27 de gânduri despre “Eveniment editorial la Galati

  1. Blocare completa a administratiei romanesti centrale de la plecarea premierului Tudose si venirea doamnei Dancila .
    Doamna Dancila , umilita , insultata , vanata de Securitate si auxiliarii ei din presa – Internet ca un trizomic de copii prosti si ticalosi in anii 1980 nu are nici o initiativa .
    Nimic , nimic , nimic in opt luni de mandat .
    Administrarea tarii , marile proiecte , au cazut in sarcina ( sic ! ) micilor sefi de birou din directii si ministere , care invart hartii si impacheteaza fum .
    Nici o mare decizie , gen construirea unui spital regional sau , visez , numirea castigatorilor la tronsoanele Sibiu – Boita sau Pitesti – Curtea de Arges ale autostrazii Sibiu – Pitesti eventual cu ceva excavatoare in teren .
    Nimic .
    Podul de la Braila este urmarit ca mare investitie de primul ministru ?
    Poate de un functionar fricos de la CNAIR care nu stie ce hartogaraie sa inventeze ca sa nu fie obligat sa ia o minima decizie .

  2. Iată un alt mod nu numai de a scrie, ci a şi face istorie :

    „Devine tot mai clar de ce Romania nu are autostrazi, scoli si spitale. De ce pensiile si salariile sunt atat de mici. Este si pentru ca o mare parte din avutia nationala a fost cheltuita pentru filaje si interceptari de catre SRI si marile parchete. Nimeni nu a avut curajul vreodata – nici macar Curtea de Conturi – sa verifice pana la capat cum se cheltuie banii publici pe interceptari. A existat in urma cu circa 10 ani o tentativa la nivelul Curtii de Conturi (condusa pe atunci de Dan Drosu Saguna) de cercetare a felului in care DNA cheltuia banii pe intereptari, care s-a finalizat cu desantul unor echipe de mascati la sediul Curtii, iar vestitul procuror DNA Emilian Eva a sigilat birourile presedintelui Curtii si al angajatilor si a bagat frica in tot personalul institutiei. De atunci nimeni nu a mai indraznit asemenea verificari.

    Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera un document exploziv: o adresa a DNA – Oradea, semnata de procurorul sef al acestui serviciu teritorial Ciprian Man la 18.04.2014, in care acesta explica Curtii de Apel Timisoara in dosarul 331/59/2013 cheltuielile uriase de ancheta mentionate in rechizitoriu:

    “La stabilirea cheltuielilor judiciare in sarcina inculpatilor Puscas Mircea si Pistuca Marcel am avut in vedere cheltuielile cu efectuarea supracegherilor operative si a investigatiilor, interceptarea comunicatiilor telefonice si copierea documentelor. Ponderea cea mai mare in cheltuielile judiciare o reprezinta cele efectuate cu supravegherile operative, care, potrivit Serviciului Roman de Informatii, sunt de pana la 3000 euro/zi” – (vezi foto sus).

    Sume faraonice cheltuite fara baza legala, fara stiinta populatiei

    Oficial, in perioada 2005 – 2014 (perioada de glorie a Binomului SRI-DNA) Serviciul Roman de Informatii a pus in aplicare 248.711 de mandate pe siguranta nationala si la cererea marilor parchete (pe protocol).

    In realitate, pe un singur mandat de 6 luni erau ascultate zeci de persoane. Recent Comisia parlamentara de control a SRI a estimat ca au fost ascultate pana la 30 de persoane pe un mandat, si peste 6 milioane de romani in total.

    Noi vom face mai jos calculul matematic doar la o singura persoana, pentru a ne apropia cat de cat de sumele cheltuite in realitate.

    Costul unei zi de filaj: 3000 euro/zi/persoana

    Costul unei perioade de 6 luni de monitorizare al unei persoane: 3000 x 180 zile = 540.000 euro/persoana/mandat de 6 luni

    Costul total al celor 248.711 mandate oficiale puse in operare de SRI in perioada 2005-2014: 540.000 x 248.711 = 134.303.940.000 euro costul filajelor SRI pe perioada 2005-2014

    Ce se putea face in Romania cu peste 134 miliarde euro?

    -toate autostrazile si drumurile nationale;

    -toate spitalele si scolile;

    -pensia minima putea fi marita la minimum 500 euro/lunar;

    -salariul minim pe economie la stat putea fi marit la minimum 500 euro/lunar;

    si tot nu am fi reusit sa acoperim uriasa suma…

    In realitate avem convingerea ca sumele tocate in Romania pe interceptari au fost mult mai mari. Pentru ca cele 248.711 mandate (si cele pe care nu le stim din perioada 2015 – 2017) au privit in realitate circa 6 milioane de romani. Poate de aceea bugetele SRI s-au dublat de la un an la altul, continuu. Poate de aceea rapoartele SRI din 2016 incoace nu au fost inca aprobate de Parlament. Poate de aceea SRI a devenit institutia de control a Parlamentului.

    Poate de aceea pana in prezent SRI intercepteaza in continuare toata populatia fara baza legala prin Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor – infiintat in secret printr-o hotarare CSAT, care l-a nominalizat autoritate nationala de interceptari, desi acest lucru putea fi posibil doar prin lege – care in fapt este o unitate militara secreta a SRI unde nimeni nu are acces.

    Si totusi, calculele noastre matematice de mai sus depasesc cu mult bugetele anuale aprobate de Parlament pentru SRI, DNA si alte parchete.

    De unde au venit acesti bani? S-au luat in secret de la bugetul de stat? Si de aceea nu s-au mai construit autostrazi, spitale, scoli si alte investitii comunitare, desi la fiecare inceput de exercitiu financiar erau alocate sume pentru aceste investitii, care nu se mai faceau? Foarte posibil! S-au obtinut fonduri speciale din afaceri secrete ale SRI (firme acoperite care castigau toate licitatiile la comanda)? Foarte posibil!

    Cert este ca sub epoca Traian Basescu, SRI si marile parchete au distrus Romania cheltuind sume uriase urmarind cam toata populatia activa, distrugand clasa politica cu dosare penale, mediul de afaceri, presa libera, magistratura sanatoasa. Nimeni nu a raspuns pana in prezent.

    Multi cetateni cu o cultura civica limitata au gandit mereu ca ce daca sunt ascultati, ei nu au nimic de ascuns. Fara sa gandeasca ca joaca de-a interceptarile se facea pe buzunarul lor. Pe aceasta gandire s-a cladit marea afacere nationala a interceptarilor efectuate de Binom. In fapt zecile sau sutele de miliarde cheltuite pe aceste “jucarii” au tinut in loc dezvoltarea tarii.

    Lumeajustitiei.ro cere o dezbatere nationala pe banii cheltuiti de servicii si parchete pentru monitorizarea populatiei! Si pe baza legala a acestor cheltuieli!

    Cum sa spargi, de exemplu, milioane de euro de la buget pentru filarea unui judecator al Curtii Constitutionale, pentru niste struti si capre, pentru ca in final omul distrus profesional si mediatic sa fie achitat? Pe baza caror legi sefii SRI si ai parchetelor pot aproba asemenea cheltuieli care depasesc din capul locului orice justificare rationala?

    Ce ironie a sortii: baietii din Binom pretindeau ca luptau cu coruptia si ei, in fapt, cheltuiau infinit mai mult – si ilegal – decat toate prejudiciile invocate in dosare. Ce afacere a fost asta?

    Acesta nu este furt din banul public? Nu este abuz in serviciu?

    VREM SA STIM!!!”

  3. O altă problemă : PĂDURILE.
    Deși au devenit un subiect de siguranță națională, distrugerea pădurilor continuă sistematic. Mass media abundă în astfel de exemple. Poate cu un ritm mai redus, însă procesul de dispariție a lor își urmează nestingherit cursul. Doar unui popor iresponsabil nu-i pasă de propriile păduri. Ele nu sunt bunul unei singure generații. Dacă exploatezi accelerat un minereu și îl termini, mai poți aduce de la un vecin care mai are. Dar ce faci cu aerul curat?! Cum îl importăm?! Dar ce facem cu dealurile care o iau la vale peste case și gospodării, ce facem cu turismul, ce facem cu SCHIMBĂRILE CLIMATERICE ce cauzează deșertificarea țarii și furtuni violente?!…

    În continuare pădurile se vor tăia. În continuare urșii și cerbii noștri vor fi împușcați doar de amuzament, în continuare vor pleca pe capete românii în străinătate.

    În continuare vom distruge ce ne-a dat Dumnezeu, pentru că pe zi ce trece renunțăm la bunul simț și chestia aia ”desuetă și învechită” numită dragoste de țară.

    • Un lucru extraoedinar. Domnule Adrian Nastase, personal, pentru aceasta lansare de carte , te felicit din toata inima. E un eveniment (in opinia mea), nu cultural, e mai mult, cred, un eveniment de mare morala si tinuta nationala. Toata presa ar trebui sa sublinieze acest lucru, foarte puternic. Si nu numai, dar sa si citeasca opera Marelui Nicolae Titulescu. ……………prin toate santierele europene miroase a brad romanesc, de la o posta. Nu despre paduri vreau sa vorbesc. Ci despre tragedia care v-a urma. Doua lucruri socante: 1. Afirmatia lui Trump, pe twitter-ul personal, privind infiintarea de urgenta a unui corp de armata SPATIAL, lucru interzis de legile internationale. Trump, vreacest lucru pentru ca Rusia si China au un inalt avans tehnologic in ceea ce priveste spatiul, dar el vrea sa si domine spatiul, vrea razboi. Asa spune ell. Gasiti eceste informatii pe twitter-ul lui personal, dar si in buletinele de la Casa Alba. 2. Taxele de peste 200 000 de milioane de dolari asupra unor produse chinezesti, taxe impuse de presedentia americana (nu uitati ca america are o datorie fantastica la chinezi, de ordinul trilioanelor), dar si foarte multe tari europene trec prin aceasta aiureala. Cert, este ca v-a incepe o criza economica uriasa cu consecinte dramatice. Va spun cu toata seriozitatea. Imi asum tot ce spun. Nu sint un individ ingust specializat la mediu. Calatoresc foarte mult, si cunosc foarte bine mecanismele fiecarui stat. Pentru alte informatii numai prin posta electronica. Mi-a facut placere acest blog. Va multumesc, ca ati avut rabdare sa cititi aceste texte.

  4. Cand lucrezi cu frica procurorilor care nu stiu ce e TVA la spate : Corina Cretu – in 4 ani Romania ne-a trimis doar 4 programe de investitii – calea ferata Gurasada Cosleriu ( 1,2 miliarde de euro ) , metroul 6 bucurestean , autostrazile Sebes Turda ( 70 km ) si Campia Turzii Tg Mures ( 40 km ) , ultimele 3 ale lui Ponta .
    Incredibil .
    Administratia noastra , paralizata de frica , nu a avansat cu nici un alt proiect !
    Stiati ca de 2 ani avem constructor pe un drum national nou , 27 km de centura Beius Stei , 120 milioane de euro ! – si ca nimic nu misca ?
    Ca , bineinteles , nici o factura pentru acest proiect nu a plecat la Corina ?

    • ,,Si eu cred ca trebuie sa ne reamintim ca aderarea noastra la NATO si UE inseamna aderarea la o comunitate de valori. ”

      In aceasta asazisa ,,comunitate de valori” nu este mentionat abuzul. Evident ca ceea ce s-a intamplat la Guantanamo Bay nu ,,se pune”, din moment ce nu s-a petrecut in teritoriile ,,lumii civilizate”.
      In plus, reprezentantii partenerilor (de care voi, cei de dreapta, va agatati cu disperarea impotentei voastre de a oferi solutii si proiecte romanilor), s-au exprimat deja: Problema inlocuirii unui sef de institutie este o problema interna a Romaniei.
      De asemeni, de retinut ca subsecretarul de stat american nu a ,,infierat” proletar deciziile ministrului Justitiei, ale CCR si ceea ce intreprinde majoritatea in Parlament. Intram, treptat, in normalitate si cred ca a venit timpul sa va adaptati la democratie. Daca stiti ce e acela stat de drept, nu va fi foarte greu.
      Altfel, vom contesta si noi decizia Curtii din 2012, fie si pentru a nu se mai repeta precedentul de a permite unui presedinte in mod evident iresponsabil si partizan sa revina la Cotroceni.
      ps
      Apropo, poate combati si ultimele decizii ale Curtii privind inadmisibilitatea sesizarilor Opozitiei (in care se include, in mod total neconstitutional, si actualul Presedinte).

      • Zev, tocmai ca in aceasta comunitate de valori s-a luat atitudine impotriva abuzurilor, inclusiv cele mentionate de tine: Guantanamo, inchisorile CIA, aparandu-se drepturile fundamentale ale omului.

        Eu n-as crede ca abuzurile comise in Federatia Rusa, ca sa luam un alt exemplu de comunitate de „valori”, primesc o asemenea replica viguroasa ca aici, in comunitatea de valori euroatlantica, pe care tu o consideri, gresit, foarte maculata sau un fel de vorba goala. Gandeste-te ca fara valorile Uniunii Europene si ale NATO n-ai fi vazut niciodata luarea de atitudine si chiar condamnarea unor asemenea abuzuri in ceea ce priveste drepturile omului. Eu nu spun ca lumea euroatlantica, din care facem si noi parte, ar fi una perfecta. Dar, spre stiinta ta, nicaieri in lumea asta mare n-ai sa vezi ca se respecta drepturile omului, ca se iau atitudini impotriva abuzurilor, ca in aceasta, euroatlantica, de care pomeneam si mai sus. Si care, spre deosebire de toate celelalte, trebuie s-o consideram cea mai buna dintre toate lumile posibile!

    • Motane filozof fupa articolu qasra aimputea sa iti zic @@il incaltat.

      Mdama ta de sufglet poate fi schimbata din frucntie .. asa cvum au fost schomabti mii de insi din tara asta. Ce dracu vreti tu si ala apapare laCEDO? Adioca faca maine un patron, sef de intrepindereze rzice unuia „Popescu nu mai esti sef dem te inlocuiec” ala sa mearga la CEDO?

      Si in comunitatea aia de valori nu sunt trecuti Iogannis sau Kovesi. Ar ins aceva legat de usurinat cu care se pun catuse .. de ex cazul Rarinca …

      Ba voi suntei prosti cu scoala dsau cu premeditare?

      • Ghita, chiar si in cazul unui patron care concediaza un angajat, daca o face ilegal si i se refuza angajatului disponibilizat dreptul de ataca in mod legal decizia prin care a fost disponibilizat, atunci DA, e indreptatit sa mearga pana la CEDO ca sa i se faca dreptate, daca in tara lui lucrul asta e imposibil. Inseamna ca i se incalca drepturile, ca e victima unui abuz. Poate fi un abuz din partea patronului. Dar poate fi un abuz si din partea tarii sale, daca in tara sa ii sunt refuzate drepturile sale legitime sau e blocat ca sa si le exercite.

        Iar daca pui problema in felul asta, atunci de ce nu te intrebi daca nu cunva CCR poate lua hotararea „general obligatorie” de a o disponibiliza si pe femeia de servici de la Tribunalul mare sau sa disponibilizeze si sa numeasca in functii, inclusiv de conducere, dupa bunul plac. Iar daca te-ai gandi putin ai observa ca astfel de lucruri sunt ilegale! Iar o astfel de Putere inseamna, de fapt, o dictatura.

  5. Sunt curios dacă printre milioanele de români atent urmăriţi de servicii prin acele propocoale ilegale s-au aflat şi aceste nume ce apar în aveastă anchetă :
    RISE a obținut corespondența electronică internă a Hoffman – La Roche, numărul 2 în piața globală a producătorilor de medicamente. Peste cinci mii de e-mailuri ale biroului regional din București, operat de grupul elvețian, dezgroapă în detaliu 15 ani de practici ilegale.

    Perfecționate în timp, metodele La Roche variază. De la cash în valiză, excursii exotice sau „lucrări științifice” servite – plățile se disimulează din ce în ce mai sofisticat prin contracte private, nedeclarate, sinecuri pentru familie sau fundații personale.

    Holdingul elvețian țintește o felie cât mai mare din cei 400 de euro pe cap de pacient român, ceea ce a condus biroul de la București la un jihad de vânzări în care au înrolat o armată de medici.

    Campion european și vicecampion mondial, La Roche a fost mai bine de un deceniu lider absolut de piață în România, cu un portofoliu care acoperă aproape toată plaja de specializări medicale.

    În tot acest timp, Roche a sponsorizat evenimentele publicitar-științifice prezidate de Streinu-Cercel, l-a premiat pentru numărul de pacienți tratați, pentru studiile sale clinice și a finanțat direct călătoriile profesorului prin lume.

    Cash, prin bancă, fundație sau prin contracte de consultanță, drepturi de autor și prestări servicii – familia Cercel a încasat de la elvețieni cu toate mâinile. Nu doar seniorul, ci și fiicele.

    Beneficiile au fost reciproce. De pildă, în 2012, La Roche a demarat o ofensivă de marketing sub cupola unei campanii de informare ce-și propunea „să crească rata de diagnosticare a hepatitei C prin conștientizare și testare”, iar Cercel a acționat ca element-cheie în strategia de comunicare a corporației, trăgând alarma din toate pozițiile.

    La Roche îl clasează pe Cercel în „topul primilor 40 de medici prescriptori”, conform strategiei de vânzări prezentate de români la Basel. Obiectivul: „medicii deja loiali rămân convinși de beneficiile Pegasys / vor folosi și mai mult Pegasys”.

    În 2014, pe semnătura lui Streinu-Cercel, Institutul a mai cumpărat de la compania elvețiană substanțe de laborator în valoare de 5,9 milioane de lei.

    Pegasys – strategia de marketing, așa cum a fost prezentată de români șefilor din Elveția

    La Roche pretinde că i-a plătit mai puțini bani lui Cercel, dar se referă la plățile pe persoană fizică, nu la fundație.

    În fundația „Matei Balș”, manevrată de profesorul Streinu-Cercel, au mai pompat câte zece mii de euro fiecare francezii de la Sanofi, germanii de la Boehringer Ingelheim și britanicii de la AstraZeneca.

    Printre sponsori se regăsesc și companiile Alfa Wassermann, Italia (18.000 lei) și Astellas, Japonia (17.600 lei), iar undeva, la coada listei, apare și Antibiotice Iași, perla farmaciei românești, cu o modestă contribuție de 2.955 de lei.
    Epidemiile televizate l-au făcut celebru, în două mari reprize. Primul vârf de audiență l-a capitalizat în 2005, când gripa aviară instala panica în țară, după ce aprinsese mapamondul.

    Avertizor de serviciu pe dezastre infecțioase, Cercel a trasat permanent coduri roșii în prime-time, punând presiune pe stat și influențând achiziții publice cu mesaje alarmiste.

    Ca acesta:

    „Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv.” (Adrian Streinu-Cercel, iunie 2006)

    Au murit doar câteva sute de mii de orătănii contaminate de păsările migratoare sau, pur și simplu, ucise preventiv de guvern. În țările cele mai afectate, Vietnam, Indonezia și Thailanda, bilanțul funebru se ridica la 87.

    În 2009, cu televiziunile după el, Adrian Streinu-Cercel era primul român care se vaccina împotriva gripei porcine și anunța dramatic noul pericol. Alt record de audiență.

    Fix atunci ocupa funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății și găsise un partener de încredere în Primăria Capitalei, condusă de dr. Sorin Oprescu, care organizase centre de vaccinare prin oraș. Unul funcționa la Institutul „Matei Balș”, unde demnitarul Cercel, cu mandatul suspendat la spital, făcea totuși băi de mulțime cu oameni încolonați la vaccin.

    Adrian Streinu-Cercel, primul pacient român vaccinat împotriva gripei porcine. Răzvan Chiriță / Mediafax

    E o strategie de vânzări, ne explică sursa noastră din interiorul Hoffman-La Roche. Elvețienii produc Tamiflu, medicamentul recomandat de Cercel și cumpărat masiv de stat pe fondul isteriei AH1N1.

    „Streinu-Cercel e un asset (trad: bun de valoare) care-și merită banii. Îl plătești pentru pacienții din spitalul lui, îl plătești pentru numărul pacienților din toată țara, îl plătești să nu scadă numărul de pacienți pe țară, ci să îl crească, dar îl plătești și să vorbească despre marfa ta. El este ceea ce noi numim un KOL, esențial în acest business. Adică un Key Opinion Leader (trad: lider cheie de opinie). Dacă ce ai tu în portofoliu e recomandat de Streinu-Cercel, atunci medicii au încredere și prescriu.”

    În vara lui 2009, în toiul pandemiei de gripă porcină, profesorul își consolida o poziție-cheie în aparatul guvernamental, cea de președinte al „Comisiei de boli infecțioase”. Fusese simplu membru până atunci, dar o prezida pe cea de „luptă anti-SIDA”.

    Cititi va rugam mai multe la: https://www.riseproject.ro/articol/institutul-de-boli-inventate

    • Citiţi neaparat întregul articol ( bine ar fi dacă l-ar citi şi cei cu corupţia-n gură ! 😉 )

      „Te fac o gripă? O diaree? Sau o ciupercă? Nici nu le simți, sunt de la ei.

      Există o metodă sistematică de fraudare a Asigurărilor de Sănătate.

      Pe numele tău. Indiferent cine ești.

      A pățit-o inclusiv fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care s-a internat pentru o gripă, dar a plecat mai bolnav. Doar în acte, fără să știe.

      Se întâmplă la un spital emblematic, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, aflat de 19 ani sub patronajul unui doctor celebru:

      Adrian Streinu-Cercel, omul care anunță gripa la televizor.
      400 de euro. Sold anual. Pe cap de cetățean.

      Atât ți-ar reveni dacă ni s-ar împărți tuturor bugetul de stat alocat Sănătății.

      Altfel, pâinea e la minister, care organizează banii pe căprării, iar cuțitul stă la Casă, care urmărește, om cu om, cum se cheltuiesc.
      Andreea, o bucureșteancă stabilită în Italia, dar venită acasă în concediu, s-a trezit într-o dimineață din vara lui 2016 cu o diaree groaznică care i-a stricat scurta vacanță cu familia.

      S-a dus glonț la Institutul „Matei Balș”, fiind internată chiar pe secția profesorului dr. Adrian Streinu-Cercel. A făcut o serie de analize medicale și a trebuit să înghită apoi niște pastile care să-i domolească tranzitul intestinal.

      Nimic complicat. Doar enterocolită, o inflamație a intestinului provocată de un amestec nefericit de alimente. După trei zile în care s-a simțit ca și cum ar fi băut bere cu iaurt, Andreea a fost externată și s-a întors în Italia cu problema rezolvată.

      Diareea ei, însă, explodase oficial în documentele spitalului.

      Și, inevitabil, în istoricul medical al femeii, pe care statisticienii de la Institutul „Matei Balș” l-au încărcat din pix cu o colecție impresionantă de boli. Majoritatea, inventate. Sunt consemnate acolo de patru ori mai multe afecțiuni decât în realitate, unele mult mai grave.

      Toate, cu efect direct pe cardul de sănătate al femeii, în numele căreia s-au decontat bolile fictive.

      Altfel spus, pentru o diaree care făcea cam 100 de euro, am plătit cu toții 1.000 €.”

  6. Magie neagra in puericultura justitiei: Wess Mitchell, discurs la Facultatea de Drept: Indoctrinarea partidista a invataceilor in drept/ Statul de drept, marele absent/ Arderea manualului economiei capitaliste/ Coruptia pe criterii geopolitice

    Mai multe motive, sugerate de analiza discursului sustinut la Facultatea de Drept de catre Wess Mitchell, adjunct al ministrului de Externe al SUA, care a vizitat Romania, luni si marti, m-au ispitit sa-mi imaginez urmatoarea scena, cred ca nu foarte departe de adevar, in care preparatorii trimisului in misiune, niste insi cu barbi, peruci sau sortulete, ii prescriu, in mandat, urmatoarea tactica de abordare: “Sa-i superlauzi, ca sunt campionii anticoruptiei, lideri regionali, iar la urma sa le ceri tainul. Dupa atatea laude, vor pricepe ca acestea sunt pretul si le va fi mai greu sa te refuze.” Trebuie sa recunoastem, subzista in aceasta psihologie ceva din legea compensatiei, dar este doar o farama, pentru ca este o disproportie: cuvinte de lauda contra tain (din turca/araba: portie, cota in bani sau resurse). Tain care in vizita lui Mitechell in Romania a luat infatisarea interesului pentru petrolul si gazele din exploatatiile offshore din Marea Neagra. Altfel, cuvintele pot fi de ocara.

    Wess Mitchell si-a ales Facultatea de Drept din Bucuresti ca loc pentru lectia de magie, o pseudostiinta care vine de la magii si preotii religiei lui Zoroastru, care pretindeau ca pot exercita o influenta irezistibila asupra oamenilor, elementelor si fenomenelor. Sa semene, adica, semintele influentei sale politice intr-un loc interzis politicii. Intr-una din zonele reprezentative de puericultura ale justitiei. Este prima mare greseala politica a lui Mitchell sau, poate, de tendentiozitate politica, deliberata, pentru influentarea politica a studentilor in drept, viitori lucratori in justitie. Mizand, desigur, pe reminiscente ale superstitiei de idolatrizare a SUA. Ca va fi de ajuns ca puerīi hraniti cu biberonul justitiei sa auda glasul trimisului Washingtonului pentru ca sa se prosterneze. Aici, trebuie sa facem urmatoarea demitizare, ca presedintele Iohannis si ministrul adjunct Mitchell ar fi independenti politic. Presedintele este tot atat de politic ca un premier, un ministru sau un guvern. Toti isi datoreaza mandatele sprijinului politic al unui partid, apartenentei, candidaturii, campaniei electorale si programului unui partid, unei ideologii politice de stanga sau de dreapta. Iohannis este un presedinte liberal, Mitchell, un ministru republican, apartenentele lor la partide si/sau ideologii politice sunt de necontestat.

    Ca Mitchell lucrurile sunt in afara de orice indoiala, ca ministru republican american este tot atat de politic ca orice ministru social-democrat roman. Prin urmare, Mitchell putea sa conferentieze ca orice ministru, la o scoala de vara de partid, in cazul de fata la scoala de vara liberalilor romani, cu care ideologic republicanii americani sunt mai compatibili ideologic, ambele fiind de aceeasi parte a esichierului politic, ca partide de dreapta. Sau Mitchell putea sa-si tina discursul la o facultate de stiinte politice, de pilda. Dar nu avea ce cauta la Facultatea de Drept, sa-i indoctrineze pe viitorii lucratori in justitie cu ideologia si doctrina unui partid politic. Nu discut daca aceasta linie rosie este buna sau rea, necesara sau nu, ci dublul standard pentru incalcarea acesteia, libera de interdictie pentru un viceministru american, interzisa unui ministru roman. Ce isterizare politica, ce ipocrizie teatralizata ar fi urmat daca un ministru PSD ar fi tinut un discurs la Facultatea de Drept!

    Alte inconsecvente sau greseli politice din discursul lui Wess Mitchell au venit in valuri. Statul de drept a fost marele absent din conferinta oficialului american in fata studentilor la o facultate romana de drept. Ceva de neconceput, ca in fata unui astfel de auditoriu, de viitori slujitori ai statului de drept, sa omiti tocmai obiectul acestei slujiri, statul de drept, ca si cand aceasta idée a-i fi pus-o la naftalina. O teza de nedespartit de independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei, principalele idei care au populat discursul lui Mitchell. De ce oare? Poate pentru a evita, diplomatic, idiosincraziile si intrebarile referitoare la statul paralel, scandalul monstruos al momentului, de pe scena politica romaneasca? La care, cu siguranta, ar fi trimis o pledoarie pentru statul de drept, ca un ricoseu sau ca intr-o oglinda, chiar daca una sparta? Deoarece o pledoarie pentru statul de drept ar fi devenit stanjenitoare pentru Mitchell, facand de neevitat exprimarea unei atitudini fata de statul paralel? Care ar fi fost un risc pentru jocul de fofarlica cu statul de drept?

    Mesajul oficialului SUA privind anticoruptia a fost apreciat ca puternic: Nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției, vrem ca România să continue pe acest drum, nu vrem să faceți niciun pas înapoi. Exista insa o imensa ciudatenie in aceasta “vrere” americana, care o pune la indoiala: Wess Mitchell a exclus Guvernul Romaniei din lupta anticoruptie. Ori, nu exista lupta anticoruptie fara implicarea Guvernului. Avocatii politici americani ai cazului contrar nu fac decat sa-si puna in discutie lipsa dorintei reale de decoruptizare a administratiei si societatii romanesti. Cel mai la indemana exemplu de “miracol” al succesului de amploare al luptei anticoruptie este cel al Chinei, care consta in implicarea activa si “totalitara” a Guvernului chinez (adica fara exceptie, un sens la care si noi va trebui sa reflectam). Exceptionalismul investitional chinez, care implica in primul rand administratia si corporatiile chineze, are drept corolar o nemiloasa lupta guvernamentala anticoruptie: coruptia este crima de stat pentru care se aplica pedeapsa capitala! Dar adjunctul ministrului de Externe al SUA pentru Europa si Eurasia a mai savarsit doua greseli impardonabile. Prima, ca a aruncat manualul de economie capitalista, al carei fundament este competitia libera si cinstita, in focul unilateralismului american. Desi evoca cauze propagandistice, Wess Mitchell recunoaste ca “Rusia si China reprezinta modele alternative coerente”, dar vede in ele un pericol pentru SUA. Mitchell contracareaza competitia libera si piata libera cu mijloace propagandistice, ceea ce il face necredibil. El sustine ca “În căi diferite, Rusia și China vor să distrugă modelul occidental. Rusia vrea să dezbine și să fărâmițeze vestul. China vrea să ia locul modelului occidental”. Dinamica pozitiilor globale este data insa de legile competitiei si profitului, care tin de alfabetul economiei capitaliste. Istoria este “vinovata” de criza modelului occidental, ca de toate crizele de modele din istorie. O datorie suverana mega-astronomica, pe seama careia se consuma enorm de mult fata decat se produce, o decompetitivizare si deproportionalizare economice crescande nu au cum sa opreasca avansul unor noi modele, incepute cu decenii in urma prin reforme structurale dureroase, dar vitale, care comparativ cu cele vechi castiga de partea lor noi avantaje competitive. A doua greseala este operarea cu criteriul geopolitic in definirea coruptiei, ceea ce practic inseamna oficializarea termenului de “coruptie geopolitica”, fapt ce nu pica deloc bine pentru istoria si viitorul occidentale. “Orientul corupt, Occidentul imaculat” este o afirmatie superflua, care contrazice din ce in ce mai mult noua realitate, noua ordine. Prin prisma acestor rationamente, cred ca magia neagra a lui Wess Michell, in puericultura justitiei, nu a reusit.

  7. Inainte de a ajunge in locul de unde a plecat, bumerangul iconstitutionalismului face prima victima colaterala: Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat, pentru musamalizarea scandalului legat de judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

    Ca reactie, i-as zice de necesitate publica, pentru a spala obrazul Cotroceniului in scandalul in care acesta a fost acuzat ca, prin intermediul unei consiliere prezidentiale, a facut presiuni asupra unui judecator constitutional pentru ca a votat decizia CCR de revocare a Laurei Codruta Kovesi, avem azi un prim epilog. Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, care l-a amenintat cu represalii pe judecatorul CCR Petre Lazaroiu, pentru ca a votat pentru demiterea sefei DNA, a demisionat. Motivul invocat? ”Este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României”. Prin demisia Siminei Tanasescu se va deschide probabil un ciclu de victime colaterale, ca in cazul unui bumerang care pe drumul de intoarcere loveste alte tinte inainte de a ajunge de unde a plecat. Un lucru este cert si diferit de motivatia demisiei Siminei Tanasescu. Nu aceasta trebuia sa puna in aplicare decizia CCR de revocare privind-o pe Kovesi. Deci represaliile cu care Tanasescu l-a amenintat pe Lazaroiu nu puteau sa vina dintr-o initiativa personala a acesteia. Cu atat mai putin, natura represaliilor, ca judecatorul constitutional va fi revocat. Evident, in afara de faptul ca este discretionara, o asemenea masura nu tinea sub nicio forma de puterea de decizie a unui consilier. Toate firele duc catre seful Cotroceniului.

  8. Bine v-am gasit

    Am si eu o rugaminte adresata unui fost mare om de stat , actualmente senatorul Traian Basescu , om pe care l-am votat si in care am mare incredere.
    Sunt sigur ca e un cititor al acestui blog.
    Dansul este un mare suporter al statului de drept si stie ce rol deosebit are o curte constitutionala intr-un stat modern.De asemenea in calitate de presedinte nu a indraznit niciodata sa nesocoteasca o decizie a CCR .
    Fac un apel la dansul, in calitatea mea de fan si votant ,avand in vedere ca termenul de 10 zile , necesar publicarii in MO a unui decret prezidential referitor la punerea in executare a unei decizii a CCR, a fost depasit , sa declanseze demersurile pentru inceperea procedurii de suspendare a presedintelui.
    Daca aceasta procedura nu va fi declansata exista riscul transformarii Romaniei intr-stat bananier ,si este pacat de cele 2 mandate exercitate , mandate puse in slujba respectarii legilor si Constitutiei Romaniei.
    Un stat in care Constitutia este suspendata nu mai este un stat de drept.
    Experienta politica a dansului este garantia succesului acestui demers legal si constitutional.
    Sa nu uitam in ce tabara se aflau unii cand dansul era suspendat.
    Multumesc.

  9. Suntem tot mai aproape de un maidan identic cu cel din Ucraina !
    Atunci şi acolo se crea dezordine pentru albirea Olgăi Timoşenko, acum la noi pentru scăparea Laurei Kovesi !
    Metodele sunt identice, dovadă că păpuşarii sunt aceeiaşi !

  10. Ocupati cu baltagul, echipele Iohanis vs Dragnea, par ca nu vor sa introduca in agenda publica un subiect de maxima importanta pentru Romania: anume ca Merkel si Macron s-au tocmit si au ajuns la concluzia ca ei vor sa reformeze UE. Suna bine, dar nu prea pentru Romania. Planul lor este doar pentru cei 19 membri ai Eurozone. Restul au revoir, nu stiu ce convergenta mai prind.

    Care este totusi contributia lui Iohannis la aceasta mareatza constuctie europeana, pentru care ar fi primit un premiu de altfel din Germania? Eu nu tin sa-l critic neaparat, nici pe el nici pe Dragnea, dar ambii sunt la fel de vinovati pentru divizarea Romaniei. Nici unul nu stie arta dialogului si a compromisului, sau daca o stie, poate ca le e frica de securea cuiva, ceea ce nu ii onoreaza.

    „What the two leaders agreed

    The EU will set up a single eurozone budget to boost investment and promote economic convergence among all 19 member states.
    The new budget will be put in place by 2021, but details on how it will be financed still need to be worked out.
    The current European Stability Mechanism (ESM), introduced in 2012 to deal with the eurozone crisis, will be turned into a European monetary fund, which can offer loans to struggling EU countries, and better insulate the single currency from future crises.
    Merkel said that a move towards a banking union can only happen after individual banking risks have been reduced.
    On migration, the two leaders said they would push for greater solidarity among EU states to ensure a European response to the refugee influx.
    They both restated their belief that the migrant flow to Europe needs to be reduced.
    Merkel spoke of the need to beef up staffing at the EU’s border agency, Frontex.
    The pair agreed to reduce the number of EU commissioners from the current 28.”

    http://www.dw.com/en/merkel-macron-announce-plans-for-new-eurozone-budget/a-44295456

  11. Ludovic Orban anunta ca el va fi premier daca trece motiunea impotriva Guvernului Dancila
    Si un comentariu interesant la acest articol:

    alt crestin odrazla de ofiter bolsevic..

    In 2006 Ludovic Orban a declarat la Realitatea TV că tatăl său a fost ofițer de securitate. A recunoscut ca tatal il instiga sa toarne colegii, prietenii. Astia conduc tara si au invadat toate partidele. Ofițer de securitate Imre (Emeric) Orban, născut in 3 octombrie 1920 la Odorheiul Secuiesc, a arestat peste 2000 de romani intre 1948 și 1956 cand a fost trecut in rezerva din motive etilice. Asta sunt stapanii tarii, se prefac , mint, au intelegeri intre ei. Dupa un fiu de militian urmeaza un maghiar fiu de securist…Mai vreti? Patriciu spunea-:,, Orban este insa, pe aceasta logica a ascendentei invocate chiar de el, un securist pursange, un infractor puscarias de cea mai joasa speta. „…Tatal lui Orban a fost securist in perioada cea mai neagra si mai plina de blestematii a Securitatii. Batranii membri ai AFDPR care mai sunt in viata si-l amintesc inca pe macelarul din Brasov, renumit pentru sadism si maniac al batailor crunte, mai ales retinutii romani erau torturati. Pentru ca era mare betiv si a schilodit multi nevinovati dar si pentru furt, a fost arestat fiind in lot cu fostul director al ONT, Serbanica, un caz cunoscut la vremea aceea. A facut puscarie la Penitenciarul Codlea, ceea ce nu l-a oprit pe fiul sau, Ludovic, sa-si doreasca sa serveasca Partidul, astfel ca, dupa absolvirea Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini din Brasov, in 1988 si-a propus sa se bage la Stefan Gheorghiu. Imediat dupa absolvire, la un an, a devenit, ajutat de structuri, invatacel in ale activismului PCR la Stefan Gheorghiu. Orban a fost sef promotie la Stefan Gheorghiu cu carnet de membru PCR si de ,,colaborator” (turnator) insa dosarul lui ca si ale altora au fost ,,curatate” de securitate care a facut distribuirea ofiterilor acoperiti in toate partidele..Dupa Revolutie se metamorfozeaza in liberal, aripa deplin conspirata, si se inscrie la continuatoarea scolii de activisti de partid Stefan Gheorghiu, la SNSPA, institutie fondata de ofiterii si activistii partidului comunist, in sedii puse la dispozitie de SRI. Conducerea SNSPA era asigurata de cadre de nadejde, apropiati ai lui Ion Ilici Iliescu, care avea nevoie de o institutie care sa asigure necesarul liniei a doua de cadre si slujbasi ai retelei cominterniste care apucase sa puna mana pe conducerea statului.Orban, odrasla de ofiter de securitate, fotomodelul Tariceanu, crescut de colaboratorul Securitatii Dan Amedeo Lazarescu, Bogdan Olteanu, finul si mana dreapta a lui Tariceanu, nepot al Gizellei Vass, agenta NKVD direct implicata in dosare de crima si chiar cercetata dupa Revolutie o perioada, pana cand, misterios, dosarul s-a topit, Radu Sarbu, activist PCR, si exemplele pot continua. Asa ca pot sa va scriu absolut despre fiecare politician sau ,,om de afaceri’ din tara asta. Democratie?? Sunteti de compatimit….de ce credeti voi ca eu mi-am trimis definitiv trei baieti medici sa se stabileasca afara??

    http://www.ziare.com/ludovic-orban/pnl/ludovic-orban-anunta-ca-el-va-fi-premier-daca-trece-motiunea-impotriva-guvernului-dancila-1518160

  12. Suntem în anul Centenarului României Mari. Unii intelectuali sunt preocupați de a conștientiza națiunea română privind semnificația realizării României Mari, aducând în atenția națiunii rolul politicienilor, diplomaților din perioada interbelică în stoparea politicilor revizioniste și revanșardiste, alții ticluiesc lozinci care dezbină națiunea sau dezinformează, manipulându-i pe cei care nu cadadicsesc să citească până la capăt un articol de lege sau prevederile Constituției referitoare la atribuțiile fiecărei puteri în stat sau pe analfabeții funcționali, iar majoritatea intelectualității românești este indiferentă. Eu cred că cele două părți ale intelectualității române este de fapt o pseudo intelectualitate, adică doar oameni cu diplome universitare, unii dintre ei le-au obținut fie la universități hairuptiste, fie cu burse Soros, care au niște obligații contractuale. Câteodată îmi vine să cred în teoria conspirației!

  13. Isteria # -ienilor Rezist a atins astăzi cote maxime! Un liberal, parcă este profesor de meserie, găsea o justificare a # -ienilor Rezist , foști revoluționari, care au fost marcați de mineriade. Cum se face că acei traumatizați atunci au simțit un imbold de aș manifesta traumele în ultimul an și numai alături de # Rezist? Au fost foarte cuminți când Monicuța ticluia codurile după bunul ei plac și-i înlocuia pe procurări cum voia, căci aceștia erau în subordinea domniei sale, când au fost salariile reduse cu un sfert, când se făceau investiții aberante în plină criză! Domnule liberal educat, nu credeți că acești oameni de tipul lui Marian sau Mălin Bot ar trebui tratați, în spitale specializate? Ce fel de națiune suntem, de-i lăsăm în suferință de aproape 30 de ani? Nu se sesizează nicio fundație?

  14. Mayk scrie pe un fir anterior:

    ,,Farfuriile zburatoare sint o realitate, nu mai sint un mit. O serie de state importante le detin”

    N-ati specificat care state. Presupun ca va ganditi la Rusia, cu ale ei ,,batrane extraterestre” Soyuz cu ajutorul carora americanii se plimba pe Statia Orbitala Internationala.
    (Z)
    PS
    Adevarul e (dupa parerea mea) ca actuala tehnologie este o simpla iluzie. Am creat din ,,sarme” tot felul de jucarii care executa directivele unor programatori si sateliti capabili sa gestioneze un flux informational pe suport electromagnetic, sau pe domenii extinse ale spectrului radiant. De asemeni, stim sa controlam fisiunea atomilor de uraniu, dar inca nu am reusit sa utilizam, altfel decat distructiv, energia generata de fuziunea termonucleara.
    Este putin, foarte putin…..de ce ne-ar contaca extraterestrii, fata de care nu suntem altceva decat o alta specie de maimutem mai ales cand ne desfasuram in fata camerelor de televiziune si a telefoanelor mobile pregatite pentru selfie ?
    (Z)
    Daca omul are o mare calitate, in raport cu celelalte specii, aceasta se numeste egocentrism. Poate de aceea ne scapa esentialul din tot ceea ce privim in Univers, dar si in interiorul nostru.

Lasă un răspuns