Votul meu, „prin corespondentă”, la Referendum

Mai multi colegi dar si jurnalisti m-au intrebat daca merg la Referendum si cum voi vota.  Le-am raspuns că, prin decizia instantei, am o interdictie de cinci ani de a alege si de a fi ales. Ca atare nu voi putea participa la Referendum desi as fi dorit.

Dar dacă as fi mers, as fi votat DA pentru revizuirea Constitutiei, in spiritul initiativei populare a celor 3 milioane de concetăteni.

46 de gânduri despre “Votul meu, „prin corespondentă”, la Referendum

  1. Dar suntem in 2018 si decizia e din 2012 !
    Au trecut 6 ani !
    Aveti DREPT DE VOT daca trepadusii au dat interdictia pe 5 ani – dar nu era ceva pe 10 ani – 5 ani era putin , sunteti inca relativ tanar si ati putea baga in sperieti , revenind , ceva gradati ai SRI , cativa moguli de presa damboviteni si doua -trei balaoachese din tribunal .
    Admir celeritatea si spiritul transant al ” Justitiei ” in cazul dv cand aceeasi ” Justitie ” intarzie de 3 ani prelungirea autostrazii Tg Mures – aeroport , incapabila sa spuna ” nu ” definitiv si hotarat contestatarului ( nici eu nu inteleg unde se ajunge si ce vor , nici ei nu stiu si se tem sa spuna ceva definitiv ) sau se declara ” incompetenta ” ditamai Curtea de Apel sa judece Centura TimisoaraSud .

  2. Cine sunt cei ce acuza Romania in Parlamentul European .
    Timpul MD – germanul Hans Scholtz , de stanga , se leaga de Basarabia ” stat capturat sau esuat ” din stricta abordare a intereselor rusesti – Scholtz s-a impotrivit condamnarii Rusiei pentru persecutarea opozantilor capitanului KGB , voteaza intotdeauna in favoarea Rusiei .
    Individul se trezeste vorbind de ” tendintele expansioniste ale Romaniei ” – in 6 judete moldovenesti ?!
    L-as trimite pe individ la regretatul arheolog Plopsor , care povestea o anecdota : in timpul ocupatiei germane a Munteniei din 1916-1918 Plopsor , copil , sustragea de pe un santier arheologic initiat de nemti piese ca sa nu fie luate de ocupant . Peste ani , un arheolog german se plangea de un ” kinder Costica ” care lua piese de pe santier . Raspunsul lui Plopsor ” eu eram hotul de pagubas , care a furat pepenii din bostanaria lui taica-sau ” .

    • Dar iată şi cozile noastre de topor :

      Enciclopedia viermilor

      România va fi tîrîtă, în săptămînile următoare, într-un nou program de umilire la Bruxelles și la Strasbourg. E judecată pentru un felul în care jandarmii au pus capăt unui miting (înainte ca o anchetă oficială să prezinte concluzii) și pentru felul în care statul de drept e sabotat de noile legi ale Justiției, votate, după parcursul constituțional, de Parlament (fără ca protocoalele dintre SRI, parchete și Înalta Curte să fie băgate în seamă).

      Aceste teme sînt lansate pe piața șicanelor europene de neobosita rețea a Monicăi Macovei, probabil cea mai mare reușită a regimului Băsescu după distrugerea presei independente, tăierea pensiilor și edificarea statului subteran. Fosta procuroare comunistă și anchetatoare a tinerilor arestați în Piața Universității practică denunțul mincinos în limba engleză, scris cu ajutorul gradelor inferioare și difuzat în Parlamentul European cu o sîrguință despre care SIE ar trebui, poate, să ne spună dacă amenință siguranța națională sau e doar una din misiunile sale.

      Macovei le-a distribuit eurodeputaților și șefilor UE, așa cum face de obicei, o scrisoare în care minte în legătură cu mitingul din 10 august. Dacă ești finlandez, francez, german sau estonian și citești scrisoarea, faci cunoștință cu infernul. Jandarmilor le lipsesc doar coarnele, în rest au tot ceea ce-i trebuie unui diavol care vînează oameni inocenți și-i “gazează”, îi rupe cu bătaia și cu tunul de apă. Fiecare propoziție scrisă de Macovei conține o minciună, uneori sub formă de exagerare, alteori de ficțiune, așa încît jandarmii români ajung aproape să-i egaleze pe polițiștii care bat și “gazează” în Spania, Belgia, Germania, Franța, adică în țările care ne judecă.

      Macovei însă nu se limitează la aceste născociri mărunte. Proiectul ei politic e difuzarea sistematică a informațiilor false despre țara care a trimis-o la Bruxelles. De-a lungul anilor, minciunile ei, amestecate abil cu adevărul, i-au țesut României o imagine de stat oligofren, hoț și violent, dominat de obsesia autodistrugerii. Macovei a lansat pe piața internațională sloganul contagios al anticorupției, redactat în familia tradițională SRI-DNA, nășită de ea și de Băsescu. Macovei a spus că, la referendumul din 2012, s-au furat două milioane de voturi, în timp ce instanțele au numărat doar 1.500. Macovei și rețeaua ei au pus în circulație minciuni legate de modificările Codurilor Penale și ale legilor Justiției, au adus la cunoștința colegilor europarlamentari o realitate românească deformată. Nu le-a spus niciodată, firește, că, în calitate de ministru al Justiției, a sustras din arhiva SIPA documente secrete, privitoare la magistrați, și nici că s-a făcut europarlamentar în 2009 pe banii furați de Cocoș din afacerea Microsoft, așa cum spune dosarul DNA, închis în primăvară de imaculata Kövesi, în numele dublului standard.

      Ceea ce face Macovei de un deceniu nu e, însă, doar propagandă și declarație politică. E difuzare de informații false, care, prin efecte, pun în pericol securitatea națională. E o infracțiune prevăzută în Codul Penal. “Comunicarea sau răspîndirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscînd caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, zice articolul 408.

      Dar Macovei nu e singură. Tot mai multe figuri cu pieptănătură secretă, provenite din loturile pe care SIE și SRI le livrează partidelor, încep să macovească. Adică fac tămbălău la Bruxelles în defavoarea României, ca să obțină presiune pe adversarii politici din țară. Sorin Moisă de la PSD, un răsad al școlii de gîndire Silviu Predoiu, s-a lepădat de conducerea civilă a partidului în februarie 2017, atunci cînd datoria de tînără conservă i-a cerut-o imperativ. Cătălin Ivan, un fel de dobitoc sub acoperire, frustrat de propria insignifianță, lovește în prestigiul României cu o sete care depășește ura lui față de Dragnea. Siegfried Mureșan, ghiocelul plantat în glastra doamnei Merkel, cere sancțiuni europene pentru România cu pronunția și fizionomia leneșului Sid din Epoca de Gheață, ori de cîte ori i-o cer interesele popularilor germani. Cristian Preda, lingăul Elenei Udrea, și-a încununat seria de deservicii aduse țării cerînd suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul UE, adică exact ce se pune la cale acum. Lista acestor oameni e lungă, la fel de lungă ca ticăloșia care le alimentează agenda. Indiferent de partid, mai mult de jumătate din europarlamentarii trimiși de România la Bruxelles își sapă propria țară, în timp ce restul se ocupă cu indiferența și cu shopping-ul.

      N-aș vrea să diminuez cumva contribuția Guvernului și a clasei politice românești la proasta noastră reputație internațională. Aici avem un potențial uriaș de prostie, de hoție, lăcomie și lichelism. Dar măcar îl avem la interior. Prostia guvernelor se consumă în micul iaz democratic intern, hoția și lichelismul funcționează local, în acord cu standardele noastre de inteligență electorală, nu dau pe dinafară. Cîtă vreme n-o trîmbițează nimeni, faima noastră de neisprăviți rămîne, cumva, acasă la noi, nu scandalizează lumea largă și nu produce pagube economiei prin consecințe investiționale și sancțiuni europene. E ceea ce fac bulgarii, ungurii, polonezii, cehii, slovacii, croații și ceilalți tovarăși cu probleme, care-și apără interesele și patria dincolo de războiul domestic.

      Loazele și acoperiții care tropăie de bucurie că se răzbună pe Dragnea blocînd drumul european al României, așa îngust cum e el, sînt oameni de nimic, mizerabili care-și insultă și subminează țara, fie c-o fac din calcul, fie din prostie. Primesc pentru asta un milion și ceva de euro pe mandat și au asigurate pensii de minimum 4.000 de euro. Investim, cum s-ar spune, în imaginea României, nu ne jucăm.
      https://www.catavencii.ro/editorial/enciclopedia-viermilor/

  3. Tot am ezitat să vă întreb, dar dacă tot ați adus vorba – 5 ani de la data eliberării condiționate?
    Adică – la anu’ pe vremea asta scăpați?!

  4. Nu prea inteleg, legal vorbind, interdictia….la referendum nu alegi pe nimeni, exprimi o opinie cetateneasca. Cred ca dl Nastase inca mai are statut de cetatean al RO. Opinez ca prevederea legala excede scopului real, intentionat de legiuitor si ca este interpretata total gresit de catre juzi. Ar trebui supusa controlului CCR si modificat respectivul articol din CP.

  5. D-nele Udrea si Bica , asemeni lui Sebi Ghita , isi vor legaliza sederea in Costa Rica . Ele isi vor schimba statutul de fugar in azilant politic cu ajutorul unor avocati bine remunerati si a unor prevederi legale care interzic despartirea mamei de copil .

    • Imi da impresia ca cei de la Interpol au asteptat si ei vreo 6 luni pentru ca Elena Udrea sa nasca si de abia dupa aceea au retinut-o a.i. sa nu mai poata fi trimisa in Romania deoarece mamele nu pot fi despartite de copii .

  6. @ Mircea Popescu spune:
    octombrie 3, 2018 la 7:24 pm

    Colega , am locuit in Toronto 5 ani si stiu ce inseamna acest oras pentru industria cinematografica , sunt cetatean canadian si am lucrat si in acest domeniu vreo 2 ani .
    Statul poate finanta diferite proiecte cinematografice care sa promoveze cu inteligenta , direct sau mascat tara noastra .
    Iti pot enumera zeci de filme artistice care promoveaza mascat tari , locuri unice sau evenimente marcante si care au adus beneficii majore economiilor tarilor respective .

  7. I-a trecut sindromul politically correct:
    http://adrianseverin.com/defetismul-poporului-mai-rusinos-decat-neputinta-conducatorilor/
    „…..
    Reacția multor români față de aceste fenomene, față de răspunsul virulent al străinătății la puseurile de suveranitate ale conducătorilor României, este însă, deconcertantă. „Dezastru!” – strigă aceștia. UE s-a supărat pe noi! Ambasadorul american ne-a bătut obrazul! Adio Schengen! Adio Euro! Adio baze americane! Adio parteneriat strategic! Adio fonduri europene! Vom rămâne cu MCV-ul! Vom pierde dreptul de vot în Consiliul UE!
    Bătălia nici nu a început bine și noi deja acceptăm înfrângerea.
    MCV nu mai există legal din 2010. El trebuie denunțat și punct. Dacă nu le place să ne dea în judecată.
    Refuzul admiterii în Schengen este un abuz. Să îi dăm în judecată.
    ……..”

    • Bogdan Chireac, unsul cu toate alifiile, a avut un comentariu la care nimeni n-a reacţionat, poate că pentru că puţini nu s-au prins şi prea mulţi au înţeles apropoul ! 😉
      Zicea că din moment ce suntem o ţară atât de nesigură, cu o corupţie ce nu e întrecută decât de majoritatea ţărilor UE şi de SUA, americanii ar trebui să renunţe a ne mai livra/ băga pe gît toate cioarsele lor ( avioane de luptă, corvete, nave şi rachete ), să mai tragă gaze din Marea Neagră( la fel şi austriecii !). Oricine ar renunţa să mai aibă de-a face cu asemenea stat şi totuşi n-o fac ! Şi atunci vă daţi seama ce tragedie pentru România ? Ar rămâne şi cu cel puţin două miliarde de euro anual, bani din care ne-am putea construi spitale, autostrăzi, şcoli şi chiar centre de detenţie, n-am mai plăti tribut în dolari şi vieţi omeneşti pentru războaie duse aiurea, pentru cauze ce nu ne privesc, ba am mai rămâne şi cu perimetrele gazo-petroliere ne date pe nimic , oferindu-le urmaşilor noştri şansa să beneficieze de ele !
      Cu toate astea, nu se întâmplă nimic ! Oare de ce ?! :mrgreen:

  8. Uau! Raspuns intelept, nu-i asa?
    Cati politicieni si oameni de stat sunt ca dumneavoastra?
    Eu as reviziui si acele interdictii care vi s-au aplicat si as face in asa fel incat sa va reintoarceti in politica.
    Sunteti un model de excelenta!

  9. Ptr diasporitan and comp in legatura cu Sunt unii bloggeri pe aici foarte invershunati, ba impotriva diasporei, ba impotriva Occidentului, ba a unor practici liberale de a oferi protectie unor minoritati. Eu cred ca fiecare are poate un pic de dreptate dar invershunarea sau ura nu ajuta.

    Cum nu se dă (cu adevărat) socoteală la Bruxelles

    După Viorica Dancila, estonianul Juri Ratas a fos al doilea premier care s-a adresat Parlamentului European. El a vorbit despre „viitorul UE” și a spus că Europa ”este un gând care trebuie să devină un sentiment”. Și a mai spus că ”împărțindu-și” suveranitatea, țările europene au reușit să-și sporească puterea colectivă, să răspândească ”valorile liberale și principiile democratice”. Să fie oare aceast discurs sforăitor modalitatea diplomatică prin care premierul Estoniei spune că nu a venit la Bruxelles pentru a da socoteala ca prin țara sa au intrat 200 de miliarde de euro murdari din Rusia pentru a fi spălați prin intermediul celei mai mari bănci din Danemarca? Nu știm, dar nimeni din audiență nu a intrebat nimic despre asta, cum nu au făcut-o nici în scandalul de spălare de bani din Letonia și nici in cazul afacerilor ruse din țările baltice sau în cazul rețelei de transport de energie din aceste țări, care este încă sincrionizată cu cea a Rusiei, nu a UE. Estonia este ”condamnată” să fie o poveste de succes, spre fericirea băncilor, guvernului, politicienilor, dar, iată, și a Rusiei.

    În timp ce în România se va rumega o dezbatere minoră din Parlamentul European, politica europeană va merge mai departe, fără întrebari legate de modul în care respectă Tratatul UE și ”valorile europene” țări precum Germania (care construiește un al doilea gazoduct împreună cu Rusia, in ciuda opoziției a peste zece state membre) sau Franța (care depășește constant pragul de deficit bugetar de 3% din PIB și datoria externă de 60% din PIB, dar care trebuie respectate cu sfințenie de țările avertizate de chiar președintele Franței), sau Danemarca (unde ministru Afacerilor a demisionat pentru că instituțiile regulatoare ale statului nu a reușit să împiedice spălarea miliardelor din Rusia), fără intrebari legate despre cum respectă valorile europene chiar Comisia Europeană (cea care fusese informată că industria auto germană încalcă normele de poluare însă s-a făcut că nu vede vreme de ani de zile).

    În timp ce în România va fi rumegată prestația Vioricăi Dăncilă în raport cu cea a Monicăi Macovei și va continua războiul româno-român, nimeni nu va observa că UE tinde să devină o uniune a rigidității doctrinare liberale de la care care sunt scutite însă statele ”to big to fail” sau cele care trebuie să fie ”success story” a integrării și țările ce funcționează pe principiul ”small is beautiful”.

    O asemenea abordare a UE este periculoasă, atât pentru proiectul european, cât și pentru țările membre. ”Nu voi merge atât de departe precum răposatul John McCain, care v-a numit, în Senatul SUA, «un neofascist în pat cu Putin»”, își începea Guy Verhofstadt un recent discurs ținut în PE referitor la Viktor Orban și Ungaria. Replica a venit în presa ungară. ”La 5 martie 1946, în discursul sau de la Fulton, SUA, Winston Churchill spunea: «De la Stettin, în Baltica, la Trieste, în Adriatica, o cortină de fier s-a lăsat peste continent. În spatele acestei linii se află toate capitalele vechilor state din Europa Centrală şi Răsăriteană. Varşovia, Berlin, Praga, Viena, Budapesta, Belgrad, Bucureşti şi Sofia». Cred că prin adoptarea în PE, la 12 septembie al raportului LIBE, o cortină de fier s-a lăsat din nou în mijlocul Europei. De această dată nu este o cortină politică și militară, ci un culturală. Și este pe aproape aceeași linie ca și prima. Dar este o mare diferență: atunci, țările central și est-europene se aflau de partea greșită. Acum au ales partea cea bună”, scria Magyar Idlok, un ziar proguvernamental. Pentru ca asemenea reacții să nu apară și în România depinde nu doar de profesionalism, bună credință, de combaterea populismului, nu doar de interceptări, protocoale secrete, autocenzură și santaje, ci depinde și de tratamentul egal aplicat la Bruxelles statelor membre al UE.

    Ce fac băncile dintr-o țară ”campioană” a integrării europene

    Scandalul spălării de bani în care este implicată filiala din Estonia a celei mai mari bănci din Danemarca, Danske Bank, începe să se extinda în toată Europa. Prin filiala din Estonia au intrat în circuitul spălării de bani circa 235 de miliarde de dolari (de zece ori PIB-ul Estoniei), sume provenind în mare parte din Rusia.

    Suma pare uriașă, însă, conform datelor obințute de Bloomberg de la banca centrală a Estoniei, ea nu reprezintă decât un sfert din banii provenind din alte țări care au intrat în băncile din Estonia în perioada 2008-2015, respectiv o mie de miliarde de dolari. Banca Națională a Estoniei a precizat însă că ar fi incorect ca întreagă această suma să fie suspectată că ar fi bani negri. Pe de altă parte, scrie Bloomberg, este greu de crezut că străinii și investitorii ar fi rulat prin mica țară baltică o sumă atât de mare strict în scopuri legitime.

    Nu doar Estonia a atras un asemenea flux uriaș de bani, ci și Letonia (2.800 de miliarde de dolari) și Cipru (3.400 de miliarde de dolari), state prin care banii din Rusia intră în sistemul bancar din UE. Cifrele au fost oferite de Banca Centrală Europeană. Privind la aceste sume prin prisma scandalului uriaș de la Danske Bank, este cazul să ne ridicăm întrebări serioase în privința studiilor Institutului pentru Guvernanță de la Basel (Elvetia), care oferă anual topuri ale celor mai sigure țări în legătură cu spălarea banilor. În topul de anul trecut, Estonia ocupa un onorant loc trei in lume, iar nu departe se aflau Danemarca și Letonia. Bloomberg mai scrie despre ”semne ale unor abuzuri extisnse în care bănci importante au închis în mod repetat ochii la fluxurile unor fonduri suspecte”. Este vorba despre Deutsche Bank, ING, și BNP Paris Bas, care au trebuit să plătească amenzi din această cauză.

    ”Ar fi naiv din partea noastră să fim surprinși că toate transferurile suspecte au mers doar pe filiera Danske”, spune Kilvar Kessler, șeful Autorității de Supreveghere Financiară din Estonia. Unul dintre experții citați de Bloomberg spune că avem de-a face cu o problemă extinsă în toată Europa. ”Am lucrat împotriva spălării banilor în țările baltice și nu am văzut nimic care să fie mai rău decât în alte părți”, spune expertul irlandez pentru Bloomberg.

    Potrivit lui Marc Galeotti, de la Institutul pentru Relații Internaționale din Praga, nu este vorba despre o vânătoare de vrăjitoare. ”Mai degrabă este vorba despre faptul că bancherilor, fie ca sunt din statele baltice sau din Londra, Delaware sau Frankfurt, beneficiile obținute închizând ochii la afacerile din umbră sunt mult mai mari decât riscurile pe care și le asumă astfel”.

    • @Ghitza, merci, am vazut cum se spala banii murdari de cei care ne dau lectii despre coruptie. Am vazut si cum Romania este discriminata, si condamn acest tratament al UE, de o ipocrizie fara margini. Dar unde si cit conteaza vocea mea si a ta?

      Singura cale este sa zici ca ei si sa faci ca tine, in anumite proportii. Adica, sa faci tot ce este posibil sa cresti economic (partea romaneasca), sa intri pe alte piete cu companiile tale pe care sa sti cum sa le sprijini, si sa iti fortifici statul, institutiile si administratia. Pentru ca mai tirziu sa poti da cu evantaiul spre Timmermans et Co.

  10. Știi care este adevărata miză a agendei neomarxiste la nivel mondial?

    Posted on 4 octombrie 2018

    Știi care este adevărata miză a agendei neomarxiste la nivel mondial?
    – Adevărata miză este controlul hranei (hrană trupească și hrana spirituală)!
    Știi care sunt cele 4 devize principale ale agendei neomarxiste (progresistă sau regresistă ?) ?
    – Cine controlează mâncarea, controlează și sufletul!
    – Cine controlează alimentele, controlează și gândirea!
    – Cine controlează hrana trupească, controlează și hrana spirituală!
    – Cine controlează stomacul, controlează și creierul și inima!

    Știi cine este dușmanul de moarte al agendei neomarxiste?
    – Este familia țărănească! (proprietară a pământul și transmițătoare a credinței din generație în generație)

    Iată și alte lucruri pe care nu le știi și care sunt pe lista neomarxiștilor din toată lumea:

    1. Știi că mâncarea din U.E. provine în proporție de peste 90 % din ferme familiale țărănești?

    2. Ești conștient de faptul că dacă agenda neomarxistă câștigă bătălia și în Europa, vor mai fi sacrificate în U.E. peste 15 milioane de ferme familiale țărănești (cca 50 de milioane de persoane-10 % din populația U.E. ce trebuie înlocuită evident cu mână de lucru imigrantă/refugiată)?

    3. Știai că principala miză financiară a fermei industriale în U.E. este să pună mâna pe sumele de investiții aferente fermelor familiale? Peste 300 de miliarde de euro în 7 ani de programare!

    4. Înțelegi acum de ce au fost destructurate economic și social în ultimii 11 ani, peste 3,4 milioane de ferme familiale țărănești din România (ce dețineau peste 99 % din pământ) dezrădăcinând peste 2 milioane de copii de țărani, buni de iobăgie modernă în fermele spaniole și italiene ?

    5. Știai că ferma familială țărănească (familie extinsă și economic) europeană medie are 7 persoane (Tată, Mamă, 3 copiii, Bunic, Bunică) ca să poată rămâne competitivă economic?

    6. Știai că dacă mâine dispare ferma familială din Europa mai există două forme de supraviețuire posibile ? – Import din sisteme industriale corporatiste de alimente chimizate și hormonizate sau Foametea (ca în Basarabia, Ucraina, Africa, etc…) ambele fenomene orchestrate de aceiași agendă marxistă și neomarxistă!

    7. Știi care este continentul care câștigă bătălia pentru controlul hranei/mâncării la nivel mondial dacă se distruge ferma familială europeană? Este America de sud, locul celor mai importante experiențe de inginerie socială și inginerie genetică biotehnologică (strâns legate una de alta)!

    8. Știi cine este adevăratul câștigător- speculant și acaparator de pământ (landgrabing) din ferme familiale țărănești la nivel mondial? Este ferma industrială corporatistă ce angajează de regulă imigranți/refugiați!

    9. Știi ce legătură există între agricultură și revoluția sexuală? Știai că în acest moment mare parte din alimentele animale (soia modificată genetic) provine din importuri din țări cu agricultură industrială corporatistă precum Brazilia (care a legalizat poliamorul, experimentat în special în ferme industriale izolate) ? Știai faptul că majoritatea legumelor consumate în Europa sunt produse în sisteme industriale din sudul Italiei și Spaniei în care se practică sclavia sexuală (Caporalatul-Troc de servicii sexuale și economice)?

    10. Știi ce legătură există între agenda neomarxistă și agricultura industrială corporatistă? Corporația agroindustrială (dușmanul de moarte al fermei familiale țărănești și implicit al suveranități alimentare a statelor naționale) este laboratorul perfect pentru experiențele de Inginerie (Inginerie socială, Inginerie culturală, Inginerie religioasă, Inginerie economică, Inginerie biotehnologică, Inginerie genetică, etc…): Unitățile sunt izolate, departe de privirea indiscretă a societății; Fermele/fabricile sun păzite mai abitir ca unitățile militare; Fermele/fabricile au nevoie de mână de lucru ieftină și incapabilă de organizare sindicală, iar imigranții/refugiații sunt soluția miracol; Unitățile au puterea economică de a corupe ușor oficiali guvernamentali; Unitățile oferă și cazare/masă pentru angajați, deci se experimentează filosofia din chibuțurile comuniste israeliene la scară macro; Multiculturalitatea angajaților asigură o înfrângere a rezistenței culturale față de patronat, precum și o mixare genetică curioasă în contextul creării omului nou neomarxist; Unitățile pot face experiențe de înlocuire a elementului natural din aliment cu elemente artificiale fără ca angajații să înțeleagă fenomenul, ei fiind și primii cobai ale noilor produse; Unitățile oferă și cadouri moderne otrăvite precum Scandalul Vacii Nebune, Scandalul Gripei Aviare, Scandalul Ouălor cu Fipronil, Scandalul Legumelor contaminare cu Escherichia; Scandalul Cărnii de cal, Scandalul Gripei Porcine, etc…

    Avram Fițiu, Secretar General al Federației Naționale de Agricultură Ecologică

    http://www.cunoastelumea.ro/stii-care-este-adevarata-miza-a-agendei-neomarxiste-la-nivel-mondial/

  11. NIȘTE CUCERNICI OPRIMAȚI LA MAXIMUM DE PUTEREA „… DICTATORIALĂ ȘI DISTRUCTIVĂ ”!

    Nimic, dar nimic n-aș fi scris despre Comunicatul Bisericii Evanghelice din 2 octombrie 2018 , în legătură cu „referendumul pentru familie”- așa cum este numit scrutinul de la sfârșitul săptămânii – dacă, dincolo de îndemnul la boicot, îmbrăcat într-o poleială cam lipicioasă de la zahariseala dinăuntru, nu mi-ar fi atras atenția niște fragmente din comunicat care numai cu biserica și cu evlavia nu aveau de-a face …

    Nu comentez exprimarea total defectuoasă în limba română, prin străveziul căreia răzbate neglijența unei traduceri de toată jena… nici spoiala de smerenie din introducerea „în problemă”… în schimb, „substanța” acestui text mi s-a părut cel puțin interesantă. Căci iată ce ne spun în comunicat, dând frâu liber unui scrâșnet din dinți ultrapolitizat, asezonat cu un mârâit aferent, prea-cucernicii Episcop Reinhart Guib și Episcop Vicar Dr. Daniel Zikeli, în numele B.E.C.A.R.:

    „Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată (…) Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a DISTRAGE ATENȚIA de la PROPRIA CORUPȚIE, VIOLARE A JUSTIȚIEI, A NEPOTISMULUI, OSTILITĂȚII FAȚĂ DE UE şi DEMOCRAȚIE .( oooo!!!… câtă pioșenie!!! n.n.) Face (corect , FAC, n.n.) abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină PENTRU A DISCREDITA ADVERSARII POLITICI. (!!!!, n.n.) ”

    Cum, cum? Ce? Ce fel de adversari politici discreditează referendumul? Eu cred că semnatarii comunicatului, necunoscând limba română decât aproximativ, au folosit greșit pluralul… căci aici se cerea un singular ferm, de necontestat: ADVERSARUL POLITIC !!! adică, în traducere, enoriașul lor de vază, de doi metri înălțime vara și doi-metri-cincizeci cu căciula-n cap în miezul iernii, recte Klaus Werner ! .

    Plină de interes, am continuat să descopăr la ce alte perversiuni ne supun Dragnea și ai lui… că despre DRAGNEA ȘI AI LUI, luați la pachet cu Biserica Ortodoxă este vorba, de fapt, în comunicatul ultra-evlavios al celor doi episcopi… dacă citim mai atent :

    „Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, DICTATORIALE, care nu sunt demne de o biserică. Pentru un asemenea scop biserica noastră ne este prea preţioasă. Curajul mărturisirii nu se găseşte de partea celor care sunt de partea majorităţii şi se lasă manipulaţi. Curajul mărturisirii este de găsit acolo, unde se afirmă: «aşa nu!» O biserică cu o coloană dreaptă, aceasta este B.E.C.A.R. !” (Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, n.n.) .

    Și, pentru că tot și-au luat avânt, cucernicii semnatari, mai trag o smetie majorității, după cum urmează:

    „Ca biserică cu limba de propovăduire germana suntem parte integrantă a minorităţii germane. (…) Noi suntem minoritarii, care suntem DEFĂIMAȚI şi în mod continuu, în special în activitatea educaţională, ÎMPIEDICAȚI şi COLPORTAȚI( !!! n.n.) de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare(…) Un referendum care este iniţiat de O PUTERE DICTATORIALĂ şi DISTRUCTIVĂ şi care ÎNCALCĂ VALORILE DEMOCRATICE şi de DEMNITATE UMANĂ CELE MAI ELEMENTARE , nu poate fi susţinută (corect : SUSȚINUT, n.n.) ”

    I-auzi…n-am știut că B.E.C.A.R e așa de asuprită… dar nici că are niște episcopi atât de nervoși. Sau, poate, scrâșnetul din măsele nu este, așa cum am crezut, o trăsătură exclusiv prezidențială! …

    … care președinte are și el niște opinii despre referendum:

    „Important e să avem grijă în ceea ce priveşte iniţiativele de modificare a Constituţiei pe tema familiei…A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău ( !!! n.n.). A fi tolerant înseamnă a accepta conştient că sunt alţii cu alte păreri, alte opinii( ia te uită! nu m-aș fi așteptat! n.n.) , dar nu contează ( chiar așa !!! n.n.) că suntem toţi români în cazul acesta (zău? și-n alte cazuri nu suntem? n.n.) , în societatea românească ( unde altundeva…n.n.) şi vreau să mergem mai departe( !!! n.n.) , asta înseamnă toleranţă… Am făcut acele afirmaţii ( adică: «este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative», n.n.) , cu foarte multă bună-credinţă şi le-aş repeta oricând. S-au găsit bineînţeles unii politicieni şmecheri( !!! n.n.) care imediat s-au căţărat pe mine ( oooo!!! asta mi-a plăcut, eu vizualizez ceea ce citesc, n.n.) şi au încercat să dovedească ce buni patrioţi şi români sunt ei şi că eu mă situez într-o poziţie stranie( !!! n.n.) . Nu cred că sunt într-o poziţie stranie şi nici românii nu au crezut asta( !!! n.n.) , altfel nu m-ar fi ales din capul locului ( parcă ei știau, din capul locului, ce aleg !!! n.n.) , dar cred că este foarte important să avem grijă cu astfel de iniţiative…” ( 16 noiembrie 2016, declarație la o întâlnire cu studenții de la Facultatea de Științe Politice)

    Am dat acest citat din Klaus Werner Iohannis nu numai pentru că „pică” pe temă ci și pentru că este exemplar în ceea ce privește exprimarea președintelui nostru și, de aceea, face parte dintre citatele mele preferate… De altfel, e cel pe care mi-l amintesc constant, ori de câte ori vreun pițiflender admirator de Klaus Werner ne explică pufnind, prin talk-show-uri , cât de „analfabetă” e doamna Dăncilă!


    • „A fi tolerant înseamnă a accepta conştient că sunt alţii cu alte păreri, alte opinii, dar nu contează așa !!! 5 că suntem toţi români în cazul acesta (zău? și-n alte cazuri nu suntem? n.n.) , în societatea românească şi vreau să mergem mai departe, asta înseamnă toleranţă…”
      Vorba cuiva : Klaus, raus !
      „Eu susţin familia tradiţională. Consider că dacă ai deviaţii şi dacă nu vrei să ţi le înfrânezi este dreptul tău, dar stai departe de mine şi nu îmi impune mie să consider acest lucru o normalitate !”, zice altcineva.

  12. Sistem “prezidenţial” de alertă: “Războiul lumilor” s-a mutat la Casa Albă. Marţienii atacă Statele Unite?

    Cu certitudine, nu asi fi scris aceste reflectii daca printre reactualizarile recente ale unor lecturi nu s-ar fi numarat romanele “Razboiul lumilor” (H.G. Wells, 1898) si “Ferma animalelor” (G. Orwell, 1945). Prima scriere mi-a reamintit de cel mai mare experiment de manipulare radiofonica (1938) asupra populatiei americane, prin provocarea unei psihoze printr-o alerta dramatizata la radio ca martienii “atacau” SUA. A doua, despre personajul Napoleon, porcul ajuns lider al animalelor, care isi ascundea dictatura prin teatralizarea “grijii” sale pentru “binele” supusilor. Alegoria se referea la comunisti, care erau comparati cu porcii. Cred ca daca si-ar rescrie romanul in vremurile postcomuniste si neoliberale, Orwell n-ar ezita sa-i compare pe capitalisti cu porcii mistreti.

    Stirea care mi-a parvenit despre testarea de catre SUA a sistemului “prezidential” de alerta a picat exact in contextul de memorie pe care l-am descris. Punerea lor in conexiune a fost inevitabila. Atentia mi-a fost atrasa de utilizarea fortata, atribuita sau autoatribuita, a cuvantului “prezidential”. De ce “prezidential”, m-am intrebat, cand este mai mult decat evident ca este vorba despre un sistem national de alerta, pus la punct si testat de catre oameni de stiinta, institutii de telefonie mobila, de securitate nationala, de fizica pamantului, de fizica cerului etc. In fapt, noaptea si presedintele republicii doarme, doar institutiile vegheaza. Am aflat repede raspunsul. O data cu plecarea din functia prezidentiala a fostului presedinte afroamerican Barack Obama, nu au parasit Casa Alba si cele doua obsesii ale sale, referitoare la “presedintele-comandant” si “leadershipul mondial”.

    Mi-a fost limpede ca aceiasi oameni manipulatori se afla si in preajma presedintelui Donald Trump, caruia incearca sa-i puna in contul de imagine o perceptie publica cat mai gonflata despre persoana acestuia, privind grija netarmurita a liderului suprem fata de cetatenii americani. Faptului ca sistemului de avertizare a populatiei din tara noastra, in situatii de urgenta, nu i s-a spus “prezidential” si nu a urmarit sa-i creasca presedintelui Klaus Iohannis statura de imagine politica, ci a fost botezat “RO-ALERT”, un nume mai apropiat de realitatea a ceea ce este, arata ca a fost invatata lectia de a nu pune totul pe cartea unui singur om, chiar daca acesta este “fuhrer”. Un om este doar un om, cu slabiciuni si o parte nevazuta, precum cea a Lunii. Daca este si lider politic, exista si riscul ca acesta sa se “joace” cu falsele alerte, cand este in criza de imagine. Nu e o fictiune,“Razboiul lumilor” este un precedent deja rodat. Daca presedintele Klaus Iohannis ar fi avut in mana o asemenea jucarie “prezidentiala”, ma gandesc ca, in criza grava de imagine in care se afla, ar fi fost foarte tentant sa si-o salveze cu o alerta “grijulie”, dar falsa, privind un pericol imaginar, din vecinatatea geopolitica, inlocuind doar cuvantul “martieni” cu unul de pamanteni.

  13. Nu sunt slujitori ai lui Hristos: Cugete necreștine în haine preoțești? Liderii “evanghelici” augustani vor pângări lăcașurile sfinte cu desfranații lui Azazel?

    Unele evenimente sociale sunt precum furtunile naturale. Scot la suprafata multa murdarie, pe care inainte nimeni nu ar fi banuit-o. Protestele violente din 10 august si referendumul pentru familie sunt doua astfel de evenimente, care au rascolit societatea romaneasca.

    In mod total surprinzator, in mugetele potrivnicilor impotriva normalitatii familiei si casatoriei dintre un barbat si o femeie se distinge si unul al unei culte/secte crestine. Lideri ai Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana din Romania (BECAR) s-au declarat impotriva referendumului.

    Nu este in intentia mea sa redescriu cum a aparut si a fost propagat luteranismul in mijlocul populatiei catolice germane. Nici despre istoria si raspandirea printre sasii din Transilvania, in secolul al XVI-lea, a ramificatiei sale augustane, confesiune scrisa de colegul lui Martin Luther, Philip Melanchthon.

    Doresc in schimb sa-mi exprim protestul ferm de crestin fata de liderii cultului evanghelic augustan (luteran) care au adoptat o pozitie dizidenta fata de crestinism, prin pozitionarea potrivnica, cu substrat politic, fata de invataturile crestine, care resping sodomia si preacurvia dintre persoanele de acelasi sex.
    Liderii “evanghelici” (care, adica, respecta Evangheliile) se comporta mai degraba asemenea unui ONG din reteaua portavocelor unor interese politice si geopolitice, decat ai unei biserici crestine. Doar hainele par sa le fie preotesti, nu si cugetele.

    Cel putin catre o asemenea versiune conduce decizia BECAR de impotrivire fata de bazele traditionale, heterosexuale ale familiei si casatoriei. Nu de masa drept-credinciosilor este vorba, ci de lideri care o pot duce in inselaciune si eroare. Pentru corectarea unor astfel de hotarari anticrestine ar fi necesare noi teze, post-luteraniste, pentru intoarcerea la dreapta credinta.

    Doar Azazel, demonul desertului biblic, facea o lucrare primejdioasa, de stricaciune a oamenilor si obiceiurilor care le-au fost date de Dumnezeu. Din acest motiv, Yahweh i-a poruncit ingerului Rafael sa-l incateneze pe Azazel si sa-l arunce iin bezna vesnica.

  14. Suntem de acord cu totii ca asistam la o scandaloasa campanie anti-rusa , isterica si mincinoasa .
    Ca rusofobia este intretinuta de rau-intentionati si ca Rusia lui Putin are o atitudine cat se poate de corecta si responsabila in relatiile dintre state .
    Prieteni ai Rusiei si oameni de bine , gazduiti cu omenie pe blog , o repeta regulat .
    Armata rusa in Transnistria nu este de fapt armata rusa , sunt ” casti albe ” , in Crimeea Rusia nu a agresat pe nimeni , in Donbass statul ucrainean este atacat nu de armata rusa ci de ” tractoristi ” si ” soferi de autobuz ” localnici , asa cum spunea dl Putin , interferentele inadmisibile pe Internet in campaniile electorale americane si franceza sunt calomnii samd samd samd .
    Skripal , calificat de dl Putin ieri ca ” gunoi ” s-a imbolnavit singur sau au pus englezoii Novotchok pe usa lui .
    Sa vedem pana unde merge ticalosia si reaua credinta occidentala , ca ne crucim .
    In aprilie anul acesta 4 cetateni rusi sunt surprinsi intr-un vehicul stationat in parcarea unui hotel de langa Agentia pentru interzicerea armelor chimice de la Haga . In vehicul sunt echipamente electronice capabile sa capteze comunicatiile Internet ale Agentiei prin interferarea cu reteaua WI-FI a Agentiei si un calculator conectat in retea cu Elvetia , Brazilia si Malaezia ( avionul spulberat deasupra Donbassului in 2015 era din Malaezia ) .Si o factura de taxi moscovita de la sediul GRU Moscova la aeroportul Moscova .
    Cei 4 eroi ai Rusiei , agenti GRU , se numesc Alexei Morenet , Evgheni Serebriakov , Oleg Sotnikov si Alexei Minin – au fost toti expulzati .

  15. Libertatea nu inseamna libertinaj ! Lumina nu e complementara intunericului,
    sanatatea nu e complementara la boala, Dumnezeu este creatorul cerului si al pamantului si acest adevar nu poate fi rasturnat. Vedem si nu ne vine sa credem cat de mult este urata normalitatatea de cei „diferiti”, vedem cum o minoritate incearca sa impuna majoritatii o noua gandire, un sistem de valori inversat. Sa nu ne rusinam cu credinta noastra in Dumnezeu, sa nu uitam ca inaintasii nostri au preferat sa moara decat sa se lepede de credinta ortodoxa. Votez DA la referendum !

  16. Vous et Tu, Charles Aznavour.

    Vous êtes, chère grande artiste
    La plus charmante des amis
    Et l’hôtesse la plus exquise
    Que n’ait jamais connu Paris.
    Ches vous c’est toujours table ouverte,
    On y cotoie le monde entier,
    Des diplomates et des poètes,
    Mais, les mondanités passées,
    Libérée de ton enveloppe,
    Tu deviens dans l’intimité
    La plus formidable salope
    Qu’une mère n’ait enfantée.

    Je sais que vous, je sais que tu,
    Vous que j’admire, toi qui m’attire,
    Je sais que vous, je sais que tu
    Es respectable, mais sans vertu.

    Nul ne sait que l’on est complices,
    Nos rapports semblent anodins,
    Jamais vos yeux ne vous trahissent
    S’ils croisent un instant les miens.
    A l’heure ou votre epoux, en scène,
    Joue du Musset subventionné,
    Vous montez jusqu’à mon septième
    Ciel et enfer de nos pêchés,
    Et sur mon lit, nue et offerte,
    Délaissant tes airs de statue,
    Tu te révèles plus experte
    Qu’une sirene de la rue.

    Je sais que…

    Sur vos coussins de velour tendre,
    Sous l’or qui orne vos salons,
    Vos amis viennent vous entendre
    Prêcher pour la révolution.
    Le cou chargé de pierres fines
    Payées par l’or de vos contrats,
    Vous jouez de façon divine
    Le rôle de Passionaria
    Prête à tout brûler sur la terre.
    Mais la nuit, quand tu viens me voir,
    C’est toi qu’as le feu aux artères,
    Aux artères et puis…autre part.

    Je sais que…

    Le verre en cristal de Bohème
    Donne au vin rouge un autre goût,
    Quand au caviar, c’est sans problème,
    Puisqu’il vient tout droit de Bakou.
    Vous savez de façon subtile
    Manger à tous les râteliers,
    Faut des appuis, c’est très utile,
    Et des amis de tous côtés.
    Vous de gauche? allons! ça m’épate
    Quand j’ai le sentiment, ma chère,
    Que tu n’es pas si mal à droite/maladroite
    Quand tu veux t’envoyer en l’air.

    Je sais que…

  17. Președintele Donald Trump a lansat vineri acuzații devastatoare la adresa lui George Soros despre care spune că finanțează protestatarii sunt împotriva candidatului său la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh.

    Reamintim că Brett Kavanaugh este acuzat de agresiune sexuală.

    „Manifestanții care urlă în ascensor sunt profesioniști care au fost plătiți pentru a oferi senatorilor o imagine proastă”, este mesajul transmis pe Twitter de către președintele american, înainte de votul din Senat.

    „Priviți toate pancartele identice făcute de profesioniști. Plăți de Soros și de alții”, a spus Trump, fără a oferi dovezi concrete în sprijinul acestor acuzații.

    Acuzațiile vin în contextul în care premierul ungar Viktor Orban a denunțat în mod regulat invazia migranților din Europa, acuzându-l pe Soros că vrea să inunde Europa cu imigranți, prin intermediul ONG-urilor pe care le finanțează.”

  18. @Amalia spune: OCTOMBRIE 4, 2018 LA 7:41 PM
    Dacă chiar vrei acuratețe vezi dexonline:
    ÎNVÎRTOȘÁ, învîrtoșez, vb. I. 1. Refl. A se face vîrtos, tare; a se întări, a se îngroșa, a se solidifica. Peste zi începuse un vînt rece și noroiul se învîrtoșa, strîngîndu-se de frig. GHICA, S. A. 96. 2. Tranz. (Învechit și popular, cu privire la persoane) A face puternic, rezistent, voinic. Apa… mă învîrtoșa ea mai mult decît orice doctorie. GORJAN, H. II 8. 3. Refl. Fig. A deveni neîndurat; a se împietri. Cum sînteți voi toate… vorbi ea încetișor. Cum v-ați învîrtoșat, cum v-ați înlemnit. CONTEMPORANUL, IV 88. – Variantă: învîrtoșí (PISCUPESCU, O. 5) vb. IV.

    • Asta-i ca-n bancul ăla: ce-o-ntreb eu și ce-mi răspunde ea…
      CONJUNCTIVUL, domnule, CONJUNCTIVUL e să nu se învârtoșească, nu să nu se învârtoșeze, după modelul să nu se învârtească, nu să nu se învârte. Nu vorbeam despre sensul cuvântului.
      Am vrut să fac o glumă, dar se pare că nu mi-a ieșit. Câteodată e de vină emițătorul, câteodată – receptorul, altă dată – și emițătorul, și receptorul.

      • De fapt atenționarea ce mi-ați făcut era că ar fi vorba de un verb de conjugarea a IV-a. Răspunsul meu nu se referea numai strict la sensul cuvântului ci și la varianta de bază – conjugarea I-a. Adică chiar am vrut acuratețe și nimic altceva!

    • @ serbanfl
      Aoleu! AȘA e. Scuze! Scuze! Scuze! eu mă țineam că e de conjugarea a IV-a, dar aveți dreptate, e de conjugarea I. Într-un singur dicționar e menționată și varianta a se învârtoși. E bine cum ați scris dv, scuze! am să fiu mai atentă.

  19. Razboiul romano-roman a devenit tridimensional: nu era suficient ca romanii se maninca intre ei in tara, azi trebuie sa ne luptam si cu romanii din diaspora. Eventual, dupa ce ii tragem in tzeapa pe homosexuali, sa punem de un Referendum si pentru a le interzice nenorocotilor de diasporeni sa voteze. Oricum ei nu mai sunt 100% romani, ne asigura rusofilul Zev. Si culmea, are dreptate, dar nu in mod pervers, asa cum afirma el! Adica da, suntem mai mult decit romani, vedem lucrurile din mult mai multe unghiuri si evident, nu vrem o Romanie izolationista si intoleranta! Nu vreau sa vorbes in numele diasporei, dar asa vad eu: noi suntem si pro-Romania, dar suntem si pro-tara unde traim, si deci, implicit dorim relatii bune intre tara de origine si cea de adoptie, chiar si atunci cind „valorile” sunt contestate.

    Nu e de ajuns ca au trebuit sa plece din tara 3-4-5 milioane de oameni, de bine ce le-a asigurat Romania sub diverse conduceri. Oameni care si-au lasat copii in urma, oameni disperati, femei traficate, barbati care lucreaza la gri, doar sa faca un ban pentru ca in Romania li s-a spus, de la Basescu incoace: „Plecati, nu avem joburi peentru voi!”. Diasporeni care trimit in tara sute de milioane, Nu, astia sunt niste nenorociti ne spun chiar citiva mancurti pe blog aici.

    Mai mult, Ocidentul pute, e in putrefatctie, ne spune chiar intelectualul @fragmentarium. Nu mai sunt idei in Vest, Occidentul trebuie musai sa-i arate lui @fragmentarium ca vine cu ceva teorii noi, altfel, mai bine sa ne vindem rusilor, care sunt plini de idei noi, revolutionare si care vor aduce prosperitate maxima Moscovei. Dau pe dinafara rusii despre cum trebuie schimbata lumea in bine. Sa dam citeva cizme in fund basarabenilor, ucraeninilor si georgienilor. Iata o idee geniala a rusilor! Si sa vindem rachete S400 turcilor si indienilor, ca sa ii scoatem din NATO, pentru ca lumea sub rusi va fi plina de catzei cu blinciki in coada.

      • @Serbanfl, e foarte bine daca Guvernul chiama romanii inapot acasa. Vorbeste de medici. Problema emigratiei medicilor in tari care poatesc mai bine au au multe tari, dar stiu ca in Romania unii se reintorc.

        Mai intai trebuie sa stabilim ce inseamna sa te reintorci in tara. Cred ca cel mai potrivit raspuns este ca cetatenaul roman cu resedinta in strainatate sa se repatrieze, in sensul strict de a isi restabili resedinta in Romania, cu tot ce decurge de aici: inapoierea Buletinului de Identitate si a Livretului militar, si ploata taxelor pe venit si proprietate in Romania.

        O alta componenta importanta mai ales la virsta a treia care ar atrage sau nu pe romanii din strainatate este cum se va rezolva chestiunes serviciilor de sanatate. Chestiunea e importanta pentru pensionarii care au o pensie din strainatate, si nu au pensie in Romania. Asta inseamna ca pe parcursul vietii lor active au participat la un program de sanatate in alta tara, unde au platit regulat la bugetul statului respectiv.

        De exemplu, in Canada, toti contribuim la plata serviciilor publice de sanatate: OHIP (Ontario Health Insurance Plan). Daca un cetatean canadian ce beneficiaza de OHIP sta mai mult de un numar de zile in strainatate pierde OHIP. Evident, cei care ne-am intoarce am avea nevoie de serviciid e sanatate in Romania, deci, daca ne-am intoarce definitiv in tara, fie trebuie sa apelam la asigurarile private de sanatate sau sa avem un mijloc de a intra sub planul public.

        Realist vorbind, majoritatea celor ce au imigrat in Canada au ramas si vor sa ramina aici cel puti pina la pensionare, pentru ca sunt cetateni canadieni si sunt legati de joburile de aici, de plata caselor, si, mult mai important, de copiii care s-au integrat in societatea canadiana, si pentru care Romania este doar o destinatie turistica favorita, pentru vizitele la bunici, la tara, etc. Deci pe acestia nu ai cum sa ii convingi sa se intoarca in Romania pina la pensie. Acestia, din care ma numar, vin odata pe an in tara in vizita la parinti si bunici, frati, surori ramase in tara.

        Reintorcerea celor plecati e probabil mai simpla pentru lucratorii temporari care au plecat in state UE, si aici ar trebui sa aflam daca salariile au crescut, si nu doar pentru medici.

  20. De ce atâta înverșunare înaintea referendumului? E simplu: unii vor vota DA, alții – NU. La sfârșit se vor număra voturile și vor avea câștig de cauză unii sau ceilalți.
    N-are niciun rost ca o tabără să o califice pe cealaltă în fel și chip. Oricum n-o să-i schimbe părerea, așa că, oameni buni, români, aveți trei posibilități:
    1. Votați DA.
    2. Votați NU.
    3. Nu votați.
    La revedere!

  21. Sambata a batut vantul prin sectiile de votare pentru referendumul care protejeaza familia ca si concept traditional.

    Aproape nimeni (la 5% prezenta) nu pare sa fie interesat de asa zisa familie traditionala , ba si mai mult decat atat nici macar nu s-au prezentat pentru a vota ,ignorand complet poate cel mai reprezentativ instrument intr-o democratie.Nici macar cei 3 milioane care l-au invocat nu s-au prezentat :).

    Lipsa prezentei mai confirma ceva foarte important , desprinderea romanilor de biserica si traditie , astfel ei sunt in sfarsit pregatiti pentru noul pas intru modernizare sociala asa cum se intampla in Canada spre exemplu.

    In sfarsit in Romania se pot aplica politici de tip libertarian.
    Preotii au avut o influenta foarte scazuta in randurile cetatenilor in ciuda implicarii in campania de informare si temerile LGBT par sa fi fost nejustificate.

    Educatia sexuala in scoli va putea incepe din clasa a doua in mod serios si va arata elevului ca sexul nu mai poate fi folosit ca si element de identificare , de sortare , devine comutativ si ca LGBT este o alternativa viabila ca si concept.

    Neatingerea cvorumului de 30% sau o majoritate a voturilor de NU (indiferent de cvorum) trebuie sa genereze imediat niste consecinte :

    1.Oprirea finanatarilor statului catre biserici ,culte si organizatii religioase , fie ele pentru obiective fizice gen lacase de cult , catedrale , fie pentru plata salarii , ajutoare ,etc.

    2.Introducerea imediata incepand cu anul scolar urmator a cursurilor de educatie sexuala obligatorii de tip liberatarian si eliminarea materiei Religie din programa

    3.Corectarea imediata a Codului Civil si permiterea oricarui tip de casatorie indiferent de sex pastrandu-se (inca) varsta legala si bineinteles acceptarea infierii/adoptarii de catre cuplurile multisexuale de oriunde a oricarui copil din Romania.

    4.Introducerea obligativitatii prin lege pentru preoti , cu sanctiuni in caz de nerespectare , pentru oficierea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

    5.Incetarea de catre stat a oricarui program care urmareste politici de sustinere a natalitatii.

    Toate aceste modificari sa fie operate imediat in saptamana ce urmeaza confirmarii rezultatelor pentru ca sunt o consecinta serioasa a votului exprimat.

    Romanul trebuie sa se obisnuiasca sa ia parte la viata cetatii si trebuie sa mai inteleaga ca pentru lipsa de expresie in calitate de cetatean exista si urmari imediate , iar acestea nu-i vor deranja pentru ca oricum plimba in aceste zile frumoase calde , doar carucioare si nu copii.

  22. E usor sa condamnam,sa criticam ,sa ne plangem…dar nu incercam niciodata sa vedem partea plina a paharului…suntem cum suntem hai sa devenim mai buni.Sa nu uitam oameni de valoare din politica stau in umbra sau dispar si pana la urma tot globalismul e un buisness in care unii castiga alti pierd sau unii castiga mai mult si uni mai putin.Sa fim realisti cati oameni politici actuali se ridica la nivelul lui Adrian Nastase,Ion Tiriac a incercat sa schimbe ceva si sa imbunatateasca sistemul sportiv,Adrian Nastase a respectat angajamentul luat fata de Ion Tiriac livrand la timp bazele sportive,desigur acum ..ve-ti spune dar au fost construite haotic…dar aici nu e el de vina pt ca are subordonati si acestia au demonstrat neprofesionalismul,un sistem in crae sistemul public trebuie automatizat in totalitae..de ce ..coruptia scade ..dar vrem ca natiune…nuuuu pt ca ne complacem si asta e natura noastra,omeni cu educatie au demnitate nationala si sunt patrioti dar nu ies in public sa se manifeste….ci demonstreaza prin faptele lor ..incet dar sigur.Presa cu Mircea Badea si multi alti ca el ..nu fac decat sa fie niste catelusi..care gudura din codita la ordinele sefului.Nesimtirea nu are limite in clasa politica in acest moment.

  23. Afara este insorit si caldut , o zi de duminica , referendumul pentru (re)definirea familiei e in plina desfasurare.
    Discutii intr-un autobuz de mall (transport gratis cum ii place romanului) , intr-un oras.
    Soferul autobuzului e nervos nevoie mare din cauza traficului pentru ca niste neorociti repara un pod , undeva la iesirea din metropola.

    Autobuzul opreste intr-un cartier modern , finalizat in 88′ , pentru a colecta oameni frumosi si tineri , fete tinere , rujate , cu ochii cat cepele , urca repede , ranjind la telefoane.Un treningurist tuns scurt , la vreo 40 de ani , urca alene si saluta morocanos soferul.
    -Salut Misule!
    Soferul incantat:
    -Ce mai faci omule , credeam ca azi nu mergi cu mine la mol?
    -Am intarziat nitel , oricum n-aveam ce sa fac azi acasa

    Liniste pentru cateva minute , injuraturi marunte ii apar de sub mustata la fiecare autoturism care face giumbuslucuri in trafic.
    -Ti-ai ‘reacu de prosti!

    Vine o alta intrebare dinspre sofer catre maller:
    -Fusesi la vot ?

    Treninguristul putin crispat , raspunde:
    -Nu merg io la d-astea !

    Tacere.Soferul dupa o alta pauza deschide din nou discutia :
    -Uite , era sa mi se sparga telefonu , ete ce crapaturi
    Scoase un telefon cu ecran mare ce avea un coltz al ecranului putin fisurat

    Molarul treningurist:
    -Pai si ce s-a spart , folia sau ecranul , ca poate e folia ?
    Soferul:
    -Da-l ‘reacu , vad io ce-i fac.

    Tacere.
    Autobuzul opreste la o intersectie la semafor , exact la secunda 0 si zice catre treningurist :
    -Puteam sa trec , da-l dreacu da’ imi era ca venea vreunu din lateral.

    Cam la o suta de metri o biserica simpatica , inghesuita intre niste cladiri „comuniste” , oameni multi.
    Rabla se urneste din nou , iar molarul treningurist deseneaza cu gesturi largi o cruce crestin-ortodocsa.

    La mall plin , probabil ceva show , oamenii gesticuleaza relaxat la intrare peste niste ecrane luminoase de telefon , cu tigaretele la vedere , e timpul pentru dat un nou like.Indivizi tatuati vizibil , cu tricouri mulate peste muschi bine lucrati , cu tzeste tunse scurt , freaca menta in parcare langa niste bemeveuri si se rad galagios , ascultand solisti cu nume de aliment.In parcuri apropiate oamenii plimba relaxati caini si carucioare cu copii , dupa blocuri alti oameni , multi , relaxati care se rad de postarile de pe feisbuce.

    Asadar noile biserici sunt mallurile , iar bibliile sunt telefoanele cu feisbuk.Omul de tip modern prefera sa arunce cu banii intr-un mall , intr-o masura mai mare , decat sa mearga la o biserica , asta pare sa fie o certitudine.Votul nu-l intereseaza decat daca e despre ura , omul vrea sa simta satisfactia infrangerii insului enervant.Masina straina , si nu conceptele traditionale , ce se adreseaza sufletului , ii intereseaza pe ceilalti 80% .Indivizii care se inghesuie la mall merg acolo pentru distractie , la tigari speciale , la schimbat bani , la agatat , la cumparat genti si tricouri.

    Biserica nu ofera distractie , iar preotii au incetat a se mai adresa sufletului , banii au devenit pentru unii singurul scop.

    Cu creierul spalat , robotul a castigat si va mai castiga.

Lasă un răspuns