Puteti obtine, gratuit, cateva din cartile semnate de mine!

Dragi prieteni, in vara asta, la Cornu, am facut ordine in depozitele mele de carte. Am gasit multe exemplare din cartile scrise de mine pe care m-am gandit sa vi le ofer gratuit.  Unele dintre ele cuprind o parte din postarile  pe blog. De aceea, le-am adus la Bucuresti, la sediul Fundatiei Titulescu (Sos. Kiseleff 47), de unde le puteti ridica.

Iata lista cartilor:

      * „România și noua arhitectură mondială”, Antologie realizată de Roxana Nicolae,        R.A. Monitorul Oficial, București, 1996

  • România europeană. Un proiect politic social-democrat”, Institutul Social Democratic „Ovidiu Șincai”, Editura MondoMedia, București, 2007
  • „România europeană – Întrebări care își așteaptă răspunsul”, Sinteză a principalelor idei ale cărții „România europeană. Un proiect politic social-democrat”, Institutul Social Democratic „Ovidiu Șincai”, Editura MondoMedia, București, 2007
  • Codul Zambaccian 2. Termo-panem et circenses”, Editura Niculescu, București, 2008 „Reprezentarea României la Uniunea Europeană în contextul reglementărilor interne și europene”, R.A. Monitorul Oficial, București, 2012
  • „Exerciții de libertate”, Editura Jurnal, București, 2012
  • „Romanian – American Partnership – My contribution – ” Ediția I, R.A. Monitorul Oficial, București, 2013
  • „Romanian – American Partnership – My contribution – ” Ediția II, R.A. Monitorul Oficial, București, 2013
  • „Blog’n roll vol. 1”, Editura Uranus, București, 2009
  • Blog’n roll vol. 2”, R.A. Monitorul Oficial, București, 2013
  • Blog’n roll vol. 3”, R.A. Monitorul Oficial, București, 2013
  • Blog’n roll vol. 4”, R.A. Monitorul Oficial, București, 2013
  • „Blog’n roll vol. 5”, R.A. Monitorul Oficial, București, 2013
  • „Presa de la A la N”, Editura Semne, București, 2015

23 de gânduri despre “Puteti obtine, gratuit, cateva din cartile semnate de mine!

  1. Sunt depasit .
    Corina Cretu asista onorata ieri la Alba Iulia la ” ceremonia schimbarii garzii ” .
    Care garda ?
    O reconstituire a garzii austriece din secolul 18 , cu personaje plimband uniforme , peruci austriece din timpul lui Iosif al II -lea .
    Cei ce pun in scena astfel de scene au in memorie martiriul lui Horea si Closca , torturati si taiati in bucati in acelasi loc si in fata acelorasi garzi in 1784 ?
    Nu doar servilismul in fata fostului opresor este scandalos , ci si minciuna ascunsa in mesaj – ca Transilvania ar fi fost administrata de superiorii habsburgi austrieci , comparati-i cu …
    Austriecii – care n-au fost deloc stapani buni , intrebati-i pe Pintea Viteazul si pe Horea -jugul de lemn turcesc a fost inlocuit cu jugul de fier austriac – au administrat direct Ardealul doar in secolele 18 si prima jumatate a secolului 19 , inainte si dupa administratia provinciei fiind ungureasca ( chiar in secolul 18 sub stapanire austriaca Dieta Transilvaniei era practic ungureasca ) , bazandu-se in administratia lor pe marea aristocratie maghiara care prospera voios ( Bethlen , Teleki , Banffy , Bornemisza , Báthory , Wesselenyi ) – ale caror castele le restauram azi cu bani grei cand lasam bisericutele de lemn romanesti din Salaj sa cada .
    Bucovina a fost ea , administrata direct de austrieci – au fost acolo austriecii prietenii romanilor ? Nu , au adus mase de ucrainieni si de evrei in timpul dominatiei lor si au persecutat elementul romanesc .
    La fel , nu pricep cum de in reconstituirile Primului Razboi Mondial sunt afisate cu mandrie tembela in defilari uniformele si castile cu tepusa ale germanilor , inamicul din epoca .
    Cine permite ca echipa de fotbal a Sibiului sa se numeasca , idiot , ” Hermannstadt ” ?! – intr-un judet Sibiu si un oras Sibiu 90 % romanesc ?

    • De ce ne mai miram daca multi dintre noi se bucura precum niste copii cu retard avansat atunci cand Charles al Marii Britanii ne onoreaza, cica, cu aleasa sa prezenta pe plaiul mioritic ?
      In realitate, tinta monarhului este ungurimea, in general, si urmasii nobilimii maghiare, in special.

  2. Mihaela Erika Petculescu spune:
    SEPTEMBRIE 15, 2018 LA 7:14 PM

    Utopica dorinta dvs, Tudorel Toader nu va accepta niciodata sa intre in politica, daramite sa candideze in numele vreunui partid. Poate in alt Univers (paralel n.r.).
    TARICEANU RAMANE SINGURA OPTIUNE VIABILA PENTRU SUSTINATORII PSD SI AL ACTUALEI MAJORITATI GUVERNAMENTALE.

    • ps
      In fond, cum spunetati si dvs (dar n-ati dus ideea pana la capat), un Presedinte, MAI ALES un Presedinte de tara, trebuie sa se comporte exact ca domnul Tariceanu in coalitie: Sa raspunda atat intereselor cetatenilor cu venituri modeste, cat si ale mediului de afaceri. Adica, vorba colegului Fragmentarium, sa se situeze undeva deasupra ideologiilor traditionale.

  3. Altii se gandesc la viitorul tarii lor si prevad – Federatia Franceza de Rugby a trimis recent 150 de noi educatori formatori in centrele lor pentru copii pentru a dezvolta jocul de miscare in rugby , doua atingeri cel mult , pase si fente , fara placaje si fara forta .
    Noi , cu junii nostri sub 20 de ani am fost umiliti acasa de Namibia , Hong Kong , Samoa si Canada – pana 55 de puncte incasate pe meci , intr-un turneu cadou pentru noi al World Rugby .
    La noi presedintele Federatiei de Rugby este onorabilul Alin Petrache , presedintele Comitetului Olimpic responsabil de rasunatorul esec rusinos de la JO de la Rio – un bilant mai slab decat in 1952 , cand saracita si terorizata de ocupant si slugile lui Republica Populara Romana obtinea mai multe medalii la Helsinki .
    Ce a facut sclipitorul domn Petrache ( fiul unui afacerist bucurestean de talia lui Erbasu sau Padure ) ?
    A adus jucatori straini , oceanici , sud africani si neozeelandezi in echipa nationala – pana la 7 jucatori din 15 erau straini ! – in loc sa formeze si sa incurajeze jucatorii romani , tinuti pe tusa .
    Si , cum era de asteptat , am avut probleme – Rusia a asteptat sfarsitul calificarilor sa semnaleze ca un jucator din Tonga n-ar fi avut drept de joc – domnii de la World Rugby ne-au descalificat la Cupa Mondiala si automat acolo pleaca simpatica echipa a lui Putin , care va juca meciul de deschidere in locul nostru cu Japonia in fata unui miliard de spectatori .
    In plus , Romania a fost amendata cu 100000 ( o suta de mii ) de lire sterline britanice ( FRR nu e deloc bogata , pe langa ca nu e competenta ) si trimisa in liga a treia europeana !
    Nu va speriati , valorosul Petrache ramane in functie .

  4. Sa nu spuna nimeni ca administratia romaneasca este ostila cetateanului si interesului general , ca ar fi Doamne Fereste indolenta , iresponsabila , incompetenta .
    Dimpotriva , se preocupa foarte mult de fiecare detaliu , ceea ce explica perioade de timp de lucru care sunt expresia unui spirit riguros si responsabil , a chibzuielii si staruintei , si nu intarzieri scandaloase , cum ar putea sa creada unele spirite rau intentionate .
    Ce exemplu mai bun asupra acestei rigori si atentiei la amanunt ca durata de peste un an ( pentru moment ) de cand CNADR a lansat licitatia pentru cei 60 de km intre Bors si Suplacu de Barcau , la 21 august 2017 , nefinalizata pana astazi ?
    Sau , alt exemplu de mare profesionalism si rigoare , licitatia pentru proiectul tehnic ( proiect tehnic adica proiectare , nu constructie , pentru care se va face o alta licitatie Bunul Dumnezeu stie cand ) al unui drum Expres Techirghiol – sudul Dobrogei – care , in mod foarte inteligent , nu ajunge pana la portul Mangalia , ci se opreste undeva in dreptul statiunii Olimp , de 22 km , lansat de aceeasi sobra si solida companie la 11 august 2017 si , bineinteles , fara castigator desemnat pana in zilele noastre ?

  5. Motivare stupidă: Completul de trei judecatori a cautat si gasit nod in papura in „morala” lui Liviu Dragnea, condamnat pentru ca s-a folosit “deliberat” de “ascendentul moral”

    Incep sa cred ca nu numai un medic care prescrie tratamente gresite sau face operatii de malpraxis a terminat facultatea cu nota minima, ci si un jurist care comite erori judiciare. Este totusi o nedreptate ca astfel de indivizi nemerituosi, care printr-o metoda sau alta au fortat grilele de selectare a valorilor, sa se bucure de prestigiul social al profesiilor lor, aidoma celor au terminat facultatea la standarde de excelenta.

    De fapt, cred ca greselile noastre care duc la astfel de proaste actiuni si rezultate incep cand idealizam un domeniu sau altul. Prin aceste idealizari ignoram ca in spatele lor se pot ascunde tot felul abuzatori si profitori, care dorm linistiti la umbra prestigiului social al profesiilor lor. M-am oprit la aceste exemple deoarece am considerat intotdeauna ca sanatatea si libertatea fac parte dintre cei mai importanti indicatori de stare ai vietii omului. Dar si pentru ca un exemplu din ultimul caz l-am constatat in urma cu cateva zile.

    Am ramas perplex cand am citit despre cum a motivat completul de trei judecatori de la ICCJ sentinta de condamnare a lui Liviu Dragnea, pentru a influenta apelul la completul de cinci judecători. In dosarul sentinței prin care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi jumătate cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, completul si-a intemeiat motivarea pe inadmisibile argumente de morala.

    Inalta Curte, ori, mai bine zis, cei trei judecatori care sub inalta autoritate au emis hotararea de condamnare, au motivat presupusa “instigare” punand in sarcina lui Liviu Dragnea culpa morala de a se fi folosit, “deliberat”, de “ascendentul moral”pe care il avea fata de inculpata incriminata pentru abuz in serviciu. Ori, Justitia si Morala au mijloace de sanctionari esential diferite, neinterferabile, ale abaterilor specifice care intra sub incidenta acestora.

    Pentru abaterile de la lege, Justitia se foloseste de functia de coercitie si conformare a statului de drept, in virtutea careia poate dispune privarea de libertate, in raport de pericolul social al faptei si proportional cu clasa de pedepse penale in care aceasta se incadreaza. Morala, in schimb, care se coaguleaza pe ce este etic, bun, cinstit etc, utilizeaza sanctiuni necoercitive si neprivative de libertate, fara caracter administrativ, care tin de controlul social, de oprobriul public, de spirit, psihic, intelect. Doar in vremurile medievale, cand institutia Moralei dispunea de forta de coercitie a Inchizitiei, cand adica Justitia era politica si religioasa, abaterile morale erau sanctionate ca abateri penale. Ca urmare, intr-un stat laic de drept, condamnarea penala a lui Liviu Dragnea pentru „ascendent moral” este eminamente politica.

    • Ascendent moral ? Adica tot un fel de…telepatie, stimate coleg. Din pacate, starea Justitiei romanesti este un nivel ingrijorator de neprofesionist. Nu este suficienta schimbarea capilor, cred ca, asa cum spuneti, accesul in zona decizionala judecatoreasca ar trebui sa se faca pe criterii si grile mult mai exigente.
      Imi amintesc reprezentarea impartialitatii Justitiei sub chipul unei femei legate la ochi si cu o balanta in mana. Cred ca in Romania ar trebui sa poarte si casti speciale, din acelea care sa vad la personalul de pe aeroporturi. Sa nu mai poata asculta mizeriile jurnalistilor si zgomotul de fond al strazii.

    • Curat stupida !
      Fata de cine „În reușita demersului său infracțional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”?
      Adica Floarea Alesu, fost director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman … care avea deja la activ ani de activitate administrativa in functie adica deja era „unsa cu toate alifiile” [inclusviv destule penale!] care putea fi calificata – metaforic , in sens de larga expereienta – ca fiind „curva batrana” (vorba care in destule cazuri face referire nu la ocupatie ci la o vasta experienta de viata in care actiunile la limita celor legale/morale nu au fost putine , indifierent ca persoana a fost subect activ sau pasiv, de fpat ambele amandoua) adica o persona fata de care nu poti sa uzezi de ascendentul moral decat daca esti Ghandi ori maica Tereza si il/o prinzi cu „garda jos” .
      Influenta asupra unei astfle de persoane (indiferent de sexul, ocupatia celui influentat) tine nu de ascendent moral ci adtiv , politic si vizeaza avantajele pe care i le poti aduce sau necazurile pe care i le poti produce. In plus ideea ca Dragnea proaspat dotat cu o tanara amanta ar fi avut ascendent moral asupa unei femei mature … (mai degraba dispuse sa ii dea cu ceva in cap tocmai pe baza de morala comuna „na ţap batran!!” ) este bizara rau ….
      Imi este greu sa cred ca Dragnea avea , in acest caz, ascendent moral .. nu de alta dar imi place sa cred ca si eu sunt … curva batrana! (si din pacate si „ţap batran!!” – dar nu dau amanunte!)

  6. Hmm…astazi l-am vazut pe Victor Ponta in curtea Primariei Iasi, se pregatea de plecare, inconjurat de cateva persoane carora le-a spus zambind (printre altele): ,,Trebuie sa ne strangem, nu-i asa” ?
    Nu stiu ce a vrut sa spuna, poate ca incearca sa-si extinda noul partid, sau, de ce nu, poate ca se gandeste la revenirea in PSD, la un moment dat prielnic.
    Sa asteptam si sa vedem….daca aflu ceva, va spun in timp real.

  7. Cote de gen in stiinta?!

    O gluma serioasa, potrivit butadei ca lucrurile serioase se spun in gluma, afirma ca dupa esecurile de a parazita natiuni si religii majore, bubulii ar fi fost intrebati cu cine vor mai face revolutii mondiale pentru a-si gasi noi corpuri gazda. Ei ar fi raspuns: cu femeile, cu negrii si cu homosexualii. Dincolo de acest nevinovat amuzament al rebelilor neuroni, rebelie pe care bubulii o incurajeaza ori de cate ori e impotriva altora, niciodata impotriva lor, trebuie sa recunoastem ca se incearca o agitatie a acestor noi posibili “agenti revolutionari”. Dupa ce fostul presedinte afroamerican Obama a normativizat cotele de negri in arta si la premiile artistice, premierul canadian Trudeau a introdus genul neutru in constitutie si in imnul national, pentru “nediscriminare”, si presedintele american Trump a starnit nimfomania metoo, a venit si randul, cui credeti?, ambasadorului SUA in Romania, Hans Klemm, sa-si imite sefii. Numai ca de aceasta data ambasadorul american a mai facut un pas inainte, sugerand ca ar trebui introduse cote de gen si in stiinta. Participand la “Digital Romania International Forum”, a carei editii din acest an are ca tema “Women Leadership in Industry 4.0”, Hans Klemm a supozitionat ca “femeile sunt direct afectate de diferenţele şi excluderea din mediul digital. ”Este o realitate ca femeile au o prezenta mai redusa in stiinta, tehnologie, inginerie si matematica, la care s-a referit ambasadorul Klemm, dar nu cred ca datorita “discriminarii” de gen, ci pentru motive mult mai prozaice, care mai degraba tin de predilectii genetice, preferinte sociale, roluri de gen si sociale etc. Nu am in vedere, Doamne fereste!, diferente de IQ, multe femei sunt mai inteligente decat multi barbati, iar orice tara si orice guvern isi doreste sa aiba cate mai multe femei savante, precum Marie Curie, Lise Meitner, Rosalind Franklin, Ana Aslan etc. Pentru a fi si mai bine inteles in privinta rolului major, dar nu exclusiv, al profilului de gen, voi face trimitere la statistici, care arata ca cei mai multi medici chirurgi sunt barbati, iar cei mai multi medici pediatri sunt femei. Sunt si alte domenii pe acest exemplu, nu insist, nu cu un lucru atat de evident, in care este vorba de proportii, nu de egalitati, de preferinte, nu de “discriminari” de gen. Desigur, in domenii mai largi si mai comune pot exista si cazuri de acest ultim fel, dar selectia in stiinta este strict riguroasa, ca stiinta insasi, in care o teorie sau descoperire stiintifica “nu are gen”, nu este “discriminata” pe chestiuni privind sexul. In stiinta sunt relevante si retinute doar criteriile proprii de calitate, competitivitate, validitate, iar cine ar veni din afara, de regula politica, sa introduca cote de gen in domeniu, ar prabusi standardele si ar caricaturiza valorile, pur si simplu. Cotele de gen, stabilite de politica, ar fi cea mai mare pacoste pe capul stiintei.

    • Cu tot respectu ptr SUA , ambasadorul asta este un dobitoc care se crede inca in Timoru de est.
      Eu am iesit la pensie din IT …. majoritatea timpului (cca 75%) am avut sefe (femei). Asta dpv adtiv. Pe plan profesional de multe ori seful de tema era .. femeie . Si profesional ne-am inteles bine sau cum explica una „daca nu incerci sa il cicalesti si sa il plictisesti este f usor sa colaborezi cu Ghita: ii dai ce are de facut, daca este nevoie ii explici si ii zici termenul” A .. si cu o femeie ajunsa directoare economica aveam sa zicem o „relatie speciala”. Adica amandoi umblam cu periuta .. si in functie de urgenta lucrarii ea imi declara „dragostea ei”. Daca ma iubea nespus de mult, da mult de tot samd insemna ca lucrarea trebuia terminata „”ieri” (si odata”, dupa ce a vazut efectul, unu care a fost martor mirat la „declaratia de dragoste”” a zis „pe asta sa nu il trimiti dupa moarte!””. )

      Si sa nu zic cate din fostele mele colege au devenit directoare, sefe de firma sau macar directoare de servicii IT a unor firme (unele importante)

      Sau ca in anii 90 femeile erau majoritare intre absolventii de medicina (detest denstistele .. jumate sunt niste sadice care iau prea in serios chestia cu sexu tare si voir sa verifice rezistenta la durere. Si in gnl daca e vorba de durere … de la simp0lka injectie intramusculara la dintzari samd sunt de preferat barbatii …)

Lasă un răspuns