„Ochii și urechile poporului”

Acesta este titlul unei cărți de convorbiri cu generalul Nicolae Pleșiță, apărută în 2001, la editura Ianus Inf , în colecția Dosare Lumea Magazin. Dialogurile au fost realizate de Viorel Patrichi în perioada 1999-2001.

Figura generalului Pleșiță a fost și este una controversată. Rolul său, timp de peste 40 de ani în cadrul Securității, a ridicat multe semne de întrebare. Cartea merită să fie citită deși, sunt convins, generalul a evitat să dea amănunte în legătură cu multe din activitățile sale – din interiorul sau din afara țării.

Sunt interesante însă detaliile în legătură cu mecanismele de decizie în familia Ceaușescu, legăturile cu Carlos, abordarea relațiilor cu intelectualii din țară sau cu „emigrația” în exterior, felul în care a fost convins Hruschiov să retragă trupele sovietice din România, trădarea lui Pacepa, rețeaua Caraman la sediul NATO, tablourile Coroanei scoase din țară și procesele care au urmat, legăturile cu Biserica (ortodoxă dar și romano-catolică).

O carte din care trebuie să știi ce să alegi…

30 de gânduri despre “„Ochii și urechile poporului”

  1. PSD-ul sa ancheteze de indata prin comisie parlamentara incercarea de lovitura de stat din 10 august ! Cine au fost comanditarii , organizatorii si cei care au incitat la violenta in aceasta lovitura de stat hibrida mascata sub forma unui protest . Inclusiv procurorii care sunt parte a acestei regii si care ancheteaza jandarmii ce si-au facut datoria !

    https://www.cotidianul.ro/fifor-cere-anchetarea-protestelor-cui-foloseste-ce-s-a-intamplat/

  2. UN PROCUROR PROST DE BUN

    MOTTO: „…Poate sunt prost. E peste puterea mea. Eu nu am făcut aşa ceva de-a lungul carierei…”( procurorul Mircea Negulescu , într-o convorbire telefonică înregistrată de nevasta unui inculpat )
    ………………………………………………………………
    Cetățeni, comanda la mine! Procurorul Portocală-Negulescu-Mircea , pe 17 august 2018, a rupt din nou tăcerea, după ce o mai rupsese, biata de ea , după cum urmează: pe 19 decembrie 2017… pe 27 februarie 2018… pe 21 mai 2018… dar, de data asta a făcut-o cu o sfâșiere dureroasă ca o ruptură de țesut moale provocată unui jurnalist de la REALITATEA TV de bastonul de cauciuc al unui jandarm, cu prilejul ultimei revoluții din Piața Victoriei. Eu o tăcere ruptă cu-așa un vaiet rar am mai văzut!

    Căci dânsul și numai dânsul , deși nu știe cu exactitate ce e statul paralel , poate să descrie destul de convingător ce anume NU ESTE STATUL PARALEL. Am putea să rezumăm lunga confesiune a unuia dintre cei mai iubiți și cei mai inimoși procurori de la unitatea de elită Ploiești, care se descrie cu modestie ca fiind PROST DE BUN, la numai câteva cuvinte : NU EU SUNT STATUL PARALEL, cu singura diferență că el a folosit, în splendida sa mărturisire, pluralul majestății , așa cum este de fapt și normal la acest nivel al spiritualității și moralității!

    Ați crezut că procurorul Negulescu era acel stâlp al DNA-ului care punea și el, ca omuʹ, o întrebare unui inculpat, în timpul unei audieri, și ăla începea să plângă și-i dădea sângele pe nas? Sau e ăla care avea grijă ca saltelele din arest să fie plăcut umezite în toiul iernii pentru ca arestații preventiv să simtă o adiere plăcută la șale? Sau ăla care aranja probe cu martori-inculpați-descoperiți-acoperiți-acoperiți, de nu mai știau nici ăia când sunt aduși la ONORATA INSTANȚĂ cu cagula pe mufă și când nu? Ei, aș! Ne zice chiar domnia-sa cu ce se ocupa, de la înălțimea pluralului majestății :

    „…am încercat să limităm posibilitatea de repatriere a profitului în cazul companiilor străine sau multinaționale….am încercat să asigurăm un climat economic concurențial, o piață liberă bazată pe cerere și ofertă și nu pe mită, trafic de influență sau coruperea alegătorului…suntem cei care doresc egalitate de șanse, care doresc să aducă la bugetul de stat sumele de bani provenite din săvârșirea de infracțiuni; care doresc creșterea puterii de cumpărare a cetățenilor, creșterea pensiilor, un sistem de sănătate care să respecte demnitatea unui muribund, un sistem educațional care să permită dezvoltarea sănătoasă a generației viitoare”.

    Deci, ai înțeles, popor, ce-ai pierdut dacă nu se mai întoarce ăsta în sistem? Și nici Onea? Și nici Bucurică? Și nici Emanuel Eva ? Și nici Papici?…ăăă, pardon , Papici e încă în SISTEM … Ăștia cu „egalitatea de șanse” și cu „sistemul educațional care să permită dezvoltarea sănătoasă a generației viitoare” s-au ocupat, pe când noi credeam că ei făceau dosare fabricate pe sub masă despre câte tigăi a dat Sebastian Ghiță în campanie și despre „capcanarea” arborilor …

    Aproape că-mi vine să plâng gândindu-mă cine se va mai ocupa de-acum încolo de „dezvoltarea sănătoasă a generației viitoare”…

    PROST DE BUN, săracu’… exact așa cum a zis.

    • De educatia generatiilor viitoare (implicit prin) conservarea valorilor limbii romane nu se ocupa direct DNA, ci un departament specializat numit GDS.

  3. Parafrazând, se poate spune că trebuie să alegi nu doar ceea ce citeşti din cartea lui Pleşiţă, ci şi la ce pui botul în avalanşa asta de fake news ! Statul paralel, cred că nu se mai îndoieşte nimeni de existenţa lui, malefică şi criminală, intoxică parşiv societatea românească, scoţându-i nevinovaţi pe nişte huligani notorii, plângându-le de milă unor descreieraţi care au mers până acolo încât să-şi expună proprii copilaşi pe care i-au făcut scut în încercarea criminală şi disperată de a schimba ordinea de stat din România, printr-o lovitură de stat eşuată prin eforturile şi profesionalismul instituţiilor încă nevirusate şi cumpărate en gros de nişte canalii străine !
    Ceea ce fac cei de la Realitatea, B1 şi toată reţeaua lor de canale(ii) media întruneşte toate condiţiile unei anchete serioase pentru demascarea şi pedepsirea lor exemplară !
    În ce ţară, cu excepţia SUA binenţeles ( 😉 ), a cărei CNN este mama dezinformării, o televiziune îşi permite să mintă , să instige, să falsifice şi să acuze în asemenea hal şi de cele mai multe ori pe nedrept instituţii ale statului român, persoane publice cu funcţii de răspundere şi toate faptele lor penale să rămână nepedepsite ?! :mrgreen:
    Dacă Johannis are, pe bună dreptate, plângere penală pentru modul nedemn şi incorect în care înţelege să-şi exercite funcţia pentru care a fost ales ( până la urmă vom afla şi în ce condiţii !) dezbinând cu bună ştiinţă societatea românească în scopul distrugerii ei, cei de la Realitatea în frunte cu Guşă, Rareş Bogdan, Oreste, Stănculescu şi ceilalţi ţucălari de teapa lui Bot nu pot fi privaţi de o plângere penală !
    Destul cu insolvenţa aceasta ilegală, cu minciunile şi îndemnurile pe faţă la nesupunere civică şi dezordine socială ! Nu se gândeşte nimeni la urmările unor astfel de practici ce trădează nu iubire de Ţară , masca sub care Rareş Bogdan îşi permite să injecteze otrava dezbinării neamului românesc, cu siguranţă la comandă străină şi-n an centenar !?
    Ajunge !

  4. In afara de Ungaria, Putin are un nou prieten linga Romania: Austria. Austria are OMV. Romania are gaze dar nu vrea sa le mai dea ieftin. Si a modificat Legea Off Shore ca Romania sa ia mai multi bani de la OMV atunci cind va incepe exploatarea, Marele Joc in regiunea Romaniei.

    Mi se pare absolut deductiv sa afirmi ca exsita forte mari in jurul Romaniei, care nu doresc un Guvern, intimplator PSD-ALDE, care este un pic cam prea nationalist. De ce nu am avea in Romania o putere de dreapta, PNL, sau USR sau combinatii, care sa ne plaseze indirect prin Ungaria si Austria in poala primitoare a domnului Putin?

    Cum sa faci sa cada acest Guvern? Prin orice mijloace, de la violente provocate care sa induca idea ca puterea de azi este anti-democratica, pina la apeluri de reinoire a unui guvern „slab”. Tema a fost promovata chiar de un membru marcant PSD, doamna Andronescu, iar pe blog l-am auzit pe dl Alin din diapora, cu aceiasi tema: guvenul are oameni slabi. Chiar asa sa fie?

    Fortele ostile externe au in Romania o arma de mare calibru: Presedintele Romaniei care in tot in numele unei proaste guvernanri, ataca propriul Guvern. Intrebarile ramin despre pozitia sa relativa la Legea Offshore, si ce anume a discutat cu seful OMV. Doar nu degeaba a facut Austria scandal ca a fost batut un jurnalist austriac. A fost sau nu? Era jurnalist la OMV? Si din ochii publici ai doamnei Merkel, DW, curg lacrimi de crocodil despre sarmana democratie romaneasca. Sigur, pentru ei a fost bine, chiar foarte bine cu Basescu, si ar vrea sa le fie la fel de cald cu Iohannis.

    In acest context fluid, serviciile noastre nu stim ce fac. Speram doar ca lucreaza pentru tara, si nu pentru Barna & Orban & Sons. Daca Iohannis isi realizeaza visul cu „Guvernul meu” de dreapta, Romania va ramine prada fortelor pro-ruse. De ce? Pentru ca USR si PNL sunt proxy-uri politice pentru un tip de dreapta pe placul lui Merkel si a lui ….Putin.

    In fata avansului Rusiei spre inima conservatoare a Europei, Vienna, Romania mai are doar citeva sperante: SUA, Anglia, Canada si NATO.

  5. Un numar ingrijorator de romani par sa nu inteleaga ca nu in Romania se produc marile evenimente cu impact global. In Romania, oamenii se joaca de-a revolutiile de opereta, se injura, se ameninta si se acuza reciproc 365/24/7, intr-o campanie electorala far’ de sfarsit si care nu construieste niciodata nimic.
    De exemplu, daca privim in directia Turciei, putem vedea o inrautatire fara precedent a relatiilor turco-americane (dupa ce Erdogan a refuzat, pe buna dreptate, sa repatrieze un pastor american supus arestului la domiciliu).
    Nota: Am scris ,,pe buna dreptate”, avand in vedere ca America inca ii mai ofera protectie initiatorului loviturii de stat esuate din Turcia, recte, clericul progresist Fethullah Gülen.
    Americanii cred, probabil, ca sanctiunile economice impuse Turciei vor avea efectul scontat, netinand cont ca cetatenii turci pun inca la mare pret istoria si demnitatea natiei lor.
    Asa cum bine sublinia colegul FRAGMENTARIUM, actualul regim de la Casa Alba risca sa devina inamicul principal al poporului american si al intereselor SUA – care nu pot fi promovate, pe termen lung, prin amenintari, santaj, masuri punitive, sanctiuni economice, embargouri de orice fel. din simplul motiv ca legea newtoniana a actiunii si reactiunii nu se subordoneaza Presedintelui SUA.
    Din nefericire pentru artizanii de peste Ocean ai terorismului mondial care se joaca inconstient cu pacea lumii, Turcia nu este singura. Iata ca Rusia si China s-au decis sa sprijine aceasta mare tara situata la granita dintre doua continente, iar daca ne gandim ca intrarea in Marea Neagra se face doar prin stramtoarea Dardanele si golful Bosfor, devine foarte posibil ca previziunea Bulgariei sa se dovedeasca una corecta, respectiv Marea Neagra ar putea deveni eminamente un spatiu al pacii, turismului si cooperarii economice intre tarile riverane.
    Alternativa nu poate fi decat Al Treilea Razboi Mondial. Nu prea cred ca iudeo-americanii care conduc actualmente Statele Unite isi doresc asa ceva. Fie si din simplul fapt ca ,,America First” si calul sau troian din Orientul Mijlociu nu ar mai putea functiona altfel decat in buncarele antiatomice. Si in acest caz (ipotetic si de nedorit), un timp destul de limitat.
    Romania nu va avea nicio problema, mai ales in perspectiva transferului bazei NATO de la Incirlik pe teritoriul sau. Cu o asemenea protectie, la care se adauga sistemul antiracheta de la Deveselu, romanii isi vor putea vedea linistiti de treburile lor zilnice: Unii vor injura in noul mod adanc intelectualicesc validat de Primul Ganditor al Natiei (Gabriel Liiceanu n.r.), altii vor arunca inspre Guvern cu bordurile pedeleului din Bucuresti, iar restul vor consuma mici si vor goli peturi de bere in spatiile inca verzi ale patriei.
    Trai pe vatrai neamule, in asteptarea Centenarului….care Centenar, din pacate, va trece pe langa noi aidoma acceleratului de alta data printr-o halta provinciala. De ce s-ar opri ?

    • Eu as lasa-o mai usor cu afirmatiile gen „Trump e dusmanul Americii”. Nu ma apuc acum sa te conving, caci nu cred ca am sanse sa te conving. Pot insa sa afirm ca esti superficial in a judeca relatia SUA – Turcia. Problema nu e Gullen, ci instaurarea in Turcia a unui regim islamic, o revenire la un trecut care azi reprezinta un pericol pentru crestinatate si lumea occidentala (in conjuctie cu razboaiele si cu fluxurile de refugiati din Europa).

      Trump incearca, si sper sa reuseasca, sa opreasca in ceasul al 12-lea ceea ce „liberalii” si „socialistii” se fac ca nu vad ca exista: un pericol existential pentru natiunile europene si americana.

      In ce priveste ce aplauzi tu, o prietenie turco-ruso-chineza, cred ca te inseli. Acest parteneriat este conjunctural, si se va destrama atunci cind Putin va percepe pericolul islamic care vine din Turcia in Rusia. Rusia se va plia pe pozitia Germaniei in ce priveste Turcia, iar daca Trump si Putin vor reusi o relaxare a relatiilor lor, Turcia insasi se va replia din ce pare azi o casnicie fericita. Despre relatia China Rusia nu are sens sa discutam aici, dar te trimit un pic inapoi in istorie.

    • @ZeV: ”… devine foarte posibil ca previziunea Bulgariei sa se dovedeasca una corecta, respectiv Marea Neagra ar putea deveni eminamente un spatiu al pacii, turismului si cooperarii economice intre tarile riverane.”

      Corect, eminamente spațiu al turismului între țările riverane 🙂 că turismul mare s-a cam terminat pe Marea Neagră.
      Au fost marile vapoare de croazieră, care aduceau cam 3000 de turiști la o oprire. Nu știu dacă dumneavoastră ați observat, dar în portul Constanța, așa ceva nu se mai întâmplă.
      Cauza, o spun din surse autorizate, este instabilitatea MILITARĂ din Marea Neagră: exact manevrele militare rusești. Și nu că n-ar fi avut turiștii coborâți de pe vapoare ce să vadă în excursiile care se pot organiza pe țărm, prin Dobrogea.
      De pe urma unui asemenea turism câștigă enorm toate insulele prăpădite din Caraibe care nu au atâtea site-uri arheologice cum are Dobrogea. Este adevărat că sunt exotice, mare de cleștar verde-albastră, vegetație luxuriantă, dar posibilitățile Dobrogei sunt demne de luat în seamă și de (re)dezvoltat.

      Un proiect de reluare a unor astfel de croaziere, dar la scară mai mică, incluzând Dunărea, se are în vedere, dar încă există reticențe serioase, iar evenimentele din România sunt privite cu lupa de eventualii investitori.

      • Turistii apreciaza, e adevarat, situri arheologice, dar dupa o excursie obositoare printre ele, sub soarele arzator al Dobrogei, isi doresc sa-si gaseasca odihna si desfatarea in complexe hoteliere de anvergura, comparabile cu cele existente in vest, iar spre seara, sa viziteze, de ce nu ?, Cazinoul din Constanta. Cel ilustrat in prospecte, nu cel real.
        (Z)

  6. In lumina a ceea ce se intampla in Romania in ultimii 14 ani , controversatul general Plesita poate fi catalogat ca un inocent fata de securistii astia odiosi infiltrati in politica romaneasca care si-au tradat si vandut tara strainilor , care sunt experti in manipulari si propaganda , care au facut politie politica si care sunt premiati de ambasadele straine pentru meritele lor la distrugerea acestei tari ( Basescu , Blaga , Macovei , Iohannis , Csolosz , Barna , Orban , Coldea , etc. ) .

    Securistii si serviciile secrete au astazi 4 partide bidon ( PNL , USR , PMP si cel al lui Csolosz ) prin care controleaza politica romaneasca si au transformat vechiul partid istoric PNL intr-un partid de sifoane , delatori , turnatori , informatori , sicofanti , praduitori , o adevarata masinarie de facut politie politica !

    https://www.dcnews.ro/pnl-plangere-penala-pe-nomele-lui-dragnea_608867.html

  7. ..Nu inteleg de ce uni colegi de peste mari si tari se simt atat de deranjati de faptul ca Putin a participat la o nunta in Austria. In fond, nu era, el, mirele, doar a dansat cu mireasa.
    In schimb, aceeasi colegi nu comenteaza nimic despre faptul ca, din Austria, Vladimir Putin a zburat
    direct in bratele uneia din…..lui. (Z)

  8. Film bun , bun , bun ! Despre practicile si modul de operare al CIA , despre traficul de persoane si droguri de la frontiera cu Mexic …
    Tocmai ce-a aparut si partea a 2-a .

    https://filmehd.net/sicario-sicario-asasinul-2015-filme-online.html

    Replica de final din film , FABULOASA !!! S-ar potrivi de minune si actualilor conducatori din PSD :

    Un criminal folosit de CIA catre o politista corecta :
    – Cauta un orasel linistit unde legea mai inseamna ceva si du-te acolo .
    Aici nu mai ai ce face fiindca tu nu esti un lup !
    Iar teritoriul acesta a incaput pe mana lupilor …

    • Am vrut sa spun ca cei din psd ar trebui sa acorde mai mult credit celor care au curajul si pot sa se lupte cu politia politica a lui Basescu si Iohannis ! Fricosii si naivii din psd ar trebui sa faca un pas in spate si sa lase locul unor oameni mai de actiune care sa dea de pamant cu noua Securitate . PSD are toate parghiile sa termine cu ei dar nu face nimic in acest sens .

  9. Coruptia ucide!
    Zau tu?! Atinci de ce nu protestezi ca ptr juma de melard este distus sitemul de transplant din Romania?!

    Ce urmeaza sunt citate. Selectii
    ––––––––––––––––––
    Corupția sistemului a blocat transplantul din România: Doar 8 donatori anul acesta, față de 138 în 2014
    Doar 12 transplanturi (fără cel medular) s-au făcut anul acesta în România – cinci de ficat, șapte de rinichi, două de piele și două de cornee.

    Pentru a înțelege catastrofa din domeniu, cifrele trebuie puse alături de cele din anii trecuți: de exemplu, în 2014, în România au avut loc 310 transplanturi de rinichi și 122 de ficat.
    Singurul transplant cu o evoluție bună a numărului acestor intervenții complexe a fost cel de inimă – de la un singur transplant în 2013, s-a ajuns la 4 în 2014 și 2015, respectiv 11 și 12, în 2016 și 2017. Anul acesta nu a avut loc însă niciunul.

    Dacă ritmul se păstrează și pentru restul anului, totalul va fi de numai 20 de transplanturi de ficat și 28 de rinichi, în condițiile în care listele de așteptare, cu pacienți ale căror vieți depind de transplant, se lungesc, numărul deceselor înregistrate pe liste crește.

    16 iulie 2018 (A.T.) Actualitate, Sănătate 4

    “O parte din vină ne aparţine şi nouă autorităţilor, (…) ar fi trebuit să nu încetăm să susţinem această activitate. Ar fi trebuit să avem mai de mult o lege a transplantului, care să spună clar ce să se întâmple. Ar fi trebuit să stimulăm mai mult coordonatorii centrelor judeţene, financiar vorbesc. Până la urmă şi asta e o problemă”, a mai adăugat Sorina Pintea.

    De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai precizat că, momentan, România nu este pregătită să respecte procedurile organzaţiei Eurotransplant.

    “Ca să putem intra în Eurotransplant, dar şi oricare organizaţie, trebuie să îndeplinim nişte condiţii. Cred că este mai important să respectăm un protocol – şi noi, şi ei. Să pregătim paşii de a accede în acea organizaţie. În acest moment, nu suntem pregătiţi. Respectăm procedurile din punct de vedere medical, dar sunt anumite aspecte de ordin tehnic şi investiţional pe care va trebui să le facem”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

    Școala românească de transplant, distrusă pentru 500 de milioane de euro.

    ANCHETĂ BOMBĂ. RĂPUSĂ de MAFIE. De ce NU SE MAI FACE TRANSPLANT în ROMÂNIA. Bolnavii rămân FĂRĂ ȘANSE. Nume grele implicate in dezastru. EXCLUSIV EVZ.
    Ultimii ani au fost decisivi în acțiunea „Decapitarea Școlii de Transplant” din România, procesul fiind unul cu o singură menire: pricopsirea unei găști de oameni influenți. Cum? Prin punerea în imposibilitate a realizării unor proceduri medicale vitale și ieftine în țară, favorizând străinătatea, unde e mai scump, în dezavantajul pacientului. Unii dintre acești oameni erau atât de influenți încât au ocupat funcții chiar și de ministru al Sănătății. Din 2012 până în 2017, profesorii din transplant și coordonatorii centrelor de transplant au fost supuși unui potop de acuzații infernale, al căror efect a fost cel scontat de Mafie: fără transplant în România! În final, Școala de Transplant Românească a fost pusă la pământ!
    Scenariul este simplu de rezumat, deși complexitatea sa ar plasa acțiunea într-o arie mafiotă. În goana după bani, trSituația TRANSPLANTURILOR este ÎNGRIJORĂTOARE. Transplantul a devenit o metodă de înavuțire, prin transformarea unor medici în „curieri” de pacienți către marile spitale din Europa.

    Dacă un transplant pulmonar costă circa 80 de mii de euro în România, iar cheltuielile sunt suportate de CNAS, un transplant pulmonar prin formularul 112, cu costurile, de asemnea, decontate de stat, este evaluat la circa 500 de mii de euro – în țări precum Germania și Austria, acestea fiind și cele preferate de medicii români ca să trimită pacienți pe listele celebrelor spitale, în deosebi către AKH Viena.

    De ce nu s-a mai făcut niciun TRANSPLANT CARDIAC în România, în ultimele 9 luni
    Dr. Suciu a arătat că nu îşi explică ce se întâmplă pe partea de prelevare de organe, întrucât în anul 2016, la Târgu Mureş s-au efectuat 11 intervenţii de transplant de cord, anul trecut s-a efectuat un transplant, iar în acest an nu s-a efectuat nicio astfel de intervenţie, ceea ce îl determină să fie “nelămurit şi într-adevăr îngrijorat de ce se întâmplă în domeniul transplantului”.

  10. ZeV, tu cred ca stii: si-a gasit portofelul domnul Ambasador Kuzmin? Ca nu s-a mai spus nimic in presa.

    Judecind dupa exercitiul militar cu rachete balistice Kalibr al trupelor navale ruse, cred ca nu l-a gasit,

    Revenind la ale noastre, e recomfortant sa stii ca partenerii tai adevarati sunt gata sa te apere: SUA au venit cu 2 avioane F-22 in Romania, si evident, asta este un alt semnal pentru rusi, sa nu se joace cu focul. Deci, cine ne sunt adevaratii parteneri? Cei cu rachete Kalibr, sau cei cu F-22?

  11. Manipulatorii protestelor violente, atac psihologic asupra femeii-ministru de Interne: Carmen Dan nu a “coordonat” restabilirea ordinii publice. Pentru operaţiuni profesioniste există proceduri legale

    Manipulatorii protestelor violente din 10 august fac orice sa scape de raspundere. Deturneaza, mint, falsifica, trunchiaza, numai sa nu raspunda juridic, politic sau electoral. Se ascund, organizatorii ramanand pana in ziua de azi anonimi. Rastoarna termeni si altereaza proprietati ale cuvintelor. Substituie restabilirea ordinii publice cu “represiunea”. Demandateaza ilegal Jandarmeria ca forta a statului de drept privind managementul violentei in slujba securitatii populatiei si institutiilor. “Condamna” sau descurajeaza subversiv datoria profesionala si datoria institutionala, prin asocieri contra naturii ale acestora cu “violenta” si “abuzul”. Decad obligatia legala de interventie jandarmereasca la nivel de litera moarta, de spectatoare fata de actiuni paramilitare sau tentativa de lovitura de stat.

    Exista deja un Raport al MAI, din care ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat duminica, date din care rezulta ca au fost identificate responsabilitati individuale concrete in comiterea de violente civile, paramilitare, in deturnarea protestelor din Piata Victoriei. Raportul se intemeiaza pe probatorii pentru fiecare caz in parte, altele fiind in curs de identificare. Potrivit Raportului, au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autori inca necunoscuti. Au fost identificate cinci cazuri de persoane care nu au participat la violentele paramilitare si nu s-au delimitat de agentii acestora, dar au fost afectate de interventia operativa a jandarmilor pentru restabilirea ordinii publice. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor. Carmen Dan intentioneaza sa prezinte Raportul in CSAT. Exista insa suspiciunea rezonabila ca presedintele Klaus Iohannis nu va convoca CSAT pe acest subiect sau va impiedica ajungerea lui pe ordinea de zi. Mai probabile sunt expunerea lui si audierile intr-o comisie mixta de ancheta a Parlamentului, ceruta de PSD, cat si de PNL, dar de pe pozitii opuse.

    Opozitia instigatoare isi camufleaza vinovatia inapoia unui razboi psihologic, dupa schema provocatoare de stres emotional victimizare-culpabilizare, si prin rastalmacirea agresiva pana si a celui mai natural sau marunt act al PSD. Liviu Dragnea si-a delegat, luni, atributiile de sef al Camerei Deputatilor, probabil pana la reluarea sesiunii parlamentare din septembrie, dar opozitia supraliciteaza cu tupeu acest gest firesc si legal, de vacanta parlamentara, ca PSD ar urmari ”muşamalizarea abuzurilor grosolane ale jandarmilor”. Termenii “musamalizare” si “abuzuri grosolane” se inscriu in amintita pierdere sau depreciere de catre PNL a proprietatii sau sensului cuvintelor. PNL a inteles ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, si sefa Guvernului PSD-ALDE, Viorica Dancila, nu au cum sa fie culpabilizati pentru o operatiune de restabilire a ordinii publice pentru care exista proceduri legale. De aceea, incendiatorii din opozitie ai scenei politice si-au concentrat tirul pe femeia-ministru de Interne, incercand sa-i forteze demisia prin acuzatia ca ar fi “coordonat” operatiunile in forta ale Jandarmeriei. Ei spera sa provoace astfel o bresa in Guvernul Dancila, dar nu a existat nicio “coordonare” din partea ministrului Carmen Dan. Au fost operatiuni profesioniste pentru care exista proceduri legale. Atacul psihologic impotriva femeii-ministru este a doua lasitate, dupa atacul fizic asupra femeii-jandarm, pe care haidamacii paramilitari au mutilat-o si dezarmat-o, pentru ca aceasta isi facea datoria conform legii. In cazul atacurilor emotionale asupra lui Carmen Dan, canaliile politice din PNL, oameni fara suflet si fara Dumnezeu, mizeaza pe posibilitatea ca aceasta sa cedeze psihologic si sa-si dea demisia, pe fondul recentei drame din familia sa. Nu va exista insa nicio demisie, ministrul de Interne este o femeie puternica si responsabila, care merita respectul tuturor romanilor.

    • ..Eu o vad acum pe Carmen Dan capabila sa preia chiar si functia de prim ministru. Recunosc ca la un moment dat nu am perceput la potentialul real capacitatile domniei sale.

  12. Wow ! Sunteti deosebit cu acesti ochelari, de calculator banuiesc.
    Intr-adevar gen. Plesita a fost o figura interesanta si totodata una pitoresca. Sunt convins ca-n spatele acestuia au fost „inghesuti” o multitudine de personaje, adevarate eminente cenusii, extrem de bine pregatite, unele au dus cu ele in mormant o gramada de secrete extrem de interesante insa, spre norocul nostru, mai sunt in viata multe dintre aceste personaje care ar putea impartasi multe, din care s-ar putea si se poate invata, spre binele Romaniei si spre supararea cohortelor de tradatori.

  13. Plesita a fost servitorul unui regim autoritar. Astazi, sunt sefi ai serviciilor de informatii care sunt banuiti ca sprijina un stat paralel statului democratic.
    Cum să fii seful celui mai important Serviciu de Informaţii al României şi sa nu poti preveni infiltrarea unui banal miting, anuntat… ce-i drept… a fi violent, de catre paramilitarii pe care orice ochi avizat i-a vazut in actiune printre manifestantii care vibrau alaturi de ei in speranta schimbarii ordinii constitutionale?

Lasă un răspuns