Volumul 8 din seria „Blog ‘n Roll” („Războiul lui Onoda”) va fi lansat pe 5 decembrie

Dragi prieteni, a iesit de la tipar volumul 8 din seria postarilor mele – anii 2014 si 2015 – intitulat „Războiul lui Onoda”. Sunteti, in mare măsură, co-autori, asa incât vă astept cu toată dragostea la lansarea volumului, in 5 decembrie, la ora 16, la sediul Fundatiei Titulescu, in Soseaua Kiseleff 47. Voi reveni cu precizări dar, deoarece plec maine pentru o săptămână la Bruxelles, voiam să stiti dinainte si eventual să va planificati venirea la Bucuresti.

***

Deoarece urmărim impreună ceea ce se intâmplă si in viata politică, vă rog să recititi ce am scris in 19 octombrie, pe blog, sub titlul „PSD – ce urmează?”

„O chestiune imediata o reprezinta insa decizia de a schimba unii membri ai guvernului. O solutie  poate fi remanierea, adica schimbarea post pe post, procedura in care premierul propune si presedintele aproba. Aceasta formula il transforma  pe Iohannis in arbitrul momentului, in conditiile in care poate sa refuze prima propunere sau sa o intarzie. A doua solutie o reprezinta restructurarea guvernului prin parlament. Pot fi adaugate, comasate, eliminate ministere, pot fi schimbati ministri, poate fi adus un adendum, o actualizare la programul de guvernare si toate acestea pot fi supuse Parlamentului (sper ca obtinerea votului nu este o problema) iar presedintele nu ar face decat sa consemneze aceste schimbari. Care solutie vi se pare mai buna?”

Era o intrebare retorică…

 

63 de gânduri despre “Volumul 8 din seria „Blog ‘n Roll” („Războiul lui Onoda”) va fi lansat pe 5 decembrie

  1. Nu cred ca este o intrebare retorica. Poate fi un moment de analiza, dar inainte de toate care sunt obiectivele ? Programul de Guvernare poate fi pe un alt „palier”, ca sa nu spun o alta zona, principalul obiectiv, probabil ramane, Justitia. Daca nu avem incredere in Justitie si efiicenta ei ce incredere sa avem in „Stat”. Dupa aceea putem vorbi de speranta, si cum poate fi ea creonata.

    • LA MULȚI ANI, din Constanța ! Deci, probabil « s-a scris istoria pentru mine » ref. la evenimentul de la FET….5.12.2018, ora 16.00. Poate vin atunci și cu un cadou pe măsura…

      Redau mai jos mesajul care probabil a fost pierdut în spam pe blog, transmis de mine ca și comentariu asociat replicii dată de d-nul Mircea Popescu lui « diasporean » care propusese CMR – Consiliul Mondial Român – să se implice în luarea unei poziții publice care să vizeze Decizia Parlamentului european de a se implica politic în evaluarea Raportului MCV asupra României ( în partea de comentarii, comentariile 3 si 5, la postarea d-lui Adrian Nastase, « Guest post : Ramona Manescu » din 19.11.2018 ) :
      « Da, mă voi dedica mai mult CMR România în această perioadă. Voi reveni pe această temă. M-ar interesa și alte opinii ref. la scopul și mijloacele acestui demers, contextualizarea lui….Din punct de vedere juridic consider că singura modalitate tehnică cu efect concret acum a prezentat-o d-nul Adrian Năstase care a fost foarte clar în postarea lui din 13 noiembrie, “Frans Timmermans ne mai spune o dată povestea cu maratonul ». Din punct de vedere politic, lucrurile sunt mai complicate dar tocmai sunt implicat în definirea noțiunii de interes național la nivelul tuturor doctrinelor politice din România . Am reluat studiile de profunzime pe această direcție începute anul trecut începand cu sinteza de la Hegel via Vasile Gogea, iar în această noua etapă am dedicat toată forța analizei, între sinteza si analiza fiind o diferenta esențială… Am reluat deci analiza studiului autorității la J.M. Bochenski și cred ca am gasit « piatra filozofală » a necesitatii sustinerii interesului național, și la țările mici, cum a făcut delimitarea (dintre țări ) și d-nul Adrian Năstase la ultima întâlnire de la F.E.T. dedicata lansarii unei cărți a lui Iuliu Maniu. Sper ca și CMR să agreeze acțiunea mea, deoarece atunci niciun partid nu ne va putea ataca acțiunile, considerându-le partizane. Chiar pentru Președintia României, apolitică constituțional, avem o forma sistemică de implicare constructivă pe care o s-o propun spre adoptare concretă CMR ( mă refer la forma tehnică, ideea a fost déjà trecută in statut ), respectiv prezentarea unui PROIECT DE ȚARĂ la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Mă refer la Președintia României deoarece este o instituție care are chiar prevederi normative legate de PROIECTUL DE ȚARĂ….Având o discuție tehnică interesantă ieri ( am fost la Academia Română, Institutul ….Ion Brătianu, la prezentarea unui proiect România-SUA interesant – sper să am timp să fac și aici o sinteza…. ) cu Florian Goldstein de la « Bursa », probabil vom oscila între denumirile pe care le vom da acțiunii. Posibil să se numească și « TABLA CU PRAVILE A ROMÂNIEI ». Va fi o actualizare a ceea ce trebuia să facă România alaturi de Anghel Rugina în anii ‘90. Sistemul lui de re-construcție, asociat exclusiv monezii cum s-a reținut de atunci, e mult prea puțin din ce a propus celebrul eonomist româno-american. Dealtfel nici acum “n-am scapat” deoarece vom avea ca determinant al re-constructiei, adoptarea sau nu a monedei Euro. Vom trece totul însă prin « matricea constructală » a dr.ing. Adrian Bejan. « Negrii » însă vom fi noi, asa că vă solicit sprijinul tuturor celor care cred că pot ajuta procesul ( inclusiv din partea celor care-l cred inutil sau ar complica și mai mult lucrurile ). Cum scriam, voi reveni.

  2. Eu zic ca exista si o solutie mai simpla si mai la indemana : sa-l suspende pe derbedeul asta de Iohannis chiar inainte de 1 Decembrie si sa-i schimbe apoi pe toti procurorii sefi , sefii de servicii secrete si pe toti tortionarii care ne-au mancat zilele de 12 ani incoace !

    Nu-I mai simplu asa ? Iohannis chiar nu merita demnitatea sa fie presedintele Romaniei , mai ales in An Centenar .

    Lumea s-a cam saturat de slabiciunile si de deciziile proaste luate de acest partid – PSD – in care foarte multi oameni si-au pus sperantele .

    • Ideea este că dragnea a avut sarcina să distrugă PSD, nenorocirea este că este capabil să facă și țării rău și-s destui cei care se bucură de „depășirea normei”!

  3. Din păcate partidul nu vă cere părerea, preferând expertiza lui Codrin Ștefănescu. Sincer, nu înțeleg ce le-a venit să o lanseze pe Lia Olguța într-o aventură cu final greu de anticipat. Și, la urma urmei, de ce a fost nevoie de remaniere taman în preajma preluării presedintiei rotative a UE? Cu sau fără Șova la Transporturi procedurile blocante rămân aceleași. Bine le face Iohannis. Când nu ești preocupat să guvernezi la modul serios, profesionist și predictibil, te joci cu moțiunile și remanierile. Doar portarii pesedeului n-au ajuns, încă , pe lista extinsă a ministeriabililor de partid și de stat. Rușine să vă fie, politicienii lu’peste prăjit.

  4. George Ban, în România există deja o biserică subordonată Vaticanului, în care se închină si Prima Doamnă a României. BOR are propria misiune în acest spațiu geografic, încredințată de înaintași, inclusiv de aceia care s-au implicat în realizarea Marii Uniri. Ce să facă Biserica Națională într-o Europa Occidentala laică, ba chiar ostilă valorilor creștine, o Europa în care nici însuși Papa nu se mai simte foarte confortabil ?

  5. https://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-presedintele-federatiei-comunitatilor-evreiesti-din-romania/

    Citind scrisoarea prof. Toma Balasoiu , devine clar pentru toata lumea ca tot ce a spus Ilan Laufer in conferinta de presa este 100% adevarat si ca Iohannis este un antisemit notoriu !

    Jenanta este atitudinea tristului aluia de la Memoria Holocaustului care ia apararea unui antisemit insa si mai rusinoasa este atitudinea pSD-ului care l-a lasat din brate fara jena pe Ilan Laufer , cel care a avut curajul ( lucru rar printre politicienii psd ) sa iasa la bataie si sa spuna adevarul !

    PSD-ul a mai demonstrat inca o data ca este un partid de carpe , de curve , de tradatori , de japitze si de cacanari fricosi care-si merita soarta de victime !
    O rusine nationala si o batjocura la adresa votantilor !
    In tot partidul acela cred ca sunt doar 5-6 personae care-si merita titulatura de politicieni si care au sange in instalatie : Plesoianu , Serban Nicolae , Nicolicea , Radulescu . Restul sunt de umplutura …

    • @Adrian B.: „mai rusinoasa este atitudinea pSD-ului care l-a lasat din brate fara jena pe Ilan Laufer , cel care a avut curajul ( lucru rar printre politicienii psd ) sa iasa la bataie si sa spuna adevarul !”

      Atitudinea este corectă. Ilan s-a autovictimizat luînd în brațe antisemitismul, adică discriminarea. S-a mers deja prea departe cu puzderia de „minorități” care apar zilnic ca ciupercile după ploaie și care acuză în dreapta și în stânga de discriminare.
      Când vom avea o societate normală cu tratament egal pentru toți membrii, fără tratamente speciale conferite de dictatura minorităților susținută de progresism?

      • Un singur om a fost antisemit (si acela semit, potrivit ADN-ului si arborelui genealogic!), o data cu disparitia caruia si antisemitismul a disparut. Antisemitismul a fost definit chiar de catre cei care au suferit de pe urma lui si l-au acuzat, ca o extinctie prin Holocaust, in vreme de razboi (WW2). Definitia nu poate fi pusa la indoiala, este cea mai autentica, avandu-si cea mai proeminenta expresie de memorie in Muzeul Holocaustului Washington (director Radu Ioanid), care are replici si in alte capitale. Orice extensie non-istorica a antisemitismului hitlerian, in afara perioadei istorice in care a avut loc, fizic, este un abuz discretionar, pentru obtinerea de avantaje nemeritate. Ilan Laufer s-a autovictimizat si ne-a culpabilizat, ambele savarsite cu un tupeu maxim (Chutzpah!) pentru a parveni ca ministru PSD, ceea ce este inacceptabil!

      • Cred ca pozitiei presedintelui Klaus Iohannis pe caz i se poate da dreptate deplina, profitorul politic in cauza are grave lacune de educatie istorica si culturala. Poate n-ar strica sa fie trimis la Muzeul Holocaustului din Washington, sa vada probe materiale concrete referitoare la ceea ce, istoric, a insemnat antisemitismul. In Bucuresti si in Romania nu se afla niciun Hitler si nici camere de gazare!

      • @fragmentarium: ”Cred ca pozitiei presedintelui Klaus Iohannis pe caz i se poate da dreptate deplina ”

        Nu știu dacă are dreptate sau nu deoarece Iohannis, cu aroganță, nu și-a justificat refuzul. Pare mai degrabă un act de beligeranță vindicativă la adresa PSD-ului prins, în acest caz, pe picior greșit. Dar, dacă-i așa, atunci este un act de teribilism și infantilism politic care poate fi taxat.
        Probabil a luat hotărârea, deoarece avea informații că Ilan este un tinerel lipsit de experiență, dar nu pentrucă s-a autovictimizat, deoarece autovictimizarea a venit abia după refuz.

      • @ Mircea popescu

        chiar si asa sa fie ( dar nu-i asa ! ) Ilan Laufer trebuia aparat de cei din psd . Nu trebuia atacat si ridiculizat din interior de niste ratati speriati . Dusmanul psd e Iohannis , nu Laufer ! La razboi e ca la razboi si iti aperi soldatii . Nu stiu daca intelegi dumneata chestiile astea … am asa o vaga impresie ca nu le intelegeti .

        Stiti , daca as putea , v-as face cadou ceva frumos de birou . Ceva cu multe semnificatii …

        https://odditymall.com/caesar-stabbed-in-back-pencil-holder

      • @Adrian B.: ”La razboi e ca la razboi si iti aperi soldatii ”

        Dacă se întâmplă ca un soldat să arunce gaze toxice de luptă neavând ordin, nu știu dacă un comandant îl va apăra sau dacă nu-l va deferi unei curți mațiale, având în vedere că aceste gaze sunt interzise. Un asemenea gest va ridica întreaga lume împotriva comandanților, armatei, țării.

        Cuvântul ”discriminare” este un astfel de ”gaz toxic” a cărui folosire inclusiv în ”războiul politic” duce la destabilizarea întregii societăți, prin resentimentele pe care le provoacă între diversele segmente ale societății care mai de care mai minoritare.

        Trăiesc într-o țară în care abuzul folosirii acestui cuvânt toxic se simte din plin.
        Dacă pentru ocuparea unui post se află în competiție o femeie și un bărbat, dacă este un negru contra unui alb, sau un gay, sau orice altă ”minoritate” din puzderia de ”minorități” inventate politic sau autoinventate social, cine credeți că va avea câsțtig de cauză?

        Și nu numai atât, dar, după cum vedem în România, cuvântul ”discriminare” a devenit ”gaz toxic de luptă” în războiul politic intern cu repercusiuni sociale dezbinatoare, iar Europa îl folosește ca instrument de suprimare a tendințelor de suveranitate ale statelor naționale, inclusiv, sau deosebit de vizibil, asupra României.
        Iată ce spunea într-un interview publicat ieri 23 Noiembrie, Detlef Müller, vice-președintele grupului parlamentar de prietenie ”Bulgaria, Moldova, România” din Bundestag :
        ”Pentru SPD … – și pot spune asta pentru mine – că PSD nu este un partid-soră.
        […] când vezi ce curs politic urmărește, de fapt, PSD, împotriva minorităților, cu accente homofobe, un curs anti-european, atunci vedem că nu ne aflăm pe un teren comun, în ceea ce privește valorile noastre fundamentale.”

        De aceea, gestul ”comandantului” Dragnea împotriva propriului ”soldat” Ilan care a folosit gazul toxic al discriminării în războiul politic, este perfect justificat. A ferit și ”armata” PSD de a fi condamnată, dar a atras și atenția (deși nu cred că asta a fost intenția) asupra pericolului folosirii ”discriminării” în luptele politice interne românești.
        Măcar aici, în România, deoarece din exterior, așa cum am văzut, este un bombardament continuu cu astfel de muniție asigurată de cercurile progresist-sorosiste.

      • @ Adrian B.
        Asta a fost odată…Când dușmanul era dușman iar prietenul prieten ( mai precis, când prieteniile și dușmăniile nu aveau o legatură decisivă cu societatea )…Când te înjunghie « ai tăi », poate nu e rău să pui și tu mâna pe pumnal….Poate se înțelege mai bine, de la Eminescu la Rebreanu, de ce România poate avea un rol important și decisiv, atașând în acest context ideea de mai jos a lui Rebreanu, inclusiv cu « erezia » ulterioară a literaturii ( « proza noastră modernă » ) constatata de Gheorghe Crăciun :
        LIVIU REBREANU:
        „Poporul român nu-și poate permite luxul de a fi barbar, înainte de a fi atins culmile civilizației. Nu putem îndura în tăcere distrugerea valorilor culturale românești și uciderea morală a creatorilor lor subt pretext de dușmănie politică.”
        (în Dimineața, nr. 10874, din 1 apr. 1937.)

        „Rebreanu este însăși ideea sensibilă de proză, este chiar norma epică a literaturii române. Așa ar și putea fi discutată proza noastră modernă, ca o abatere de la modelul epic instaurat de Rebreanu.”
        (Gheorghe Crăciun, în volumul colectiv Liviu Rebreanu după un veac. Evocări. Comentarii critice. Perspective străine. Mărturii ale prozatorilor de azi, O carte gîndită și alcătuită de Mircea Zaciu, Editura Dacia, 1985, p. 479.)

        Citatele, din postarea d-lui Vasile Gogea de pe blogul sau din data de 22.11.2018, « Saloanele „Liviu Rebreanu”. Ediția a XXXVI-a, 24-25 noiembrie 2018 »

      • Măcar nu mai poți fii înjunghiat mișelește, pe la spate ! Trebuie însă să ții bine mâna pe pumnal….Forța ta poate fi decisivă, la momentul x și la locul y, dar « forța societății” dacă se targhetează și ea, pe graficul în coordonate x,y…., n-ai nici-o șansă ! Șansa poate fi dată, totuși, de utilizarea mai rapidă a axei timpului si schimbarea rapida a y daca la x ai pierdut….Dar, numai pe un obiectiv secundar, suficient totuși de a bloca înjunghierea pe la spate…Rămâne lupta față în față. Aici cred că a greșit România 30 de ani, extinzând abordarea la nivel național prin personalismul energetic al lui CR Motru. Tot trăind în coordonatele mișeliilor…., România a uitat a identifica coordonatele pozitionării față-n față ! Și față de UE, chiar și fața de NATO. MCV-ul este o extensie din interior, devenit penibil pentru UE în cazul Bulgariei, dar duduind și pleznind de sănătăte în România…Dacă nu râdeam la operele comice ale lui CVT și ale lui Păunescu ( e drept, la el, spre deoebire de CVT, si cu nuanțe tragice, frumos racordate la « modelul epic anti-rebreanu-ian »…), poate acum am putea avea seriozitatea și forta necesare provocarilor la care suntem supuși. Inclusiv umorul necesar a desființa “glumele” care ne tot sunt spuse de 30 de ani de tarile “exportatoare de civilizatie” , cele legate de naționalismul nostru periculos ! Numai al lor nu e….

  6. Ilan Laufer a avut o prestație jenantă la televizor ,, jucând” pe cartea antisemitismului, autodiscriminandu-se pozitiv. Această ideologie a discriminării pozitive distorsionează valorile și naște monștri. In numele autovictimizarii istorice se produc, zilnic, atrocități in teritoriile ocupate, iar avioanele evreiești își permit să încalce spațiul aerian al țărilor vecine ori de câte ori sughite Bibi Netaniahu. În fine, pe mine mă amuză atitudinea contradictorie si duplicitară a pesedeului. Până mai ieri și-au etalat curajul susținerii mutării ambasadei, în timp ce acum se scutură temător de afirmațiile îndrăznețe ale domnului Laufer. Absolut penibil acest Liviu Dragnea preocupat, în primul rând, de tragerea la sorți a completului de cinci judecători. Să se reia procedura până la calendele grecești, asta și-ar dori El Lidero Maximo al partidului de guvernământ. Până la urmă de ce ti-e frică….

  7. Mircea Popescu, chiar daca au aceiasi parinti, fratii au totusi parcursuri diferite ale vietilor lor. Pe de alta parte, cei care aparent sau pe fond sunt diferiti, dar care in mod sistematic sunt supusi acelorasi suferinte, nedreptati si discriminari, in mod inevitabil se apropie, interfereaza, coopereaza…

    Nu este nicio “perla” in aceasta dinamica istorica, generata de necesitatea supravietuirii comune, care sublimeaza in final in solidaritate si coexistenta. Nimic nu ramane imuabil, vesnic in aceleasi tipare, daca viata reala o cere, ci totul este efectul legii cosmice a actiunii si reactiunii, care nu poate fi manipulata de oameni, precum legile juridice, intre altele…

    Daca vreti, persecutorii sunt cei care involuntar deseneaza apropierea si unitatea diversitatii sau contrariilor (ca moment de unitate ale celebrei legi dialectice a luptei si unitatii contrariilor, care vine dupa etapa de lupta, care pe caz si asa a fost destul de lunga). Este efectul pervers al actiunilor pe termen lung ale persecutorilor, care li se intorc impotriva.

    Din acest motiv, dati-mi voie sa spun ca psihologii politici care inspira aceste persecutii de dragul unei utopice puteri absolute, unilaterale, unipolare etc., cum vrem sa o denumim, fac parte dintr-o clasa inferioara de psihologi si consultanti politici, care duc la retrogadarea, la decaderea puterii politice instigate, nu la marirea ei…

    Orice ar crede adeptii rasismului “extraterestru”, o gaselnita politica a arogantei suficiente siesi, potrivit careia ei s-ar origina in nu stiu ce inteligenta venita de pe alta planeta, “cauza” din care ar fi cei mai “alesi” si mai “inteligenti”, Dumnezeu a fost milostiv, drept si democrat, a dat inteligenta tuturor neamurilor si le-a ales pe toate sa traiasca in pace, fratietate si armonie.

    • @fragmentarium: ”Pe de alta parte, cei care aparent sau pe fond sunt diferiti, dar care in mod sistematic sunt supusi acelorasi suferinte, nedreptati si discriminari, in mod inevitabil se apropie, interfereaza, coopereaza.
      ================================
      În cazul dat, sugerași o comuniune creștino-islamică care să înlocuiască creștino-iuadismul.
      Nu știu care ar fi baza, mai ales că explicațiile pe care încercați să le dați sunt generale și șchioapătă.

      Suferințele islamiștilor sunt provocate de ei înșiși și decurg din interpretări diferite ale propriei religii. Nu sunt suferințe sau nedreptăți comune cu ale creștinilor, nu au aceeași sursă.
      Dar, așa cum este la modă, ei sunt cei care se simt discriminați și dau vina pe alții, mai ales în epoca de creștere a progresismului global.
      Creștinii au o bază comună ”Vechiul Testament” cu evreii, dar nimic asemănător cu ”Coranul”.

      Deci, despre ce fel de creștino-islamism vorbim?

  8. PSD -ul actual a devenit incredibil de haotic.Nu se poate sa nu ai macar doazeci de personalitati care sa poata fi ministry fara sa fie nevoie sa-i schimbi odata la trei luni.Acest fel de a guverna decredibilizeaza Romania.Avem nevoie de personalitati credibile in guvern. ALDE a dat clasa in aceasta perioada de guvernare PSD-ului.Tudorel Toader este cu mai multe clase peste toti.Parerea mea este ca ar trebui sa fie viitorul prim ministru.

    • Asa se face diferenta si intre echipele de CL.Unii au doar 11 jucatori titulari si nu un lot .
      Probabil sunteti obisnuit cu guvernele PDL.
      Au pus multi ca au de unde pune.Rularea cadrelor este foarte buna , nu prind cheag sa faca prostii.Important este aparatul de sub ei , in fiecare minister.
      De rusine ne-au facut aia care au votat rezolutia la UE.
      Laufer a exagerat , dar asta o fi simtit el la momentul respectiv.

      @Adrian B. & ZeV , Keep kalm & relax !

  9. E … si daca tot ajungeti in noua capitala imperiala poate o sa incercati sa lamuriti msiterul ziselor Micron ice .. «Les démons anciens resurgissent, prêts à accomplir leur œuvre de chaos et de mort: des idéologies nouvelles manipulent des religions, l’Histoire menace de reprendre son cours tragique» (c’est-à-dire „Vechii demoni reapar, pregătiți să îndeplinească munca lor de creare de haos și moarte: noi ideologii manipuleaza religii, istorie amenință să-și urmeze cursul tragic“)
    Mai precis la ce se gândea neopetanistu ăsta – si asta dupa ce a delirat că cum

    «Je suis frappé par la ressemblance entre le moment que nous vivons et celui de l’entre-deux-guerres», indique le chef de l’Etat dans des propos tenus en marge d’une visite d’une exposition consacrée à Georges Clemenceau, chef du gouvernement français au début du XXème siècle. «Dans une Europe qui est divisée par les peurs, le repli nationaliste, les conséquences de la crise économique, on voit presque méthodiquement se réarticuler tout ce qui a rythmé la vie de l’Europe de l’après Première Guerre mondiale à la crise de 1929», estime Emmanuel Macron. «Il faut l’avoir en tête, être lucide, savoir comment on y résiste», en «portant la vigueur démocratique et républicaine», insiste-t-il.

    Ca daca e sa facem o paralela imi aduc aminte ca Barthou a murit datorita unor ustaşi si ca al comemorarea armistitiului presedintele Serbiei era „exilat” printre si altii in timp ce ala al Kossovo era in apropierea lu’ sotu’ reincarnarii Dianei de Poitiers (versiune in blugi). Dobi se pare ca nu a auzit de Barthou … ba nici de de Gaulle (altfek decat ca de Gaulle era un fascist care a dat o lovitira de stat)

    Oricum as fi curios la cine se gandea asta (daca gandea .. ca dupa cate stiu macroul nu gandeste!) ca ar putea sa faca rezbel azi in ORRORpa . Si daca aveti ocazia trannmiteti unora sa isi aduca aminte ca au cheltuit o groaza de bani ptr une force de frappe autonome si ca oricum au peste 90 de termonucleare pe SLBM . Si daca cred ca astea nu sunt destule … pot sa construiasdca – in sfarsit – Hadesurile !!! Insa oricum daca le arata cui stim noi numa o prestategica su zic ceva de Doicea banca .. va fi pace!
    A da.. daca inocentii nu inteleg ce e aia prestategica sau nu au auzit de Hades, Triomphant date-le adresa mea …

    Ada. Junele Idi ii mai zice de „spiritul de conciliere”. …. hiha hiha hoho! Si Daladier s-a tot conciliat pana a fost trrimis sa vizteze Tirolul in compania lui de la Roque.

    Si doua dedicatii ptr viitori dvoastra interlocutori :

    https://www.youtube.com/watch?v=bLvbp5fvLyo

    si, mai ales :

    https://www.youtube.com/watch?v=e-GueBfnPIs
    car il font la vaiselle

  10. https://www.antena3.ro/politica/lider-alde-suspendarea-presedintelui-ar-fi-un-demers-catastrofal-pentru-imaginea-romaniei-iohannis-496422.html

    Cam asta este mentalitatea liderilor aliantei PSD- Alde de la care noi , votantii PSD , asteptam sa actionize impotriva abuzurilor si sa guverneze aceasta tara ! Niste LUZARI PATENTATI care se autointituleaza pompos politicieni si care se caca pe ei de frica la orice zvon sau adiere de vant .
    Sper sa si-o ia grav de tot de la securisti si Dragnea si Tariceanu si aceasta molusca numita Vosganian ca sa afle si ei de ce i-a votat populatia si cum e cu demnitatea !
    Dupa spectacolul acesta gretos de tradari , decizii eronate , lasitate si frica , ar fi normal ca aceste doua partide sa si dispara de pe scena politica si in locul lor sa apara alte formatiuni politice cu lideri mai curajosi care sunt capabili sa lupte cu abuzurile si cu nedreptatile .
    Rusine !

  11. “Razboiul lui Onoda”: Autoironia este subtila, in binecunoscutul stil sofisticat de a fi neiertator cu tine insuti, propriu marilor personalitati.

    Dar cred ca ea este total nedreapta cu autorul. In primul rand, pentru ca beligeranta politica a lui Adrian Nastase cu adversarii si cu sistemul este una extrem de informata si de expertizata.

    In al doilea rand, pentru ca Adrian Nastase este in contact direct si continuu cu adversarii politici, care au de partea lor intreaga masinarie a statului, lucruri care l-au expus la o serie de represiuni si persecutii, care insa nu l-au doborat.

    In al treilea rand, pentru ca Adrian Nastase se bucura de o imensa simpatie si sustinere cetateneasca, morala, civila, culturala, stiintifica, academica etc (sper sa fi reusit sa le redau in ordinea ariilor de cuprindere).

    In al patrulea rand, cel mai important de fapt, desi este ultimul enuntat, dar stiti cum se spune, cei din urma vor fi cei dintai!, este ca, spre deosebire de razboiul lui Onoda, “razboiul” lui Adrian Nastase este departe de a fi pierdut si/sau inutil, ci dimpotriva.

    Adversarii si sistemul, “Ostilitia” cum am ajuns sa denumesc Opozitia fata de Interesul National, in care prima foloseste mijloace militienesti fata de cel de-al doilea, se clatina, scartie din toate angrenajele, fiind pe punctul de a se prabusi si de a-si da duhul.

    Desi autoironia autorului, din titlul celui de-al 8-lea volum al seriei politico-autobiografice „Blog ‘n Roll” („Războiul lui Onoda”), ce urmeaza sa fie lansat pe 5 decembrie la FET, ora 16:00, mi se pare nemeritata, nu exclud ca ea sa aiba si o parte buna, de sursa inepuizabila de energie, din care de obicei marile spirite se incarca energetic. Sa fim prezenti la eveniment si sa-i fim mereu alaturi!

  12. @George Ban: ”BOR are propria misiune în acest spațiu geografic, încredințată de înaintași, inclusiv de aceia care s-au implicat în realizarea Marii Uniri. Ce să facă Biserica Națională într-o Europa Occidentala laică, ba chiar ostilă valorilor creștine,”
    ===============================================
    Da, BOR are o misiune de menținere a spiritului unității de neam încredințat de făuritorii Întregirii, așa cum bine ziceți.
    De aceea, am rămas siderat când am citit despre boicotarea ceremoniei de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului de către președintele României, prin justificarea subțirică a unor ”motive care ţin de agenda europeană”.
    La ședința solemnă a Parlamentului din 27 Martie 2018 când s-a omagiat centenarul Unirii Basarabiei cu România, dl. Iohannis nici măcar nu și-a mai justificat desconsiderarea de care dă dovadă când este vorba de evenimente-simbol pentru Neamul Românesc.
    Deci, dacă Biserica Națională nu reprezintă nimic pentru președintele României, atunci cum să reprezinte ceva pentru Europa Occidentală?

    Personal, nu mai am cuvinte pentru un asemenea comportament de dispreț profund față de simbolurile românilor.
    Poate dumneavoastră îi puteți găsi scuze și poate vă simțiți cu adevărat reprezentați de acest personaj, dar pentru mine, Klaus Iohannis este un accident și o pată neagră în istoria noastră națională.

    • Eu NU am zis asa ceva! Ma confundati cu ZeV! Dimpotriva, parerea mea este ca BOR poate face ceva revolutionar si benefic pentru orientarea noastra pro-occidentala: sa ramana biserica ortodoxa, dar sa recunoasca autoritatea Papei. Ar fi un prim pas curajos pentru reintregirea bisericii crestine, ca raspuns la asalturile celorlalte religii de pe glob.

      • Și totuși Ioan Paul II A CERUT SCUZE CELOR DE RIT ORTODOX. N-a făcut-o numai pentru că PRIMELE CRUCIADE AU FOST ÎMPOTRIVA CELOR RĂMAȘI LA CREDINȚA INIȚIALĂ!

  13. La Mulți Ani!
    Mulțumesc pentru … încurajări 🙂
    Sper ca acești ”Mulți Ani” să-i petrecem împreună cu sănătate, schimburi constructive de idei într-o lume românească schimbată mult în bine, cam așa cum o dorim. Poate o și apucăm 😉
    Nu știu ce nevoie aveți de mine, dar de voi toți, mai tineri și cu mai multă energie, sigur este nevoie. Iar amfitrionul nostru poate fi un ghid de nădejde spre o lume românească mai echilibrată și mai respectată.
    Încă odată, mulțumesc!

  14. PSD = PNL = USR = PMP = Iohannis = Aceeasi Mizerie !

    https://agrointel.ro/105896/restrictii-pentru-cresterea-porcilor-maxim-doua-sau-cinci-capete-intr-o-gospodarie/

    Pesta porcina a devenit motivul perfect pentru DISTRUGEREA GOSPODARIEI TARANESTI si taxarea suplimentara a taranilor ! Cu mana psd-ului !

    In loc ca cei din ANSVSA sa-si faca treaba si sa elimine pericolele pestei , ei doresc sa distruga gospodaria taraneasca cu totul si odata cu ea traditii vechi de mii de ani . Sa ne aliniem cu totii la supermarket si sa cumparam carne de porc din SeUA si Olanda , din aia congelata acum 40 de ani .

    Eu am anticipat cu ceva vreme in urma ( pe vremea idiotului de Ponta ) ca in curand guvernantii ne vor interzice sa mai facem si zacusca .Nu sunt departe vremurile alea .
    Cat de jenant si de rusinos Ce mizerie de partid a putut ajunge acest PSD …

    p.s. Este foarte revelatoare fraza aceea din articol care spune ca daca platesti o taxa , atunci ai voie sa cresti cati porci vrei . Cum ar veni , pericolul pestei porcine dispare la cei care platesc taxa . El ramane doar la taranii saraci …

    As folosi si eu un slogan # rezist in ceea ce priveste psd-ul dar chiar nu vreau sa incalc regulile blogului

    • Nu-ți face probleme, eu te înțeleg…. și subscriu. Cel puțin în cazul presupusei peste, dar și în cel legat de joaca cu remanierile. Ce pretenții se mai poate avea de la o gașcă de incompetenți lipsiți de un minim respect față de interesul național ? Doar să umple teșchereaua bugetarilor îi preocupă, mai ales a celor speciali care formează ,, osatura” statului de drepti. În schimb pensia lui dom Ghiță……ce să mai vorbim ? 😉

  15. Nu se glumeste in Statul de Drept instalat acum 12 ani !
    Centura Timisoara Sud sunt 25 de km de drum national nou , de importanta nu doar regionala , ci nationala , preluand traficul de marfuri venit din Serbia .
    Proiectul are castigator numit – compania italiana Tirrena – din … MARTIE 2017 !
    Nimic nu s-a semnat , pentru ca austriecii de la Strabag ( aceeasi care , in Statul de Drept , au blocat jumatatea de Est a drumului expres Craiova Pitesti ) au contestat in ” Justitie ” decizia .
    Decizia definitiva a Justitiei – ” respinge contestatia ” – vine in 22 noiembrie 2018 .
    Si inca e bine , Justitia putea debita o enormitate gen ” anuleaza licitatia ” – deci inca vreo doi ani pentru alta licitatie .
    S-au pierdut DOI ANI !

  16. Pe marginea unui interviu …
    Interviu luat de Robert Schwartz şeful redacţiei române de la Deutsche Welle unuia Detlef Müller, SPD, politician german si membru al Bundestagului vicepreşedinte a unui nou grup parlamentar ”multilateral” pentru relaţiile cu Bulgaria, Moldova şi România.
    In italice intrebarile puse de Schwartz …

    Să ne întoarcem la România. Partidul de guvernământ, PSD, este supus unor critici dure, chiar şi din partea socialiştilor europeni din Parlamentul European. Social-democraţii germani sunt mai rezervaţi. Nici preşedinta SPD, Andreea Nahles, nici consiliul de conducere nu au dorit până în prezent să se pronunţe asupra maşinaţiunilor aşa-numiţilor social-democraţi din Bucureşti. Au existat câteva accente critice în timpul celor două vizite scurte ale ministrului federal de externe, Heiko Maas (SPD), în capitala română, dar se pare că nu au avut urmări, dacă ne uităm la raportul UE şi la reacţia violentă anti-europeană a conducerii PSD. Este această atitudine a PSD un subiect abordat în SPD? Constituie un subiect de discuţie campaniile de defăimare orchestrate de partidul condus de un condamnat penal – Liviu Dragnea – împotriva minorităţii germane din România şi a preşedintelui liberal-conservator Klaus Iohannis, membru al acestei minorităţi?

    Pentru SPD, multe teme joacă în prezent un rol important, mai ales soarta partidului nostru, în general. Ne aflăm în plin proces de reînnoire. România şi PSD sunt subiecte foarte speciale. Trebuie să recunoaştem – şi pot spune asta pentru mine – că PSD nu este un partid-soră. Se presupune că aparţine familiei social-democrate europene. Dar când vezi ce curs politic urmăreşte, de fapt, PSD, împotriva minorităţilor, cu accente homofobe, un curs anti-european, atunci vedem că nu ne aflăm pe un teren comun, în ceea ce priveşte valorile noastre fundamentale. Cu alte cuvinte, partidul poate să se auto-numească social-democrat, dar personal nu consider că este un partid social-democrat. Din acest motiv, este dificil să vorbim despre un parteneriat sau să oferim un ajutor de cooperare. Relaţia dintre cele două partide nu este bună. Le-am spus în mod repetat reprezentanţilorPSD: Dacă doresc să facă parte din familia social-democrată europeană, trebuie să-şi schimbe în mod fundamental politica şi să adere la valorile de bază ale social-democraţiei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cooperarea va deveni foarte dificilă. Sper că, după acest raport al UE, şi conducerea SPD se va poziţiona în mod clar.
    Citeste mai mult: adev.ro/pink0t

    Deci : PSD nu este social-democrtat si poate nici de stanga!
    Insa ca care or fi valorile de baza al social democratiei de azi ?!
    O atitudine filominoritără, homofilia.. SI oare ce3 o fi aia un curs proeuropean
    Hai sa o luam pe deste niste prbleme uitate de ipocritu asta:
    – peste 1,5 milioane de cetateni români trăiesc cu mai puțin de 3 euro pe zi
    – Banca Mondială: În România, circa 6-7% din populaţie trăieşte în sărăcie extremă, cu 1,90 de dolari pe zi
    https://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2018/10/18/5bc8195edf52022f759e3650/627×0.png
    – celor mai săraci 10% dintre români le revin doar 2% din totalul veniturilor. Este cea mai mică proporție înregistrată în Uniunea Europeană.
    – Românii sunt pe ultmul loc într-un clasament de 15 state din Uniunea Europeană, în privința timpului pe care îl petrec la cumpărături, frizerie, la medic sau la alte astfel de servicii personale, potrvit datelor publicate vineri de Biroul european de statistică Eurostat. Lasati cumpraraturtile – observati LA MEDIC
    – randamentul capitaluluio este mult mai mare in Romania decat in restul UE
    – 49,2% dintre copiii din România erau expuși in 2017 riscului sărăciei și excluziunii sociale, cel mai înalt procent din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, și aproape dublu față de media de 26,4% înregistrată la nivelul UE, cf Eurostat.
    Si se poate continua
    Astea nu au importanta ptr social-democratul german … care altfrle poate colabaora cu Alternative für Deutschland insa nu si cu PSD…
    A da.. A se observa tehnica germana de minciuna : campaniile de defăimare orchestrate de partidul condus de un condamnat penal – Liviu Dragnea – împotriva minorităţii germane din România şi a preşedintelui liberal-conservator Klaus Iohannis, membru al acestei minorităţi. Prin dezinformare se pare ca se intelege producerea unor documente originale … in vortutea carorsa au fots dobandite fraudulos imobile !
    Asa ca cum sa nu copereze SPD cu AfD – ca tot neti sunt?!
    Asta imi aduce aminte de Willy Zveite „Ich kenne keine Parteien mehr, ich kenne nur noch Deutsche!

    În aceste condiţii, riscă PSD excluderea din familia socialiştilor şi social-democraţilor europeni? Suntem în pragul alegerilor europene, fiecare vot contează…
    Ar fi un pas categoric să ne gândim la o excludere – suntem departe de aşa ceva. Încercăm încă prin discuţii şi negocieri ca PSD să rămână în familia social-democrată. Membrii de familie nu se dau atât de uşor la o parte. Dar vorbim despre faptul că trebuie să existe un angajament pentru a face parte din această familie. În această etapă ne aflăm acum.

    Citeste mai mult: adev.ro/pink0t

    Adica daca nu ati inteles : Unconditional Surrender!!!

    In aceste conditii PSD ar trebui sa accepate ca SPD este un inamic nedeclarat … si s aia masurile de rigoare …. spre marewa paguba a pretinsilor socialisti din PE ….

  17. Amalia, așa este, canalele de știri, în special, au devenit nefrecventabile. Dar ele nu fac altceva decât să reflecte realitatea tristă și mediocră a lumii de azi în care omul postmodernist experimentează un gen de existență fără repere morale, fără Dumnezeu, ba chiar și contranaturii. Uite, eu am scăpat de depresie comutând televizorul pe canalul Trinitas Tv. Dacă la început eram sceptic, în prezent realizez cât de mare este diferența, sub aspect cultural, spiritual și uman în genere, față de mizerabilele tembeliziuni de breaking/fake news. Chiar in această seară am avut privilegiul să urmăresc ceremonia de cinstire a eroilor neamului în incinta Catedralei. Într-o epocă a contestării, dezbinării și deșertăciunii, iată că ceva notabil se finalizează în țara românească. Un eventual nucleu al unui proiect de țară viabil care va dăinui, alături de poporul român, peste veacuri de suișuri și coborâșuri. Așa să ne ajute Dumnezeu, amin.

  18. Pentru cei care sunt ingrijorati ca balbaiala guvernamentala s-a terminat odata cu remanierea , le comunic sa stea linistiti ! Entertainmentul va fi asigurat de noul ministru al muncii , Marius Budai .

    Cineva care-l cunoaste bine si in care am mare incredere mi-a spus zilele acestea ca-l cunoaste , ca omul este ingust rau la minte ( mi-a spus cu alte cuvinte pe care nu le pot reproduce pt. ca as incalca iarasi regulile blogului ) , ca are idei putine si fixe si ca-i numai bun de tavalit .

    Dealtfel si cv-ul il recomanda ! Este ceva intre Traian Igas si Mihai Tudose .

    A terminat liceul in 1990 , dupa 14 ani ( in 2004 ) a inceput prestigioasa universitate Spiru Haret ( cursuri la distanta ) pe care a terminat-o in 2010 , timp in care a avut o gogoserie la Husi , a lucrat ca si curier la o firma de curierat si apoi pe la Directia Copilului .
    Personal , se prezinta ca un dur care vrea sa taie raul de la radacina , sa lupte cu coruptia si cu evaziunea 🙂

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=51&cam=2&leg=2016&pag=0

  19. euh …. mda .
    Greata-mi este .D’asta :

    SUA încearcă să convingă mai multe țări aliate, în care are baze și alte facilități militare,să renunțe la utilizarea de dispozitive Huawei, deoarece suspectează firma de spionaj în favoarea guvernului de la Beinjing, potrivit Mediafax.

    Guvernul American este dipus să suporte costurile dezvoltării infrastructurii de comunicații în țările aliate care renunță la colaborarea cu Huawei. Printre țările aliate din punct de vedere militar cu SUA, se află și România, însă Guvernul american nu s-a pronunțat și față de noi în ceea ce privește folosirea serviciilor Huawei.

    Huawei este privit într-un mod negativ și de către Australia, unde guvernul a decis să nu apeleze la serviciile sale pentru dezvoltarea rețelelor 5G. Huawei este al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și lider pe piața de infrastructură de telecomunicații.

    De ce ma trece sentimentu ala constatinesciano-sartrian?
    P{ai ci8e era Huawri acum 30 de ani? Nu era!! Ca Ren Zhengfei, a former engineer in the Chinese People’s Liberation Army, founded Huawei in 1987. At the time of its establishment, Huawei focused on manufacturing phone switches, but has since expanded to include building telecommunications networks, providing operational and consulting services and equipment to enterprises inside and outside of China, and manufacturing communications devices for the consumer market.
    Ma rog si regretatu’ Carcotasu era a former miitary engineer in telecomunicatii.. telecomunicatiile erau si painea neregretatului Victor V, civilescu (neregretat in sensul viu si bine mersi)
    Da telecomunicatiile astea sunt cel putin jumatate calculatoare. Si de aici oftica si scarba lu’ mandel : calculatoare!!!!
    Au stiti voi cine era marele furnizor de cvalculatoare in China anilor 70?
    R S R !!!!
    Cine forma specialistii chinezi ? Pai cum cin e ? Insititul de Tacalale si Cafele si Institutil Complet Inutil*. Ingineri detasati cu lunile la Peking ca in loc central era si un bloc pe care scria mare ITC …

    Pricepiti?! Ingineri am avut si noi , unii au devenit antreprenori, Talpes reuseste sa vanda Bitdefnderu … , cativa au milioane in conturi .. insa nu avem ceva la calibrul HUAWEI.
    Insa Voctorelu V se lauda ca firma sa si oamenii sai au devenit atat de competitiv incat ajunsesera sa fie preferati si de chienzi..
    Oarecum e aia sa fii negrul angjaat la negrilor ? (sensul „colaborator” sub smnatira altuia .. cam ca Alexandre Dumas negrul [mulatru] care avea „negri” [adica aqia care faceau grosuo trebii])

    * Oficial :
    Tacalale si Cafele =( ptr) Tehnica (de) Calcul. Adica ITC
    Complet Inutil = (ptr) Conducere si Informatica. Adica ICI.
    Mandel fu’ la Tacalale si Cafele .

  20. #Mircea Popescu M-ați confundat cu George Ban și/sau viceversa. Recitiți vă rog, eu am scris ce ați reprodus dvs, pentru că, după părerea mea fermă, unitatea românilor fără Biserica Ortodoxă Română rămâne o simplă figură de stil. George Ban își dorește o biserică ortodoxă subordonată Papei și nu poporului român de ieri, de azi și de mâine. Sunt fericit și împăcat pentru că am avut privilegiul de a fi contemporan cu evenimentul Primei Sfințiri a Catedralei Neamului Românesc. În rest, să auzim numai de bine.

    • PS Personal eu cred în posibilitatea, ba chiar in necesitatea unui parteneriat între Bisericile Creștine și Islam. Atât creștinismul cât și religiile islamice sunt supuse unor imense presiuni din partea progresiștilor post-post moderniști. În schimb, adepții Vechiului Testament se simt foarte bine…pe ei nu-i deranjează globalismul expan-sionist deoarece se ,, întâmplă” să facă parte din grupul elitist care a creat globalismul.

  21. Eu sunt ortodoxă botezată, dar nu pot spune că aș crede în Dumnezeu tatăl. Consider că morala elaborată de Isus este una dintre cele mai eficiente pentru o comunitate care vrea să conviețuiască în liniște și pace, morală pe care s-a întemeiat CEDO. O respect și trăiesc conform acesteia, întrucât este și filozofia de viață adoptată de toate comunitățile din jur. Eu una pot să o respect fără să mă tem de o forță superioară care mă poate pedepsi cu focul veșnic, pot să nu fur, să nu omor, să nu înșel etc. fără să mă tem că mă vede Dumnezeu. Este sistemul moral în care aleg să trăiesc în mod conștient, pentru că fiecare comunitate alege un sistem și un set de reguli după care trăiește. Întâmplător, grosul românilor pot să se conformeze unui sistem doar dacă este sub umbrela misticismului, acesta prevalând în fața oricăror altor rațiuni. Lucrăm cu materialul clientului.

    La întemeierea statului laic, acesta a avut drept prima grijă să legifereze libertatea religioasă. Niște oameni inteligenți au înțeles că religia poate face mult mai bine și mai ușor treaba statului, de aceea a sprijinit financiar cultele. Ajungem și la exacerbare chiar acum – personal cred că puteau să facă o baracă sau nimic pentru mântuirea neamului, nu-mi pasă. Însă mie statul îmi ia jumătate din ce produc – cel mai înalt nivel de impozitare al muncii din lume, raportat la profit! Adică banii care se fac din pix sunt mult mai puțin impozitați decât salariile celor care muncesc. Din punctul meu de vedere, care locuiesc aici, fețele bisericești au ajuns cele mai hrăpărețe ființe iar instituția bisericii și-a pierdut busola de tot, urmărind doar profitul, jumulind fără pic de rușine pe cei mai săraci, promițându-le pe dracu’ ghem.

    De cealaltă parte, clasa politică a ajuns o curvă ordinară – îmi asum ceea ce spun, o curvă care se dă și pe mult, și pe puțin, doar să iasă ceva (pe lângă salvarea de puşcărie)! Toate partidele sunt lipsite de oameni care să stăpânească științele sociale și psihologia maselor, iar dacă există vreunul, e vândut și acela. Toți sunt lipsiți de viziune, toți caută un Licurici la care să sugă… știți, n-am spus eu asta ci piratul bețiv, fost președinte de răsunet. Ați văzut/auzit pe vreunul să spună ceva de genul: „Let’s make America great again!”? Nu!

    Acestea fiind spuse, repet: kwi TREBUIA să meargă la această sfințire și la orice altă sfințire la care ar fi fost invitat, pentru că în aceste vremuri de restriște, când mulți au căutat o viață mai bună înafara țării, lăsând în urmă totul și dând lecții celor rămași, acum, când într-un sat mor 30-40 de oameni pe an și se naște un singur copil, acum, când medicii recomandă amputarea unui picior în loc de tratamente pentru că este mai ieftin pentru sistem, acum, când biserica s-a îndepărtat definitiv de menirea ei, când nu mai poate supraviețui nimeni financiar decât făcând sacrificii și fofilându-se… o mulțime de alți „când” pot înșira… acum este imperios necesar un SEMNAL de reconciliere și unitate!

    Până când fiecare român nu se va simți solidar, frate și concetățean cu toți ceilalți români, indiferent unde locuiesc aceștia, nu vom răzbi către nicăieri! Este ca într-o familie: dacă nu ai soție/soț, copii, cățel, purcel, de la jumătatea vieții încolo ești conștient că trăiești degeaba! Nimic nu mai contează…

    În altă ordine de idei, reprezentanții statului tre să se întâlnească cu cei ai BOR și să încheie niște acorduri foarte clare, în scris, despre obligațiile fiecărei părți, să se instituie un control fiscal riguros printre activele și finanțele bisericii – să devină model de modestie și smerenie, altfel să fie declarată SRL și să fie tratată așa cum sunt tratată eu, pentru că nu aduce nici un beneficiu societății.

    Dar NU azi. Azi și pe 1 decembrie trebuie să existe un moment zero, un moment magic în care să ne oprim o clipă și să cuprindă fiecare român cu gândul pe TOȚI ceilalți români, oriunde s-ar afla ei și să conștientizeze că suntem un sânge toți, o familie în care oamenii își asigură spatele unii altora în vremuri grele. O zi! Este atât de greu să ne oprim din împroșcat venin, din tras bocanci în gură, de arătat cu degetul, din ură și acuzații? O ZI!!!

    Unii m-au acuzat la un moment dat că și eu am plecat din mijlocul alor mei și am căutat… altceva, căci mai bun nu este… Nu mă feresc și răspund în public: m-am căsătorit în Ro și am plecat din Basarabia, dar numai interesele geostrategice ale unor entități puternice au făcut ca membrii aceleiași familii să se trezească trăind în țari diferite. Eu nu am plecat dintre cei cu ie, catrință, opincă, doină, jale, drăgaică, horă, transhumanță…

    Putem, în schimb, să ne reunim spiritual și să luăm zilele cum vin, să luăm măsuri cu răbdare și perseverență, dar avem nevoie de niște momente în care să ne reculegem și să ne amintim cine suntem și cu cine, altfel, de unde am ști ce-i cu noi?
    Iată de ce trebuia să se ducă președintele acolo.
    Să mai aduc precizări şi explicații în sprijinul punctului meu de vedere:

    Deci, președintele trebuia să meargă acolo musai.
    Pentru că:
    1. A fost invitat la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, nu la inaugurarea unei clădiri oarecare. Fiindcă poporul român este preponderent ortodox și poporul percepe această clădire ca pe cel mai mare simbol al credinței sale.
    2. Biserica este într-o înțelegere clară cu statul, cum că aceasta trebuie să presteze întru educarea și perpetuarea spiritului național al neamului. Biserica trebuie să constituie primul sprijin al statului în ceea ce privește moralitatea cetățenilor, căci frica de Dumnezeu disciplinează mai eficient decât represiunea legală. Biserica trebuie să fie, prin reprezentanții săi, modelul de smerenie, corectitudine, echitate, modestie, hărnicie etc. pentru acest popor. DIN ACEST MOTIV, nu altul, BOR primește bani de la stat, care ia de la TOȚI cetățenii, în scopurile mai sus menționate.
    Neducându-se la sfințirea acestei catedrale, cel care ne REPREZINTĂ ne sugerează că nu dă două parale pe rolul bisericii în comunitate. Facem abstracție de credința celor care citesc și scriu aici – vorbim de grosul populației și e valabil pentru toate cultele.
    3. Americanii au INVENTAT tradiții și obiceiuri pentru tânăra națiune. Oare întâmplător? Sau pt că trebuie să marchezi clar în câteva puncte din an ideea de unitate în conștiința cetățenilor? A face lucruri în comun în mod ceremonios fixează în conștiința membrilor unei comunități că fac parte dintr-un întreg, dintr-un organism mare și viu. Conștiința de sine ca nație și a apartenenței la aceasta întărește încrederea poporului în propriile forțe, îi conferă demnitate. Faptul că președintele dă un semn și un semnal de dezbinare nu e de ici, de colo. Chiar mă întreb cine i-a dat acest ordin, că el este prea lent la bilă ca să înțeleagă aceste lucruri și nici nu cred că le simte.
    4. În pragul marii sărbători care urmează, gestul lui kwi este cu atât mai grav! În loc să dea un exemplu în sensul reconcilierii, dânsul agită și dezbină și face jocuri care-i depășesc puterea de înțelegere.

  22. Azi Iohannis mi-a adus aminte de Jivkov, prim-secretar al Partidului Comunist Bulgar, despre care se zicea ca avea pe masa doua telefoane. Ala cu care vorbea cu Moscova avea doar receptor.
    Azi Iohannis zis-a „Stiti bine ca eu nu comentez ce fac altii in politica lor interna si de securitate interna, asa ca nici nu va asteptati sa comentez aceste lucruri. Fiecare cu abordarea lui, eu sunt cu abordarea mea ca eu voi comenta ce facem noi in Romania pentru Romania, iar daca merg in Franta nu o sa auziti niciun comentariu din partea mea care se refera la ce fac francezii in tara lor” (ziare.ro) . Pesemne ca un ecou a lui Micron ala de o tine pe Diana de Poiitiers versiunea in blugi care INSA a avut ceva de zis despre politica interna romaneasca.

    Ma rog sa fie primit ca oricine ne poate „onora” …

    Asta iar imi aduce aminte de Jivkov ca cica in timpul lui RP Bulgaria era ca mai neutra tara din lume : nu se amesteca nici in problemele ei interne!

  23. Minti deschise: O politica a orizonturilor deschise

    Mircea Popescu, (1) va rog frumos, cu umilinta chiar daca e nevoie, respectati proprietatile cuvintelor. Ele, in astfel de cazuri, nu pot vorbi si corecta. Altfel, intrati pe un taram care nu are legatura cu realitatea, ci cu rastalmacirea. Fiti atent la nuante, “apropiere” sau “cooperare” nu inseamna “comuniune” si, cu atat mai putin, nu presupune un efect de “inlaturare” (dar tot e bine ca nu ati spus “fuziune” !). Eu am vorbit de o tendinta, de o deplasare de accent dinspre iudeo-crestinism spre crestino-islamism, care e ceva diferit. De unde ati scos rastalmacirea ca as fi “sugerat” o excluziune a iudaismului si o “comuniune” cu islamismul?! Daca ati avut in minte un “ecumenism crestin-islamic”, de v-ati panicat atata, lepadati-va de aceasta angoasa! Ecumenismul nu este religie, ci politica.

    (2) Daca, cumva, credeti ca peste un milliard si jumatate de islamici ar trebui izolati pentru ca ar fi “primitivi” si “periculosi”, cum se straduieste un anumit curent politico-financiar islamofob sa-i puna in cont atrocitati pe care el insusi le finanteaza si rostogoleste spre islamici si crestini, sunteti pe o pista politica gresita. Ori daca nu sunteti manipulat de spalatorii de creiere care va indoctrineaza prin sedinte de corectitudine politica sau in intruniri mitzvah. Noua tendinta crescatoare la care m-am referit, de apropiere si cooperare crestino-islamica, este absolut fireasca, este pe curs si este de neoprit. Dar ea nu inseamna, repet, excluziunea altor religii, ci doar urmarea atractiilor de masa reciproce, ca dupa legile fizicii ceresti, dintre cele doua cele mai mari religii monoteiste.

    (3) Daca nu e vorba de tendentiozitate, sunteti in eroare sau necunoastere sutinand, indirect, despre crestinism, in opozitie cu istoria, ca acesta ar fi avut mai putine suferinte si diviziuni decat islamul, atunci cand afirmati: “Suferintele islamistilor sunt provocate de ei insisi si decurg din interpretari diferite ale propriei religii (3.1).” De asemenea, sunt contrariat ca respingeti sau nu recunoasteti apropierea morala foarte mare dintre crestinism si islam (3.2). Pur si simplu, ati uitat sau nu va pasa de ranile provocate de Lutheranism si Calvinism pe trupul Crestinismului, care este unul singur, nu puzderia de secte care se hranesc din el si il putrefiaza.

    (4) Ia sa dam istoria inapoi in epoca extrem de agitata si de plina de conflicte a celui mai influent mason din Imperiul Britanic, Francis Bacon, fiul “reginei fecioare” (!) Elisabeta, nascut dintr-o legatura amoroasa cu amantul ei Robert Dudley. Masoneria, adanc infiltrata institutional si spiritual in Europa, isi propusese sa foloseasca Biserica pentru raspandirea razboaielor si a haosului. Si inca ce a reusit, prin agentul mason Martin Luther, incepand de la care, prin doua mecanisme clasice, obedienta (a), pentru infiltrare, urmata de dizidenta (b), in scopuri de fragmentare, slabire si distrugere, au urmat lupte intre fratii crestini si lupte cu islamul, slabind ambele religii, in folosul unei a treia. Prin Biserica lutherana, pe care Luther a creat-o pentru sine si un grup restrans de interese, antieuropene, a aparut crestinismul protestant, care a deschis calea unor conflicte fara precedent in Europa. Aceasta din urma a fost scopul aparitiei lutheranismului: provocarea de conflicte in interiorul crestinismului si in Europa!

    (5) Interesant si de luat aminte a fost focul incrucisat si coordonat Bacon-Luther, primul prin ratiune, al doilea prin anti-ratiune si anti-iubire (!), prin care a fost atins un scop comun. Viclenia era sa se acopere ambele fronturi, pentru a controla ambele tabere. Intr-una dintre predici, Luther a sustinut ca adeptii sai ar trebui sa scuipe pe ratiune, pentru ca este “tarfa diavolului” si “mancata de lepra”, motive pentru care “ar trebui tinuta inchisa in toaleta”. Foarte probabil ca era o tactica pentru a crea aparenta ca era un aparator si promotor al Bisericii, desi in realitate nu era nici una, nici alta, dar tactica de inselare a rodit.

    (6) Iata un text dintr-una din predicile lui Luther, din care fara echivoc rezulta anti-iubirea si impotrivirea sa inversunata fata de libertatea politica si religioasa, dispretuirea turmei, a poporului, o aroganta elitista la fel de activa si astazi: “Daca iubirea este sustinuta in dauna credintei, ea trebuie condamnata sa ajunga in abisul iadului (o formidabila manipulare anticrestina!, n.m.)… Este mai bine daca un tiran pacatuieste de o suta de ori impotriva poporului pe care il guverneaza, decat daca poporul pacatuieste o singura data impotriva tiranului care il conduce (sustinere pe fata a dictaturii!, n.m.)… La fel cum fundul are nevoie de o mama de bataie, multimea are nevoie de o guvernare prin forta…”. Ne-am lamurit, astfel, unde se gasesc “bazele doctrinare” ale ceea ce auzim in ultimul timp ca “lumea trebuie sa-si bage mintile in cap”, dar si ale violentei civile, „bataia la fund” aplicata poporului-colonie.

    (7) Calvinismul este o secta la fel de aroganta si extremista a crestinismului zis protestant. Si denumirea de “Protestant” are schepsisul ei, de a protesta impotriva crestinismului originar si clasic, la fel cum e si cea de “Israel”, care se lupta cu ingerul, o instigare conceptuala, deci, care il face vesnic rebel si neintegrat. Aceste chestiuni ne arata ca in toate vremurile exista un Grup ezoteric care da linia politica, probabil cel autodefinit “Illuminati”, care se reproduce ereditar. Calvinismul a aparut in Franta, de unde s-a extins in Marea Britanie si, mai ales, in America de Nord. Ulterior, el s-a facut cunoscut sub numele de „Puritanism” (o alta denumire de manipulare conceptuala).

    (8) Fondatorul calvinismului a fost Jean Calvin. Din cate observam, “banii blestemati” creeaza pe banda rulanta lideri religiosi si secte religioase care se revendica de la Iisus Hristos, dar care de fapt sunt dusmani ai lui Hristos. Nu este oare o absurditate sa te inchini unor astfel de mincinoase chipuri cioplite, care au aroganta sa pretinda ca sunt Dumnezei si cer inchinare din partea „prostimii”?! Jean Calvin se numea de fapt Jean Caum, dar si-a schimbat numele francez de Caum in Calvin pentru a fi acceptat in Anglia. Calvinismul se focaliza pe Decalogul lui Moise si pe Vechiul Testament. Aflam, aici, in continut, dincolo de ambalaj, una din cele mai mari imposturi si uzurpari, prin care au fost inselati creinciosii crestini, o revendicare formala de la numele lui Hristos, dar nu si de la invataturile sale din Noul Testament!

    (9) Dar pentru a comprima si a ajunge la legatura de moralitate anti-camata dintre islamici si crestini, iata care era scopul crucial al calvinismului: introducerea dobanzii in crestinism. Pana la calvinism, religia crestina respinsese perceperea de dobanzi la imprumuturile acordate, fapt ce-i nemultumea profund pe camatari. Aparitia calvinismului a fost semnalul ca sosise vremea ca respingerea dobanzilor sa inceteze si regula perceperii lor sa devina generala. Calvinismul a sprijinit acceptarea dobanzilor de catre crestinism, iar Elvetia, unde a fost conceput complotul, a devenit centrul sistemului bancar mondial. Calvinismul a mai fost folosit la crearea unei agitatii antimonarhice, care a dus la Razboiul Civil Englez si decapitarea regelui patriot Charles I al Angliei, pentru a permite revenirea evreilor, permisiune care le-a fost data de Cromwell, cunoscut si ca masacratorul poporului irlandez, primul cel mai mare genocid din istorie. „Revolutia” lui Cromwell a fost o repetitie pentru „revolutiile” de mai tarziu din Franta si America. Vezi, draga MiPo, cate divizari si cate suferinte au si crestinii, care, prin efectele celor doua razboaie mondiale, sunt mult mai mari decat ale islamicilor? De aceea, cred cu tarie, cooperarea crescanda crestino-islamica este inevitabila si necesara: A doua forta religioasa globala nu poate fi ignorata sau izolata. Oricine ar face-o, ar savarsi o enorma greseala de politica externa.

    • Excepțional, cele două mari religii monoteiste sunt formal complementare, dar se suprapun pe fond prin: Iubirea aproapelui, Smerenie, Milostenie, Solidaritate în comuniune.

    • @fragmentariumpolitic
      Am citit cu mare atentie o carte a lui Stefan Zweig pe tema istoriei din timpul lui Luther. Am avut de toate atunci, intelectualismul « arta pentru arta » a lui Erasmus ( din punctul meu de vedere, cel mai intemeietor pentru viitorul societatii ….), o posibila interpretare gen #rezist a lui Thomas Munzer ( prieten cu Luther ), dar cea mai importanta mi s-ar parea relationarea Luther – Ignatiu de Loyolla vs. Biserica catolica. Mai degraba Ignatiu de Loyolla ( tot din punctul meu de vedere, cel mai intemeietor pentru forta statului….) stiu ca poate fi considerat mason ( daca iezuitismul poate fi incadrat aici….) desi, probabil Thomas Munzer ar fi de acord cu dvs….in privinta lui Luther. A aparut mai nou, un concept interesant, istoria contrafactuala ( cel putin pentru mine….)…, un decisiv exercitiu de inteligenta si de reanalizare a optiunilor pentru viitor. E complicat insa daca se aplatizeaza totul si exista abordari istorice pentru absolut orice varianta, nemailăsând loc contrafactualității…O sa mai recitesc și din alta sursa/surse acea istorie. In rest, informatii exceptionale. Nu stiam cand crestinismul « s-a dedulcit” la dobândă, chiar programatic….Evident, presupun că formulele neoprotestante ulterioare au preluat noul statut…. O sa reiau si istoria aparitiei primei burse de marfuri si a primei burse de valori, din cate retin, in Olanda….Bancile islamice, ref. la dobanda, au o consonanta….Nu inteleg cum « au rostogolit” religiile crestine de pana la Calvin problema dobanzii in actualitate….Probabil au facut ce face popa si nu ce zice….
      PS Probabil se cunoaste ca absolut miraculosul Papa Francisc este primul Papa provenit dintre iezuiti din istorie….Luther, mason ? Greu de crezut. Mai degraba cred ca, spre sfarsit, s-a speriat de « intemeierea » #rezist…Scriu asta nefiind vreun descendent al vreunei familii de nobili sau aristocrati, pe toate ramurile familiilor mele, dar precum scria si d-na Ana ref. la religie, avand credinta posibilitatiii existentei unei lumi mai bune, nu din ce in ce mai rele….De-aici, din zona cea mai geo-politica a Romaniei ( Marea ne califica aici…., mai mult decat « muntii de altadata”…)…, transmit din nou mesajul celui mai mare geopolitician român : « e bine să nu fie rău »….

  24. Regret ca aceasta lansare se va face fara mine. De pe patul de spital Va doresc succes. Lucian Bolcas

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    Pe 22 nov. 2018, la 17:26, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > >
    Imi pare foarte rau. M-as fi bucurat sa veniti, asa cum s-a intamplat de fiecare data. Multa sanatate!

  25. Ma adaug fluxului de ganduri bune, care cu certitudine este foarte mare si in crestere, pentru insanatosirea grabnica si durabila a eminentului jurist si patriot desavarsit care este Lucian Bolcas. Multa sanatate, domnule Lucian Bolcas, speram ca energiile noastre empatetice sa ajunga la Dumneavoatra si sa va fie binefacatoare!

Lasă un răspuns