„Muncă și voe bună”

În România, au existat, în diferite perioade, tot felul de liiceni și de tismăneni. Citindu-l pe Petre Pandrea, înțelegi mizeria umană din spatele atitudinii unor „intelectuali”, compromisurile murdare pe care le-au realizat înainte, în timpul sau după război.

Iată, revista „Muncă și voe bună” avea ca director pe Mihail Sadoveanu iar discursul la deschiderea expoziției internaționale, din iulie 1939, „Muncă și voe bună”, în prezența regelui Carol al II-lea, a fost ținut de „domnul ministru M. Ralea”. Jenante prestații în timpul dictaturii regale…

„Intelectualii lui Băsescu” stau în tribune astăzi și aruncă cu petarde pe stadion, bucurându-se când federația internațională sancționează naționala României.

41 de gânduri despre “„Muncă și voe bună”

  1. „Copilul din știrea publicată de Nice Matin pe 29 iulie a decedat la spitalul din Nisa, tot pe data de 29 iulie. Autoritățile au deschis o anchetă pentru omor prin imprudență în acest caz, iar sursele noastre spun că printre primele constatări se află absența oricărei măsuri de siguranță în cazul piscinei în care s-a înecat copilul.

    Proprietarul piscinei și bunicul copilului este Marinel Burduja, care deține o locuință în Châteauneuf-de-Grasse. Conform unor surse, există posibilitatea ca martori ai evenimentului din seara zilei de 28 iulie 2018 să fie membrii familiei Urdăreanu, care dețin și ei o proprietate în Grasse și s-ar fi aflat la casa familiei Burduja, în jurul unui grătar.

    „Fetița de 3 ani din știrea Nice Matin este Joann Ioana Maria Burduja, nepoata lui Marinel și fiica lui Sebastian, botezată de către Adriean Videanu.

    Un om cu o misiune
    https://www.catavencii.ro/monsters-inc/#comment-125133
    Floare rară acest PAH, nu doar în redacţia Caţavencilor ( acolo mai sunt Doru Buşcu, sau C.T ) , ci şi în media românească ! Se pare că deocamdată samsarii nu-l pot anihila, dar nici astâmpăra !
    Dacă pentru unul ca Sebastian Burduja se pot atrânge semnături de susţinere, vor vedea câte se pot face pentru o personalitate ca PAH ! Şi nu cred că vor !

  2. Majestatea Sa Lupeasca se plangea ca i-ar fi trebuit 2 hectare de buci ca sa satisfaca cererea multimii pupatorilor de dos regal ….
    Dupa s-a observat ca propresiunea catre pupincurism nu era neaparat promonarhica. Unii au avut succesuri si in anii 50 (aia care nu au fots inhatati de plano.
    Poate de aici si relativa antipatie fata de „Câinele roșu” care avea o asa buna impresie despre sine incat nu numai ca isi permitea sa ignore pupacii dar, culmea! , acepta ca si greseste caci „in definitiv si soarele are pete”

  3. trexsr (sper ca am tastat corect toate literele)

    D-ta esti una si aceeasi persoana cu colegul diasporean ? Sa ne lamurim, mie imi plac lucrurile limpezi, nu am scoala CNN, din care am retinut citatul:
    ,,Eu prefer cu americanii si englezii si canadienii decit sub Rusia, atit din motive istorice, dar si din actiuni recente ale Rusiei ce ne pun in pericol fiinta nationala prin actiuni militare pe la granitze si actiuni diversioniste serioase prin proxy-uri externe si interne, folosind intens razboiul hibrid, inclusiv folosind slabiciunea statului roman (si democratia prost inteleasa atit de lideri cit si de multi romani slabi cu doxa).”

    In fine, daca rusii sunt atat de buni in zona diversiunii si razboiului hibrid (ceea ce presupune servicii de elita), cum se face ca au comis o asemenea gafa de incepatori in ale asasinatului de spioni incomozi care, culmea, nu a dus la moartea spionului, ci la imbolnavirea unei gramezi de victime colaterale la Salisbury?
    Da-mi voie sa-ti aduc la cunostinta modul elegant (adica profesionist) in care a fost ucis un dizident bulgar la Londra:
    ,,Joi, 7 septembrie 1978, Todor Jivkov împlinea 67 de ani. Gheorghi Markov a lucrat o tură dublă la BBC. După programul matinal, a mers acasă să se odihnească şi să mănânce. Apoi a plecat cu maşina spre parcarea de la capătul sudic al Podului Waterloo. Avea obiceiul ca de acolo să ia autobuzul până la redacţia BBC din clădirea cunoscută sub numele de Bush House.
    După ce şi-a parcat Citroenul verde, Markov a urcat spre staţia de autobuz. În timp ce se apropia de coada formată în aşteptarea autobuzului, a simţit o durere acută în coapsa dreaptă. S-a întors imediat şi a văzut un individ care se aplecase să îşi ridice umbrela căzută pe jos. Şi-a întors faţa de la Markov şi i-a spus simplu „Mă scuzaţi”, cu un accent străin, după cum îşi amintea Markov. Apoi, necunoscutul s-a urcat într-un taxi.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    Luni, 11 septembrie 1978, ora 9:45. După zile întregi de chin teribil, Gheorghi Markov se stinge din viaţă la vârsta de 49 de ani. Diagnosticul preliminar arăta că decesul a fost cauzat de „septicemie, o infecţie a sângelui provocată de o bacterie toxică, şi, posibil, insuficienţă renală”.
    (O replică a umbrelei cu mecanism sofisticat cu care a fost asasinat Markov (copia se află în colecţia International Spy Museum din Washington);

    COMENTEZ: Mai sa fie….sa fi plecat toti agenti buni din Rusia inspre Occident ? Sau devoalarile lui Snowden (prinvind BIG BROTHER) sa fi deranjat atat de tare incat FBI, CIA si MI6 au decis sa demonizeze Rusia cu orice pret si oricat de pueril profitand de media scazuta a IQ-ului occidental consumator de media ?

    Revenind la oile noastre, ma intreb si te intreb care sunt verigile slabe in statul roman vizate de actiunile destabilizatoare ale rusilor ?
    Si o intrebare care decurge din prima (tot pe cale logica, mama ei de logica): Cine sunt persoanele de buna credinta din statul roman care se opun primelor, evident cu sprijinul Ambasadorului, FBI, CIA, NSA, XYZ, etc ?

    Sa presupunem ca agentii rusilor sunt Iohannis, Coldea, Kovesi. Pai daca e asa, cum se face ca inca mai sunt la putere, iar Maior inca ambasador la Washington ? Ei ? Ce spuneti (d-ta si/sau diasporeanul)? (Z)

    • ps
      trexsr spune:
      AUGUST 21, 2018 LA 11:37 PM

      trexsr, nu poti escamota realitatea la infinit. In Siria, Rusia a re-adus o relativa stabilitate si a diminuat drastic arealul detinut de Statul Islamic, repet, o minoritate extremista a sunitilor stipendiata, pana la un moment dat, de occidentali. Chiar si media de peste Ocean recunoaste ca numerosi teroristi s-au aliat cu asazisele Forte Revolutionare de Opozitie pentru a rasturna de la putere un presedinte legitim, care a reusit, mult timp, sa mentina o armonie confesionala in Siria, CRESTINII AVAND DE CASTIGAT. Se pare ca americanii nu sunt interesati sa apere enclavele crestine din Orientul Mijlociu, dimpotriva.
      Asa a facut America in Afganistan, folosindu-se de Ben Laden pentru a-i infrange pe sovietici. Pana la urma bumerangul…ma rog, asta e alta discutie.
      Daca sirienii se vor intoarce in numar semnificativ in tara lor, se va dovedi ca interventia Rusiei a fost una salutara si istorica.
      Imi pare rau ca te irita puncte de vedere neconforme cu standardele actuale ale servicilor de informatii occidentale care amintesc de fostul Razboi Rece, dar asta e…aici suntem cu totii liberi si egali. Inca.
      Personal ma voi opune cu toata determinarea atitudinii de tip Raboi Rece, extrem de daunatoare limpezimii mintii si discernamantului, atata timp cat va fi posibil.

  4. …. Ehhheeee, telectualii… acu’ fo două zile dau nas în nas cu profesorul Atanasiu.. undeva pe Dorobanți nu m-am putut abține fără să-i dau binețe, cu amabilitate îmi răspunde la ‘situațiunea Gibonului #rezișty Retard”…. vina de principiu nu le-ar aparține.. recte… învățăturile limitate ale Gestionarului(Producătorului)… spiritul în care a fost lăsat’de Izbeliște ‘ a viețui… inspirational… Se doresc A fi apelați ‘telectuali’… 🤗

  5. Atit actul politic cit si contra-atracul din partea opozitie ar trebui sa aibe un anumit grad de credibilitate, de calitate in final. Ori, atit reprezentanti ai puterii cit si ai opozitiei ataca sau contra-ataca foarte slab si cu impact scazut in societate:

    1. Opozitia acuza verbal ca violentele din 10 august ar fi fost comandate si coordonate chiar de catre putere, cu scopul de a reprima pe demonstranti. Alina Gorghiu: „Am convingerea fermă că Dragnea a adus în piaţă huliganii pe 10 august. O afirmatie gratuita, fara suport/dovezi.” E absurd sa crezi asa ceva, cind Parchetul de mult s-ar fi auto-sesizat daca ar fi existat dovezi in sensul asta;

    2. Dl. Dragnea apare pe sticla si afirma ca cineva din exterior ar fi incercat sa-l asasineze, timitind la Bucuresti o unitate de 4 ucigasi. Daca tot deconspiri un plan de ucidere a unui demnitar din Romania, trebuie sa vii cu dovezi clare si cu nume si prenume. Altfel, cazi in ridicol.

    3. Senatorul PNL Citu a afirmat public ca: ”stăpânii de la Est ai lui Dragnea nu mai au răbdare şi îi cer să instaureze cât mai repede un regim totalitar”. Da, si eu ma pregatesc azi sa plec pe Venus.

    4. Dl. Valcov a afirmat recent ca a existat o incercare de racolare a sa relativ recenta de catre KGB, desi organizatia sovietica si-a schimbat numele demult in FSB.

    Viata politica in Romania e plina de asemenea dezinformari care vin chiar de la liderii politici. Cum sa ii crezi? Daca azi vii cu o minciuna, cind poate un om simplu sa te creada ca ai spus dupa aceia un adevar?

    Se vorbeste despre reciclarea acestei clase politice si schimbarea ei cu una mai buna, De unde ii luam pe oameni aia mai sinceri,mai profesionisti? Pina la urma si politica este o profesie, daca nu o arta,

    • Cum de unde ? Din Diaspora…avand in vedere ca cei ramasi in tara nu sunt reprezentativi pentru poporul roman.
      (Z)
      ps
      Ar mai fi o solutie, doar daca domnul Adrian Nastase se decide sa faca ce trebuie, indiferent de efort, indiferent de consecinte. PSD nu are viitor fara o reforma profunda in interior, mai ales in zonele de decizie. Celelalte partide, din nefericire, nu exista decat in mediul virtual.

  6. Dezastru pentru Digi! Lovitură năucitoare pentru Zoltan Teszari. Reacția lui Vâlcov

    Supranumit “miliardarul fără chip”, Zoltan Teszari s-a dovedit de-a lungul anilor a fi cel mai de succes antreprenor român. Acesta a reușit să puna bazele unei afaceri extrem de profitabile, pornind practic de la 0.

    Pentru că a dorit să se extindă şi mai mult, în luna mai a anului 2017, acesta împreună cu partenerii săi, au decis listarea companiei de telecomunicaţii Digi la Bursa de Valori Bucureşti. Ceea ce se preconiza un mare succes, astăzi pare un semi-eşec, iar Teszari a încasat o lovitură la care nu se aştepta absolut deloc. La acel moment, oferta a fost una record, dar iată că lucrurile nu merg în momentul de faţă în direcţia dorită.

    Acţiunile operatorului au închis luni seară la minimul istoric de 27,8 lei pe unitate, ceea ce oferă companiei o valoare de piaţă de circa 2,8 mld. lei, puţin în comparaţie cu planul lui Teszari.

    Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al Vioricăi Dăncilă şi cel considerat premierul de facto al României a lansat atât sâmbătă, cât şi duminică o serie de acuzaţii uimitoare la adresa Digi şi toate acestea ar putea determina o scădere şi mai abruptă a valorii de piaţă a acţiunilor.

    Advertisement

    „Acum două săptămâni am atras atenţia asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri am revenit şi am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acţiunilor digi este de 1 leu şi 8 bani. Încă aştept răspunsul la această întrebare! După cum se vede, la data listării, acţiunile Digi erau cotate la 40 lei. Astăzi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puţin) şi continuă să scadă. Pentru corectă informare a românilor continui să întreb ASF: 1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acţiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul ÎI)? 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasaţi pe acţiunile digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevărat că datoriile digi depăşesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziţioneze acţiuni la o companie urmărită penal?”, a scris, duminică, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebok.

    Şi sâmbătă, Vâlcov a adresat o întrebare publică membrilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu privire la valoarea acţiunilor Digi.

    „Poate la un moment dat ne vor spune de ce s-au grăbit 4 milioane de pensionari să cumpere acţiuni Digi care valorează 1 lei şi 8 bani, să le achiziţioneze cu 40 de lei. Doar pentru că e televiziunea prin care unitatea militară SRI îşi transmite informaţiile? Iar despre Realitatea, acum două săptămâni am aflat că 300 de magistraţi sunt şantajaţi cu dosare deschise la DNA, dar nelucrate. L-aş întreba pe procurorul general, câţi jurnalişti şi patroni de presă au dosar deschise şi neînchise, ţinând cont că doar Realitatea Tv are 4 dosare deschise la acest moment?”,a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

    Sursa: https://www.capital.ro/dezastru-pentru-digi-lovitura-naucutitoare-pentru-zoltan-teszari.html

  7. ,,Eu prefer cu americanii si englezii si canadienii decit sub Rusia, atit din motive istorice, dar si din actiuni recente ale Rusiei ce ne pun in pericol fiinta nationala prin actiuni militare pe la granitze si actiuni diversioniste serioase prin proxy-uri externe si interne, folosind intens razboiul hibrid, inclusiv folosind slabiciunea statului roman (si democratia prost inteleasa atit de lideri cit si de multi romani slabi cu doxa).”
    Până în prezent sunt extrem de clare nişte evidenţe :
    În loc să facă parte din grupul ţărilor câştigătoare după al II-lea război mondial, România , prin decizia unui răufăcător beţivan englez şi prin indiferenţa unui preşedinte american aflat în ultimele zile ale vieţii sale, a fost declarată pierzătoare şi obligată la nişte despăgubiri uriaşe către fosta URSS !
    După ce ne-am plătit datoriile, cu ce preţ al românilor, nu doar economic, ci mai ales politic şi prin distrugerea tuturor elitelor româneşti, n-are rost să mai amintim , se cunosc foarte bine, inclusiv de „prietenii” noştri de astăzi, care ne reproşează o oarecare rămânere în urmă din multe pdv , uitând că ruşii făceau exact ce le dăduseră ei voie şi încă ceva pe deasupra ( temniţele comuniste ! :mrgreen: ) , în schimb amăgindu-i pe cei ce rezistau mai ales în munţi, de o intervenţie , care a dus la adevărate tragedii naţionale, dar n-a mai avut loc niciodată !
    În fine , URSS-ul ne-a luat ceea ce li se cuvenea şi după aceea ne-au lăsat în pace . Dar şi cu petrolul nostru, gazele noastre, pădurile noastre, ea care nu le exploataseră în stil austriac, cu industriile noastre, cu agricultura noastră, e drept socialiste, dar aducătoare, după atâta timp de ceva bunăstare, cu un sistem de învăţământ şi de sănătate aproape mulţumitor ! Mai pe scurt , tot omul avea o casă, un servici şi un concediu pe an asigurat !sănătate !
    Ce ne-a rămas , ce mai avem astăzi după cam toţi atâţia ani de prietenie la cataramă cu Occidentul, dar mai ales cu SUA, licuriciul cel mare ?! Că petrol nu mai avem ,gaze nu mai avem ( decât de la chiorăiala de maţe goale !), păduri nu mai avem, în curând dispar şi cele virgine, mă refer la păduri, că la fete, doar până-n-tra IV-a mai poţi afla câteva 😳 , pământul ţării, dar mai ales terenul arabil, vândut în proporţie de peste 50 % străinilor, specialişti- ioc, industrie – neam, dar şomeri şi analfabeţi, cât încape ! Da, dar am scăpat de ruşi ! 🙂 :mrgreen:
    Adică am scăpat de dracu’ şi am dat de ta’c’su’ !
    Halal !

    • Uitasem de LGBT-işti …. şi alte asemenea „binefaceri” de când am devenit colonie ! :mrgreen:
      P.S.
      Cineva zicea că ar trebui să cerem acest statut, deoarece astfel ar trebui să asigure ei toată cheltuiala, din banii lor, cu întreţinerea unei colonii ! Dar nici măcar asta n-o fac !

      • Vor spune unii, nu-i mai numesc, că sunt un nostalgic . Nici vorbă . sunt doar atent cu ceea ce ni se întâmplă ! Şi mai ales conştient, că acestora din urmă, spre deosebire de ruşi, nu le datoram nimic ! Dimpotrivă, se pare că mai aveam şi ceva de primit, mai ales de la nemţi !

  8. @ZeV, „Verigile slabe” sunt parte a razboiului romano – roman cu actori de prim rang: Presedintele se bate cu Guvernul, si invers, iar in aceasta lupta sunt antrenate alte institutii sau parti din institutii care nu au ar trebui sa aibe nici un rol in reprimari politice. Societatea e serios divizata, si inamicii pot usor infleunta o parte din acest razboi. Ca de exemplu cum Ambasada Suediei intervine in scandalul cu atacul presupus de Dragnea asupra lui Dragnea. Ce treaba avea Suedia sa intre in scandalul asta? MAE e pus acum intr-o situatie destul de proasta, si probabil va alege sa nu reactioneze in nici un fel, desi MAE lucreaza direct cu ambasadele straine. Iata un alt mod in care MAE e pus in umbra. Plus frustrarea ca MAE nu poate sa numeasca ambasadori diplomati de cariera. Sunt trimisi afara oameni placuti Presedentiei.

    Sigur ca problema este a domnului Dragnea si modul in care a iesit publlic cu aceasta informatie, dar fara sa arate cu degetul spre cineva. I-a spus un „prieten” nu stiu ce. Nu asa captiveaza simpatie, si nici nu stiu daca scopul ar fi sa fie schimbati unii sefi din anumite servicii, cum o sa o faca? Trebuie sa dovedeasca ca serviciile fie au fost parte a complotului, fie nu si nu au fost in stare sa destrame actiunea de presupusa anihilare a lui Dragnea (sau a prietenei care este insotita de un alt auto).

    Tot ce stim este o poveste cu baieti buni si baieti rai, si cit talent de sofer gen James Bond are dl. Dragnea, care a scapat de urmaritorio in trafic. Wow, parca si vezi filmul.

    Revenind la vulnerabilitatile mari ale Romaniei in fata inamicilor, e vorba de un tablou care nu inspira incredere in forta Romaniei, nici militara (desi se lucreaza la asta), dar nici de credibilitate in politica externa, pentru ca Presedintele si Guvernul se cearta in permanenta pentru cine face politica externa.

    Toate slabiciunile sunt exploatate de neprieteni.


    „„Bine, dar au fost plătite de Soros?”, întreabă cineva. „Nu există nimic în cărţile de istorie care să indice că o persoană cu acest nume a finanţat tentativa de asasinat”, răspund reprezentanții misiunii diplomatice.

    „O bucată mare de istorie. Dar dacă ar fi fost doar 4 de asasini, multe, multe monumente mai impresionante ar fi fost construite de bietul rege Gustav”, comentează altcineva. „Poate. Nu vom ști niciodată”, răspunde Ambasada.

    Liviu Dragnea a declarat, marți, la Antena 3, că a avut informații că se dorește să fie omorât, iar anul trecut s-a încercat asasinarea sa. „Am avut o tentativă (de asasinare-n.r) anul trecut. Au venit 4 străini au stat la Athenee Palace, au stat 3 săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea (…)”, a declarat Dragnea. ”

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22665246-cinci-conspiratori-tentativ-asasinat-oper-povestea-tlc-postat-ambasada-suediei-bucure-dup-eful-psd-tinut-patru-str-ini-vrut-omoare.htm

  9. @ZeV, tu ai preluat exact pozitia Rusiei, care se simte „inconjurata” de trupe ostile NATO. Ori trupele NATO nu se pot compara ca numar cu trupele rusesti ce sunt amplasate tot din motiv defensiv, confirm Rusiei. Poate reusesti si ne dai niste date despre cite trupe are Rusia pozitionate in dispozitiv „defensiv”, care sa raspunda la „pericolul” NATO.

    Un lucru e clar: NATO nu pozitioneaza trupe in Europa de Est ca sa atace Rusia. Sa fim seriosi. Atunci, despre ce fel de defensiva vorbeste Rusia? Eu cred ca se pregatesc de ofensiva, pentru ca asta e tipic in gindirea styrategica a lor: asa au atacat Georgia, asa au atacat Ucraina. Deci pericolul militar rusesc e real pentru Estul Europei.

    „NATO a detaşat 4.000 de militari în partea estică a Alianţei pentru a descuraja orice posibilă agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu diviziile desfăşurate de Rusia. În schimb, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi Moldova împotriva dorinţelor guvernelor lor „, a adăugat aceasta.

    http://www.mediafax.ro/externe/nato-ii-rapunde-lui-vladimir-putin-fortele-aliantei-din-europa-de-est-sunt-defensive-nu-se-compara-cu-desfasurarile-de-trupe-rusesti-17463556

    • Zi ori eşti prea naiv, ori prost informat ! Altfel nu se explică postările tale de o naivitate strigătoare la cer . prea mult ?! 😉

      • @Radu Humor, daca nu iti plac comentariile mele fie treci peste ele fara sa le citesti, sau adu argumente daca vrei sa ne batem in idei.

        Din cite am inteles asta nu este pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

  10. Nu se poate sa fi roman si sa nu iti pese de universul paralel in care se afla Romania. Romania e in afara jocurilor europene, sperind ca ne va adopta cumva SUA, desi sub Obama ne-au tot dat peste degete toti ambasadorii si reprezentantii Deprtamentului de Stat sub Obama, dar si inainte.

    Care este pozitia Romaniei fata de declaratia Ministrului de Externe al Germaniei, care cheama „Europa” (atentie, nu UE!) sa formeze o „contra-greutate” fata de SUA, si a nuantat un pic, „atunci cind SUA trece de linia rosie”.

    Cine va determina, sub ce protocol, cu cite voturi, si care vor fi metodele de a decide ce inseamna ca „SUA sa treaca de linia rosie?”

    Formularea este evident vagam poate pentru a capta reactiile. Romania nu a avut NICI o reactie oficiala, nice de acord, nici de dezacord, nici de dorinta de a clarifica lucrurile.

    Inteleg ca Presedintele are un rol marcant in formularea politicii externe. Ce pozitie are Presedintele? Nu am auzit. Poate inca citeste declaratia…sa mai asteptam citeva saptamini.

    „German Foreign Minister Heiko Maas has said that Europe should form a „counterweight” to the United States whenever Washington „crosses red lines.”

    In a guest article for German business newspaper Handelsblatt, Maas said Germany wants a „balanced partnership” with the United States, in which it „brings its weight where the US withdraws.”

    „Single-handedly, we will fail in this task. The main goal of our foreign policy is therefore to build a sovereign, strong Europe,” Maas wrote.”

    https://www.dw.com/en/germany-wants-europe-to-form-a-counterweight-to-us/a-45168108

    • Daca Romania se va comporta precum un ,,cal troian” al americanilor in Europa, va avea doar de pierdut. Pana la urma suntem in UE (o organizatie cu rol eminamente politico-economic) si (dpdv geografic) in Europa. Nu putem disloca teritoriul romanesc si sa-l reamplasam pe undeva prin Canada (ca tot are prea mult spatiu nepopulat), asa cum am vazut intr-un SF american.
      Si da, categoric da, Romania trebuie sa se ralieze la pozitia Germaniei, daca vrea sa fie in interiorul cercului de puteri semnificative europene. S-a vazut limpede cat ,,respect” acorda administratia americana Europei, permitandu-si sa bata cu pumnul in masa pentru un procent mai mare din PIB alocat armelor…americane, mai pe romaneste, pentru o taxa de protectie mafiota in detrimentul nivelului de trai al europenilor. Europa trebuie sa respinga cu toata fermitatea politica de dictat a SUA, tara care s-a retras cu nesimtire din acordul de mediu semnat la Paris, semnat inclusiv de reprezentantii autorizati ai guvernului american. De asemeni, americanii au incercat sa impuna propriile conditii la negocierile acordului de liber schimb, favorabil DOAR corporatiilor americane, ceea ce nu nu s-a petrecut in relatia UE-Canada, intrand in vigoare un acord avantajos pentru toata lumea, inclusiv pentru romani.
      Nu inteleg indarjirea voastra de a promova, cu orice pret, interesele americane si nu pe cele romanesti – indisolubil legate de cele al Europei ca intreg. O Europa din care Marea Britanie, un fel de ,,shadow” a fostului imperiu britanic, nu a facut niciodata parte. SUA se vor baza intodeauna pe Marea Britanie, ca avanpost american in aorpierea Europei, Romania neavand nicio valoare din acest punct de vedere, alta decat aceea de portavion nescufundabil.
      Ciudata, foarte ciudata, domnule diasporean, perceptia domniilor voastre. Mi se parea ca Trudeau nu se comporta ca vasal american, sa fie asta doar o disimulare a ,,neutrului” de la Ottawa ? (Z)

  11. diasporean, rusii au dispus trupe la granitele lor, in timp ce americanii, conform strategilor lor de ,,aparare” la distanta, au dislocat soldati, tehnica militara si sisteme antiracheta (ce pot fi relativ usor transformate in lansatoare de rachete cu raza medie – inclusiv cu capabilitati nucleare) la mii de mile distanta de teritoriul american, taman in ,,coasta” Rusiei. Deci, la intrebarea ,,cine se apara si cine provoaca” eu nu am decat un singur raspuns, fara sa citesc/citez vreun analist rus, american, englez, sau…..proaspat canadian. (Z)
    Spuneam ca suntem cu totii pe un drum gresit si nu e bine pentru viitorul planetei. Si totul din dorinta aberanta a unei superputeri de a dicta de una singura in lume. Unilateralismul s-a dovedit intotdeauna, de-a lungul istoriei, o utopie, iar orice imperiu care s-a extins peste masura a sfarsit in colaps.
    Viitorul va fi unul al pacii si al cooperarii reciproc avantajoase, sau nu va fi deloc.

    • ps
      Rusia nu va ataca niciodata o tara membra NATO, dar este foarte posibil sa avanseze si mai mult in Ucraina si Georgia, daca americanii si jucaria lor numita NATO nu se potolesc.
      Nu s-ar fi intamplat nimic in Ucraina daca se asteptau alegerile negociate de Ucraina cu mari puteri europene si Rusia. Din pacate, in eurmaidan, s-au implicat instigatori si agenti americani si iata unde s-a ajuns. Ce-si imaginau strategii de peste Ocean, ca Putin va sta cu mainile in san ? Nu e genul betivului Eltan, un tradator al poporului rus.
      Iata o relatare de presa:
      ,,Cazat în Blair House – reşedinţa oficială a invitaţilor preşedinţilor SUA, aflată aproape de Casa Albă – Elţân a fost descoperit, noaptea, în chiloţi, plimbându-se pe celebra arteră Pennsylvania Avenue. El încerca să oprească un taxi, care să-l ducă la o pizzerie. Gărzile de la Blair House nu s-au lămurit la timp că beţivul a cărei prezenţă a raportat-o către Secret Service era chiar oaspetele pe care erau însărcinaţi să-l păzească.”
      Ei ? Mai vreti o astfel de marioneta la Kremlin ? Puneti-va pofta in cui. Ati facut greseala capitala sa zgandariti ,,ursul”. (Z)

  12. Citesc un interviu al unei intelectuale de-a lui Băsescu-Iohannis, am numit-o pe Aurora, care mă lasă paf. Aurorișka se declară derutată rău, bombardată de știri contradictorii referitoare la gaze, la jandarmi, la huligani, unul zice așa, altul zice altfel, mai vine unul care zice total pe dos…și, după o reflecție adâncă, Aurora de pe cerul României spune că tinde s-o creadă pe Rifai.
    La sfârșitul lecturii, am rămas cu impresia că am citit părerile unei liceene frecătoare de telefon, nicidecum ale unui specialist în psihologie (ca să nu zic psiholoagă).

  13. Radu Humor spune:
    AUGUST 22, 2018 LA 8:06 PM

    FELICITARI, domnule coleg ! Sa le reamintim diasporenilor si distrugerile provocate de aviatia americana in zonele petrolifere al Ploiestiului si pierderile de vieti ale unor eroi ai aviatiei militare romanesti ! Nu ne-au dat un sfanț prin planul Marshall (atat de invocat de romanii plecati peste mari si oceane), ne-au dat doar m…e si ne-au lasat cu ochii in soare.
    Acum, ce vor unii ?, sa ne prosternam in fata (sau cu spatele, ca e cool) aliatului strategic ? Nu ne doare c–ul, de atatea penetrari istorice ?

  14. diasporean spune:
    AUGUST 22, 2018 LA 11:49 PM
    ,,@ZeV, „Verigile slabe” sunt parte a razboiului romano – roman cu actori de prim rang: Presedintele se bate cu Guvernul, si invers, iar in aceasta lupta sunt antrenate alte institutii sau parti din institutii care nu au ar trebui sa aibe nici un rol in reprimari politice. Societatea e serios divizata, si inamicii pot usor infleunta o parte din acest razboi. Ca de exemplu cum Ambasada Suediei intervine in scandalul cu atacul presupus de Dragnea…..”

    Dumnezeule, stimate coleg, eu te intreb ceva concret si serios, iar d-ta imi spui ca afara ploua. (Z)
    Daca imi spuneai ca in scandalul legat de Dragnea a intervenit ambasada Rusiei, poate as fi ciulit urechile. Dar asa, ce are s….cu ,,prefectura” ? Prefectura (fara ghilimele) doar a dat un ordin corect de aparare a institutiilor statului de drept si NU un ordin de reprimare asa cum sugerezi, voalat, d-ta. Probabil crezi ca Soros are dreptate, orice iesire in strada este legitima, daca ,,papusarii” ,,mitingurilor spontane” sunt deranjati de masurile si legile promovate de guverne.
    Crede-ma, citesc totul cu foarte mare atentie si rareori imi scapa vreo nuanta semnificativa. (Z)

  15. Hai sa va reamintesc un comentariu :
    Oare nu vor iesi in strada, cei care se opun abjectiei? Oare romanii nu stiu ca cehii, sa defenestreze miseii, sau ca francezii, sa decapiteze loazele, sau ca ungurii, sa le dea foc de vii la copii lor? Sincer, nu e verosimil ca mai e pace sociala si politica in Romania.

    Comnetariul a aparut in Adevarul la un articol al Oanei Bogdan , arhitecta din Olanda , fosta Secretar de Stat la Ministerul Culturii în mandatul Guvernului Cioloș . Unele comenatrii au fost neaprobate. De ex al meu

    Observati delicatea sentimentelor sa le dea foc de vii la copii lor ……

  16. Ptr Mircea Popescu si alti eventuali cetateni americani de origine romana….

    Dragii mei nu credeti ca ar fi cazul sa intrebati pe aia de la Departamantul de Stat ptr cine dracu lucreaza ?!

    The Washington Post titra It’s time for Turkey and NATO to go their separate way

    Pe 24 mai 2018 Cato Institute reia un articol din the American Conservative frumos intitulat ?Is It Time to Carve Turkey out of NATO?

    Pai daca e timpul sa timpul să scoateti Turcia din NATO nu credeti ca ar fi fots cazul sa fi desfiintat NATO oadta cu Pactul de la Varsovia? Ca era mai sanatos… atunci!!

    Insa acum .. să scoateti Turcia din NATO inseamna ca tai distrus complet flacul estic al NATO.

    Chiar daca – sau mai ales daca se vor muta jucarele de la Icirlic undeva prin Romania.. ..

    Ca cum sa va spui …. cretineii vostri uita ca Romania apare doar ca un prmotoriu cam ziolat daca nu chiar o minsula NATO.
    Grecia nu prea va iubeste.
    Bulagria are asa o pasiune vfeche ptr Rusia.
    Ungaria … Slovacia au o politica sa zicem ciudata
    Sartbii … au de ce sa va „multumeasca” …..
    Sa nu mai zci ca infrastruictura Romanei e splendida da cam in ruine. Sosele nu prea fac fata traficului de acum Autostrazi cam intre nexam si canciu .. caile ferate permit fabuloasa viteza medie de 40 , hai 50 km/h

    Adica cumva doriti sa folositi tgeleportarea ca in Star Treck? Tare!!!

    In plus onorabilu vost ambasador face inspectia protestelor … ca cu Ucraiona ati reusit!!!

    Asacsa intrebat-i ptr cine lucreaza

  17. !!!

    Expert: Deveselu poate fi distrus în 2 minute de noile avioane rusești

    Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20180822/21387115/deveselu-kinjal-rusia.html

    Si mai jos , parerea d-lui Valentin Vasilescu , fost pilot militar :

    SCUTUL DE LA DEVESELU MONEDĂ DE SCHIMB ÎNTRE RUȘI ȘI AMERICANI ?

    M-au înebunit aștia din opoziție, din presa aservită și alții, cu eroarea lui Fifor. În primul rînd pentru că nimeni din România nu știe ce arme sunt acolo, pentru că doar militarii americani au acces. În al doilea rând pentru că discuta presupuse efecte ale declarației și nu cauzele, adică modificările strategice survenite. Pînă la urmă toți sunt atît de habarnabiști încît nu înțeleg nici acum că România e ”no man’s land”. La fel e și președintele Iohannis, înconjurat de o armată de consilieri cu stele pe umăr care insistă să se constituie o flotă NATO în marea Neagră. Ori așa ceva, la momentul actual deja e imposibil. Pentru că SUA recunoaște capacitatea Rusiei de a-și apăra obiectivele sale de la marea Neagră în …marea Mediterană. Și asta pentru că SUA n-are ce să facă nu că ar fi picat la pace Putin cu Trump. Ăsta a fost și scopul strategic al participării Rusiei, alături de Bashar Al Assad la campania din Siria. Bazele aeriene și navale utilizate la marea Mediterana, protecția aeriană forțelor aero-navale din Siria cu o puternică umbrelă AA/bruiaj și transformarea flotei mării Negre în flota Mediteranei. Care sunt mijloacele ? Avioanele tactice rusești din Siria, navele de suprafață și submarinele înarmate cu rachete navă-navă 3M22 Zircon, rază de acțiune 1.000 km, viteză 8 Mach=9.800 km/h la un plafon de croazieră de 35.000 m ( https://en.wikipedia.org/wiki/3M22_Zircon ). Simultan, o escadrilă de MiG-31 K, înarmată cu racheta anti-navă Kh-47M2 Kinzhal a devenit operațională în Comandamentul Strategic Sud al Federației Ruse, din care face parte și flota mării Negre. Racheta are o rază de acțiune de 2.000 km, o viteză de Mach 10=12.250 km/h, la un plafon de croazieră de 40.000 m. (https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-47M2_Kinzhal ). MiG-31 are o viteză de Mach 2.83 (3,000 km/h ) și un plafon de 20.000 m. Distanța maximă de zbor a MiG-ului 31 depășește 3.000 km, permițînd dislocarea din Rusia în Siria, în secret, fără nicio alimentare în aer. Acum rușii adaptează Kh-47M2 Kinzhal și la 30 bombardiere supersonice Tu-22M3. Cele două tipuri de rachete sunt destinate în special portavioanelor și portelicopterelor ( nave amfibii de desant ), dar și navelor de transport a artileriei,rachetelor, tehnicii blindate și de infanterie, întrucît rachetele rusești depășesc viteza de reacție a tuturor sistemelor de rachete AA existente. Cu Kh-47M2 Kinzhal, lansat de pe avioane, rușii pot scufunda portavioanele americane imediat ce au trecut de strîmtoarea Gibraltar. Cu 3M22 Zircon, lanată de pe navele de suprafață sau submarinele rusești, portavioanele SUA pot fi scufundate la sud de Italia. Rușii pot lovi o grupare expediționară de invazie, creată în jurul acestor nave americane, cu rachete hipersonice, înainte ca avioanele de la bord să poată fi lansate ( F-18 lovește obiective aflate la maxim 720 km de propriul portavion ). Avioanele F-18 de pe portavioanele SUA pot decola în misiuni asupra Crimeei, doar cînd acestea au ajuns în nordul mării Egee, ceea ce este practic imposibil, întrucît portavioanele au fost scufundate demult. Așadar, ”magnificul” scut de la Deveselu ( de pe teritoriul României ) a fost creat și folosește doar intereselor SUA, ca monedă de schimb în relația cu Rusia. Și pentru ipotetica lui apărare, România mai cheltuiește 3,9 miliarde USD pe rachete Patriot. Scutul de la Deveselu este un avampost izolat ușor de neutralizat de către ruși cu rachetele Kh-47M2 Kinzhal și 3M22 Zircon. Dlor. generali ai armatei române, aveți de apărat niște tradiții și fapte de eroism cu care puține armate se pot lăuda. Dl. profesor Anton Gheorghe m-a învățat cât de importantă este previziunea ca principiu al conducerii moderne. Mulți dintre dvs, deși ați absolvit după 1990, aveți o gândire militară la nivelul anilor 50. Despre ce previziune vorbim când nu stăpâniți instrumentul ? Cu nepotism și ignoranță e imposibil.

  18. Discursul inaugural al expoziţiei internaţionale din 1939 se inspiră din practica proletcultismului comunist, propagandă care – peste decenii – scoate din nou capul în «muismul» lui Liiceanu.

    Proletcultismul, apărut în URSS după Revoluţia din Octombrie, îndemna proletariatul să-şi atingă misiunea istorică pe scară planetară, de a distruge burghezia mondială, cultivând forme artistice proprii. Ideea este preluată de Petre Pandrea, pseudonimul literar al lui Petre Marcu, alături de alţi doi autori, în Manifestul Crinului Alb (1928), manifest programatic, violent şi pe alocuri vulgar, ce reflectă dilema epocii interbelice : ţărani sau muncitori ? Vechea generaţie adeptă a raţionalismului şi a opţiunilor naţionale sau noua generaţie de intelectuali, înflăcărată şi internaţionalistă ? Tematica expoziţiei oferă răspunsul dictaturii regale : idealul naţional şi spiritual al românilor se înfăptuieşte prin muncă organizată. Astăzi, Liiceanu dezvoltă un nou concept filozofic, «muismul», pornind de la o înjurătură ţigănească, un nou slogan care – în viziunea sa – va cuprinde «în cele din urmă uzinele şi ogoarele patriei» şi va declanşa revoluţia salvatoare.

    Deşi forma diferă, toate aceste trei tipuri de propagandă au acelaşi conţinut : o gândire primitivă, caracterizată prin demagogie şi apologia vieţii instinctive. Scopul este şi el identic, de a sprijini guvernări autoritare, sau măcar tendinţe de autoritarism.

  19. Ubi patria
    MARȚI, 21 AUGUST 2018
    Între decembrie 1989 și octombrie 1999, violențele între civili și jandarmi au avut, în România, un caracter sîngeros. La Revoluție, jandarmii erau trupe de Securitate, la evenimentele din 13 iunie și la mineriadele care au urmat, erau scutieri.

    Pe atunci, bătaia era bătaie, gazele erau gaze, bîtele erau bîte, arestările erau arestări, gloanțele erau de plumb, morții erau morți. Trupele nu ripostau de pe un aliniament de pază, ci, coordonate de securiști, încercuiau manifestanții cît ai zice pește, descindeau pe străzi laterale din camioane, făceau pungi, tăiau retrageri, umpleau dube, rupeau spinări, crăpau capete și trăgeau în plin. Desfigurau cu bastonul, omorau cu pistolul de semnalizare, incendiau baricade și autobuze, împușcau de la șold. Tații și mamele generației MUIE PSD, care au plîns și au cîntat atunci pe străzi, au înfruntat moartea, mutilarea, ancheta sau închisoarea fără ca cineva să-i fi organizat pe Facebook. Și-au asumat consecințele acelei violențe de început de lume cu furia și inconștiența care ne lipsiseră tuturor vreme de patruzeci de ani. Unii au murit pe stradă, alții șchiopătează și acum în numele acelei libertăți uitate, cei mai mulți supraviețuiesc într-un stat încercuit de o istorie pe care securiștii se încăpățînează să o scrie.

    Partidul și Securitatea erau atunci în aceeași tabără. FSN-ul, devenit FDSN, PDSR și apoi PSD, a dublat politic structura oficială și privată a fostei Securități, așa încît cele două forțe, Partidul și Securitatea, au putut acționa în tandem. Manifestanții se confruntau cu unitatea de nezdruncinat între decizia politică și acțiunea vătămătoare. Atunci, toată lumea dintr-o tabără era în acea tabără, iar toți ceilalți, inamicii, erau dincolo. Lucrurile erau clare, direcția luptei era indiscutabilă, nu existau fisuri de solidaritate sau șovăieli. Te luptai cu neocomunismul, în totalitatea lui rotundă, fără alte explicații.

    Azi, Partidul și Securitatea sînt în tabere mai degrabă adverse. Interesele lor nu se mai suprapun ca în anii de aur. Băsescu a reușit să dividă emisferele de Magdeburg și a făcut din aparatul securist al lui Măgureanu o sculă pentru uz politic, la comandă. Azi, manifestanții luptă contra Partidului, adică în favoarea Securității, căci, între timp, Securitatea și Partidul s-au certat. Prin intermediul oamenilor din Piață – și fără știrea sau voința lor –, unul din capetele balaurului îl mușcă pe celălalt. Fără știrea sau voința ei, generația MUIE PSD se comportă ca o versiune îmbunătățită a valului de ură din fierbinții ani ’90. Cu timpul, aceste lucruri vor deveni cunoscute și banale, așa cum s-a întîmplat mereu, așa cum a devenit cunoscută și banală realitatea – inacceptabilă la început – regimurilor Iliescu și Băsescu.

    Jandarmii de ieri erau brutali și hotărîți. Pe lîngă ei, jandarmii de azi par absolvenți ai școlii de îmblînzit fluturi. Incompetenți și timorați, trăgînd cu un ochi la ministru și cu altul la SRI, ei exprimă, de la comandant la ultimul purtător de gaze, degradarea competenței și autorității în instituția ordinii publice. Pe lîngă asta, însă, jandarmii de ieri și de azi, ca adversari de stradă, măsoară vlaga, inteligența și proiectul de societate ale celor două generații de tineri, la interval de 28 de ani.

    Generația MUIE PSD are vîrsta medie 30 de ani, trăiește pe rețelele sociale, își ia cultura de pe Internet, își schimbă des locul de muncă și practică șomajul cu o pasiune care întrece oferta slabă a pieței de muncă. Bărbații și băieții acestei generații n-au prea făcut armata (abolită în 2006) și mare parte din membrii ei își proiectează viitorul în străinătate. E trist și, desigur, nimeni n-a făcut destul pentru a-i face să se răzgîndească, dar, împreună cu românii deja plecați, generația MUIE PSD își construiește o patrie aiurea, departe de țara reală, unde alegerile nu-și au rostul căci furia e suficientă, unde perspectiva de a plăti taxe în Germania se împletește cu siguranța că părinții celor plecați vor trăi din pensii plătite de cei rămași.

    Civismul și patriotismul se măsoară, pînă una-alta, prin taxe, prin vot și prin datoria militară. Nu sînt cunoscute alte unități fizice. Dacă vin rușii, se va mobiliza diaspora? Vor veni sub arme internauții care n-au văzut instrucție decît pe YouTube? Desigur, Scorpionii Roșii, NATO și așa mai departe vor interveni în războiul de eliberare, după un timp. Dar pînă atunci, în afară de bătrînii rezerviști impozabili, rămași în țară fiindcă au ales să nu plece, nu e nimeni altcineva pe care să se poată conta.

    Patria e mai mult decît o revoltă, e efortul de a construi o istorie pe teritoriul ei natal. E o ramificație de răspunderi și de datorii, înainte de a fi un motiv de ură. Nu poți sprijini o țară din care fugi sau pe care o înjuri de la distanță, după cum nu-ți poți îmbunătăți națiunea lucrînd la dezbinarea ei. Uneori, patria nu e acolo unde e bine.”
    Păcat că cineva din redacţie ( peltic şi ranchiunos) nu suportă să vadă laude la adresa lui Doru Buşcu, sau a lui PAH, ale căror articole excepţionale ridică foarte sus ştacheta pe sub care trece fantele ramolit ! Dovadă că nici acest comentariu nu va trece de cerbicia frustratului, care văd că are cuvântul decisiv în redacţie !

    • In acelasi ton :
      M-am tot uitat din ce în ce mai crucit la reacțiile participanților la învălmășelile tefelisto-sereiste din 10 august, precum și la niște imagini tot de atunci. Reacțiile preponderente, alea de uimire consternat-indignată, m-au dat gata: „Ne-au gazat! Ce a fost asta? Cu ce au dat, de ce nu ne spun cu ce au dat? Apa cu care ne-au stropit, de unde au luat-o?” și alte văicăreli prostești. Alături de imaginile filmate în care doi tați cu copii în brațe sunt uluiți și indignați, unul chiar pare să plângă, că sugarii lor urlă înspăimântați de haloimăsul din Piața Victoriei sau de ceva gaze inhalate, aceste reacții m-au făcut curios, am încercat să înțeleg cine sunt oamenii ăștia, ce-i cu ei, ce este în neregulă la ei.

      Generația mea, a celor care aveam 20-30 de ani în 1990, a avut parte de zeci de încăierări de stradă. De tot atâtea zeci de ori, forțele de ordine dădeau cu gaze lacrimogene, ba chiar și mai și, ne alergau, ne băteau cu bastoanele, cu bocancii și cu scuturile, ca la Verdun – mie jandarmii mi-au șubrezit o cervicală, iar minerii mi-au spart capul cu o rangă. Știam exact ce trebuie să facem în caz că luam lacrimogene în bot și, mai ales, nu ne dădea nici prin cel mai din urmă neuron uitat prin căptușea la cutiei craniene să ne luăm pruncii cu noi la scandal. Nedumerirea m-a ținut doar până în momentul în care am realizat că uluiții de stropitul cu apă și consternații cu „ne-au gazat copiii”, sunt niște unii cu vârste mai mici de 40 de ani, adică sunt fix ăia de la care nu s-a mai făcut armata. Uluiala lor, deci, este una sinceră, deloc propagandistică, mi-am spus dumirit brusc. Habar nu au de capul lor, mi-am zis, nu au ieșit din eprubeta părintească, nu au trecut prin „cortul chimic”, ăla în care orice soldat învăța ce-i ăla un gaz lacrimogen, nu le-a explicat nimeni, niciodată, care este diferența dintre „separat”, „în linie” și „la grămadă” și nici că în ultimul caz oamenii se calcă în picioare în caz de panică, situație în care primii care pier, striviți, sunt copiii și bătrânii. Nu au înțeles nici cum este cu aplicarea „manu militari” a legii, pentru că nu au trăit pe pielea lor direct, niciodată, nicio rigoare, în afară de aceea că li s-au terminat țigările și berea și trebuie să-și tragă treningul pe ei, ca să coboare până la prăvălie. Pe scurt, nu sunt niște supraviețuitori în stare să-și găsească nici măcar drumul spre casă, fără un GPS la îndemână.
      https://evz.ro/armata-stopa-degenerarea-roman.html?v=347635&page=2

  20. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ponta-da-informatii-din-interiorul-institutiilor-publice-despre-protestul-din-10-august-985533

    Eu am afirmat de mai multe ori ca n-o sa treaca mult timp si o sa-l vedem pe putregaiul asta de Ponta la brat cu specialistul in lins cururi Cozmin Gusa sau chiar adunand semnaturi in Campania Fara penali dimpreuna cu Barna , Gotiu si Cacarau .
    Individul asta este de o micime cum rar mai vezi si mai auzi pe cineva .

    Uneori ma si intreb : oare care o fi mai ticalos dintre el si Basescu ? Albanezu’ sau tataru’ ? Securistu’ tanar sau al batran si bocciu ?
    Pana in urma cu vreun an si fi raspuns pe nerasuflate ca Basaul este cea mai mare JIGODIE pe care am vazut-o in viata mea ! Insa in ultima vreme , Ponta vine tare pe turnanta si s-ar putea sa-l depaseasca pe bocciu …

  21. Emotionant patriotismul curat al domnului Liiceanu .
    Personajul sarbatoreste si el , impreuna cu tovarasii sai sorosisti – kominternisti autoproclamati detinatori ai Adevarului , Centenarul Marii Uniri , prin lucrari in editii de lux la Editura Humanitas .
    Una este ” Basarabia 1918 – 1940 . Dificila Unire ” – scrisa de un anume Ambroscetti – continutul nu e greu de ghicit .
    Alta e ” Romania in 100 de ani – 1918 – 2018 ” a unui anume Oliver Jens Schmitt , profesor austriac .
    Individul e ceva nemaipomenit : ” clerul ortodox roman a participat la crimele de razboi din URSS ” , ” romanii au ucis in jur de 300000 de civili ” , ” functionarii romani originari din Vechiul Regat si numiti in Ardeal si-au vandut proprietatile din Ardeal in 1938 – 1939 trimitandu-si familiile si bunurile in locurile din care erau originari ” , ” nu doar minoritatile erau persecutate in Romania Mare , ci si romanii ne-ortodocsi ” ( iote-te , Herr Schmitt , cu Maniu prim ministru greco – catolic ? si cu inaintasi ” neortodocsi ” ca Avram Iancu si Horea si Closca , greco-catolici ? ” Romania nu a aparat locuitorii din Herta , Bucovina si Basarabia in 1940 ” , ” n-a fost rezistenta anticomunista in Romania in 1945 – 1947 , de aceea comunismul s-a instalat atat de usor , elitele romanesti au colaborat cu sovieticii si comunistii ” ( la Canal sau la Sighet ? ) ” dintr-un sentiment de vinovatie in fata acestei colaborari se reia tema rezistentei armate din munti dar polonezii – balticii s-au opus mult mai mult comunismului ” , ” Romania , daca este singura tara beneficiara a primului razboi mondial nedescompusa , e datorata liniei national – ortodoxe impusa de la Bucuresti ” .
    Unde esti tu , Roller Doamne ?

  22. Adevarul despre “autoritarismul” de leadership al Romaniei: Liderul PSD Liviu Dragnea este determinat in privinta integritatii intereselor Romaniei. Petrecerea s-a terminat, de acum incolo consumatia se plateste

    Ziarul olandez de Volkskrant s-a alaturat, joi, corului occidental de detractori si fake news-uri la adresa lui Liviu Dragnea, pentru ca acesta a pus piciorul in prag, incercand sa opreasca unele multinationale sa mai loveasca in interesele statului roman. Dragnea si-a asumat sarcina, din programul PSD de guvernare, ca, atata timp cat se va afla in functiile care i-au fost incredintate prin vot, va face tot posibilul ca romanii sa fie cei care beneficiaza in primul rand de resursele Romaniei.

    Angajamentul “România First!” al lui Liviu Dragnea a fost ca un dus rece pentru unele companii multinationale discretionare, care au confundat România cu o colonie a Occidentului. Ca reactie, o serie de publicații mari occidentale, Washington Post, Le Monde, Televiziunea publică germană etc. si-au folosit scrisul, vocea si imaginea in ultimele zile pentru a pune la colt România pentru românism si suveranism, pedaland pe mitologiile autoritarismului si iliberalismului.

    De Volkskrant a deschis prima pagină a uneia dintre ediţiile tipărite cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, titrând că „Acum şi România are un lider autoritar”. Articolul este demonic si retoric, brodat pe canavaua coruptiei excesive. Acest motiv culpabilizator, invocat la unison de presa occidentala, pare iesit din laboratoarele Tavistock UK si SUA, de influentare a psihologiei comportamentale, spalarii pe creier si indoctrinarii. Publicatia olandeza inventeaza, precum suratele sale occidentale, un context abominabil ideologic si politic, in care plaseaza Romania. „Afaceristul-politician Liviu Dragnea are România în strânsoarea sa feudală. Cum a reuşit asta?”, sustine autorul olandez. Distorsiunile sale capata accente defaimatoare si agresive, afirmand că „în timp ce românii ies în stradă împotriva corupţiei, Liviu Dragnea îşi aşteaptă şansa de a deveni preşedinte. El este de mult timp cunoscut drept simbolul culturii politice putrede din ţara sa”. Adevarul despre “autoritarismul” lui Liviu Dragnea este ca acesta este autoritar si determinat in privinta integritatii intereselor Romaniei. Este corect si responsabil sa i se spuna Occidentului ca petrecerea s-a terminat si ca de acum incolo consumatia se plateste.

  23. In mod normal , daca PSD ar fi un partid responsabil si nu o mamaliga expirata , acestia ar trebui sa ceara demiterea si anchetarea de urgenta a semnatarilor acestor protocoale si suspendarea lui Iohannis .

    Deasemenea , PSD ar trebui sa ceara anchetarea colectiva a tuturor celor care AU FACUT POLITIE POLITICA in regimurile Basescu si Iohannis , incepand chiar cu cei doi !

    Si ar mai trebui ca PSD sa reduca drastic numarul si efectivele serviciilor secrete deoarece acestea – in ultimii 50 de ani si in oranduiri diferite – s-au compromis total si au actionat impotriva cetatenilor si a libertatilor cetatenesti si uneori chiar in interesul altor state !

    https://www.cotidianul.ro/protocolul-secret-semnat-de-hellvig-nu-exista-la-comisie/v

    https://www.cotidianul.ro/razboi-dragnea-sri-o-tara-intreaga-mintita/

    https://www.cotidianul.ro/iohannis-prins-cu-protocolul-in-buzunar/

  24. Domnul Liiceanu nu publica , Doamne Fereste , nici cele cinci sute de pagini ale memoriilor lui Duca ( puse pe piata in 1993 – 1994 si de atunci nereluate de nimeni ) , nici Istoria Marelui Razboi pentru Intregirea Romaniei a lui Kiritescu , nici amintirile unui maresal Prezan sau maresal Joffre sau Foch .
    Publica , in plus de marangotii Ambroscetti si Schmitt , adevarat , ce-i convine din jurnalele unor traitori ai epocii 1916 – 1918 – un avocat bucurestean obisnuit , modest si necunoscut , neplecat in refugiu , Cancicov ( publicat cu aceasta ocazie prima data in viata lui , e fratele lui Mircea Cancicov ) si un ofiter de rang inferior din Misiunea Militara Franceza a generalului Berthelot , capitanul Fontaine .
    Amandoi sunt patrioti , incontestabil – Cancicov e declarat ostatic de catre germani la Bucuresti ( adica risca impuscarea la orice capriciu german ) iar Fontaine apreciaza mult comunele rurale Rediu , Scanteia si Grajduri din judetul Iasi pe care le vede ca incantatoare , isi risca viata regulat in vizite la posturile avansate romanesti din prima linie si scrie , parasind Moldova cu intreaga Misiune in 1918 ” Adio , draga Romanie ” .
    Numai ca nu asta intereseaza la Humanitas .
    Cancicov , Spectator , are paginile Jurnalului umplute cu greutatile vietii – imi cumpar paine de acolo , nu avem lemne si critici la pregatirea razboiului – Zepelinurile germane terorizeaza Capitala netulburate zi si noapte , copiii de liceu sunt trimisi de Comandamentul Militar , intr-o actiune dementa , in Moldova , pe jos , urmariti de plansetele familiilor si cantand cantece razboinice , sa astepte recrutarea anul viitor etc .
    Fontaine este un critic si mai acerb – primul soldat roman intalnit la Iasi , dupa trecerea Prutului , la frontiera , este un fel de fantoma subnutrita , fara uniforma , in zapada , tremurand de frig , 80 de soldati bolnavi sunt tinuti sub ninsoare afara toata noaptea pentru ca medicul militar e ocupat cu doua dame venite de la Iasi , coloneii regimentului lui , Buciumeanu si Milcu , bat soldatii la sange , ofiterii au mese imbelsugate , cu vinuri alese , cand soldatii sunt tratati ca niste animale .

  25. Exact dupa modelul prin care partidele de dreapta din Romania ( PNL . PNT , PDL , PMP , USR , etc. sprijinite de Noua Securitate – DNA , Procuratura si servicii de informatii ) au actionat cu tenacitate timp de 30 de ani ca sa trimita in judecata niste politicieni de stanga ( d.p.m.d.v. NEVINOVATI ) in procesele jenante numite ale Revolutiei si Piata Universitatii ,

    TOT ASA si PSD-ul ar trebui sa formuleze o plangere la parchet pentru :

    INCERCAREA DE LOVITURA DE STAT , ACTIUNI DE POLITIE POLITICA , REPRESIUNI NEDREPTE SI INCALCAREA DEMOCRATIEI SI DREPTURILOR OMULUI de catre partidele de dreapta , de membrii noii securitati si ultimii doi presedinti ai tarii si sa-i urmareasca cu tenacitate in justitie pana la condamnarea lor !!! Chiar daca o dura 30 de ani !

    Toti acestia trebuie pedepsiti ca sa le treaca pofta si ideile de a mai face politie politica in Romania …

  26. O cerere lituaniana starneste reprosuri, emotii si controverse: Discutarea de catre Uniunea Europeana si Israel a problemei terorismului international

    Crimele teroriste nu se prescriu, iar teroristii trebuie urmariti pana la capatul pamantului, precum hitleristii. Cu teroristii nu se negociaza, mai spun istoria si actualitatea. Aceste lucruri le stie si premierul lituanian Saulius Skvernelis, a cărui cere ca Uniunea Europeană să discute problemele terorismului international cu Israelul starneste reprosuri, emotii si controverse. De ce cu evreii si nu cu arabii si islamicii, care sufera in masa si teritorial de pe urma terorismului? De ce nu cu popoarele si tarile care prin unitate si solidaritater chiar pot face un cerc de otel in jurul terorismului? Suspiciunile reciproce de terorism si chiar acuzatiile directe de terorism pe care statele din Orientul Mijlociu le nutresc si le arunca unele spre altele bantuie furtunos regiunea. Insa, de departe, Israelul are cea mai proasta reputatie (v. teatrul si evenimentele din Siria).

    Saul Skvernelis si-a facut cunoscuta cererea vineri, in a doua zi a vizitei de patru zile la Vilnius a premierului israelian Benjamin Netanyahu. El a declarat ca Lituania doreşte să iniţieze discuţii între miniştrii de interne ai UE şi Israel referitoare la ameninţarea teroristă, în contextul tensiunilor privind Iranul şi conflictul palestinian. Skvernelis a precizat că a discutat despre această iniţiativă cu omologul său israelian Netanyahu, a carei vizita în Lituania vizeaza consolidarea relaţiilor bilaterale şi obţinerea de sprijin pentru interesele Israelului în Orientul Mijlociu.

    Lituania, despre care se crede ca este una dintre tarile europene comunitare cele mai apropiate de Israel, a mai avut o initiativa asemanatoare in decembrie anul trecut, datorita careia premierul Netanyahu a fost invitat la Bruxelles pentru o întâlnire cu miniştrii de externe ai UE. Premierul lituanian a reiterat că Lituania susţine neabatut poziţia UE privind soluţia a două state în conflictul palestinian, statutul Ierusalimului şi acordul nuclear iranian, însă doreşte un dialog mai direct între europeni şi israelieni, pentru “gasirea de compromisuri în probleme internaţionale complexe”. Privind noua cerere a Vilniusului nu a fost inca nimic stabilit. Ea va depinde de reacţia Bruxellesului şi a capitalelor din Europa de Vest, care sunt critice faţă de Israel pentru ocuparea de catre acesta a teritoriului istoric palestinian si pentru regimul israelian de apartheid si respresiune impotriva palestinienilor.

  27. Citesc un interviu al unei intelectuale a lui Băsescu-Iohannis, am numit-o pe Aurora, care mă lasă paf. Aurorișka se declară derutată rău, bombardată de știri contradictorii referitoare la gaze, jandarmi, huligani…unul zice așa, altul zice altfel, mai vine unul care zice total pe dos…și, după o reflecție adâncă, Aurora de pe cerul României spune că tinde s-o creadă pe Rifai.
    La sfârșitul lecturii, am rămas cu impresia că am citit părerile unei liceene frecătoare de telefon, nicidecum ale unui specialist în psihologie (ca să nu zic psiholoagă).

Lasă un răspuns