Romanii sunt, de fapt, catolici. Chiar mai catolici decat Papa

De-a lungul anilor, calatorind prin Europa, am observat ca majoritatea caselor din zonele rurale dar si multe din cele urbane au pe acoperisuri panouri fotovoltaice. Ele sunt folosite pentru consum propriu dar si pentru a introduce anumite cantitati de energie electrica in sistemul energetic national. Mi s-a parut o idee desteapta sa folosesti energia solara, gratuit, pentru a micsora costurile de producere a energiei electrice .

Considerand, ca si in domeniul drepturilor minoritatilor nationale, ca ceea ce bun pentru Europa este bun si pentru Romania, am instalat, pe acoperisul casei de la Cornu mai multe panouri fotovoltaice. Am crezut ca astfel pot micsora costurile pentru electricitate ale micii noastre ferme. Am sperat ca se poate face o compensare intre consumul nostru si ceea ce produc panourile. Ne-am instalat chiar si un contor cu dubla intrare. Gresit. Am aflat ca ceea ce produc panourile noastre intra GRATUIT la companiile de electricitate (sau in SEN?).

Interesandu-ma, am aflat ca exista textul de lege care permite valorificarea acestor panouri dar ca au fost „incurcaturi” cu certificatele verzi, cu investitorii din fostele tari socialiste dar mai ales cu NORMELE DE APLICARE.

Am inteles ca, dupa multi ani,  exista un punct de vedere pozitiv de la ANRE in ceea ce priveste normele de aplicare dar Consiliul concurentei DIN ROMANIA considera ca ar fi vorba de ajutor de stat si se impotriveste reglementarii acestei chestiuni. Mie mi se parea ca situatia este inversa, in sensul ca cetatenii ar ajuta statul iar lucrul acesta nu cred ca este contrar „valorilor europene”.  E adevarat, nu cunosc  punctul de vedere al companiilor straine care sunt operatori pe piata de energie din tara noastra.

Tinand seama de acest blocaj, poate insa ca ar trebui inlocuit Consiliul din Romania cu Consiliul din Germania sau din Austria – cele care au gasit solutii in favoarea cetatenilor lor. Nu fac apel la Parlament pentru ca stiu ca parlamentarii nu se ocupa de chestiuni marunte, cum ar fi punerea in aplicare a legilor pe care le aproba.

PS Rog DNA sa nu considere acest text drept lobby in favoarea cetatenilor din Romania.

27 de gânduri despre “Romanii sunt, de fapt, catolici. Chiar mai catolici decat Papa

  1. Pai Sefu

    cu atat ERROR si ORRORpa in cap se pare ca nu poti intelege cateva adevaruri simple
    – noi avem guverne si elite europene
    – poporul roman (adica „pulimea”care este „boboru””) nu este europeana si este tratata ca atare.
    Cu adaugirea ca matele Sefu’ ai fost expulzat din ERROR si ORRORpa pen ca amicii lu matale aia din PES te considerau „rechin” sau „”crocodil” (aia gen la Sua Emitenzza) .

    Austricacateii si nemtzoteii e insa cetateni europeni. Cum la fel europene sunt si firmele alea care trebuie sa primeasca curentu gratis de la matale ca sa ii despagubesti ptr modul banditesco-balcanic in care le furi profitu’ prin autoconsum! Si daca instalatia fotovoltaica e cumva din China .. zi mersi ca nu ti se mai asigura inca un an de gazduire mamertina! In aplauzele strasburgaozare si bruxeloaze.. De ce? Las ca stii matale nu tre’ sa stie ei sau coana Justitica !!!!

    A da. Sa nu uit.
    Lobby fac aia de la Expert Forum cand scriu in favoarea companiilor energetice straine. Lobyy fac ambasadorii care cer intrevederi cu gubernu” ca legea gazelor … Loby fac ziaristii care guita „xeonofobie” daca zici ca totusi companiile straine ar putea da macar cat dau in LIban. Lobby era ca un primar sa se dea cu un BMW seria 7 primit gratuit de la firma… 750 parca …

    Ce faci matale aici Sefu’ se numeste coruptie ca este trafic de influenta – art 292 NCP in scopul obtinerii nemeritate de influenta politica .;. ca nu esti eruropean ci doar un ticalos de roman balcanic , ortodox, cu Rusia in suflet!!! Ah! saracu Potrocala ar fi zis ca si cumparararea de fotovoltaicve chinezesti tot trafic de influenta este …

  2. … inca un motiv de ce am hotarat in urma cu 3 ani sa parasesc Romania in favoarea Austriei – normele de aplicare ale organelor statului

  3. Asta e România în care trăim acum, stimate domnule Adrian Năstase. Politica se face la un nivel din ce în ce mai jos. Asta e mama tuturor relelor pentru că de politic depinde o negociere sau o legislație în favoarea cetățenilor acestei țări. Desigur, firmele străine își văd de interesul lor care nu e câtuși de puțin cel al cetățenilor.

  4. Giuliani, lobby pe langa Trump pentru contracte de achizitii militare avantajoase pentru Romania?

    Printre “entitatile straine” in folosul carora Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, ar fi efectuat “numeroase activităţi politice şi de relaţii publice”, susceptibile sa se fi desfasurat inclusiv pentru “influentarea” sefului Casei Albe, a fost mentionata si Romania, potrivit denuntului din urma cu doua zile, adresat Departamentului de Justitie, de catre sapte senatori democrati americani.

    „Numeroşii clienţi străini ai domnului Giuliani şi corespondenţa în desfăşurare cu oficialităţi guvernamentale din SUA reprezintă motive de îngrijorare semnificative”, se arată în scrisoarea-denunt. Semnatarii acuza relaţiile lui Rudolph Giuliani cu Partidul Regiunilor din Ucraina, precum şi cu clienţi din Columbia şi Brazilia. ”În calitate de avocat personal al preşedintelui Trump, domnul Giuliani comunică periodic, în cadru privat, cu preşedintele şi personalul acestuia. În absenţa unei analize suplimentare, este imposibil de ştiut dacă domnul Giuliani face lobby pe lângă oficialităţi guvernamentale din SUA în numele clienţilor săi străini”, indică textul scrisorii semnate de cei şapte senatori democraţi.

    Referirindu-se şi la scrisoarea trimisă în luna august de Rudolph Giuliani preşedintelui României, în care avocatul personal al lui Trump critică programul anticorupţie din ţara noastră, cei sapte senatori din partidul democrat isi exprima temerea ca lobbistul american ar fi putut incerca sa influenteze politica SUA in folosul unor interese ale Romaniei.

    Cum nu exista fum fara foc, Romania are in derulare contracte de achizitii militare din SUA, contracte inverse fiind pe resurse romanesti offshore, motive pentru care banuielile sunt ca Giuliani ar fi putut sa faca lobby doar pentru arme americane mai ieftine pentru Romania. In aceasta ecuatie a suspiciunilor americane rezonabile intervine situatia financiara romaneasca aproape de criza, in contextul escaladarii cresterilor de salarii si pensii de catre Guvernul Dancila (PSD) si al scandalului cu rectificarea bugetara.

    Daca se confirma ca Giuliani a facut lobby pe langa Administratia SUA pentru contracte militare avantajoase pentru Romania, in achizitionarea de catre aceasta de armament si tehnica militara americane, s-ar parea ca exista o lege a compensatiei. Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, este cunoscut ca un lobbyist politic si economic, activ si eficient, pe langa Guvernul Romaniei.

  5. Companiile de electricitate sunt interesate sa vândă scump și dacă se poate să primească gratuit energie de la cei care o produc. Stocați surplusul de energie și utilizati-l când panourile nu produc suficient.

  6. Exact de problema asta mi se plangea un prieten englez care s-a mutat in Romania cu ceva ani in urma . In alta ordine de idei , problema pe care ati prezentat-o astazi ( sisteme de energie verde ) imi pare de foarte mare importanta in conditiile in care pretul energiei creste vertiginos , romanii au ajuns sclavii companiilor de utilitati si Romania dependenta de gazul rusesc in mare masura .

    In urma cu cca. o luna am fost invitat la Dunare unde am locuit intr-o casa AUTONOMA .
    Practic , proprietarul casei nu platea nicio utilitate !

    Energia electrica si-o producea cu panouri electrice pe care mai apoi o stoca in baterii cu gel si cu care sustinea toti consumatorii , sistemul de iluminat era pe led-uri foarte economicoase , apa era dintr-un put cu pompa actionata de energia produsa , casa era perfect izolata pe principiul termosului si incintei adiabate a.i. caldura sa fie conservata in interior , chiar si televiziune gratuita FTA . Mai avea o butelie la care gatea si pentru back-up un generator Yamaha , o bijuterie silentioasa si cu consum redus .
    Pentru iernile geroase isi dorea sa-si cumpere o centrala pe porumb , probabil cel mai ieftin combustibil in urmatorii 20 de ani .

      • Da . Omul si-a instalat de nevoie toata instalatia . Cei de la Renel i-au cerut 110.000. lei ( cca. 22000 Euro ) pentru conectare la energia electrica si mai trebuia sa cumpere un transformator de la inalta tensiune la joasa tensiune !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Toata instalatia fotovoltaica l-a costat 3500 Euro inclusiv bateriile cu gel . Este un kit care se dimensioneaza/calculeaza in functie de consumatori . Se gasesc panouri fv din dezmembrari de la centrale fotovoltaice din Germania la preturi derizorii ( 10 euro/buc.) .
        Apa calda tot pe panouri solare cu tuburi vidate l-a costat vreo 300 euro plus boiler pe lemne iarna .
        Pentru puturile de apa sunt kit-uri de foraj cu mai multe capete de foraj ( pentru pamant , nisip , piatra si denisipare ) care merg pana la 40 m adancime prin mai multe straturi si panze freatice unde apa-i septica . In Ardeal , sasii ( nu stiu daca si Werner al nostru ) isi faceau puturile de apa in pivnita ca sa nu inghete apa iarna . Puteti face o vizita la Muzeul Satului sau Astra din Sibiu si sa aflati multe din obiceiurile inaintasilor nostri : cum construiau , cum isi organizau gospodaria , cum se incalzeau , cum isi conservau alimentele , etc.
        Conservarea energiei este mult mai importanta decat producerea energiei ! Daca casa este izolata bine ( asemeni unui termos ) atunci costul cu incalzirea scade semnificativ .
        Cele mai economicoase solutii de incalzire sunt sobele racheta . Va recomand sa cititi cartea Rocket Stove ( Ianto Evans ) despre principiul acestor sobe . Se produc si in Romania pe la Sfantu Gheorghe .

        https://cartidintei.wordpress.com/tag/sobe-racheta/

        Teoretic si practic , oamenii isi pot face gospodariile autonome . Inclusiv televiziunea si internetul pot fi obtinute gratuit foarte usor , cu cunostinte minime .

        In rest ce sa spun … orice contact cu administratia si birocratia din Romania imi produce voma !

  7. Sunt atat de catolici incat functionarii lor guvernamentali , de la ANAP ( asa zisa Agentie Nationala pentru Achizitii Publice , filiala a Ministerului Finantelor romanesc , nu uruguyan ) au respins pana acum de PATRU ORI in 11 luni documentatia trimisa de la Ministerul Transporturilor tot romanesc , si nu mongol , referitoare la licitatia pe 55 de km ai autostrazii Transilvania – autostrada finantata de UE pana in 2020 – facand Romania sa piarda cel putin un an in obtinerea acestei finantari – o bagatela de 900 de milioane de euro .
    Chipurile o coana Radoi ( sau Raduta ? ) de la ANAP isi dadea ochii peste cap pentru ca Transporturile scriau in documentatie ” stratul de uzura ” fara sa specifice ce inseamna ” stratul de uzura ” ?!
    Bineinteles , nici coana Radoi , nici cumatrul ei , zisul director al ANAP , Bogdan Puscas – pe care mi-l imaginez ca pe un Mihali Gura de Aur ramas la Bucuresti , si nu trimis nici la Dakar , nici la Bruxelles – nu vor avea de raspuns nimanui , niciodata .
    Aceeasi catolici functionari guvernamentali romani de la Ministerul Mediului romanesc , si nu din Bhutan , cer , pentru autostrada Sibiu – Pitesti , ” un gard de cel putin 3 metri inaltime ” intre Boita – Sibiu si Curtea de Arges , pe toata intinderea drumului ! – daca alti functionari romani nu cedeaza acestei cereri demente acordul de Mediu nu va fi acordat , pretext minunat pentru Bruxelles de a refuza finantarea acestui obiectiv strategic .
    Catolicii din Ministerele dambovitene au intarziat patru ani autostrada de langa Deva pentru ” lilieci unicat ” ascunsi chipurile in dealul stancos dintre Mures si DN 1 langa Deva – lilieci care nu exista ! – va raspunde vreun iresponsabil din Ministerul Mediului ?
    Bineinteles ca nu !
    Catolicii damboviteni , ieseni , constanteni sau clujeni care se hranesc cu hashtag-uri sar acum ca unul in apararea Vaii Prahovei – cea mai circulata zona din tara , feroviara si rutiera , plus statiunile aglomerate – vezi Doamne paradis necalcat de om pe care Kriminalii PSD il vor distruge construind autostrada Ploiesti – Brasov .
    Lasand ironiile la o parte , puneti presiune pe catolici sa trimita la Bruxelles cat mai e Corina acolo – deci opt luni – cererile de finantare UE pe care neprietenii de afara si dinauntru nu le pot contesta :
    1 ) podul Braila – 500 milioane de euro
    2 ) autostrada de centura Sud bucuresteana – 580 milioane de euro
    3 ) drumul expres Craiova – Pitesti – 820 milioane de euro
    4 ) autostrada Bors – Suplacu de Barcau – 350 milioane de euro
    5 ) centura Bacau – 120 milioane de euro
    6 ) centura Sud bucuresteana – 176 milioane de euro ( a nu se confunda cu autostrada de centura )
    7 ) metroul 6 bucurestean – 1 miliard de euro
    Daca Bruxelles finanteaza , prin semnatura lui Corina , doar o treime din aceste proiecte, ar aduce fonduri pentru trei megaproiecte de 1,5 miliarde de euro !

    • Nu sunt in stare ca nu au par pe piept.
      Sa iti maizic ,una buuuUUNA rau .. Manualele alea pline de oribilitati .
      Eu condeima directorul .. ma rog iik lasam 3 zile sa aibha timp sa „multumeasca” , noul diretcor carer il pouneam mai concedia cativa si intelegeau toti ca nu e de joaca . Adica ca nu pot face pe tampitii .

      Ca doar nu crezi ca ‘greselile’ alea sunt ‘normale’ … SUNT SABOTAJ!

  8. Frumos articol. Ma unge pe suflet. Ca de fiecare data va citesc articolele cu mare placere si va admir de fiecare data. Noi nu mai avem o ROMANIE, ci o colonie.

  9. Da, parlamentarii ar trebui să corecteze legile care s-au dovedit șchioape în aplicare.
    Am remarcat la unele și un fel de utopism, de idealism. Enunțul e frumos, corect, dar nu ține seama de realitate și îngreunează existența celor care doresc să respecte legile.

  10. Am afirmat că, odată ieșită din partidul din care am făcut parte, n-aș fi avut nicio problemă să mă înscriu în altul, dacă m-ar fi ținut curelele.
    Să mă explic: asta nu din cauză că n-aș avea principii, ci pentru că cred că în prezent, ca și în trecutul recent, partidele, deși au doctrine și programe proprii, nu pot să le aplice în totalitate, fiindcă deocamdată pentru societatea românească trebuie și politici de dreapta, și politici de stânga. De fapt, AȘA s-a și guvernat, de aceea PSD a fost acuzat că trage spre dreapta, iar PNL – spre stânga.
    Iată de ce cred că USL ar fi fost o variantă bună pentru guvernare.
    Pentru asta însă ar trebui să se renunțe la orgolii și la comportamentul „scoală-te tu, ca să m-așez eu!”

  11. Ambasada SUA la Bucuresti si arta dezbinarii romanilor: Semitism, antisemitism, pronazism

    Nu as fi crezut niciodata ca de dragul dezbinarii, de pe urma careia se pot trage foloase politice, diferentele dintre semitism, antisemitism si pronazism pot fi intr-atat “flexibilizate” incat acestea sa fie angrenate intr-un triptic de tip unealta de dezbinare. Totusi, Ambasada SUA tocmai acest lucru l-a facut, alaturandu-se criticilor Ambasadei Germaniei la adresa PSD privind asa-zisele atacuri ale acestuia la adresa minoritatii germane din Romania. Probabil ca speculatiile si confuzia obtinute in acest mod sunt pe masura unor mize si interese pe seama Romaniei.

    In fapt, PSD si membri ai Guvernului au adus acuzatii intemeiate presedintelui Klaus Iohannis pentru ca acesta a incurajat direct sau tacit protestele violente paramilitare din 10 august, din Piata Victoriei, pentru preluarea prin forta a puterii guvernamentale. Iohannis nu a facut nimic inaintea mitingului, cu rol de prevenire a protestelor violente, desi producerea lor era evidenta. Iohannis nu a intervenit nici in timpul violentelor manifestantilor, pentru a le opri, desi era obligat, ca sef al statului. Nici macar dupa reprimarea legala a violentelor ilegale ale manifestantilor, inclusiv cu gaze lacrimogene, tunuri de apa si forta fizica, potrivit standardelor occidentale de aparare a statului de drept si democratiei, presedintele nu a avut o pozitie publica de condamnare a tentativei de puci paramilitar.

    Cine a urmarit modul cum au decurs actiunile paramilitare ale protestatarilor, a remarcat cu groaza ca acestea au fost aidoma celor ale batalioanelor naziste de asalt ale lui Hitler. Din aceste motive, Klaus Iohannis, care nu si-a facut datoria de presedinte, ci a patronat din umbra protestele violente, a fost asociat cu “Hitler”, acuzat ca s-a folosit de violenta mitingului ca de o organizatie “nazista” si i s-a batut obrazul pentru tupeul ca tocmai el, ca “neamt”, sa vorbeasca despre “gazare”, cum pe nedrept a etichetat operatiunile legale ale jandarmilor de restabilire a ordinii de drept. Aceste acuzatii, intemeiate pe indicii si suspiciuni rezonabile, prin care Iohannis este facut raspunzator pentru tutelarea politica a protestelor violente, ca urmare a unor actiuni si inactiuni prezidentiale care le-au sugerat si incurajat, au fost rastalmacite de ambasadele Germaniei si Statelor Unite.

    Ambasada Germaniei incearca in mod revoltator sa impiedice cercetarea juridica si punerea sub acuzare a presedintelui-instigator Klaus Iohannis, prin considerarea acestor sesizari politice si reactii de drept ca fiind pretinse “defaimari”, “ofense” si “discriminari” la adresa minoritatii germane. Impotriva tuturor asteptarilor, Ambasada SUA a intrat si ea in acest joc de acoperire a unor actiuni paramilitare de inspiratie nazista. Reprezentanta diplomatica americana a declarat ca “împărtăşeşte îngrijorările exprimate de Ambasada Germaniei”, pe tema falsa si tendentioasa privind asa-zisa persecutare a minoritatii germane.

    Unde au disparut ingrijorarile semite si lupta impotriva antisemitismului ale Ambasadei SUA fata de manifestarile pronaziste?! Foarte probabil, ambasadorul american Hans Klemm nu a vrut sa rateze oportunitatea de a crea si mari un pol de opozitie europeana antiromaneasca, o dezbinare care se potriveste manusa intereselor SUA in Romania. Nu ar trebui sa ne mire, nu ar fi pentru prima data cand o ambasada americana intervine in treburile europenilor sau ale unei tari, in scop de dezbinare. Klemm a aplicat, in cazul de fata, vechea tactica a fostului sau sef, afroamericanul Obama, care dupa ce poporul american l-a ales presedinte al SUA, i-a intors spatele si a inceput sa-l persecute, invocand acuzatii suprarealiste de “rasism” si “discriminare”, niste falsuri politice grosolane. Tiparul este usor de recunoscut: dupa ce covarsitoarea majoritate romana a ales un minoritar german ca presedinte al Romaniei, romanii sunt dezbinati si acuzati de “antigermanism” si “discriminare” a minoritatii germane! Un adevarat “deliciu” al ipocriziei si folosirii tezei antisemitismului ca mijloc de specula politica l-a oferit si Institutul “Elie Wiesel”, care s-a bagat in seama pe acelasi subiect si in acelasi scop ca al ambasadei americane. De dragul dezbinarii si culpabilizarii, aducatoare de foloase, IEW a inchis ochii in fata violentelor paramilitare de tip nazist. Speculatia sa ca a-l compara pe Iohannis cu Hitler este “infractiune” a fost de un ridicol sublim: Vâlcov nu a propagat simbolurile naziste, ci le-a ridiculizat! Dar avand ochii inchisi in fata neonazismelor mitingiste, coordonatorii “Elie Wiesel” nu au avut cum sa vada diferenta dintre a propaga si a ridiculiza. Dragi baieti „destepti”, nu vreti sa deschideti ochii?

    • Sub orice critică aceşti trimişi ai SuA în România !
      Sunt chiar nişte negustori ordinari , care-şi fac de cap, cred eu fără să aibă probabil aprobarea Congresului, dar sigur şi fără cea a lui Trump ! Din păcate nu se găsesc 20 de oameni care să protesteze în faţa Ambasadei pentrui a atrage atenţia celor de mai sus !

  12. Porcii danezi ar putea ajunge în România

    În contextul sensibilizării opiniei publice asupra riscurilor pe care le reprezintă crescătoriile în masă, marii fermieri danezi, dar şi cei olandezi anunță că se mută în România sau în Țările Baltice.

    „Tot mai des marii crescători de porci din Danemarca anunță că îşi vor muta fermele în România şi în statele baltice, dacă li se vor aplica restricții la folosirea de antibiotice şi pesticide sau vor fi reclamate drepturile animalelor. Ceea ce înseamnă că vor exporta problemele de mediu în România şi alte noi state comunitare”, a declarat pentru DW Jette Friis Tuca, o ecologistă convinsă, care a participat la protestul din fața guvernului danez.
    Fermă de porci (picture-alliance/dpa/D. Maurer)

    România este momentan afectată de pesta porcină africană, dar marii investitori din Olanda sau Danemarca dispun de logistica necesară relocării marilor ferme, atunci când situația se va calma. Fără efective de animale, dar cu spațiu şi personal, România nu este întâmplător invocată de fermierii din occident, cu precădere din Olanda şi Danemarca

    Danezii s-au acomodat aşadar în România. Rămâne de văzut cât de uşor se vor acomoda porcii danezilor, dacă marii crescători vor fi nevoiți să se îndrepte către România.

    nU nu e Romania Mare. Nu e nici un site romanesc „anticoccidental”, filorus si ortoidoxist.
    Nu e Deutche Welle ….
    https://www.dw.com/ro/porcii-danezi-ar-putea-ajunge-%C3%AEn-rom%C3%A2nia/a-45306442

  13. La apropiata moţiune de cenzură, nu va mai scăpa: Traian Băsescu preia comanda Opoziţiei: PMP plănuieşte demiterea Guvernului Viorica Dancilă

    Schimbarea de strategie a Opozitiei privind daramarea Guvernului PSD-ALDE Dancila s-ar putea sa fie inspirata. Dupa esecul dezastruos al ultimei motiuni de cenzura, initiate de Ludovic Orban si PNL, Opozitia se gandeste sa schimbe varful de atac. Vor fi scosi la inaintare Traian Basescu si Partidul Miscarea Populara. Cele mai noi informatii, venite de pe frontul de “razboi” politic total (v. in acest sens declaratia lui Tariceanu) dintre Guvern si Opozitie, spun ca PMP a finalizat textul unei moțiuni de cenzură, pe care l-a trimis tuturor partidelor de opoziție. Traian Băsescu, care a fost pana nu de mult lider (fondator) al PMP, a chemat toate partidele de opozitie să se alăture initiativei de motiune de cenzura a popularilor, declarând, sâmbătă, că aceasta este “un gest politic obligatoriu”, cu sau fără succes. Capetele de acuzare din motiunea de cenzura Basescu-PMP, anuntate de fostul presedinte al Romaniei, sunt criza pestei porcine, intervenţia “supradimensionată” a forţelor de ordine împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei la 10 august şi criza interna, de leadership din PSD. PNL si-a exprimat rapid acordul, liderul sau, Ludovic Orban, anuntand, tot sambata, ca urmeaza ca strategia si detaliile tactice ale motiunii de cenzura sa fie puse la punct, saptamana viitoare, impreuna cu presedintele PMP, Eugen Tomac. Ceea ce se va juca de fapt in urmatoarea motiune de cenzura va fi influenta politica a lui Traian Basescu. Fostul presedinte-comandant nu a pierdut nicio lupta, si-a ales de fiecare data cu atentie momentul si armele de atac. Daca acest veteran al scenei politice romanesti a decis, probabil pentru ultima data, sa ridice din nou steagul de lupta, sub el se vor inrola multi si din majoritatea PSD-ALDE, inca formala, dar si din unele factiuni desprinse mai de mult din PSD si transformate in partide. La o noua motiune de cenzura, cu Basescu in rol de varf de influenta, Guvernul nu va mai scapa. Ce va fi dupa, va fi o alta poveste.

Lasă un răspuns