Civilizatia spectacolului (I)

Intr-un volum de eseuri, intitulat „Civilizatia spectacolului”, Mario Vargas Llosa, celebrul scriitor peruan, detinator al Premiului Nobel pentru literatura, analizeaza schimbarile din ultimile decenii din zona culturii, ajungand la concluzia ca, in prezent, cultura inseamna, in primul rand, divertisment, distractie. Elementele ei determinante nu mai sunt pictura, sculptura, muzica, filozofia, stiintele umaniste ci filmele, serialele tv, emisiunile de televiziune, jocurile video, benzile desenate, concertele rock, pop sau rap, videoclipurile. Aceasta cultura mainstream, cultura a marelui public, „a smuls viata culturala din mainile minoritatii care o monopoliza in trecut si a pus-o la indemana tuturor”. Pentru noua cultura, esentiale sunt insa productia industriala masiva si succesul comercial. In acest fel, dispare diferenta dintre pret si valoare, pretul absorbind si anuland valoarea.

Ce reprezinta, in aceste conditii, civilizatia spectacolului? „Civilizatia unei lumi in care primul loc pe scara valorilor il ocupa divertismentul si in care a te distra, a scapa de plictiseala, e pasiunea generala”. Democratizarea culturii, laudabila altfel, a avut ca efect vulgarizarea produselor culturale, o viata culturala mediocra, bazata pe extravaganta si promovata prin publicitate agresiva. Astfel, apar zone noi „de cultura” – bucataria sau moda, in care „chefi” sau designeri de moda devin adevaratele vedete. „Aragazul, cuptorul, podiumul de moda sunt amestecate cu cartile, concertele iar marii fotbalisti si vedetele de televiziune exercita asupra obiceiurilor influenta pe care, altadata, o exercitau profesorii sau teologii”.

51 de gânduri despre “Civilizatia spectacolului (I)

  1. Cea mai mare bancă daneză a spălat, prin mica dar foarte profitabila sa filială din Estonia, circa 200 de miliarde de euro, în perioada 2007-2015.

    Scandalul Danske Bank demonstrează cât de permisiv a rămas sistemul bancar european față de banii murdari din Rusia, bani care finanțează și războiul informațional rus atât de temut acum în UE, dar despre care analizele ONG-urilor și biriocraților europeni spun că veriga slabă sunt statele central și est-europene, nicidecum cele vestice.

    Însă acest scandal mai comportă un aspect important. Estonia (poarta de intrare a banilor murdari în ”mașina de spălat” europeana), Letonia (cu afaceri similare bine documentate) și Lituania sunt considerate marile povești de succes ale integrării europene a statelor foste comuniste, la polul opus României. Sunt state al căror sistem bancar putred servește intereselor de sute de miliarde de euro ale oligarhilor ruși, dar care sunt foarte vocale când vine vorba de susținerea luptei anricorupție în Romania, spre exemplu. Aceeași poziție o are și Danemarca (statul cel mai afectat de afacerea Danske Bank), care s-a opus inclusiv intrării României în acordul Schengen, plecând de la criterii politice, câtă vreme criteriile tehnice, singurele cerute de acord, erau îndeplinite.

    https://www.cotidianul.ro/megascandal-in-ue-si-un-pact-faustic-cu-rusia/

    • OK, ne-ai demascat. Si eu si colegul Fragmentarium suntem platiti pentru a promova ,,războiul informațional rus atât de temut acum în UE”. (Z)

      …Te-ai focusat pe ideea de coruptie, dar nu despre asta este vorba. Eu tot am cautat dovezi ale teribilului razboi informational, dar nu am dat decat peste stiri care acuza furibund Rusia. Daca tu ai alte surse de informatii decat televiziunile si Internetul, spune-mi si mie, sa nu mor prost. (Z)

  2. Amalia spune:
    SEPTEMBRIE 29, 2018 LA 8:15 AM
    Dom Popescu, vă răspund, cu ocazia asta, și la răspunsul dv la comentariul meu asupra referendumului: legea de revizuire a Constituției, care va fi supusă referendumului se referă la CĂSĂTORIE.

    Doamna Amalia..nu va suparati, dar nu ati inteles foarte bine esentialul acestui eveniment, sensul lui adevarat.
    La Referendum NU este vorba DOAR despre casatorie. NU casatoria este obiectivul principal al promotorilor modificarii constitutionale. Daca ar fi asa, nu vad de ce ne-am impotrivi casatoriei intre persoane de acelasi sex, daca acestea decid astfel in virtutea liberului arbitru.
    Iata argumentele:
    In actuala Constitutie, exista urmatoarea formulare:

    Art. 48 – Familia
    (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
    (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
    (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

    DECI, doamna Amalia: ESTE VORBA DESPRE DEFINITIA FAMILIEI, CA CELULA DE BAZA A SOCIETATII, CEA CARE PRIN ,,DIVIZIUNE” PERMITE EVOLUTIA NATURALA SI ECHILIBRATA A SPECIEI OMENESTI, IN DEPLIN ACORD CU GENETICA SI BIOLOGIA FIINTEI UMANE.

    Din aceasta perspectiva, nu casatoria in sine este miza ci cum mentinem un cadru optim pentru ca sotii sa asigure ,,creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, acestia din urma (copiii) avand dreptul fundamental la un TATA si la o MAMA. Este in joc starea pishica a omului, care tinde sa fie grav perturbata de vria valorica in care se afla Vestul decadent in aceste timpuri tulburi. Psihicul uman se cristalizeaza in copilarie, deci este foarte important sa decidem in sens mai larg, nu doar in functie de impulsul sexual efemer. Nu cred ca vreti sa vedeti prin baile publice femei cu barba, sau fosti barbati efeminati, in urma unor tratamente si experimente genetice iresponsabile. Nu cred ca v-ar placea sa vedeti pisoare si utilizatori cu sani si plete feminine dar cu perechi de…. in toaletele pentru femei.
    La urma urmei, omul isi poate elibera excesul de energie sexuala si prin lucru manual, deci nu despre asta este vorba. (Z)

  3. PS
    In concluzie, doamna Amalia: MERGETI LA VOT. Acest Referendum este cel mai important organizat vreodata in Romania. De rezultat depinde cum vrem sa arate viitorul acestei natii.

  4. pupaza din tei spune:
    SEPTEMBRIE 28, 2018 LA 4:06 PM

    Comiti eroare dupa eroare, datorita urii oarbe , cea care inhiba discernamantul.
    Chiar si occidentalii afirma: Avioanele rusesti au evoluat in spatiul INTERNATIONAL, IN APROPIEREA zonelor de exclusivitate NATO. Totul este demagogie de tip razboi rece pentru consumatorii pe nemestecate de stiri false de care abunda presa occidentala.
    In realitate, armatele NATO si Rusiei comunica permanent intre ele, vezi si situatia din Siria, pentru a evita fie si cel mai mic incident.
    In spatiul international, abundent militarizat de toata lumea (inclusiv cel de deasupra Marii Negre) este si normal sa se intalneasca avioane rusesti cu aparate apartinand statelor NATO. Pur si simplu oriunde pe planeta dai de nave si avioane militare apartinand dverselor tari si/sau blocuri militare, care se calca intre ele pe bataturi, de abia mai au loc avioanele si navele civile.
    Ba chiar imi amintesc ca un pilot rus a intors avionul deasupra unui coleg american, in Marea Neagra, cam la vreo doi metri distanta. Ambii si-au facut reciproc poze si au plecat mai departe amuzati…dar presa de BREAKING NEWS…moaama ce era sa se intample: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL !
    Ar fi de ras, daca nu ar fi de plans constatand efectele devastatoare si aproape ireversibile ale manipulartii asupra creierelor infierbantate. (Z)
    ps
    Si, la urma urmei, Marea Baltica este mare riverana a Rusiei, nu a SUA. Eu nu am auzit ca avioanele rusesti sa survoleze Golful Mexic. Poate submarinele nucleare, asta ar fi posibil. (Z)
    Sa multumim divinitatii ca inca exista un echilibru de forte care se respecta intre ele (asa cum au facut-o de la al doilea razboi mondial incoace, ca altfel..am rupe-o in fericire. Unipolarismul ar duce cu siguranta la razboi.

  5. Ioda spune:
    SEPTEMBRIE 28, 2018 LA 11:13 PM

    Colegul Ioda ne spune cu o siguranta de sine fara echivoc, ca cei care se opun imigrarii sunt prin definitie extremisti de dreapta si implicit nazisti.
    Bine, daca este asa, eu propun cetatenilor toleranti la migratie sa accepte urmatoarea lege:
    Cei care detin spatiu excedentar in locuintele personale (definit ca atare, prin lege, in raport cu numarul membrilor familiei), sa fie obligati sa-l puna la dispozitie migrantilor care nu au unde locui, pe termen nedefinit. Ma rog, cu facilitatea oferita de stat (evident tot din banii publici ai nativilor fraieri care muncesc) ca sa le fie subventionata chiria.
    Asa ca, domnule Ioda, pregateste camera (sau camerele). S-ar putea ca peste vreo 9 luni cuplul de migranti sa-ti aduca si ganguritul unor tripleti. O adevarata fericire, intr-o casa plina de viata. (Z)

    • ps
      Adevarul este (dupa parerea mea) ca, DE REGULA, oamenii trebuie sa ramana in tarile lor de bastina, unde au trait sute de ani comunitati cu specificitatile lor cirstalizate in timp. De ce trebuie sa definim diversitatea ca pe un amalgam de cetateni fara frontiere,dezradacinati si adunati la gramada intr-un Turn Babel cu potential de fragilizare in timp ? Sa tinem cont ca teritoriul unei tari nu se dilata precum guma de mestecat, deci exista o limita. Nu e mai firesc sa ajutam tarile sarace sa poata asigura un nivel decent de viata cetatenilor lor, LA EI ACASA , in loc sa-i imprastiem in cele patru zari prin incercari de destabilizare, sanctiuni unilaterale, razboaie directe si/sau indirecte?
      Nu e frumos sa mergi ca turist in diverse locuri unde traditiile se conserva, pentu a te bucura de ADEVARATA diversitate, cea asociata unor culturi cu origini pierdute in negura timpului ? Nu continuitatea si istoria dau valoare unei culturi si unei civilizatii ? Priviti la Malaysia…comunitati foarte diferite traiesc laolalta in deplin respect si nu se simt deranjate una de cealalta. Dimpotriva, coopereaza si invata unii de la altii, DAR FARA A-SI ALTERA NIMIC DIN ESENTA SPECIFICITATII. Stiti ce au in comun ? CREDINTA si RESPECTUL MUNCII BINE FACUTE.
      Ce vedem in Occident ? Mase de oameni obligati, pas cu pas, sa faca compormisuri si sa-si dilueze apartenentele la anumite spatii, valori si simboluri culturale, culmea, cica pentru a nu-i deranja pe ceilalti. La inceput, cand ajung pe ,,taramul fagaduintei”, li se spune ca libertatea lor este axiomatica, chiar in detrimentul libertatii majoritatilor native. Dar nu pentru mult timp, ei nefiind altceva decat unelte in mainile celor care vor sa controleze societatea globala la modul absolut.
      De fapt, se simt deranjati cei care nu cred in nimic si ratacesc prin meandrele haosului non-valoric, adica, asanumitii ,,oameni de tip nou”, fara sex, fara trecut, fara credinta, fara comunitate, fara familie, fara repere si, de facto, intoleranti fata de cei care nu sunt de acord cu ei. Adica, omul egoist si superficial, cu inteligenta si instruire cel mult medii, beneficiar de ,,cote” care incurajeaza parazitismul si manipularea de catre fortele oculte care au decis ca majoritatile si tarile pot fi controlate doar prin discriminare pozitiva, mercenar in solda papusarilor care vor sa dezintegreze statele suverane.
      In final si pe fond, asazisa ,,diversitate” nu este altceva decat un egalitarism ideologic – de tip marxist – perfect care dizolva in timp specificitatile. Un egalitarism cultural, educational, profesional si de gen, totul amalgamat intr-un ,,sos” al mediocritatii obscure si mlastinoase din care nu se mai poate iesi, un haos informational fara criterii care sa permita separarea adevarului de fals, buneicredinte de manipulare.
      Asta va doriti, domnule Ioda, pentru copiii dvs ? Eu unul…raman ,,nazist” IN TARA MEA. Fie si cu PSD la guvernare. (Z)
      …..Spunea cineva ca islamistii ar fi in razboi cu crestinismul. Nimic mai fals, Occidentul si-a distrus valorile crestine. Islamistii sunt in razboi cu nihilismul, agresivitatea, intoleranta religioasa, dispretul, aroganta si decandenta, atribute specifice Occidentului actual.

    • Da de ce numai cei care au spațiu excedentar? TOȚI cei care susțin imigrația să primească imigranți, să-i cazeze, să-i hrănească și să le găsească locuri de muncă, chiar dacă imigranții nu au nicio calificare.
      (Să fie clar: sunt de acord cu primirea REFUGIAȚILOR DE RAZBOI, cum sunt unii sirieni năpăstuiți, dar numai pe durata războiului și reconstrucției, sunt de acord cu primirea de preferință de către țările musulmane cărora UE ar trebui să le dea fonduri pentru susținerea campusurilor. În cazul în care țările musulmane nu fac față numărului de refugiați de război, o parte dintre refugiați să fie repartizați și în țările UE, dar tot temporar).

  6. Dragul meu Ghita, spui ca Star Wars este doar un “film” si ca eu a-si trai intr-o lume “paralela”?! Mai degraba cred ca matale traiesti in ignoranta (in proportie de 99%) sau rulezi un “program” de dezinformare (probabil doar 1%). In ce scop si in slujba cui, in ultima ipoteza, nu-mi dau inca seama, doar presupun. Prima varianta e usor de inteles, whisky-ul si friptana porcina, de care prin metaanaliza imi dau seama ca esti mare amator, iti taie instant pofta de citanie documentara! In treacat spus, ca si Mircea Popescu, dar el ruleaza un alt gen de “program”, propagandistic, de stergere si uitare (v. ultimele sale alegatii privind amerindienii, dar, daca o sa am timp, lui o sa-i fac onoarea unui raspuns separat, pentru a-l scoate din fabulatie). Daca n-ai stiut, afla ca seria Star Wars are la baza “Jurnalul Vointei”, scris de George Lucas, pe care acesta nu l-a publicat niciodata. Ceea ce vedem in Star Wars nu este in totalitate imaginatia lui Lucas, ci are ca sursa de inspiratie agende care tin de secretele rachetelor naziste V-2, de exploatarea cognitiva si tehnologica post-razboi a savantului german Werner von Braun si a echipei sale, de ocultism si servicii de informatii, de ducerea mai departe, in format SUA, a conceptului Lebensraum al Germaniei naziste. Probabil si de inca multe altele, in aceeasi cheie de putere unipolara (apropos, Lavrov a criticat-o sever si indreptatit, la ONU, pentru ca se opune multipolarismului, despre care am mai spus ca este la fel de legitim ca si drepturile omului, in care subiectul om este inlocuit cu subiectul popor). Mark Hamill, ginerele lui George Lucas, regizorul Star Wars, a fost fiul lui James Hamill, ofiter american in WW2, care, in timp ce armata SUA era ocupata cu disputarea cu Rusia a Berlinului si Germaniei intrate sub ocupatie, dupa infrangerea celui de-Al Treilea Reich, cauta, impreuna cu sub/unitatea pe care o comanda, documentatia tehnica a rachetelor germane VV-2, pe care le incarca in trenuri special utilate pentru a le pune la adapost de URSS si a le duce apoi in SUA. James Hamill, locotenent colonel pe atunci, era licentiat in fizica, deci stia valoarea tehnico-stiintifica si militara a ceea ce cauta, manuia, impacheta si expedia peste Ocean. Cand savantii germani au fost prinsi si pusi sub custodia armatei americane, James Hamill l-a escortat personal pe Werner von Braun in SUA. Cu toate presiunile si amenintarile americanilor la adresa savantilor germani, pentru a le obtine cooperarea in continuarea cercetarilor (in caz contrar acestia ar fi fost declarati “criminali de razboi”), se pare ca antisemitismul inoculat de Hitler (culmea, evreu si acesta, potrivit cercetarilor istorice si biografice, dar si unor probe discrete de ADN!), nu a disparut peste noapte, precum Fuhrerul. O particica mica-mica din el, probabil cat un bob de mei, si aici nu e nimeni vinovat in afara de cel care a fost singurul antisemit (antisemistismul a murit de cianura si glontul care i-au adus moartea lui Hitler) a facut ca Werner von Braun, care nu avea cum sa nu inteleaga in final esenta jocului geopolitic in care au fost atrase Germania si Europa, sa nu le puna americanilor pe masa toate secretele si tot codul rachetelor spatiale si cosmice pe care geniul sau tehnologic le-a inventat. Americanii au ramas cu ochii in soare pana in ziua de azi, si asa vor ramane, pentru ca nu au geniul tehnologic, ci doar pe cel al cuvintelor. Acest ultim lucru s-a si vazut, George Lucas nu a iesit pe piata decat cu efecte speciale care i-au fost aprinse in imaginatie de catre cuvintele descriptive ale ginerelui sau, Mark Hamill. Asa ca, iubitul meu Ghita, lasa-ma cu povestea ca Star Wars e doar o nascocire filmica a lui George Lucas, sursa lui de inspiratie a fost in familie. Mark Hamill este depozitarul dezvaluirilor tatalui sau, James Hamill, fizician, capturator al rachetelor VV-2 si escortator al lui von Braun, despre cel mai mare “secret” de razboi al nazistilor (am scris cuvantul “secret” cu ghilimele pentru ca am o mare banuiala ca pur si simpul geniul tehnologic al germanilor a fost provocat, cu viclenie, printr-o piesa “mondiala” de teatru geopolitic, finantata de marele capital mondial, spre a fi folosit in interese ne-germane). Filmul Star Wars este intesat de arhetipuri mitologice, la fel cum a fost subconstientul lui Hitler si ideologia nazista, care vizau suprematia mondiala. Iti dau doar doua indicii (ar fi mult de vorbit), insula in care nazistii au facut cercetarile legate de rachete, care aveau sa provoace mai tarziu o adevarata psihoza, privind “farfuriile zburatoare” si “martienii’, a fost Peenemunde, o insula in Marea Baltica, in nordul Germaniei, cuvant care este de origine tibetana si care in etimologia engleza inseamna “capul lumii”. Al doilea, James Hamill nu s-a limitat doar sa caute informatii tehnice despre rachete, ci a pus mana pe intreaga tehnologie a farfuriilor zburatoare create de nazisti, despre care spionajul evreiesc si american stia ca ofereau posibilitati uluitoare pentru a controla lumea. Ghitisor, puiule, daca chiar vrei sa afli cate ceva despre “ezoterismul” filmului Star Wars, mai lasa snapsul si gurmanderia si pune mana si citeste, pentru ca informatiile sunt publice! PS/NB: Din motive lamutitoare este singura revenire pe subiect, pe care il consider incheiat.

  7. Cine trebuie sa descopere identitatea celor doi turisti rusi prezenti la Salisbury in ziua atacului contra lui Skripal ?
    Ca se reproseaza , ca si cum faptul ar devaloriza revelatiile , ca ar fi MI 6 in spatele investigatorilor .
    Cercetarile trebuiau facute de Magyar Posta sau de Federatia Romana de Rugby pentru a fi luate ca adevarate ?
    Sau de Dinu Sararu ? De scrimerul Covaliu ?
    Oricum emotionante declaratiile turistului Celipraga – Borisov pe serioasa Russia Today : ” eram la Salisbury cu prietenul meu ca sa vizitez celebra catedrala . Ne-am fi chiar putut apropia , fara sa stim , de casa lui Skripal ” .

  8. Despre minciunile din presa Internet si televiziunile de azi , de la noi , nu de la onorabilul stat condus de dl Putin si silovikii lui .
    Sinistra Stirile TVR ( functionari de stat , platiti de stat ) : ” constructorul podului de la Braila , firma italiana Astaldi , este in insolventa ” .
    Coldisto-soroso-iohannistii din acest cuib de viespi tintesc in primul rand crima care este pentru ei o investitie lansata de PSD , podul de la Braila .
    Minciuna , Astaldi – cea care a facut podul de peste Bosfor – nu e in insolventa .
    Alt ” fake news ” – posturile Internet si presa locala din Suceava , se zbiara : ” lucrarile la centura neterminata a Sucevei costa 400 milioane de lei , o suma astronomica ” – minciuna , costa 70 milioane de lei …

  9. ONG-ului anticrestin MozaiQ: Nicio “asociatie” nu are dreptul sa batjocoreasca public, prin marsuri si mitinguri, credinta religioasa a poporului roman. Sustinerea contrariului ar fi ca si cum la Tel Aviv s-ar organiza un mars impotriva religiei iudaice!

    Numai noi crestinii putem avea o asemenea vulnerabilitate emotionala, de a accepta sa fim loviti cu tupeu si fara menajamente in credinta!

    Aroganta dublului standard incearca sa faca “legea” in Romania, prin a impune manifestari publice de propaganda in favoarea sodomiei si de antipropaganda impotriva religiei crestine, care ar fi ilegale si inadmisibile oriunde in lume.

    O “asociatie” aparuta de nicaieri si cu scopuri oculte, denumita “MozaiQ”, vocifereaza, ceea ce este democratic, impotriva Primăriei Capitalei că întârzie și blochează aprobarea amplasării unui cort în centrul Bucureștiului, pentru a “informa”, in fapt a dezinforma si obstructiona, fapte care sunt nedemocratice, cetățenii cu privire la referendumul pentru modificarea Constituției, care ar trebui sa fie pro-sodomie si anti-crestinism, ceea ce esta iarasi nedemocratic.

    MozaiQ pretinde sa i se aprobe un mars LGBT, duminica, 30 septembrie ora 13:00, in Piata Victoriei si cere “aliatilor” sai, care or fi aia, intr-o tara crestina in proportie de peste 90%, sa i se alature intr-un act care contravine in mod flagrant religiei si obiceiurilor istoriei si geografiei romanilor.

    Nu ne pasa de LGBT intr-un mediu crestin, pentru a-l parafraza pe ministrul apararii israelian, Avigdor Lieberman, care a declarat: “Nu îmi pasă de un stat palestinian”. Ne pasa de biologie, de procreatie, de perpetuare. Cu biologia nu se poate lupta, aparatele genitale ale barbatului si femeii au fost special concepute pentru procreatie si perpetuare.

    Cine confunda vaginul cu anusul, sunt nevoit sa fac trimitere, in extremis, si la acest aspect, care ar putea parea vulgar, dar naturalia non sunt turpia (trad. din latina: lucrurile naturale nu sunt rusinoase), este impotriva biologiei sexelor si a creatiei (nemaivorbind ca este misogin si sexist, manifestari care fac obiectul unor ample campanii de condamnare).

    Pe de alta parte, a aproba o manifestatie publica anticrestina in Bucuresti ar fi similar cu a aproba un protest la Tel Aviv impotriva religiei iudaice! Asemenea “aprobari democratice” ar fi la fel de aberante in ambele tari!

  10. Nu cu mult timp în urmă ați recunoscut că, de regulă, fiecare postare, o însoțiți cu un mesaj ascuns într-o fotografie/desen/ hartă/reproducere/etc.
    Excuzând postarea în care anunțați reeditarea cursului universitar , ultimele trei postări sunt portrete ale dumneavoastră – foarte interesant!
    Cea din 23 sept., alături de nepot, aș zice că evocă vorbele lui Thales: „Speranța este bunul cel mai comun; cine n-are nimic, îl are cel puțin pe acesta.”
    La postarea din 25 sept., ați atașat o fotografie ce-mi amintește de reprezentările lui Buddha, adică se poate considera că v-ați împlinit potențialul de dezvoltare personală. Și totuși se simte „ceva” ce mă duce cu gândul la Octavian Goga: „Așa mor visele, pe rând…. Și noi zâmbim și ne uităm departe. Și nu știe nimeni că venim de la o îngropăciune.”
    Postarea din 29 sept., care anunță că va avea, curând, și o continuare, îmi aduce în minte pe doamna Catrinel Oproiu, care a lasat o metaforă provocatoare: „ Gustul picant al francheței.”
    Oare ce urmează?!
    P.S. Referitor strict la ideia spectacolului modern, vreau să scriu că, din păcate, politica românească este și ea un show, cu mulți veleitari ce se cer pe post de show man! Din păcate avem și din categoria political comic show și din categoria political tragic show.
    Constatare personală – până acum s-a dovedit că traian băsescu este la fel de bun în ipostaza tragică precum în ipostaza comică!

  11. Oameni buni!

    Iată că iar zic de treburi politice, cu toate că mă hotărâsem să nu mai fac asta, da’ parcă simt nevoia să-mi exprim nedumerirea.

    Vuiește facebook-ul pe tema referendumului – eu am șapte sute de clienți pe fb și sunt mereu pe-acolo, deci nu pot evita opinia publică nici dacă pocnesc. Și le trec tuturor cu vederea prostia, încăpățânarea, naivitatea, intoleranța și lenea, pentru că banii n-au miros și clientul nostru e stăpânul nostru. Serios… și n-am remușcări, pentru că am o groază de facturi de plătit, impozite, copil la școală, mașini de întreținut – probleme din astea mai puțin filozofice și de spirit înălțătoare.

    În fine, constatarea mea este următoarea: o mulțime de oameni care nu au avut niciodată NICIO opinie despre comunitatea LGBT dar sunt anti-psd, acum promovează „iubirea liberă”! Să mă ia dracu’ de-aș fi crezut vreodată că se va ajunge aici! Nici în coșmarurile cele mai urâte! Sharuiesc toți sloganuri pornografice însoțite de fotografii porcoase unde se găsesc cu mâinile-n aluat îndrăgostiți de același sex, în care ponegresc partidul de guvernământ. Să știți că eu pot să înțeleg asta: nu te pui cu turma care se ia după talangă – dacă păstorul o ia tra-la-la, turma și ea – tot tra-la-la.

    Nedumerirea mea e alta. Las turma la o parte că e proastă și asta e; înțeleg poziția, nu a comunității LGBT(!!!), nu a lor, ci a celor care urmăresc destabilizarea morală a popoarelor în scopul înrobirii pe cale voluntară, așa cum v-am mai spus cu altă ocazie că văd eu lucrurile, pe ei îi înțeleg, dar nu înțeleg ce face psd!

    Pe rând. Mișcarea aceasta pare inițiată de minoritatea deviantă, însă eu cred că și ei sunt folosiți pentru a destabiliza moral, pentru a distruge repere morale ale comunităților creștine de pretutindeni (să nu uităm că în culturile asiatice prosteala asta nu-și va găsi loc în veci, pentru că n-are cum și gata!). Dacă în Rusia și în toată Asia Marele Globalizator nu poate călca, apoi cred că s-a pus pe capul lumii creștine ca s-o îngenuncheze prin toate diversiunile posibile.

    Mai departe, mișcarea LGBT fiind inițiată, aceasta a fost asociată, în modul cel mai pervers dar inteligent, cu lupta împotriva ciumei roșii. Nu vi se pare o găselniță drăguță și diabolică? Mie da. Acuma, se găsește o Coaliție pentru Familie, DIFERITĂ de psd, care inițiază un referendum pentru a salva un mod de viață sănătos, atâta cât a mai rămas din el. Oamenii aceștia strâng TREI MILIOANE de semnături de la TREI MILIOANE de oameni concreți și procedura o ia din loc. Bun. Dar unde sunt aceștia? De ce nu-și promovează cauza în campanie??? De ce s-a cocoțat Dragnea pe acest val de imagine?

    https://evz.ro/referendumul-privind-familia-exclu.html Aici o văd o știre unde se spune că inițiatorilor li se blochează accesul la emisiunile de campanie a referendumului. Foarte interesant. Se impune o concluzie sau alta: ori Dragnea&Co au profitat ca să se urce pe acest val, fără să le pese că fac mai mult rău decât bine acestei idei, ori fac jocul comunității LGBT! În ambele cazuri nu fac acestei țări un bine. Mai rămâne curiozitatea dacă sunt proști pur și simplu, sau trădători. Vă amintesc faptul că eu țipam „uurrrraaaaa!” când psd a câștigat alegerile, însă refuz să merg ca proasta după talangă! Ar fi putut legifera multe majoritatea actuală, dar nu… Îmi amintesc înmuierea trădătoare din seara imediat următoare a lui Livache: vom vedea, sperăm, bla, bla, bla… Mi-a fost clar de atunci că am luat ȚEAPĂ!

    Mi s-ar fi părut normal să văd în prima linie de promovare a acțiunii pe inițiatori. Era la mintea cocoșului.
    În acest moment, înafară de posibilitatea nerealizării cvorumului, ne paște un pericol și mai mare. Prin metodele expuse de gazda noastră mai sus – a spectacolului ușurel de divertisment, urmează să se lanseze moda gay. Tinerilor li se va sugera să încerce, fie în scop de divertisment, fie în scopul „introspecției”, să afli, dragă-doamne, cine ești cu adevărat. Orgiile se vor revărsa în stradă prin copii și asta e Apocalipsa lumii noastre. Nu așteptați alta. Așa ni se va pune capac – cu ajutorul rezistenților drogați și al LGBT-iștilor. Și este vina tuturor revoluțiilor care se întâmplă de azi pe mâine, din cauza celor care au scos mamele la muncă și au lăsat copiii slobozi ori în grija statului (adică a nimănui), ori în grija internetului – ceea ce este mai grav.

    Banul și consumerismul ne-a cotropit. Nici snobismul nu mai e ce-a fost, culmea! Acum snobismul se manifestă prin a face parte dintr-o turmă considerată mișto. Au să ne închidă la balamuc sau la zoo pe noi, prieteni, că puțini tare-am mai rămas…

    • @Ana: ”În acest moment, înafară de posibilitatea nerealizării cvorumului …”

      Cred că problema se agită prin internet și printre ”intelectuali”. La țară, unde țăranul se duce Duminica la Biserică, prezența probabil la vot va fi undeva aproape de 100%, mai ales că popa este cel care este liderul spiritual al satului.
      La fel și prin diasporă, unde tot românul se duce la câte un locaș de cult.
      Doar că, dacă în Europa Bisericile sunt mai des, în America, distanțele sunt extrem de mari. Încă nu știu unde se vor organiza secțiile de vot, dar este posibil să fac un drum de peste 120 de mile până Miami, dacă se va deschide consulatul la care să pot vota.

      • Intelectuali – neintelectuali – cetățeni cu drept de vot!
        Pe la țară a cam sucombat electoratul psd-ului. Noi am avut câte două înmormântări pe săptămână. Cel puțin. Tinerii nu iau BAC-ul, li se spune că guvernul complică programa şcolară, că guvernul nu le creează locuri de muncă, nu au bani să treacă strada dar au telefoane şi internet… pe la țară lucrurile nu mai sunt ca odată.
        Diaspora europeană este #rezistentă 99%. Toți asociază referendumul cu persoana lui Dragnea şi a psd-ului. Eu sunt pe fb toată ziua, va rog să ma credeți că ştiu exact cum stau treburile.
        In continuare mă tem că nu se va realiza cvorum.

    • Nu-l suport pe dragnea, dar nu el s-a cocoțat pe acest referendum. Este împins acolao de cei ce știu că el și-a pierdut mult din credibilitate. Dacă ținem seama că PSD susține BOR pentru Catedrală mi se pare că-i de înțeles susținerea acestui referendum susținut de clerici – deci nu cred că-i cazul unei intenții de a „face jocul comunității LGBT”.
      Hai să fim optimiști! Toată mascarada cu drepturile comunității LGBT, inclusiv tâmpenia cu educația fără explicitarea diferenței de sex, NU VA AVEA SUCCES TOTAL NICIODATĂ!
      Am mai scris aici pe această temă. Nu văd cum să aibă succes în China, India, Japonia, Brazilia, Rusia, Țările islamice – așa că dacă rezistăm scăpăm și noi.

      • 1. Când psd a fost asociat în mod fățiş cu ideea referendumului, niciun membru (nici musteciosul) n-a spus ceva care să sugereze că inițiativa este una cetățenească, că ei îşi asumă doar organizarea şi că fiecare psd-ist ori simpatizant va vota aşa cum îi dictează conştiința. În mintea lor slabă şi îngustă au crezut că se pot „lipi de coloana oficială”, aşa cum mai face câte-un şofer nesimțit, nepăsându-le că pot mai mult să încurce.
        2. S-ar fi putut urca pe valul de imagine altfel: lăsând #rezistenții să-şi dea in petec şi scoțând insistent în față Coaliția pentru Familie, stând cuminți în culise, arătând umilință şi smerenie. De ce le blochează accesul la emisiuni radio şi tv inițiatorilor, în loc să se îngrijească să fie cât mai vizibili? Sunt ATÂT de proşti? TOȚI???
        3. Şi eu sunt de părere că în unele culturi mişcarea LGBT nu are cum să penetreze, dar la noi virusul „political correctness” e deja instalat. Trebuie lucrat inteligent şi cu mănuşi, dar este imposibil cu tolomacii din guvernul de azi… nu mi-e ruşine nici cu ceilalți membri…
        4. Biserica face bine că predică, dar nu voi ignora jocul pe care l-a făcut cu piratul bețiv şi în nenumărate alte ocazii… nu detaliez ca nu termin nici mâine.

  12. Din pacate asa este, scara valorilor a fost inversata, acest proces a inceput de la Galilei care a inversat starea naturala a lucrurilor, din statica in miscatoare.
    De atunci Pamantul a devenit un simplu corp cosmic care zboara si el, ca restul corpurilor ceresti, in jurul centrului galactic, care chiar si el se invarte in jurul unei gauri negre, gaura care va inghiti (zic cercetatorii britanici) tot universul.
    Dumnezeu, desi este peste tot in acelasi timp este nemiscat, stiati acest aspect ? Unde am ajuns, vedem fosrte bine. Minciuna a ajuns virtute, smerenia a ajuns sa fie considerata o slabiciune. Copii de clasa 4-a au ajuns sa considere ca daca nu au iPhone nu mai conteaza, ca sunt niste nimeni.
    Acest virus al informatiei a secerat mintile nepregatite si neinstruite cu o mare usurinta, se pare ca nu exista in acest moment un antivirus pentru el si nici nu se doreste devirusarea. Cultura, frumosul, sensibilitatea au ajuns istorie, acum zgomotul, ciudatenia, grosolanul ocupa agenda publica. Fiecare este liber sa aleaga cum isi rateaza viata … intorcerea la Dumnezeu, la morala, este totusi o optiune serioasa … la referendum vom vedea daca trecem testul.

  13. Dom Popescu îi ia apărarea SUĂ-i mai dihai ca un american cu state vechi acolo. Nu e chip să spui că nu-ți place ceva din SUA, că dumnealui sare repede și te face rusofil, simbriaș la „centrală”, găsind mereu argumente întru apărarea noii, prea noii sale patrii.
    Și dacă i-aș spune că nu e săptămână de la Dumnezeu ca locuitorii SUĂ-i să nu se mitralieze între ei, ar găsi repede scuza:
    Suntem 300 de milioane, e de unde…
    Nu sunt nici rusofil, nici francofil, nici anglofil, nici americanofil și nici nu primesc indicații de la vreo „centrală”. Am păreri și curaj să le susțin, nu sunt o pițipoancă sau un marțafoi care ține să fie la ultima modă cu „principiile” așa cum e cu țoalele.

  14. A se slăbi cu „valorilii” occidentale! M-am săturat de ipocrizia și de izmeneala unor decadenți cu pretenții de moderniști și progresiști. Avem valori clădite de secole cu bun-simț și realism, de popor. Suntem de o mie de ori mai curați și mai cinstiți decât ei.
    Am adoptat de-a valma toate maimuțărelile care au venit din Vest, am „reformat” învățământul la strâmbăturile din nas ale occidentalilor, până n-a mai rămas nimic din el. Cu ce ne-am ales? Cu o gloată de tineri care nu știu decât să frece telefoanele ca să caute cuvintele moluscă și emisferă.
    Acum, occidentalii ne ceartă că nu dăm liber la căsătoriile gay, că nu vrem să „progresăm”, să ne „modernizăm”…Mai duceți-vă la dracu cu modernizarea voastră! Fiți voi moderni și lăsați-ne pe noi „înapoiați”!
    Dacă vă place societatea voastră de papițoi fără căpătâi, morfoliți-vă în ea, maimuțe cu botul și fundul roșu!
    Ne faceți corupți și ne dați lecții de „luptă anticorupție”, ipocriților, fățarnicilor? Păi, cine-i mai corupt ca voi care vânturați mită de sute de milioane de euro? Pe scenă o faceți pe domnii din înalta societate, iar în dosul cortinei de catifea colcăie promiscuitatea, interesele meschine, E-urile, și plasticul.
    Disprețuiesc cinstea voastră de plastic, cuvântul vostru de plastic, mărfurile voastre de plastic, „civilizația” voastră de plastic.

  15. Banui ca legea cererii si a ofertei in societatea de azi produce aceasta cultura a „spectacolului”. Dar nu mi se pare nimic nou, ci o oferta mult mai accesibila maselor, calibrata exact la ce vor masele sa absoarba. Hedonismul a fost din antihitate un curent de gindire puternic (cautarea si satisfacerea placerii personale).

    Fiecare sistem, cei de la butoane, cultiva ca sa culeaga. Comunistii aveau un sistem puternic de „cult” a personalitatii Conducatorului, care se transforma tot intr-un spectacol de prost gust, mediocru, si fara sa aiba nimic in comun cu ce se intelege prin actul de cultura. La fel si nazistii, sai Inchizitia (care ardeau cartile incomode).

    Diferenta cu trecutul indepartat este ca e un fenomen de masa, si ca toti astazi suntem realmente bombardati cu informatii ce pretind a fi „acte de cultura”. Ce poti invata pe Facebook sau Twitter nou si cu valoare? E vreo „gasca” de filozofi pe acolo, in afara de cei „de Palat”?

  16. In ce priveste Referendumul pentru Casatorie, de ce era necesar in acest moment? Pentru ce sa creezi o alta problema cind nu te doare capul? Presa cineva cu multa putere – UE, SUA – ca Romania sa decida in mod contrar (eu nu am auzit) si cu amenintari de sanctiuni serioase? Daca da, este asta un moment fericit sa il ai? Asta ii preocupa pe romani conform sondajelor?

    • Da, domnule! Eu sunt cea care a presat. Nu vreau ca homosexualii să se căsătorească între ei profitând de ambiguitatea Constituției. Dv vreți ca referendumurile noastre să aibă loc la pressingul UE sau SUA? (vă citez: „…de ce era necesar în acest moment? Presa cineva cu multă putere -UE, SUA- …?”).
      Acum știți de ce se face, da? EU am presat guvernul și Parlamentul.

      • @Amalia, e dreptul tau democratic, si foarte bine ca ti-l exersezi. Eu am pus o intrebare despre momentul ales pentru Referedum. Stiu ca in cultura noastra familia intotdeauna a fost intre un barbat si o femeie, si nu vad de ce se cere vot pentru ceva care este evident. Ne-am schimbat cumva intre timp si e neclar ce vor romanii?

  17. Și schimbați, naibilor, sintagma „trafic de influență”, că nu dă bine la „valorilii accidentale”. Ziceți-i „lobby”, că AȘA e la „valorilii”, și acolo nu e de penal!

  18. COROLARUL LUMINIȚA ARHIRE LA TEOREMA UNIVERSALĂ A VEDETEI: „FAPTUL CĂ EȘTI VEDETĂ NU TE ÎMPIEDICĂ SĂ FII PROST”

    E înduioșător pentru mine să văd cum niște vedete ( cred că sunt vedete că așa le prezintă revista CLICK) depun mult și vizibil efort conjugat ca să boicoteze referendumul de săptămâna viitoare. Evident, dânșii nu știu ce boicotează, din moment ce vorbesc despre faptul că „iubirea nu se votează” ( ia te uită! ori toți au avut brusc aceeași idee, exprimată identic, ori pur și simplu nu e ideea lor ci li s-a livrat un text… eu merg pe varianta a doua…) crezând că despre asta e vorba… Ce să zic? Sigur că iubirea nu se votează și nu se legiferează, dar, dragilor, conceptul de familie , DA!

    Modificarea din Constituția României va fi aceasta:

    Art. 48 –FAMILIA

    (1) „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE ( ÎNTRE SOȚI, în momentul de față –n.n.) , pe egalitatea acestora și dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea , educația și instruirea copiilor. ”

    ….și urmează :

    (2) „Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc PRIN LEGE . Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.”

    Deci… CONCEPTUL DE FAMILIE ESTE REGLEMENTAT PRIN LEGE ȘI TOT PRIN LEGE SE STABILESC CONDIȚIILE DE ÎNCHEIERE, DESFACERE ȘI NULITATE A CĂSĂTORIEI – CĂSĂTORIE pe care SE ÎNTEMEIAZĂ FAMILIA. Și dacă tot e prin lege, eu una prefer să fie prin LEGEA FUNDAMENTALĂ, care e mai puțin vulnerabilă la lovitura de berbec a luʹ „guvernul meu” !

    Scrie ceva despre IUBIRE aici? Nicidecum. Este evident pentru oricine că IUBIREA nu se poate legifera. Cu atât mai puțin le va impune Dragnea inteligenților ăstora pe cine să iubească … așa cum crede Maurice Munteanu –(vedetă, desigur…) că se va întâmpla!

    Iată:

    „Eu nu merg la referendum pentru că Dragnea nu are dreptul să decidă pe cine iubesc. Pentru că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc. Pentru că nu cred într-o biserică coruptă care instigă la ură şi pentru că ştiu că modelul familiei tradiţionale nu este singurul reper. Nu merg la referendum pentru că nimeni nu are dreptul să decidă pentru nimeni cum iubeşte, cum trăieşte, cum educă un copil. Iubirea nu se votează.“ (Maurice Munteanu – vedetă)

    Să vedem ce mai zic și ceilalți:

    „Nu merg la referendum pentru că familia mea nu se simte amenințată de iubirea dintre doi oameni. Vreau ca (,…) fiica mea, să crească într-o lume în care iubirea, familia, nu fac obiectul unor discuții politice. Iubirea nu se votează” ( Vladimir Drăghia –vedetă )

    „Eu nu merg la referendum pentru că aleg să trăiesc într-o societate în care iubirea ne unește, nu ne desparte. Vreau ca prietenii mei să se simtă în siguranță și să fie liberi să iubească pe cine vor ei. Iubirea nu se votează” (Alexandra Stan- vedetă)

    „Îmi doresc ca fiecare român să fie iubit de către cineva măcar o dată în viaţa asta. Să simtă dragostea aceea pură şi necondiţionată, care nu mai judecă (…) Nu susţin acest referendum pentru că iubirea nu se votează“ (Emil Rengle –vedetă )

    L-am lăsat la urmă, căci măsura inteligenței o dă, după părerea mea domnul Emil Rengle – vedetă, of course! – care declară : „…poate nu ar mai trebui să postez despre un referendum care ne separă pe noi oamenii şi care îmi consumă din timpul preţios pe care îl am şi pe care aş fi putut să îl petrec rezolvând lucruri cu adevărat importante pentru ţara noastră (!!!! n.n.) ”

    Am fost devastată de faptul că domnul Rengle a cheltuit din timpul său prețios postând un text inept din care să afle tot poporul că dânsul îl boicotează pe domnia-sa referendumul de numa-numa, dar vin și întreb: dragă, dar te-a obligat cineva să te străduiești așa de sfâșietor ca să scoți mărgica asta pe guriță sau, mă rog, pe oricare alt orificiu oi fi scos-o?

    O fi greu, oare, să ajungi vedetă? Cam de ce ai avea nevoie pentru că să mergi la sigur? Întreb pentru o vecină care ar vrea să se recalifice…

  19. UE e de tot dispretzul in ce priveste atitudinea DISCRIMIMATORIE la adresa unui stat membru, Romania. Am vazut multe bastoane aplicate catalunezilor de politie si UE nu chiama pe nimeni la raport de acolo.

    Ica odata: sub nasul MCV , in regimul Basescu s-a dat cel mai puternic atac l a statul de drept. PPE, Merkel Junker il pupa inca pe frunte pe Nea Basescu.

  20. Nu mă interesează definiția familiei, ci căsătoria legală între bărbat și femeie. Familia poate să fie formată și din părinte necăsătorit-copii, părinte văduv-copii, copii orfani-rude de gradul I, II…
    În concluzie, sunt de acord ca homosexualii să conviețuiască, să facă în privat ce vor să facă, dar nu sunt de acord să se CĂSĂTOREASCĂ și să adopte copii.
    Cea mai mare parte a celor care vor vota votează împotriva CĂSĂTORIEI gay, nu împotriva familiei gay. N-au decât să formeze o familie necăsătoriți.

  21. Am auzit politicieni romani care spun: „e OK sa se discute la Parlament despre Romania, e democratic”. Nu, e politic, in sensul ca exista un interes de a mentine Romania intr-o zona gri – politica spijinita inclusiv de acesti asa zisi romani, ultra democratici si rezistenti. A chemat cineva Germania in Parlamentul UE sa o ia la intrebari despre maciucile date protestatarilor germani recent, sa plingem cu totii despre starea jalnica a acestei democratii sub Merkel?

    Discutia despre coruptia din Romania deja plictiseste pe toti. Dl. Marcus W is face multi neprieteni in Romania cu discursul sau duplicitar.

  22. Citesc ca dl Valcov, consilier al doamnei Dancila, are timp sa creeze tot felul de vilve pe Internet, ba pune mustati dlui Iohannis, ba posteaza un document despre starea de sanatate a unui cetatean roman. S-ar zice ca se plictiseste pe la Guvern…

    Dl. Valcov e platit din bani publici sa faca altceva. Nici macar nu l-a dus mintea sa puna pe altii sa posteze, sa nu se auto-incrimineze. Adica, nu-i pasa. Atunci, hasta luego, amigo!

  23. Aflu de la ştiri că familia lui Nicolae a boicotat nunta. Chiar şi mă-sa. BRAVO! Cum să nu boicoteze vulgul referendumul?!
    Bravo, familia regală! Un exemplu pentru națiune!

  24. trexsr spune:
    SEPTEMBRIE 30, 2018 LA 4:15 PM

    trexsr, ce ar trebui sa-i preocupe pe romani ? A…ce baga pe gura si ce scoate pe…. nu-i asa ?
    Pai exact asta e tema…..pentru a nu se inversa sensul vectorial firesc.
    ps
    Apropo, la voi in Canada se vorbeste despre iubire, ca scop in sine….ma rog, nu aveti si vreun poet care sa fi conceput o oda romantica pentru c…. ?
    O frumos, mirific anus
    Cu miros de trandafir
    Visez ferice stand in sus
    Cum te (intre)patrunde al meu fir…

Lasă un răspuns