Basescu, a venit vremea sa pleci in Costa Rica(si cateva detalii pentru cartile de istorie)

Vreau sa retineti, din Memorandumul publicat de mine, ce si cum dorea sa reformeze „capitalistul” Basescu   industria si bancile romanesti (pe modelul flotei comerciale).

In calitate de responsabil din partea guvernului Radu Vasile si apoi Mugur Isarescu pentru programul PSAL 2, el s-a angajat la  „privatizarea”  celor mai mari  63 de  societati din economia tarii, lasand in urma sa obligatii extrem de greu de indeplinit de catre statul roman in perspectiva negocierilor cu Uniunea Europeana. Iata lista acestor societati:

ALRO SA Slatina

ALPROM SA Slatina

SIDEX Galati

HIDROMECANICA Brasov

ELECTROPUTERE Craiova

ROMVAG  Caracal

ANTIBIOTICE Iasi

TRACTORUL Brasov

ROTEC Buzau

CORD Buzau

FORTUS Iasi

SANTIERUL NAVAL Constanta

CMB Bocsa

REAL Pleasa

SIDERMET Calan

CUG Cluj

ELSID Titu

INDUSTRIA SARMEI Campia Turzii

FAUR Bucuresti

SUBANSAMBLE AUTO  Sf Gheorghe

MECANICA Marsa

ROCAR Bucuresti

TIMPURI NOI  Bucuresti

UZTEL  Bucuresti

UZUC Ploiesti

PETROUTILAJ Campina

GRIRO Bucuresti

VIROMET Victoria

CAROM Onesti

UZINELE SODICE Govora

COLOROM Codlea

BICAPA Tarnaveni

ARGESANA Pitesti

MOLDOSIN Vaslui

CORAPET Corabia

TEROM Iasi

ROMTENSID Timisoara

COST Targoviste

ARO Campulung

VULCAN Bucuresti

RULMENTUL Brasov

UCM Resita

LUGOMET Lugoj

NICOLINA Iasi

MECANICA Negresti Oas

F.S.R. Rasnov

URBIS Bucuresti

OPTICA Timisoara

TEHNOFRIG Cluj

ELECTROTURRIS Turnu Magurele

BIOSIN Calafat

ELECTRONICA Bucuresti

ROFEP Urziceni

SINTER Azuga

EXFOR  Bucuresti

POIANA Brasov

CELHART DONARIS Braila

CLUJANA Cluj-Napoca

I.U.G. Craiova

ROMAN Brasov

NITRAMONIA Fagaras

SIDERURGICA Fagaras.

Puteti adauga aici si toate bancile romanesti.

 

Cateva cuvinte despre Contractul Bechtel.   Contractul cu firma Bechtel s-a incheiat cu credinta ca firma care construise autostrada din Croatia, pana la Dubrovnik, va asigura finantarea acestui proiect, care era important pentru a asigura un coridor de transport de la portul de containere de la Constanta, la Bucuresti si apoi, prin Transilvania, avand o intelegere cu premierul Ungariei, care a asigurat constructia tronsonului de legatura pana la Bors. N-aveam de unde sa stiu  ca acest proiect va fi sabotat prin relatia speciala a lui Basescu cu un vicepresedinte al BEI (primul oaspete strain al lui Basescu, in 2005, la Cotroceni), care dorea un alt traseu pentru autostrada si nici ca Basescu va bloca acest proiect timp de aproape doi ani, in 2005-2006, pentru a verifica daca nu s-au dat comisioane  membrilor guvernului PSD. Nu s-au gasit nereguli, dar in felul asta costurile au crescut de trei ori si proiectul a fost sabotat.

Iata dovada in una una din telegramele WikiLeaks, transmisă de misiunea de la Bucuresti, din care se poate intelege mai bine felul in care a fost sabotat, de regimul Băsescu, contractul incheiat cu firma Bechtel. Mai intâi, câteva fragmente din alte telegrame ale ambasadei americane (tot din sursă WikiLeaks):

Ambasada este la curent cu două proiecte americane de investitii care ar putea fi afectate de climatul politic instabil. In special, efortul Bechtel de a primi plata pentru lucrările efectuate la autostrada Transilvania va deveni tot mai anevoios” (Telegrama 001511);

„In ceea ce priveste partea negativă, guvernul intârzie indeplinirea unor obligatii contractuale cu firmele americane…Cel mai mare proiect câstigat de o firmă americană in această tară a fost grevat de revizuiri contractuale succesive si intârzieri de plăti. In acest context, proiectul de infrastructură rutieră in valoare de 2,5 miliarde de dolari (!!!) al companiei Bechtel care isi propune să lege regiunea central-sudică a României de granita cu Ungaria, aproape că a fost intârziat până la limita anulării, timp de câteva luni” (Telegrama 000548 din 4 martie 2005, pentru pregătirea agendei de convorbiri a presedintelui Băsescu la Washington).

Iată acum si traducerea telegramei din 2007:

„07BUCUREȘTI212 / 2007-02-26 (…)

| Ambasada București ->

C O N F I D E N Ț I A L SECȚIUNEA 01 DIN 03 BUCUREȘTI 000212
(…)
STATE FOR EUR/NCE – AARON JENSEN
(…)
TAGS: ECON, ENIV, PREL, RO
SUBIECT: ÎNTREVEDEREA AMBASADORULUI CU MINISTRUL TRANSPORTURILOR REFERITOARE LA CONTRACTUL PRIVIND AUTOSTRADA BECHTEL: ACEEAȘI MELODIE, ALȚI INTERPREȚI
REF: BUCHAREST 0144
(…)
1. (C) Sumar: Eforturile Bechtel de a construi o autostradă în România sunt încă afectate de obstrucționismul și incapacitatea (sau lipsa de voință) de a înțelege fundamentele contractului. Cea mai recentă întrevedere a ambasadorului cu ministrul Transporturilor a arătat că unele dintre nemulțumirile referitoare la Bechtel există doar în mintea sa și în cea a Primului Ministru. Avem temerea că asupra Bechtel ar putea continua un ”control” guvernamental scandalos. Și ambasada ar putea deveni un sac de box, promovând limitele politice ale Primului Ministru care își manifestă ”duritatea” față de un contract cu o companie americană sau care se dă bine pe lângă Uniunea Europeană, cea care s-a opus dintotdeauna contractului Bechtel. Finalul Sumarului.

2. (C) După o declarație foarte brutală a Primului Ministru către ambasador săptămâna trecută (vezi Reftel), conform căreia Guvernul României ia în calcul ruperea contractului de mai multe miliarde de dolari privind construcția unei autostrăzi din cauză că Bechtel nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, ambasadorul, cu concursul Bechtel, a dorit o întrevedere cu ministrul Berceanu, pentru a vedea viziunea sa în legătură cu respectivul proiect și pentru a găsi o rezolvare la dezacordurile majore dintre Guvernul României și Bechtel. Ambasada notează că Primul Ministru și-a declarat public nemulțumirea în legătură cu contractul Bechtel, citând conversația pe care a avut-o cu ambasadorul pe această temă (ambasada considerând discuția confidențială, prin natura sa).
3. (C) Reprezentanții Bechtel și șeful Secției Economice l-au însoțit pe ambasador la întrevederea din 16 februarie, iar ministrul Berceanu a convocat experții ministerului, inclusiv oficiali ai CNADNR, ”partea contractantă” și partener al Guvernului României în relația cu Bechtel. Ministrul Berceanu a început discuția arătând că a pus accentul pe planurile de dezvoltare care vizează construirea de autostrăzi în România. Inclusiv cu fonduri UE. Are o agendă ambițioasă privind acest tip de construcții. Dorește să reconstruiască România. Apoi ministrul Berceanu a criticat ritmul lent al lucrărilor la proiectul Bechtel. A spus că, deși se înțelege că au existat unele modificări în etapele proiectului datorate renegocierii contractului în cursul anului trecut, el este preocupat că termenul de finalizare al autostrăzii, respectiv 2013, nu poate fi respectat. Berceanu și-a continuat pe larg expunerea referitoare la problemele autostrăzilor, susținând că Bechtel nu a cheltuit toată suma bugetată pentru 2006, ceea ce îl îndreptățește să se îndoiască de faptul că această companie ar putea să cheltuiască toate fondurile alocate pentru 2007 (120 milioane de euro). Berceanu a întrebat cum va putea fi posibil, în acest ritm, ca autostrada să fie finalizată până în 2013? A spus că Guvernul României trebuie să știe dinainte, chiar cu un an în avans, ce lucrări se vor face, pentru a putea asigura finanțarea. Solicitarea principală a părut să fie ca Bechtel să-i dea asigurări în scris că va finaliza proiectul la timp, în 2013, pentru ca România să garanteze finanțarea lucrărilor.
4. (C) Ambasadorul, după ce și-a coordonat mesajul cu reprezentanții Bechtel, a prezentat succint motivele pentru care a venit să se întâlnească cu ministrul, alături de reprezentanții Bechtel:
– a arătat că a primit un mesaj contondent de la Primul Ministru și că s-a angajat către acesta să se vadă cu ministrul Berceanu pentru a înțelege problemele specifice pe care Guvernul României le are în legătură cu contractul Bechtel.
– deși nu este un negociator pentru Bechtel, dorește să fie găsită o soluție pentru continuarea contractului.
– dorește ca părțile să discute pentru a-și rezolva problemele.
– a notat, totuși, că Guvernul României trebuie să ofere Bechtel ceea ce are nevoie pentru a-și putea finaliza lucrările, aceasta însemnând materiale, teren și bani.
– în sfârșit, ambasadorul a arătat că Bechtel i-a spus că lucrările pe anul în curs sunt mult avansate față de plan și că Bechtel este extrem de încrezător că va putea finaliza proiectul la timp.
5. (C) În schimbul de replici care a urmat între ministrul Berceanu, ambasador și reprezentanții Bechtel, a devenit rapid clar că ministrul Berceanu nu era bine informat în legătură cu contractul sau cu conținutul și obligațiile acestuia. Conversația dintre reprezentanții guvernului român și Berceanu (în limba română) pentru a clarifica argumentele și a-și oferi informații între ei în legătură cu contractul a durat aproximativ cam cât a durat schimbul de opinii dintre partea română și ambasador.
Ministrul Berceanu a fost vizibil (și audibil) nemulțumit de staff-ul său și a părut confuz.
6. (C) La acest moment, Bechtel nu a dorit să continue atacul, de vreme ce partea română își găurise propriile argumente și nemulțumiri. Bechtel și-a arătat amabilitatea de a revizui planurile pentru autostradă, în special cele legate de calendarul execuției unor secțiuni, pentru a răspunde îngrijorărilor părții române.
Bechtel i-a spus ministrului că face doar ceea ce și-a asumat prin contractul revizuit. De asemenea, Bechtel a reamintit părții române că, în conformitate cu forma revizuită a contractului, i-a fost retrasă responsabilitatea de a desena traseul autostrăzii și că, în lipsa planurilor, Bechtel nu poate lucra.
7. (C) La finalul întrevederii, ministrul Berceanu, vizibil stânjenit pentru confuzia sa și a staff-ului său în privința contractului, și-a cerut scuze. A declarat că dorește să fie ”personal și direct” implicat în proiect. Exprimând în engleză ceea ce spusese staff-ului său în română, Berceanu a spus că este responsabil pentru a face acest proiect să funcționeze. Și-a declarat disponibilitatea de a se întâlni cu Bechtel cât mai curând pentru a discuta mai multe chestiuni tehnice. Ambasadorul a încheiat întrevederea cu invitația adresată lui Berceanu de a veni la el dacă sunt probleme cu contractul, astfel încât acestea să fie rezolvate fără a le lăsa să se transforme în resentimente (sau mesaje de nemulțumire din partea Primului Ministru).
8. (C) Deși ambasada a considerat întrevederea ca un pas pozitiv, un telefon ulterior dintre ambasador și Primul Ministru a arătat că PM rămâne nemulțumit de contractul Bechtel și că Guvernul României solicita companiei Bechtel, în continuare, revizuirea contractului și acordul de a plăti penalități pentru întârzierea lucrărilor.
Primul Ministru a cerut o întrevedere, în cel mai scurt timp posibil, a ambasadorului cu el și cu ministrul Berceanu, fără prezența Bechtel. Un reprezentant al Bechtel a comunicat ambasadei la 23 februarie că un membru de nivel înalt al PNL l-a avertizat că Primul Ministru va folosi următoarea întrevedere cu ambasadorul pentru a critica din nou proiectul și pentru a impune ”măsuri severe”.
9. (C) În ultimele două zile, intențiile reale și viziunea Guvernului României în legătură cu contractul au devenit și mai de neînțeles, prin alte declarații publice ale ministrului transporturilor Berceanu. Presa a citat că ministrul, așa cum declarase anterior, a realizat că Guvernul României nu poate ieși din contract, dar că acesta este nociv pentru România. Alte articole de presă menționează că Bechtel negociază cu Guvernul României un nou calendar al lucrărilor și că face propuneri în legătură cu finanțarea necesară. Între timp, ministrul adjunct al transporturilor a declarat presei, în această săptămână, că realizarea autostrăzii ar putea fi întârziată cu un an (2014) și că Bechtel trebuie să realizeze planurile pentru reorganizarea calendarului lucrărilor.
Comentariu
10. (C) Întrevederile cu Primul Ministru și ministrul transporturilor, conversația telefonică ulterioară dintre Primul Ministru și ambasador și zvonurile care circulă în legătură cu furia continuă a Primului Ministru față de acest contract, ar putea fi interpretate ca exemple de cât de dezorganizați și prost informați sunt decidenții Guvernului României în privința managementului proiectelor. Dacă într-adevăr așa stau lucrurile, ambasadorul ar putea ajuta Bechtel să rezolve neînțelegerile și să atenueze efectele, asupra proiectului Bechtel, ale managementului de tip ”stove-piped” din cadrul Guvernului României, unde un minister nu comunică cu un altul la nivelul funcțiilor medii. Însă Guvernul României nu a urmat sfatul repetat al Bechtel și al ambasadei de a crea o echipă integrată de profesioniști care să administreze proiectul. Din păcate pentru Bechtel, această realitate face din el, în cazul cel mai bun, un „Guineea pig” al contractorilor de proiecte mari în România și va continua să sufere consecințele acestui experiment.
11. (C) Din păcate, alte forțe ar putea lucra pentru eșecul proiectului autostrăzii Bechtel. Decizia Primului Ministru de a critica public contractul Bechtel și solicitarea sa de a se întâlni din nou, în privat, cu ambasadorul, pe tema contractului, pare a fi un efort de a pune în cârca SUA sarcina de a veni cu soluții care par, cele mai multe, fabricate de Guvernul României. Primul Ministru ar putea folosi această chestiune pentru a-i pedepsi pe partenerii de coaliție (Partidul Democrat – PD) care susțin proiectul autostrăzii căci trece prin bastionul lor de la Cluj, al cărui primar, Emil Boc, este șeful PD. Dat fiind nivelul luptelor dintre tabere și comportamentul lipsit de onestitate din politica românească în acest moment, ambasada nu poate exclude aceste scenarii sumbre.
Mai mult, facțiunea pro-UE din cadrul Guvernului României ar putea dori să-și demonstreze fidelitatea față de UE în această chestiune, poate chiar să pună la cale o nouă licitație a contractului pentru a permite companiilor europene să participe.
12. (C) Bechtel este încă îngrijorat de fluxul de bani din partea Guvernului României (proiectul trebuie finanțat de Guvernul României prin credite externe). Dacă problema banilor și a plăților la timp nu va fi rezolvată, Bechtel ar putea fi obligată să oprească din nou lucrările. Un nou deadline se profilează la orizont pentru plata, de către Guvernul României, a unei sume substanțiale către Bechtel (începutul lui martie). Dacă banii nu vor veni, utilajele se vor opri. Aceasta ar putea oferi Guvernului României încă o scuză (nejustificată) pentru a ataca Bechtel sau, și mai rău, pentru a anula contractul.
13. (C) Ambasada va continua să monitorizeze situația îndeaproape și va oferi asistență corespunzătoare Bechtel, pentru a se asigura că acest contract se va realiza. Totuși, ambasada este înclinată să refuze orice alte întâlniri cu oficiali ai Guvernului României dacă nu sunt prezenți și oficiali al Bechtel, pentru a întări astfel mesajul că Guvernul României trebuie să negocieze cu partenerul său de afaceri, Bechtel. Ambasada va reitera, și public dacă va fi necesar, că nu este parte în contract dar că guvernul SUA susține ferm respectarea contractelor legal încheiate, ca fundament al sistemului economiei de piață.
TAUBMAN”

 

Poate  ca ar fi util insa ca o comisie de ancheta parlamentara sa verifice si  de ce contractul cu firmele Vinci si Aktor, pentru construirea autostrazii Comarnic-Brasov, negociat in 2004, nu a mai fost finalizat… (Mincinosul national afirma ca doream acea autostrada ca sa ajung mai repede la Cornu desi chiar si un marinar stie ca localitatea Cornu se afla INAINTE de Comarnic)

In ceea ce priveste privatizarea PETROM, acest mare sarlatan care este Basescu, se preface ca nu-si mai aduce aminte  de faptul ca angajamentul de privatizare, cu peste 50%, a Petrom, la fel ca si a sistemului bancar romanesc, a distributiilor de gaze si de energie, a fost semnat de EL INSUSI, in calitate de  ministru, coordonator al programului PSAL, cu Banca Mondiala, in 1998-2000 (Vezi HG 202/1998,  HG 362/1998, HG 363/1998, HG 374/1999, HG 456/2000). Angajament care a devenit si o conditionalitate in relatia cu UE.  Referitor la privatizarea Petrom, o comisie senatoriala de ancheta a prezentat un raport care poate fi consultat public.

Privitor la prescriptie, cred ca cel mai bun exemplu il reprezinta Dosarul „Flota”. Iar vasul de containere „Ro-Ro”, care se plimba prin Mediterana, este o dulce aducere aminte.

Despre rezultatul celor doua mandate de presedinte ale lui Basescu, nu are rost sa mai vorbim. Ele  vor ramane in cartile de istorie doar prin sutele de protocoale dintre serviciile de informatii si justitie si prin abuzurile savarsite in acel deceniu blestemat.

62 de gânduri despre “Basescu, a venit vremea sa pleci in Costa Rica(si cateva detalii pentru cartile de istorie)

  1. Sunt 10 de ani trecuți de cind tot explic ca Berceanu s a ascuns și ca trebuie cautat. Acea figura neanderthaliana a vremurilor co o frunte identica omului de neanderthal și o exprimare similara celei ce se aude dintr un difuzor vechi, cu pauze între cuvinte mai mari decit o fraza, cu un vocabular mai sărac decit al unui papagal, a făcut rău României umăr la umăr cu chiorul. Cine nu crede sa și întrebe bătrânii. DACĂ Băsescu scapă necondamnat, înseamnă să ne uităm istoria, sa lasam un chior sa o rescrie.Daca de Berceanu nu mai întreabă nimeni înseamnă că toți sunt complici. AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA

    • Berceanu , Videanu , Blaga , Toader , Cezar Preda , Macovei , Falca ( acesta i-a lansat pe Coldea si Blejnar ) , Anastase , Turcan , consilieri prezidentiali , sefi de servicii secrete , procurori si judecatori cozi de topor , etc. Sunt mult mai multi …
      Din pacate , PSD n-a facut absolut nimic sa-i pedepseasca pe acestia ! Cativa dintre ei au cazut din cauza rafuielilor dintre ei , nicidecum din cauza ticalosiilor facute .

  2. Un scandal .
    Nenorocitii au pierdut in 2005 nu numai autostrazile Bors – Brasov si Comarnic – Brasov ( ” prim ministrul Raffarin isi ia tainul ” ?! ) ci si investitia companiei franceze Montupet de la Cluj , 120 milioane de dolari , sabotata de imbecilii CJ Cluj in frunte cu sinistrul Nicoara ( PNL , dar nici consilierii PSD si PRM n-au fost mai breji ) , dupa ce fusese semnat contractul in 2004 .
    Daca imi amintesc bine Basescu a blocat complet santierul Bechtel in 2005 si prima jumatate a lui 2006 iar in 2010 Boagiu a anulat contractul pentru Campia Turzii – Targu Mures – Sighisoara – Fagaras – Brasov , pastrandu-l pentru sectorul din Bihor , bineinteles nefinantat cu o centima din buget ( la timpul respectiv nu o aveam pe Corina Cretu si proiectul nu era finantat de UE ) numai ca imobilizarea lui Bechtel in Bihor costa bani , Ponta si Sova s-au grabit sa rezilieze si contractul din Bihor in 2013 , dand Bechtel o despagubire interesanta de 38 de milioane de dolari – Bors – Barcau , sectorul bihorean in cauza , costa 200 milioane de dolari …
    Bechtel isi trimitea din Romania lansatoarele de grinzi prin 2009-2010 , dovada ca nu erau prea mari sperante – dar in acei ani Bechtel nu era Bechtel din 2005 , era acrit si ostil .
    Berceanu ( prins copiind la examen in anii algoritmului ) se bate in fata americanilor cu ” voi schimba Romania ” ?! N-a facut nimic , zeroul , la autostrada Bucuresti Ploiesti el a complicat totul declarand din pix ca trebuie trei benzi pe sens , nu doua .
    Azi urmasii lui Basescu – Dobre – Berceanu isi focalizeaza ura impotriva proiectelor lui Grindeanu – Tudose – drumul expres Craiova Pitesti ( unde o companie austriaca care nu participase la licitatie ! Strabag a produs , cu complicitatea ” Justitiei ” , anularea traseului de Est ) si podul Braila .
    Din pacate Statul pare sa fi renuntat , sub efectul santajului ” lasati Moldova fara autostrazi ” , la continuarea autostrazii de la Targu Mures spre Sighisoara si Brasov – privilegiind ( declarativ ) un proiect care intra in secuime prin doua siruri paralele de munti , infestate de ursi – deci distractii cu Mediul – ca sa dea in Ceahlau , Lacu Rosu , Bicaz si Muntii Stanisoarei din Neamt – o nebunie de 10 miliarde de euro cand Carpatii se trec in Moldova la Oituz !

  3. Donald Trump, aproape de a-si rata aspiratia de a-i continua realizarea: Casa Alba vrea sa se retraga din Tratatul INF, incheiat de Reagan si Gorbaciov

    “Interceptorii” balistici ai SUA din Romania sau “scutul” lui Obama de la Deveselu, cum au fost botezate inselator instalațiile terestre americane anti/rachetă SM-3, amplasate in capul de pod romanesc, care a fost luat in stapanire dupa extinderea NATO spre Est, a reprezentat o flagranta incalcare a Tratatului privind Forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), semnat în 1987 de președinții Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov. In ciuda aparentelor, semanate grosier in declaratiile politice ale SUA si in facatura semantica referitoare la baza militara americana de la Deveselu, studii si expertize de cel mai inalt nivel racheto-balistic si nuclear au demonstrat ca totul legat de acest caz este o imensa inselatorie sub acoperire.

    Asa-zisul “scut” antiracheta este un indiciu fals, plantat in proiect, in amplasare si in mentalul international de catre fostul presedinte afroamerican Barack Obama. Printr-o minima si rapida substitutie de componente interschimbabile, asa cum sunt de fapt si cele doua forme de lupta apararea si ofensiva, “scutul” devine o teribila arma strategica de atac, un “aruncator” de sulite si ghiulele (a se citi rachete), inclusiv cu capete (ogive) nucleare, cu raza scurta si medie de actiune. Un alt indiciu, de aceasta data real, pe care daca il iei si il desiri scoate la iveala toata inselatoria dinapoia cuvintelor “interceptor”, “defensiv”, “scut” este insasi caracteristica standardizata tehnic si operativ-strategic a rachetelor in cauza, care au o “raza scurta si medie de actiune”. In motivatia raspunsului afirmativ al CSAT, din 4 februarie 2010, care a fost dat la invitatia SUA de a amplasa instalatii terestre anti/racheta SM-3 in Romania, se stipula clar ca acestea erau destinate protejarii sudului Europei de “rachetele (iraniene) cu raza scurta si medie de actiune.”

    Presedintele SUA, Donald Trump, a preluat gestiunea “scutului” lui Obama din Romania, dar intr-un mod optimist pacificator, prin care a dat de inteles, uneori si explicit, prin declaratii, ca se distanteaza de razboiul rece unilateral declansat de predecesorul sau, ca razboiul rece este ceva perimat la care lumea, devenita global libera dupa disparitia URSS, nu se mai intoarce. El a mai facut mult tam-tam cu aspiratia de a continua opera lui Ronald Reagan, a carei realizare din 1987, Tratatul INF, a incununat lucrarea prezidentiala a reaganomiei, precum o capodopera (cap-de-óperă). In aceasta privinta, ultimele informatii par sa ateste ca Trump s-a razgandit. Casa Alba ar urma să anunțe săptămâna viitoare intenția de a se retrage din Tratatul Reagan-Gorbaciov privind Forţele nucleare cu rază medie de acţiune. Tratatul împiedică puterile nucleare să își dezvolte rachetele cu o rază de acţiune între 500 şi 5.000 de kilometri. John Bolton, consilierul prezidențial pentru securitate, ar urma sa informeze Rusia, săptămâna viitoare, despre decizia SUA de a se retrage din Tratatul INF, pe motivul, nedemonstrat, deci inventat, ca Rusia l-ar fi incalcat. Inselatorii striga inselaciune! Nimic nou sub soare. Un asemenea act unilateral al SUA, care se va adauga multor astfel de unilateralisme americane, va echivala practic cu oficializarea unui razboi rece unilateral al Casei Albe. Un razboi rece care va lovi global in libertatea cetatenilor si statelor si in economia de piata, cauze pentru care va fi urat si sabotat global. Consecintele? Donald Trump se va autopriva de orice spatiu constructiv, de manevra politico-diplomatica, in relatiile americano-ruse. Trump nu maretia lui Reagan o va continua, ci decaderea lui Obama.

    • @fragmentarium: >>”…, studii si expertize de cel mai inalt nivel racheto-balistic si nuclear au demonstrat ca totul legat de acest caz (n.m. Deveselu) este o imensa inselatorie sub acoperire….”

      Care „studii si expertize”? Ale Kremlinului? Desi arunci o afirmatie „tare” vii cu argumentatie „moale”.

      Nu e treaba mea ce face Trump si Putin, dar pentru Romania, in acest context international, e logic sa aibe elemente de disuasiune militara, care sa scada apetitul expansionist al oricarei alte puteri militare antagoniste.

  4. FMI VA SPUNE CEVA?care a venit cu ordine de genocid in masa asupra poporului Roman sunt inregistrari peste tot in presa,video,audio,documente unde spunea clar:INCHIDETI,DISPONIBILIZATI,TOT DE LA STAT LA PARTIVAT(ei fiind privatul)mai e ceva capital 100% romanesc de stat?tyotul e luat de straini servici,utilitati,resurse,pamant,agricultura etc…ne spuneti cine este creatia FMI?in est prost in vest bine.tara salariului minim pe economie,a second-hadurilor,a paznicilor si a vanzatoarelor

  5. Trebuie sa recunoastem ca Basescu este un personaj diabolic, ca sa nu zic machiavelic, ce a fost permanent minat de ura fata de unii romani, precum dvs si Voiculescu. A reusit sa va faca mult rau, si dvs. si altora, conform unui plan bine gindit, si cu sprijin extern consistent. Pe de alta parte, nu stiu daca s-a pus vreun metru cubic de asfalt pe vreo autostrada sub cezara sa domnie de 10 ani.

    Nu cred ca dvs. ati gindit cit erati Prim Ministru sa va bagati adversarii politici la inchisoare. Cred ca nu ma insel cind spun ca sunteti croit din alta stofa, si nu va coboriti la acel nivel. Dvs. aveti cu totul altfel de viziune de leadeship si alt tip de proiect de viata, inclusiv cel politic. Nu cred ca ati fi putut sa ganditi si sa realizati un stat personal, bazat doar pe puterea serviciilor si a mediei aservite. Sigur ca fiecare politician incearca sa-si apere scaunul, dar, in final , sunt unii care stiu cind sa se retraga.

    Dar eu vad cum ati facut muzee, scrieti carti interesante, sunteti preocupat permanent de promovarea unei imagini durabile despre cultura Romaniei. Recunosc ca nu am taria dvs. Eu as fi plecat demult din tara…oricum, felicitari ca nu ati depus armele, si ca le folositi pe acelea care fac cinste tarii.

  6. Din pacate mostenirea lui Basescu se simte si astazi, prin continuarea razboiului romano-roman in ce priveste reforma din justitie. Cind sadesti ura, culegi o societate divizata. Politicienii inca sunt purtati de ura, resentimente. Ii vezi la televizor cum s-ar lua de git daca ar putea. Din ziare e greu sa iti faci o parare. Dl. Iohannis pare ca cere o demisie pe saptamina din Guvern. La putere, s-a instalat credinta ca, daca ei au fost alesi, atunci orice ar face are mandat validat, chiar si atunci cind par sa se ciocneasca cu organizatii cu mult prestigiu, cum ar fi Comisia de la Venetia. Cum sa ne mai miram ca, atunci cind avem uriasa sansa sa avem o romanca sefa la Fondurile Europene, si care in mod miraculor a reusit sa convinga UE sa aloce fonduri substantiale pentru Romania, Guvernul ii da cu tifla (nu stiu daca Premiera Dancila sau altii).

    E nevoie mai mult ca de aer de dialog constructiv, nu neaparat pasnic, dar in final sa aiba rezultate care sa duca tara inainte si nu in evul mediu. Cei cu functii ar trebuie sa inceapa sa mearga la scoala, sa invete cum sa dialogheze si sa negocieze civilizat in slujba intereselor tarii. Cele de dezvoltare economica in primul rind.

  7. Sunt binevenite aceste informatii astfel incat lumea sa afle sau sa-si reaminteasca cine este acest ticalos de Basescu . Cred ca aceste informatii ar trebui reluate cat se poate de des .

  8. Văd lucrurile în felul următor: oricât de mult nu l-aş disprețui şi urî pe piratul bețiv, ori de câte ori n-am luat personal ce a spus şi făcut acestui popor şi l-am blestemat cu spume ďin rărunchi, sunt conştientă că dacă nu era el dispus s-o facă, s-ar fi găsit altul! Cred cu tărie în ideea că totul a fost premeditat, nu sunt în măsură să spun de către cine, de nişte entități pline de bani şi putere, în orice caz. Şi am fost păcăliți că ne cerem în UE, dar am fost luați, masterplanul s-a croit pe parcurs – oameni „aroganți” ca dumneavoastră trebuiau să dispară… susțin ideea lui @serbanfl despre metodele de a distruge oamenii incomozi; planul pentru jaf era gata pus la cale şi aveau nevoie de omul potrivit. Păi dacă odiosul nu era cel mai potrivit, atunci cine?

    De aceea nu cred în mascarada partidelor, în posibilitatea unui dialog social şi a unei reconcilieri naționale, nu cred în posibilitatea şi probabilitatea revenirii la suveranitate şi normalitate. Cred că suntem distruşi şi asta e. Au pătruns ca o apă otrăvită în crăpături şi la primul îngheț Vasul Națiunii noastre țandări s-a făcut! Nu-l mai lipeşti la loc nici cu superglue, nici cu muci!

    Pare că în țările imediat vecine nu au dat peste cine trebuie. Şi-i tot amenință însă nu cred că vor păți nimic, fiindcă nu le pot lua ca la proşti din traistă. Pentru că nu-i lasă!

    Ființa asta, cu adevărat NEFRECVENTABILĂ, cred că are pe Satana! Numai când văd cum o înşfacă pe femeia aia de cot şi o târăste după el… uitați-vă atent la limbajul corpului său când este cu ea – o să remarcați şi o să înțelegeți multe…

    P. S. Din urmă iar mă ocoliți.

  9. Totul este perfect adevarat. O mica nelamurire sa mai avea: Oare daca castigati dv. in 2004 ar fi fost altfel? Nu stiu de ce dar am mari dubii.

    • Eu cred ca era altfel.
      Adica alt guvern … si alt stil (un cunoscut , care avea un fiu ce lucra in caldirea Platauluyi Victoria zicea ca in timpu guvernului Nastase chiar si vineri se lucra pana dupa 16:00 … insa duoa … ei bine pe la 12:00 se cam golea cladirea :incepea WE !!!)
      Autostrada Bors-Brasov terminata in termen. Autistrada de la Brasov – comarnic in lucru cu continuare spre cea a Soarelui. NU gabdi la ele doar dpv turistic .. ci transport de marfuri si „influente” (adica de-a lkungul unei artere comeriale mai apar si alte afaceri …)
      Uzina Mercedes in Banat .
      Fonduri europene atrase …

      SI da la naiba. IN momentul de fata avem max 60 tancuri md TR 85 M1 Bizonul (ala din avatarul meu) … astea fiind aduse la standardul M1 sub Nastase. Adica ma mai fi avut minim un batalion . Si poate fregatele alea inarmate

      SI nnu merg p-e credinta ca nu merg nici la biserica. Ci pe faptul ca ar fi fost o continuitate a actiunii guvernamentale

  10. Domnule Adrian Nastase, dar fabricile din municipiul si judetul Botosani, enumar doar cateva; Electrocontact,IUPS, Suruburi, Integrata de In si Canepa, Uzinele Textile Moldova, IMAIA pt.Agricultura, Alcor, singura din Europa de Est, CUG Dorohoi, Fabrica de Sticla Dorohoi,Fabrica de Mobila, toate IAS-urile din judetul Botosani, Fabrica de Zahar Bucecea, renumita in Europa, Fabrica de Zahar Trusesti, SMT-urile, Combinatele de Pasari, toate acestea unde sunt, cine le-a distrus si vandut la fier vechi? Pe locul acestora au aparut Super-Marketurile si societati comerciale patronate de straini. Zeci de mii de oameni lucrau in aceste fabrici, dupa ce au fost furate si distruse oamenii au parasit Tara pentru a-si gasi locuri de munca, de aici si exodul de plecari din judet. Acum acestor oameni le este greu sa revina in Romania, unii stabilindu-se definitiv in Tariele respective. Dumneavoastra,domnule Adrian Nastase ati propus ca Basescu sa plece si el in Costa Rica, langa Elena Udrea. Eu propun ca Basescu impreuna cu toata familia lui si cu Videanu, si Berceanu si toata camarila lui sa plece direct in Puscarie pe viata, sa le fie confiscate toate averile, sa nu mai fie eliberati niciodata din inchisoare! Sfarsitul vietii lor sa-i gaseasca in inchisoare!!!!!!! A sosit momentul sa spuneti tot ce stiti despre distrugerea Economiei Nationale si al vanzarilor de fabrici, al vanzarilor de pamanturi si al saracirii Natiunii Romane!!!

  11. Doamna Ana spune, relativ la subiectul anterior cu crizele in care e implicat PSD:
    „Considerați că PSD poate redeveni ce a fost, cu hibele lui, dar măcar o umbră a ceea ce a fost??? Eu nu. Nu-i cu cine. Poate că nici domnul Năstase nu mai crede şi n-are sens să-şi mai răcească gura. Măcar să ne amuzăm…”
    Poate ca aveti dreptate. Poate gresesc eu cand il rog pe Dl Nastase sa ne scoata din incertitudine: mai crede sau nu in PSD?

  12. Pro Romania: Ce a fost, ce va fi si de ce avem nevoie

    Romania a experimentat extrem de dureros adevarul crud ca intotdeauna in situatii limita se plateste un pret exorbitant. Tot Estul colonial si/sau cvasicolonial, comunist si post-comunist, a platit acest pret, dar Romania mai mult decat orice tara estica.

    Ceea ce este de doua ori revoltator sau “o revolta la patrat” este ca Vestul a incasat de pe urma Estului un “dublu profit” sau un “profit la patrat”, o ideologie pradatoare de care am mai vorbit, si cand ni s-a impus iudeo-comunismul, ca prada din “invingerea capitalismului”, si cand am abandonat sistemul iudeo-marxist-trotkist, ca prada din “invingerea comunismului”.

    De aici mitul ca autorii capitalismului si comunismului, care sunt aceiasi, iudeo-masonii, si care au controlat ambele tabere, din macinarea carora au tras profituri maxime, conform teoriei ca din confruntarea a doua parti, cu efecte nefaste reciproce, de slabire sau chiar letale pentru ambele, castiga o a treia parte, scot bani din orice, si din bine, dar, mai ales, si din rau (v. axioma ca “in orice criza exista o oportunitate”).

    Dar este doar un mit, care este spulberat si falsii Dumnezei se prabusesc in fata solidaritatii si unitatii intregii lumi, sacre si profane. Acest lucru este posibil atunci cand Lumea globala invata din greselile trecutului, care arata fara dubii ca Ea este tinta unor pretinsi Zei, aroganti si inchipuiti, care urmaresc sa o transforme in Sclava lor globala. Slabiciunea lor fundamentala este ca sunt niste Golemi lipsiti de inteligenta demiurgica, creatoare de opere geniale. Ei se folosesc de razboiul lor impotriva Lumii de inteligenta demiurgica si operele geniale ale Lumii, care i-au fost insuflate prin actul creatiei de Dumnezeul cel viu si adevarat.

    In sufletul oricarei creatii a Divinitatii exista o farama de divinitate. Cand niciun gram din inteligenta si operele geniale ale Lumii nu va mai ajunge in mainile potrivnicilor Lumii, puterea lor automistificata se va autocombustiona. In locul ei va ramane ceea ce este in realitate, o speculatie cu picioare de lut, ai carei umblatori nu este in stare ca, singura, fara slugi, nici macar sa se spele pe picioare sau sa dea cu matura in pravalie.

    Inflexibilitatea, despre care se spune ca te poate rupe daca intinzi peste masura coarda, chiar ne-a frant in acel haotic decembrie. Modelul liderului inflexibil nu mai era o optiune. Pretul exorbitant pe care il platim Vestului, incepand din 1989, continuam sa-l platim si azi. El are toate caracteristicile unui tribut sau prazi de razboi, pe care am fost nevoiti sa-l platim sau sa o oferim de buna voie, printr-o diplomatie a sacrificiului asumat, in schimbul unei aparente paci, al pastrarii atributelor formale ale statalitatii.

    Cand spionul dublu Silviu Brucan a declarat ritos ca vor fi nevoie de circa 20 de ani pentru a digera noua realitate, foarte probabil ca se referea, semiotic, la un contract sau tratat de vasalitate, de liber la jaf si externalizarea profitului-prada. Tradatorii au fost intotdeauna printre noi si la masa cu noi, care ne-au vandut chiar si pe gratis, doar pentru gloria luciferica a Stapanului lor. Nu cred ca alti lideri politici sau o alta clasa politica ai/a tranzitiei si post tranzitiei ar fi putut avea o gestionare mai buna. Asa cum am mai spus, liderul inflexibil nu ar fi fost o alternativa. In fata tuturor politicienilor care in strafundurile necitite ale sufletelor lor au ramas patrioti si loiali poporului lor, ma inchin, azi si intotdeauna, cu umilinta si recunostinta, cat si cu oferirea tuturir puterilor mele in slujba cauzei neatarnarii neamului. Avem nevoie de un reset, care sa ne readuca linistea si unitatea, de cuget, de simtire si actiune, in slujba unei Romanii marete si eterne. Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!

    • @fragmentarium, cred ca externalizezi prea mult culpabilitatea situatiei Romaniei, „victima” permanenta a unot comploturi externe. Da, exista un vector extern puternic, care a dat forma si substanta acestei realitati romanesti. Dar nu SUA sau UE sunt vinovate ca romanii nu au putut sau nu au vrut sa foloseasca toti banii europeni la vreme, asa cum au facut Polonia sau Ungaria. Basescu nu a creat joburi prin folosirea acestor bani, ba din contra, el le-a spus romanilor „Plecati, nu avem joburi pentru voi!”. Era mai important ca romanii sa invete cum se bea whiskey-ul. Si nu numai el poarta responsabltatea starii de fapt de azi. Fiecare la locul lui de lucru aduce un serviciu tarii sau nu.

      Fara indoiala ca cei puternici fac jocurile, si ca ei vor sa castige. Dar e important ca fiecare sa isi gaseasca locul in aceast ordine mondiala ca sa isi maximizeze profitul. Romania a si cistigat din aceasta politica de aliante cu UE si SUA, nu doar a pierdut. Are cea mai puternica industrie IT din istoria sa. Oamenii se misca liberi si pot lucra oriunde in UE. Romania este azi parte a Europei, trup si suflet. Suntem intr-o alianta militara cu cei mai puternici deci avem securitate. Daca isi imagineaza cineva ca sub controlul altei puteri ar fi un joc in care Romania ar cistiga mai mult, sa vina sa argumenteze.

    • #Agenția fragmentarium: ”…, studii si expertize de cel mai inalt nivel racheto-balistic si nuclear au demonstrat ca totul legat de acest caz (n.m. Deveselu) este o imensa inselatorie sub acoperire….”

      Ce să spun, sistemele de rachete rusești din Crimeea sau Kaliningrad sunt doar simple jucării inofensive cu rol de amuzament. Tocmai d’aia alte țări din imediata vecinătate nu trebuie să aibă mijloace de apărare împotriva jocurilor și atitudinii prietenoase a Kremlinului.

      În rest, #Agenția fragmentarium se umflă ca un balon gata să pocnească de prea multă admirație de sine fiind o ilustrare perfectă a versurilor eminesciene, ”Când nimic nu ai a spune,/ Înșirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune” cum ar fi: ideologie pradatoare, iudeo-comunismul, sistemul iudeo-marxist-trotkist, iudeo-masonii, falsii Dumnezei, pretinsi Zei, aroganti si inchipuiti, Sclava lor globala, Golemi lipsiti de inteligenta demiurgica – asta chiar este tare 🙂 -, in mainile potrivnicilor Lumii, puterea lor automistificata se va autocombustiona – ohoho -, o speculatie cu picioare de lut, etc, etc, etc.

      Intelectuali, nu glumă, pe la Agenție, sigur publicând sub nume conspirativ: #fragmentarium, ZeV și încă vreo doi trei numai pe acest forum.

  13. In cazul Vasescu nici karma nu functioneaza 🙂

    Mi-am dat seama intamplator ca s-au implinit 20 de ani de la ceea ce s-a numit „M-am saturat de Romania” (septembrie 1998) , un manifest interesant.
    Putem sa ne reamintim despre acest fapt vizionand cateva secvente din emisiunea unui mare ziarist Marius Tuca
    Il regasim si pe CTP in secvente.
    Linkul a fost ales aleator -> https://www.youtube.com/watch?v=UPtH4yI5EoU

    Omul are convingeri solide , este de apreciat , si sunt si eu total de acord cu dansul.
    A reiterat convingerile si cu ceva timp in urma.
    Link gasit de motoarele de cautare -> https://www.nasul.tv/sabin-gherman-inca-un-manifest-in-ardeal-si-banat-nu-poti-azi-sa-l-bagi-in-ma-sa-si-maine-sa-l-pupi/

    Se spune la TV ca sarbatorirea zilei de 1 Decembrie de la Alba-Iulia pare o tinta pentru niste manifestatii politice anticoruptie tot ale diasporei cica (deci stim si ce vor contine).Nici nu ma mai mira.
    Dealtfel Alba-Iulia mai nou este identificata in mass-media , turistic vorbind , cu numele de Alba-Carolina , originea numelui oficial este probabil nesanatoasa , cica aduce mai multi turisti sau ceva de genu noua denumire informala .
    Daca nu ma insel in Transilvania , inainte de unire , etnicii romani nu erau egalii celorlalti cetateni , si asta s-a intamplat pentru cateva sute de ani bune , unii erau trasi si pe roata ocazional , in piata publica , la vedere.
    Si tot numai Transilavania este locul unde se construieste infrastructura rutiera noua de prin 2007 incoace , desi pe timp de vara traficul catre Manastirea Prislop , dinspre Sibiu , pe autostrada noua , nu pare sa fie prea intens .Nu acealsi lucru il putem spune despre traficul rutier din asa zisa Miticie , unde e nevoie de autostrazi cu 4 benzi pe sens , probabil o chestiune de oportunitate.

  14. Marti , 23 octombrie 2018 , se implineste UN AN de la prima trimitere de catre Ministerul Transporturilor – primul refuz al asa zisei ANAP ( organism afiliat Finantelor , zisa Agentia Nationala pentru Achizitii Publice ) a documentatiei pentru constructia autostrazii Transilvania , portiunea Vest Cluj – limita judetului Salaj – Zimbor – Romanasi ( Salaj ) ( 43 de km ) si Suplacu de Barcau – Nusfalau ( Salaj ) -12 km .
    Suntem marti la un an de la prima trimitere ( au fost cateva de atunci ) si aceasta documentatie nu este inca acceptata de zisa ANAP nici azi .
    Acesti 55 de kilometri reprezinta lucrari complexe de expropriere , construire de viaducte , teren accidentat , paduri , cu un cost de 250 – 300 milioane de euro , finantati de UE pana in 2020 , nu mai tarziu .
    Un avantaj este existenta acordului de mediu si alt avantaj studiul – proiectul existent , in plus de finantarea asigurata ( inca 18 luni ) , ceea ce nu este cazul pentru alte proiecte de mare infrastructura .
    Cum sa numim aceasta ( in )actiune : crima , sabotaj , imbecilitate la puterea a patra ?
    Imi permit sa semnalez ca toti functionarii implicati sunt functionari guvernamentali , Transporturi – Stroe , apoi Sova – si Finante ( Teodorovici ) , ai guvernului PSD care a castigat alegerile in 2016 , noiembrie .

  15. Balaci ?
    Blondul care dribla cu fruntea sus campionii mondiali ai lui Zoff in 1983 ?
    Superba siguranta de sine si ghidusia olteneasca , ” vreau sa cadem in semifinale cu Anderlecht , sa avem o finala mai usoara ” ?
    Nu se poate !
    Dupa Stefanescu si Crisan .
    Avem un sistem medical , sa ne traiasca .

    • Da, Ilie Balaci a fost indreptatit sa fie frustrat de soarta. Parerea mea este ca a fost un dribleor mai bund decit Hagi. Soarta , in meciul de la Baia Mare parca, l-a scos din arena pentru totdeauna. Acel fotbalist care l-a faultat nici nu si imagina ce rezultat nefericit va avea acel fault. Aduceti-va aminte doar driblingul din poarta in poarta in meciul cu Benfica Lisabona de la Craiova in primavara lui 83 !!! Eu asa mi-l aduc aminte . Dumnezeu sa-l odihneasca!!

  16. Efectele scenariilor Khashoggi si Skripal: Dizidentul american Edward Snowden se simte amenintat, in Rusia, de “platforma mobila” si “noviciok” ale CIA

    De la Central Intelligence Agency (CIA) citire, ar fi o “arta” criminala sa faci ca o crima politica sa para un “accident” sau sa fie pusa sub “steag strain”. Prima varianta a acestui truc a fost folosita in comiterea multor asasinate comandate de Casa Alba in strainatate, care au fost executate de CIA. A doua varianta a fost utilizata pe scara larga si organizata in razboaiele “preventive” sau “antiteroriste” ale SUA in Orientul Mijlociu, desfasurate in teren de Pentagon si CIA, dar decontate “Islamic”.

    Un exemplu edificator in acest sens il reprezinta asasinarea, la Moscova, in 2015, a lui Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse si critic al presedintelui Vladimir Putin. Ea a venit dupa marea defectare de la cursul detensiv post razboi rece a fostului presedinte afroamerican Barack Obama, in 2014. Crima s-a incercat speculativ sa fie imputata liderului de la Kremlin, mizand pe provocarea de tulburari sociale, o practica uzuala a CIA, patentata in “primaverile arabe” si in “revolutiile colorate”.

    In treacat spus, aspectul critic este firesc intr-o democratie, pentru ca rolul opozitiei este de a critica. Ca, uneori, critica este nefondata, stimulata din exterior si fara solutii, este o alta problema. Dar, cazul Nemtov a atras atentia ca, in antirusismul cu orice pret, distinctia intre guvernanti si dizidenti nu are nicio importanta. Dizidentii sau sefii opozitiei sustinuti de SUA pot sa fie sacrificati fara scrupule de catre americani, in orice plan pentru avantaje unilaterale, doar pentru ca ei sunt rusi.

    Lucrurile se petrec dupa acelasi scenariu in orice parte a lumii. Dizidentii straini sau sefii opozitiilor care se dau pe mana americanilor nu stiu inca ce risca. Nici cu dizidentii americani lucrurile nu stau mai bine. Dupa cazul Skripal, operat de britanici, si cazul Khashoggi, despre care se banuieste ca americanii l-au impins, cu garantii false, in capcana consulatului saudit din Turcia, pentru a provoca o problema turca, saudita sau saudito-turca, altfel nu exista nicio explicatie credibila pentru ca un spion sa se dea pe mana celor pe care i-a tradat, vin, la pachet, si temerile dizidentului american Edward Snowden, refugiat in Rusia in 2013.

    Cel mai probabil, declaratia lui Snowden ca nu se simte in siguranta in Rusia, facuta în cadrul unei videoconferinţe Rusia-Austria, organizată joi de Universitatea de management din Innsbruck (sud-vestul Austriei), vine in contextul soartei dizidentilor rus Skripal si saudit Khashoggi, care au fost victime ale operatiunilor “Steag Fals”, efectuate de catre servicii secrete care au probat istoric (lista este lunga, cu cazuri in toata lumea, inclusiv pe teritoriul european) ca opereaza cu o astfel de diversiune, ca politica de stat. Snowden, fost agent al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) a SUA, este vanat de serviciile secrete americane pentru denuntarea publica internationala a programelor NSA de supraveghere a comunicatiilor. “În privinţa viitorului meu în Rusia, nu pot spune că sunt în siguranţă. Dar oare contează? Dacă aş fi dorit să trăiesc în siguranţă, aş fi stat astăzi în Hawaii, aş fi câştigat o mulţime de bani şi v-aş fi spionat pe toţi fără deosebire”, a afirmat Snowden, la evenimentul mentionat. Fara indoiala, temerile lui Snowden au o motivatie care vine din interiorul serviciilor secrete americane, in privinta metodelor acestora, care ii sunt cunoscute. Oricand, CIA il poate tinti cu alte tipuri de “mese mobile” sau “noviciok”-uri care sa para “accident” sau sa foloseasca un “steag fals”. Apropos, mai stie cineva, ceva, despre „steagul fals” folosit in crimele de la Colectiv?

    • Ce vorbesti acolo ?
      ” Scenariu Kashoggi ” ?
      Bietul Kashoggi i-a pedepsit , fara sa-si imagineze ce va urma ( a intrat la consulat pentru o adeverinta necesara casatoriei ) cu ceasul lui legat de iphone-ul neveste-sii care astepta langa consulat ( o vedem in imaginile camerelor ) , ceas OneWatch Apple care inregistreaza si e legat cu iphone-ul – criminalii si-au dat seama si au sters , cu amprentele degetelor taiate ale lui Kashoggi , cateva fisiere .
      De aceea turcii vorbesc doar de momentul intrarii lui Kashoggi in consulat si de discutiile calailor in jurul lui , nu exista inregistrare inainte – dupa asasinat , nu au , asa cum am crezut , microfoane in consulat .
      Mai sauditi decat calaii lui , doctorul legist ( mai degraba macelar ) al Ministerului lor de Interne , somitatea lor cu articole despre ” autopsiile ambulante ” si coloneii sauditi care-l insoteau , nu gasesti !
      Nu stiau ce fac , au plecat hipnotizati de dracul de la Riad la Istanbul in doua echipe diferite ca sa se intoarca in aceeasi zi dupa ce au facut ce nu animal nu face altui animal ?
      Sistemul barbar de la Riad incepe , speriat , sa-i elimine pe ucigasi , unul din calai , un oarecare Al Bosthani , este mort , intr-un ” accident de circulatie ” …

      • Cazul K: Adeverinta de casatorie, o momeala? Orice analiza expertizatoare pe caz nu-si poate refuza sa priveasca si in afara scenei. Din colateral s-ar putea afla detaliul, in care diavolul se ascunde ranjitor, care sa-i puna pe cautatorii adevarului pe pista corecta. De pilda, cine l-a trimis pe K dupa o adeverinta de casatorie? Mi se pare suprarealist ca unui defector etnic si religios (ale carui etnicitate si religie nu erau numai ale tarii sale de origine, ci si ale regiunii, marcate de invazii, razboaie, rapturi teritoriale si ocupatie straina) sa i se ceara un act administrativ de la autoritatile oficiale cu care se afla in conflict total si, foarte probabil, cu potential letal. Doar exista consulat saudit si in noua sa tara de rezidenta. Ca o comparatie intre doua absurditati la fel de mari, ar fi fost ca si cum tradatorului P (nu merita sa-i pronunt numele) – ultraurat nu numai politic, dar si social – i s-ar fi cerut, in epoca, de catre noii sai stapani, o adeverinta din locul natal ale carui secrete militare si de stat le tradase si unde fusses condamnat la moarte. Pe cazul in discutie, ar mai trebui luat in calcul ca orice fapta ostila islamului si arabilor, intr-o zona care este bantuita de razboaie si terorism, poate fi tratata ca o tradare, o dezertare de razboi, care atrage consecinte legitime pe masura. Este evident ca adeverinta il privea pe K, nu pe logodnica sa, care era turcoaica. Apoi, unde ar fi oficiat casatoria si in ce ritual, laic, islamic? Sau in ambele? Poate fi considerata adeverinta de casatorie o “momeala”? Atunci, cei care i-au cerut adeverinta nu sunt autorii morali ai crimei? Nu cumva la capatul acestei piste se afla o a treia parte?

      • Kashoggi face parte dintr-o mare familie saudita de la Djedah , al doilea oras al regatului lui Saud .
        Era bine implantat in sistemul saudit , el a fost trimis de regele saudit sa-l aduca inapoi pe Ben Laden din Sudan prin 1995 .
        Cetatean saudit , nu apatrid , cu bunuri si interese si familie in Arabia Saudita .
        nici vorba de sperjur – tradator samd – il critica pe derbedeul de print mostenitor , voalat , in Washington Post .
        Nu era un periculos revolutionar .
        Si nu pricep deloc ce spui acolo – el s-a decapitat si si-a taiat degetele plecand dupa adeverinta ?
        Sa intri in consulatul tarii tale e echivalent cu moartea in cele mai groaznice chinuri ?

  17. Lovitură prin ricoșeu la Tăriceanu. El, în calitate de premier, a fost instrumentul băsist din anii 2005-2006 prin care au fost bulversate economia și justiția din România.Tăriceanu și Berceanu sunt personajele principale reclamate de ambasadorul Taubman

  18. Dedesubturile hărţilor

    Sâmbătă seara, Florin Luca, economist şef la CEC Bank şi secretar general al Fundaţiei Europene Titulescu, a inaugurat pe canalul de televiziune B1 o emisiune săptămânală intitulată „Dedesubturile hărţilor”.

    Primul episod s-a axat pe interacţiunea dintre sport şi politică. Datele prezentate, extrem de competente, au fost integrate unui sistem care a subliniat bivalenţa acestui domeniu şi anume că sportul poate fi – chiar este – înţeles de politicieni, oameni de afaceri şi guverne ca un mijloc de promovare a propriilor interese. Pe aceeaşi linie, a reieşit cu claritate mondializarea manifestărilor sportive, exprimată pregnant de progresul aşa-ziselor state aparţinând lumii a III-a.

    Remarcabilă totodată sublinierea politicii de lungă perspectivă a Chinei, care se impune pe plan mondial folosind toate mijloacele aparţinând unei conduceri centralizate – în cazul de faţă, economice şi sportive.

  19. Fără reprezentant la summit-ul Partidului Socialiştilor Europeni– ruşine naţională sau atitudine demnă ?

    PSD nu şi-a trimis emisari VIP la recentul summit PES de la Bruxelles în bună măsură datorită avertismentelor dure, de fapt declaraţii jignitoare, la adresa actualei guvernări din România a socialistului Frans Timmermanns, membru al Partidului Muncii din Olanda şi prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, care şi-a permis chiar să ameninţe că va aduce în faţa justiţiei guvernul român.

    Numai că Timmermans este în primul rând olandez şi abia apoi socialist, iar Olanda – guvern şi partide politice laolaltă – reprezintă partea cea mai ostilă României din întreaga Uniune Europeană. Olanda a fost cea care ne-a blocat sistematic în privinţa intrării în spaţiul Schengen, a ridicării MCV-ului, etc. Din acest motiv, pentru a obţine voturi atât pentru el cât pentru socialiştii olandezi care să le permită accesul în viitorul Parlament European, eventual chiar obţinerea unor funcţii de conducere, Timmermans est dispus la orice acţiune, oricât de ostilă, la adresa PSD. În vederea alegerilor pentru Parlamentul European, declaraţiile lui Timmermans au impact intern, nicidecum extern, ele vizând electoratul olandez.

    PSD ar trebui să continue linia inaugurată prin discursul Primului Ministru la Strasbourg, aceea de a respinge cu hotărâre poziţia de veşnic subordonat şi veşnic vinovat, poziţie care i-a fost impusă pe criterii politice de către Partidul Popular European, majoritar actualmente în Parlamentul European.

  20. Cam toata lumea stie ca Traian Basescu este un TRADATOR DE TARA care si-a vandut tara si a servit interesele altor tari inca de cand presta ca turnator la Anvers … Ca s-a intamplat sa fie un sobolan infect , un betiv ordinar , un borfas si un mare CRETIN , s-a vazut mai tarziu si au fost un ” bonus ” pentru tara asta .

    https://www.cotidianul.ro/angajat-al-ambasadei-sua-basescu-a-venit-aici-plangand-si-mirosind-a-bautura/

    http://www.opiniatimisoarei.ro/wikileaks-traian-basescu-bea-din-ce-ce-mai-mult-afla-cine-l-a-suspendat-pe-traian-basescu-2007/24/03/2011

    https://www.gandul.info/stiri/romania-in-dosarele-wikileaks-basescu-i-a-spus-directorului-fbi-ca-si-ar-dori-o-prezenta-a-fbi-in-romania-la-fel-de-activa-ca-a-cia-8102909

    https://www.cotidianul.ro/traian-basescu-sef-de-retea-platit-de-securitate/

  21. În contextul propus de amfitrion și parcurgând postările comentatorilor, simnt că este cazul să punctez câteva aspecte:
    – Pe lista suplimentară a „personalităților” P.D./P.D.L., umili executanți ai ordinelor lui băsescu, și a obiectivelor distruse de aceștia este de adăugat numele sulfinei barbu care a stopat, prin avizul de mediu, construirea ȘOSELEI DE COASTĂ, pentru care Radu Mazăre OBȚINUSE ACORDUL unui împrumut de la Banca Mondială. De asemenea o mare mârșăvie a epocii băsise, în perioada Guvernului boc, a fost distrugerea Institutului Cantacuzino (2009), cu greu salvat în fața rigorilor UE, abia după obținerea aprobării trecerii în subordinea Armatei, în timpul Guvernului Tudose ( ideea trecerii în componența Antibiotice Iași a fost respinsă).
    – Ipoteza imposibilei rezistențe în fața presiunii externe, chiar dacă nu băsescu câștiga alegerile, NU este valabilă și invit persoana care a lansat-o, ca și pe cei ce o acceptă, să recitească lista celor 63 de mari societăți pentru care exista un angajament al Guvernului CDR privind privatizarea în vederea intrării în UE. Mie mi se pare extraordinar că un obiectiv STRATEGIC pentru protejarea ființei naționale precum ANTIBIOTICE Iași, a fost salvat de Guvernul Năstase. Nici obiectivul „tot sistemul bancar” nu a fost atins – CEC-ul a rămas statului Român, tot datorită lui Adrian Năstase. Deci SIGUR țara avea alt traseu, iar autostrada Bechtel era de mult gata.
    – Pe lista persoanelor care au generat dezastrul spre care suntem împinși consider că sunt obligatoriu de adăugat cel puțin pe silviu brucan și alexandru paleologu, brucan chiar în fruntea listei căci se dădea ca participant la Revoluție (de reținut masacrarea echipei lui Trosca), dar instruia și membrii GDS. Dacă, eventual, nu se mai știe despre momentul prăbușirii imaginii favorabile despre revoluția română, amintesc că PRIMUL AMBASADOR trimis în străinătate de noua putere de la București, adică alexandru paleologu, cum a ajuns la post, la Paris, a declarat că el NU REPREZINTĂ GUVERNUL ROMÂNIEI CI GRUPUL DE DIALOG SOCIAL.
    – Este de reținut că, văzând haosul în care trăim, NU este bine să se practice „patriotismul local”. Actuala guvernare, dominată de teleormănenii lui dragnea, pare un răspuns la dominația ardeleană din procuratură, generată de m.macovei.

    • Sunt de părere că era IMPOSIBIL să nu câştige cine trebuie, adică Băsescu, Băsescu şi Iohanis. Uitați-vă acum înapoi, la tabloul general şi la „reluările” din tururile secunde? Nici acum nu suspectați regia??? O văd clar! Domnul Năstase, Mircea Geoană şi Victor Ponta NU AVEAU CUM să ajungă la Cotroceni pentru că nu li s-a permis.

  22. AȘA-mi place: cu date concrete greu de combătut.
    Am fost din primii ani PENTRU privatizare. Când au apărut magazinele private alături de cele de stat, preferam să dau mai mulți bani, dar să cumpăr de la particulari, ca să-i încurajez.
    Întreprinderile de stat trebuiau privatizate, fără doar și poate. Detalii nu cunosc, dar tot aud că au fost vândute pe bani puțini, unora care n-au continuat activitatea acestor întreprinderi.
    Că banii au fost prea puțini, se prea poate, deși aici e vorba de legi, de existența sau nu a licitațiilor. Părerea mea e că utilajele erau perimate în comparație cu cele de ultimă generație, având în vedere modernizarea rapidă a tehnologiei. Că cei care le-au cumpărat nu au continuat producția sau nu au mai făcut niciun fel de producție, nu văd cum poți să obligi cumpărătorul să facă ce vrei tu cu bunul cumpărat.

    • Amalia, sigur ca poti sa obligi cumparatorul sa pastreze activitatea. Altfel nu ii vinzi lui. Gandeste-te ca multi cumparatori au facut-o pe bani putini doar ca sa inchida capacitatile de productie romanesti care le faceau concurenta. Au platit trei lei si au castigat o piata mare.

      • @nic: ”sa inchida capacitatile de productie romanesti”

        Păi, nu prea este logic. Dacă închizi capacitățile de producție creezi o piață nefuncțională deoarece mărești numărul șomerilor și, implicit, puterea de cumpărare scade făcând mediul investițional și de afaceri neatractiv. Deci, nu câștigă o piața mare, ci una quasi inexistentă.

        Cine investește într-o piață pe care intenționezi s-o aduci în starea de moarte clinică? Mai bine păstrezi o piață de cca. 20 milioane de cumpărători prin retehnologizare și creșterea puterii de cumpărare care aduce și venituri crescute investitorilor.
        Nu putem gândi ca în perioada războiului rece că ”imperialiștii” vor să ne distrugă pârjolind totul ca să ne aducă la sapa de lemn, că nu-i nici interesul lor. În cel mai rău caz, nu se bagă, adică nu bagă niciun ban în România decât să-l piardă și pe ăla.

  23. Marea problema este ca a câștigat alegerile prezidențiale prin MINCIUNA, manipuland grosolan alegătorii. In drept, Dvs ar fi trebuit sa fiți Președintele României, pt ca un mandat câștigat prin fals/prin minciuni este nul absolut. Mare păcat de acești ani pierduți și ca nu putem repara tot răul făcut țării prin nealegerea dlui Nastase.

  24. Am vazut ca sunt ceva ciondaneli in alianta in legatura cu salariul minim.
    Avand in vedere cele 5 cuie din sicriul UE – Brexit , devalorizare Euro , Italia , Grecia , AfD in Germania (in aceasta ordine ) – s-ar impune sa se astepte pana in aprilie o decizie , sa vedem cat cade Euro la anul.
    Si nu din cauza ca patronii romani nu ar avea banii pentru acele cresteri.

    Efectul Brexitului asupra Euro o sa fie mare si va fi amplificat si de incapacitatea asa zisilor lideri de a face negocieri si intelegeri cu UK.(vor doar sa impuna si sa pedepseasca , iar aroganta se plateste)

    Poate ALDE e totusi interesat in scaderea taxelor platite catre stat la momentul achizitionarii de actiuni/subscrierii , de la cei 45% din acest moment.Poate totusi taxarea trebuie facuta la retragerea propriuzisa.
    Vrem capitalism , dar numai unii sa poata cumpara actiuni.

    La asa zisele medieri alianta ar trebui sa vina pe codurile penale cu o propunere de coduri complet noi , traduse sau netraduse din Franta sau Germania.Asta probabil ar face ca aceasta legislatie sa poata fi in sfarsit europenizata si aprobata in consens in parlament.
    Am inteles ca , Codul Muncii boculian din 2011 tot strainii l-au facut , asa ca nu ar fi o problema nici cu o traducere facuta de noi si nu impusa de ei.
    Sa ne amintim ca in Franta si Germania nu exista coruptie.

    UK are nevoie de intelegeri comerciale pe domeniul agroalimentar , pentur noi ar fi o oportunitate.
    Brexitul se va face , noi ce avem pregatit e intrebarea ?

  25. trexsr spune:
    OCTOMBRIE 21, 2018 LA 4:36 PM
    ,,……dar pentru Romania, in acest context international, e logic sa aibe elemente de disuasiune militara, care sa scada apetitul expansionist al oricarei alte puteri militare antagoniste.”

    Logica dumitale sufera de..unilateralism. DACA ar fi o logica in sensul adevarat a cuvantului, ai intelege ca Romania nu descurajeaza ,,apetitul expansionist al oricarei alte puteri militare antagoniste” din moment ce este deja transformata in vector avansat a expansiunii uneia dintre parti.
    Cu consecintele de rigoare, stimate coleg, care ii afecteaza in primul rand pe cei din Romania (auto-transformati in ,,carne de tun”) care nu au avut privilegiul, sau nu si-au dorit niciodata (cazul meu, de exemplu), sa emigreze peste marile si oceanele planetare.
    …Ma repet: Pana la urma, mai devreme sau mai tarziu, nici Canada nu va scapa, in caz ca agresiunea tot mai transparenta a Vestului (condus pe un drum fara iesire de inconstientul de la Casa Alba) nu va fi substituita in mod firesc prin dialog si respect pentru tratatele internationale si statele suverane ale lumii.
    Vei spune: Bine, bine, dar uite ce a facut Rusia cu/in Ucraina. Iti raspund: Prin amestecul brutal in ordinea constitutionala a Ucrainei, o tara populata de milioane de rusi, America a generat reactia fireasca de aparare a Rusiei, amenintata in mod evident, chiar la granitele sale, de expansionismul american prin intermediul organizatiei politico-militare de fatada numita NATO. Un anacronism al secolului 21.
    Desigur, ca si colegul Fragmentarium, voi fi etichetat imediat ca agent GRU semiacoperit, sau, in cel mai bun caz, filorus. Reafirm cu toata fermitatea: Sunt doar filoroman. Unul amarat, bineinteles, care refuza sa se prosterneze in fata asazisei superioritati informational-feisbuciste a Diasporei (discriminata pozitiv de catre forte politice pretins romanesti ocultate din afara), nimic altceva ( dupa a mea parere) decat o adunatura de ratacitori far’de tara printre propriile destine, presarata, este adevarat, si cu cateva minti stralucite. Si in prezent, dar departe de nivelul trecutului.

    • ps
      trexsr spune:
      OCTOMBRIE 20, 2018 LA 5:29 PM
      ,,A reusit (Basescu Traian n.mea) sa va faca mult rau, si dvs. si altora, conform unui plan bine gindit, si cu sprijin extern consistent.”
      ……..
      ,,Eu as fi plecat demult din tara…oricum, felicitari ca nu ati depus armele, si ca le folositi pe acelea care fac cinste tarii.”

      Hmm…vad la sfarsit aprecieri pozitive, probabil datorita faptului ca iti exprimi condescendent si elegant mila fata de domnul Adrian Nastase. Mila ipocrita a celui care pleaca fara a privi in urma.
      Sa ne lamurim: De unde a venit acel ,,sprijin extern consistent” ? Iti propun o varianta pe placul dumitale: De la Vladimir Putin.
      In fine, ne mai spui : ,,Eu as fi plecat demult din tara…” Serios ? Unde ? Fara sa suferi asa cum a suferit amfitrionul nostru, ai sters-o toocmai in Canada. Probabil ca daca, prin absurd, ai fi fost premier al Romaniei, comunicarea cu colegii de pe blog o efectuai de pe orbita planetei Marte. Ma rog, din fata consolei cu scenariile virtuale ale domnului Musk. (Z)
      .

      • Bun, Zev Zevovici Zevzechevici, stim acum parametri si limitele in care functionezi aici pe blog. Nu e nevoie sa demonstrezi de fiecare data ca nu poti sau nu vrei sa le depasesti. Si fa-ti rost de niste ghilimele. De exemplu, unde incepi cu „stimate coleg”, pentru ca imediat sa imi arati cit de mult ma stimezi, aruncind cu otrava, ca as mi-as exprima „condescendent…mila” fata de dl Nastase, „mila ipocrita” din partea mea. Diaspora iti pute cam in totalitate pentru ca e ” o adunatura de ratacitori far’de tara „. Stii tu mai bine chiar ca mine ca eu am „sters-o” din tara, sugerind ca am fugit cumva ilegal, desi eu am pleca cu viza canadiana din Romania si cu buletin si livret militar depus la Pasapoarte confirm legii romanesti.

        Deci, „davai” in continuare cu acest mod de a produce conflict intre romani. E bine sa exemplifici acest modus operandi de a crea diviziuni, de a minti, de a genera „fake news”. Iti garantez ca romanii care simt romaneshte s-au prins.

        Oricum, operezi destul de slab. Ba as spune ca orice cauza ai incerca sa avansezi, le faci o defavoare celor cu care esti asociat in simtamine natonale. Pentru ca esti un „bun crestin”, un „bun roman”, „bine educat”, „cu bun simt”, „care ne arata clasa”, un „adevarat intelectual”, un „om cu sufletul de aur”. Vezi, eu am ghilimele.

        A, inca ceva. Nu stiu daca ai tai or fi venit pe tancurile „eliberatoare”, dar cu siguranta rusii vor fi fericiti sa te plaseze pe una din rachetele lor hipersonice, ca sa poti sa transmiti in direct lumii Occidentale bucuria de face un prim contact cu natiunile mai putin civilizate ca a lor, si pentru a le transmite salutul lor extrem de calduros si fratesc.

    • #Agentul ZeV: ” America a generat reactia fireasca de aparare a Rusiei, amenintata in mod evident, chiar la granitele sale, de expansionismul american prin intermediul organizatiei politico-militare de fatada numita NATO. ”

      Mai încet că ai început să faci clăbuci la gură și s-ar putea să dai în boala lui Calache.

      #ZeV: ” Sunt doar filoroman. Unul amarat, bineinteles, care refuza sa se prosterneze in fata asazisei superioritati informational-feisbuciste a Diasporei (discriminata pozitiv de catre forte politice pretins romanesti ocultate din afara), nimic altceva ( dupa a mea parere) decat o adunatura de ratacitori far’de tara …”

      Păi măi Zevzache, iar o iei pe arătură. ”Adunătura de rătăcitori făr’de țară” din diaspora se declară români, nu ca tine care te ferești ca dracu de tămâie, declarându-te doar filoromân, adică doar prieten/iubitor de români. În rest ești ceeace dovedești că ești, trompeta Kremlinului. Din ce nație oi fi făcând parte dacă prin întreaga ta ”capodoperă” aduci un elogiu nețărmurit Rusiei?

    • @Virgil
      In telegramele spre Washinton, ambasadorul Taubmau îi acuză pe Tariceanu și pe Berceanu.
      Radu Vasile și Isărescu au venit mai tărziu

      • Fi amabil și verifică succesiunea guvernelor României. Eu am să verific dacă Taubaum (parcă n-a fost chiar ambasador) l-a mai apucat în viață pe Radu Vasile.

    • Da,TOATĂ perioada 1996-2000 când a guvernat CDR a fost de groază. Adică inclusiv Guvernul Ciorbea. Problema pusă în discuție este legată în primul rând de băsescu, care este cel ce a semnat, în numele Guvernului României, documentele prezentate.

  26. pupaza din tei spune ce spune la data de
    OCTOMBRIE 21, 2018 LA 12:54 PM

    Michael Jackson a murit subit la 52 de ani, nu la 62 (varsta la care a decedat Ilie Balaci) si nu am auzit ca cineva sa acuze sistemul medical american. Sau, sa ne amintim de Freddy Mercury, mort la 45 de ani. Cine a fost de vina ? Pana la urma si de cele mai multe ori, cauzele unui deces sunt fie ,,sapate” in codul nostru genetic, fie deriva din conduita alimentara si felul in care alegem sa ne traim vietile in fiecare zi.
    In Romania mor zilnic nenumarati oameni, de toate varstele, doar atunci cand dispare vreun VIP jurnalistii insista sa speculeze ca nu s-a facut totul pentru viata respectivului personaj. Este o perceptie falsa, medicii romani isi fac datoria fara deosebire de caz, cu exceptiile de malpraxis de rigoare, in limitele de competenta si cunoastere ale stiintei medicale contemporane.
    Asta este, stimate coleg, omul ar vrea sa ramana viu o eternitate, dar daca ne dorim nemurirea, atunci ar trebui sa ne preocupe si problema sufletului, nu doar, de exemplu, infrastructura si licitatiile far’ de numar impuse de directivele comunitare, mai precis, de restrictiile si conditionalitatile politice ale UE in ceea ce priveste acordarea fondurilor europene. Putem sa lovim in preoti in fel si chip, dar in cele din urma tot un popa ne va citi la capatai cu o lumanare aprinsa in mana.
    …Sa nu uitam mortii de la Colectiv pentru care sunt vinovati, fara a fi neaparat nevoie de condamnarea Instantei, medicii romani, SMURD-ul si primarul Piedone. Dar daca legea ,,stimulata” de o opinie publica fezandata in sensul dorit permite despagubiri substantiale, inclusiv onorarii grase pentru avocati, de ce sa nu dam sistemul medical romanesc si autoritatile statului in judecata ? Sa-l jumulim (pe el, statul) pana ramane fara fulgi.
    Nu conteaza ca platim, de fapt, noi toti, pentru nimic altceva decat naivitatea noastra…far’de leac.

  27. In ceea ce priveste moartea spionului saudito-american Khashoggi, dupa parerea mea, sauditii au fost pacaliti de ,,ursul” american, dupa un scenariu pregatit in laboratoarele CIA. De ce spun asta ? Simplu, pentru ca Arabia Saudita a ,,indraznit” sa cumpere arme de la rusi, in urma unui acord incheiat la Moscova intre Vladimir Putin si regele saudit Salman.
    Intelegerea priveste (printre altele _ n.mea) ,,achiziţionarea de sisteme de apărare antiaeriană ruseşti S-400, precum şi fabricarea lor în regat, aliat tradiţional al Statelor Unite ale Americii, informează AFP”.
    ,,Acordul mai prevede cumpărarea de către Riad de sisteme antitanc Kornet-EM, lansatoare de rachete TOS-1A, lansatoare de grenade AGS-30 şi puşti de asalt Kalaşnikov AK-103, potrivit unui comunicat al Saudi Arabian Military Industries (SAMI), noua companie naţională din industria de apărare. ”

    Stimati colegi…niciodata scenariile nu sunt complicate pe fond si sunt usor de decelat de minti lucide si impartiale. Sunt complicate DOAR modalitatile concrete de implementare si ..co-scenariile ulterioare de manipulare a opiniei publice, mai ales din tarile occidentale, in care omul isi imagineaza ca ceea ce el crede este chiar produsul propriei minți.

    • Este si acesta un scenariu de luat in seama, se ating mai multe paliere, se incearca o sensibilizare a turcilor, o atentionare a sauditilor si de ce nu provocarea unor conflicte armate regionale. Mai este un aspect care incepe sa-si faca loc din ce in ce mai mult, nu de putine ori laboratoarele CIA au gresit, din toate astea rezultand altceva.

  28. Bravo Adrian Năstase! Continuaţi, continuaţi, continuaţi!

    Sunt multe cele nespuse despre secătura Traian Băsescu. Sunt multe cele neştiute despre secătura Traian Băsescu. Şi toate cele nespuse şi neştiute musai e să fie spuse!
    Cât despre plecarea în Costa Rica, nu ştiu ce să spun. Poate doar: „N-ai s-o vezi!” … n-am să-o văd eu, n-ai s-o vezi tu, n-o vor vedea el, ea, ei, ele, noi toţi …… n-are să vadă nimeni aşa ceva. Traian Băsescu este un individ laş. Repet:
    TRAIAN BĂSESCU ESTE UN INDIVID LAŞ!
    El ştie foarte bine că „dincolo” sunt mulţi cei de-al de mine, cei ce vor să pună gheara pe el şi să-l judece – SĂ-L JUDECE AŞA CUM NIMENI NU ARE ŞI NU VA AVEA CURAJ SĂ-L JUDECE ÎN ROMÂNIA!

    PS Menţionez că termenul „secătură”, atribuit lui Traian Băsescu, nu este o jignire. Este un fel de „marinarul” Băsescu ceva definitoriu şi de netăgăduit.

  29. Poza acestul ferrybo(a)t este semnificativa, din zecile, sutele de nave ale flotei Romaniei au ramas numai doua vapoare, respectiv cele doua ferryboat-uri Eforie si Mangalia pe care statul roman prin CFR Marfa le lasa sa se distruga pe zi de trece, nave inca moderne, competitive si neuzate moral. Listingul prezentat este numai o parte a intreprinderilor romanesti puse la pamant in cei aproape 30 de ani de democratie. Pana la urma tind sa cred ca aceasta democratie a adus mai multe pierderi decat castiguri. Marea pierdere consta in faptul c-am devenit sclavi la altii, importul de produse industriale avand o pondere mare in balanta comerciala a Romaniei. La momentul cand acestea inca existau, intrepirnderile si navele flotei comerciale ale Romaniei, daca se recurgea la o restructurare adevarata prin restrangere si retehnologizare sau parteneriate cu giganti industriali alta ar fi fost soarta Romaniei.
    Raman la parerea ca daca tot era sa ne vindem pielea, trebuia sa ne-o vindem extrem de scump si-n interesul Romaniei si a cetatenilor acesteia.

Lasă un răspuns