Lansare de carte la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu, in Ciclul Diplomației Culturale, organizează miercuri, 24 octombrie 2018, începând cu ora 18:00, lansarea cărții:

„Chipul Cuvintelor. 365+1 Octave”

Autor: Theodor RĂPAN
Cu alocuțiuni din partea:

Pr. prof. Ion BUGA – teolog
Ing. Ştefan DULU – directorul Editurii „Semne”
Emil LUNGEANU – scriitor şi critic literar
Ştefan MITROI – scriitor
Florentin POPESCU – scriitor şi critic literar
Eliza ROHA – scriitoare
Paula ROMANESCU – scriitoare
Invitat de onoare:
Sergiu CIOIU – actor şi interpret
Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

Partener: 1000 de Chipuri.

Vă așteptăm!

11 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatie

  1. Prin schimbarea filozofiei de politică externe a Administrației Trump, România poate găsi în Statele Unite un aliat cu care trebuie să aibă relații cât mai strânse.

    Recent, într-un discurs ținut la Washington, Wess Mitchell, noul asistent al secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice a susținut importanța STATELOR NAȚIUNE SUVERANE singurele care asigură legitimatate politică, asta în contradicție cu politica de control centralizat a Bruxelles-ului.

    ”În Vest, mulți au trecut cu vederea importanța fundamentală a statului națiune și a suveranității, care este, alături de dreptul natural, sursa fundamentală din care izvorăște legitimitatea politică.
    Instituțiile internaționale au ajuns să fie văzute ca scopuri în sine și nu instrumente care să aducă securitatea și relevanța în viața cetățenilor.
    Realitățile strategice pe care au fost construite instituțiile internaționale postbelice au început să se schimbe peste tot.
    Vestul a vorbit prea mult despre instituțiile internaționale fără să recunoască că autoritatea acestora și legitimitatea lor vine de la statul națiune.
    Democrația rezidă în statul natiune”.

    Câtă diferență între ideile emise de Mitchell și cele ale lui Timmermans. Oare în care din discursuri se regăsește interesul României?

  2. Prea bun , prea de la tara … 🙂

    https://evz.ro/ponta-distrus-de-un-fost-coleg-trecutul-fostului-premier-un-cutremur-de-proportii-in-romania-dezvaluiri-de-senzatie.html

    Fostul europarlamentar PSD, Adrian Severin a postat un comentariu prin care îl critică pe actualul președinte al partidului Pro România, Victor Ponta, afirmând că este un personaj „toxic, care se dezvoltă necontenit în lăzile de gunoi ale politicii dâmbovițene”

    „După ce a încheiat pactul de coabitare cu Traian Băsescu, abandonând 7,5 milioane de români care votaseră pentru demiterea acestuia, după ce a adus în România cele zece porunci ale lui Barosso, ca un Moise cu ochelari coborât din Sinaiul bruxellez, după ce chipurile a fost mândru de a fi român, după ce a exaltat suveranismul prin Balcani și Caucaz arătând de complezență cartonașe galbene eurocraților, după ce a fugit la turci ca să scape de DNA, după ce și-a dat demisia din conducerea PSD și a Guvernului pe FB, chipurile ca să evite vărsarea de sânge nevinovat (în realitate ca să scape de ghilotina justiției selective oferind lui Klaus Iohannis “guvernul său” de marionete globaliste), după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul secretarului general al falitului Guvern Grindeanu, după ce s-a dat drept consilier personal al mai multor șefi de state și guverne (Turcia, Serbia etc) care în realitate numai de la el nu aveau cum aștepta lumină (cine ar putea cumpăra sfaturile unui neisprăvit?), după ce și-a împins în pușcărie colegii pentru a-și asigura, altminteri fără succes, sprijinul groparului social-democrației europene, românofobul Martin Schulz, iată că Victor Ponta, acum mândru de a fi sluga profitorilor UE și a oligarhiei neomarxismului cultural, fostul protector al râmei Cătălin Ivan, braț la braț cu protejata sa, iubăreața Corina Crețu, scoate din eprubeta cine știe căror laboratoare de inginerie politică, partidul-minune cu care ”garantează” salvarea României prin lepădarea de ea însăși. Câte ceva din adevărata față a acestui personaj tot mai toxic, care se dezvoltă necontenit în lăzile de gunoi ale politicii dâmbovițene, se poate afla din articolul pe care îl reproduc în continuare, preluat de pe pagina “defenseromania.ro”. Lumea începe să vadă și să înțeleagă.

  3. Mircea Popescu

    Domnule, Wess Mitchell a spus mai mult decat atat, atunci cand s-a exprimat public, si anume ca STATUL SUVERAN este un partener pentru SUA, in masura in care respecta valorile democratice si pe cele ale statului de drept. Cu ate cuvinte, DOAR DACA se inscrie in cadrul acceptat si acceptabil al valorilor…americane.
    Politica lui Trump nu este elaborata pentru a sustine si incuraja interesele altor popoare, ci pentru a disemina responsabilitati si costuri astfel incat complexul militaro-industria american sa-si poate vinde armele. Si nu oricum, ci in mod preferential. Evident ca nu poate face asta dac statele tinta sunt slabe, sau daca regimurile partenere se comporta duplicitar (in viziunea unchiului), asa cum a facut-o Arabia Saudita cumparand arme si de la rusi. America vrea state partenere in care sa fie instaurata ordinea iar controlul total al deciziilor administrative sa fie asigurat de politicieni pro-americani.
    America lui Trump sustine declarativ si demagogic statele suverane in masura in care cestea accepta vasalitatea in raport cu statul suveran suprem: SUA. Adica, state suverane decorative.
    DE ACEEA A FOST TINUT IN BRATE TRAIAN BASESCU, tocmai pentru a crea, cu autorul expertizei serviciilor americane si procurorilor amerciani un strat paralel aproape indestructibil, in caz ca administratia intra in derapaj (in acceptiune americana).
    Statele suverane care deranjeaza teribil SUA sunt acelea cu valori, culturi, istorie, traditii si institutii puternice (inclusiv biserica nationala) care ,,indraznesc” sa intre in competitie cu americanii, in plan
    ideologic, economic, dar mai ales in cel militar. Cine or fi acestea ?….ghici ciuperca (nucleara ?). (Z)
    ps
    A te declara roman este pueril si necredibil, daca nu dovedesti ca ii si iubesti pe romani si romanismul, in general. Cum spuneam, unii exponenti ai diasporei sunt departe de nivelul trecutului (sub aspectul calitatii intelectuale) si foarte departe de Romania, din toate punctele de vedere.
    Patriotismul de fatada nu salveaza aparentele, se vede asta si din ceea ce spune prietenul tau din Canada:
    ,,Daca isi imagineaza cineva ca sub controlul altei puteri ar fi un joc in care Romania ar cistiga mai mult, sa vina sa argumenteze.”
    Vedeti stimate coleg ce inseamna un mental malformat de logica geopolitica indusa ? O tara mica, sau mijlocie, fie ea si suverana, poate ,,castiga”, adica isi poate promova interesele, atat cat i se permite, DOAR DACA se aseaza cuminte si docil sub umbrela suzerana, atotputernica si atoatestiutoare a unei mari puteri, desigur, acceptand compromisurile de rigoare. Singurul ,,amanunt” important este ca aceasta sa fie ,,umbrela cea buna”, nu-i asa ?
    …..Tare va sunt incomozi cei care nu gadesc in termenii pe care i-ati invatat acolo, in spatiul controlat de cele mai bune (conform mitologiei populare) servicii din lume. Dar nu la fel de bune ca cele rusesti din moment ce Trump a ajuns la Casa Alba cu sprijinul semnificativ al Rusiei. (Z)
    …Acum rusii se pregatesc sa influenteze si alegerile din toamna. Nu conteaza pe cine si de ce ar sustine, asta nu este un detaliu semnificativ. (Z)

    pps

    In prezent pare ca Basescu este cuprins de remuscari (generate, probabil, de destinul trist al pupilei sale din Costa Rica) propunand un amendament spectaculos la legea privind desecretizarea protocoalelor – apreciat pozitiv de catre majoritate. Nu-l reproduc, se gaseste pe Net.
    Sau poate ca Basescu realizeaza ca a fost folosit si asta ii zgarie orgoliul…e prea tarziu, din pacate, si pentru el si pentru Romania.

  4. Din nou despre Ilie Balaci .
    A facut infarctul acasa la mama lui , intr-un apartament de bloc .
    Locuinta lui nu era o vila , ci un apartament modest de bloc .
    Mi se strange inima amintindu-mi cum povestea neselectionarea lui la Euro 84 : ” stiam ca dis de dimineata Necula Raducanu va bate la usile camerelor celor alesi de Nea Mircea . Am auzit bataile lui in usile vecinilor mei , dar nu a batut la usa mea . Mi-am infundat capul in perna si am plans ” .

  5. Consecintele retragerii unilaterale a Statelor Unite din Tratatul INF: Multipolaritatea internationala si “suprematia” americana, noul bipolarism. Al doilea razboi rece si un singur lagar. Noul containment multiconcentric, in apararea echilibrului global

    Intr-o zi de sabbath (ebr), presedintele american, Donald Trump, a luat una din cele mai proaste decizii ale mandatului sau. S-a grabit sa o munceasca, cand trebui sa se odihneasca. S-a avantat unilateral, in loc sa aiba discutii bilaterale. El a comis-o din nou, dar de aceasta data cu consecinte geostrategice si globale, pentru americani si pentru lume. Donald Trump a decis retragerea unilaterala a SUA din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (Intermediate Nuclear Forces Treaty, 1987), incheiat de fostii presedinti american si sovietic Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov.

    Post-factum, ceea ce arunca inca o data in aer prudenta si predictibilitatea strategice, presedintele american si-a trimis la Moscova consilierul pentru securitate, John Bolton, pentru a le comunica oficial rusilor decizia iesirii SUA din Tratatul INF. Bolton se va afla in capitala Rusiei doua zile, luni si marti, pentru discutii cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, si, probabil, pentru o primire a oficialului american de catre presedintele rus, Vladimir Putin, a doua zi, dar care nu a fost confirmata. Kremlinul asteapta explicatii “substantiale” si “clare” din partea emisarului Casei Albe, pentru o decizie unilaterala “extrem de periculoasă”, care “nu va fi înţeleasă de comunitatea internaţională şi va atrage o condamnare fermă”, potrivit evaluarii preliminare a ministrului adjunct de externe rus, Serghei Riabkov.

    Exista cel putin trei motivatii majore care indreptatesc o reactie critica hotarata si globala la decizia unilaterala a SUA. Prima motivatie ar fi ca, urmarind unipolarismul, prin ruperea limitelor inarmarilor strategice, balistice si racheto-nucleare, leadershipul american a desenat deja principala contradictie antagonista a secolului XXI, dintre multipolaritate si suprematie. Confruntarea dintre procesele de multipolaritate internationala, de o parte, si de suprematie americana, de cealalta parte, va reprezinta noul “bipolarism”. In afara de Rusia, in ecuatia multipolaritatii internationale au intrat deja China si Europa, iar o serie de noi centre de putere regionale sunt de asteptat sa-i dea o consistenta crescanda, pana la a deveni cvasiglobala. Germania, care a avut prima reactie internationala, a declarat că “regretă” retragerea SUA din tratat, o “componentă importantă a controlului armelor”, dar a proiectat si un plan imediat pentru aliatii europeni. “Consecinţele deciziei americane vor trebui discutate între partenerii NATO”, a anuntat Berlinul. Pozitia NATO, ea insasi un centru de putere multilaterala, va fi interesant de urmarit.

    A doua consecinta a deciziei condamnabile a Washingonului este ca aceasta oficializeaza ceea ce de mult era in subconstientul realpolitik-ului american: SUA incep al doilea razboi rece. Primul razboi rece a fost declansat tot de SUA, in urma coordonarii americano-britanice de la Fulton (1946), care viza expansiunea spre Est si dominatia mondiala, scopuri care au fost insa abil ascunse sub acuzatia ca sovieticii au tras o “cortina de fier” in Europa. “Cortina de fier” a fost ulterior ideologizata ca despartind doua sisteme social-politice, economice si militare opuse, fiecare in parte reprezentand un “lagar”, in care superputerile americana si sovietica dominau discretionar. Ciudatenia celui de-al doilea razboi rece este ca exista un singur “lagar”, reprezentat de SUA, in care acestea s-au retras nationalist si protectionist, dar si ca restrictionare a libertatii de circulatie a persoanelor, pentru o parte a celor provenind din unele tari din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa de Est (v. unele discriminari privind arabii, islamicii, est-europenii).

    Isteria bipartizana a Guvernelor SUA impotriva oricaror influente venind dinspre Rusia postsovietica, libera si democrata, este o spaima politoida transpolitica, rotativa, fata de atractivitatea inspiratoare a noului model social-politic rus, de suveranism si de cale proprie, admirabil exprimata prin doctrina Sinatra, “My Way”, de ultimul si cel mai intelept lider sovietic, Mihail Gorbaciov. Antirusismul programatic, de stat, al SUA a inceput din 2014, cu administratia progresist-comunista Obama si continua cu cea conservator-neoliberala a lui Trump, ambele acoperite cu franjurile “democratiei” si “drepturile omului”, prin ale caror gauri se vede insa aceeasi vointa “milenarista” de suprematie globala, de unic pol de putere mondiala (unipolarism). De aici decurg inchiderea SUA – ca o “societate inchisa” sau “lagar ideologic”, cu cele mai nefaste efecte asupra americanilor – si iesirea unilaterala din Tratatul INF, pentru a escalada cursa inarmarilor si a-si impune suprematia, negand multipolaritatea, o mega si unica sursa pentru securitatea si libertatea oamenilor de pretutindeni, a tuturor statelor si natiunilor. De acest pericol mondial este legata a treia consecinta, de blocare multiconcentrica globala a suprematiei americane, a unipolarismului american, si de sprijinire prin toate mijloacele a multipolaritatii internationale. Pentru apararea echilibrului global de suprematie si unipolarism, este nevoie de un nou “containment”, care sa fie multiconcentric si sa cuprinda o schimbare radicala de sens si de continut.

  6. Posturile de radio tunisiene in limba franceza au anuntat si ele mutarea lui Ilie Balaci in casa Domnului .
    Se aminteste castigarea unei Cupe a Africii de care clubul din Tunis antrenat de el si se incheie cu ” paix a son ame ” .

  7. Al patrulea contract de infrastructura rutiera semnat , de la venirea guvernului PSD , in 20 de luni , azi , pentru construirea centurii ocolitoare Bârlad , 28 de milioane de euro .
    Avem semnate contractele pentru podul Braila -si centurile Radauti , Suceava , Bârlad .
    Nimeni nu stie ce se asteapta pentru semnarea contractelor pentru pasajele bucurestene Berceni si Mogosoaia , care costa bani grei si nu sunt contestate .
    Cu exceptia podului de la Braila sunt insa toate investitii regionale , importante , desigur , dar regionale .

  8. Naționalism în America
    Naționalismul este o ideologie bazată pe conceptul că loialitatea și devotamentul individual pentru statul național este deasupra oricăror grupuri de interese.
    Ideologia politică a naționalismului susține că o națiune trebuie să se autoguverneze fără interferențe externe pe baza conceptului auto-determinării.

    Ei bine, astăzi, Trump este din nou ținta stângii democrat-progresiste americane deoarece a spus textual: ”Sunt naționalist și sunt mândru cu asta”.
    “You know what I am? I’m a nationalist, OK? … Use that word. I’m proud of our country and I am a nationalist and it hasn’t been a word that has been used too much … I think it should be brought back.”

    Continuarea la (https://mipopescu.wordpress.com/11-national/nationalism-in-america/)

Lasă un răspuns