A inceput Festivalul international „Vară magică”, la Ateneu

Aseară, a avut loc concertul inaugural din cadrul Festivalului international „Vară magică”, organizat de Asociatia culturală Lanto Magia muzicii. Este a VII-a editie a acestui festival si ea este dedicată, anul acesta, Centenarului Marii Uniri.

Este o initiativă valoroasă, oferind, in timpul verii, o suită de concerte, in special prin participarea unor orchestre de tineret din tară si din străinătate. In cadrul concertului de aseară – Violoncellissimo 100 – au fost interpretate diverse piese pentru violoncel sau adaptate pentru violoncel.

19 gânduri despre “A inceput Festivalul international „Vară magică”, la Ateneu

  1. Barna a zis, referindu-se la oferta făcută Corduței, că ei reprezintă „partea decentă și normală” a societății. Rezultă că partea cealaltă e indecentă și anormală…
    Oamenii știu englezește, dar nu mai știu românește. „Decent” are, în românește, în principal, alt sens decât „decent” din engleză.
    Mai deunăzi, întreb o persoană dacă și-a reparat televizorul, iar, la răspunsul ei că da, mai întreb: și cum se vede acum? La care ea îmi răspunde: decent.

  2. Referenta oficiala frantuzoaica pentru Romania este o anumita Catherine Durandin .
    Este persoana care scrie carti ( aproape ) oficiale si tine conferinte despre Romania si asta din anii 1980-1990 .
    Ce e interesant , pentru o zisa specialista a Romaniei , e ca personajul nu are nici o simpatie pentru romani .
    Ce spune ea este un limbaj pentru un calculator , cu aceleasi cuvinte , de 30 de ani : ” mizerie ” , ” coruptie ” , ” nationalism ” , ” inapoiere ” .
    Ultra ostila Romaniei .
    Sa citam din Maria Sa : ” Bucurestiul nu a fost si nu va fi niciodata o Budapesta sau o Praga ” , ” nu exista sentiment national pentru ca inegalitatile de dezvoltare din tara nu -l permite ” ” demonstratiile din ianuarie 2017 sunt echivalentul celor din aprilie -mai 1990 ” ,” asa zisa revolutie a fost o lovitura de stat militara ” .
    Un discurs parca venit din gura unui Nicolae Manolescu in 1992 sau a lui Liiceanu in aceeasi ani .
    Ce e bine e ca personajul , nascut in 1946 , se apropie de varsta retragerii .
    Cand vad echivalentul ei frantuzesc pentru Ungaria , o anumita Catherine Horel , impregnata pana la urechi cu propaganda revizionista ungara , care apara Ungaria ( numeste armata romana din 1919 din Ungaria ” indizerabilii ” – numai ca trece sub tacere faptul ca ” indezirabilii ” au alungat regimul lui Kun ) .

  3. Mai jos este un anunt bizar aparut pe un grup de Facebook ( Diaspora Romaneasca ) si share-uit pe alte grupuri . Se pare ca ” baietii cu ochi albastrii ” se organizeaza , pun la cale ceva violente si cauta Lupi ( nu oi ! ) care sa participle la Mitingul din 10 august , care sa poata fi verificati cu 1-2 ani in urma (!?) si activi in lupta a.c. !!!

    ‎Mario Mocan‎ în Diaspora Europeana

    Ieri la 17:26

    Se cauta 1.000 de lupi nu 100.000 de oi !!! Cine crede ca vrea sa faca ceva pentru tara si neam sa lase un semn , profile reale care pot fi verificate cel putin 1/2 ani in spate !!! Oameni care au fost si sunt activi in lupta anticoruptie , daca traiesc in Londra este un avantaj sau macar in Diaspora!!!

  4. Summitul NATO: Cap fierbinte si brate inerte. Falimentul, la panda. Inchiderea unei afaceri proaste, iminenta si necesara. “Donald, fa-o: cheltuielile curg si nimeni nu ti le plateste!”

    La summitul de la Bruxelles, NATO ni s-a infatisat ca un organism bolnav. Criticile aprinse ale presedintelui american Donald Trump la adresa aliatilor europeni, privind cheltuielile militare “insuficiente” ale acestora, pot fi comparate cu o criza care se anunta majora, prin febra arzatoare a capului (SUA) si raceala ca de gheata a bratelor inerte (Europa). Summitul din 2018 al aliantei politico-militare dintre americani si europeni va ramane in istorie ca unul fara precedent, ca un summit al extremelor de limbaj si al cererilor excesive. Trecerea abrupta a presedintelui american Donald Trump de la acuzatii violente impotriva Germaniei, care ar fi “prizoniera” Rusiei si “controlata total de Rusia”, la falsa efuziune din declaratia “avem o relatie extraordinara cu Germania”, dupa tete-a-tete-ul cu cancelarul german Angela Merkel, este indiciul unei magme politice interioare care cu greu este tinuta sa nu izbucneasca in afara.

    Cererile lui Trump sunt sâcâitoare prin neputinta economica de a fi indeplinite pe termen scurt. Nici macar prin alocarea de catre fiecare tara membra a 2% din PIB pentru cheltuieli NATO. In primul rand, tarile trebuie sa-si hraneasca popoarele, iar fiecare o face dupa marimea pungii si dupa urgenta unor sarcini economice si sociale specifice. Dar Trump a fost si excesiv si intempestiv la summit, prin saltul iresponsabil de la 2% la 4%. “Toate ţările NATO trebuie să-şi respecte angajamentul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare, iar această proporţie trebuie să ajungă în final la 4%”, a scris Donald Trump într-un tweet. Comentand cererea de 4%, care este de-a dreptul sufocanta pentru economiile tarilor aliate, Erik Brattberg, director al programului Europa desfăşurat de Fundaţia Carnegie, a declarat: “Cererea lui Trump nu este serioasă şi nu se înscrie în politica oficială a SUA; ea erodează sensul declaraţiei comune a NATO şi subliniază că nicio creştere a cheltuielilor nu este susceptibilă a-l mulţumi pe Trump”. Cred ca reactia rationala este de a nu intra in acest joc al cuvintelor, de a nu cadea in capcanele lor, pe care presedintele american le intinde si din care pare sa fi facut o strategie, pregatita de acasa, cu care a venit la intalnirea cu liderii tarilor europene aliate.

    In cele din urma, fluidul politico-umoral interior care-l macina pe Trump se va revarsa. Este o chestiune de timp si de imprejurari. Semnatura lui Trump pe declaratia finala a summitului de la Bruxelles nu este o garantie de apartenenta durabila la NATO. Ea poate fi retrasa tot printr-un tweet, de la Casa Alba sau din Air Force One, asa cum Donald Trump ne-a obisnuit de la inceputul mandatului prezidential. Causa causarum a tensiunilor din NATO este economica. NATO falimenteaza economiile tarilor membre. Ca o fiara pantagruelica, NATO devoreaza in primul rand resursele SUA. Ca si fostul Tratat de la Varsovia, care, facand din cursa inarmarilor o fiara la fel de nesatioasa, le-a consumat, pana la criza si faliment, pe cele ale fostei URSS. Ma surprinde ca Europa nu a invatat din lectia devastatoare economic a fostului bloc militar comunist. Ca nu schimba placa militara a “apararii de Rusia” cu ratiunea economica, a necesitatii de a iesi dintr-o afacere falimentara. SUA au prins-o mai repede, dar Trump ezita, nutrind un non fair play, ca va reusi, prin afectogenie si dramolete impresioniste, sa transfere o mare parte din povara costurile americane cu NATO pe umerii europenilor. Nu este clar daca europenii sunt “idiotii utili” sau “baietii destepti”. Cea mai buna alegere pentru Donald Trump (are si el un popor de hranit) ar fi sa-si asculte vocea intuitiei, al saselea simt al facatorilor de bani, si sa retraga SUA din NATO, o afacere care dupa razboiul rece a inceput sa mearga din ce in ce mai prost: “Donald, fa-o: cheltuielile curg si nimeni nu ti le plateste!”.

    • PS/NB: Donald Trump a plecat spre Londra mulţumit de ce a obţinut la summitul de la Bruxelles: „NATO este mai puternică acum“. Stiati ca varsta de 73 de ani a Europei post-WW2 este comparabila cu a presedintelui american Donald Trump, care are 72 de ani? Cu toate acestea, presedintele SUA nu crede ca Europa a devenit suficient de adulta, pentru ca sa-si poarte singura de grija. A venit la summitul NATO de la Bruxelles pentru a ascuti coltii Aliantei Nord-Atlantice, cu care sa se laude la intalnirea cu presedintele rus Vladimir Putin, saptamana viitoare, la Helsinki.

  5. https://www.cotidianul.ro/o-noua-bomba-sub-scaunul-lui-liviu-dragnea/

    Am spus-o si ma repet !

    Lucrurile se vor rezolva in Romania doar prin suspendarea lui Iohannis si anchetarea lui inca de a 2-a zi pentru politie politica si furtul unei case cu acte false , schimbarea tuturor sefilor de servicii secrete si procuraturi ( dna , taica lazar , spp , etc. ) , eliminarea din sistem si pedepsirea tuturor celor care au facut politie politica si chiar lustratia magistratilor care au colaborat cu SRI si anchetarea finantarii pnl , pmp , usr si a ong sponsorizate de afara . Si cocosati toti cu dosare penale exact pe reteta pe care ei au brevetat-o !
    La razboi , ca la razboi ! Totul fara mila si cu cea mai mare determinare ! Blietzkrieg !
    In 48 de ore va fi liniste si pace .

    Orice jumatati de masura , teorii penibile ca suspendarea nu-i oportuna sau orice alte slabiciuni vor prelungi toata aceasta situatie si se va finaliza cu infrangerea psd-ului si finalul democratiei romanesti !

    Asistam la batalia finala … PSD are toate instrumentele ca sa dea de pamant cu securistii astia odiosi ; le trebuie doar CURAJ !

  6. Mie mi se pare ca ambii Dragnea si Iohannis au cite o musca pe palarie in batalia lor de imagine, pe care o pierd amindoi.

    Dragnea: ” E un ofiţer care mi-a zis că <>. ” Cum adica, un ofiter „rezolva” un judecator? Pentru cine? Apare ca pentru Dragnea. Ori nu stie sa pobeteasca…

    Iohannis: „E îngrijorătoare atitudinea lui. Şi-a luat o pălărie prea mare. Nu face faţă”

    Palaria lui cit e de mare totusi? Citesc ca nici el habar nu are de Constitutie si ca „se bate” cu puterea prin mijlocul CCR, insa CCR ii cam respinge sesizarile spunind ca sunt „neintmeiatate”. Deci habar nu are. Intrebarea e: de ce se arunca la fiecare lege fara sa aiba macar bun simt (ca de consilieri nu duce lipsa)?

    „Curtea Constituţională a României a respins, joi, ca neîntemeiată, sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu modificarea de către Parlament a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit instituţiei.”

    Deci e o batalie personala intre ei, costul fiind suportat de Romania.

    http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-presedintele-e-implicat-direct-in-condamnarea-mea-17352726

  7. În marile capitale ale lumii , vara are farmecul ei romantic. Concerte, expozitii de arta, librării amenajate in parcuri, tipuri de ateliere lucrative pentru copii sau adulți. Nu suntem făcuți numai pentru „mici si bere”….Imi doresc enorm putin mai multă civilizație si cultură.

  8. Și Ludovic Orban confirmă: Kovesi, un brand de prezidențiabilă care eclipsează candidatul PNL

    Este un fapt demonstrat la fiecare scrutin prezidential: cu cat oferta de candidati la presedintie este mai diversa, cu o structura de personalitati puternice, verificate social si de notorietate nationala si internationala, cu atat selectia electorala este mai buna, mai reprezentativa pentru interesele de etapa ale cetatenilor si ale tarii. Cand, indiferent pe ce motive, care de cele mai multe ori sunt contrafacute, se incearca sa se bareze intrarea in cursa prezidentiala a unei personalitati remarcabile, cu o verticalitate exemplara si un exercitiu managerial performant, este clar ca cei care fac acest lucru o fac din ratiuni de necompetitivitate. Ca grupul respectiv de interese care incearca sa controleze accesul in competitia prezidentiala are, comparativ, un candidat mai slab, cu sansa a doua, bun doar de a fi marionetat. Asadar, dupa fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos, care s-a opus politic, pentru ca alte mijloace nu are, unei posibile candidaturi USR a Laurei Codruta Kovesi la presedintia Romaniei, a sarit ca ars si presedintele PNL, Ludovic Orban, care a contrat la fel de vocal, nu a contat ca si ilogic, perspectiva de prezidentiabila a fostei sefe a DNA. Orban a aparat cu dintii pozitia candidatului PNL, Klaus Iohannis, de candidat unic al dreptei si, in absenta unui candidat credibil al stangii, de prezumtiv castigator ale alegerilor prezidentiale din 2019. Liderul liberal a declarat joi că i s-a părut “total deplasată” decizia liderului USR, Dan Barna, de a o invita pe Kovesi să fie candidatul partidului la alegerile prezidentiale. „Sunt dezamăgit de poziţia pe care au luat-o colegii noştri din Opoziţie (USR, n.m.). Nu poţi, la prima adiere de vânt, să te lepezi de Iohannis şi să anunţi că ai candidat propriu la Preşedinţie”, a reactionat dezaprobativ Orban, inchizandu-i si el cu zgomot lui Kovesi poarta de acces spre competitia prezidentiala. Strambatatea dreptei se reconfirma. Incapabila de competitie, dreapta vrea in alegerile prezidentiale doar candidati Tanda-Manda. Oare si PSD ii va inchide lui Kovesi poarta prezidentialelor? Este asteptata cu mult interes pronuntarea pe speta a lui Dragnea, care daca se va intrece cu Kovesi in alegerile prezidentiale ar fi ca o competitie paradoxala intre victima si calau.

  9. Stati un pic ca nimic nu e nou .
    Au fost – sunt linsati Ponta – Firea – Olguta Vasilescu – Dragnea ?
    Ce se intampla nu in 2006 -2007 , ci in februarie 2003 , cand nimeni nu credea ca alianta DA va castiga alegerile un an mai tarziu , cand Securitatea nu controla totul , cand TVR nu avea echipe de activisti basisti – iohannisti , cand nimeni nu stia cine sunt Coldea sau Kovesi , trebuie sa ne dea de gandit .
    Sa citim cu cata masura si inteligenta comenteaza Cristian Preda in revista 22 aducerea in tara a lui Carol al 2-lea : ” este gestul unui regim care nu are legitimitate ( sic ! ) .”
    Adrian Nastase vrea sa-l recupereze propagandistic pe Carol al 2-lea . ”
    Adrian Nastase are o identitate politica de dubla asociere , dubla convocare a unor figuri ca Antonescu si Carol al 2 -lea sau Bratianu si prim -ministrii comunisti .”
    E o proba elocventa a fragilitatii crezului sau democratic ” .
    Amuzant – citind insiruirea de cuvinte a comisarului politic basist vezi ca nu exista nici o logica in constructia ei – cum adica regimul 2001-2004 nu avea legitimitate ? nu era ales ? ( argumentul se repeta azi , ” strada ” are ” legitimitate ” , nu Parlamentul si guvernul rezultat din alegeri ) .
    Ce castiga Adrian Nastase aducand in tara pe Carol al 2-lea ?
    Nimic imediat – Carol era demonizat si ridiculizat in publicul romanesc de o dubla campanie de defaimare , legionarii si Securitatea comunista , imaginea lui in tara era si ramane rea .
    Carol este insa fiul lui Ferdinand si Maria , e dezvoltarea economica si culturala a tarii din anii 1930 ( Cioran si Ionescu cu banii burselor lui au plecat la Paris ) si nu el si-a dat lui insusi ultimatumuri rusesti si germane cand Franta era KO iar Romania incercuita de dusmani .
    Cum sa deduci de aici ca Adrian Nastase nu crede in democratie ?
    Altii l-au adus in tara pe Horthy , autocrat feudal rasist , tulburator al pacii in Europa intre cele 2 razboaie , aliat din anii 20-30 cu regimurile fasciste , si mai ca nu plangeau Le Monde sau Frankfurter Allegemeine de emotia populara la cimitirul budapestan .
    Stati sa vedem cum aceeasi viitori oameni de stat timp de mai mult de un deceniu il trateaza pe prim ministrul francez Raffarin , a carui tara sustinea integrarea Romaniei in UE – Raffarin urmeaza sa semneze un contract pentru autostrada Brasov – Ploiesti ( va spune ceva autostrada aceasta ? o avem azi , 16 ani mai tarziu ? exista santier – proiect pentru ea ? ) – ” a venit sa-si ia tainul ” ( Basescu ) .
    Normal , contractul a fost desfiintat de Basescu in primele saptamani ale puterii lui .
    Cum vede inteligenta si constructiva opozitie de dreapta initiativa constructiei autostrazii Transilvania ( cel mai mare proiect de infrastructura din Europa in epoca ) – sa mergem putini ani inapoi – ” e o crima ” ” de ce nu se face licitatie ? ” ” UE trebuie sa stie ca nu se respecta regulile europene in numirea constructorului ” ” e o manevra destinata coruptiei prin care se va finanta PSD ” ?!

  10. Dedublare cinica: Uneori, Parchetul General se comporta ca un partid politic, dar pretinde sa fie tratat intotdeauna ca o institutie juridica

    Parchetul General se comporta precum un partid politic: da declaratii politice despre politicieni si partide, suduie guvernul, de te intrebi pentru ce mai exista partide, se antepronunta pe dosare penale, substituind instantele si incalcand separatia puterilor (procurorii sunt totusi parte executiva, de urmarire penala, nu se identifica cu judecatorii), participa activ la circul politic mediatic, isi aroga drepturi de initiativa legislativa sau de amendare a legilor justitiei, care legal ii sunt interzise, prin statutul profesional (ce ne-am face daca acuzatorii ar face legile?) etc.

    Cand intri in scandalul politic, bunul simt, al reciprocitatii de masura spune ca trebuie sa te astepti la replici, la inchiderea de catre celalalt a cercului pe care tu l-ai deschis, iar regula spune ca trebuie sa accepti criticile (ca nu le si asumi este o alta problema) sau opiniile contrare pe care le-ai provocat. Dar ti-ai gasit! De cand cu “revolutia procurorilor” sau “republica procurorilor”, o chestiune eminamente politica, care se rupe automat de justitie, cand vine vorba ca procurorii, si nu generalizez, ci ma refer exclusiv la unii procurori cu functii manageriale, sa primeasca cuvenitele replici politice la intrarile lor in spatiul public cu remarci colorate partidist, isi aduc subit aminte de separatia puterilor si cer sa fie tratati ca facand parte din institutia juridica!

    Dupa o suita de implicari publice pe teme privind facerea legilor, ce e bun si ce e rau intr-o lege, evident din punct de vedere al procurorilor (politici), cine e “penal” sau pe cine “scapa” o lege sau alta, toate subiecte alimentate de discursurile politice, procurorul general Augustin Lazăr a avertizat, vineri, asupra pericolului pe care îl generează atacurile sistematice ale unor persoane publice împotriva Ministerului Public, atacuri pe care le consideră a fi de natură să afecteze principiul separaţiei puterilor în stat.

    Cred ca atata timp cat procurori sau parchete fac dosare penale in ziare sau la televizor, ori nu reintra in subordinea ministrului Justitiei, cum este constitutional, incetand cu marota politica potrivit careia autoritatea ministrului Justitiei nu ar implica si subordonarea, toate opiniile politice ale acestora vor fi asimilate celor ale partidelor politice, nicidecum ca fiind ale institutiei juridice.

    Si, apropo de legatura indestructibila politic dintre autoritate si subordonare, reamintesc ce spune teoria clasica a autoritatii (v. Max Weber) – care e tot atat de clasica si de imperativa ca teoria separatiei puterilor (v. Charles de Montesquieu) -, care defineste autoritatea ca o relatie de legitimitate si responsabilitate intre emitentul unui ordin (persoana sau institutie) si executantul ordinului respectiv (persoana sau institutie).

  11. De ce nu ma mir ?

    https://www.libertatea.ro/ultima-ora/exclusiv-oreste-ar-fi-luat-de-aproximativ-o-mie-de-euro-la-o-tranzactie-surse-2327703

    Sarlatanul asta drogoman de Oreste Scarlat Teodorescu – cel care vinde medalioane Torser si organizeaza tabere de regasire a sinelui 🙂 la Voma Veche – ar trebui anchetat in regim de urgenta cu pistolul pe masa chiar de procurorii Lucica Onea si Portocala ! Apoi sa-i aresteze Portocala tatal si sa-i ia nevasta la poola !
    Asa ar merita jegosul asta …sa vada personal la cine le-a luat apararea .

    http://cursuri.ordo.ro/home/ 🙂

    🙂 Punctele esentiale din aceasta tabara sunt cursurile de autocunoastere si spiritualitate, contemplatia, mediatia, rugaciunea, transformarea interioara, lecturile din textele apocrife, epistole, sau din vietile marilor maestrii spirituali ai lumii. Mai jos vei gasi cateva din subiectele si cursurile abordate. 🙂

  12. B. ,

    Nu este ilegal sa fii fudul („Prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul”).
    De aici tragem conxluzia ca nu este ilegal, nici, sa vinzi motive de pr. , pardon de fudulie. In definitiv mareata realizare celor mai de seama „intelectuali” publici [horribile dictu et auditu] consta in faptull ca au fost ‘oite’ in turma lu Maharavishi.

    Asia e oamenii (este ca au minte cat 0,85 dintr-un cimpanzeu) si …. drepturile omului , asa cum sunt definite, le garanteaza dreptu la iecspimare samd si interzice folosirea lor pe post de tinte (vaca, piept, tilicari,)

  13. Fragmentarium
    ,,A venit la summitul NATO de la Bruxelles pentru a ascuti coltii Aliantei Nord-Atlantice, cu care sa se laude la intalnirea cu presedintele rus Vladimir Putin, saptamana viitoare, la Helsinki…….in timp ce seful statului rus se distreaza copios cunoscand bine ce urmareste Donald Trump:
    Sa ascunda faptul ca nu-l intereseaza, in realitate, Europa, dar ca trebuie sa ofere ceva in schimb ,,sistemului” de la Washington, anume ca va merge la Moscova, chipurile, intarit si (de) pe o pozitie de forta…in relatia cu Germania (partenerul economic – european – strategic al Rusiei).
    Evident ca Putin nu a fost foarte interesat de circul penibil de la summitul NATO si se concentreaza pe finala Campionatului Mondial de Fotbal, pe care o va privi alaturi de presedintele Macron.
    Rusia merita felicitari pentru extraordinara organizare. Se vede ce inseamna alocarea de resurse fara costurile suplimentare enorme impuse de birocratie. De aceea Rusia nu se teme (militar) de nimeni, tocmai datorita modului eficient in care isi utilieaza resursele, tehnologia si inteligenta artificiala. In spatele acesteia se afla, bineinteles, oameni si mai inteligenti. (Z)
    Cu un buget militar infim fata de cel al SUA, Rusia este AL DOILEA mare exportator de arme in lume.
    ps
    Nu voi intelege niciodata ,,logica” unor concetateni romani care se isterizeaza cand vine vorba de gazul rusesc. Cu siguranta, gazul extras din Marea Neagra, pe langa faptul ca este insuficient pentru a asigura o independenta pe termen lung (rezervele sunt echivalente consumului Romaniei pe un singur an (!) ), va fi si foarte scump.
    Germania, in ,,dependenta” ei de gazul rusesc ieftin si abundent, produce si exporta la greu pe piata americana.
    IATA ADEVARATUL MOTIV al supararii americanilor.
    😉

Lasă un răspuns