In Antalya, pentru o saptamana

Sunt, pentru o saptamana, in Antalya. Venim aici la inceputul toamnei pentru ca nu e atat de cald. Am intalnit multi romani. Sunt si multi rusi.

Ma bucur sa petrec mai mult timp cu nepotul meu. Este, intr-un fel, si o compensare ca nu am avut prea multa vreme sa stau, in trecut, cu copiii, fiind prea ocupat in diferitele functii pe care le-am avut.

26 de gânduri despre “In Antalya, pentru o saptamana

  1. Din acest motiv Iohannis si politia politica condusa de el si de conserva securista Lazar i-au pus sub acuzare pe sefii jandarmeriei . Ca sa poata fi linsati pe strada adversarii politici si incomozii de catre niste dementi …

    https://www.cotidianul.ro/sefii-jandarmeriei-pusi-sub-acuzare-cu-scandal/

    https://www.cotidianul.ro/video-dorneanu-luat-cu-asalt-de-rezist-la-el-acasa/

    p.s. Oare cum mai poate vorbi de Biserica fiinta aia sinistra de Gabi Firea care a TURNAT la parchet tot felul de minciuni a.i. sa fie acuzati jandarmii ? Ea nefiind in Bucuresti la acel moment !!!

    • Iohannis este mult mai periculos decât Prezidentul, iar Lazăr decât Kovesi. Măcar, Prezidentul te ameninţa sau te anunţa indirect ceea ce are de gând să-ţi facă. Iohannis te atacă pe la spate. Lazăr îţi face dosare pe loc, pe când Kovesi le ţinea la sertar şi le scotea atunci când nu cedai. Îţi dădea ,, şansa” să alegi între a fi un ticălos şi a fi un om de onoare!

      • Sunt sigur de asta . De abuzurile lui Lazar eu am auzit de peste 10 ani , de pe vremea cand le practica la scara mica , regional , in zona Alba . Cat despre plavan , sunt sigur ca nu s-ar da inapoi de la nimica ! Doar s-a ocupat la viata lui si cu traficul de minori . Cam ce oameni fac asa ceva ?

        https://www.cotidianul.ro/implicarea-sotilor-iohannis-in-traficul-international-de-copii/

        Ce ma nedumereste pe mine , este de ce nu-i demit odata PSD-istii pe trotzkistii astia doi ? Au trecut peste 2 ani de guvernare si au toate instrumentele necesare …
        Fiecare zi in care astia doi mai stau in functii inseamna ca PSD este COMPLICE cu ei !

  2. Puterea aleasa are datoria sa aduca Romania in familia statelor de drept. Daca in 2005 sistemul de justitie ar fi fost atit de cangrenat cum e azi, probabil ca nu ne primeau in UE. Mai este inca mult, mult de lucru in justitie, si de a stopa serviciile sa ii manipuleze pe judecatori si procurori. Cei care au semnat acele infame protocoale sunt inca liberi, dar ar trebui judecati pentru grave incalcari ale Constitutiei.

    L-am ascultat pe dl. Dragnea la Antena 3. Nu are profil de dictator. Vorbeste logic, coerent si stie sa raspunda la intrebari dificile. Are calm, are tact, are incapatinare si putere sa duca mai departe un proiect pe termen lung. Nu pot eu sa ma pronunt asupra conflictelor din partid, care sunt inerente in orice organizatie. Dar am vazut ca a procedat cu tact in ce priveste situatia grupului Firea. Probabil a avut si dl. Dragnea o vina pentru ca nu a stiut sa comunice mai bine si la timp cu doamna Firea.

  3. Putin mai jos se afla o locatie minunata numita Larnaka (Cipru n.r.). Mai precis, plaja Finikoudes este cea mai buna pe care am intalnit-o, ideala pentru o familie cu copii si nepoti. Intrarea in apa limpede si prietenoasa de 28-30 grade se face lin, trebuie sa mergi peste 200 metri in larg ca valul sa-ti ajunga la piept. Doar nisip, nicio piatra, nicio alga, ZERO CURENTI (spre deosebire de mizeria aglomerata si mortala numita Eforie Nord adulata de unul dintre colegi).
    Multi rusi, dar si surprinzator de multi romani. Limba romana este a treia vorbita in Cipru, peste tot auzi cuvinte exprimate in graiul natal. De pe plaja se vad avioane trecand razant spre aterizare, din doua in doua minute. Fascinant.
    Dar poate ca domnia voastra prefera Resortul cu all inclusive. Noi preferam cazare fara masa, pentru ca ai la dispizitie o multitudine de taverne si restaurante cu preturi mai avantajoase decat in Romania.
    Si…te poti plimba cu o masina inchiriata pentru a vedea celebra manastire Kyhhos, sau obiectivele turistice din Paphos – locul de nastere a Zeitei Frumusetii – Afrodita, stancile “Petra Tou Ramiou“, templele din Kouklia….

    • ps
      Partea amuzanta (acum) este ca in ultima noapte, la vecinii de camera, aerul conditionat a functionat permanent, desi ultimele nopti s-au racorit cam pana pe la 20-21 grade. Noi nu simteam nevoia de asa ceva, ba chiar ne acopeream complet cu pilotele moi din dotarea camerei.
      A doua zi am intrebat la Receptie…vecinii erau rusi din Siberia. (Z)

  4. Ia sa vedem cin este acel Jean-Claudius Druncker carele ne da noua lumina?!
    Din Wiki ….

    On 19 November 2012, RTL Télé Lëtzebuerg aired a story alleging that the former head of the State Intelligence Service (SREL), Marco Mille, had used a wristwatch to covertly record a confidential conversation with Juncker in 2008.[15][16] According to the report, although Juncker had later found out about the recording, he took no action against Mille and allowed him to leave the service in 2010 for a position with Siemens.[15][17] A transcript of the conversation was published by D’Lëtzebuerger Land, which highlighted the disorganised state of the secret service, mentioned links between Grand Duke Henri and MI6 and referred to the „Bommeleeër” scandal.[18][19] On 4 December 2012, the Chamber of Deputies voted to set up a Parliamentary Inquiry into allegations of SREL misconduct including the illegal bugging of politicians, purchase of cars for private use and allegations of taking payments and favours in exchange for access to officials.[20][21] The inquiry heard from witnesses who claimed that SREL had conducted six or seven illegal wiretapping operations between 2007 and 2009, as well as covert operations in Iraq, Cuba and Libya.[22][23] The report concluded that Juncker had to bear political responsibility for SREL’s activities, that he had been deficient in his control over the service and that he had failed to report all of the service’s irregularities to the enquiry commission.[21][24] Juncker himself denied wrongdoing.[25]

    After a seven-hour debate in the Chamber of Deputies on 10 July, the withdrawal of support from the Christian Social People’s Party’s coalition partner, the Luxembourg Socialist Workers’ Party (LSAP), forced Juncker to agree to new elections.[26] Alex Bodry, President of LSAP and Chair of the Parliamentary Inquiry into SREL, declared his lack of confidence in Juncker, saying: „We invite the prime minister to take full political responsibility in this context and ask the government to intervene with the head of state to clear the path for new elections.”[25] Juncker tendered his resignation to the Grand Duke on 11 July.[21] After the election, Juncker was succeeded on 4 December 2013 by Xavier Bettel.[27][28]

    Si sa vedem ce este cu scadalul ala . O serie de atenatte cu bombe

    „Bommeleeër” scandal.
    L’affaire des poseurs de bombe (affaire du Bommeleeër en luxembourgeois) est une série d’attentats terroristes ayant frappé le Grand-duché de Luxembourg entre 1984 et 1986, très probablement dû au réseau stay-behind. Cette affaire a fait l’objet d’une procédure judiciaire.

    Cette série d’attentats effectués avec des explosifs volés dans des carrières a été rapprochée par certains de l’affaire des tueries du Brabant en Belgique, bien que la violence des attentats luxembourgeois ait été bien moindre. Il y eut cinq blessés au total.

    En février 2013, deux anciens membres de la brigade mobile de la gendarmerie, un groupe d’élite de la gendarmerie grand-ducale1, sont accusés d’avoir participé aux attentats. Ben Geiben, l’ancien chef de la gendarmerie mobile comparait au procès2. L’implication éventuelle de réseaux stay-behind au nom d’une stratégie de la tension a été évoquée par les avocats de ces personnes3.

    Les avocats des deux gendarmes avaient affirmé fin 2013 que les investigations auraient été menées uniquement à charge, accusant les enquêteurs de vouloir à tout prix trouver „un coupable” après 30 ans d’échec4.

    Or, en avril 2013, un ancien membre du Service de renseignement de l’Etat luxembourgeois (SREL), André Kemmer, confesse que le SREL „aurait informé le gouvernement il y a sept ans de sa thèse concernant l’implication du réseau stay-behind”. Gérard Reuter, ancien président de la Cour des comptes de Luxembourg, confirme sur RTL la thèse du SREL évoquant l’implication du réseau stay-behind, ajoutant „que la série d’attentats avait été commanditée par la CIA” et confirmant „la présence de Licio Gelli, membre du réseau Gladio, au début des années 80 au Luxembourg”5.

    Le Monde diplomatique de février 2016 écrit que, lors d’une enquête parlementaire consacrée menée parallèlement au procès des attentats, il a été révélé que le Service de renseignement de l’Etat du Luxembourg (SREL), « détient un enregistrement datant du début des années 2000 dans lequel le chef du gouvernement Jean-Claude Juncker discute avec le grand-duc Henri de l’implication de son frère le prince Jean, dans les attentats

    Dragutz nu?!
    Nu vedeti unele mici asemanari?

    A! Si ca am scris Drunker. O scena filmata in care isi respecta cel de-al doilea prenume (Caude vine de la Caudius care vine de la claudicare : a șchiopăta. 2. a călca nesigur, a se împletici; a șovăi. (fig.) a nu fi cum trebuie, a se clătina) il arata beat crita . Pesmene ca daca a fost dus la toaleta garda a trebuit sa ii desfaca si slitui samd.
    Nu-mi ziceti sciatica. Am vazut oameni in plina criza de sciatica .. Eu am „beneficiat”* de placerile produse de spina bifida …. care la prima impresie a fost catalogata … sciatica. Cand ma apuca … nu zic ca aveam pana in 30 de ani si in 2 randuri a trebuit sa cer ajutor sa traversez strada …..
    Deci am ceva expereinta sa va zic ca Drunker nu se clatina asa din cauza sciaticii . La asa ceva „smulgi” piciorul din sold „il arunci” e un mers de rata mecanica impiedicata . Asa ca el te clatini de la excesul de alcool. Sper ca nu o sa trageti conlcuzii prea radicale daca va zic ca si in aceasta privinta am ceva experienta …..

    * Ptr cei curiosi. De ce nu mai „beneficiez”? Efect colateral si intamplator reparatoriu al unei nenorocite de spondilita anchilopoetica …. care a „reparat” defectul bifidei .. INSa, insa ….

  5. Se anunta frig de iarna politica la inceput de toamna parlamentara: Traian Basescu, fondator al Statului Paralel, cheama Opozitia si mercenarii acoperiti din Coalitie sa declanseze razboiul motiunii de cenzura, pentru daramarea ultimului guvern PSD-ALDE

    Niciodata lupta impotriva statului paralel nu a fost mai aproape de a fi castigata de catre statul de drept. Probabil ca tocmai aceasta sansa ii mana pe fata de la spate pe sustinatorii statului paralel sa puna la cale o a doua tentativa de puci, dupa cea esuata, din 10 august.

    De aceasta data, daramarea Guvernului Dancila va fi imbracata in straie legale si democratice. Dar acest scop de nimic motivat si efectele lui nefaste, de oprire a cursului social-economic ascendent si de intoarcere la perioada de criza si austeritate a revolutiei portocalii, vor avea acelasi profil politic, de lovitura de stat parlamentara, de puci parlamentar.

    Cei care au privit cu neincredere sau au ridiculizat realitatile ascutite ale statului paralel, cu inimaginabile abuzuri si nedreptati, indreptate impotriva unor oameni nevinovati si impotriva intereselor Romaniei, vor avea nesansa sa le simta neputinciosi pe propriile piei. O data capturata si guvernarea in mainile sale, statul paralel va fi de neoprit.

    Acesta este planul opozitiei de dreapta, cu sustinere externa oculta, sa puna mana si pe Guvernul Romaniei. Cu “guvernul meu” instalat, intreaga putere executiva va fi in mainile statului paralel. Niciun abuz nu va mai putea fi impiedicat, pentru ca ilegalitatile se vor desfasura sub aparentele de “legalitate” si “democratie”, instrumentate de “guvernul meu”. Din pacate, a doua tentativa de puci impotriva Guvernului Dancila are toate sansele sa si reuseasca, prin coruperea unor voturi ale parlamentarilor PSD.

    Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, care este fondatorul statului paralel, menit sa asigure pe vecie puterea dreptei politice, are inca suficienti mercenari infiltrati in pozitii-cheie ale statului de drept si, nu in ultimul rand, in partidul de guvernamant, PSD. Acesti mercenari, falsi social-democrati, se adauga cohortelor fostilor democrati liberali, din fostul PDL, fost partid prezidential, basescianist, inglobat prin fuziune in PNL.

    Dupa ultimele evenimente provocatoare din PSD, puse in opera de asa-zisa dizidenta sau opozitie interna, o diversiune care urmareste sa distruga unitatea functionala a stangii social-democrate, aflate la guvernare, si dupa toate calculele privind reingimentarile neoficiale ale unor parlamentari mercenari din PSD, o motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila cel mai probabil va trece. Va fi ultimul guvern PSD-ALDE, un avertisment care va avea consecinte electorale. Prin daramarea Guvernului Dancila, se va reconfirma “traditia” stabilita de statul paralel, ca niciun guvern de stanga sa nu-si duca mandatul de patru ani pana la capat, ci acesta sa fie frant la jumatatea ciclului electoral.

    Traian Basescu a dat alerta de mobilizare pe Facebook, duminica, printr-o postare prin care indeamna, ordona PNL si USR sa treaca imediat de la tactica motiunilor simple, impotriva ministrilor Carmen Dan si Petre Daea, si sa adopte strategia loviturii frontale, prin motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Basescu a observat corect ca sfarsitul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, i se va trage numai din sfarsitul Guvernului Viorica Dancila. De asemenea, fostul presedinte al PMP a apreciat cu precizie, pe baza macinarii interne fara precedent a PSD, dar foarte probabil si pe baza asigurarilor date de mercenarii sai infiltrati in acest partid, ca fereastra de oportunitate pentru daramarea ultimului guvern al stangii este acum, neintarziat. El le-a sugerat PNL si USR “să ia scrisoarea puciştilor Firea, Stănescu şi Ţutuianu, s-o numească Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi s-o depună.” In opinia mea, Guvernul va cadea si, odata cu acesta, sansa de a continua lupta impotriva statului paralel, care este un stat de nedrept si nepopular, aceasta ii este esenta. Doar o solutie ar mai opri statul paralel sa puna mana si pe Guvern: alegerile anticipate. Oricum, structura electorala a Parlamentului se abate in mod vizibil, cu fiecare zi, de la reprezentativitatea rezultata in urma alegerilor din 2016.

    • PS/NB: Nu Romania este “cea mai corupta tara” din spatiul euroatlantic. Pe langa parintii Vestului, care-si intemeiaza ofensiva spre Est pe coruptie, noi, romanii, suntem inca niste copii. Daca nu chiar niste bebelusi care sunt invatati sa suga la țâța coruptiei occidentale. Chestia cu “cei mai corupti” este o minciuna gargantuescă, lansata tocmai pentru a hrani foamea nesatioasa de resurse romanesti a coruptiei ocidentale. Sansa reala de a invinge coruptia este legata de sansa de a invinge statul paralel. Aceasta este una din axiomele care trebuie scoase la lumina si pusa pe bordul statului de drept: lupta anticoruptie este strans legata de lupta impotriva statului paralel.

      • Corecte observatii. Danske Bank a spalat 200 miliarde bani murdari proveniti din Rusia, dupa ce Deutsche Bank a spalat si ea vreo 10. Unde e marea coruptie: in Romania sau in tarile care ne dau lectii si ne dau permnanent note proaste prin MCV? Si cum de sub lupa acest atit de necesar MCV s-a cladit cel mai nedemocratic stat din UE, Romania? Chiar nu s-a vazut nimic din abuzurile din Romania asupra a ceea ce UE considera sfint: statul de drept?

        E clar ca MCV a fost si este un mecanism de decizie din centre destul de oculte din exterior, care se implica in viata politica a Romaniei, pentru a controla Romania ca pe o colonie. MCV a fost deosebit de util pentru a scoate stinga si a baga dreapta populara (PPE) prin regimul Basescu la butoane.

        PSD nu are alta sansa decit sa devina mai nationalist daca vrea sa supravietuiasca la putere. Si nu e deloc rau daca se intimpla asta pentru romani in aceste vremuri cind viecare se uita a interesele lui nationale care trebuie sa primeze in fata intereselor unor grupuri puternice globale. Sau sa le echilibreze, ca sa calibrez putin forma mesajului meu.

        https://www.dw.com/en/danish-scandal-reveals-uks-faustian-pact-with-russia/a-45625368

  6. Buna seara! Domnule Presedinte cand va depuneti candidatura pentru Presedintia Romaniei ? Ati vazut ca PSD-ul nu are candidat? Partidul se duce de rapa cu pedelistul de Dragnea! Dumneavoastra ati fi singurul care ati indrepta lucrurile, ce parere aveti, gresesc? Cu sanatate si voie buna in Antalya! Miroslav

  7. Bacauanul Sova , ministrul Transporturilor , si seful CNADR , Neaga , sunt chemati la raport la Parlament marti , 25 septembrie .
    Cauza ?
    Absenta oricarui contract semnat pentru un mare proiect de 7 luni ( cu exceptia centurii Suceava ) si blocarea in bazaconii de complicatii birocratice a tuturor marilor proiecte .
    Kafka este campion la acordul de mediu Sibiu – Pitesti – Gavrileasca , Dancila si Sova isi paseaza raspunderea ca mingea de rugby treisferturile Frantei la rugby Bernat – Salles – Blanco in anii 1980 .
    La autostrada Transilvania functionarii romani ANAP refuza documentatia .
    La autostrada de centura Sud se contesta fiecare intre ei …
    Duo-ul Sova – Neaga ar putea semna , dar este paralizat de frica , un contract pentru cei 22 de km de drum expres intre Bals si Slatina , tronsonul 2 al drumului expres Craiova Pitesti , singurul neblocat in contestatii .
    In plus campionii n-au trimis nici un nou proiect la Corina pentru finantare .

  8. Alternativa Fundaţiei Open Society la “Stop Soros” in Ungaria: Reorientarea activitatilor “umanitare” si de “deschidere” spre tarile de nationalitate si de rezidenta ale finantatorului evreu american

    Fundaţia Open Society (Fundaţia pentru o Societate Deschisă, OSF) a miliardarului evreu american George Soros, care finanteaza ONG-uri in Ungaria si in intreaga lume, in scopuri “umanitare” si de “deschidere” (mai autentic spus, de spionare, influentare si slabire a statelor, a autoritatii si controlului acestora asupra teritoriilor si resurselor proprii, care sa permita colonizarea lor de catre interese straine), a depus plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza măsurilor luate de Budapesta pentru îngrădirea activităţilor sale „umanitare” în Ungaria.

    Urmare a unei initiative legislative a Guvernului Viktor Orban, Parlamentul Ungariei a adoptat la 20 iunie un pachet de legi numit “Stop Soros”, prin care este incriminat orice ajutor acordat de ONG-uri solicitantilor de azil. Noua lege ungară impune o taxă de 25% pe donaţiile din străinătate către ONG-urile care susţin migraţia în Ungaria. De asemenea, legea prevede o pedeapsă de până la un an de închisoare pentru orice individ care acordă ajutor unei persoane care intră ilegal în Ungaria dintr-o ţară din afara spaţiului Schengen, dacă viaţa persoanei în cauză nu este în pericol imediat. Aceste ingradiri si sanctiuni legale urmaresc descurajarea ONG-urilor care se ocupa de traficul migratiei si a sosirii solicitanţilor de azil în Ungaria.

    Reactia OSF a fost penibila si speculativa, asa cum sunt de regula toate cele ale ONG-urilor de propaganda, sustinere si imixtiune din reteaua evreo-americana de putere globala. Penibila, prin golirea de demos a conceptului de democratie, care originar stipuleaza ca democratie inseamna puterea poporului din fiecare tara. Speculativa, prin tentativa de utilizare cu dublu standard, aplicabila adica in interesul unilateral al Fundatiei Soros, nu si al Ungariei, a conventiilor europene privind libertatea de exprimare si asociere.

    “Există doar un singur lucru pe care această legislaţie îl va opri şi acesta este democraţia”, a estimat Fundaţia Open Society a lui George Soros. Aceasta speculatie ignora in mod cinic ca democratia ungara, circumscriibila teritoriului Ungariei, este vointa poporului ungar, exprimata prin legile adoptate in forumul suprem al democratiei reprezentative, care este Parlamentul Ungariei. Portavocea lui George Soros vorbeste prin urmare despre o democratie fictiva, din afara Ungariei, careia ii da o arborescenta fictiva, pe care sa se caţere miliardarul evreu american, dar de pe care inevitabil se va prabusi, neavand radacini ungare si/sau europene.

    George Soros apartine democratiilor din spatiile politice israelian si american, la care in mod normal este aderent prin nationalitate si rezidenta. Reamintesc, pentru cei cu alzheimer politic, democratia este o relatie exclusiva intre poporul si statul din fiecare tara. Cand cosmopoliteste vorbeste de „democratie”, probabil ca Soros are in minte o proiectie legendara milenarista si/sau futurista, despre raporturile dintre un ipotetic „cetatean al lumii” si un imaginar „guvern mondial”. De ce ONG-ul Open Society Foundation nu este relocat in tarile de nationalitate si de rezidenta ale finantatorului, unde cererile umanitare si de deschidere sunt acute si in crestere? Ar fi unica alternativa democratica, legala si morala, iar banii sorosisti ar avea cea mai buna intrebuintare.

Lasă un răspuns