Eveniment editorial la Biblioteca Academiei

Astăzi, am participat la un eveniment editorial de excepție la Biblioteca Academiei. La inițiativa unui grup de profesori conduși de dr. Codrin Munteanu, secretar general la MAPN, au fost identificate și fotocopiate câteva sute de documente din Arhivele diplomatice al Ministerului de externe francez, referitoare la Procesul optanților unguri. Am moderat dezbaterea din jurul acestor documente, alături de profesorii Ioan Scurtu și Dumitru Preda, dar și de dr. Mihai Nicolae, directorul editurii Stefadina. În final, a vorbit inițiatorul proiectului – dr. Codrin Munteanu.

După dezbateri, participanții au avut posibilitatea să vizioneze un film documentar despre Centenar, realizat tot de Editura Stefadina. M-a bucurat că au fost prezenți mulți studenți.

1 - 01.11.2018 - Procesul Optanților Unguri - Academie.JPG

 

7 gânduri despre “Eveniment editorial la Biblioteca Academiei

  1. Frumoasă reușită organizatorică a unui covăsnean, care, după cum o demonstrează prin invitarea dumneavoastră, aduce un omagiu lui Nicolae Titulescu – cel ce a reprezentat România la procesul cu optanții maghiari!
    Mă bucur mult că, în ciuda jegoșeniilor băsist-macovist-mungiste, ați rămas în zona vizibilă a manifestărilor intelectuale. Tremură dragnea și ceilalți farsori ce conduc azi PSD!

  2. La A3 subiectul Lazar la patrat e tratat cu frica,
    Se prefera facilitatea punerii la zid a lui dragnea , si se vorbeste intens de o remaniere care nu ma intereseaza.

    In orice tara normala la cap , la descoperirea unei clasari pentru omul suprem in stat , avand in vedre contextul , adica arestarea sefului ANI dp intocmirea plangerii clasate precum si „premierea” pentru clasatori , ducea la demisii si anchete pentru coruptie la nivel inalt.

    A fost mai facil pt A3 sa l „injure” pe Tudorel timp de 4 zile in loc sa se caute documentul.

    PSD ar face bine sa l lase in pace pe Tudorel Toader, sa lupte impotriva coruptiei ca altcineva n-are cine.

    Daca dragnea era ala pt care s-ar fi dat clasarea si clasatorii ar fi fost avansati cum s-a intamplat cu astia pai creca erau toti luati cu dubele a doua zi.

    Dubla masura este chestiunea care va distruge Romania.

    Tudorel Toader trebuie sprijit pentru a demasca aceasta cloaca ce conduce Romania din 2005.

    Demisia e un act de onoare deci nu poate fi imputat celor in cauza.

    Mi se pare incredibil ca onoarea presedintelui nu este aparata , iar aia care i-au bagat sub nas dosarele de candidatura nu patesc nimic.

    Ba mai mult decat atat presa il ataca pe ala care a demascat cloaca.

  3. Un alt „academician” :
    „Primul articol preluat de pe luju.ro! Nu puteam însă să nu vă semnalez că până și cei mai duri Pro Toader si Pro PSD/ALDE îl ridiculizează și îl consideră un marțafoi imbecil pe acest asa zis „mare profesor Tudorel Toader”. În urmă cu două zile v-am atras atenția că boul a făcut o confuzie gravă între procurorii Cristian Lazăr și Augustin Lazăr. S-a adeverit ca am avut din nou dreptate!”, este mesajul postat de Rareș Bogdan.

  4. GHIŢĂ BIZONU:
    Ştiţi cum au fost strânse aceste semnături? Activiştii au stat pe la porţile liceelor şi-i manipulau pe tinerii fumoşi şi liberi să semneze, uitând să spună că este un drept constituţional de a alege şi de a fi ales. Acum, în RÂmnicu Vâlcea se strâng semnături, pentru o nouă clasă politică. Eu nu înţeleg ce înseamnă sintagma, adică cine vor fi noii?. Probabil halstagiştii rezistenţi la cultură, istorie şi tradiţii. O prietenă le-a scris pe hârtie, ,, Noi fără Voi”. Vă imaginaţi câte înjurîturi a îndurat, pentru că le-a strica tabelul?

  5. trump – lovitură cu mantinelă ?!!!

    Adica ceva in genul unde dai si unde crapa , insa crapa unde doresti nu unde dai. De exmplu la biliar dai in mantinelă ca sa lovesti o bila pe care nu o puteau lovi direct …

    In prtimavara asta acest Donald Duck al politicii a plimbat niste tancuri8 M1 Abrams prin Germania ca apoi sa le gareze la Grafenwöhr. Din nou , dupa 5 ani de absenta …
    Si în august 2018 a fost reînființată Flota a 2-a a Atlanticului de Nord ca o reacție la activitatea submarinelor rusești în Marea Balică, în nordul Atlanticului și zona arctică. Flota va fi bazată în Virginia,. Flota a 2-a a fost creată în 1950 și a jucat un rol cheie în timpul Războiului rece dar a fost dizolvată în 2011, din motive financiare.

    Ma ropg motivul oficial este Putin cel Rau ..

    Insa trebuie sa fiti de acrod ca cat o fi el de Donald Duck nu putea zice ca aceeasi flota poa sa faca ceva „necazuri” germanilor iar tancurile alea ….

Lasă un răspuns