Statul de drept funcționează și în Piața Victoriei?

Nu vreau să pun în discuție acum guvernarea, calitatea ei și nici conținutul protestelor formulate zilele acestea. Putem avea păreri diferite pe aceste chestiuni. Sau dacă asistăm la o operațiune „Colectiv 2” pentru schimbarea guvernului. Eventual la un episod de campanie electorală pentru prezidențiale.

Candidatul Iohannis afirma, însă, în seara asta, citind cu intonație de pe prompter, că „protestele sunt legitime”. Posibil, deși nu știu cum a reușit să le examineze atât de repede în recentele sale drumeții montane.

Problema esențială este însă dacă aceste proteste sunt exprimate într-un cadru legal.

Protestele pot fi exprimate, conform legislației noastre, în cadrul unor adunări publice. Legea 60 din 1991, modificată în 2004 de „guvernul Năstase”, chiar așa este intitulată – Legea adunărilor publice. Nu știu dacă ea este în conformitate cu doctrina austriacă sau cu cea a unor comisari UE dar acesta este dreptul pozitiv la noi – juriștii știu la ce mă refer. Nu avem o „lege a protestelor publice (sau individuale)”. Nici măcar a celor „spontane” (am în vedere protestele anunțate cu săptămâni înainte, pe rețelele sociale!!).

Conform Legii 60, adunările publice sunt autorizate pe baza unei cereri formulate de inițiatori, care sunt și organizatorii adunării (ei se ocupă de desfășurarea în bune condiții a acțiunii respective, cooperează cu autoritățile, comunică direcțiile de afluire și defluire etc. – vă rog să citiți detaliile în textul legii). Am înțeles că, pentru rațiuni – pe care le intuiesc -, organizatorii „mitingului diasporei” s-au retras. În aceste condiții, nu se mai poate vorbi de o adunare publică legală. Nu vreau să dezvolt, dar cei care afirmau că se plimbau prin piață „ca să ia pulsul”, se aflau, de fapt, pe carosabil și erau pasibili de amendă. Nu vreau să-i supăr și mai tare pe cei care mă înjură pe Facebook, dar e amuzant președintele Iohannis când cere respectarea statului de drept în condițiile unei adunări desfășurate în afara legii. Sigur, vor fi mai puțin supărați dacă voi afirma că nici guvernul nu respectă legea – care prevede că adunările publice nu se pot desfășura în apropierea stațiilor de metrou, etc.

În opinia mea, legea 60 ar trebui actualizată de către guvern, cu consultarea partidelor și a societății civile, libertatea de întrunire trebuind să fie dublată de asumarea responsabilităților firești, pentru a se evita incidentele huliganice și manifestările anarhice.

P.S.: Am fost marcat de actele agresive împotriva jandarmilor (nu vreau să justific însă eventuale excese ale lor) și mai ales împotriva femeii din forțele de ordine, căreia îi doresc însănătoșire grabnică.

 

 

56 de gânduri despre “Statul de drept funcționează și în Piața Victoriei?

  1. @Adrian Năstase: ”In opinia mea, legea 60 ar trebui actualizata…”

    Nu știu ce spune legea 60, dar ceva care scapă bunului simț din modul de desfășurare a manifestatțiilor mă pune pe gânduri.
    Este vorba de aducerea copiilor de către părinți, unii chiar în cărucioare. Atâta timp cât aceste mitinguri, proteste sau ce naiba or fi sunt ”păzite” de jandarmi pentru evitarea violențelor, se recunoaște oficial potențialul exploziv și de pericol pentru securitatea individuală. Ca adult poți fi responsabil pentru tine, dar un minor trebuie protejat.
    Dacă acești copii sunt aduși la manifestații, atunci prezența lor poate fi socotită ”scut uman”.
    Deci, aș zice că prin modificarea Legii 60 sau cum s-o numerota, aducerea minorilor ar trebui interzisă.

    • Nu poţi interzice sau aproba totul prin legi ! Mai sunt şi unele nescrise sau de bun simţ !
      Cred că dacă ar avea copii, Johannis ar fi primul care le-ar interzice asta prin Legea adunărilor publice ! Dar aţi sesizat foarte bine unul dintre motivele pentru care unii-şi aduc copii : în speranţa că nu vor fi înlăturaţi brutal , dar şi pentru a face rost mai uşor de fecale pe care le aruncă odată cu pamparşii în capul oamenilor de ordine, sau în geamurile şi pe pereţii instituţiilor asupra cărora sunt asmuţiţi !
      Există şi cAZURI SPECIALE, CUNOSC UNUL ŞI L-AM ADUS ŞI PE BLOG , CU DOU TUNERI CARE AVÂND DOI COPII MICI, UNUL CHIAR BOLNAV, NU S-AU PREZENTAT TOT WEEKENDUL LA PROTESTE, IAR LUNI DIMINEAŢA AU FOST CHEMAŢI SĂ-ŞI GĂSEASCĂ DE LUCRU ÎN ALTĂ PARTE : POATE SUNT ŞI MULTINAŢIONALE CARE acceptă astfel de acte de indisciplină ! :mrgreen:

  2. Cred ca Romania nu mai supravietuieste in formula statala actuala mai mult de 20-25 de ani. Presiunile externe si interne sunt tot mai mari si statalitatea e tot mai slabita. Declinul e evident si vad ca se lucreaza intens sa fie tot mai accentuat. Asta e. Vom supravietui cumva si in noile oranduiri. Oricum pe Klaus nu il preocupa viitorul pentru simplul motiv ca viitorul lui e foarte limitat (nu are copii)

    • Va citesc si va salut din Marea Britanie. Am doi părinți bătrâni in Romania pe care îi voi susține până când in mod invariabil vor dispărea (pensia PSD nu le ajunge). Va citesc si ma minunez. Sînteți oameni bătrâni, trecuți prin viata. De unde mai aveti naivitate sa credeti in poveștile cu conspirații? Țara e a voastră dragii mei, țara e a PSD-ului. Dacă va eșua, va eșua din cauza voastră. La fel, succesul va fi tot al vostru. In ce mă privește m-am felicitat de zeci de ori pentru înțelepciunea de a nu-mi fi pus mintea cu voi si de a fi plecat acum 12 ani cand eram foarte tânăr. Am pierdut putin dar am câștigat enorm. Ceea ce nu se poate spune despre domniile voastre. Copiii d-voastră vor conduce acea țară și daca țara nu va place aflați ca este dupa chipul si asemănarea d-voastra. Nu am titluri dar am competență, nu sint inca milionar dar cât am imi ajunge si pot justifica fiecare liră din cont. Succes domnilor la ceea ce nu ati reusit pana acum. Spre exemplu, sa nu va mai mințiți singuri. Poate puteti incepe cu asta.

      • Povești cu conspirații zici?! (cacofonia îți aparține!)
        Uite ce zic alții, MAI CORECȚI CU ROMÂNIA, decât tine:
        https://www.activenews.ro/stiri-politic/Jacob-Grandstaff-jurnalist-american-In-ultimii-10-ani-Departamentul-de-Stat-a-tratat-Romania-ca-pe-o-COLONIE.-Daca-romanii-vor-continua-sa-creada-ca-nu-sunt-suficient-de-destepti-sau-abili-sa-si-conduca-tara-atunci-vor-fi-tratati-la-fel-ca-pana-acum-150248
        Sau în original: https://capitalresearch.org/person/jacob-grandstaff/content/
        Mai știu câțiva ca tine care pentru o bursă afară, și-au trădat țara și poporul.

      • Insa in gnl nu ai nici informatii Aline!
        Auzi la tine „pensia PSD nu le ajunge”
        Mde cum sa zic PSD-ul asta rau a marit pensiile!!

        De la 1 iulie 2018, punctul de pensie este de 1.100 de lei, față de 1.000 de lei cat a fopts p-recedent.
        Si 1000 de lei a devenit in iulie 2017 ca p0ana atunci era de 917 lei.
        In 2013, punctul de pensie era de 762,1 lei.

        Deci PSD a crescut pensia babacilor tai cu 337,9 lei ptr fiecare. Adica 72 sterline
        Poate tie ti se pare un fleac flecustisim , dar in ce ma priveste E BINE ASA!!!

        Insa stii ce zic preferatii tai?
        Ca e rau ca s-au m arit pe3nsiile ca dracu sa ne ia de pesnionari provocam … inflatie!!!
        \ia de aici http://www.ziare.com/economie/inflatie/deja-avem-o-inflatie-record-iar-majorarile-de-pensii-aduc-si-mai-multi-bani-pentru-consum-cat-de-mult-mai-pot-creste-preturile-1519959
        Cica daca de ziua mea imi pemit sa cumpar un sfert de cascaval (26-28 lei kilu) si o litra de salam mai uscat si sa beau votca nu tuica neaqacizata produc inflatie …
        La fel si batranii tai….

        E sucar si cu lefurile – ica sunt prea mari!

        Deci baiete tu si ceilati diasporitani doriti ca sa ne fie scazute veniturile (s-a mai facut in 2010 !). Tu ceri ca parintii tai sa primeasca pensii mai mici – care inteleg ca si ASA N U LE SUNT SUFICIENTE!

        Destept baiat si bun fiu !

      • Dacă nu minţi în ceea ce te priveşte şi nu eşti doar un biet postac obişnuit să ciuguleşti din palma unora pentru câţiva arginţi, ar trebui să înţelegi că nu-i aici locul unde să-ţi etalezi superioritatea, mai mult dorită probabil, decât reală şi să dai lecţii de cum se pot lăsa nişte bătrâni în voia sorţii, tocmai atunci când au mai mare nevoie de sprijin afectiv din partea celor cărora le-au dat viaţă şi i-au crescut, cum au putut, iar drept răsplată, la bătrâneţe le arunci câteva lire rămase din leafa pe care numai tu ştii cu câte umilinţe o câştigi ! Dacă le-ai mai lăsat pe cap şi nişte nepoţi, a căror educaţie îmi închipui cum se face, li nu din vina bunicilor, ci a voastră şi mai ales a unora ca voi care pierdeţi enorm, în timp ce câştigaţi, Câştigaţi nişte bani şi pierdeţi nişte ocazii de a vă creşte şi educa copii !
        În ţară străină e greu să fi respectat, dar după câte observ cei ca tine pretind respect doar din ţara lor, pe care au abandonat-o la greu şi o critică mereu !

      • @serbanfl Stimate domn, nu am beneficiat de nici o bursa. Sint medic chirurg. Am plecat ca simplu absolvent si mi-am facut specializarea concurand cu absolventii britanici in competitie deschisa pentru un loc in sistemul lor de rezidentiat. Va multumesc pentru linkuri. Le voi citi. Va spun de pe acum ca nu cred in conspiratii. Nu am tradat nimic si pe nimeni. Dar m-am simtit tradat atunci cand am vazut colegi de-ai mei, mai putin competenti, avansand in viata sau in cariera datorita capitalului de pile, cunostinte si relatii al parintilor lor sau prin mijloace necinstite (posturi de preparator universitar obtinute pe nedrept si alte chestiuni care sint tehnice si nu-si au locul in discutia noastra). Acesta a fost un motiv ca sa plec. Si al doilea motiv, nu neaparat in ordinea scrisa aici, este ca nu am putut accepta sa imi scad standardele profesionale. Lipsa de performanta economica si administrativa au adus spitalele intr-o stare deplorabila. Eu nu pot sa imi bat joc de pacienti. Nu comentez chestiunea cu cacofoniile. O iau ca pe o mica harjoana. Avem lucruri mai bune de discutat daca chiar doriti. @Ghita Bizonu’ Pe mine nu ma deranjeaza ca au fost marite pensiile. Ati inteles gresit. Pe mine ma deranjeaza ca pensiile, datorita lipsei de performanta economica, nu pot fi marite mai mult. Va marturisesc ca intr-adevar nu ma intereseaza cu cat a fost marita pensia parintilor mei. Asta deoarece am avut si am grija sa le trimit suficienti bani ca sa nu isi faca probleme pentru valoarea punctului de pensie. Am scris „pensia PSD” deoarece dupa schimbarea din ’89 PSD, PDSR si FSN au petrecut impreuna cel mai mult timp la conducerea tarii. Cand am scris ca parintilor mei „nu le ajunge pensia” ma gandeam ca sint doi oameni care au muncit toata viata lor (doar unul a terminat liceul la seral, celalalt are doar scoala profesionala) si ca accepta cu greu ideea ca nu se pot sustine la batranete din mijloace proprii dupa o viata de munca.

      • De data aceasta pot fi de acord cu mare parte din ce ați scris. Însă îmi pare rău sa observ cum un sistem ocult odios ajunge sa ne dividă in românii dinăuntru și cei de afară. Mai mult, cei de afară nu sunt solidari între ei și cu atât mai puțin solidari cu țara natală. Am cazuri contrete(inclusiv in Marea Britanie) in care românii nu cumpără de la magazinul unui conațional ci de alături de la un altul ca să “nu-l îmbogățească” pe român… Lupta împotriva acestor tare educaționale ar merita un efort sporit și meritoriu inclusiv din partea dumneavoastră. Solidaritate, nu ură și invidie. “România Uber alles”. La unii se poate, noi de ce facem atât de puțin?

      • Alin:
        1. Pensia se calculează în funcție de contribuție, vechime, studii, grupa de muncă ș.a….Unii au pensii mici pentru că au avut venituri mici, deci contribuții mici, și, probabil, vechime mică. Eu nu fac parte dintre aceștia și sunt mulți ca mine. În Marea Britanie, pensia se dă după nevoi? nu după contribuția la fondul de stat și MAI ALES la fondurile private?
        2. Nici eu nu sunt adepta teoriei conspirației, dar experiența și anumite informații mi-au arătat că există acțiuni ascunse care servesc anumitor interese. Dacă credeți că totul se face la vederea publicului larg, sunteți naiv. Iată unul dintre dezavantajele tinereții!

      • Dacă susțineți că în lume totul se face la vedere și că nu e nimic subversiv, v-ați întrebat de ce acțiunea Wikileaks și altele de felul ei au stârnit atâta revoltă?

      • Adriane,America a avut nevoie de 250 de ani ca sa ajunga unde este.Voi vret ca in 30 de ani sa averti o tatra ca afar.Imposibil.

      • Alin, nu ma consider „batrin” dar ma gindesc daca ai postat asta oare si pe blogurile lui Iohannis, si a opozitiei. Nu doar puterea conduce o tara. Opozitia o face intr-un stat democratic utilizind mjloacele ce le are la dispozitie, in special puterea de a convinge ca ei au si un plan mai bun si oameni mai buni. Ei conduc deci prin capacitatea de a influenta electoratul. Asta e adevarata lupta democratica de idei.

        Sa vina o minoritate sa incerce sa rastoarne un guvern cu forta, cu sprijinul Presedintelui si a opozitiei, tot incercare de lovitura de stat se numeste.

        Nimeni nu te pune sa crezi sau nu in teoriile conspiratiei. Dar daca vezi cum au existat unii extremisti care vorbeau de o „revolutie”, unde „revolutionarii” ar avea dreptul sa fure arme de la jandarmi si apoi sa is ucida, poate te va pune pe ginduri si vei incepe sa vezi partea incunecata si jocurile de fum. Vineri, un „revolutionar” a furat o arma de la jandarmerita calcata in picioare. 1 + 1 = ?

        Acolo, in Anglia unde spui ca traiesti, asa se schimba puterea aleasa democratic, cu bita?

        Sa vina opozitia sa convinga si apoi la vot se va vedea cine va cistiga batalia pentru idei, pentru viitorul tarii de care vorbesti. Daca vrei sa gindesti cu capul tau, apoi o tara se construieste de politicieni cu ajutorul poporului…pe care il are. Si aici intra si politicieni si fizicieni, si grofi si filozofi.

      • @ Radu Humor Domnule Humor, in ciuda moderatiei cu care scriu, observ ca nu dati ascultare argumentelor mele. In schimb avansati supozitii pe care le tratati apoi ca si cum ar fi adevaruri si faceti tot ce puteti ca sa (va) connvingeti ca as fi un fiu rau, un individ lipsit de caracter si un frustrat datorita faptului ca n-as avea parte de respect unde ma aflu. Este dreptul d-voastra sa credeti in fantasme dar va rog sa nu ma condamnati pentru faptul ca nu ma voi osteni sa ma angajez intr-o discutie cu d-voastra. Va asigur ca am facut si fac pentru tara mea mai mult decat va inchipuiti si mai mult decat ar face cineva in mod obisnuit. Daca nu am trai intr-o societate atat de problematica v-as arata cateva lucruri pe care le-am facut pentru tara mea de-a lungul timpului pentru ca ele sunt publice (atentie, nu sunt nici politician, nici angajat politic in vreun fel si nici „johannist”). Datorita conditiilor in care evoluam aceasta chestiune va trebui sa astepte vremuri mai bune. @ Amalia Doamna Amalia, am 37 de ani, nu mai sint chiar foarte tanar. Am o experienta institutionala in spate si o profesie care presupune uneori conlucrarea cu institutiile statului (britanic) de tipul Politie, Medicina Legala (Coroner) etc. Eu cred ca noi oamenii sintem in general inclinati sa vedem prea usor mana serviciilor secrete si a conspirationistilor de tot felul in chestiuni unde de foarte multe ori este vorba de lucruri mult mai simple cum ar fi incompetenta, oboseala, teama, lacomia samd. Stiu cate ceva despre Wikileaks dar nu suficient de mult ca sa pot sa argumentez pro sau contra acelor chestiuni. La lucruri la care nu ma pricep prefer sa nu ma pronunt. @trexsr V-am ascultat. In esenta d-voastra intrebati daca este normal ca o minoritate sa schimbe decizia unei majoritati si spuneti ca puterea se castiga la vot. Aici putem argumenta foarte multe lucruri dar nu doresc sa fiu ipocrit. Dupa parerea mea ce se intampla la ora actuala in Romania este periculos si cred ca toti factorii politici responsabili din toate partidele trebuie sa actioneze pentru detensionarea situatiei. Eu cred ca PSD-ul poate sa dea oameni mai buni decat cei care formeaza actualul guvern. Actualul guvern reprezinta dupa parerea mea o eroare si este treaba PSD-ului sa isi faca propriile evaluari. Mai consider ca agenda politica reala a PSD-ului ar trebui sa se concentreze mai mult inspre problemele reale ale populatiei care sustine economia si mai putin inspre problemele cu legea ale diversilor lideri politici. Sa stiti ca mie imi este absolut indiferent ce partid se afla la putere in Romania. Critic acum PSD-ul pentru ca ei sunt la putere si ma deranjeaza unele excese. Pentru mine, cata vreme Romania ramane o tara saraca din care omenii tineri continua sa plece, e totuna ce partid se afla la putere si ii voi critica si pe unii si pe altii. Mi-ar placea insa intr-o buna zi sa pot spune ca am vazut un partid in Romania care chiar a facut diferenta in bine. Daca acest partid ar fi PSD-ul, i-as lauda. Deocamdata trebuie insa sa constat ca (si) PSD-ul are foarte mari probleme. Pe paginile Opozitiei, sa stiti ca ii critic si pe ei. Haideti sa incepem sa fim sinceri cu noi insine.

    • Desi personal am votat in 2004 cu dl Nastase, trebuie sa imi aduc aminte de efervescenta generala pentru un vot anti Nastase si pro basescu. Momentul a fost unul de cotitura. L-am ratat si astfel ne-am ratat. In viata trebuie noroc ca sa nu intru in detalii prea complicate. Mai bine sa credem ca nu am avut noroc decat ca am fost prosti.

  3. RESPONSABILI pentru evenimentele din Piata Victoriei sunt Iohannis si liderii PNL , USR si PMP : Orban , Barna ,Tomac , Burduja , etc. Ei trebuie sa plateasca !

    Acestia si-au invitat membrii de partid la un miting neautorizat si fara organizator , in fapt pregatit chiar de ei printr-o regie ieftina :

    l-au pus pe presedintele Fadere sa solicite organizarea unui miting al diasporei , au incitat zile intregi la violenta pe Facebook , dupa care acesta a anuntat cu 2 zile inainte de miting ca renunta la organizarea lui !!!
    Iar liderii opozitiei aflati in spatele acestuia au confiscat mitingul si au provocat haos si violente ( exact ca in incitarile de pe Facebook ) in speranta ca vor da guvernul jos !

    Practic , prin invitarea membrilor lor si prin instigarile facute , liderii opozitiei s-au validat ca organizatori si beneficiari ai mitingului !

    Chiar eu am prezentat in urma cu 2-3 saptamani o postare a unui anume Mario Morcan de pe Grupul Romani in UK , care :
    ” selecta 1000 de lupi ( nu 100 000 de oi ! ) care sa participle la mitingul din 10 august !!! Li se cereau acte de identitate , referinte si vechimea contului Fb de minim 3 ani . Acesta avea si poze postate impreuna cu Rares Bogdan !!!

    Este o regie ieftina care insa trebuie sanctionata de PSD si de procurori . Adica de PSD pentru ca procurorii joaca cu Iohannis …

    Toata acesta nebunie din Romania nu se va termina pana cand PSD-ul nu-l va SUSPENDA pe acest TRADATOR si IRESPONSABIL de Iohannis care probabil ca este agent al serviciilor secrete germane ( si nu numai el ! ) si are misiunea sa distruga tara asta .

    Rusine si psd-ului pentru lasitatea si slabiciunile de care dau dovada !
    Aceste situatii puteau fi rezolvate inca din dec. 2012 insa psd-ul s-a facut de ras cu tot felul de jigodii gen Ponta , Grindeanu si Tudose care din frica sau lipsa de caracter au preferat sa-si innoade coada cu securistii si sa-si tradeze propriul electorat .!

    • Organizatorii ” mitingului diasporei ” erau de fapt niste iepuri bagati la inaintare de adevaratii organizatori . Ca la atletism …

  4. traim in epoca internetului. Multi dintre noi nu ne simtim reprezentati de partidele din opozitie,dar uram de-a dreptul hotia,incompetenta,dispretul,smecheria,agresivitatea si manipularea pesedista. Ne este efectiv rusine cu un premier ce nu stie in ce tara sau oras se afla,ce nu cunoaste bine limba romana si ,evident,nici o alta limba,ce pare total depasit de situatie,in orice situatie si care in mod aproape ostentativ se arata a fi doar o sluga a adevaratului premier,Dragnea. In conditiile astea,daca noi vrem sa protestam,cum sa o facem?Pe internet apar mesaje :ne strangem in Victoriei.si noi,cei nemultumiti sineafiliati politic, venim.Ce ar trebui sa faca ,dupa dvs,jandarmii?sa ne bata de cate ori ne strangem acolo,fara „autorizatie”? „”ce poftesti,mai musiu??” si sa ne dea la temelie,nu? nasol!Romania se afla ,zic si eu,intr-un moment crucial,iar PSD este principalul responsabil de aest lucru.

    • Faptul ca dumneata ai pareri preconcepute ,
      ca nu vrei sa respecti regulile democratiei ,
      ca refuzi sa gandesti cu capul dumitale ,
      ca pui botul la sloganurile inepte si la Campania de defaimare a lui Dragnea si Dancila ( care apropo , a fost profesoara de liceu ) fara sa-i cunosti personal , strict din ura si fara sa incerci sa le descoperi realizarile ,
      ca nu stii cum functioneaza democratia ( prin alegeri libere , prezenta la vot ; guvernul poate cadea doar in Parlament )
      si ca uneori iti vine sa urlii in piata publica fara sa stii cu exactitate de ce ,
      este strict problema dumitale si este un rezultat al lipsei de educatie si de neuroni .
      In viata fiecare traieste asa cum gandeste !

      Iar problema cruciala a Romaniei nu este psd-ul ! Marea problema sunt generatiile de idioti semianalfabeti si spalati pe creier care vin din urma si care habar n-au pe ce lume traiesc dar au impresia ca li se cuvine totul !

    • Faci pe naivul cristi spune:AUGUST 13, 2018 LA 9:06 PM !
      N-ai aflat câți PSD-iști au fost prin trtbunale și pușcării? Cumva vrei să-i reproșezi și amfitrionului nostru că nu acționează?
      Chiar și dragnea, care este omul trimis de băsescu la PSD, n-a reușit să „ascundă” încă toți meseriașii care-și fac bine treaba!
      Gloata de incompetenți ce a guvernat cu dacian cioloș te-a mulțumit?

    • Ce vrem?

      „Doar” sa va asumati mitinmgurile.
      Adica sale organizati, sa aveti serviciu de ordine. Ca in oprice tara . Ca si la Paris, Roma, Frankfurt, Frisco sau Cracauer City un miting mai9 mare tarage caftangii (adica aia care se distreaza dand cu pumnu si calcand oameni in picioare) si hotii de toit felul si se lasa cu vitrine s[partde si magazoine vandalizate.

      A si am mai avea o rugaminte – in ziua in care se tin alegerile.. nu fiti puturosi. Miscati-va-ti fizicu pana la sectia de vot. Nu stati acasa ca sunteti jmecheri ca sunteti doar prosti …Acu guiotati ca PSD are doar 20% din voturi. Inexact – are 44% din voturile exprimate! Ca s-au p[rezentat doar 40% nu este decat vina alora de au fost puturosi si nesimtiti. .

      SI MUCLES BA! Ca in 2016 in premiera a existat vot prin corespondenta!
      Si ?
      Si i-a durut nicaieri !Posta Romana a anuntat ca cele mai multe buletine de vot sunt expediate catre alegatori romani din Spania (2.794), Italia (1.228) si Republica Moldova (880). Topul tarilor cu cei mai multi alegatori prin intermediul votului prin corespondenta este completat de Germania (618), urmata de Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord (594), Franta (561), Elvetia (237), Austria (250), SUA (226), Danemarca (169), Canada (162) si Australia (115) https://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21409108-alegeri-parlamentare-vot-prin-corespondenta-diaspora-premiera-alegerile-din-romania.htm

      Acum faceti manifestatii, mitinguri ca vreti cica alegri anticipate.

      Ce nu ati aflat ca „ai vostrii” vor anticipate la anu?
      Ori cf Constititiei Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului. [ARTICOLUL 63(2)]

      De latfle dupa circoteca facuta …. daca s-ar face alegeri anticpate in oct ati pierde total

    • Asta cu exprimarea, limbile străine și confundarea orașelor e doar un pretext. Ponta se exprima bine, știa vreo două limbi străine, nu confunda orașele (deși asta nu mi se pare un păcat atât de mare, s-a întâmplat și la case mai mari), și tot nu v-a plăcut. Unde mai pui că guvernarea a fost bună, ca și cea de azi.
      Problema e că antipatizați PSD orice ar face, negați orice realizare, nimic nu vă place, în schimb, dacă guvernează ai dv, totul e frumos și bine.
      Codul Penal și Codul de Procedură medievale ale lui Macovei vă convin de minune pentru că bagă la închisoare de-a valma vinovați și nevinovați, dar ce contează? când setea dv de sânge e ogoită, frustrările dv sunt mângâiate de iluzia că, cu cât există mai mulți oameni condamnați, cu atât dv veți trăi mai bine. Nimic negativ din viața dv nu vi se datorează, nu-i așa? Totul e din cauza „corupției” și „corupților”.
      Vă recomand să începeți purificarea prin a nu mai da mită personalului medical de la stat. Poate vă veți simți mai bine.

  5. Si daca se actualizeaza Legea 60 credeti ca va fi respectata de #rezist ? Nici vorba ! Astia nu dau doi bani pe legislatie, ei doar o „apara”. Nu puteti avea pretentii de la aceste taratoare macoviste. Problema cred ca e alta: de ce anume politia locala nu-i amendeaza si nu-si fac treaba ? Cine e mai vinovat, cel care incalca legile sau cei care ar trebui sa le aplice si se fac ca nu vad ?
    Dar procurorii care nu se autosesiseaza, asteapta sa primeasca plangeri cand totul a fost filmat si dat la televizor ? Aici ar fi de umblat … parerea mea..

  6. Din nefericire suntem nevoiți sa pășim prin Valea Morții pentru destula vreme de azi înainte. Știu ca suna straniu dar sunteți una dintre luminile de la capătul tunelului care ne arata zilnica ca exista și normalitate și ca trăim corect. Constat ca ați rămas în politica chiar dacă au vrut sa plecați și ca au reușit sa fiți mai profund și răbdător. Per Asper ad Astra!

  7. Seria protestelor geopolitice: Bastoane coloniale pe spatele Romaniei/ Diasporele neamurilor, controlate de diaspora evreiasca/ “Turistii” evrei/ Eliberati-va!

    Intr-o scurta pauza de foc, cum poate fi numit ragazul pana la noul protest de luni seara, din cadrul razboiului geo/politic pentru inlaturarea Guvernului Dancila, ales si sustinut de popor, dar nedorit de Occident, incerc sa schitez primele doua mari concluzii. O fac inainte de a auzi ce va spune președintele Klaus Iohannis in mesajul public, de la ora 18:00, despre violențele din Piața Victoriei. Oricum, el nu mai este credibil, dupa ce nu a facut absolut nimic preventiv. Ca sef al statului, era obligat sa uzeze de toate prerogativele si resursele pozitiei, care e mai mult decat o functie, e o institutie, ci si-a facut aparitia dupa consumarea violentelor, precum un comandant de armata la sfarsitul razboiului, pentru a imparti acuzatii politice si pedepse.
    Prima concluzie este ca suita de proteste, cu un incontestabil (si de fapt nedisimulat) caracter geopolitic, de peste un an si jumatate, impotriva Guvernului, este asimilabila cu aplicarea unor bastoane occidentale pe spatele Romaniei. Precum o serie matematica infinita, presiunile strazii impotriva Guvernului nu se vor opri. Instigatorii protestelor vor rasturnarea unui guvern care a adus si aduce crestere economica, sporirea locurilor de munca, marirea salariilor si pensiilor, care ofera suport spiritual si material pentru demnitatea de a fi roman si stapan in tara ta. Practic, influentatorii protestelor de strada de tip maidan sau revolutie colorata, care sunt cunoscuti, prin scrieri defaimatoare, instigatoare si isterice, de nimic motivate, urmaresc o lovitura de stat in Romania, dupa modelul pus in practica in Ucraina.

    Vor incerca pana vor reusi? Depinde de majoritate, pentru a nu ne intoarce la instabilitate, crize, austeritate si curbe de sacrificiu, care au distrus multe vieti in regimurile prezidentiale neo/liberale din ultimul aproape un deceniu si jumatate. Depinde de noi toti, pentru a nu redeveni saraci sau si mai saraci, intr-o tara bogata. Presiunile stradale, de inspiratie geopolitica binecunoscuta, sunt o veritabila ciomageala coloniala. Motivul real al acestor lovituri este de a ne impiedica sa ne luam inapoi tara si resursele ei, de a ne opri din drumul spre recastigarea libertatii, independentei, suveranitatii, de a ne intimida si a face pasi inapoi de pe acest drum. Asa-zisele “abateri” de la statul de drept si lupta anticoruptie sunt motive false. Sunt pretexte prost machiate, prin pretentia ridicola si hidoasa, ca un rimel gros care se scurge si sluteste, ca Occidentului i s-ar rupe inima in doua de biata Romanie, ca vesticii ar fi mai interesati decat romanii insisi ca acestia sa o duca mai bine sau ca ar sti mai bine ce-si doresc sau ce le trebuie romanilor!

    A doua concluzie este ca diasporele neamurilor sunt influentate sau, la limita, controlate de diaspora evreiasca. Istoria Diasporelor neamurilor, intre care si cea a neamului romanesc, atesta, prin numeroase documente oficiale, publice sau clasificate, scrieri politice, religioase, memorialistice sau alte tipuri de marturii, ca banii evreilor bogati au corupt imigranti sau lideri ai diasporelor, pe care le-au infiltrat si le-au transformat in vectori ai intereselor evreiesti. In acest mod, evreii au puit dizidenti sau hoti de identitate colectiva a diasporei, pe care i-au angrenat in actiuni ostile impotriva patriilor mama, care au mers de la propaganda cenusie sau neagra si spionaj, pana la proteste violente, revolte sau lovituri de stat. Daca vom analiza presa online premergatoare, din timpul si dupa protestele violente din 10 august, vom afla cu usurinta capii instigarilor la proteste “permanente” (o actualizare a conceptului trotkist “revolutie permanenta”, prin care au fost ucisi milioane de rusi in timpul si dupa lovitura de stat iudeo-comunista din Rusia) sau chiar la forma radicala de “revolutie” (tot de inspiratie iudaica). Protestele violente de acum trei zile au fost o tentativa de lovitura de stat. Ele s-au remarcat prin organizare, metode, regrupari, pe strazile adiacente Pietei Victoriei, si asalturi in valuri in stil paramilitar, indicii ca paramilitarii aveau sefi si raspundeau la ordine. Comunicarea prin soneriile si luminile telefoanelor mobile este o metoda de manipulare si intimidare americana, patentata in vremea mitingurilor electorale ale lui Barack Obama, prin care acesta isi mobiliza partizanii minoritari evrei si negri pentru a da aparenta de sustinere de masa si a se valida ca adunare electorala. Potrivit regulilor universale ale statului de drept, pentru instigatorul si coordonatorul protestelor violente de acum trei zile ar trebui sa se ceara si sa se obtina extradarea, pentru a comparea in fata unui tribunal din Romania. Acesta este un “predicator” ideologic extremist la fel ca si predicatorul Fethullah Gulen, care a organizat tentativa de lovitura de stat din Turcia, in 2015. Ca si la lovitura de stat din 1989, in 10 august 2018 au fost identificati “turisti” straini, de aceasta data “turisti” israelieni. Ce avem de facut, noi si toti cei ca noi? Cred ca indemnul Indignati-va! (Stephane Hessel) ar trebui reactualizat pentru toata Lumea: Eliberati-va!

    • @fragmentarium: ”A doua concluzie este ca diasporele neamurilor sunt influentate sau, la limita, controlate de diaspora evreiasca. Istoria”.

      Poate că afară de sloganuri, aveți date, aveți argumente cu care să vă susțineți enormitatea, mai ales în ce privește diaspora românească. Începân, de exemplu cu Bisericile românești în jurul cărora se adună românii.
      Până atunci, tot articolul nu este decât o manifestare anti-diasporă, un îndemn la dezbinare și izolare a românilor de pretutindeni. Este al dumneavoastră personal, sunteți influențat sau sunteți controlat?

  8. Statu de ??! Hai sa fim cucoane serioase si sa nu visam la feti frmosi pe cai albi ,,,

    Insa e o acuza BUUUUUUUUUUUna rau in Cotridianul de azi : https://www.cotidianul.ro/aspira-motul-boc-sa-devina-un-macron-mioritic/

    Cu prilejul ultimei vizite pe care fiul lui Nicolae Ceaușescu, Nicu, a făcut-o la Cluj-Napoca în calitate de prim-secretar al Uniunii Tineretului Comunist. Cu ocazia respectivă, Nicu Ceaușescu a fost cazat în apartamentul prezidențial al Hotelului Continental, în restaurantul căruia a avut loc și masa tovărășească la care au participat fruntașii locali ai UTC și UASCR. După miezul nopții, când Nicu Ceaușescu a vrut să se retragă în apartament, fiind într-o stare avansată de ebrietate, comesenii clujeni ai acestuia au insistat să-l însoțească pe holuri și pe scări, invocând motive legate de siguranța sa personală. Fiul lui Ceaușescu a acceptat cu condiția ca toți să-l urmeze în patru labe și să strige „ham, ham“, fapt care a fost acceptat și îndeplinit cu mult zel de însoțitorii săi clujeni. Potrivit unui fost responsabil de la Hotelul Continental și unui colonel de Securitate în rezervă, în primul rând al cățeilor ad-hoc s-au aflat Ioan Rus și Emil Boc. Securitatea a imortalizat fotografic acest moment inedit și ar putea să mai existe fotografii prin arhive.

    Mde ….

    Si despre den untrul celor 17 ONG uri .Primul ONG pe lista este Platforma România 100 . Ma duc pe plkatfprma si cautr sa vaz din cine e compusa. Aleg vreo 10 la nimerela . Toti din gubernul cepei Julien ….. Macar un purttator de cuvant acolo la un minister in matreata epoca Csolosita.
    E si Raluca Pruna aia care nu prea le avea cu dreptgurile omului. M i se pare ca si aia cu sa munceasvca pe 2 lei.

    Adica curat negivernamental coane Fanica!!

  9. Foarte bine ati subliniat, exprimarea intr-un cadrul legal ale acestor manifestatii. Din acest punct toate indelungile comentarii pe marginea protestelor nu-si mai au locul si rostul.
    S-a trezit si Presedintele Republicii sa afirme (cu intonatie) ca „protestele sunt legitime”. De unde trage domnia sa aceasta concluzie, cand din punct de vedere legal acestea, manifestatiile, nu au fost in regula, legale. Nu cred ca atmosfera din Romania nu este asa de imposibila, oricum nu mai imposibila ca alte dati, ca sa se justifice asemenea manisfestatii „spontane” bine organizate.
    Consider ca Romania are mult mai multe probleme de rezolvat iar, toata armata de procurori militari, presa, manifestanti, cei care cauta arma, politicieni si alte institutii, ar fi mai bine sa-si dozeze energiile catre alte treburi mult mai folositoare.

  10. Oricat ar fi de analfabeti si ticalosi ii aparati? Statul de drept, asa cum stiti f bine nu functioneaza in Romania si principalul vinovat este actualul PSD, cu actuala conducere si actualul guvern. Din pacate mi-am facut iluzii in privinta dvs. Imi pare rau si va asigur ca nu o sa se mai repete. Fiz. Monica Georgescu

    2018-08-13 19:46 GMT+03:00 ADRIAN NĂSTASE :

    > Adrian Năstase posted: „Nu vreau sa pun in discutie acum guvernarea, > calitatea ei si nici continutul protestelor formulate zilele acestea. Putem > avea pareri diferite pe aceste chestiuni. Sau daca asistam la o operatiune > „Colectiv 2″ pentru schimbarea guvernului. Eventual la un e” >

    • @Monica G.: ”Oricat ar fi de analfabeti si ticalosi ii aparati?”

      Agresivitatea propagandei fără argumente are ca scop, fie închiderea gurii, fie justificarea și încurajarea propriilor acțiuni împotriva celorlalți. Sunt motive de învrăjbire și divizare națională pornind de la luptele politice sectare.

      Situația din România este copie la indigou cu cea care s-a, și se petrece în Statele Unite, inclusiv blamarea și atacarea propagandistică și chiar fizică a poliției.
      Au avut loc numeroase acțiuni de defăimare și de condamnare a ”brutalității” polițiștilor americani care încercau să apere ordinea sau bunurile, ori de câte ori aveau loc mișcări de stradă ale populației de culoare, ale tineretului progresist din universități sau ale mișcărilor de tip ”Occupy”.
      Ei, polițiștii erau socotiți vinovați întotdeauna de grupuri ale ”drepturilor omului” sau de massmedia partizană, inclusiv de Președintele Obama.

      Pe de altă parte acuzarea poliției/jandarmeriei române de tratamente sălbatice face parte tot din această campanie propagandistică de intimidarea și de subminare a autorității organelor legale de menținere a ordinii publice.

      Pot zice, ca unul care a văzut cum se intervine în America în asemenea cazuri de violență, înțeleg că și prin Franța și alte state europene, că în România, jandarmii s-au arătat timizi față de confrații lor din alte țări. Nu am văzut ca în caz de neobediență cei vinovați să fie legați pe loc cu mâinile la spate și duși la secțiile de poliție pentru identificare și amendare. Repet, cei vinovați.

      Punerea în discuție a metodelor de intervenție a poliției din România se bazează pe o slabă percepție a rolului acesteia pentru menținerea ordinii publice.
      Chiar pe acest forum, unii dintre cei care astăzi devin apărători ai jandarmilor, aveau cuvinte de revoltă împotriva polițiștilor americani care interveneau împotriva revoltelor din diverse mahalale americane. Folosirea dublului standard, oare nu s-o numi ipocrizie?

    • Domna Fizician, definiti va rog intai ce inseamna in acceptiunea dvs „analfabeti” si „ticalosi”, cum le masurati si pe una si pe cealalta, aduceti ceva argumente sa va aparati „teoria”, si apoi putem dialoga pe tema asta in avantajul tuturor. Altfel, se aplica principiul „frectiei la piciorul de lemn”. Multumesc.

  11. Crez ca este cazul sa ma repet.

    Pe data de 7 auguts anul acesta in contributors.ro au aparut urmatoarele

    Noi suntem puhoiul, voi sunteti puroiul! i9n care se zice o „etica a revoltei” e si „aceste momente de confruntare cu un regim de o abjecție greu de întrecut”. si apoi zice de REV OLUTIE. De latfel si tritlul este evocator – puhoiul limpede al revolutiei … Autiot B olodea Tismenetichi.

    Înjurătura care ne unește unde Liicceanu zice si el Revolutie

    Si intr-un alt articol Mai ’68? Răspunsul e iubirea! unu Mihai Maci zicea ceva ca noi nu avem cultura contestaţiei

    Adi8ca cum sa zic .. unoras li s-a indus ca pe 10 urmeaza REVOLUTIA.
    Asa caq la ora 18 pe 10 si-au luat catelu, purcelu si puradelu din dotare sa admire REVOLUTIA. Apoi aceste distnse urmase si ace4sti urmasi a lui co0nu Leonida au dat boctu cu buloanu reactiunii si audescoperit ca RFevolutia lor nu avea liber de la Politie.
    Acu se plang …

    SI au dreptate sa se planga . Sunt prea prosti si noi le impunem sa aiba indatoriri cetatenesti?!

  12. Mesajul lui Iohannis pe tema recentelor manifestaţii vizează cu precădere intimidarea forţelor de ordine în vederea repetării încercării de a răsturna guvernul democratic ales prin presiunea străzii – scop asumat de altminteri în mod public de preşedinte.

    Protestele «paşnice» – autorizate, semi-autorizate sau neautorizate de loc – rămân singura sa armă politică în lupta pentru obţinerea unui nou mandat.

  13. Legal a fost, conform art. 39 din Constituie. Nu a fost legal felul in care au reactionat fortele de jandarmi pe data de 10 august. Acelasi lucru se poate spune si despre mitingurile antiBasescu.

    Aceste mitinguri s-au desfasurat in mod pasnic si fara niciun fel de arme. Deci au indeplinit conditiile constitutionale. Au existat mici altercatii care in niciun caz nu justificau brutalitatea cu care s-a intervenit ulterior, fiind afectati si jurnalisti, turisti straini.

    Cu totul depkasate si chiar ilegale au fost luarile de pozitie ale unor membri ai guvernarii actuale sau din PSD, din cate am inteles, cum ca demonstrantii ar fi trebuit mitraliati sau „chemam 1 milion si-i facem praf!”.

  14. e .. o observatie buna in sport.ro
    Daca ne gandim mai bine la ce s-a vorbit la TV, pe site-uri si pe retelele de socializare in ultimele doua zile, ne dam seama cum atentia a fost mutata de la ideea de baza, nemultumirea unei parti a societatii fata de guvernare, catre un alt subiect – violentele de strada, de unde au plecat, cine le-au produs, care galerii sau daca i-a adus sau nu cineva pe baietii aia in Piata.

    Da , bizonic, intreb io ca care nemultumire?

    Salariile, sau ma rop unele din ele au crescut.
    Pensiile idem. Da aici e cu batiae mai lşunga + de ex Alin poa sa isi pastreye cativa pounds si ptr viata lui m,acar 5 acolo . Altii mai au de unde lua 100 subventie.
    Impozitele au scazut+ sau asa am cetit. Ma rpg nu stiu cum e cu impyitu la firme, firtmulite si ala care vinde la balcon dar auy ca au scazut. Incepand cu modul in care au fots iertati de 5% acum vreo 3 ani.
    Studentasii se p[limba cu trenul pe gratis si e indoignarisiti ca studntii magri batrani (26 de ani) nu beneficaza de pomama asta ptr asistati….

    A ar mai fi9 o categorie care ar trebui sa fie multumita : cvomersantii inep0and cu Auchan pana la Lidl si ce o mai fi dupa .;…

    Deci ca care nbeamu tau @@ @@ @@@ in ###*’ si restu esti nemultumit ba?!

    Ebventualel nemultumiri sa fie indexate lu :Lichelweanu GDS ca imi facura pofta sa ma iecprim ca in armata (in companiile unde am fpots eu anbundau manierele de maidan, autobaza si grajd. Plus ca … iun a 8a mai erau vreo 6 parnaiasi. un neamu tau wera in regula insa o exprimare de genu „consider ca purtaea ta este ultraginat”atragea un pumkn urmat ültreaj? IOti dau eu uoltraz @@@@@@@@@@@@@@@ )

  15. D-le Nastase , de 13 ani incoace Procuratura a fost principala arma folosita de Basescu , de partidele de dreapta si apoi de Iohannis impotriva PSD-ului si a liderilor lui , iar singurele lor obiective politice au fost sa va aresteze pe dumneavoastra , intr-o perioada pe Ponta si acum pe Dragnea !
    Nici macar nu au imaginatia sa-si mai schimbe metodele si folosesc procuratura pe fata pentru a-si elimina adversarii politici .

    In aceste zile un alt slugoi sinistru este aruncat in lupta de catre tandemul Iohannis si Taica Lazar : procurorul militar Corbu care nici macar n-are decenta sa fie echilibrat in declaratii si se comporta de parca ar fi avocatul golanilor din piata .

    Intrebarea mea este : cat timp cei din psd vor mai tolera ca procuratura si procurorii sa primeasca ordine de la Iohannis si camarilla lui si sa-i lase sa faca politie politica ? Sunt chiar atat de prosti si de slabi cei din psd ?

  16. Dacă un preşedinte atât de pămpălău, care nu înţelege din prima absolut nimic şi-i trebuie luni de zile să priceapă ceva, dezbină cu bună ştiinţă şi probabil la ordin străin cetăţenii României, singura soluţie este suspendarea lui pentru boicot naţional în an centenar !
    Cum să încerci să dai jos un guvern care a crescut salariile, pensiile, produsul intern brut, economia la şase luni a anului centenar are o creştere de 4 % şi românii încep să trăiască puţin mai decent, cu toate măririle la comandă de preţuri la gaze, electricitate şi produse alimentare, dar şi felului parşiv în care Mugurel jonglează cu cursul valutar !
    Este din ce în ce mai clar, că nefiind român Johannis nu simte deloc emoţia acestui eveniment şi-l duce în derizoriu prin tot ceea ce face cu bună ştiinţă, sau pură prostie ! !
    P.S. Dacă este atât de interesat să afle compoziţia gazelor lacrimogene, nu văd de ce n-ar cere şi celor care au aruncat cu fecale în forţele de ordine şi în sediul Guvernului României, un buletin de analiză chimică ! Sau asta nu se pune ?!
    Ca să ştie şi cei care vor ataca Cotroceniul, sub privirile blânde ale jandarmilor, care vor trebui să asiste pasiv cum se ocupă Palatul al cărui actual locatar nu permite intervenţii în forţă pentru calmarea protestatarilor, cam ce „arome” îi plac preşedintelui !

  17. ??!!!!

    „După 15 ani de activitate politică, sperând permanent că va veni o generație care-l va reforma și care va impune un nou mod de a face politică în Romania, generație care a venit dar nu a schimbat nimic, am decis să mă angajez total în blocarea acestei structuri mafiote, antiromânești, antidemocratice și total aservite intereselor personale ale unui singur om. O fac cu conștiința împăcată că am făcut tot ce a depins de mine, din interior, ca să nu se ajungă aici. Nu am putut din interior, am datoria de a face tot ce-mi stă în putere din afara sa.

    Prin urmare, după discuții cu mai mulți colegi din Parlamentul European, voi depune la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului European o solicitare de excludere a PSD-ului din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

    Voi înainta conducerii Grupului un dosar complet cu acțiunile acestui grup infracțional pus în apărarea corupților și voi obține sprijinul colegilor de bună credință din celelalte delegații naționale. Dacă socialiștii europeni nu se dezic de Dragnea și de partidul lui, atunci alegerile de anul viitor nu sună bine deloc

    Cătălin Ivan (n. 23 decembrie 1978, Galaţi, România) este un politician român, membru al PSD și europarlamentar în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.
    Fost președinte al TSD Iași, secretar al Departamentului pentru Educație, Cercetare, Tineret și Sport al PSD până în 2008, vicepreședinte TSD pe probleme de relații externe.
    Ivan este membru al Comisiei pentru Control bugetar și membru supleant în Comisia pentru buget și membru al Delegației la Comisia parlamentară de cooperare a UE-Moldova și membru al Comisiei pentru cultură, educație și mass-media a PE..

    În martie 2013 a fost ales președintele PSD Sector 1
    *****************************************************************

    mda.

    PSD pare a avea o pasiune marcanta ptr canalii.
    Pasiune ce frizeaza patologicul. Masochism in cea mai pura forma.

  18. „Nu vreau să pun în discuție acum guvernarea, calitatea ei și nici conținutul protestelor formulate zilele acestea.”
    Si este evident de ce nu o faceti, dle Nastase: nu aveti calitati de „comparatist”. Glumesc, insa puteti comenta ceea ce spune dna Andronescu in aceasta scrisoare de azi? Pare mult mai curajoasa decat dumneavoastra, un intelectual de partid ascuns la Cornu. A qoui bon avoir quitté Place Victoria?

    „Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă.” Nu doar a unei singure persoane, opinez eu, e un triumvirat malefic acolo.

    Vedeti, pana si dna Andronescu, zisa „Maicuta”, va „lauda’. Aveti curaj sa recunosteti public ce afirma? Sau femeile sunt mai curajoase azi in PSD decat bravii barbati ai sai?

  19. La un pahar de Stalinskaya. Cu lamaie

    La libertatea totala de exprimare a autorului, cu cele mai defaimatoare adjective la adresa stangii (LND), dar, surprinzator, de aceasta data si cu cele mai ireale acuzatii la adresa dreptei (KWI), ar trebui sa nu existe nicio cenzura pentru orice punct de vedere nonconform. Asa ar fi corect, o pozitie a sanselor egale de comunicare (cel putin la acest articol al autorului, care a spus ce a avut de spus fara sa fie inhibat de criterii ideologice sau de publicare). Deci, sa incercam sa spunem ce avem de spus… Unu. Doar prescurtarea “Dl” din capul articolului e acceptabila. Restul scriiturii nu da pe dinafara de desteptaciune. Sa explicam: Nu are nicio noima comparatia puciului din august 1991 de la Moscova cu protestele violente din august 2018 de la Bucuresti. Dimpotriva, e ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Unii pot intelege, si chiar se induce implicit, ca tentativa de puci a fost si mitingul “Diaspora”. Nu e nicio subtilitate in a pricepe ca nu se pot compara merele cu perele. Dar cand compari un eveniment de la Moscova cu un altul de la Bucuresti, inseamna ca ele chiar pot fi comparate, ca au aceiasi natura, pentru care se poate folosi aceiasi unitate de masura. Ca in ambele Capitale au fost fie mere, fie pere… Doi. Criticile autorului la adresa presedintelui Iohannis sunt in mod clar imbibate de ranchiuna. Sa explicam: Autorul a fost consilier prezidential al fostului presedinte Traian Basescu, pozitie care i-au conferit influenta si putere, o greutate extraordinara cuvantului, in administratia prezidentiala si guvernamentala (cand si ultima era de dreapta). Autorul a sperat, dupa cum s-a vazut in final neintemeiat, ca va fi indispensabil si in administratia Iohannis, intr-o pozitie/forma sau alta. Faptul ca, in prezent, cand suna de la Washington la Bucuresti nu i se mai raspunde cu binecunoscuta slugarnicie adminstrativa “Sa traiti dom’le consilier prezidential!” a creat o frustrare, care a venit la pachet cu ranchiuna… D’aia zic, ati scris ca un consilier prezidential, dar cum v-ati amintit ca nu mai sunteti, a venit ranchiuna… Acum, dupa ce am spus ce am avut de spus, pot sa-mi aprind un trabuc si sa-mi torn o tarie, precum Churchill, dar nu un whisky, ci o vodka. Stalinskaya. Cu lamaie.
    http://www.contributors.ro/reactie-rapida/dl-klaus-iohannis-intre-lapsus-si-omisiune/

    • ma rog ce gusturi…

      Daca preferi votca ruseasca (eu pe aia poloneza) recomand Stolichnay sau Moskovskaya. Ca Sibirsdakya nu se gaseste decat in Rusia.

  20. VREAU SĂ FIU JURNALISTĂ LA DEUTSCHE WELLE !

    Dragii mei prieteni, vreau să mă angajez la DEUTSCHE WELLE ! Sigur, eu nu sunt un jurnalist de anvergură, așa cum este domnul Iancu, angajat al aceleiași publicații… de aceea , am scris un articol cu care să mă prezint la concurs, plecând de la un editorial al prestigiosului Petre M. Iancu. Și având cam aceeași cantitate de informații…

    Deci :

    Urmăresc cu atenție și îngrijorare cum se înmulțesc dovezile privind premeditarea preluării, în forță, de către Iohannis Klaus Werner, a blândei lovituri de stat antiromânești din data de 10 august…Țin să atrag atenția că participanți la miting, oameni foarte serioși și credibili, cu ghiozdănele pe spate, cagule pe față și cocteiluri Molotov în băgăjel, au declarat, sub protecția anonimatului și frângându-și îngrijorați degetele înnobilate cu boxuri elegante, că l-au zărit în mulțime pe președintele Klaus încercând să le confiște revoluția…

    Astfel, relatările martorilor oculari conduc spre concluzia că în jurul orelor 20,00 pe când revoluționarii, după o muncă tenace, au reușit să desfacă în totalitate asfaltul cu steluțele Uniunii Europene pictate frumos pe stratul de uzură, precum și bordurile adiacente, și aruncau, plini de elen, materialul din captură către jandarmii fioroși, enormi și intransigenți, care nu-i lăsau- nu știm de ce – să intre în Palatul Victoria, s-ar fi insinuat, ca o flacără prin mulțime, o canadiană roșie cu o cască de biciclist înșurubată deasupra… ( există și opinii separate, care vorbesc despre o uriașă căciulă de nutrie care se înălța din canadiana purpurie,dar pe acestea nu le-am putut verifica din trei surse.)

    De asemenea avem informații extrem de credibile despre momentul în care președintele, mai cu fereală, a scos din buzunar o operă de artă, de mare valoare, cu care a aruncat într-un jandarm, spărgându-i acestuia capul. Lucrarea se numește „Artist’s shit“, artistul se numește Piero Manzoni și, după știința noastră, opera constă într-o cutie de conserve cu o etichetă pe care scrie, în diferite limbi: „Rahat de artist. Conținut net: 30 de grame. Fără conservanți. Produs și ambalat în mai 1961“. Populația elevată aflată în stradă a recunoscut imediat opera de artă … mulți s-au întrebat, cu fereală, de unde are președintele atâția bani și de când investește el în artă (prețul lucrării fiind peste 100 000 de euro) deoarece e cunoscut faptul că dânsul investea mai mult în imobile.

    Primesc chiar în acest moment o mărturie în care se afirmă că pe la orele 21,42 în mod indubitabil, Klaus a fost văzut călare pe tancul cu apă și că în mod deliberat a deviat mișelește jetul care tocmai îl spăla pe Grigore Cartianu, cu toate că acesta, bucuros de atingerea apei și prost de bun, cum îl știm, scosese din buzunar săpunelul pe care-l ținea acolo de circa 40 de ani, neatins…

    În fine, din zona galeriilor vine , cu lux de amănunte, relatarea despre plăcerea aproape isterică a președintelui în timp ce căra, pas cu pas, ciubărele cu tuia în mijlocul străzii ca să le dea foc,în timp ce alți participanți, mai firavi au fost inhibați în acțiunile lor de forța herculeană a lui Klaus . Aceștia, mai timizi, au cărat cu sfială doar mobilierul stradal de gabarit redus… Aceiași oameni din zona galeriilor – persoane serioase, decente, al căror cuvânt nu poate fi pus la îndoială, afirmă că președintele, aflat în euforia distrugerii, cânta „Eins, zwei, Polizei” …

    Vă întrebați de unde am toate aceste informații ? Păi, exact de-acolo de unde și-a luat și Petre M. Iancu informațiile cu care a umplut articolul „O lovitură de stat și o dictatură militară antiromâneasca” , care începe cu următoarea frază: „…Se înmulțesc dovezile probând premeditarea de către Liviu Dragnea și transpunerea de către ministrul de Interne prin intermediul jandarmeriei a violențelor împotriva a peste 100.000 de protestatari pașnici din București” . Că și la mine s-au înmulțit dovezile…

    P.S. În filmulețul de mai jos veți descoperi , printre altele, corpul delict cu care a fost atacat jandarmul de către președintele dezlănțuit!

  21. Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, explicație EXPLOZIVĂ: de ce Liviu Dragnea NU este un penal

    Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, vine cu explicații explozive. Acesta îi ia apărarea liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care susține că nu este un penal

    „DE CE ESTE DRAGNEA „PENAL”???

    Eu nu il consider pe domnul Dragnea un inger, imaculat, dar haideti sa fim seriosi, cine dintre noi este imaculat? Uitati-va in oglinda propriei constiinte si veti ramane total surprinsi. Sunt convins ca multi, chiar foarte multi dintre cei care il acuza pe domnul Dragnea, sunt cu mult mai patati decat el! Dar de ce este el „penal”, si ceilalti nu? Multi dintre dumneavoastra au fost convinsi de unii ca seful celui mai mare partid politic din Romania, a fost judecat si condamnat cu probe serioase. Poate pe multi dintre voi v-au pacalit, dar pe mine nu au cum sa ma pacaleasca, pentru ca stiu la fel de bine ca ei cum au ticluit probele si cum au actionat cei de la SRI si DNA, ce presiune au pus pe judecatorii supremi ca sa il condamne. Primul dosar in care a fost condamnat definitiv doi ani cu suspendare, este eminamente politic, lucru recunoscut pana si de unii dintre cei mai inversunati adversari ai domnului Dragnea. Stiti de ce l-au condamnat, pe un dosar construit, fara probe? Raspunsul este la fel de simplu ca intrebarea: ca sa fie „penal”! De ce?

    Pentru ca asa au vrut partenerii nostri externi. La fel au procedat si cu Victor Ponta. Doar asa, punandu-le eticheta de „penal”, puteau sa -i controleze, iar atunci cand lucrul acesta nu era posibil, sa-i decredibilizeze in fata populatiei si sa prezinte toate initiativele legislative luate pentru a limita actiunile ilegale ale structurilor de forta aservite acestora, ca masuri de autoprotectie in fata celor abilitati sa infaptuiasca justitia. Al doilea dosar a fost construit din aceeasi perspectiva. Daca au vazut ca nu raspunde asa cum trebuie la comenzi, i-au gasit ceva, care nu spun ca nu este adevarat, dar in comparatie cu miliardele de euro si dolari furate din bugetul statului nostru, salariile a doua persoane angajate pe functii modeste, reprezinta o picatura de apa intr-un ocean. Cati dintre noi nu au procedat asemanator? Liderii celorlalte formatiuni politice nu au angajat persoane apropiate pe diverse functii? Daca verifica cineva cate persoane au fost angajate la SRI in acelasi mod, veti ramane surprinsi! Nu au gasit altceva ca sa poata sa il elimine in momentul in care si-au dat seama ca nu pot sa-l convinga sa joace cum vor ei si ca interesele lor pot fi afectate semnificativ.

  22. Curatati PSD-ul de tradatori ! Se pare ca madam Andronescu a baut apa dupa Victor Ponta si s-a molipsit si ea de tradare. Rusine !

    https://www.antena3.ro/politica/prima-reactie-din-psd-dupa-ce-ecaterina-andronescu-i-a-cerut-lui-dragnea-sa-demisioneze-482780.html

    Ponta , Grindeanu , Tudose , Chirita , Zgonea , Andronescu ,Maior , Oprea , Sarbu , etc. nu sunt singurii tradatori din PSD . Sunt multi care activeaza in psd doar cu numele dar ei sunt in fapt cu tabara cealalta !

    Seful PSD Arad – Dorel Caprar – este un alt tradator psd-ist care functioneaza dupa vorba aia veche : ” mielul bland suge de la doua oi ” . El este si presedinte la psd Arad si Vicepresedinte la FRJ unde este mana dreapta a lui Cozmin Gusa , sunt prieteni buni , se premiaza unul pe altul si chiar i-au matrasit impreuna pe adversarii lui Cozmin Gusa din federatie !!! Unul a fost chiar Petru Lazaroiu ( cel de la CCR pe care l-au facut din VP un fel de onorific ca sa nu mai calce pe acolo . Vezi GSP .

    Fostul vicepresedinte al Senatului in legislatura trecuta ( Cozmin Nicula ) il avea angajat ca sef de cabinet parlamentar pe ginerele lui Vasile Blaga !!!

    Si cati or mai fi …

  23. Donald Trump reia fanfaronada “războiului stelelor”, cu care Ronald Reagan a speriat Estul: Nu creaţi cât consumaţi, nu inventaţi cât furaţi

    Intr-un gest de aroganta extrema si cu un scop explicit de a domina Lumea, preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni legea bugetului Pentagonului pe 2019, care prevede cele mai mari cheltuieli militare americane din istorie, de 716 miliarde de dolari. La ceremonia de promulgare, desfasurata la baza militară Fort Drum din statul New York, o formula unica de PR, conceputa pentru a livra la scara mondiala maximul posibil de semnale in cadrul politicii fricii si unipolarismului a SUA, presedintele american a agitat insistent proiectul de Forţă spaţială.

    Donald Trump a sustinut ca noua lege de finanţare a Pentagonului „le va da militarilor americani puterea de foc de care au nevoie pentru a câştiga orice conflict rapid şi de manieră decisivă”. „Credem că soldaţii noştri merită instrumentele, echipamentul şi resursele pe care le-au câştigat cu sângele, sudoarea şi lacrimile lor”, a adăugat seful Casei Albe, lansand obisnuitele sale bule emotionale, de impresionare agresiva a populatiei planetei. „Suntem cei mai puternici. Suntem cei mai bine finanţaţi. Suntem cei mai mulţi. Suntem cei mai puternici. Suntem cei mai deştepţi”, a mai spus Trump, cu trimitere la Est, in mod expres la Rusia si China.

    Practic, Donald Trump a reluat fanfaronada “razboiului stelelor”, un bluff cu care Ronald Reagan a speriat Estul. Gramada imensa de dolari, hartii care nu-si obtin valoarea decat prin insusirea creativitatii si exploatarea muncii altor popoare, harnice si creative, nu va fi suficienta, prin ea insasi, oricat de mare ar fi, pentru niciun alt nou proiect unipolar al SUA. Leadershipului jewmerican ii lipseste geniul tehnologic. Cel pe care l-a luat cu japca, sub forma prizonierilor si prazii de razboi, a savantilor si tehnologiilor spatiale si cosmice, in urma razboiului mondial al lui Hitler (Rothschild), a fost de mult timp consumat sau depasit. Banii blestemati, care au creat imperiul de hartie, nu mai aduc fericire si nici geniu tehnologic, stiintific si civilizational. Lumea a invatat lectia, pe care o transmite din generatie in generatie: Evreii si diaspora evreiasca nu au creat cat au consumat si nu au inventat cat au furat. Inteligenta tehnologica a neamurilor a fost furata pentru a fi folosita impotriva neamurilor, pentru subjugarea lor. Noul pret al libertatii popoarelor este de a-si pazi creatiile tehnologice geniale ca pe lumina ochilor. Era furturilor si racolarilor de catre diaspora iudaica a descoperirilor epocale si geniilor si inteligentelor tehnologice ale neamurilor s-a incheiat.

    • Sunt cei mai tampiti „Suntem cei mai puternici. Suntem cei mai bine finanţaţi. Suntem cei mai mulţi. Suntem cei mai puternici. Suntem cei mai deştepţi
      Nu sunt cei mai multi.
      Au ambitii globale insa resursele nu sunt globale.
      Au o excelneat industrie de armament insa cam atat.

      In 1946 SUA reprzenatu peste jumatate din productia industriala a lumii. In anii 60 IBM , CDC, si poarca Honywell produceau 80% din calculatoare . Insa in restu de 20% erau si firme americane …
      Azi ?!

      Azi SUA sunt intr-un declin relativ .. adica altii au crescut (prea) mult.
      In plus azi SUA au ajuns sa fie datoara la multe alte tari.

      Deci ar face bine sa isi mai struneasca ambiitile exagerate. Ca intr-un fel au ratat anii 1990-2008. SI mia ales nefericita implicare in Irac s-a soldat cu o ditai criza .. adica mult tramboitau Npu Secol American s-a cam fasait. SI implicarea in dezordinile Primaverii Arabe va avea consecinte – sau ae deja. Bani chketuitri aiurea care ar putea fi folositi mai bine in interesul SUA….

      Popescule nu ma intelege gresit : nu sunt antimurican INSA e un INSA. O cam banuiti si voi ca numa cu avocatii si [publicvitarii nu prea tii o tara de 325 mil locuitori. Mai alesw cand advocatii s-au naravit la limuzine germane. Stiu, SUA sunt „amazing” … insa grselile fantastilor cosdta prea mult. De ex in cativa ani inteligentii de la Despartamantul de stat au facut ca falkoncul estic al NATO sa fie ferfenita … si continua. In b una parte cred ca zilili astea asistam la o alta joaca a acelor fantezisti.

      Si apropos de fantezii discutabile.

      Ma Fragmentel partea finala este alergat prin gropi dotate cu niste arbusti cu spini f lungi si duri!
      Dai dovada de o patologie consonanta cu cea dominata la un anumit Despartamant de pe Potomac

  24. Inca un motov de nemultuimire, un abuz asl PSD impotriva #re3zistentilor, diasporei samd etc :

    “Undă verde” legilor pentru plafonarea dobânzilor și limitarea sumei cerute de recuperatori

    Plafonarea dobânzilor la credite și limitarea sumei pe care o poate încasa un recuperator în contul unei creanțe cesionate au primit acceptul Guvernului și au toate șansele să fie adoptate în debutul sesiunii parlamentare din această toamnă. Veste este una foarte bună pentru românii “cocoșați” de datorii și una proastă pentru bănci, care deja au început să strige că Guvernul vrea să omoare creditarea. În schimb, de la recuperatori, nu se aude nimic, nicio firmă din domeniu nedorind să se pronunțe pe această temă.

    Cele două initiative legislative sunt ale senatorului Daniel Zamfir, fost PNL actual ALDE, și ale avocatului Gheorghe Piperea au fost votate deja de Senat și urmează a intra la votul în plen. Având în vedere recomandarea de adoptare din partea Guvernului, mai mult ca sigur că acest vot va veni.

    Concret, legea împotriva cămătăriei presupune ca debitorul, odată dat pe mâna recuperatorilor de creanțe, se poate socoti achitat față de aceștia dacă achită dublul sumei cu care i-a fost cedat creditul de către bancă. Altfel spus, dacă o firmă de recuperare a cumpărat o creanță de 100 de lei cu 10 lei, atunci nu ar avea voie să ceară debitorului cedat mai mult de 20 de lei, în timp ce în momentul de față are dreptul să încerce recuperarea creanței integrale.

    Citeste restul la https://www.cotidianul.ro/veste-buna-pentru-milioane-de-datornici/

    Pai cum sa nu se sucare Alin? Ca asta va afecta performanta economica si parintii sai vor avea in continuare pensii mici!!

  25. Am apreciat totdeauna delicatețea exprimării ideilor , ironia fină dar cu țintă precisă ! Citesc cu drag comentariile d-lui Adrian Năstase .

Lasă un răspuns