Indagra 2018

Astăzi s-a deschis, la Bucuresti,  INDAGRA 2018 – Targul  international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei,  in cadrul Centrului Expozitional Romexpo, intr-unul din noile spatii expozitionale pe care Romexpo le-a inaugurat in toamna anului 2017.

Am mers, la prima oră, impreună cu sotia mea, să cumpărăm seminte de legume pentru a  pregăti la primăvară răsadurile pentru seră si solar. Am mai cumpărat câteva fire de coacăz negru si rosu. Multă lume, multi cunoscuti , o vreme superbă. Ca de obicei, am cumpărat si o paine mare cu cartofi, proaspătă, din cuptor.

26 de gânduri despre “Indagra 2018

  1. Indagara, indagra, indagra… O vocabula cu rezonanta. O decodare probabila ar fi „agricultura indigena” sau „industre agricola”. Ori, poate, amandoua. Oricum, „Indagra” este o denominatie inspirata, care a devenit un brand de autenticitate si valoare al produselor agriculturii romanesti. Tot inainte!

  2. Am aflat ieri, că România a devenit din nou o putere pe piaţa ceralieră europeană. Firesc, acest succes s-a datorat condiţiilor climatice şi este aportul tuturor miniştrilor agriculturii, mai puţin al Ministrului Daia. Probabil este şi meritul lui Cioloş, care, în calitatea sa de Premier, a tăiat din Buget fondurile pentru infrastructura din agricultură. Oare se poate face agricultură fără apă şi fără bani?. Tocmai acest lucru l-a făcut Ministrul Daia: a reuşit să realizeze un sistem de irigaţie şi a absorbit toţi banii pentru agricultură din fondurile europene!

  3. Suntem , pare-se , primul producator european de porumb .
    Constanta este primul port european in comertul cu cereale , depasind portul francez Rouen .
    Prieteni olandezi se intereseaza de portul Constanta , chipurile pentru binele nostru – vreau sa-l lichideze , pentru Rotterdamul natiunii anti-romanesti a anilor 2010 .

  4. serbanfl

    ,,….Tot in cadrul Comisiei politice si teritoriale pentru Romania au fost dezbatute, in perioada 30 august 12 septembrie 1946, si alte cereri ale guvernului roman de modificare a proiectului Tratatului de Pace. Dintre acestea, amintim:
    a) modificarea datei de 12 septembrie 1944 ca inceput al participarii Romaniei la razboi alaturi de Puterile Aliate si Asociate cu data de 23 august 1944;
    b) recunoasterea statutului tarii de cobeligeranta;
    c) specificarea faptului ca Romania nu a luptat numai impotriva Germaniei, ci si a Ungariei.
    impotriva cererii de la punctul a) a luat cuvantul delegatul Ucrainei si, intrucat, conform procedurii, nimeni nu a sustinut cererea Romaniei, aceasta a fost respinsa de comisie. Cererea de la punctul b) a fost sustinuta de delegatii Ucrainei si Cehoslovaciei, carora li s-au adaugat cei ai Frantei si Bielorusiei;la vot, cererea a fost respinsa cu 8 voturi contra (Australia, Canada, Marea Britanie, India, Noua Zeelanda, SUA, Uniunea Sud-Africana si URSS), fata de 4 voturi pentru. Cererea de la punctul c) a fost si ea respinsa cu 4 voturi pentru (Ucraina, Cehoslovacia, Bielorusia si Noua Zeelanda) si 8 contra. Respingerea acestor cereri ale delegatiei romane, pe deplin indreptatite, a influentat de o maniera nefavorabila tarii noastre numeroase alte articole din Tratatul de Pace.”

    COMENTEZ: Ironia sortii rezida in faptul ca astazi principalul partener strategic al Romaniei este SUA si NU Franta (cea care a sustinut cobeligeranta Romaniei).
    Pai daca-i asa, haideti sa propunem politicienilor romani sa negocieze mai ferm cu americanii:
    ,,Vreti pe teritoriul Romaniei un portavion nescufundabil ? Daca-i asa, sprijiniti demersul reintregirii teritoriale a Romaniei !”
    …Tare imi este teama ca istoria se va repeta, marile puteri, chiar daca aparent antagonice, punand mai presus raporturile dintre ele decat interesele unor tari satelite si vasale bune doar de jumulit de resurse.
    ..Ce sa mai vorbim de politicienii romani, sublimi, dar…….

    • De fapt discuția a plecat de la afirmația dumitale că nu trebuia să trecem Prutul, iar eu te-am „tras de mânecă” – pentru că inclusiv ocupanții ruși s-au referit la Nistru.
      În rest – o zi bună!

  5. De ce NATO a ales tocmai Norvegia si perioada 25 octombrie – 7 noiembrie pentru “cel mai mare exercitiu militar de la sfarsitul Razboiului Rece”?
    Exerciţiul se numeste Trident Juncture 18

    Iata si ce putem citi la NATO declanşează cele mai mari manevre de la sfârşitul Războiului Rece. Mesajul transmis Rusiei de pe Pro tv:

    Joi încep în Norvegia cele mai ample exerciţii NATO după finalul Războiului Rece, la care participă 50.000 de militari din 31 de ţări.

    NATO dă startul în această joi în Norvegia celor mai vaste manevre militare de la sfârşitul Războiului Rece, un mod de a aminti Rusiei solidaritatea Aliaţilor în ciuda îndoielilor insuflate de preşedintele american Donald Trump, relatează France Presse.

    Aproximativ 50.000 de militari, 10.000 de vehicule, 65 de nave şi 250 de aeronave din 31 de ţări urmează să ia parte la exerciţiul Trident Juncture 18, care vizează antrenarea Alianţei atlantice pentru a veni în ajutorul unuia dintre membrii săi în caz de agresiune.

    “Mediul de securitate în Europa s-a deteriorat semnificativ în ultimii ani”, a declarat secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg.

    “Trident Juncture trimite un mesaj clar naţiunilor noastre şi oricărui adversar potenţial: NATO nu caută confruntarea, dar este gata să-şi apere toţi aliaţii împotriva tuturor ameninţărilor”, a declarat el într-o conferinţă de presă miercuri.

    Deşi acest “adversar potenţial” nu a fost desemnat oficial, Rusia se află în mintea tuturor, în contextul în care statul rus îşi etalează puterea militară şi împarte cu Norvegia o frontieră de 198 de kilometri în nordul îndepărtat.

    Armata rusă a anexat Crimeea, a contribuit la destabilizarea estului Ucrainei, şi-a sporit capacităţile în Arctica şi a desfăşurat în septembrie cele mai mari manevre din istoria sa în Orientul Îndepărtat, aminteşte AFP.

    La rândul său, Ambasada Rusiei la Oslo a declarat că vede în Trident Juncture un exerciţiu “antirusesc”. “O astfel de activitate pare provocatoare, chiar dacă cineva încearcă să o justifice cu scopuri pur defensive”, a susţinut ambasada.

    Timp de luni de zile, Moscova s-a arătat iritată de întărirea continuă a prezenţei militare occidentale în regiune. Statele Unite şi Marea Britanie au decis în schimb să intensifice desfăşurările în Norvegia pentru a-şi aclimatiza trupele de luptă cu vremea foarte rece.

    Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a criticat la începutul lunii octombrie ceea ce ea a numit drept “clinchetul armelor” şi a promis o “ripostă”.

    “Principalele ţări din NATO îşi sporesc prezenţa militară în regiune, în apropierea graniţelor Rusiei”, a denunţat ea. “Astfel de acţiuni iresponsabile vor conduce în mod inevitabil la destabilizarea situaţiei politice şi militare din Nord, la o creştere a tensiunilor”.

    Toate acestea au fost alimentate în continuare sâmbătă de anunţul făcut de Donald Trump în legătură cu retragerea Statelor Unite din Tratatul privind forţele nucleare intermediare, în vigoare din 1987.

    Reproşând Rusiei că dezvoltă o nouă rachetă, SSC-8, presedintele american a ameninţat ca va creşte arsenalul nuclear al ţării sale.

    Cu toate că angajamentul lui Donald Trump faţă de NATO este de tipul “una caldă, alta rece”, în special asupra articolului 5 şi obligaţiilor de apărare colectivă, armata americană participă la Trident Juncture cu cel mai mare contingent, peste 14.000 de soldaţi şi un grup aeronaval.

    “Noi ne antrenăm în Norvegia, dar bineînţeles că lecţiile învăţate (…) din Trident Juncture sunt pertinente şi pentru alte ţări”, a notat Stoltenberg.

    Marţi, patru militari americani au fost răniţi uşor în coliziunea unor camioane încărcate cu echipament.

    Pe lângă cele 29 de ţări membre ale Alianţei, la manevre, care se desfăşoară până pe 7 noiembrie, participă şi Suedia şi Finlanda.

    Doi observatori ruşi şi doi din Belarus au fost invitaţi. Şeful NATO şi-a exprimat speranţa că Rusia “va evita orice comportament periculos”.

    Asadar, “vizează antrenarea Alianţei atlantice pentru a veni în ajutorul unuia dintre membrii săi în caz de agresiune”.

    Oare?

    Iar Stoltenberg noteaza: “Noi ne antrenăm în Norvegia, dar bineînţeles că lecţiile învăţate (…) din Trident Juncture sunt pertinente şi pentru alte ţări”

    Pentru care tari?

    Se specifica: “Statele Unite şi Marea Britanie au decis să intensifice desfăşurările în Norvegia pentru a-şi aclimatiza trupele de luptă cu vremea foarte rece.”

    De ce?

    Sa constientizam locul si timpul actiunii: Norvegia, la granita Cercului Polar, sfarsitul lui octombrie si inceputul lui noiembrie.

    Foto: https://www.dailymail.co.uk/news/article-5625165/35-000-soldiers-NATO-military-drill-Norway.html
    Adica, intr-adevar, frig. Care-i ideea pentru care trupele NATO trebuie “sa se aclimatizeze cu vremea foarte rece”?

    Evident, se antreneaza pentru un razboi in pragul iernii. Impotriva cui?

    Evident, impotriva Rusiei.

    Ei zic ca NATO se antreneaza pentru a se apara. Doar ca in ultimii 30 de ani, nu Rusia a avansat spre organizatia nord atlantica, ci taman invers:

    Propaganda ne tot aiureste cu expansiunea Moscovei dar ne da un singur exemplu: Ucraina. Dar cam ce trebuia sa faca Rusia? Sa-si lase balta rusii de acolo?

    Ei bine, Rusia nu este mamaliga, precum Romania:

    Deci, de aparare sa fie vorba in exercitiul Trident Juncture 18? Adica, se pregatesc pentru un atac al Rusiei impotriva Frantei si Italiei tocmai in … Norvegia? Iarna?

    Nu cumva, mai degraba, se antreneaza ca sa n-o ia in barba, precum Napoleon si Hitler, daca ii prinde iarna asediind Moscova?

    • “Rusia se pregateste sa atace SUA mutandu-si tara langa bazele militare americane !”
      Şi un comentariu, la fel de „hazliu” :
      n-am sa inteleg niciodata ce cauti in casa altuia cu arma in mana???? chiar daca omul
      cu nevasta lui se cearta,nu justifica prezenta straina in casa,nechemata,cu arma ,care distruge tot strigand ca au venit sa faca pace!!!!! intre timp,jefuind tot ce se poate,dupa care se lauda cu reconstructia–dupa placul lor,cu toate produsele lor,indatorand acea familie pt 7 generatii,familie care avea de toate,mai putin datorii!!!!
      cam asta fac americanii oriunde in lume!!!!

      • Oricum occidentalii o vor lua in barba, daca nu se potolesc. Grav e ca antreneaza in aventuri cu urmari potential ireversibile naivi din estul european care nu-si dau seama ca nu reprezinta altceva decat carne de tun pentru boșii miliardari de peste Ocean.

  6. Domnule Presedinte recunosc ca ati ramas placut impresionat de produsele romanesti dar, si mie mi-a facut pofta painea scoasa din cuptor, chiar daca nu ati aratat-o in fotografie. Ce sa va zic,decat pofta mare si multa sanatate, la toti! Cu pretuire, M.M.

  7. Lazar e un paduche mincinos, unul care sta pe scalpul lui Iohannis. Incerci sa-l deparazitezi pe Iohannis , nu poti fara sa-i iasa singe.
    Coruptia la nivel inalt e evidenta din modul cum Lazar se leaga de scaun, si din tacerea complice a lui Iohannis, beneficiarul clasarilor lui Lazar. DNA cu ce se ocupa totusi?

    • Lazar are sustinerea Ambasadorului, prin urmare, procurorului general i se …..in 14.
      Dupa ce vom fi in stare sa trimitem acasa un ambasador american autoritarist, neo-comunist si obraznic (oricare i-ar fi numele), abia atunci vom putea vorbi de posibilitatea unei reforme profunde in Justitie.
      ps
      In ceea ce te priveste, atitudinea ta este ipocrita si necredibila, din moment ce stii prea bine (iar eu stiu ca tu stii) ca in spatele DNA se afla FBI.

    • Colega , tu chiar n-ai inteles ?

      Securistii astia ai lui Kovesi , Macovei , Lazar , Blaga , etc. l-au ales pe Iohannis sa candideze si sa fie presedinte si nu invers ! Normal ca se apara si se acopera unii pe altii …

  8. @fragmentarium analizeaza: „Cel mai specific simptom al derapajului spre „ultracomunism”, un termen alternativ la cel de neocomunism american, il reprezinta erodarea puternica a drepturilor omului, pe componente fundamentale ale acestora (drepturile omului la viata, securitate, viata privata etc.).”

    Uat za fac ar iu tolching ebout? 🙂 Dude, voi ce fumati prin tancurile pe unde ganditi (think-tank)? Derapaj spre „ultracomunism” in SUA? Mult prea tare ca sa diger chestia asta ultra-intelectuala. Erodarea dreptului omului la viata in SUA…ohoho, ma doare deja burta de ris. Banui ca ati „analizat” in „think-tank” ca dreptul la viata in Rusia a cunoscut o curba cu o ascendenta exponential progresiva. Zi-o pe aia dreapta, tancul ala in care ginditi e T 14 Armata?

    • Reactiile dumitale confirma ca mentalitatea de tip neo-comunist pe cale de generalizare in America de Nord (poate cu exceptia Mexicului, un spatiu geografic traditionalist – catolic) a corupt si pervertit si o parte din diaspora. Neo-comunismul este incompatibil cu dialogul bazat pe argumente.

  9. De ce in alte tari se poate si la noi nu ?

    https://www.dcnews.ro/vincenzo-iaquinta-campion-mondial-condamnat-la-inchisoare-cu-executare_621039.html

    ,,,

    Închisoare la domiciliu

    ” Persoanele condamnate în acest dosar pot face apel de cel puţin două ori, informează DPA. Este puţin probabil ca Iaquinta să ajungă după gratii, deoarece pedepsele de până la trei-patru ani sunt efectuate de obicei în afara închisorii, condamnaţii efectuând, de exemplu, muncă în folosul comunităţii sau fiind plasaţi în arest la domiciliu „

  10. Amalia
    Da, stimata colega, StatOil este firma de stat. Pare greu de crezut (intr-o Romanie distrusa de politicieni incompetenti si rauvoitori si devastata de privatizari paguboase), dar norvegienii au realizat ca daca statul este puternic si competent, populatia nu are decat de castigat.
    ,,În 1973, guvernul a fondat compania de petrol controlată de stat, Statoil. Producţia de petrol nu a constituit un venit net înainte de 1980, din cauza investiţiilor majore care au fost necesare în industria de petrol.
    Spre sfârşitul anilor 1990, Norvegia îşi plătise datoria externă, şi începuse să acumuleze un fond bugetar suveran. De atunci, una dintre problemele importante dezbătute în politică a fost modul în care se cheltuiesc veniturile provenite din petrol.

    …………………

    Cu 20 de ani in urma, Parlamentul a hotarat ca intregul venit obtinut din petrol sa nu intre la bugetul anual de stat, ci intr-un fond independent pentru bunastare, investit la randul lui in actiuni si obligatiuni care sa aduca venituri suplimentare pe care statul e imputernicit sa le cheltuiasca.

    La pragul dintre secole, pe masura ce se forau mai multe puturi si pretul energiei crestea, fondul acesta si veniturile din investitii pe care le aducea au inceput sa creasca.
    La finele anului 2009, valoarea fondului era de 310 miliarde de euro, cu un venit trimestrial de 39 de miliarde de euro.”

    Vedeti ce inseamna viziune si continuitate pe termen lung ? Exact ce lipseste Romaniei, o tara bantuita de poleiala efemera a vestului salbatic american care nu rezolva niciodata problemele de fond.

    • ps
      ….O poleiala pigmentata in aceste zile cu tot felul de simboluri ale raului (zombies, vrajitori, demoni, etc), pe care le promoveaza pana si copiii de gradinita. Halal educatie, parinti nr.1 si 2 romani.

    • Mulțumesc pentru informații, cu speranța că ele sunt corecte, că sursa e credibilă.
      În privința politicienilor care „au distrus țara”, eu am altă părere: un popor incompetent și rău-voitor, invidios și fără educație din familie, incorect și necinstit, care a distrus țara. Politicienii sunt aleși sau numiți din rândurile poporului, că doar nu din rândurile marțienilor.

  11. Mă felicit încă o dată că nu l-am votat pe cel mai cinstit, harnic bărbat al naţiunii ( deşi nu mă pot felicita că l-am votat pe mitoman, cea mai mare dezamăgire a mea, pe votul acordat). De ce nu l-am votat?. Nu din cauza caselor, deşi ştiam că doi profesori, oricâte meditaţii ar da, nu pot achiziţiona atâtea imobile. Nu l-am votat pentru că am crezut şi mai cred că s-a ocupat cu vânzarea de copii ( şi cred că de acolo a provenit prima sursă a veniturilor sale) şi pentru că era preşedintele unei fundaţii de sorginte nazistă. Mi-am zis că va fi un slujitor fidel al Germaniei şi nu va face nimic pentru România. Şi am avut dreptate! A făcut tot posibilul ca dramul de încredere a naţiunii în instituţiile statului democratic să dispară, ca să poată fi impuse regulile celor pe care el îi slujeşte, indiferent dacă sunt din interiorul sau exteriorul ţării, bineînţeles în spiritul principiului statului de drept! Fără pic de pregătire politică şi lipsit de inteligenţele lingvistică, interpersonală şi socială, stimabilul s-a dat imediat de gol, numai că Propaganda a ieşit în faţă cu penalii, cu instituţiile conduse de penali, cu legile destinate penalilor, încât s-a reuşit să se distraga atenţia românaşilor de la faptele esenţiale, de la ceea ce se petrece sub ochii noştri.
    Acum- disperaţi că doi mari slujitori ai regimului, procurori de prim rang, au fost divulgaţi- sar pe Ministrul Tudorel Toader, manipulează, în capcană , căzând chiar şi ziarişti antisistem! Nu ştiu cum de nu au înţeles mişcarea genială făcută de Ministrul Tudorel Toader: aruncarea ,, bombei”, lăsând presei posibilitatea de a învestiga, ca să nu se spună că acţiunea sa este politică, făcută la comanda coaliţiei. Ar fi o mare greşeală, ca el să fie înlăturat!

  12. [blockquote]
    În Bacău, morții au semnat inițiativa “Fără penali”. Peste 6.000 de semnături depuse de USR au fost invalidate

    Maria P., născută în 1941, a decedat cu 10 zile înainte să înceapă strângerea semnăturilor pentru campania “Fără Penali în funcții publice”. Faptul că a murit nu a împiedicat-o să-și completeze datele într-un tabel și să iscalească. Cum a reușit să facă acest lucru va rămâne un mister pe care să-l deslușească liderii Uniunii Salvați România.

    Invalidare de 30%

    Semnătură Mariei a fost anulată de funcționarii de la Direcția de Evidență a Persoanelor care au verificat dosarele depuse de USR. Au mai fost anulate și alte peste 6.000 de semnături care nu îndeplineau condițiile legale. Mai precis, 6.155 din 22.371. Aproape 30 la sută din semnăturile depuse de USR au fost invalidate.

    Se pare că nu există dosar cu semnături care să nu aibă un procent important de semnături anulate.

    Există documente care atestă faptul că unele dosare au până la 40% dintre semnături anulate. Deșteptarea a aflat de pagini întregi în care toate semnăturile au fost declarate invalide pe motivul că persoanele respective nu figurează în Registrul Electoral.

    Într-unul din dosarele verificate, funcționarii au avut surpriză să descopere că o persoană care semnase pentru inițiativa “Fără Penali” a utilizat chiar codul numeric personal al primarului Bacăului, Cosmin Necula.

    Numele utilizat de persoana respectivă nu a fost identificat pe teritoriul municipiului. La adresa indicată nu locuia nimeni cu acel nume iar seria cărții de identitate nu corespundea. Primarul Cosmin Necula a declarat pentru Deșteptarea că a aflat ca numele său a fost folosit de patru ori în listele de semnături.

    [/blockquote]

    Sursa : Deșteptarea de Bacau ….

    Cum era cantecul ala ?

    https://www.youtube.com/watch?v=IchAavjzcFs

    Binepnteles ca liderul local USR nici macar nu stie ce e aia usturoiul dar mi-te sa ii puta gira! Cica altii..

    Ha! Cica mai curati si mai uscati ca e tineri si necompro0misi.

    Insa eu am auzit ca capra sare masa si iada sare casa !

    Si Iada asat mi se pare ca se pregateste sa sara blocul !!!

  13. Al saselea simt despre rugul pre-aprins de Halloween: De ce ambasadorul american Klemm continua sa faca o legatura nenaturala intre “coruptie” si holocaustul de la “Colectiv”? O legendare acoperitoare?

    In timp ce ancheta privind incendiul de la clubul “Colectiv”, un adevarat holocaust preintimpinator al Halloween-ului din 2015, pare sa bata pasul pe loc sau sa lancezeasca din motive politice, incercari repetate de a o pune pe o pista falsa atrag flagrant atentia. Accident probabilistic sau predeterminare malefica, infioratorul eveniment din urma cu trei ani continua sa fie politizat in mod fortat de ambasadorul SUA, Hans Klemm. Acesta sosise la post pe 21 septembrie, cu putin peste o luna inainte de drama colectiva, din 30 octombrie, soldata cu 64 morti si 186 raniti (146 spitalizati). Printr-o avocateala persistenta, dar de nimic sustinuta, pentru o legatura non-cauzala intre coruptie si focul izbucnit la clubul “Colectiv”, Klemm trezeste suspiciunile celui de-al saselea simt. In contextul politic intern in care a fost aprins rugul “Colectiv” si in unele practici geopolitice (privind sursa acestora sper ca prefixul geo este suficient de elocvent) de inlaturare a unor guverne indezirabile, pot fi aflate indicii care sa puna ancheta pe fagasul corect, la capatul caruia sa fie aflate cauzele si vinovatii. Guvernul Ponta se lansase hotarat in politici pro-romanesti, fapt ce ameninta sa devina o defectiune intolerabila in scenariul colonial occidental. In astfel de cazuri, loviturile de stat explicite sau implicite sunt o regula unilaterala a Vestului privind Estul. In Vest, niciun eveniment sau proces negativ major nu zgaltaie sau inlatura vreun guvern (v. crimele colective americane in serie, Brexitul etc). Cert a fost ca reteaua ONG-urilor de presiune politica si zgomot social, hranite cu bani occidentali, a cerut agresiv si nemotivat demisia Guvernului Ponta, pe care au obtinut-o, facand o pretinsa legatura cauzala intre coruptie, pe care SUA si Occidentul ne-o atribuie la fel de vocal si de ne-circumstantiat, si atacul incendiar de la “Colectiv”. Politicile pro-romanesti au fost suspendate de catre guvernarea tehnocrata care a urmat, pana la alegerile parlamentare din decembrie 2016, care au fost castigate masiv de PSD. Dupa, a reinceput circul politic cu saltimbancii stradali “Coruptia & Penalii”, asezonat cu numere grotesti, ca de salturi mortale, voite parca sa-ti taie respiratia, sub cupola de mucava “Stat de Drept & Independenta Justitiei”. In realitate, totul este un kitsch politic si o uzurpare de concepte, cu ostilitate antiguvernamentala si tendentiozitate antistatala cat cuprinde. Prin preocuparea sistematica de a tine in viata acest spectacol deplorabil, cu ajutorul parghiilor de polarizare clasice instigare-recompensare, ambasadorul american Klemm s-a autopozitionat volens nolens in perceptiile sociale ca sef al “reprezentatiei”. La trei ani de la tragedia de la “Colectiv”, in loc sa se reculeaga cu pietate si sa dea dovada de decenta in respectarea ritualului comemorarii, asa cum l-ar fi obligat o compasiune sincera, seful Ambasadei SUA a incercat din nou sa faca o legatura stranie intre coruptie si incendiu, sa-i polarizeze pe romani si sa deturneze atentia opiniei publice si a anchetei pe o pista falsa. In vizita, pe valul politic si popular al comemorarii, la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul #Colectiv, Hans Klemm a declarat că nu s-ar fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită (hodoronc-tronc!), așa cum s-ar fi întâmplat recent (imaginatie bogata, nu gluma!), și că ar exista un risc și mai mare (ei, da, har mumei sale pentru ce riscalagiu genial a dat lumii!) ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. Klemm a mai sustinut că cele descrise de el ar fi o mare îngrijorare atât pentru ambasadă, cât și pentru SUA. Dar, cu fiecare tentativa de siluire a realitatii politice romanesti, de a-i impune un calapod al intereselor americane, precum un pat al lui Procust, sansele de credibilitate si de reusita ale ambasadorului american sunt din ce in ce mai putine. Pentru vitalitatea parteneriatului strategic, ar fi timpul ca acest ambasador invechit, cu stereotipuri de pe vremea lui Obama si depasit de noua era Trump, sa fie revocat cat mai grabnic posibil.

Lasă un răspuns