Festivitate la Bruxelles pentru Centenar

Am participat aseara la o frumoasa festivitate organizata de delegatia romana din grupul S&D cu ocazia Centenarului Marii Uniri si la deschiderea unei expozitii reprezentand mari personalitati ale Romaniei, de ieri si de azi – expozitie organizata de euro-deputatul Emilian Pavel.

Din Romania, a venit vice-premierul Viorel Stefan, care a vorbit despre semnificatia evenimentului de la 1 Decembrie 1918. Au fost prezenti europarlamentarii din PSD, cu liderul grupului – Dan Nica- dar si numerosi invitati. Din tara au venit artisti din toate regiunile – ansambluri de dansuri, interpreti de muzica populara, „Junii Brasovului”. O frumoasa atmosfera si o reusita marcare, la Bruxelles, a Marii Sarbatori a romanilor.

13 gânduri despre “Festivitate la Bruxelles pentru Centenar

  1. F. fain. O zi care ar trebui sa se repete ori de cate ori noi romanii sarbatorim ziua noastra nationala. Un sincer Bravo!!

  2. Am înţeles bine? Au participat la această manifestare doar europarlamentarii din P.S.D.? Naţionalii liberali, care se numesc continuatorii partidului istoric, care în viziunea lor, au înfăptuit Marea Unire, unde au fost?

  3. A trecut şi şedinţa solemnă a Parlamentului! Mă întrebam, cum ar fi fost această şedinţă cu oratorii Dumitraşcu, Păunescu, Pruteanu, Vadim Tudor.? Ar fi creat o stare emoţională, pe care cuvântătorii de ieri nu au reuşit să o realizeze. Mi-au plăcut discursurile Vioricăi Dăncilă şi ale lui Vosganian. Preşedintele a fost penibil, iar reprezentantul UDMR nu s-a putut abţine să nu spună de cei de 1000 de ani se vieţuire în Transilvania şi cum ei, ungurii, nu se pot bucura de această aniversare. Întrebarea este, unde erau înainte de acum o 1000 de ani, pentru că noi ştim că eram acolo dintotdeauna. Peste două zile, ar trebui ca toţi românii să simtă româneşte. S-ar putea să avem surprize.
    La mulţi ani ,, Ţara mea cu ochi frumoşi”, la mulţi ani tuturor românilor de aici şi din afara ţării! Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi eroii neamului, din toate vremurilor!

    • Conteaza cine unde era acum 1000 de ani? Mai are vreo relevanță unde erau sașii acum 1000 de ani sau turcii sau chiar fantezii? Poate vom avea surpriza ca ” noi” acum 1000 de ani sa fim cumani sau pecenegi….

  4. Nu e foarte clar ce ar putea face d-na Dancila cu insemnele puterii Imperiului de Apus in cazul in care lucrurile se vor precipita si acesta va sucomba chiar in timpul presedintiei romane; dupa cum se stie Constantinopolul este un oras foarte, foarte ocupat de turci inca de acum 565 de ani (si sase luni). Poate va primi un al doilea mandat constitutional pana la rezolvarea situatiei…
    In alta ordine de idei, invitatia pe care patriarhul Daniel ar putea s-o adreseze batranei Europe pentru a adera la ortodoxie ar suna cam asa:
    https://www.youtube.com/watch?v=2nUQPhq8-Co
    Dar atentie mare pentru ca exista si o alta propunere, cam indecenta, desi parca tot mai insistenta:
    https://adevarul.ro/entertainment/muzica/melodia-no-woman-no-cry-cantata-cor-arabi-8_5a1e6f4c5ab6550cb8a7890b/index.html

  5. Unipolarista Hillary Rodham Clinton, de la politica soft spre stupiditatea soft: Recunoaste indirect complotul istoric privind distrugerea institutiei regalitatii, dar psalmodiaza complice sistemul in care presedintii americani sunt regi

    Pe vremea cand era secretar de stat in administratia presedintelui afroamerican Barack Obama, Hillary Rodham Clinton era adepta antidemocrata a presedintelui-comandant. In limbajul sistemelor politice, prezidentialismul de tip “comandant” se traduce ca un regim autocrat, ca o reintoarcere la institutia revoluta a regalitatii feudale. Ori, poate, era o scapare subconstienta a unui vis politic nutrit in secret.
    Nu de putine ori, analisti si observatori ai hipercentralismului american au avertizat ca de facto presedintele american este un autocrat, ca unui rege antic sau feudal, care oricand ar putea sa devina si de jure. Ca exemple de hipercentralism american, istoria recenta le-a inregistrat pe cel cultural al lui Obama, care a substituit competitia libera a valorilor culturale cu normativizarea pe criterii rasiste, si pe cel economic al lui Trump, care a inlocuit libertatea pietei cu ordine executive. Iata ca, mai nou, Hillary Clinton, a carei ascensiune politica este apreciata de multi ca un aranjament al celor catorva familii stapanitoare ale SUA, care isi transmit ereditar pozitiile minoritar-etnice conducatoare, dupa 1776, a facut o dezvaluire surprinzatoare, dar care cel mai probabil a fost involuntara, ca o tradare de catre subconstient. Intr-un interviu în exclusivitate pentru cotidianul The Guardian, de saptamana trecuta, Hillary Clinton a afirmat: “Întregul sistem american a fost conceput astfel încât să fie eliminată ameninţarea din partea unui rege puternic, autoritar sau a altui lider (…).” Hillary Clinton confirma in spusele sale o adversitate ancestrala fata de institutia regalitatii (la care se adauga si ostilitatea privind religia, natiunea, frontiera, familia etc.), in marsul istoric unipolar, catre utopia unei guvernari globale evreiesti. Pentru un rege sau imparat global (cel mai vehiculat nume a fost cel al lui Obama), care ar transforma in sclavi toate neamurile pamantului, SUA incearca sa distruga orice bariera sau concurenta, intre care cea mai noua si in ascensiune este cea a multipolarismului. Semnalele repetate ale rasismului si sovinismului “paturii suprapuse” populatiei si teritoriului SUA sunt cat se poate de clare. Niciunui rege pamantean sau lider etnic national (pamantenitatea si etnicitatea liderilor, adica acestia sa apartina pamantului si neamului pamantului, sunt considerate drept simboluri ale autenticitatii reprezentarii) din afara SUA nu i se va permite sa fie puternic si autoritar. Doar presedintii americani pot fi autocrati, precum regii. Lui Hillary Clinton, apreciata ca nu prea o da mintea afara din casa, scribii interviului i-au mai pus si alte idei in gura, dar ele sunt de umplutura. Unele sunt chiar contradictorii, care ii anuleaza falsul angajament democratic, cum este aceasta izvorare dintr-un put neindoielnic de gandire autocrata: “(…) poate oamenii sunt pur şi simplu obosiţi. Nu vor atât de multă responsabilitate şi libertate. Vor să li se spună ce să facă şi unde să meargă şi cum să trăiască … şi să li se dea o singură versiune a realităţii.” Aferim!, Hillary Clinton isi da in petic obsesia totalitara! De la epatarea umorala cu “soft power”, cand era ministru de externe, care in realitate era inteligenta lui Joseph Nye, a ajuns, acum, la stupiditatea “soft”!

  6. „Italia va acorda în continuare azil refugiaţilor de război sau victimelor persecuţiei politice. Dar nu va mai acorda azil ”umanitar”, care a fost oferit celor care au avut ”motive serioase” pentru a-şi părăsi ţara, o categorie ce i-a inclus deseori şi pe homosexualii care fug din cauza legilor anti-gay foarte dure din Africa.”
    Unii suflă şi-n iaurt, noi nici măcar în zeama infectă, dar fierbinte, pe care ne-o tot serveşte Soroş prin scursurile sale ongiste !
    După ce a reunit în studiourile insol(v)entei Realitatea TV aproape toată scursura emanată de o mişcare rezistentă la tot ce ţine de bunul simţ, mai nou şi toate injuriile cretine ce curg în valuri pe ecranele Realităţii din partea diasporei, cel decapat de prietenul Oreste, sărit nu doar de pe fix, dar şi din grila jocurilor murdare pe care le face, Rareş Bogdan primeşte acum şi recompensa :
    (citiţi neaparat şi comentariile !)
    https://www.stiridiaspora.ro/rare-bogdan-intalnire-cu-eful-jandarmeriei-reac-ie-incredibila_7808.html

Lasă un răspuns