știu eu, Costin Murgescu și George Ivașcu (Contemporanul, România Literară) au fost printre puținii intelectuali care au scăpat de prigoana de după mazilirea lui Lucrețiu Pătrășcanu.

  13. Egalitarismul: Un fals politic si o otrava ideologica care distrug orice societate. Egalitarismul rasial al liberalismului si egalitarismul social al comunismului

    Egalitarismul rasial al liberalismului este tot atat de fals si de distrugator ca egalitarismul social al comunismului. O demonstratie istorica perfecta a acestui adevar, devenit axiomatic, a oferit-o egalitarismul uniformizant al comunismului, care a prabusit societatea peste ea insasi. Oamenii sunt inegali biologic si intelectual de la natura. Unii sunt genii, foarte inteligenti, mediu inteligenti sau submediocri. Cine anuleaza aceasta scara naturala a valorilor, punandu-i politic pe toti la aceeasi linie, distruge motivatia si creativitatea, care sunt deopotriva temelii si motoare ale societatii. Fara ele, societatea se prabuseste, cade prada autodistrugerii. Cetatea este invadata de saracie, care esta adusa si raspandita de cohortele de paraziti sociali, care sunt intretinute de politica. La fel sunt si unele segmente ale unor rase care au ramas la periferia civilizatiei. Este limpede ca inapoierea acestora ca achizitii si contributii culturale si civilizationale le face inferioare si inegale, din cele doua puncte de vedere. Cel mai recent exemplu este tribul din insula din India care l-a ucis cu sagetile trase din arcuri pe americanul “nebun” care s-a dus intr-o misiune de asa-zisa “convertire” a acestuia la „crestinism”. Asa-zisa pentru ca barfa internationala de pe retelele de socializare spune ca “nebunul” n-ar fi fost nebun, ci un aspirant pentru admiterea intr-un serviciu secret, care l-ar fi trimis sa-si dea “proba practica” de influentare toxica pe niste indivizi rupti de civilizatie, aproape salbatici. Ghinionul lui a fost ca lombrozienii aia tribali nu au vrut sa li se spele creierele. Diferentele rasiale in ambele registre, cu plus si minus, pentru ca ele nu exista doar pe axa pozitiva, cum speculeaza “corectitudinea politica”, au fost intr-adevar analizate si articulate intr-o teorie stiintifica a raselor de catre savantul roman Paulescu. Teoria rasiala a dr Nicolae Paulescu este comparabila cu teoria evolutionista a naturalistului britanic Charles Darwin. In ambele cazuri, este vorba de grade diferite de evolutie (si/sau de involutie, uneori, prin neintegrarea in civilizatie, ori neinternalizarea valorilor acesteia). Problema e cine e mai civilizat, mai salbatic sau mai rasist, cel care a omorat cu bomba atomica sute de mii de japonezi sau cei care au ucis cu sagetile un american care vroia sa le controleze mintile?! http://www.contributors.ro/cultura/centenar-paulescu-parintele-rasismului-stiintific/

Lasă un răspuns