Toamna se numara bobocii…

Boboci cam putini si oarecum bezmetici. Toamna, de fapt, se aduna nu doar copiii la scoala ci si crizele  in viata politica romaneasca. Principiul lui Peter se verifica din nou: dificultatile nu vin niciodata singure. In plus, este ceea ce  vanatorii stiu- cand un animal este ranit atat vanatorii cat si gonacii ii iau urma.

Apropo, era induiosatoare grija asociatiilor de patru labute pentru mistretii lui Tiriac. Acum toata lumea vrea  sa  participe la  „genocidul” mistretilor din tara (aproximativ 140 000), pe motiv de pesta porcina.

Revenind, cred ca PSD nu face foarte bine. In evul mediu, in astfel de situatii, se puneau lipitori. Nu cred ca ar produce efecte. Sunt suficiente.  In alte situatii, celor bolnavi li se lua sange.  Grea decizie…

Evident ca ar fi nevoie  de solutii rapide si intelepte.

In ceea ce ma priveste, nu mai dau sfaturi de cand l-am citit pe La Rochefoucauld – daca cineva iti cere un sfat este fie ca sa nu-l urmeze fie ca sa aiba pe cine sa dea vina! Valabil si cand nu ti se cere…

Asa incat adun mere pentru la iarna desi ma gandesc ca si eu calatoresc cu acest avion.

60 de gânduri despre “Toamna se numara bobocii…

  1. Dumneavoastră, dragi colegi, ii înțelegeți pe cei care spun ca țin cu PSD, dar îl urăsc pe Dragnea? (Domnul serbanfl a ajuns chiar sa scrie „dragnea”, încercând probabil o tehnica Voodoo). Va rog sa ma luminați și pe mine! De ce dacă PSD „scapă” de Dragnea, se va întări și „are șanse mai mari sa rămână la guvernare”? Pana la iluminare, eu nu cred!
    Asa cum nu am crezut ca PSD se va întări dacă „scapă” de Năstase! (A nu se face paralela intre persoane, ci intre situații!)

    • @ George Ban

      Dl. serbanfl ( si nu numai ! ) este fan Victor Viorel Ponta . Acesta-i motivul pentru care il uraste pe Dragnea si ignora complet faptul ca Dragnea a castigat alegerile cu 45% , a dus PSD-ul la guvernare si s-a luat la tranta cu statul politienesc al lui Basescu si Iohannis ( adica cu rudele si prietenii lui Ponta ) . Cum s-ar spune , e o chestie de ura , de ranchiuna care intuneca mintile …
      Cred ca intr-o viata anterioara si d-voastra ati fost admirator Ponta dar intre timp v-ati vindecat .

  2. Frumoase mere. Par din soiul Ionatan. Imi plac merele rosii. Pana in urma cu trei ani, ne ocupam cu drag de pomicultura, intr-o rezidenta de vara din apropiere. Acum…, le cumpar din piata, amagindu-ma cu silogismul ca daca vreau sa beau lapte, nu trebuie sa cumpar si sa cresc o vaca…

  3. Prin origine si statut, am iubit PSD, desi inainte de 1989 unii dintre fostii mei mentori sau sefi, de mare valoare politica si intelectuala, carora le port un respect si o recunostinta nesterse, ma criticau ca prin frecventele mele pozitii de mijloc, de a fi si cu unii si cu altii, semanam cu un “social-democrat”. M-am dumirit mai tarziu ca social-democratii au fost si cu capitalistii, si cu comunistii, mai bine zis pentru o a treia cale, intre cele doua.

    Dar simpatia mea politica pentru PSD s-a datorat in mare parte si pentru afectiunea si atractia politica si intelectuala irezistibile, nu aveai cum altfel fata de magnetismul lor de personalitate, pe care le-am avut si le am fata de primii lideri, fata de re-fondatorii social-democratiei romanesti post-decembriste, care sunt de asemenea de neabandonat si de neuitat si carora Romania si majoritatea covarsitoare a romanilor le datoreaza nepretuit de mult.

    Privind la ce se intampla acum in PSD, as spune ca daca acest geronto-partid va fi sa mearga in istorie si sa fie expus in muzeu, nu mi-ar fi indiferent daca va fi pus murdar sau lustruit pe raft. Inclin sa cred ca cel putin sub forma unei factiuni reformatoare, in manualul de istorie si in vitrina de muzeu ar trebui pusa o formula de memorie luminoasa.

    La ultima declaratie a Gabrielei Firea, care dezminte presupusa pace cu șeful PSD – ”Nu am făcut nici armistițiu și nici nu am încheiat vreun fel de pact de coabitare cu președintele Liviu Dragnea” – imi este clar ca integritatea PSD, ma refer la dimensiunile resurselor sale umane, de cel mai mare partid, va avea de suferit.

    O scindare este mai probabila ca oricand. Ar putea sa fie un PSD Firea si un PSD Dragnea. Imi este greu sa cred ca ultimul nu mai are sustinatori sau ca nu va exista o lupta intre majoritate si minoritate. Urmaresc in continuare ce se intampla doar pentru a vedea calitatea strategiilor, tacticilor si argumentelor intrebuintate.

  4. Eu am mai spus de cateva ori … In tara asta , scaparea este individuala , nu colectiva ! Fiecare scapa cum poate , pe cont propriu . Din partea politicienilor actuali , slabe sanse .
    Si sa speram cu totii ca avionul cu care calatorim nu este din flota Malaysia Airlines …

    P.S. Camarile pline , puturile cu apa si panourile FV intr-o gospodarie cred ca reprezinta unul din elementele principale ale unui plan de actiune pentru un om care intuieste ce poate urma in aceasta tara .

  5. Era mai bine in cabina de pilotaj, macar aveam o directie, chiar si pe scaunul copilotului. Pardon, fostului copilot.
    In fine, important este ca macar personalul de securitate al avionului (cel care se ocupa de siguranta calatorilor si izolarea eventualilor turbulenti si/sau extremisti infiltrati) sa fie romanesc, daca se mai poate admite in ziua de azi ca ,,romanesc” nu este acelasi lucru cu ,,rusesc”, ,,americanesc”, ,,frantuzesc”, etc..

  6. Cei care erau oripilați de vânătoarea de mistreți la care participau Țiriac și Năstase sunt fanii lui Ceaușescu care vâna la urși și la cerbi cu toptanul. Stau mărturie filmele și fotografiile vremii.
    Dar vânătoarea e rea dacă nu ne plac vânătorii, și bună dacă ne plac.

  7. Spre dezastru inainte…
    Prea multe greseli, prea putini oameni educati politic in actuala echipa de conducere.
    O vanatoare cand incepe cu greu mai poate fi oprita (mai ales in polica)

  8. Stare de spirit…sa scriu…are rost sa scriu…de ce sa scriu si eu…d-astea. Clar imi este ca mediul este unul cu oamei mult mai in varsta decat mine, un peste 50 de ani cu cel putin pensie la activ sau pensie in viitorul apropiat si chef de nimic ca doar ei au facut destul si sa faca si tineretul asta ceva…sa lupte si ei pentru ceva; si cu o totul alta experienta de viata…as avea ceva de zis, oare? nu prea cred, dar in viata am fost, inca sunt 🙂 hihi, cam prost de fel si am facut to ce-am vrut intr-un final.
    Asa…sa incepem cu sfarsitul: imi pregatesc plecarea din tara impreuna cu familia, copii scolari sotie insarcinata the whole pack …big deal! Discutii cu colegii pe la serviciu…de ce sistemul asta politic, administrativ, and so on, ce putem face sa fie alt sistem…etc. le stiti deja.Raspunsul meu: nu ma intereseaza catusi deloc de putin spre zero 🙂 de abia astept sa plec..exact ca un sobolan 🙂 dadada..un neluptator…
    asa…uitai ce vrusai sa zic…ah, da. imi aminti 🙂
    Treaba pentru mine e simpla, acum dupa multi ani de ura adunata…am zis ca inghit orice..imi vad de treaba mea…imi termin facultatile, da ambele tehnice, contribui la sistem, votez, dau buna ziua la lume pe strada, semnez o petitie, imi educ copiii sa ajute batranii sa treaca strada…, ca sa am o sansa-n plus la un trai decent in Romania ca deh…viata e grea la oras…in cap zic romania asa englezeste style…castig mult peste medie…mint 🙂 sunt chiar bogat daca ma uit la altii…degeaba…am zis ca suport orice in acest sistem..politie, justitie, administratie, you name it si m-am rugat celei de sus…stiu …da, posibil Iisus are un ten mai arabic si poate ea este femeie…sa nu ajunga vreun copil …de-al meu – sunt un egoist…sa aiba nevoie de urgenta la spital…asigurari private in Bucuresti, toata familia…degeaba…ne ducem acolo la privat si legea ii obliga sa ne expedieze in mediul plin de orice in afara de steril si cu medici, asistenti ce-si respecta NU juramantul sa macar mimeze un fel de empatie..ca ajutor dac-ar fi fost deja le faceam statuie…in fine, been there done that. 2 spitale de pediatre, cele mai bune din Bucarest city..best in country si degeaba… de frica, ca scuze…de fricaca luam vreo boala si incurajati de stilul personalulu ca de ce nu stim medicina destula sa ne dam seama singuri de x si y…pai cum domne‘ ? nu stiti ca… da, domne‘, nu stim ca medicina pentru ca estem ingineri tampi…ne-am dus frumusel inapoi la privat la prima ora la chirurgul de la privat sa rezolve situatia pentru ca nu mai parea urgenta…nu ma intrebati de ce fusese copilul la categoria viata in pericol ca nu stiu sa va zic…ideea e ca noi parintii suntem niste rai care incarcam sistemul cu prostiile noastre cand colo copilul n-are nici pe naiba…crapatura pe frunte de vreo 7 cm …se vedea osul…mult sange…am intrat in panica si degeaba…
    Ideea e ca aceeasi…cum schimbam ceva…pai e simplu: trece vremea celor prezenti…si peste vreo 40 de ani Romania ramane nepopulata si ne vom intoarce toti inapo 🙂 yeiiii! simple as that…
    Platesc un serviciu si nu-l primesc atunci ma duc unde acest serviciu platit imi este oferit. Punct.
    Nu va mai consumati energia si lasati-i sa ramana doar ei…tarile vestice de abia asteapta sa stiti voi…sa fim oameni in mama ei de treaba si nimic mai mult…ne intoarcem in navele noastre spatiala pe planeta Romania, sper nelocuita de nimeni si pustie total s-o repopulam 🙂
    Nu stiu daca zisai ceva dupa ce scrisai atata, dar ma simt mult mai bine 😉
    Mihai Robert TUDOR.

  9. Domnule Adrian Nastase, la fel ca si Dvs, Domnul Liviu Dragnea va fi acuzat pe nedrept, va pierde niste ani din viata si va spera ca istoria il va reabilita. In acest timp, Domnii Basescu, Maior, Coldea … se vor bucura de viata, linistiti.

    Cum anume sa nu dam sfaturi ? E mai bine sa ramanem vesnic in bezna ?
    Daca ar fi gandit asa si Hristos, nici nu mai era cazul sa se jertfeasca pentru noi pe cruce. Cati oameni mai trebuie sa-si piarda libertatea pentru un popor de imbecili ? Sa fim indiferenti e mai bine ? Va multumim pentru sfat !

    Suntem condamnati la nepasare ? Mai bine sa moara si caprele vecinului cum au murit si porcii, de gripa aviara ? Mai inghitim mult minciuna repetata obsesiv de Macovei si Preda ca Liviu Dragnea a fost condamnat ca a fraudat alegerile ?
    Dar minciuna ca Dragnea a organizat si orchestrat protestul din 10 August ?
    E Dragnea vinovat ca asa vor dusmanii lui ? Ca sa le fie lor bine ? Ca sa se bucure Macovei, Iohannis, Maior, Coldea si generalii, trebuie sa faca Dragnea puscarie ?

    Asta e dreptate ? Asta e justitie ? Ne comportam ca niste morti in viata ? Murim de frica ? Ne-a luat deja dracul si noi nu stim ?

    De la educatia primita in cei 50 de ani de comunism ni se trage.
    Fara Dumnezeu, in bezna, morti de frica, astia sunt romanii !

    Sa nu uitam sa votam la referendum … familia. Peste o mie de ani poate facem si un referendum despre solidaritate, ca acum e gresit definita si prost inteleasa … normal ca tot din cauza lui Dragnea.

    Sa nu dam sfaturi … ca din greseala, poate unii le urmeaza … si se supara Basescu … Maior … Coldea … Macovei … generalii …

    Dragnea la puscarie ?

    • Mi-e frică să nu facă din Dragnea o victimă – erou !
      După felul îngrozitor în care este atracat acest om, pentru nişte delicte minore întâlnite peste tot în România, se pare că ceea ce face el este bine nu doar pentru el, ci şi pentru Ţară, iar asta nu i-o pot ierta duşmanii acestei ţări , atât din exterior, dar şi cei din ţară !
      Principalul motiv, în afara celui politic, acel imbecil ” dă-te tu la o parte, ca să vin eu în locul tău !”, fără a prezenta măcar un plan de măsuri din care să reiasă ce vor să facă, este invidia : Liviu Nicolae Dragnea este un român, get-beget, este frumuşel, cu succes nu doar în politică şi viaţă personală, dar şi la femei ( este, urâţilor ?! 😉 ), este inginer pe bune, a fost şi sportiv şi cântăreţ, şi iubăreţ, dar pe calităţile lui personale, nu pe banii lui ( ca voi, piticoţilor ! ), cu care şi-a construit o reşedinţă, e drept poate prea insultătoare şi lipsită de bun simţ, dar a făcut-o nu în buricul Bucureştiului, Clujului, sau Sibiului, ci la el acasă în Teleorman, unde se mut ulii, cum zicea cineva, încercând astfel să ridice la viaţă şi zona natală, atât de defavorizată şi rămasă în urmă ! Pe lângă nişte escroci ca Băsescu, Videanu, Berceanu, Blaga, Frunzăverde şi mă opresc aici, ca să nu înşir tot PDlul lui Băsescu, pe lângă un sas ce şi-a tras moşteniri fictive, pe lângă nişte baroni locali pe care doar întreţinerea amantelor sau amanţilor, că tot e la modă, nu ? îi costă în timp, cât palatul lui Dragnea, omul acesta este un mic copil în ale relelor ! Că are o iubită pe care-o recunoaşte şi şi-o asumă, dovadă c-o respectă, nu ca Băsescu, Stolojan, sau Constantinescu şi mulţi alţii, e treaba lui personală pe care şi-a rezolvat-o demn şi asumat, nu ca alţii ! Să-i găseşti drept fapte penale şi să-l condamni pentru că a îndemnat oamenii să iasă la vot, mi se pare o nemernicie fără margini ( amintiţi-vă de beţivanul încrucişat şi de ieşirile lui necontrolate în care micţiona nu numai în capul alegătorilor dar şi pe el însuşi ! A-l condamna pentru practici pe care toate partidele le practică ( activitate la partid şi plată din altă parte) este mizerabil şi ruşinos ! A-l acuza că şi-a însuşit o baltă când ea a trecut din proprietate de stat în cea a Consiliului judeţean , nu a lui Dragnea reprezintă găinării juridice, dictate de impotenţi profesionali care nu-i pot găsi cu adevărat ceva pentru a-l condamna ( şi sunt sigur, că dacă erau mai deştepţi, găseau !) !
      Adevăratele motive sunt creşterea nivelului de trai al românilor prin creşterea pensiilor i salariilor, destrămarea statului paralel şi necedarea pe nimic a bogăţiilor Ţării, , ca până acum !
      Dacă fără a fi Preşedinte de Ţară, nivci măcar Prim ministr, din poziţia doar de şef de Partid a putut face atâtea pentru România gândiţi-vă ce-ar fi făcut în una dintre cele două ipostaze ?!
      Ei, dar asta ştiu şi ei şi nu le convine ! Ei vor să ne ştie pe noi slugi şi pe cei ajunşi să ne conducă nişte lachei, dispuşi să-şi vândă Ţara şi să-i amaneteze viitorul !
      P.S.
      N-am crezut niciodată că voi putea apăra pe cineva atât de hotărât, dar evidenţele o cer imperios : apărându-l pe Dragnea, ne apărăm identitatea naţională ! Vi se pare prea mult ? Şi lor !!

  10. O MOTIVARE DATĂ CU CELERITATE

    Când eu v-am spus, n-ați vrut să mă credeți… Și astăzi, ah! sunteți siliți să-mi dați dreptate că în justiția autohtonă există CELERITATE SUPER-ALERTĂ care poate dura o lună –două și CELERITATE DOMOALĂ care poate să se târâie, e-he-hei !!! ani mulți fericiți, până când, mulțumim frumos, nu mai e cazul!

    Evident, lui Dragnea Liviu i se aplică CELERITATEA RAPIDĂ, pentru că deja a devenit așa de imprevizibil pentru sistem încât trebuie arestat musai! Pentru ce? Păi, pentru că două fătuci nu s-au dus la serviciu , daʹ de încasat bani, au cam încasat! Le-a semnat Dragnea Liviu statul de plată? Aș, a semnat o doamnă care chipurile a FĂPTUIT ABUZUL ÎN SERVICIU de spaima președintelui PSD, deoarece dânsul avea mustața zbârlită pe-o parte … iar ea, inimă simțitoare, așa s-a fâstăcit că nici n-a observat că fetele n-au mai venit la lucru! Avem prejudiciu? Nu prea avem, că 7 000 de euro, din cei 23 000 în total , i-a plătit Bombonica Dragnea… au mai rămas 16 000…într-o țară în care a dispărut o flotă de sute de milioane de dolari iar un fost ministru al Comunicațiilor recunoaște, într-o singură speță, că a luat o șpagă de 4 800 000 euro! Ei, cam tot atâta pușcărie a luat și fostul ministru pentru milioanele alea cât vor să-i dea și lui Dragnea pentru că a avut un ascendent moral asupra unei doamne de la DGASPC !

    Inutil să vă spun că doamna care a făptuit ia pedeapsă mai mică decât Dragnea care n-a făptuit… iar mărturia uneia dintre fătuci e E SINGURA care amintește, pe departe, despre înfiorătoarea INSTIGARE LA ABUZ A „PENALULUI” Dragnea. În rest, nimic ! Nu tu martori care să confirme, nu tu înregistrări, nu tu înscrisuri… nimic. Doar mărturia unei femei căreia îi e frică de pușcărie. Am mai jucat noi în filmul ăsta? Păi eu, care am memorie bună , zic c-am mai jucat… în DOSARUL ZAMBACCIAN am avut „făptuitoarea de bună credință” Cristina Popa, care deși a reușit o frumoasă evaziune fiscală, e bine mersi, fără mare deranj, pentru că a săvârșit infracțiunea deoarece i-a fost frică de doamna Irina Jianu, despre care știa că e în relații bune cu domnul Adrian Năstase ( !!!!) … Rezumat: Cine a intrat la pușcărie? Evident, au intrat Irina Jianu și Adrian Năstase! Iar doamna speriată care s-a jucat cu facturile în alb , zburdă , liberă, pe champselyseele planetei!

    Mai știți pentru ce a fost condamnat Dragnea Liviu în DOSARUL REFERENDUMULUI ? Să nu spuneți că pentru FRAUDĂ ELECTORALĂ, că ați răspuns greșit, și nu se punctează. Din cele 1 500 000 -2 000 000 de voturi presupus fraudate, cu chiu cu vai, instanțele au reușit să dovedească vreo câteva sute… Cu toate acestea, după ce ne-au arestat voturile și le-au strâns cu ușa pentru ca peticele de hârtie să recunoască frauda și alea s-au ținut bățoase de n-a reușit Codruța să dovedească nimic, DNA-ul și Parchetul General au sărit grațios peste minciuna abominabilă a fraudei de milioane de voturi, și instanța l-a condamnat pe Dragnea pentru că ar fi vrut să facă niște tombole pe care nu le-a mai făcut și pentru niște SMS-uri mobilizatoare, plecate din sediul PSD, pe care, evident , nu el le-a butonat. Dar, ca și în cazul Năstase neîndoielnica noastră justiție trebuia să dea un EXEMPLU :

    „… De asemenea, acţiunile apelantului intimat inculpat au determinat o stare de neîncredere a opiniei publice cu privire la modul de desfăşurare a procesului electoral şi la modul de acţiune al reprezentanţilor clasei politice cu ocazia organizării referendumului şi al scrutinelor, în general (…) Ca atare, gradul de pericol social al faptei de folosire a influenţei prin solicitarea adresată membrilor de partid din teritoriu de a organiza tombole cu premii, la care să aibă acces doar persoanele care dovedesc participarea la referendum, nu poate fi apreciat exclusiv prin prisma timpului extrem de scurt în care prima adresă a avut valabilitate şi a produs efecte juridice, ci prin prisma importanţei valorilor sociale afectate care, în cauză, au fost reprezentate de relaţiile sociale legate de organizarea scrutinelor electorale cu respectarea normelor de drept în vigoare într-o societate democratică…” , se arată în motivarea sentinţei, sosită târâș-grăpiș, la 10 luni de la pronunțarea sentinței.

    Deci, nu contează ce-a făcut, ci PERCEPȚIA CĂ AR FI FĂCUT CEVA e importantă!

    Păi, obișnuiți-vă cu gândul, că nici în al doilea dosar nu contează ce-a făcut:

    „Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute – președinte atât al organizației județene a P.S.D. Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu… În reușita demersului său infracțional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”, se arată în motivarea ÎCCJ, de astăzi, 14 septembrie 2018 .

    Asta au văzut, în globul de cristal, doi judecători ai Înaltei Curți, floarea Onoratelor instanțe din România… cel de-al treilea a văzut „ACHITARE”.

    Și-acum să vedem și noi ce anume spune în sala de judecată făptuitoarea ABUZULUI ÎN SERVICIU, presupus instigată de Dragnea:

    Judecător: „Inculpatul Liviu Dragnea, din perspectiva celor două funcţii pe care le avea, a exercitat asupra dumneavoastră vreo formă de constrângere, presiune pentru menţinerea pe funcţie a celor două persoane, direct sau indirect?”

    Floarea Alesu: „Nu.”

    Judecător: „Determinarea de a face documentele respective?”

    Alesu Floarea: „Nu.”

    Judecător: „Cunoaşteti şi puteţi preciza dacă Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa din perspectiva celor două funcţii asupra conducerii DGASCP pentru menţinerea în funcţie a celor două persoane?”

    Alesu Floarea: „Nu, nu cunosc.”

    Pentru asta a luat 3 ani și jumătate de pușcărie, în primă instanță, președintele PSD, Dragnea Liviu… pentru asta îi agită primatele alea decerebrate cătușele la ieșirea de la Parchetul General … pentru asta e HOȚULE! PENALULE! … și DRAGNEA LIVIU NU FI TRIST/ LA JILAVA AU DENTIST!”… pentru asta e agresat oriunde ar ieși, amenințat și urmărit de cetățenii indignați… Pentru ceea ce ați citit mai sus.

    Felie de populație a României, poți oare urî un om , suficient de mult, dorindu-ți să facă 3 ani și șase luni de pușcărie doar pentru ceea ce ți-am arătat eu mai sus? Și ești suficient de curată, în același timp, felie de populație a României, pentru a ridica fără mustrări de conștiință, PIATRA?

  11. George Ban

    Credeam ca am depasit cu totii stadiul analizei emotionale, dezlanate si simpliste (sa zicem, de tip bizonic) si incercam sa cautam esentele. In politica, sau in zona de elita a comentatorilor, nu se pune (sau nu trebuie sa se puna) problema in termeni de ura, furie, iubire, adulatie si alte stari supli/comple/mentare desarte si efemere ca fumul.
    Unul dintre colegi (stralucitul Fragmentarium) spune limpede ca NU Dragnea este tinta, ci PSD-ul in ansamblul sau, ca emanatie a votului romanilor. Dragnea este doar pretextul. Pe de alta parte, trebuie sa admiti ca PSD-ul are nevoie de lideri mai putin vulnerabili care sa ajute imaginea partidului, nu sa o altereze. Nu, nu ma gandesc la doamna ,,vorbalungasaraciaomului” Gabi Firea, devenita peste noapte o oportunista in PSD care crede subit ca temele legate de Justitie sunt secundare in Romania momentului si ca doamna Dan trebuie sa raspunda pentru…reprimarea asazisilor mitingisti pasnici. Desi dumneaei, madame Firea, s-a situat in afara legii autorizand un miting FARA organizare asumata !
    Din acest motiv, daca ar fi sa aleg intre Dragnea si Firea, as alege, bineinteles, Dragnea. Dar asa face-o cu un gust amar, neavand posibilitatea sa optez, de exemplu, pentru un politician de calibrul domnului Adrian Nastase. Din pacate, insusi PSD-ul a involuat, uniformzandu-se la nivelul mediei IQ-ului din actualul CEX.
    Asa ca, George, hai mai bine la o bere…da-o-ncolo de politica damboviteana, daca nu vrei sa fii dezamagit perpetuu. (Z)

    • ps
      …In fine, de dragul trecutului, hai sa te ajut sa intelegi: Problema principala a lui Liviu Dragnea consta in imensa, monstroasa sa aroganta. Liviu Dragnea a vrut, a crezut ca poate, sa conduca Romania prin intermediul unei maculaturi de guvernare, pusa in aplicare de premieri-marionete cu sprijinul unui alt fost pedist, Darius Valcov.
      Mai mult, Liviu Dragnea a incercat, anterior, sa preia fraiele statului paralel, cochetand cu emanatiile acestuia, Laura Codruta Kovesi, Coldea si Maior. Evident ca ne spune acum ca fotogratiile sunt fie trucate, fie realizate in medii private (de ca si cum ar fi vreo diferenta intre medii). Este foarte posibil ca Liviu Dragnea sa fi fost introdus in PSD, intentionat, de Traian Basescu, care tace malc in prezent asteptand sa vada cine castiga si cine pierde pentru a sa hrani, mai apoi, cu cadavrele.
      Asta e ,,balta” in care traim, George, hai la mal ! Eu iti intind o mana, dar daca esti rau, iti dau drumul…(Z)

  12. Nimic nu este untamplator. Toate partideke sunt la fel. Romania este in cadere libera. Daca fiecate ar face schimbari in mediul in care lucram si traim -atunci minoritatea politica ar fi oblugata sa fie corecta si legile s-ar aplica. Atata timp cat alegem sa nu ne implicam, sa ni se dicteze regulile dupa care trebuie sa ‘jucam’ramanem toti sclavi in propria ta. Nu putem schimba participand la mitinguri facand jocul murdar al unora, ci impunandu-ne pasnic regulile firesti dupa care sa teaim toti. Pesta porcina poate ca exista pe zone izolate, dar este o nebunie planificata de a distruge tot in favoarea nu stiu caror interese meschine. De ce pentru politicieni nu se face evaluare si sa fie dati afara incompetentii si cei care sunt violenti agresiv. Noi platim prostia lor cu sume uriase. Atata timp cat exista ura si dezbinare intre psrtide intretinute din afara – pierdem enorm.

    • Înțeleg că toți politicienii sunt proști, incompetenți și răi. Rezultă că dv și rudele, cunoștințele sunteți inteligenți, competenți și buni. De ce nu vă faceți politicieni ca să luați frâiele țării? Ar trebui să acționați, nu doar să vă plângeți.
      Există mulți care consideră că „clasa politică” e incompetentă, iar competenții au rămas pe dinafara „clasei”, deci avem o mare de competenți care ar putea, dacă ar vrea, să fie „clasă politică”. Iată soluția!

  13. ..Doi colegi , Ghita Bizonu’ si Pupaza din Tei (ma rog, nu cunosc sexul adevarat al pupezei, dar inclin sa cred ca nu este barbat), sunt convinsi ca eu, poate si colegul Fragmentarium, am fi agenti rusi. Mai copii, sunteti extrem de naivi. Daca ar fi asa, nici nu v-ati da seama. Agentii rusi adevarati sunt al naibii de buni, din moment ce au schimbat rezultatul votului in ditamai si supertehnologizata America lu’ Big Brother, detinatoare a milioane de servicii secrete finantate cu miliarde de parai furate de la restul lumii.
    (Z)
    ps
    Asta inseamna analiza emotinala.. (a colegilor susnumiti): Duce inevitabil la distorsiuni de logica elementara.
    A’ta e’te… (Z)

  14. serbanfl
    SEPTEMBRIE 13, 2018 LA 8:16 PM

    D-ta iti imaginezi ca doamna Ana nu a inteles ? Problema e ca domnia sa a dorit ca tot eu sa ,,traduc” ,,bancul” pentru cei carora nu le cade fisa imediat.

    • Eu mi-am permis să-ți scriu că ai întârziat. Văd că încerci să deviezi subiectul – cumva nu ști ce să faci când nu-ți pică fisa?
      Acum sunt foarte puține locuri unde se folosește fisa, dar nu-i rău să fi pregătit!

  15. O multime de romani o bat in cap cu fondurile europene, agantandu-ne de ele ca de o adevarata piatra filosofala. Domnilor, Corina Cretu nu ne da nimic, daramite sa transforme ceva in aur, aceasta doamna nu face altceva decat sa ne vare sub nasuri, mereu si mereu, teancuri de dosare birocratico-stufoase cu mii de pagini de citit si alte mii de semnat, rezultatul fiind intotdeauna o suma nula (daca scadem ce platim la UE).
    In Romania se va realiza si impementa un program solid de infrastructura, doar daca indeplinim , simultan, trei conditii:
    1. Bani din afara spatiului euroatlantic;
    2. Incredintari directe pe tronsoane, FARA posibilitatea contestarii, DAR cu garantii si penalitati drastice pentru constructorii care nu-si respecta angajamentele. Asazisa ,,egalitate” si ,,transparenta” la licitatii este o gogorita inventata de marile concerne occidentale;
    3. Eliminarea din Coduri a abuzului in serviciu;

    Probabil ganditi ca este imposibil…bine, asa o fi, dar la fel de improbabile sunt si autostrazile care sa lege Romania Est-Vest si Nord-Sud in climatul geopolitic actual, cu o Romania inlantuita in gulagul euroatlantic.
    Am putea avea macar trenuri ultrarapide….nu radeti !….pana si intre Moscova si Sankt Petersburg circula asemenea trenuri, deci, de ce nu si in Romania ? (Z)
    ps
    Mie imi placea Bacaul sub Sechelariu….Omul chema la el marile firme si le spunea:
    ,,Bai, tu faci asta, tu faci ailalta..puteti ? Daca nu, spuneti acum. DAR: Primiti lucrari daca subcontractati si cu firmele mici si mijlocii din zona, sa manance toata lumea o bucata de paine….Ati inteles ? Da? In regula, treceti la treaba, astia sunt banii disponibili !”
    ..Si Bacaul a prosperat. Acum, avem sedii de firme straine si companii romanesti pe duca… O fi bine ? O fi rau ? Timpul ne va lamuri, poate.

    • Banii europeni se dau pe proiecte făcute de firme și persoane fizice, nu vine o ladă cu bani din care se împart apoi cui are nevoie.
      Firmele și persoanele fizice nu vor să acceseze, iar funcționarii nu vor să avizeze de frica DNA. De ce să-și facă ei înșiși probleme.
      În Polonia, oamenii nu sunt legați pentru impresie artistică, și nu există teama asta, deci polonezii accesează pe capete.

  16. Toamna asta nu se numără doar bobocii, ci şi unii dintre noi ! 😉
    „10 ARGUMENTE imbatabile

    1. Căsătoria este o instituție mai veche decât orice stat și decât orice sistem sau partid politic. Nici un stat, sistem, partid politic sau politician nu are dreptul să modifice definiția Căsătoriei – care este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Modificarea definiției Căsătoriei ar presupune deschiderea unei cutii a Pandorei, cu consecințe extrem de grave asupra întregii societăți. Statul este chemat, așadar, doar să întărească la nivel legal și constituțional o definiție culturală a acesteia, o definiție care aparține poporului.

    2. Orice copil are dreptul să fie crescut de o mamă și de un tată. Legalizarea adopțiilor pentru persoanele de același sex ar presupune că Statul va decide, din oficiu, că unii copii nu vor avea niciodată parte de șansa de a se dezvolta armonios, beneficiind de grija unei mame și a unui tată și de ambele modele parentale complementare. În plus, astfel de „adopții” experimentale presupun traume asupra minorilor a căror natură și proporții sunt departe de a fi pe deplin studiate și înțelese. Consacrarea constituțională a căsătoriei între femeie și bărbat este garanția că vom transmite acest model și copiilor noștri, că credem că părinții sunt mamă și tată, niciodată părinte 1 și părinte 2, cum se practică deja în unele state occidentale (de exemplu, în Franța).

    3. Legalizarea „căsătoriilor” dintre persoanele de același sex reprezintă un tip de inginerie socială de factură neomarxistă cu consecințe grave asupra întregii societăți. Legalizarea unor astfel de „căsătorii” nu presupune doar că un număr de indivizi de același sex s-ar bucura de privilegii asemănătoare cu cele acordate cuplurilor homosexuale. Schimbarea conținutului Căsătoriei va atrage schimbări în multe alte departamente ale societății și producerea și adâncirea unor discriminări asupra unor categorii sociale largi.

    4. Orice diferență între Căsătorie și „căsătoria” homosexuală fiind abolită prin definiție, nu va exista nicio justificare pentru acordarea preferinței la adopție unui cuplu heterosexual în dauna unor parteneri homosexuali; copiii ar putea fi acordați după principiul unei cote obligatorii de adopție pentru cuplurile gay sau chiar în virtutea unei prioritizări a adopțiilor pentru cuplurile homosexuale, conform principiului discriminării pozitive.

    5. Schimbarea definiției Căsătoriei va presupune redefinirea fundamentală a nașterii. Cuplurile de lesbiene vor pretinde, de exemplu, „dreptul” de a avea un copil prin intermediul FIV. Cuplurile de homosexuali vor pretinde și ei același „drept”, fapt care va duce la proliferarea practicii profund controversate a mamei purtătoare. Și chiar bărbații singuri vor solicita acest drept (cum se întâmplă deja în Franța) – fapt care va duce la redefinirea nașterii de copii ca fiind esențial artificială. Or, copilul nu este un obiect asupra căruia să avem „drepturi”, copilul este cel care are drepturi – inclusiv acela de a fi crescut de o mamă și de un tată.

    6. Modificarea conținutului Căsătoriei va presupune și modificarea tuturor conținuturilor predate în școli. Manualele școlare – de la manualele de tehnologie la cele de Limba română și la cele de Religie – vor fi completate cu exemplul familiei homosexuale. În virtutea teoriei genului, persoane transgender vor fi aduse în fața copiilor, în cadrul școlii, și prezentate drept un model sau exemplu (cum se întâmplă deja în Occident). Educația sexuală realizată de la vârste foarte mici îi va încuraja pe copii să accepte sau chiar să experimenteze comportamentele homosexuale (cum se întâmplă, iarăși, în Occident).

    7. Modificarea conținutului Căsătoriei va presupune restrângerea drastică a libertăților fundamentale – a libertății de expresie, a libertății de conștiință, a libertății religioase și a libertății de educare a copiilor în conformitate cu convingerile părintelui. Acest lucru se va întâmpla în schimbul unui privilegiu (mariajul homosexual) care răspunde unor nevoi incerte ale unor prea puțini beneficiari. Să te referi – de exemplu în predicile preoților – la căsătoria homosexuală ca fiind una care contravine învățăturii morale a Bisericii, în timp ce Cununia este considerată o Taină binecuvântată, va fi catalogat drept un act de discriminare, de vreme ce ambele forme de căsătorie sunt tratate în drept ca fiind fix același lucru. Cei care vor susține că o Căsătorie este între un bărbat și o femeie sau că un copil are dreptul să fie crescut de o mamă și de un tată sau care vor refuza educația sexuală de la vârste fragede în școli vor fi hărțuiți, marginalizați social, calomniați, linșați mediatic, își vor pierde locurile de muncă sau vor fi trimiși la închisoare (cum se întâmplă deja în multe locuri unde gay marriage a fost legalizat, în Occident).

    8. Modificarea conținutului Căsătoriei va presupune și deschiderea largă a porților pentru alte „lărgiri” ale Căsătoriei – în direcția parteneriatelor civile poliamoroase (cum se întâmplă deja în Belgia și în Brazilia) sau chiar a legalizării de facto a poligamiei. Acest lucru va dilua și mai mult prestigiul și conținutul Căsătoriei, fapt care va afecta interesul copiilor, va spori confuzia și va altera (și mai mult) fibra morală a societății.

    9. Modificarea conținutului Căsătoriei va deschide larg porțile unor teorii extremiste care vor deveni mainstream – cum este teoria genului, lipsită de orice bază științifică. Și poate chiar a „legalizării” altor perversiuni sexuale, cum este pedofilia, urmând același model de afirmare ca mișcarea gay.

    10. În condițiile în care 89% dintre români se declară împotriva legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex (conform unui sondaj CURS din luna iulie) și doar 4% susțin legalizarea gay marriage, schimbarea definiției Căsătoriei și implementarea ingineriilor sociale presupuse de această schimbare ar merge, în mod evident, împotriva valorilor și ethosului majorității. Cei care au adus pe agenda publică tema gay marriage în România sunt activiștii LGBTQ, iar încercarea de a arunca divizarea produsă de această temă în tabăra susținătorilor Referendumului este ilegitimă – și lipsită de onestitate.

    _____________________________
    În absența oricăror argumente pentru a contracara cele 10 puncte de mai sus, vedem cu lobby-ul LGBTQ se ascunde în spatele unor chițibușerii procedurale, invocând modificări ale Regulamentul Senatului care ar trebui să restarteze procedura votului în celor două Camere. În fapt, acest Regulament a fost atacat la CCR DUPĂ votul Legii Referendumului în Camera Deputaților – prin urmare, această solicitare nu are nici o bază legală.

    Așadar, în mod cert, după ipotetica legalizare a căsătoriilor homosexuale în România nu va mai fi vorba despre acceptarea diferenței, ci despre abolirea ei și impunerea obligației de a numi diferitul ca identic; cu toate consecințele extreme care decurg de aici.”

    • Domnule Humor, familia de tip clasic este factorul motivațional cel mai puternic. După victoria bolșevismului știți că s-a repezit acolo „specialiști” care au introdus tot felul de tâmpenii, înclusiv „vbonuri de dragoste” – rușii s-au lămurit repede și au stopat fenomenul. Azi Marxismul sexist este folosit ca idee de cum să distrugi civilizația și cultura europeană.
      Convingerea mea este că nici în toată Europa nu se va atinge obiectvul final – individul ce nu are habar de înaintași și nici de urmași – dar SIGUR este exclus succesul în China, India, Japonia, America de Sud, etc. Și atunci de ce atâta cerbicie pentru distrugerea Europei Occidentale și maxim centrale?!?

  17. Curtea Constituţională va discuta în 17 septembrie proiectul legislativ de revizuire a Constituţiei adoptat marţi de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, au declarat, miercuri seară pentru News.ro surse din CCR.
    Şi un mesaj care dă de gândit, preluat de la un român rezident în Canada:
    „Eu am urmărit evoluția drepturilor la homosexualii din Canada și treaba stă cam așa:
    La început au zis că ei nu vor absolut nimic, doar să fie acceptați. Au fost acceptați.
    După aia au vrut sa fie considerați oameni normali (nu oameni cu probleme psihologice, așa cum erau declarați ei în urmă cu 20 de ani și cum însuși Papa de la Roma a resugerat că ar fi). Au fost.
    După aia au vrut o zi dedicată lor, Gay Parade. Au primit-o și pe asta. Dar o zi nu a fost de ajuns. Anul ăsta au avut o lună întreagă dedicată lor. Luna iunie. Steagurile curcubeu (ce blasfemie!… curcubeul, simbolul biblic al lui Dumnezeu, Cel care, tot biblic i-a condamnat la moarte în Sodoma și Gomora…) au fluturat timp de o lună pe toate instituțiile publice. Să nu mai zic câtă atenție li s-a oferit în mass media.
    După aceea au vrut drepturi, să se căsătorească și să aibă copii. Li s-a dat și asta. După aia au vrut ca niște copii inocenți să învețe în școli toate mizeriile pe care le fac ei (sex anal, oral), să învețe de identitatea de gen. S-a făcut și asta.
    Anul acesta o Universitate creștină de avocați din Canada a fost dată în judecată de homosexuali pe motive de discriminare. Universitatea a pierdut procesul.
    Tot anul ăsta statul a înființat un program prin care ajută studenții să își găsească un loc de muncă pe timpul verii. Problema e că tu, companie, nu poți participa la acest program decât dacă semnezi o hârtie potrivit căreia ești de acord să angajezi homosexualii. Prin urmare, statul canadian a fost dat în judecată de companiile care au valori creștine.
    Deci homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți și tot ei sunt victimele?
    Vă sugerez la cei care stați în România, să nu faceți nici un compromis. Nu cedați absolut deloc, nimic. Sunt și ei oameni, nu-i urâți, nu-i bateți, nu-i înjurați. Dar nu acceptați să vă calce în picioare valorile și principiile.
    E dreptul vostru să vă apărați valorile.”

    • Dece ar trebui să mergem , se întreabă altcineva ?
      „Acest referendum este sansa sa ne afirmam normalitatea. Nu are legatura cu problemele sociale invocate. Maine Costel va cunoaste capra (poate capra se va bucura) si vom fi nevoiti sa acceptam nevoia lui si caprei de a intemeia o familie, pe baze sexuale. Deci zoofilia va fi noua provocare. Cercetatori din Vest ne vor explica normalitatea relatiei. Anormalul va fi normal. Va rog sa veti in vedere ca nu exista nici-o religie in lume de acord cu homosexualitatea/lesbianismul. Exista o multime de religii, dar nici una nu promoveaza aceasta idee. Ati gasit intr-o cultura veche aceasta idee? Am citit Istoria religiilor, scrisa de Eliade, dar nu am gasit aceasta tema a homosexualitatii la nici-un neam. Totul avea la baza un principiu simplu; barbat + femeie.”

  18. Reflecţii asupra candidatului actualei coaliţii guvernamentale

    PSD trece printr-o perioadă zbuciumată, motiv pentru care ALDE – cu un segment electoral mai redus – a ajuns să dicteze politica coaliţiei guvernamentale în probleme economice fundamentale. Acum apar semne că ALDE încearcă să-şi impună liderul, pe Călin Popescu-Tăriceanu, drept candidat al coaliţiei la alegerile prezidenţiale din 2019.

    Politician de dreapta, Tăriceanu, în calitatea sa de reprezentant al mediului de afaceri, a reuşit să introducă în programul actualei guvernări – alături de măsuri sociale de stânga (aducerea la un nivel decent de supravieţuire a salariilor şi pensiilor de stat) – şi a unor măsuri ultra-liberale în contradicţie totală cu situaţia actuală a României, unele dintre ele chiar comice dacă nu ar fi triste şi discreditante
    : deduceri din impozitul la stat pentru abonamentele la fitness şi şcoli de dans (!) O asemenea politică economică ambivalentă, veritabilă struţocămilă, nu se regăseşte în programul nici unei guvernări moderne întrucât nu poate fi susţinută pe termen lung. Adversarii politici speculează deja criza bugetară care a început să se prefigureze : amânarea până în trimestrul III 2019 a măririi punctului de pensie, transformarea promisei legi a pensiilor într-un exerciţiu de retorică cu aplicabilitate după încheierea mandatului actualei guvernări, limitarea creşterii substanţiale a veniturilor doar la unele categorii de salariaţi (medici, profesori, armată/poliţie), ceea ce a provocat mişcări de protest – în fond, nefireşti faţă de o guvernare care a ridicat considerabil nivelul de trai al bugetarilor.

    În cazul candidaturii lui Tăriceanu, cel care a imprimat coaliţiei această politică economică ultra-liberală, este de aşteptat ca o bună parte din electoratul PSD să nu se recunoască într-un asemenea politician – în ciuda staturii sale politice de prim rang – şi să refuze să-şi dea votul candidatului coaliţiei. Pentru PSD, neprezentarea unui candidat propriu şi susţinerea unui aliat ar echivala de facto cu o recunoaştere extrem de umilitoare a lipsei personalităţilor politice în cadrul partidului. Dacă însă este propus un candidat PSD, atunci cu certitudine mai mult de jumătate din electoratul ALDE nu ar vota cu el, cum s-a întâmplat la precedentele alegeri. Oricum, desemnarea oricărui politician implicat în actuala guvernare – indiferent de partidul din care face parte – ar implica responsabilizarea sa pentru toate neîmplinirile, reale sau fictive, ale guvernării şi atacuri agresive din partea mass-mediei ostile. S-ar repeta eroarea alegerilor prezidenţiale precedente, soldate cu eşecuri răsunătare care au aruncat în final România în haos.

    În aceste circumstanţe, singura soluţie cu şanse de succes este alegerea unui candidat neangajat politic, care să poată ralia şi segmente ale electoratului neutru ori nehotărât. Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, personalitate a vieţii juridice româneşti, este candidatul perfect al coaliţiei guvernamentale la prezidenţialele de anul viitor. Un om ce cu greu poate fi acuzat cu bună credinţă de partizanat politic, un om care a dat dovadă până acum de profesionalism, echilibru, perseverenţă şi imparţialitate, calităţi fundamentale pentru a asigura echidistanţa unui preşedinte constituţional pe scena politică.

  19. CTP : Homosexualitatea nu e imorală, stimați 3 milioane!
    ( iar el întreg la cap, desigur ! 😉 )
    Şi iată o replică de mult , mult prea mult, bun simţ :
    „Draga CTP (iarta ma pt prescurtarea numelui dar de cand cu Simona soarta ti e scrisa… sorry)

    In general urmaresc cu interes comentariile tale mai ales pe tenis dar si pe politic. Pe tema casatoriilor gay nu pot fi insa de acord cu tine si, daca vei si citi acest mesaj, iti voi da cateva motive:

    1. Cine hotaraste ce moral si imoral? Eu cred ca relatiile gay sunt imorale, la fel si ultimile exemple legate de sex pe sfarsitul articolului. Tu nu poti hotari pt mine, eu nu pot hotari pt tine. Si totusi exista moral si imoral. Deci premisa argumentului tau pt casatoriile gay e slaba… spre foarte slaba.

    2. Daca cuplurile gay nu pot avea copii ce vei face cand ei vor vrea sa ceeasca copii? Le dai voie sa adopte? Care sunt consecintele pt un copil care va intra intr o astfel de familie? Stii ca rata depresiei si sinugiderii este mult mai mare/ semnificativ mai mare intre persoanele de orientare gay si copiii crescuti de acestia? Te provoc! Fa o cercetare amanuntita pe subiect. Mai pune si bolile specifice comportamentului gay. Din nou, te rog fa o cercetare. Vei afla ca persoanele care traiesc acest stil de viata traiesc mai putin, sufera de boli fizice cauzate de acest comportament ca sa nu mai vorbim de cele boli psihologice. Ce facem? In loc sa i trimitem la psiholog noi le dam drepturi? Rezolva asta ceva din consecintele comportamentului lor?

    3. Ce te faci cand, si inevatibil se ajunge aici, o persoana nu vrea sa participe la o astfel de casatorie? Stii bine povestile cofetarilor, fotografilor samd care sunt tarati in tribunale si obligati sa participe la astfel de ceremonii impotriva constiintei lor? Locuiesc in SUA de vreo 5 ani. Toate lucrurile astea se intampla. Nu sunt povesti. Ce te faci cand statul vine si iti inchide pravalia pt ca nu vrei sa faci produse cu semnele LGBTQ?!? Vezi? Dintr-o data miscarea LGBTQ seamana mai mult a comunism si securitate si din ce in ce mai putin a libertate. Unde mai pui ca in ultima vreme se discuta intens ca preotilor sa le fie impus sa cunune persoane de acelasi sex ori nu vor mai avea dreptul sa cunune pe nimeni?

    4. Ce te faci cand un barbat se crede femeie si te obliga sa i dai dreptul sa intre in baie publica la femei? Si invers, desigur. Se intampla in SUA.

    5. Ce te faci (si aici stiu ca ating un punct sensibil) cand un barbat care se crede femeie vrea sa participe la competitii sportive cu femei? Se intampla in SUA. Vezi cine este campionul statului Connecticut la atletism pe licee si cum fetele au pierdut sansa de a se califica in competitiile superioare (iar apoi au fost fortate/amenintate sa taca). Totul pt ca doi baieti, care nu erau in stare de nimic cand concurau cu alti baieti au declarat ca ei sunt de fapt femei si li s a permis sa concureze cu alte femei. Imagineaza ti tenisul (si sportul in general) peste 20/30 de ani. Nici o fata nu va mai fi no 1 in competitiile feminine. Oricum o dai, genetic barbatii sunt mai puternici decat femeile si au lejer rezultate mai bune decat fetele in sport. S au ignoram si stiinta?

    6. Daca comunitatea LGBTQ predica cu atata intensitate acceptarea si dragostea cum se face ca oricand cineva isi exprima o parere impotriva lor este imediat atacat, jignit, umilit (cam cum a facut Serena cu arbitrul)? Dintr-o data uite ca nu mai vor doar sa fie acceptati ci vor sa si impuna punctul de vedere cu forta, exact ca si partidele comuniste de peste tot din lume.

    Observati va rog ca nici macar nu am adus in discutie Divinitatea. Desi, pt un crestin, si numai pt faptul ca voia clara, indubitabila a lui Dumnezeu este pentru casatoria dintre un barbat si o femeie este un argument suficient.
    Toate astea sunt la ordinea zilei in SUA in care locuiesc momentan si toate au inceput o data cu impunerea legii care acorda drepturi de casatorie persoanelor de acelasi sex de catre 5 judecatori. (S a facut referendum si in California in anii 2000 si ghiciti care a fost rezultatul? Chiar si asa un singur judecator a ignorar mesajul si nu a pus in practica vointa populara)

    Ar mai fi multe de spus… dar din cauzele enumerate mai sus nu sunt de acord cu casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Daca chiar a ti citit acest mesaj as aprecia sa da ti un semn si eventual o replica politicoasa.

  20. @George Ban
    Domnule, chestia cu luminatul ține de dotarea personală altfel, mai ales după 16-20 de ani, nu poate fi posibil nici cu vrăjitorie/magie (fie ea și egipteană). Faptul că vă revoltă grafierea fără majusculă a unui nume important, după a dumneavoastră părere, înseamnă că până acum nu ați pierdut timp și cu parcurgerea textelor postate de mine pe acest blog (mă voi bucura dacă vă păstrați obiceiul). Pe de altă parte, se poate întâmpla ca modul selectiv de informare, benefic în sine, să vă fi provocat oarece lacune – așa că îmi permit să vă prezint câteva informații ce-i posibil să vă fi scăpat sau să se fi estompat în timp:
    – Coaliția PSD+ALDE a pierdut primul an de guvernare, dragnea numind și destituind doi prim miniștrii, inclusiv prin moțiune de cenzură.
    – Programul de Guvernare, prezentat de dragnea personal, cuprindea, cu termen 31 mart.2017, o nouă Lege a redevențelor. Amintesc de această întârziere pentru că, pe motiv că anunțase că a pregătit o nouă reglementare în acest sens, în 2014, dragnea i-a cerut lui Ponta să scoată din guvern tehnocrații Ioana Petrescu și Răzvan Nicolescu, în condițiile în care fiecare dintre ei părăsise un post important în afara țării pentru a veni să lucreze pentru țară.
    – A sabotat, inițial prin zgonea și apoi chiar el, schimbarea fundamentală a legii achizițiilor publuce. Micile ajustări nu au rezolvat problema esențială – contestațiile.
    – Cazul Gabriela Vrânceanu – Firea, rescriu două mari reproșuri:
    *Transferul Elcen la Radet. În ţară, toate cet-urile s-au dat gratuit la primării. La noi nici cu bani nu s-a încheiat acest proces şi avem numai beţe în roate.
    *Transferul Centurii ocolitoare a Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primărie este blocat.
    – Mascarada declanșării procesului de votare, deși candidații Andronescu și Bănicioiu încă își așteptau rândul să-și susțină candidatura! ASTA-I DEMOCRAȚIA ÎN PRACTICA lui dragnea.
    – Cazul Victor Ponta îl analizez separat.
    N.B. Simplul fapt că amestecați insidios situațiile și persoanele nu ajută cine știe cât. Dacă vreți ceva succes în arta manipulării urmăriți postările de pe acest blog, cu mai multă atenție – sunt câteva persoane care au mai multă pricepere.

  21. @ George Ban (Continuare)
    Cazul Ponta.
    Ponta, din păcate, s-a plasat, de ceva vreme, pe o poziție de țață, de mahalagioaică. Gura lumii spune că ar vrea să atragă electoratul lui Vadim. Mi se pare o greșeală, dar nu asta discutăm acum.
    Ascensiunea lui Ponta, după perioada Năstase, eu o jalonez prin prietenia cu Sebastian Ghiță (născută din pasiunea comună pentru baschet!) și refuzul lui Cristian Diaconescu de a candida la șefia PSD (încăodată – jos pălăria domnule Cristian Diaconescu!!!!).
    Scoaterea din joc a lui Mitrea și brusca plecare a lui Diaconescu a generat oarece agitație în PSD, moment în care și funcția de Secretar General era ocupată INTERIMAR de dragnea! N-am cum să știu exact cum au decurs evenimentele și-s convins că nici marea majoritate a PSD-iștilor nu știu, cert este că Ponta a declarat că a mers la dragnea și l-a întrebat dacă-l susține să candideze la șefia partidului.
    Nu mă pot abține să nu relev similitudinea cu alte situații din istoria noastră. Maniu l-a readus pe tron pe Carol II crezînd că-l va putea manevra cum vrea el. Ion Gheorghe Maurer l-a împins pe ceaușescu în locul lui Gh.Apostol – tot cu ideea de a conduce el din umbră (n-a vrut să se susțină direct pe sine stiindu-se francez la origine). Dar uite că, ușor, ușor dragnea a scos din joc pe cei reprezentativi și TOATĂ țara știe că el este șeful la PSD, la Guvern și la Parlament! Bravo lui!
    Revenind la Ponta – după un an de la alegerea în fruntea PSD, a reușit că formeze USL! Dacă alierea cu PC era de așteptat, intrarea PNL în alianță a fost o mare surpriză și Ponta a reușit-o! Și tot după un an Ponta a reușit să rupă UNPR-ul de PDL și să formeze primul Guvern al proaspetei alianțe! Rezultatele guvernării mai – noiembrie 2012 au condus la victoria alianței la alegerile din decembrie. Cu toate șicanele lui băsescu și sabotajele lui dragnea (inclusiv prin omul său de la Camera Deputaților – v.zgonea), Ponta ducea bine guvernarea. Când a văzut că bate pasul pe loc din motive de legislație întârziată și constatând că Președintele Executv, dragnea, l-a șuntat total în Partid, Ponta a dermisionat de la conducerea PSD (sigur că oficial a declarat că din motive de anchetare la DNA – adică pentru poziția de Prim Ministru nu conta că era anchetat!?). Propunerea interimatului Rovanei Plumb i-a dat ceva fiori lui dragnea, dar s-a repezit în teritoriu și a pus lucrurile la punct.
    Când a văzut că gen.g.oprea a schimbat iar tabăra, Ponta a demisionat din fruntea Guvernului, iar dragnea a reacționat benefic pentru sine, dar mai puțin bine pentru PSD.
    Scurtez. Pentru alegerile din 2016, atât la locale cât și la parlamentare, dragnea l-a solicitat pe Ponta, care și-a făcut bine treaba, deși fusese făcut de două parale de dragnea și țuțării săi. Bineînțeles că după câștigarea alegerilor Ponta n-a mai fost luat în seamă, ba chiar luat la mișto și chiar exclus din PSD. Practic alegerile au fost câștigate datorită performanțelor guvernelor conduse de Ponta, dar se spune, inclusiv de jurnaliști/comentatori experimentați, că-i meritul lui dragnea că el era conducătorul PSD!
    Deci domnule George Ban acesta-i individul dragnea și aceste-s unele din motivele pentru care susțin că el va distruge PSD.

    • De ce, dacă Dragnea „distruge PSD-ul”, Joianis și tabăra lui vor ca el sa dispară? Ar fi logic sa-l lase sa-si termine actiunea…
      În rest, v-ati supărat ca vacarul pe sat! Am semnalat o eroare de ortografie, similara cu „destituirea a doi ministrii” (corect: „doi miniștri”, cu un singur „i”).
      Nu am facur aprecieri jignitoare la adresa capacităților Dvs intelectuale. Ele reies din postări, și sunt destui colegi aici care le pot detecta corect.

      • Superb! Vă reproduc:
        1)Domnul serbanfl a ajuns chiar sa scrie „dragnea”, încercând probabil o tehnica Voodoo
        2)În rest, v-ati supărat ca vacarul pe sat! Am semnalat o eroare de ortografie, similara cu „destituirea a doi ministrii” (corect: „doi miniștri”, cu un singur „i”).
        Așa că nu-mi rămâne decât să repet ce am mai scris – cele 3 principii pe care Aurel Baranga le evidenția c-ar fi de respectat în socialism: „nu mă mir, nu mă sperii, nu mă plâng („Opinia Publică”) se aplică chiar mai bine în zilele noastre!

      • Nu vi se pare că, lăsând-ul pe iohannis la Președinție, dragnea dicreditează forța PSD?!

      • Este posibil să greșesc – deci este rândul meu să vă invit a mă lumina. Când aveți timp, poate mă dumiriți unde și care-i greșeala mea de abordare măcar la 2-3 chestiuni. Vă mulțumesc!

    • Evident, la primul răspuns, se va citi „Nu am facut…”. Tastez de pe o tableta și uneori apare litera vecina de pe tastatura. Scuze!

  22. serbanfl spune:
    SEPTEMBRIE 16, 2018 LA 10:41 AM

    Ma confrunt oricand cu subiectul, oricare/oricine ar fi el, cu ajutorul predicatului. Cu rabdare si intelegere…

    • Înțeleg că a deranjat formularea „Târziu, foarte târziu”, care-i eliptică de predicat.
      O.K.- sunt băiat mare și pot să reformulez: Este tardiv de târziu!

  23. 1.Polonia la momentul actual este o putere a Europei , dezvoltare economica pe baze sanatoase si coeziune interna.
    Dezvoltarea economica s-a datorat UE probabil , dar si modului in care au considerat ca trebuie facuta administatie.
    Este o putere europeana (ceea ce noi nu suntem) pentru ca poate bloca plasarea de migranti conform poftelor altora din UE (care genereaza si alimenteaza conflicte din care rezulta migranti).

    Mai exact au decis sa dea o lege a lustratiei care a facut curatenie.

    Cred ca a venit momentul si la noi pentru o astfel de lege.Si sa se aplice nu numai in administratie (ministere ,servicii ,etc) ci si in presa.

    Deci daca e cu anticomunism , red plague , anti-penali , anti-securism , anti-ceausism pai sa fie nene si LUSTRATIE.

    Nu poti crea ceva nou peste putregai din anii ’50.

    2.Din revolutia din ’89 nu a mai ramas nimic.Oamenii au murit degeaba.

    Singurele lucruri castigate erau dreptul la vot , dreptul la libera exprimare si presa libera.

    Libera exprimare pare sa apartina numai unora ( pare sa existe aproape doar o singura opinie despre orice in 90% din presa) si colac peste pupaza nici macar la telefon nu putem vorbi ce vrem ( unde suntem doar noi intre noi ) pentru ca absolut tot ceea ce scoatem pe gura poate fi interpretat impotriva noastra.

    Practic in Romania a aparut un fel de Pre-Crime – era un film „Minority Report”(2002) cu Tom Cruise – care nu face altceva decat sa stocheze absolut tot ce are legatura cu telefoanele ,dar si cu internetul.
    Numai ca nu stim cine sunt pre-cogii si daca nu cumva informatia e denaturata in timpul procesarii.si stocarii

    3.Daca cineva are vreo ideea sa cumpere actiuni la o firma are o surpriza la subscriere , taxarea este de aproximativ 45% din valoarea a ceea ce doresti sa cumperi.
    Mi se pare un cretinism si asa ceva nu are nicio legatura cu ceea ce se intampla intr-un stat capitalist.
    Nu se incurajeaza bursa care practic e motorul finantarii pentru multe intreprinderi in capitalism.
    Probabil ca in domeniu SUA ar fi un model.
    Si probabil domnul Teodorovici ar trebuie sa-si arunce un ochi pe legislatia in domeniu.
    N-ar fi mai simplu sa platesti impozit doar la momentul incasarii dividendelor ,daca le incasezi.
    La subscriere , se plateste si CAS , wtf.Deci nu cand scoti banii ci cand ii bagi platesti.

Lasă un răspuns