Guest post : „Diavolul travestit” COMENTARIU DE CONTELE DE SAINT GERMAIN (PRELUARE BLOG)

(FLUX 2417 iulie 2018, 20:08)

Nu cred că există perioadă mai neagră în istoria modernă a României decât aceea începută în mandatul lui Traian Băsescu și incă neterminată.

Dintr-o defecțiune de GPS sau poate dintr-un calcul… infernal, în anul 2005 diavolul a hotărât să se întruchipeze într-un român. Ubicuu cum îl știm, el avea replici prin multe gheene ale planetei, dar, la București, el a încercat să-și ascundă sluțenia (fizică și de caracter) sub masca unui dictator lăcrimos, chinuit de democrație. Cu numele de scenă Traian. Și a mai avut, cu această ocazie, o idee năstrușnică, inspirată de feminismul militant: să facă și un dublu femeiesc acestui titular de rol. A botezat-o Monica, pentru poporul spectator.

Așadar un diavol cu două avataruri: Traian Băsescu și Monica Macovei. Am simțit (și încă mai simțim) pe pielea noastră ce înseamnă „diavolul cuplu”: agresivitate și violență brută pe de o parte, cruzime și fanatism din material de camuflaj (nu îl putem numi „fanatism de catifea”) pe de alta.

În toată această perioadă noi l-am văzut pe Traian Băsescu ca fiind jupânul smoalei. Monica Macovei apărea, ștearsă, pe fundalul imaginii, mestecând la fiertura din cazanele justiției, printre atâția alți împielițați din figurație.

A trebuit mult timp și o schimbare de președinte ca să ne dăm seama de lucrarea subtilă a lui Scaraoțchi cel unic și inventiv: jumătatea femeiască a întrupării sale românești, Monica, fusese tot timpul, de fapt, creierul și tartorul transformării justiției în cea mai perversă armă de luptă politică.

Pe întreaga durată a acestui proces, Traian Băsescu, se vede acum, a fost un biet papagal infatuat pe care șmecheri cu ceva glagorie din jurul său l-au folosit, lingușindu-l, pentru a-și face jocurile lor de putere pe termen lung.

T.B. i-a dat mână liberă Monicăi Macovei, în 2005, să organizeze justiția română după cum credea ea mai bine. Și a organizat-o! A ales după criterii absolut personale și sectare șefii de parchete (și nu numai), pe care i-a înscăunat printr-un pocnit din degete, cât ai zice „pește”, prin ordonanță de urgență. Ce dezbatere publică, ce trecere prin Parlament… Rapid, eficient, fără chinurile facerii. Apoi s-a împuternicit unic beneficiar al arhivei SIPA și a primit astfel, direct la mână, hățurile principalilor judecători și procurori cu care să instituie printre puternicii zilei teroarea cătușelor.

Apoi, când din punct de vedere „cadre” lucrurile au fost aranjate, T.B. i-a dat mână liberă lui Florian Coldea, după 2010, să desăvârșească planul Macovei: adică să organizeze și să facă operațional binomul SRI – DNA. Cât mai rapid și cât mai eficient.

Abia acum, după trecerea atâtor ani și producerea mai multor evenimente aparent bizare (dar, în realitate, programate cu cinism), ne dăm seama de existența, în cabala lui Scaraoțchi, a unui diavol cu fustă, Monica, și de rolul său decisiv în terfelirea gravă a istoriei noastre recente.

Să ne rezumăm la esență.

Monica Macovei a adus-o în scenă pe necunoscuta Laura Kovesi și a plantat în toate posturile cheie, de la Ministerul Justiției până la Parchetul General, de la CSM până la Inspecția Judiciară, oamenii ei.

Monica Macovei a impus-o ca ministru al justiției, în guvernul Cioloș, pe necalificata Raluca Prună, o fostă secretară a ei, a cărei prestație ministerială va rămâne în analele guvernamentale ca probă suculentă de prostie cu ștaif, de slugărnicie și de autosuficiență.

Monica Macovei a manipulat și continuă să manipuleze grosolan, după bunul său plac, persoane influente din Parlamentul European; organizează la Bruxelles (din poziția ei modestă de simplu europarlamentar, dar și din poziția de poză, unde stă la dreapta lui George Soros!), conferințe și luări de poziție anti PSD și anti legile justiției în care se minte și se dezinformează cu o relaxare ce trădează de la o poștă înalta protecție de care se bucură.

Și iată, recent, dovadă că încă mai este la butoane importante, Monica Macovei a reușit să impună la interimatul șefiei DNA tot o fostă favorită a sa: doamna Anca Jurma. Care, în linia binecunoscută a numirilor venite pe filiera Macovei, este fiica unui fost procuror important al României de pe vremea justiției ceaușiste. După modelul Laura Kovesi, sau Raluca Prună, sau chiar al ei înseși, Monica Macovei.

De-asta spuneam la început că Băsescu a fost doar un Aghiuță de rang doi, un buldozer infatuat și lingușit care, lăsându-și prostește exploatat viciul puterii, i-a împuternicit pe alții până acolo încât i-a scăpat de sub orice control. Ca dovadă că acum recunoaște în câte probleme importante l-au intoxicat cu informații false serviciile lui Coldea, ca dovadă că acum regretă că numirile în demnități cheie au fost făcute atât de negândit incât să se ajungă la situația că „trei de-ai mei să îi aresteze pe alți trei de-ai mei”.

Tot se afirmă în ultimele zile că, prin demiterea Laurei Kovesi, a fost distrus și ultimul punct de sprijin al binomului, că, în fine, putem acum vorbi despre binom la trecut.

Este, după părerea mea, o eroare. Destul de întâlnită în momentele euforice când, din entuziasm, se confundă o victorie de etapă cu câștigarea războiului.

Eu cred că eminența cenușie din spatele binomului SRI – DNA a fost și încă mai este Monica Macovei. Nu pe persoană fizică, ci cu delegație înaltă.

Băsescu a dispărut, Coldea a dispărut, acum a dispărut și Kovesi. Cu toate acestea statul paralel și principalul său instrument de forță, binomul, încă opun rezistență. Taica Lazăr ascultă în continuare, smerit, ordine venite pe canalele la care a fost instruit să asculte. Secția de procurori de la CSM este mai părtinitoare și mai violentă decât oricând. ONG-urile sorosiste dau în clocot de atâta combativitate justițiaristă. Cum se observă, încă există o apă a vieții cu care se nutresc (și chiar se dopează) acești apostoli ai dreptății. Cine le furnizează această apă a vieții și cine îi mai coordonează dacă vestiții lor lideri, pe care i-am numit mai sus, au fost eliminați din joc?

Ultimul bastion al diavolului a rămas avatarul său cu fustă, Monica Macovei.

La cât rău a făcut și încă face această persoană României, merită mai multă atenție (în vederea succesului exorcizării) decât cădelnițarea cu care se încearcă acum afumarea ei. De exemplu, urgentarea și aprofundarea anchetei privind arhiva SIPA.”

39 de gânduri despre “Guest post : „Diavolul travestit” COMENTARIU DE CONTELE DE SAINT GERMAIN (PRELUARE BLOG)

    • Poate sa ne explice dna ministru cum a facut minunea si cumparat casa nationalizata de la altii pt.parintii dansei,cand multi altii, de 20 de ani, au decizii ,hotarari si au ramas doar cu ele ,adica cu niste hartii.

  1. Contele ne duce pe o pista falsa, NU Monica Macovei este sursa raului suprem. Monica Macovei este un simplu instrument al agentiilor americane de informatii: FBI si CIA. De altfel, in mai multe randuri, Ambasadorul a subliniat sprijinul acordat de ,,sistemul” american consolidat, ,,sistemului” romanesc in curs de sedimentare, construit dupa chipul si asemanarea modelului de peste Ocean. Se vede in aceste zile cat este de puternic acest sistem in tara unchiului Sam, si cat de slab este in realitate ocupantul vremelnic de la Casa Alba, despre care spuneam ca este, prin definitie, un presedinte cu rol decorativ, chiar daca aparenta data de propaganda suna altfel in/prin filmele in care presedintele SUA conduce apararea Terrei si invinge in cele din urma o rasa extraterestra mult mai evoluata dpdv tehnologic. Asa se tine in ignoranta americanul de rand, cu tot felul de eroi si simboluri de mucava, sau decupati din benzile desenate ale subculturii endemice care dea impresia ca orice american este un superman in devenire.
    Mi se pare inutil sa vorbim despre Basescu, Macovei, Kovesi, Pruna, etc, deoarece toate aceste personaje de film horror nu sunt altceva decat clone tradatoare de tara cu rol de executant si…executie.
    Tintele sunt in mod evident politicienii care ,,indraznesc” sa se opuna penetrarii Romaniei de catre asazisii ,,investitori” americani strategici, sau care nu cedeaza in mod preferential din banul public atat cat vrea corporatismul american de stat implicat in productia de armament.
    In aceste zile, dupa votarea legii off shore, se vede limpede cum actioneaza lobbysmul american, in frunte cu Hans Klemm, suparat ca interesele americane nu sunt suficient promovate prin legile votate de Parlamentul Romaniei. Iata care este originea adevaratei si marii coruptii, iata de ce este nevoie de sintagma ,,lupta anticoruptie”, un slogan ieftin inventat de hotul care striga hotii cu scopul de a timora si pune in defensiva clasa politica. Un hot si bandit global, care nu respecta niciun tratat, acord, intelegere, reguli si principii, daca toate acestea intra in coliziune cu ,,America First”.

    Ati vrut in NATO (lanit-o destul) si in …UE domnule prim ministru, iar daca asa ati vrut, atunci sa fie primit si sa nu ne mai lamentam inutil agitandu-ne intr-o biata ceasca pe jumatate goala. Cand vom fi cel putin o Polonie, sau o Ungarie, atunci sa ridicam capetele si sa ne strigam dorinta de dreptate. Pana atunci, nu ne ramane decat sa pupam poala popului yankeu in speranta ca ne mai scapa ceva firfirei si cateva picaturi de petrol din Marea Neagra.
    In rest, sa ne fie de bine sub ,,umbrela” protectiei americane, dublata de un gard cu sarma ghimpata amplasat intre noi si Est. Daca nu v-ati dat seama, ghimpii sunt orientati catre interior. Bine ca mai vedem cerul deasupra capetelor care ne lasa sa ne imaginam cum ar putea arata libertatea…cea a vesniciei.

    • Cauza primara, „mana invizibila” care a aranjat pietrele jocului de domino in care si Romania a fost prinsa, a fost corect identificata, insa nu cred ca asteptarea si ploconirea ar mai fi in continuare cele mai bune solutii. Denuntarea argumentata si eradicarea soft a cauzelor secundare, combinate cu solidaritatea geopolitica regionala, ar fi ceva mai bun decat nimic, decat pasivitate sau tanguire lacrimogena si sterila. Eu cred ca episoadele NATO si UE au fost necesare. Fara ele, azi, nu am fi avut o oglinda a contrastelor, in care sa le vedem atat pe cele ale binelui, cat si pe cele ale raului. Aceasta oglinda a contrastelor ne va permite sa facel noi alegeri, mai in cunostinta de cauza, mai aproape de interesele noastre.

    • Ce se face pe aceasta suprafata a Terrei este doar mimetism politic si actorie. Dl. Ambasador Hans Klemm joaca mimetism si actorie sa isi ia salariul, esti in zone de conflict si scrii unei alte Personalitati ce stie prea Bine toate aceste lucruri. E ca si cum refulezi pentru a promite o instigare unui alt popor ce ar putea ajuta insa dai in el, o alta solutie nu gasesti, doar arunci in oricine vine si zice ca ar putea sa ii pese de popor sa nu piereasca. Arme, bani, munitie, copii, femei, sex si droguri.

  2. Daca asi fi in locul dvs. si asi fi patit ce ati patit dvs. (nevinovat, in opinia mea), l-asi tine pe ” contele de saint germain” foarte aproape de sufletul meu, si l-ai pune toata ziua pe blog! Apropos, o vreme am crezut, (dupa stil), ca dvs. sunteti Contele de Saint Germanin ” !

  3. Deși am votat cu Nastase, am sperat la ceva frumos din partea lui Basescu. Of, doamne. Am fost atât de naiv. A fost un EȘEC.

  4. Sunteti un prea bun si educat, ca sa va coborati in Infern! Acest Diavol cu chip de om si-a batut joc de Romania si de cetatenii ei! Au murit oameni din lipsa de medicamente (Selectie naturala nu?), de hrana..etc. Iar aceasta diavolita cu chip de femeie, continua sa-si bata joc de Romania. Doi tradatori de neam si tara.

  5. pupaza din tei spune:
    IULIE 21, 2018 LA 11:05

    Marile puteri coloniale nu au facut nimic pentru a dezvolta tarile africane si a descuraja, astfel, migratia. Dimpotriva, le-a convenit sa le exploateze resursele, inclusiv resura umana, transformata in mana de lucru ieftina, sau carne de tun in razboaiele ,,elitelor” europene care nu au adus decat moarte si distrugere in Africa.
    Franta nu a recunoscut si admis sclavia, dar, de facto, a incurajat-o din plin. Din cauza Frantei, Angliei si altor mari puteri, Africa traieste la limita subzistentei, secatuita de bogatii inimaginabile in ultimele cateva sute de ani.
    Asa ca, asazisa ,,cultura” franceza nu cred ca ar fi existat in absenta coloniilor..deh, orice om subtire, scriitor, poet, pictor, iluminist, etc, are/au nevoie de bani…si, mai ales, de o clasa de oameni bogati capabili sa aprecieze valoare, in toate sensurile posibile. Ma rog, si snobismul a contribuit la progres, alaturi de valoarea autentica, de multe ori si din pacate prost apreciata de contemporani, dar recunoscuta din fericire de generatiile urmatoare.

  6. Off topic

    În cadrul unor serii de interviuri acordate site-ului Justiţiarul.ro, un pseudo-istoric crede că a descoperit o explicaţie unică pentru avatarurile istoriei post-decembriste a României şi anume existenţa unor alogeni în arborele genealogic al unor politicieni ce au condus ţara. A judeca oamenii după arborele lor genealogic este exact ceea ce făceau hitleriştii ! Istoria nu se face după criterii biologice, ci în funcţie de cele politice şi sociale. În plus, o asemenea abordare contravine psihologiei poporului român, cunoscut pentru spiritul său deschis, dovadă alegerea unui preşedinte de etnie germană, o alegere mai puţin fericită datorită lipsei de iuţeală în gândire, în vorbă şi în faptă a personajului respectiv.

    Cât de falsă este această „descoperire” a profesorului sibian Corvin Lupu este faptul că însuşi Vadim Tudor, marele naţionalist român, a colaborat cu toţi cei care îi împărtăşeau ideile, indiferent de etnicul lor, şi a primit în PRM reprezentanţi ai unor căsătorii mixte româno-maghiare, chiar şi un evreu român.

    Este păcat şi jenant că într-o societate care se doreşte modernă, civilizată şi democrată se mediatizează asemenea opinii periferice ce conduc inevitabil la discriminare : în lumea contemporană, fiecare individ răspunde de faptele sale, nu de strămoşi, şi cu atât mai puţin de etnicul său.

  7. Domnule Nastase, dar din tot ce spuneti aici reise ca si Basescu a fost o victima la randul lui, cum si dvstra ati fost a sistemului. Poate a fost doar un fraier, jucat pe degete de altii…
    Poate ca oricine ar fi fost in locul lui ar fi patit la fel, fie ca era Stolojan, Blaga sau Isarescu. Nu credeti ca multi inca injura azi nu persoana potrivita!?

  8. Macovei e acolo cu Preda .
    Numai ca explicatia e prea simpla .
    Macovei este actionara Digi 24 – Hotnews – Mediafax- Stirile TVR – Realitatea , care isterizeaza , mint , atata la rebeliune ?
    Macovei comunica Stirilor TVR pentru Telejurnal inregistrari zise ale DNA care sunt citite pe post sau Macovei da TVR numele firmelor care au contractele de deszapezire cu prefecturile Buzau si Maramures , in aceeasi zi in care contractul s-a semnat , specificand raportul intre fiecare firma si un membru PSD ?
    Macovei ii da lui Orban , un individ incapabil sa se concentreze cinci minute , un text de doua zeci de pagini pentru DIICOT , ca s-o acuze pe Dancila de Inalta Tradare ?
    Macovei a lansat imensa manipulare a isteriei incendiului Colectiv ? – pana si idiotii de fotbalisti de la Nationala , bine manevrati , au fost la un pas de a scrie ” Coruptia Ucide ! ” pe tricourile lor in fata intregii lumi , la meciul amical de la Bologna cu Italia in noiembrie 2015 .

  9. Mă sumețesc un pic și zic că, în esență, ASTA am scris și eu pe unde scriu, că adică corupția a fost exacerbată, anticorupția a fost absolutizată, totul a fost redus la lupta împotriva corupției, toate relele au fost puse pe seama corupției, frustrații au găsit țapul ispășitor, și s-a pârjolit totul de către cei care „vor binele, în chip matur, al țării”.
    Dovada cea mai bună e că, după atâția ani de „luptă”, după atâția oameni aruncați în închisori, după atâtea confiscări în urma unor evaluări fanteziste, după atâtea afaceri românești lichidate și atâtea locuri de muncă rase, frustrații au rămas tot frustrați, „anticorupții” spun că mai au mult de luptat, pentru că, dacă dispare „dușmanul”, ei n-au ce face.
    În realitate, nu corupția e cauza înapoierii, ci nivelul scăzut al oamenilor, lipsa de educație în familie. Cum altfel să explici sutele de mii de evazioniști, legi și norme încălcate la fiecare pas, apele țării pline de gunoaie, restaurantele împuțite, cu alimente stricate, trenurile, autobuzele, parcurile murdărite, jefuite, vandalizate, orașele murdare…?

    • Excelent…da, asa este, daca ,,dusmanul” va disparea, ,,elitele” vor trebui sa si construiasca ceva gestionand banul public, adica, mai pe romaneste, ,,ochiul dracului”. Foarte grea treaba …
      S-ai vedem pe justitiari cum vor face față ,,traficului de influenta” cunoscut in SUA drept ,,activitate de lobby”. Sa nu uitam totodata urmatorul target trasat de Donald, recte, 4% din PIB.
      (Z)

  10. Un ziarist de exceptie Patrick Andre de Hillerin . Ii citesc de mult timp blogul si chiar am postat si eu articole de-ale dansului . Are o gandire extrem de analitica si intuitiile sale s-au cam adeverit de-a lungul timpului . Poate ar fi bine ca Dragnea and Co. sa aplece urechea mai des si sa-si ia sfatuitori de talia lui PAH , Ciuvica sau Mircea Badea .

    Cat priveste iudele astea doua , Makovei si Basescu , sunt sigur ca va veni si vremea lor ! Si la cat rau au facut acestei tari , cred ca vor cadea cu zgomot si cu cioburi multe …

    Sunt de acord si cu teoria colegului Zev ca cei doi sunt doi tradatori de tara , sunt instrumentele serviciilor secrete straine si au servit interesele altor tari in Romania . Este evident …

  11. V-ati intrebat vreodata cum s-au simtit la inceputul anilor 90 cei care visand libertate si democratie s-au trezit in cosmarul guvernarii FSNiste? V-ati intrebat vreodata oare cum se simteau acei oameni informati si lucizi care intelegeau perfect ce se intampla, dar care nu puteau face nimic sub amenintarea batei ridicate … cei batuti pana la lesin si cei cu care s-a sters efectiv pe jos pentru ca si-au permis sa gandeasca diferit?
    Ma gandesc ca da … dar imediat dupa probabil ca ati clipit aristocratic din scaunul de ministru.
    „Urcaaaa trenuu’ printre munti … ca un sarpe lung mai”

    • Ha? Visau ce?

      Ma asta fara nume , sa zicem Neinportantule , ca care democratie visati voi? Una in care o minoritate sa decida soarta majoritatii? Una in care se contyesta votul fiindca este al „prostilor” , sau ca este prea categoric ?
      Care lbertate ba ? Una in care sa fii urmarit electronic in casa. la serviciu, pe strada ? O |libertate supravegheata” in care sa fii aprioric suspect si sa ïti demonstrezi nevinovatia in fata tribunalului” ?
      Lucizi? Ata de lucizi incat sa nu ia in calcul si o reractie adversa mai „ïn forta”? Ma asta nu se cheama a gandi lucid ci a fi masochist !!!

      Oricum , cu gogosi cu minciunele ati reusit sa impuneti programul vostru economic.
      Rezultatul ?
      Un exod de 3,5 milioane ….
      Si [printre al,tele azi Ungaria se pregateste sa devina „hub” pe baza resurselor noastre. Adica asa ca ptr mintile putine a celor de teapa ta : tu , voi, o saw contribuioti din banii vostri ca un sa traiasca mai bine ca voi! Lucizi nu am ce zice.
      [asta observatie este pur egoism …. Nu ma n imic cu altii insa ce este al; meu este al meu si trebuie sa ma indestuleze pe mine. Nu sa fiu „generos” si apoi sa imik gvhiotaie matele si sa fiu trata de sus pe al;a pe care il supraindestulez ]

    • Vazand toate abuzurile , securismele si tradarile facute de la Revolutie incoace de asa zisele partide de dreapta si de liderii lor ( ” cei informati si lucizi care inteleg perfect ce se intampla ” ) mi-a fost foarte usor sa-mi explic ura comunistilor de dupa razboi si de ce acestia i-au bagat la puscarie pe toti cei care au marcat perioada interbelica din Romania .

      De ce ? Fiindca si elitele interbelice au facut exact ceea ce a facut Basescu , Macovei , Kovesi , Liiceanu , Plesu , Blaga , Iohannis ( si alti lideri informati si lucizi ) etc ,. i-au asuprit , batjocorit si chiar omorat pe romanii sarmani si saraci din Tara Romaneasca . Ii tratau ca pe niste animale si considerau orice abuz indreptatit .

      Rezultatul acestor mizerii si inechitati a fost o ura imensa impotriva acelor domni ” bine informati si lucizi ” si ulterior razbunarile si puscariile comuniste . Pentru ca istoria se repeta …

  12. dle Nastase opiniile noastre coincid pana la un moment dat si anume existenta acestei Monica Macovei. dar ce NU INTELEG EU ESTE DE CE PSD A STIUT SI TOLERAT O FRAUDA ELECTORALA GIGANTICA IN ALEGERILE DIN 2009 CAND NE AM CULCAT CU GEOANA SI NE AM SCULAT CU TRAIAN ???!!! PRINTR UN IMENS SI DEVASTATOR PROCEDEU INFORMATIC DE EXTRAPOLARE PRIN CARE AU VOTAT 18 MILIOANE DIN APROAPE TOT ATATEA ALEGATORI , SI UNDE DIFERENTA DE VOTANTI INTRE CEI AI PSD SI PDL ERA DE NU CATEVA SUTE DE MII DE ALEGATORI CI DE CATEVA MILIOANE IN FAVOAREA PSD??? EU PERSONAL CRED CA A VENIT TIMPUL CAND AR TREBUI SA RENUNTAM LA PAMFLETE SI SA EXPUNEM ADEVARUL FRANK AR FI MOMENTUL SA MERGETI PERSONAL LA UN POST TV SI SA SPUNETI VERDE IN FATA ADEVARUL DESPRE ACEST MONSTRU TRAIAN BASESCU … E UN MOMENT PRIELNIC DE CONJUNCTURA IN ERA POST KOVESI IN REST SA AUZIM NUMAI DE BINE???!!!

  13. Nici Macovei nici Basescu nici alti agarici de genul lui Galiganis nu sunt la adevaratele butoane ale puterii, este clar pentru toata lumea ca SECURISTII sunt cei care au telecomanda …
    Nu o sa scapam de astia niciodata, sunt prea puternici. Sunt ca ceata lui pitigoi, dai in unul tipa doi !
    Din pacate Dl Dragnea va fi arestat nevinovat, cum ati fost si Dvs Dl Nastase si cum au fost si vor mai fii multi altii. PARLAMENTUL este singura salvare, doar el mai poate schimba LEGILE !

  14. Jale mare in curtea agitatorilor USR PNL care au crez sa spuna ” Nu ” unde PSD spune ” Da ” .
    Drumul expres surpriza Craiova Pitesti , scos ca proiect de Grindeanu , avanseaza , in ciuda opozitiei demente a activistilor PNL USR si a sabotajului .
    Traseul cel mai lung si mai greu , 39 de km intre Bals si Slatina , cu pod peste Olt , este dat unui constructor .
    Ce trist e ca aceste personaje nu au creier nici cat o gaina – sunt incapabili sa urmareasca interesul general ? Marile proiecte din Franta , ca liniile TGV spre Marsilia , Lyon sau Bordeaux , nu au fost urmarite si continuate de guvernele socialiste si cele de dreapta , fara sa fie sabotate de puterea politica opusa ?

  15. Clarificari ideologice: Steve Bannon, strategul american fara viziune. Limite de loc, scop si organizare: Nu aici, ci acolo. Nu suprematie, ci eliberare. Revolutia inversata. CNA si MENA

    Steve Bannon, fost strateg-sef al Casei Albe, dat afara din slujba de presedintele Donald Trump in urma unor acuzatii, venite din partea opozitiei, dar si din interiorul administratiei, potrivit carora ar fi extremist de dreapta, isi face de lucru in Europa, unde isi cauta un job. Bannon a anuntat ca va crea la Bruxelles o fundatie pentru a consilia formatiuni populiste de dreapta de pe continentul european.

    In spatele declaratiilor lui Steve Bannon despre mutarea sa, de nimeni chemat si greu de inteles, se pare ca stau ingrijorarea Washingtonului de a fi surclasat de ceea ce leadershipul bipartizan american numeste “populism”, pe care il cultiva pentru sine si il critica la altii, dorinta de a se “inspira” din metodele “populismului “ european, cat si cunoasterea indeaproape a evenimentelor si tendintelor politice din Europa.

    Astfel de planuri probabile nu trebuie sa ne surprinda. America urmareste sa fie “First” in orice, sa nu fie intrecuta nici la “populism”, pe care il manevreaza de pe o culoare politica pe alta, in functie de cum isi transmit una alteia bagheta puterii. Dupa cum este confirmat cu fiecare ciclu electoral, populismul american nu este nici de stanga, nici de dreapta, dar este de departe cel mai vocal si demagogic, lucruri care de fapt si raman si il diferentiaza de popularismul european.

    Capitala UE este locul ideal de observatie si culegere de informatii, pe baza carora se obtine tabloul politic general european. Steve Bannon si-a facut cunoscuta intentia de a-si petrece de acum incolo jumatate din timp in Europa. Primul obiectiv politic al strategului fara strategie, cum sarcastic este definit Bannon, in cea mai defavorabila cheie posibila, datorita ejectarii sale din administratia si mediile politice din SUA, il reprezinta alegerile europarlamentare 2019, pentru care va angaja zece persoane (aparut la fel de agitatoric, Hitler pornise de la sapte ciraci!).

    “Mişcarea” Bannon va proiecta sondaje si va oferi consultanta liderilor politici si candidatilor electorali de dreapta care nu dispun de experienta si logistica de campanie suficiente. Motivul real al acestor autoinvitari si ofertari americane pe esichierul dreptei europene este de a substitui “internationala” stangii, cu care SUA si-au facut multa vreme treburile murdare in Europa, dar care acum se afla in cadere libera istorica. SUA spera sa faca acelasi lucru cu o “supranationala” a dreptei, despre care cred ca pentru o lunga perioada de timp va castiga majoritatea tipurilor de alegeri si va fi dominanta in puterile statului si in institutiile europene.

    Evaluatorii americani ai trendurilor politice si sociale europene au “mirosit” ca dreapta nationala va fi chemata de catre majoritatea popoarelor si natiunilor europene sa reuseasca acolo unde stanga internationalista a esuat. “Miscarea” Bannon va incerca sa se suprapuna dreptei europene si sa o controleze transatlantic, dupa cum marea finanta mondiala si activistii jewmericani au facut cu partidele si miscarile de stanga de la inceputurile acestora.

    Pentru nationalism-populismul SUA, care este stimulat prin toate puterile statului paralel american, nationalism-populismul altor state este inacceptabil, un pericol pentru politica unipolara americana. La acest unilateralism american, care duce intr-o singura directie, subjugarea globala, pot contribui indirect toate statele lumii daca sunt impiedicate sa promoveze politici similare. Se pare insa ca si vechiului adagiu latin: Ce-i permis lui Jupiter, nu este permis (am recurs la o parafrazare), in care planificatorii geopoliticii americane inca isi mai leagana visurile desarte de marire pe seama muncii si inrobirii altora, i s-a gasit in zilele noastre o replica europeana, tarzie, dar eficienta : Sa faci nu ce spune America, ci ce face America.

    Culmea ridicolului este ca “miscarea” Bannon va “rivaliza” cu “miscarea” lui George Soros, considerata de “stanga”, care prin fundatia Open Society incearca sa-i hipnotizeze pe europeni sa-si desfiinteze frontierele interne si externe, de marginile carora banii sorosisti chiar trag efectiv in jos de ele, pentru a deschide calea imigratiei invazive. Pentru oricine va constientiza ca banii lui Steve Bannon si banii lui George Soros sunt bani americani, care servesc prin definitie interese americane, inselatoria Bannon-Soros este ca si demonstrata. La spectacolele cu sala goala care se previzioneaza, cei doi circari ar trebui in mod normal sa se intoarca acasa.

    Ca adept al miscarii asa-zise de suprematie a albilor si cu vederi aparent homofobe si antisemite, din Statele Unite, Steve Bannon este in mod cert inautentic, dar si total inadecvat pentru un job politic in Europa. Este o aiureala totala sa vorbesti in casa europeana a albilor de “suprematia” albilor. Europenii apartin rasei albe si se afla in casa si pe pamantul acestei rase. Europa este un drept imemorial de mostenire, de succesiune istorica si de drept, care se apara, ca orice drept.

    Teza de “suprematie” e o diversiune, care are in intentie sa provoace false dispute de impartire a ceva ce nu este de impartit. Veneticii din lumea larga care iti intra pe proprietate cu lozinci sau critici despre “suprematia” albilor sunt luati frumusel de guler, dati afara si trimisi de unde au venit. Ideea de “acasa” este unica si inconfundabila. Casa parinteasca, unde esti stapan istoric si de drept, nu este de impartit cu nimeni strain. E o casa a neamului si a urmasilor neamului.

    Ca si America, care este casa albilor, unde insa Steve Bannon a utilizat la fel de diversionist sintagma de “suprematie” a albilor. In SUA, au intrat mai multi negri intr-o decada, in mandatele fostului presedinte afroamerican Barack Obama, decat in 300 de ani de comert cu sclavi. Pentru a fi autentic si credibil, Steve Bannon (ca si George Soros, de altfel) ar trebui sa constientizeze ca in SUA este mai multa nevoie de el decat in Europa, sa iasa din sustinerea eronata a “suprematiei”, pe care sa o inlocuiasca cu eliberarea, sa prioritizeze organizarea politica, sub forma unui Congres National American (CNA) si sa relanseze revolutia inversa “Mandela”, prin Miscarea de Eliberare Nationala a Americii (MENA). In concluzie, acestea sunt clarificarile ideologice de scop, loc si organizare, necesare pentru Steve Bannon: Eliberare, nu suprematie. Acolo, nu aici. Revolutie inversata. CNA si MENA.

    https://www.g4media.ro/steve-bannon-fostul-strateg-sef-al-lui-trump-concediat-pentru-vederile-sale-de-extrema-dreapta-vine-in-europa-pentru-a-pune-umarul-al-coagularea-miscarilor-extremiste.html

  16. Lăsând la o parte ridicolul unei asemenea abordări mistico-medievale, «satanizarea» lui Traian Băsescu nu explică în întregime succesul lui politic, iar ridicarea Monicăi Macovei la rangul de «eminenţă cenuşie» îl exonerează de fapt pe Băsescu de responsabilitatea creării unui sistem represiv care a funcţionat după tiparul vechii securităţi comuniste.

    Rolul Monicăi Macovei s-a redus la selectarea unor oameni cheie în justiţie, ea a fost organizatoarea unei singure părţi – cea mai vizibilă şi oficială – a structurii băsesciene : sistemul juridic general, care a înlocuit represiunea de tip poliţienesc din anii 50 cu o teroare judiciară îndreptată cu prioritate asupra a două grupuri importante ce puteau într-o formă sau alta să controleze România : liderii politici de stânga (dosarele penale întocmite unor politicieni de dreapta s-au dovedit o simplă perdea de fum) şi o parte din oamenii de afaceri.

    Şcolit la şcoala securităţii ceauşiste, Băsescu a fost creierul sistemului dictatorial prin care a dominat şi stăpânit România, însă numai cu ajutorul serviciilor secrete a putut realiza acţiunea concertată a tuturor sistemelor de forţă în favoarea sa. Cel care i-a urmat încearcă cu disperare să menţină sistemul în funcţiune.

  17. Este bine când, din când în când, apar asemenea postări, pentru că spațiile media nu prea susțin poziționările de acest tip. Înainte de orice altă idee vreau să amintesc de interviul cu Jacob Grandstaff (fost asistent al Președintelui George W.Bush) publicat de https://www.activenews.ro/stiri, pe 10 și 12 apr. 2018. Deci: nu uitați că Soros, cel ce a școlit-o pe monica macovei la Budapesta, este susținut și chiar finanțat de Departamentul de Stat al USA, unde 80-90 % din cei cca 75.000 angajați sunt aduși pe filiera Partidului Democrat – adică familia Clinton și prietenii lor Gitenstein, Taubman, Klemm, Noland, ș.a.m.d. Pe de altă parte este de rememorat că fostul rezident al CIA la București a declarat că DNA face poliție politică. Știind de existența a 2 variante de informări privind situația din România, Președintele Trump, înainte de a primi la Casa Albă pe Iohannis, a cerut ca acesta să meargă la CIA însoțit de Maior și Klemm. După întâlnirea cu Trump, a urmat pentru Iohannis întâlnirea cu reprezentanți ai comunității românești din USA, care s-a desfășutat CU PARTICIPAREA ambasadorilor Klemm și Gitenstein! După puțin timp a avut loc o sesiune ONU specială la care a participat și Trump și Iohannis, ocazie bine venită pentru reprezentanții a 15 asociații ale evreilor din USA, care au solicitat și obținut o întâlnire cu Președintele României.
    De asemenea este de rememorat că Prim Ministru României, care și-a asumat răspunderea Guvernului, în fața Parlamemtului, pentru un amalgam de legi din domenii foarte diferite, legi elaborate de monica macovei, a fost călin popescu tăriceanu. Că tăriceanu destul de repede s-a desprins de băsescu și gașca lui era de sșteptat, căci sarcina lui (altă filieră) era să legifereze restitutio in integrum. Bănuiesc că mai toți știm că suntem UNICA țară fostă socialistă unde s-a legiferat în acest fel! Atenție! Personal am fost avantajat și mai aștept „loteria” pe Legea 10.
    Adică asta-I contribuția mea la „tabloul” din postarea Contelui de Saint Germain.
    Și evenimentele la zi mă obligă la câteva rememorări.
    Toți românii am aflat, oficial, la finele săptămânii trecute, că și liviu dragnea a semnat un protocol cu SRI! Comentarii și comentatori cu duiumul și nu-i de mirare. Cel mai aiuritor mi s-a părut mircea badea.
    Înainte ca însăși l.d. să apuce să zică ceva, subtilul comentator m.b. a ținut să precizeze că nu trebuie uitat că „Victor Ponta a propus-o pe Kovesi la DNA, dar liviu dragnea a dat-o jos!”
    Sincer, nu mă miră! Îl știu. Este tipul care ne-a povestit, de cel puțin două ori, cum își punea el o casetă cu un film bun(?!) și, privind la film, se zguduia atât de tare că energia produsă ar fi putut asigura luminarea întregului său cartier! Tot el este tipul care considera că se vorbea prea mult și, mai ales, nemeritat despre Cleoparta Stratan, perioadă în care eram la zi cu evoluția lui Rontzy, simpatica nepoată a individului. N-am aflat cu ce s-a făcut remarcat feciorul lui m.b., dar am fost informat cum arată încă din primele luni de viață și-mi pare rău că am ratat alte câteva prezentări ale odorului său, dar mi s-a povestit.
    De fapt Ponta este vinovat că s-a dus lângă Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu pe care dan voiculescu a apucat să-i declare persona non grata și individul nu-și recunoaște niciodată greșelile!
    Mirarea mea, de mai multă vreme, este că TOATĂ LUMEA UITĂ (sau VREA SĂ UITE?!) că nimic nu s-ar fi schimbat dacă SEBASTIAN GHIȚĂ nu se hotăra să „ intre într-un joc din care, dacă nu scapă ajunge ori la pușcărie ori la 3 m sub pământ”, după cum a declarat cel pe care limitații de la Intact îl căinau c-a fost jefuit de S.Ghiță – Elan Schwartzenberg (înterviul de la B1 din 23 feb. 2018)!!!
    În fond s-ar putea să fie cazul unei rele credințe, bine remunerată. Dar, dacă va trece mult timp și nu-și vor face timp nimeni dintre celebrii analiști ai neamului să comenteze UN ALT EVENIMENT IMPORTANT – depoziția lui Ov.Tender, aflat în pușcărie, dar chermat ca martor într-un alt proces, cu imens regret, voi constata că, în fapt, avem analiștii pe care-i merităm. Că de aceea avem și politicienii pe care îi merităm!
    Sunt convins că, peste ani buni, se va afla mai mult și mai corect despre tripleta Ghță, Ponta, Maior, plus duplicitarul gabriel oprea !!!
    P.S. Nu pot să nu pomenesc de „schema” de aseară de la A3. Invitați și reprezentanți ai PNL și PSD. După amplul interviu cu Prim Ministrul Dăncilă, privind bilanțul la ½ din an, cei din platou sunt invitați să comenteze. Comentează penelistul, comentaază Ciuvică, apucă să zică câteva vorbe și reprezentantul PSD, dar este oprit (la Șerban Nicolae se cam întâmplă des să I se taie macaroana!) și marele deontolog mihai gâdea invită pe cei doi politicieni să-și adreseze unul altuia întrebări. Primul invitat este pnl-istul, dar psd-istul nu-I membru al Guvernului și nici senator din zona pusă în discuție, așa că habar nu are despre problema ridicată și zice și el ceva acolo. Chestia asta cu întrebatul reciproc o fi practicabilă în perioada electorală, dar aici S-A VĂZUT CLAR că-I un aranjament al pnl-istului cu moderatorul!
    Am mai văzut o emisiune cu-n aranjament A3 – PNL, acum vreo 2-3 ani, când în platou se aflau doar orban și Bușoi de la PNL și Andronescu și Olguța Vasilescu de la PSD. Adevărați bărbați, inteligenți și virili, aveau multe întrebări care se dorea a fi întrebări încuietoare așa că după ce întreba ceva Bușoi n-apuca să zică măcar o vorbă o psd-istă că sărea orban cu o alta, apoi intervenea Bușoi ș.a.ș.m.d.. Măcel organizat!
    Am ocupat cam mult spațiu și nu-mu place nici mie. Scuze!

  18. nu conteaza spune:
    IULIE 23, 2018 LA 10:37 PM

    Eu cred ca, dimpotriva, exista prea multa libertate, sau, exprimandu-ma ceva mai precis, cred ca cei care se pretind informati nu prea stiu nici acum ce sa faca cu ea.
    …Am inteles: ,,La puscarie” si ,,DNA sa vina sa va(ne) ia”. Bine, daca vreti sa ne arestati pe toti, va trebui sa construiti si cateva mari lagare de concentrare, alternativa exterminarii nefiind, cred, luata in calcul de ambasade. Dar..mai stii ?
    Pe moment, cei mai instruiti dintre cei informati, s-au angajat la multinationale. Sunt, ei, mai liberi ? Probabil in masura in care si animalutele de casa torc multumite dupa ce si-au primit tainul de ,,graunte”.
    Cei care nu au pretuit niciodata munca, organizeaza mitinguri pe facebook. Ei sunt ,,revolutionarii” de meserie ai patriei. Ce produc ei ? #GuraPSD este sloganul lor actual de telectuali rasati.
    Eu ii felicit pentru produs si imaginatie si imi doresc sa o pot face si pentru inteligenta. Dar nu exclud ca sintagma de mai sus sa fie prea subtila pentru mine. In fond, cine sunt eu sa contrazic oamenii informati ?
    ps
    Voi chiar intelegeti, macar acum, ce se intampla in lume si realizati cat de mare este distanta intre vis si realitate ? Prin anii 90 si eu eram un visator regalist, dornic sa ne integram cat mai repede in raiul capitalist. Ma rog, am crezut ca este rai doar citind adresa de la ,,Poarta”.

  19. fragmentariumpolitic spune:
    IULIE 23, 2018 LA 1:17 PM

    Inteleg, e necesara o trecere prin Purgatoriu pentru ca ulterior sa devenim in stare a face alegeri potrivite.
    Problema e: In Purgatoriu se intra, dar de iesit..hmm…e o chestiune mult mai complicata. Doar n-o sa spuneti ca avem de ales ramanand in interior. Chiar si pentru ditamai Germanie este foarte dificil…
    (Z)

  20. Teribilism judiciar? Un nevarstnic post-buchisitor in drept, Cristi Dănileț, ne abuzeaza pretinzand ca-i da lectii profesorului cu state vechi in drept, ministrului justitiei Tudorel Toader!

    Citesc si recitesc si nu-mi vine sa cred ochilor! Chiar nu mai e niciun respect pentru ascendenta numarului de ani pe care ii are cineva? Se ignora cu impertinenta ca diviziunea pe varste e prima diviziune naturala, dupa care se oranduieste societatea umana? Se trece cu o atat de mare si condamnabila usurinta peste faptul ca in vreme ce tu te jucai in tarana cel pe care ai orgoliul needucat sa-l pui la colt educa generatii dupa generatii pentru viata si profesie?

    Toate raspunsurile la care am ajuns dupa aceste intrebari au o singura concluzie: implicarea ostentativa in politica a celor fara de politica, cum ar trebuie sa fie slujitorii justitiei, naste uneori situatii caraghioase. Tanarul judecator Cristi Danilet pretinde ca-i da lectii lui Tudorel Toader, renumit profesor si fondator de scoala de drept, care a scos atatea promotii de juristi, asemenea lui Cristi Danilet, mai putin, sper, caracteristica pe care am adus-o in discutie, care in momentul in care am aflat-o mi-a starnit involuntar rictusul indignarii.

    “Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal” – pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală, scrie judecătorul Cristi Dănileț pe Facebook, care a reacționat la o declarație făcută marți dimineața de ministrul justiției, Tudorel Toader. Recunoastem in declaratia ministrului si profesorului principiul de drept roman, potrivit caruia nimeni sa nu fie pedepsit pe nedrept, dar niciun vinovat sa nu scape nepedepsit, altfel spus prezumtia de nevinovatie, singura care fereste justitia de cele doua extreme, care ies din definitia justitiei, a echilibrului, a dreptei cumpaniri. Acest lucru il urmareste ministrul Toader, sa reabiliteze justitia, reasezand la baza ei prezumtia de nevinovatie. Mi-e teama insa ca teribilismul judiciar nu intelege si nu sprijina aceste eforturi. Mai mult, cred ca nici nu stie sau nu vrea sa faca distinctia subtila dintre litera si spiritul legii.

  21. Domnule Nastase, de ce nu ne spuneti cum a fost cu vinzarea Petrom catre OMV?
    Exista vreo similitudine cu presiunile legate de „legea Offshore” din partea USA,Austria,Ungaria!!!!!
    Vedeti vreun politician actual care sa fie in stare sa spuna „nu” presiunilor externe ?
    In comparatie cu politicienii de azi, Ceausescu era un mare patriot, nu?

    • Care i-a lasat sub ploaia torentiala , adapostit de umbrela , pe cei doi sefi de stat vecini , dintre care o femeie , fara o privire pentru ei , la inmanarea Cupei Mondiale de fotbal …

  22. Ipoteza: PSD va fi sabotat politico-judiciar pentru a nu avea o personalitate puternica si cu notorietate drept candidat la alegerile prezidentiale din 2019

    Cu cel mai recent anunt privind candidarea in alegerile prezidentiale de anul viitor, facut, marti, de fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos, opozitia de dreapta si-a cam configurat, partial nominal si numeric, garnitura de prezidentiabili pe care o va alinia la linia de start.

    PNL cu Iohannis, USR cu un candidat propriu – Kovesi sau altcineva, PMP, ramas fara busola Basescu si in pericol de destramare sau de fuziune cel mai probabil nu va avea candidat si, acum, Ciolos, liderul Miscarii Romania Impreuna. Deci, dreapta va intra in competitia prezidentiala cu un numar de trei personalitati proeminente, cu notorietate si verificate public, caracteristici care de fapt conteaza electoral.

    Daca stanga PSD nu va nominaliza un candidat competitiv, se poate spune de pe acum ca unul dintre cei trei candidati de dreapta mentionati va fi castigatorul care se va instala la Cotroceni. Cu o campanie de manipulare bine tintita, Iohannis va avea sansa sa nu se dezlipeasca de fotoliul prezidential. In acest fel vor continua si invrajbirea romanilor si vanatoarea de vrajitoare, de care ni s-a facut lehamite pana peste cap.

    In ciuda unor realizari semnificative in redobandirea independentei justitiei si controlului asupra resurselor nationale, cat si in ridicarea standardului veniturilor sociale, desemnarea candidaturii din partea stangii PSD este tinuta in sah de dreapta PNL, prin sicane si persecutii politico-judiciare. Unealta acestor persecutii este sistemul de dreapta, mostenit de la fostul presedinte Basescu si controlat prin presedintele Iohannis (PNL).

    Folosirea ilegala a fortei statului pentru reprimarea adversarilor politici probeaza incapacitatea de competitie libera si cinstita a dreptei politice, cat si lasitatea si josnicia acesteia in a scoate candidatii redutabili ai stangii politice din cursa prezidentiala. In mod normal, candidatul PSD la prezidentiale este seful partidului. Dar presedintele PSD, Liviu Dragnea, este blocat sa-si anunte candidatura de instrumentarea abuziva a dosarului angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

    Caracterul politic al condamnarii liderului social-democratilor, Liviu Dragnea, a fost reconfirmat, in urma cu cateva zile, de masura fara precedent pe care a dispus-o sefa ICCJ, Cristina Tarcea. Judecatoarea-sefa a cerut judecatorilor, i-a “rugat”, cum s-a exprimat, dar “rugamintea sefului este ordin pentru subordonati” (am citat o “cutuma” din folclorul institutiilor de forta) sa redacteze, in vacanta judecatoreasca (inca o abuzare a timpului privat al judecatorilor, dar nimic nu ne mai mira!), pana la 1 septembrie, motivarile la sentintele pronuntate, astfel incat sa poate incepe apelurile.

    Distinsa judecatoare-suprema face politica la nivel inalt, cand afirma contrariul. Dar se pare ca pentru cineva care vrea sa fie in atentia urbei, si nu cred ca exista o mai mare devoratoare de atentie publica decat politica, luminile reflectoarelor si ratingul media sunt mai atragatoare decat salile de judecata.

    Si ca sa lamurim lucrurile, de ce Liviu Dragnea are dreptate cand o acuza fara menajamente pe sefa Curtii Supreme ca exercita presiuni politice asupra judecatorilor, sa analizam coroborat solicitarea intempestiva in cauza, punand-o in relatie cu raspunsurile la doua intrebari clasice in cazuistica aflarii adevarului: Cui ii foloseste presiunea asupra judecatorilor? De ce tocmai acum?

    Neindoielnic, grabirea sau arderea etapelor in motivarea sentintei, cum clar poate fi numit acest demers inuntrul unui timp care ar trebui sa fie de repaus, serveste planului dreptei de sabotare politico-judiciara a PSD pentru a nu avea o personalitate puternica si cu notorietate drept candidat la alegerile prezidentiale din 2019. De ce pana la 1 septembrie? Pentru ca toamna se numara candidatii la prezidentiale, iar prin judecarea dupa aceasta data a apelului lui Liviu Dragnea, la numararea prezidentiabililor va iesi unul in minus.

Lasă un răspuns