Despre albume. Postat la: 20.11.2018 – 09:34 | Scris de: ZIUA NEWS

Am obosit să mă intreb dacă si jurnalistii sunt supusi regulilor responsabilitătii. Desi, in cazul la care mă refer, un articol despre o licitatie pentru un album la Primăria Capitalei, articolul respectiv a fost „scris” de „Ziua News”. Nu imi este clar daca pe jurnalistul respectiv il cheamă „Ziua News” sau dacă toti membrii redactiei s-au strans pentru a realiza articolul respectiv.

Pare insă ca nici unul dintre ei nu a depasit vârsta majoratului, pentru că altfel ar fi stiut că proiectul ăsta, pornit in 1995 si derulat până in 1999, nu a avut nicio legătură cu mine.

Dacă au nevoie de o confirmare, il pot contacta pe Sorin Rosca Stănescu. In ceea ce priveste formula „Clanul Adrian Năstase”, o consider o mică golănie.

„Albumele urmau a se distribui la Concertul de Craciun, organizat tot de ARCUB. Asa cum am aratat in articolul de ieri, suma era fabuloasa si aducea aminte de acelasi tip de infractiune folosita de Clanul Adrian Nastase in scandalul albumului „Eterna si Fascinanta Romanie”.

PS Fotografia este de la conferinta pe care am tinut-o marti, la MNLR, despre politica externă a României după 1918.

 

22 de gânduri despre “Despre albume. Postat la: 20.11.2018 – 09:34 | Scris de: ZIUA NEWS

  1. N-ar fi mai îndrăznit dacă le aplicați tratamentul folosit de N. Văcăroiu, mai ales găștii de la R.L.
    Acțiunea lor împotriva dumneavoastră era de așteptat și cred c-ar fi bine să-o considerați numai un test inițial.
    Pentru mine momentul este risipirea unei nedumeriri. Acum este clar că pentru perioada de interdicție de a alege și de a fi ales calculul se face de la data eliberării condiționate.

  2. Este foarte simplu: orice aţi face sau nu aţi face, pentru unii, sunteţi vinovat. Asta ne demonstrează că mulţi se tem şi atacă.De ce se tem? De mintea dumneavoastră! Este reacţia specifică a oamenilor mărunţi şi a ignoranţilor, ca să folosesc termeni mai puţin jignitori.

  3. Ce sa le mai faci Sefule.. azi sunt ditai magadaii … inalti cat bradu inteligenti ca gardu.. Prea tarziu. Cand erau mici ar fi fost bine daca li s-ar fi aplicat nbiste masaje cu cureau peste gluteus maximus .
    Dar oricum lumea are mmeoprie scurta ..

    Hai sa facv io o scrtuta prezentare :
    Albumul „Eterna si Fascinanta Romanie” nu a fost destinat publicului larg, ci elitei politice a lumii, cea care conta în acel moment pentru relaţiile României.

    http://www.certitudinea.ro/fisiere/image/Eterna1.jpg

    Ideea realizarii acestui album a aparut prin 1994, intr-o perioada in care, pe plan extern, imaginea Romaniei era marcata de scenele terifiante ale „mineriadei” de la 13-15 iunie 1990, de „aurolaci” si de tiganii care haleau lebede prin Viena. Acceptata la cel mai inalt nivel, ideea s-a materializat in 1995 printr-un contract incheiat de Guvernul Romaniei cu „Group Saintonge Edition” (GSE) Prin contract, GSE se obliga sa tipareasca 97.000 de albume. Din partea Executivului, intelegerea a fost parafata de Viorel Hrebenciuc, pe atunci secretar general al Guvernului, de Mihai Ungheanu, secretar general adjunct, si de Nicolae Dan Fruntelata, seful Departamentului Informatiilor Publice. Prim-ministrul Vacaroiu era si el la curent cu publicarea albumului, pe care-l considera chiar o atractie pentru investitorii straini. Din punct de vedere strict financiar, proiectul a fost „sponsorizat” de Bancorex, care inca nu ajunsese in sapa de lemn. Valoarea „tirajului” a fost stabilita la 5,79 milioane de dolari, dintre care 1,5 milioane au fost virate direct in conturile firmei franceze. Ulterior, prin semnarea unui act aditional la primul contract, restul sumei a ajuns tot acolo. In schimb, pana la expirarea contractului, in martie 1998, din cele 97.000 de albume, au fost executate doar 10.000. Iar in tara au ajuns doar 4.200. (https://jurnalul.antena3.ro/)

    Au urmat investigatii in urma carora fostul director Bancorex, Razvan Temesan, a fost retinut pentru spalare de bani in 1999 si eliberat in ianuarie 2000. Hrebenciuc, Unghianu si Fruntelata au fost pusi sub urmarire penala prin 2000 si scosi de sub urmarire penala in acelasi an.
    Un om de afaceri roman care traieste in Franta, Adrian Costea, fost consilier al lui Ion Iliescu, acuzat de deturnarea a zeci de milioane de euro din contracte cu statul roman, a fost condamnat, la Paris, la trei ani de inchisoare, din care 30 de luni cu suspendare, si plata unei amenzi de 150.000 de euro

    Secretariatul General al Guvernului (SGG) a fost obligat, luni, să plătească peste 5,79 milioane de dolari către Banca Comercială Română (BCR) despăgubiri pentru contractul încheiat în 1995 privind editarea albumului „Eterna şi Fascinanta Românie”, proces în care au fost chemaţi în garanţie Viorel Hrebenciuc, Mihai Unghianu şi Dan Fruntelată, cu funcţii la vremea respectivă în Cabinetul Văcăroiu. EvZ luni, 27 iunie 2016 .,

    Precizare – A costea sustine ca de fpat au fots distribuite zeci de mii de albume … dar greu de verificat.

    O ultima precizare : si Emil Consdtantinescu a facut cadou acest album …

      • Si in felul lui, util.

        Caci ce cadou poti sa faci unui ditai sefu de stat?!

        Un astfel de album mege perfect. Sichiar dca COSTA peste cat prevede legea din tara lui … imi este frica ca un astfel delabum nu este luat in considerare … Insa omu politic poate se va uita la poze … poate caeva din staff trebuind sa astepte 10 minute …

      • Un album in spatele caruia, semnatarii protocolului din 1998, au pus GOC sa il aresteze pe Razvan Temesan pentru a ascunde unde au ajuns banii, luati de SGG de la Bancorex, in contul exemplarelor nepredate SGG-ului, pe vremea colegului domnului Adrian Nastase, Valeriu Stoica.In prezent se incearca de catre Valeriu Stoica, printrun dosar la ICCJ, spolierea bugetului de stat prin determinarea obligarii SGG sa plateasca, cu bani de la bugetul national, exemplarele receptionate in fals pe vremea lui Valeriu Stoica(1998-2000).
        Desi fostul om de stat, prim ministru al republicii, domnul Adrian Nastase in perioada 2000-2004 putea, si era obligat de lege, sa trimita corpul de control la SGG sa verifice cine a falsificat tratele scoase de sub sechestru in 1998, pe o adresa a lui Valeriu Stoica, si veridicitatea receptiei albumelor sub aspectul numarului, Adrian Nastase a preferat sa „acopere” frauda savarsita de semnatarii protocolului din 1998.
        In 2018, Adrian Nastase sustine firul narativ al GOC cu privire la operatiunea „Albumul Eterna & Fascinanta Romanie”, desi cunoaste ca GOC, impreuna cu ofiterii institutiilor semnatare a protocolului din 1998, a modificat realitatea obiectiva cu privire la operatiunea de sponsorizare, si au arestat stiind ca este nevinovat pe Razvan Temesan. Pentru aceasta arestare Statul Roman a fost condamnat de CEDO in final, iar pe acuzatia penala a fost pronuntata o solutie de nevinovatie. T0ate cauzele penale ale lui Razvan Temesan au fost inventate in baza Protocolului din 1998, s-au dovedit nefondate, dar au determinat arestarea preventiva la moementele respective.

        Domnule prim ministru Adrian Nastase, va intreb sa ne spuneti, acum dupa liberare(sic): de ce va era asa de frica de Razvan Temesan incat ati trimis pe procurorii Doru Dobocan, Ovidiu Budusan, Ioan Otel si Augustin Lazar, in anul 1999, sa ii scoata perfuziile in spital cu pretextul prezentarii materialului de urmarire penala in crize diabetice ( glicemii peste 500)?

        Atat de ciudata mi-a parut pasivitate dumneavoastra in perioada 2000-2004, precum si a PSD, cu privire la Protocolul din 1998, ca pasivitatea PSD din 2018 nu ma mira, desigur protocoalele dupa 2005 trebuiesc asanate!!!
        Stiti ce a constatat romanul, cu mintea ce de pe urma: De ce ti-e frica, de aia nu scapi!

        Moto:”As vrea sa invat sa cant la lira, inainte sa mor!”

      • Domnule Bogdan Temesan (bănuiesc că sunteti fiul lui Răzvan Temesan), vă inteleg furia pentru ce s-a intâmplat cu tatăl dvs. Cred că stiti cine sunt vinovatii. Oricum, ar trebui să stiti că in 1999 nu as fi putut „să trimit” procurorii pe care i-ati mentionat la spital cu o astfel de misiune (mai ales pe cei amintiti). In ceea ce priveste albumul „Eterna…”, am vrut să subliniez că eu nu am avut niciun rol in realizarea sau finantarea lui.

  4. Se tem, leprele! Îşi fac griji că vreți să reveniți în politică. Ştim, nu mai suntem in dubii, că în presa din România, în TOATĂ media din România, nu există ştire sau articol necomandat şi nu există să nu fie specificat şi unghiul din care trebuie abordat. Aşa că nu are sens să ne batem capul cu detaliile, ci doar cu scopurile şi persoanele din spate. Părerea mea.

  5. http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=26855

    Al nostru căciulat o face pe nebunul – are cincisprezece zile să ia act de revocare. Când vorbeşte, dă impresia unuia care nu ştie că aici e tarlaua lu’ tat-su si el taie si spânzură. Aoleu, nu vrea dânsul! Auzi la el: „să meargă să mai muncească!” Vai, vai, vai! În ce hal suferă de grandomanie!

    Eu una cred că are ordin să tergiverseze şi să distragă atenția publică cu prostii. I-a venit mănuşă remanierea asta si a împuşcat doi iepuri deodată: a mulțumit stăpânii şi şi-a mai oblojit propriile frustrări mărunte şi meschine.

  6. De la un om foarte important , nu spui cine , astazi am aflat ca , Constitutia Romaniei se mai poate aplica doar candva , dupa 1 Decembrie 2018 , nu stim exact cand.
    Cica se aplica prea des prevederile din Constitutie.
    Cica nici Curtea Constitutionala a Romanei nu mai are vreo importanta.
    Pai oare cum se numeste SUSPENDAREA CONSTITUTIEI intr-un STAT de DREPT ?
    (Mai) stie cineva ?
    Sau asteptam un „Enabling Act” ca-n ’33 ?!
    Cica „Rule of Law” in Romania 🙂

    • Ce vă mirați? Unde preșdinta Înaltei Curți, lăudat fie-i numele, a hotărât ea de la ea că o să aplice legea cu trasul la sorți, de la 1 ianuarie 2019…

  7. O identificare de mental colectiv: „Numele meu de botez este Romania. Numele meu de familie este Europa.”

    ”Europa este viaţa noastră, apărarea noastră. Trebuie să concurăm la nivel mondial. A fi european nu este contrar cu a fi român. Eu sunt european pentru că sunt italian (…) Graţie Uniunii Europene trăim în pace, graţie Uniunii Europene în ţara dumneavoastră acum este democraţie după mulţi ani de comunism”, a declarat Antonio Tajani, Presedintele Parlamentului European.

    Nota mea (FP): Marturisesc ca arareori am intalnit o conceptualizare politica atat de adevarata si de stralucita despre prezentul si viitorul comun european, cu care sa consonez atat de profund. Integrat in aceasta viziune identitara, nu pot sa spun, alaturi si impreuna cu toti fratii mei de neam si credinta, decat: „Numele meu de botez este Romania. Numele meu de familie este Europa.”

    Nu este un nume personal, ci unul colectiv. Daca as fi fost poet sau muzician, acestor patronimice de mental colectiv le-as fi compus un poem sau un lied. Cam in stilul productiei pop americane “We Are The World”. I-as fi pus un titlu simplu si extrem de adevarat: “Ma Cheama Romania Europa”.

  8. Jurnalismul este profesia care s-a deprofesionalizat si decredibilizat cel mai mult in acesti 29 de ani de la Revolutie . Mai mult si decat lucratorii in constructii . Este aproape imposibil sa mai gasesti un ziarist impartial si corect in presa romaneasca . Doar mercenari si cozi de topor dispuse sa nenoroceasca oameni si sa minta contracost sau la comanda .

    La mine in oras , un fost primar PNL in urma cu cca. 15 ani i-a invitat la el pe toti ziaristii locali care-l criticau si le-a oferit un deal : sa le angajeze nevestele in primarie si sa le ofere cate o locuinta sociala sau chiar spatii comerciale . Toti au acceptat !

    Acesta-i nivelul presei romanesti !

  9. Constitutia Romanei prevede :

    „ARTICOLUL 98
    (1) Dacă funcţia de Preşedinte devine vacantă ori dacă Preşedintele este suspendat din funcţie sau dacă se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor. ”

    Cred ca la momentul vizitei in Franta se poate aplica acest articol fara probleme , cred ca la asta se si refera „imposibilitate temporara” , iar conflictul constitutional poate fi rezolvat legal in acest fel.

    Si chiar daca sensul intial eram ceva mai strict , in conditiile actuale articolul poate fi aplicat fara probleme.

  10. Media e oribilă. Există tot felul de saituri anonime care publică tot felul de „știri de senzație” (în funcție de receptor, senzația poate să fie și de greață), fără să desemneze sursele, fără să-și asume răspunderea…
    Dar mai rău decât asta e că mulți consumatori de media dau crezare tuturor gugumăniilor și, mai rău, le distribuie.
    Toate astea se întâmplă fiindcă nu există reglementări care să apere cetățenii de știrile false despre ei, și de intoxicarea și manipularea cu știri false, sau există și nu se aplică.
    Răspândirea de știri false ar trebui să fie infracțiune, pentru că în funcție de informație iei deciziile, iar, dacă informația e greșită, și deciziile vor fi greșite. Ți se încalcă dreptul de a fi informat corect.

  11. Chiar nu știu cine sunt vinovații. Sunt convins că justiția ii va găsii pe toți vinovații, e doar o chestiune de timp. Eu făceam referire la Protocolul Încheiat De SIE-SRI-SIPA-Ministerul Justitiei-Ministerul de Interne-Ministerul de Finanțe la data de 14.12.1998 cu Nr de înregistrare la MJ-2251/C/14.12.1998. Noi am luat cunoștință de acest protocol in aprilie 2018, dar dumneavoastră ca prim ministru (începând cu anul 2000) cu siguranță ați coordonat activitatea magistraților in cadrul acestui protocol. Cu excepția cazului în care va fost ascuns,ca prim ministru,protocolul instituțiilor din subordine! Curios totuși că nu pomeniți nimic de acest protocol de cooperare cu privire la „lupta anticorupție”. Eu personal sunt dezamăgit de asocierea dumneavoastră cu Roșca Stănescu și Cătălin Dancu, cei care au depus plângere penală în 1996 împotriva tatălui meu, dosar în care a fost Arestat preventiv în 1999 tatăl meu de către Augustin Lazăr (șef grup operativ central-GOC) și Ovidiu Budusan!! Parca în „jocul operativ mixt și combinat” Roșca Stănescu va prezenta in Ziua ca fiind” capul caracatiței mafiei PDSR-iste”. Curioasa recurgerea de către dumneavoastră la mărturia lui Roșca Stănescu că nu aveți legătură cu albumul „Eterna…”, in condițiile descrise mai sus, și cunoscute de dumneavoastră încă de atunci, să fim serioși! Vă mulțumesc pentru răspuns, și vă asigur că nu va suspectez de nimic ocult la nivel personal, dimpotrivă! Indolenta începând cu 14.03.1997 a hrănit un monstru care din păcate nu sa oprit în a înfuleca Bancorex-ul! Poate dacă ați fi analizat mai cu seriozitate „știrile din ZIUA” în perioada 1997-2000, ca prim ministru, acel monstru putea fi fost rapus înainte să „înfulece tot”!
    Mai mult, cu Ovidiu Budusan ați avut contre, ca prim ministru , similare celor dintre 2Dorel și A Lazar in prezent, de am zis „Doamne Dumnezeule, A Năstase este apreciat in prezent de Roșca Stănescu din 1996!”. În fine, vom vedea dacă ați avut, sau nu, cunoștință de acest GRUP OPERTIV CENTRAL, care pe dosarul lucrat de A Lazar și Budusan, apăreau mențiuni ” să se facă DP”!

Lasă un răspuns