„Referendumul pe justitie” a avut loc

Poate ca presedintele Johannis nu realizeaza dar „referendumul pe justitie” a avut loc. Sigur, mitingul de sambata a aratat forta vitala a PSD, capacitatea sa de mobilizare – e adevarat intr-o formula mai curand specifica partidelor de dreapta si societatii civile – dar, in acelasi timp, el a exprimat, intr-un mod explicit, refuzul de a mai accepta sistemul de „justitie” construit de Basescu si camarila sa, continuat de regimul Johannis. Nu intamplator, opiniile separate la recenta decizie a CCR au fost exprimate de exponentii acestui sistem – Livia Stanciu si Daniel Morar, trimisi acolo, in sinecuri de noua ani pentru rolul avut in  distrugerea adversarilor politici.

Iata ca sambata s-au adunat in Bucuresti zeci, sute de mii de oameni care, de fapt, s-au saturat de abuzuri, de „erori judiciare”, de catuse, de interceptari, de „republica procurorilor” si pentru a spune ca „statul de drept” inseamna altceva.

Si pentru a spune, in opinia mea, ca liderii PSD si ALDE au responsabilitatea de a transpune in legi aceste nemultumiri. Ceea ce ar fi trebuit facut mai demult. Incepand, de exemplu, din 2014, cand trebuia finalizata de catre USL revizuirea Constitutiei – ceea ce nu s-a realizat din marunte si meschine motive personale.

Mitingul a aratat insa si faptul ca linia de fractura in societatea romaneasca, cel putin la suprafata, nu mai este cea ideologica sau cea economico-socala, ci una care are la baza axa justitie/anti-coruptie/abuzuri. Cele „doua” Romanii se bat acum in mitinguri, comunicate, talk show-uri, scrisori la Bruxelles. Evident ca in felul asta devenim mai vulnerabili iar proiecte importante, cum ar fi presedintia europeana, participarea ca membru nepermanent la Consiliul de securitate ONU, refacerea sferelor de influenta in Europa si in lume vor fi afectate ( credeti ca, afland propunerea presedintelui Trump ca Rusia sa se re-alature G 7, Cristian Preda va merge in fata ambasadei americane din Bruxelles pentru a face greva foamei?).

In mod evident, un miting -foarte reusit, de altfel – nu se poate transpune automat in texte juridice sau in decizii. Dar el poate justifica, de exemplu, angajarea raspunderii guvernului pe un pachet de reglementari juridice, complementare modificarilor la codul penal si la codul de procedura penala, care sa impiedice comiterea altor abuzuri. Sau angajarea raspunderii guvernului pe o lege referitoare la crearea Agentiei nationale de interceptari ( exista de mult o astfel de initiativa legislativa in parlament – la care am participat si eu). Daca nu este de acord, opozitia poate depune o motiune de cenzura pe aceasta tema…

Continui sa cred ca vointa politica se manifesta prin legi, in parlament. Evident, si guvernul are un rol important.

PS Sa nu ma intrebati cine este cerbul. Nu va spun.

87 de gânduri despre “„Referendumul pe justitie” a avut loc

  1. Vom fi depasit ceea ce ne tine pe loc, si chiar ne trage in jos, atunci cand va vom vedea vorbind, legitim, pe scena unei astfel de manifestatii din partea PSD. In ce priveste Constitutia, s-o lasam asa cum a cazut ;la ce mari revolutii de Drept ne-am fi putut astepta de la o Constitutie girata de Crin Antonescu si Victor Ponta?

  2. „MItingul cu japca” a aratat doar ca,cine se’ aseamana se aduna !!! Scursura societatii romanesti a „venit” la Bucuresti,…de voie de nevoie,…sute de mii ? Unde ati vazut sutele de mii ?????? Totusi domnule Presedinte Nastase sa scieti asa ceva,…m-ati lasat cu guraaa cascata ! Inteleg ca,trebuie sa goliti incarcatorul intr-o anumita directie dar nici chiar asa ! Sa cosmetizati aceasta golanie de adunatura in miting „foarte reusit” !?! Trist,

      • Un miting f. bun, destul au stat in expectativa…Adriane nici nu stii cat de mare poti sa fii”

      • Acest domn Pali nu vrea să vadă realitatea. Nineni nu a obligat pe cineva să vină la mitingul pe justiție. Alți, foarte mulți oameni de caracter ar fi vrut să vină din provincie dar mijloacele de deplasare au fost limitate. Nu domnule Năstase, nu este subiectiv ci este rău intenționat. Un grup profesionist de protestatari au încercat să producă dezordine. Nu domnule Pali (sunt convins că acesta nu este numele tău adevărat), nu a fost ,,scursura socetății” au fost oameni cât se poate de civilizați, oameni care au făcut și fac ceva pentru tară. Nu au fost la acest miting mitingiști de profesie ci oamen cu pregătire profesională, oameni de bun simț, civilizați. În afară de asta mitingul a fost autorizat de primărie și cei care l-au organizat și-au asumat răspunderea buna desfășurare a acțiunii.

  3. După cum arată coarnele cerbului cred că-i vorba de „păcatele” tinereții, când erați becher, deci doamna vă dă mâncare caldă, nu v-a trecut pe conserve.

  4. Sa sicutam si despre arta de a trage concluzii gresite …
    Stiti bancul ala cum un savant sovietic a descoperit ca puricele aude cu picioarele? A dresat un purice sasara laun animit zgomot, apoi a taiat picioarele [urecelui sia tras o concluzie…
    Asa si noi..

    Noi am reusit sa ne inregistram cu cea mai tanara bunica. 23 de ani si este bunica! Ea a nascut prima oara la .. 12 ani! Si unii au tras concluzia caseimpune introducerea curusrilor deeducatie sexuala! Scuzati insa dupa capulmeu cel reactionar la 10 ani unicalectie care merita sa fie predata este absitinenta. Adica „tine-ti chilotii pe tine!” . Mai ales ca cele 2 apatin unei etnii in care se mai practica casatoria la varste f mici.

    Bun …sau rau asa. Alt exemplu ..in legatura cu campaniile antivaccinare. De exemplu :
    Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în ţările în care se practică vaccinarea BCG obligatorie. În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătăţii Publice şi Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în ţări ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia şi Portugalia, cazurile de TBC sunt în creştere. De 5 ani, acelaşi lucru se întâmplă şi în Franţa. INsa nu cumva se practica baccinarea pentru ca sunt preamulte cazuri de TBC? Intreb si io …

    Vedeti ce usor este sa faci ca ala din banc? Si ce uwsor este ca o enormitate sa treaca drept concluzie logica?!

    Bun si acum mai lace ne doare sau ar trebui … La trei decenii de la Revoluție, România este cel de-al doilea exportator de capital uman în lume Aurelia Dinu in Romania Libera din 06.06.2018. Aurelia Dinu este analist și consultant în managementul afacerilor.
    Deci sa purced la operatia mea favorita – confectionarea manusilor din pielea clientului …

    Românii pleacă masiv la muncă în alte state europene (și nu numai), lăsând în urmă o economie slăbită, care nu a trecut încă examenul de maturitate. Și mă gândesc aici la faptul că parametrii de consum nu sunt încă justificați de cei de productivitate. Că mai mult tranzacționăm decât producem.

    Nu ati inteles? Este vorba ca lefurile sunt prea mari! Nici o vorba despre cum am demolat productia (industria adica) pen,cxa trebuia sa avem o economie de servicii …

    Românii pleacă masiv la muncă în afara țării lăsând în urma un vid de talent, ingeniozitate, competență si apetit pentru performanță. Singurii care mai au de câștigat – și asta doar pe termen scurt – sunt marile firme de recrutare, ajunse și ele pe cota de avarie la capitolul soluții.

    Si eu zic ca este nashpa very muci ca pleaza din tara. Insa specoalitsa uita sa zica : lao leafa mai mare! SI nu poate zice asta ca se sucre Delptie si compania care sunt rezente si actibe in camerele decomert romano-straineze si asa zise patronate

    Din discuțiile avute cu specialiști în politici publice, cu antreprenori, dar și cu reprezentanți ai mediului politic, nu reiese cum că România ar avea vreun plan de stabilizare a hemoragiei de capital uman, unul dintre cele mai înfricoșătoare fenomene cu care ne confruntăm la ora actuală.

    La nivel politic, încercările anemice de a propune programe de încurajare a întoarcerii antreprenorilor din diasporă nu au niciun efect. La fel după cum nici hățișul legislativ, fiscal sau de altă natură, nu poate constitui un motiv pentru care cineva care a plecat din țară din motive economice să vrea să revină.

    In primul radn care antreprenorilor din diasporă ? Chichirau? Ciltu? Mai bine ramaneau in vest. Parerea mea!
    Si pbserv ca vajncoo antre[prenoriaia pe care Statul ii incurca nu prea au nici o idee cumsaopreasca hemoragia… si asteata de la politicieni sa aiba ei idei

    La capătul celălalt al pârghiei economice, antreprenorul român găsește la rândul lui din ce în ce mai greu soluția de supraviețuire în același context legislativ împovărător, imprevizibil și punitiv. Capitalul uman de care are nevoie orice afacere pentru a fi performantă este unul precar, fluid și mai ales rar, iar nivelul la care își poate permite un antreprenor să remunereze munca este grav condiționat de puținii bani rămași după taxe, impozite, autorizări, amenzi și controale.

    Din nou : lefurile sunt prea mari!OInsa din ce cauza pleaca forta de munca?

    Eu personal nu cred că mai e vremea de analiză sau de explicații docte cu privire la de ce-urile situației curente.

    Eu personal bizonic observ ca specialista uita ce scria in fosc;aimeru ei : Primul gând care îmi trece prin cap de fiecare dată când sunt întrebată despre mediul de afaceri românesc este acela că răspunsul necesită timp de ambele părți ale dialogului. Și că implică multă informație prealabilă. Si da la dracu informatia prealabaila ca ea scrie

    Cred ca suntem exact în punctul în care se cere cu stringență un pachet de măsuri care să înceapă cu simplificarea legislativă, reducerea semnificativă a taxelor si impozitelor și încurajarea financiară a investițiilor, atâtea câte mai sunt acum în Romania.

    Din cate tin minte gibernu asta PSD adica „ciuma rosie” a tot redus taxelesi impoztel;e, a facut groaza de cadouri financiare afacerilor samd etc. Acu ce mai vor?

    Si in fine geniul analitico-finaciarin actiune

    Închei cu gândul și speranța că din ce în ce mai mulți vor înțelege că o creștere economică bazată pe cifrele de consum e opusul unei vești bune. Și că solidaritatea și coeziunea socială pur și simplu nu pot consta în împărțirea pachetelor pentru săraci în anii electorali.

    Asta se cheama cerc vicios.
    Adica dintai ceri pachetu de cadouri ptr cei bogati – v citatul precedent – apoi ceri cotu si piscotu ptr cei saraci si consum mai mic ptr angajati (lefuri minime, TVA mare samd) ca sa descreasca consumul.
    Si asta ptr ca te plabgi ca nu mai gasesti forta de munca!!!
    Fara sa iti treaca prin cap ca de fapt se emigreaza tocmai ptr ca nivelul deconsum este ata der redus!

    A.. da…

    Observati ca cam nimeni nu zice ca o trebsoara buna ar fi daca am spori productia locala de cam orice? De exmplu de branza. Ca in loc sa exportam porunb si sa importam salam mai bine am inrasa porci loco si am prpduce salamu loco?
    Ăă .. ă! NU se poate! Ca ar pierde unii care importa si ar pierde piata si banii partenrii nostri din UE. Si ar pierde si badante si muncitori ieftini

    Asa cum nimnei nu zice pcestine ce se vede cu cohiul; liber : nu titi „investitorii” nu au aceleasi interese.
    De exemplu sunt unii care au nevoie de conditii proaste in Romania. Poaste ptr ca ei organizeaza ecportul de forta de munca, d’aia!
    ALtii sunt importatori …
    Altii … ei bine altii ar pitea fi interesati de cresterea consumului. Ce credeti ca daca romanii arcumprara anual 50.000 de dustere si alte + 100.00o Logan ar mai zice ceva Renault de relocare?Eu zic ca cu o piata mai mare aici .. era mai putin entuziast de Tanger! Insa asta nu ar fi preplacul germanilor – gandivi-va-ti ca ar costa numa distrugerea ecologica a rablelelotr pe care le importa romanii din Germania!Si mai ziceti ca ptr fiecare rabla mai priesc nemtii si nniste euro!!

  5. Cat de imbecila poate fi aceasta Securitate …
    Comentariul ” pe viu ” din Piata , in mijlocul publicului , al trimisei filialei SRI – Soros numita Stirile TVR , citez ” Liviu Dragnea isi croieste drum spre tribuna unde este si IUBITA lui , Tanase , prezenta alaturi de el si la Congresul PSD , cand a provocat critici ” – problema este domnisoara de 27 de ani ? O obliga cineva sa iasa cu Dragnea si este un subiect de evocat pe canalul public de Stiri ?
    Pe Hotnews , un individ – securist – da identitatea si adresa unui pensionar criminal care ar fi trimis mai departe un copil cu trotineta la mitingul PSD – e efectiv ceva de speriat !
    Iar Digi da imagini de la un picnic „rezist ” la Sibiu , replica securista spirituala la mitingul de sambata , cu ” catuse ” .

  6. De foarte multe ori am constatat ca sustinatorii securistilor, procurorilor si ai lingatorilor de clante au un comportament de „sectari” in sensul ca orice le-ai spune, ei isi repeta poezia la nesfarsit: „nu avem autostrazi, spitale, scoli” si „penalii vor sa fure tara si sa scape nepedepsiti”.
    Cu acest tip de oameni spalati pe creier este evident ca nu ai ce discuta. Argumentele, logica si ratiunea pentru ei nu exista, orice le-ai spune ei isi repeta poezia fara sa clipeasca, pozand in aparatorii „justitiei” calauzita de preacurata Codruta in frunte cu conducatorul suprem …
    Ca astia vor latra la stele orice ai face este de domeniul evidentei !
    Este doar o pierdere de timp sa-ti mai bati capul cu astia, trebuie trecut la ordonante de urgenta sau la asumarea raspunderii … ca trece viata pe langa noi si nu se stie daca Ciolanis va intelege vreodata termenii juridici din hotararea Curtii Constitutionale …
    Felicitari PSD si ALDE pentru mitingul organizat !

    • Amuzanta poezia ” nu avem autostrazi ” , ” faceti autostrazi ” in gura unor indivizi incapabili sa numeasca un singur proiect de autostrada sau in lucru , sau in proiect .
      Sunt sigur ca Rares Bogdan sau Banciu sau Gadea de la Antene , sa nu spun nimic de deputati si senatori , habar nu au ca intre Turda – Aiud – Alba Iulia – Teius este in lucru o autostrada de patru ani .
      Intrebati-i pe aceeasi ce proiecte de autostrazi au studiul de fezabilitate la zi si cu ce finantare , stat sau europeana – vor casca ochii ca-n jungla – in cel mai bun caz se vor ratoi cu ceva ” Brasov Comarnic ” sau ” Sibiu Pitesti ” despre care au auzit vag ca exista incapabili sa spuna cu ce fonduri vor fi construite , nici daca proiectele exista .
      PS – ” autostrazile din Moldova” , ” Iasi – Targu Mures ” samd dupa care scot zbierete demagogii nu exista nici ca proiect , in afara centurilor Barlad ,Tecuci , Suceava , Bacau si Radauti Moldova nu are nici o investitie in infrastructura cu proiect facut – nici macar Iasiul ! – atunci ” autostrazile ” …

  7. Vlad
    De ce nu ar fi fost buna o Constitutie girata de Crin si Victor, din moment ce, la elaborarea modificarii, s-au transpus recomandari ale Comisiei de la Venetia, s-au consultat constitutionalisti de marca, mai mult, a fost implicata si Academia Romana, ca sa nu mai spun ca s-a tinut cont de necesitatea iesirii din blocajele induse de un presedinte jucator, cel care a inghetat tara din 2005 incoace, prin legi ale justitiei amprentate cu stampila ,,spre neschimbare” (cam in genul Bibliei) si institutii ,,misecuveniste” situate deasupra legii ?
    Cine sa modifice Constitutia ? #rezistentii minoritari spalati pe creiere de atata ,,tehnologie ,,n+1″G? Pai daca ii intrebam, ei ar desfiinta CCR si ar opta pentru un presedinte ,,de-al lor” ales pe viata, investit cu putere absoluta. Cam in stilul lui Putin, cu iz de Basescu. Asta vrem ?

  8. Singapore: Abordare neconstructiva inaintea summitulu Trump-Kim: Deprocesualizarea negocierilor (negociere ‘instantanee” sau “fulger”) si falsa ofertare (ofertarea a ceea ce nu-ti apartine)

    Noaptea este un sfetnic bun. Vor fi deja doua nopti petrecute de presedintele SUA, Donald Trump, si liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, la Singapore, inaintea intalnirii de marti dimineata. Cred ca rabdarea si flexibilitatea sunt ingredientele principale in reusita summitului. Exista probleme multe si grele, acumulate intr-o perioada indelungata, in relatiile dintre SUA si Coreea de Nord, pentru a nutri iluzia deconstructiva ca ele se vor solutiona din prima sau intr-un timp foarte scurt. Aceasta pozitionare realista este vitala, deoarece printre ultimele declaratii ale lui Trump s-au aflat doua idei de abordare neconstructiva a summitului.

    În conferinţa de presă dinaintea plecării la summitul G7 din Canada, Trump a dat asigurări că îşi va da seama „din primul minut” al întâlnirii cu Kim dacă acesta are intenţii serioase în privinţa denuclearizării şi se poate ajunge la un acord. „Dacă voi aprecia că nu se va întâmpla astfel, nu vreau să-mi pierd timpul şi nu vreau să pierd nici timpul său”, a adăugat Trump, referindu-se la liderul nord-coreean. Evident, Trump subiectiveaza psihologizand, in loc sa obiectiveze depsihologizand. Ideea de negociere “fulger” sau “instantanee” pe care o sugereaza Trump este o deprocesualizare a negocierilor, practic o desfiintare a definitiei negocierii.

    A doua idée este de falsa ofertare, de a oferi in schimbul denuclearizarii ceva care nu-ti apartine, ceea ce echivaleaza cu a nu oferi nimic. In discutiile pe care le-a avut joi cu premierul japonez Shinzo Abe, pe care l-a primit la Casa Alba înaintea summitului G7 din Canada, unde au participat amandoi, Trump a afirmat că este foarte posibil să semneze împreună cu liderul de la Phenian un acord pentru încheierea războiului din Coreea, ceea ce ar fi „Un prim pas (…) partea uşoară; partea grea rămâne după aceea”.

    Desigur ca pacea intercoreeana este extrem de importanta, de prea mult timp a fost intarziata dupa incheierea razboiului rece si vremea ei a sosit. Dar tratatul de pace dintre cele doua Coreei este o problema care le priveste, cu o solutie care in mod necesar va fi una intercoreeana, fara conditionari dinafara. Destinderea intercoreeana fara precedent si vointa comuna a celor doua Coreei de a pune in mod oficial capat starii de razboi dintre ele vor face ca tratatul de pace sa fie de neoprit si suta la suta coreean. Conditionarea sau imixtiunea externa in “afacerea” sau “facerea” de pace dintre cele doua Coreei este un stereotip neavenit, de razboi rece. Pacea intercoreeana nu poate fi ostatica nimanui.

    Mediul de securitate regional este fara indoiala important in facerea pacii intercoreene. De aceea cred ca a venit timpul si pentru unitatea si solidaritatea asiatica, avandu-l ca model de inspiratie pe cel european, de dupa daramarea zidului Berlinului. Mi se pare ceva suprarealist sa vad ca in diplomatia americana sunt diplomati… coreeni, de origine coreeana, care au fost folositi de Casa Alba in razboiul rece americano-nord-coreean si in razboiul rece intercoreean. Este una din metodele americane incorecte si de dezbinare de a folosi imigranti din SUA impotriva tarilor lor de origine, a patriilor lor. Este inconfortabil sa constati ca aceasta metoda a “rodit” impotriva solidaritatii asiatice si respectiv intercoreene. In sfarsit, mai trebuie luat in calcul si faptul ca Trump va incepe marti negocierile cu Kim de pe o baza de credibilitate si mai mult erodata in ultimele zile, dupa retragerea unilaterala, pe care a anuntat-o pe Twitter, din declaratia comuna a summitului G7 din Canada. Este deja a treia, dupa retragerile din acordurile climatic si nuclear (iranian). O intrebare nu este deloc nelalocul ei: Daca Trump si SUA nu-si vor mai recunoaste iscalitura pe acordul nuclear cu Coreea de Nord?

  9. Din cate observ in jurul meu si pe la televizor, e la moda sa fii anti- PSD, cu tot ce implica asta; adica lipsa acuta de logica si uneori de bun simt. Dar, asa cum ne-am obisnuit, doar in Romania (tara contrastelor) stai de vorba cu oameni care se plang ca trebuie sa mearga in strainatate sa lucreze pentru ca aici nu se plateste munca, pe urma dezvolta teorii in care explica faptul ca la noi au crescut salariile prea mult si slabeste economia; oameni care vor justitie independenta dar se fac ca nu vad cum procurorii executa ordinele primite, oameni care vorbesc despre adevar folosind minciuni sau partid politic (pnl si usr) care vrea sa fie votat fara sa prezinte un plan sau proiect pentru tara, nici macar niste promisiuni mincinoase nu au, doar o lupta continua impotriva PSD. Intebarea e : cum porti o discutie cu o persoana care sustine lucruri fara argumente si fara logica dar cu multa logoree?

    • Nu ai cum sa stia de vrlba cu niste handicapati mental …
      cu oameni care se plang ca trebuie sa mearga in strainatate sa lucreze pentru ca aici nu se plateste munca, pe urma dezvolta teorii in care explica faptul ca la noi au crescut salariile prea mult si slabeste economia si nu numai ca sunt oameni care vor justitie independenta dar se fac ca nu vad cum procurorii executa ordinele primite ba si zic „asa e dar nu ai ce face camei e detepti si nu lasa probe” si ca „asa este peste tiot e protocoale”

      Si a fi antiPSD este modulcel mai simplu din care devii „destept” si perla a societatii

  10. Cerbul pare o lucrare artistica filigranata… Tot atat de bine „ochiurile” lucraturii ar putea sa fie niste verigi de inlantuire… Sau ale unei „tesaturi” de protectie, ale unor zale de luptator… Ar putea fi un simbol, un personaj legendar prefacut in cerb… care probabil isi asteapta eliberarea… Sau sa plece la lupta… Pe aceste variante de interpretare se pot spune multe. Ma uit si la parc, la terenul deluros, la luminile aprinse, una, care nu se vede, chiar in dreptul cerbului, care ar putea insemna ca este un moment de inserare sau dimineata devreme… Pentru cine sau pentru ce, la inserare sau rasarit ma refer, sunt iarasi multe de spus… Totusi, incantat de profilul maiestuos al cerbului, raman la o interpretare optimista… Asta si pentru ca eu cred ca esti ceea ce crezi ca esti, ori ca ceea ce vezi sau crezi ca vezi, ori vrei sa se intample, chiar se vor adeveri, in cele din urma…

  11. Am intrat pe mitingcujapca și am băgat două „jalbe” în stilul celorlalte: nu mi-am dat numele, nu am dat numele „abuzatorului”, am scris doar „șef la direcția socială sector 4” și „director ministerul de interne”, pe care i-am „pârât” că m-au amenințat că mă dau afară dacă nu merg la miting. Administratorul site-ului nu mi-a cerut e-mail, nume, telefon, adresă, nimic, iar „pârele” AU APĂRUT. M-am distrat pe cinste. Soră-mea a făcut și ea la fel. Am râs amândouă până ne-a luat durerea de cap.

  12. Acum, lăsănd distracția la o parte, dacă ești salariat la stat și te amenință șeful că te dă afară dacă nu te duci la miting, nu-l înregistrezi? nu ai niște martori? nu mai ai colegi în situația ta ca să faci plângere penală pentru ca individul să fie pedepsit? scrii pur și simplu pe mitingcușapca și stai de lemn?
    Ca să nu mai vorbim despre faptul că un șef dintr-o instituție nu poate să angajeze și să concedieze oameni după bunul lui plac. Există niște legi, un Cod al muncii. Până i se desface contractul de muncă unui angajat, sunt consultați juriștii instituției, legile, pentru că altfel te bate ăla în instanță de-ți merg fulgii.
    Dar, să lăsăm prostiile de prostit proștii! Pe CNN zice că din 1999 până acum a crescut rata sinuciderilor în SUA cea dragă lui Dom Popescu (aferim!) cu 25%. În 2017 au fost 45.000.
    Ce să zic? Sinuciderile plus uciderile cu pistoale, cu mitraliere, cu pistoale-mitralieră, pe străzi, în cluburi, în piețe, la „concerte”, în grădinițe, în școli, în universități, contribuie la scăderea populației. Noroc că se tot duc alții acolo, ca să umple găurile…

  13. Va vad un om cult. Ce discutii intuiti ca ati fi putea avea cu majoritatea oamenilor din piata? Prea multi dintre ei nu au citit niciodata o carte. Din pacate, sunt mentinuti asa, saraci, inculti si dependenti ca masa de manevra. Multi dintre ei nici nu stiu definitiile termenilor de pe pancartele ce le-au fost incredintate spre purtare: guvern / cine e la guvernare, chiar PSD?, procuror, abuzuri, coruptie, etc. Ar fi fost un miting reusit daca as fi vazut acolo 100.000 oameni ca dumneavoastra, veniti din proprie intitiativa. Si nu m-ar fi deranjat ca oameni de calitate sa sustina o parere diferita de a mea. Dar logic, rational, argumentat, inteligent. Ce spuneti, nu va doare totusi deloc nivelul sustinatorilor PSD?

    • I-ați verificat pe toți şi sunt inculți???
      Inculți să fie, nu au dreptul la opinie? La o manifestație publică?
      Trebuie să-i examineze x şi y şi să decidă dacă au drept de vot? În ce se măsoară cultura? În cărți citite şi huiduieli adresate primăriței, după ce te-ai asociat cu imaginea câştigătoarei de la RG? Păi să vedem care a fost mai cult şi mai civilizat în manifestările sale: țărănimea şi muncitorimea îmbrăcată în ii şi ițari, sau adunarea cultă de pe arena națională care a pus-o pe Simona într-o situație de rahat???

      Fie vorba între noi, lăsând mitingul la o parte, PSD nu mai este ce a fost. Din ideologie, măsuri şi judecată pe vremuri, acum a ajuns partidul unui om care îşi construieşte un cult al personalității manipulând oameni de bună credință. A arunca în ei cu noroi este o porcărie şi o nesimțire fără seamăn! O neruşinare, o manifestare dezgustătoare a superiorității pe care şi-o atribuie nişte oameni lipsiți de valori şi, implicit, de valoare!

      Nasul jos!!!

      • Au dreptul la opinie, desigur. Am văzut opiniile lor, căci au fost filmați. Nu știau cine e la guvernare, cine și ce atribuții are în statul roman. Dincolo de esenta, nu se puteau exprima coerent în limba romana. Au drept de vot, au dreptul sa fie guvernați, sa fie ajutați. Nimeni, însă nu are dreptul sa ii folosească pentru a transmite propriile mesaje folosindu-se de faptul ca ei au un nivel de înțelegere scăzut.

      • Doamne fereşte!!!
        Analfabet fincțional se cheamă tefeleul cult în cap din ziua de azi!
        Doamne fereşte!

      • Vad ca pe aici se suferă de incoerenta. Foarte mare toleranta la greșeli proprii (orice text are o greșeală). Dacă tot ați greșit termenul, cred ca vi se potrivește ‘analfabet ficțional’. Stadionul o fluiera pe Firea, dacă ar fi avut ceva cu Simona, n-ar fi venit acolo și n-ar fi aplaudat frenetic după plecarea motivului. Realitatea este una, ficțiunea partidului este alta.

      • Hahaha! Ce minte slabă şi fudulă! Dar ştiți ce se spune despre prostie şi fudulie! Nu ne cunoaşteți, v-ați trezit aici ca musca în lapte şi vă cedeți Harap Alb! Mor de râs!

    • Comine

      si cu tine ce discutie s-ar p[utea purta ? Alat decat ce destet te simti ca cadn scrii despre aia ca nu stiu. de parca voi ati stii ceva.
      Si inca ceva mocofane . Nu te adresezi unui om ca AN „va vad om cult”. A dat dovezi sufiecnte ca este .. insa in ce te priveste nu avem nici cel mai mic indiciu de cultura . Alat decat cultura toparlanesc-mahalageasca ..

      Si apropos de nivel de cultura.. stiu,stiu ca voi astia „culti” erati morti dupa Basescu – ala care citea 10 anu un roman, ala cu manele, ala cu … Ca asa sunt „cultii” Romaniei titi la coada babauinului sa ii pupe partile lipsote de par ….. Si gata sa „va radeti” de Ilescvu.. Ilescu care de multe ori „primea in dar” un concert la Ateneu . A da la aAteneu nu concerteaza AdiCopilu minune ..

      • Eu n-am dat nicio dovada de cultura, nici nu e locul aici. Putem scrie corect (!) și cu bun-simț, atat. Se vede ca va urmărește steaua numelui ales. Ghita Bizonul. 😉

      • Tu ai pomenit de cultura.

        Si nnu te lega de nickul meu decat daca #rezisti

        A da.. cacofoniile sunt direct propritionale cu „placerea” resintita. Deci ca cam asa : voi astia cu baescu suntei la ultimul nivel

      • Aveți niște setări prestabilite sau de unde acuzația obsedanta ca ‘sunt cu Basescu’? Cred ca e zona cacofonica în care va scăldați cea care va determina sa faceți neîncetat asemenea asocieri. În rest ceea ce privește împărțirea pe niveluri, nu am găsit pana acum nimic sa va recomande întru asa ceva. Nu ma poate jigni cineva care comunica în acest hal.

    • Probabil au citit cei de la # Rezist!. De exemplu, Bot. Intelectual de marcă!. Eu știu că oamenii își aleg liderul, după firea lor. După logica aristotelică, silogismul ar fi acesta: Bot este un erudit. Membrii # Rezist îl urmează pe Bot. Membrii # Rezist sunt erudiți. Cu astfel de erudiți, va progresa România!

      • Erau simpatici cei care nici nu știau ca e PSD la Guvernare. Cum comentați conștientizarea participării lor la acel miting? As fi incredibil de curios sa aud definiția termenilor: abuz, procuror, corupție din gura lor.

    • Dacă ţie îţi plac aşa de mult susţinătorii lui Kovesi şi ai lui Johannis, nu eşti departe de cei pe care-i tot arată slugile lor ca fiind membri ai PSD şi „scursură a societăţii româneşti „!
      Decât un tehnocrat ca tine, care-l urăşte de moarte pe Mihai Eminescu, prefer un „agramat” care lăcrimează la auzul celebrei Doine a celui care vă înnebuneşte prin adevărul spuselor sale şi acum după o sută şi ceva de ani !

      • Nu știți nimic despre mine. Va permiteți să-mi puneți în cârcă preferințe. Nu aveți decenta în exprimare. Nu ma deranjează ce preferați, asa cum nu m-a deranjat ce preferau cei de la miting. Ma deranjează modul cum va exprimați preferințele, asa cum m-a deranjat și la cei de la miting (irațional, incult, murdar). Cele bune!

  14. Pali spune:
    IUNIE 11, 2018 LA 9:02 AM

    Bun…stim acum cu cine avem de-a face: cu un reprezentat de marca al ,,elitei” intelectuale care bantuie din cand in cand si neautorizat prin Piata Victoriei.
    Sper sa citeasca cat mai multi romani comentariul tau, extrem de edificator in ceea ce priveste clarificarea intentiei de vot.
    Si eu sunt dezamagit de PSD-ul condus de Liviu Dragnea….dar citind cele scrise de tine, in cel mai pur stil orbanist, cu accente foarte apropiate de nazism, parca nu mi se mai pare ca exista alternativa viabila la acest partid.
    In afara de Pro Romania, bineinteles. (Z)

    • @ZeV,…nu prea inteleg ce vrei sa spui,…dar hai s-o lasam asa cum zici.Nu vad de ex. orbanismul si nici nazismul in ceea ce am scris ! Faptul ca am spus/scris ce se vede cu ochiul liber si nu cred ca gresesc ma face orbanist sau nazist ? Eu asa stiu ca,pe hartie inca traim in „democratie” sau NU ? Ca se fac abuzuri in sistem da sunt de acord,dar sa aduni pleava societatii ca sa”protesteze” este totusi un pic cam mult.Din pacate randul acestor specimene ingroasa societatea ! Si de vina este Statul care finanteaza putorile,analfabetii si pe producatorii de plozi pe banda rulanta.Daca tie iti convine sau vrei sa fi de partea lor,…by my quest…doar stau si pe impozitele tale.Din fericire eu nu sunt contribuabil in Romania !!! Macar satisfactia asta o am,

  15. @Mircea Popescu
    Cu privire la Detroit,m-ați înțeles greșit! ”Centura de rugină” e o mare și adevărată problemă a SUA. Detroit a trecut printr-un cataclism, închiderea uzinei producătoare de automobile.Un mare oraș ajuns, la propriu, de vănzare pentru care nu se arată niciun cumpărător e ceva de coșmar, o situație de teatru absurd. ”Corupția” primarului e tragicomică, e un țap ispășitor. Poate reușiți să vedeți acest documentar cu un inocent subiect culinar.

  16. Vrem o tara ca afara!
    serios , tu?
    Ia sa vedem :Simona Halep a castigat Roland Garros din a treia incercare si o data cu trofeul a primit si un cec consistent. 2,2 milioane de euro este premiul pe care il incaseaza castigatoarea Roland Garros, insa Simona Halep nu va ramane cu toti banii in cont.

    Statul francez ii va opri, sub forma de impozite, 950.000 de euro, informeaza EvenimentulZilei. Cu alte cuvinte, Simona Halep va incasa efectiv 1,25 milioane de euro ca urmare a triumfului de la Paris. https://www.sport.ro/tenis/impozit-urias-suma-pe-care-statul-francez-i-o-opreste-simonei-halep-dupa-castigarea-roland-garros.html )

    Oare, chiar vrei „ca afara”?

    • DA Vreau o tara ca AFARA !!!…. asta nu intelegeti voi cei ce ati facut bani doar cu „JAPCA” de te miri prin ce combinatii, simona plateste 950.000 E pentru ca a muncit pentru banii aia, bani care nu ajung in buzunarele vreunui Baron Local, bani ce merg acolo unde trebuie , bani ce nu se sifoneaza prin contracte cu preturi umflate, astfel Franta are 12.000 Km de autostrada pe cand noi?… de aceea vrea lumea sa plece, sa nu mai fie nevoita sa isi calculeze de acasa cat „ciubuc” trebuie sa dea in ziua respectiva, lumea vrea sa plateasca, dar banii lor sa fie folositi corespunzator, nu „noi platim si ei isi beau ceaiul la Monaco”, asta nu inteleg oamenii orbiti de faramele date de guvernanti la salarii si pensii (si voi spuneti ca cei ce nu sustin PSD.ul sunt ingusti la minte) – atata timp cat indeplinirea doleantele celor din piete ( #isti) nu se rezuma doar la beneficiu lor ci la intreg poporul, nu cred ca am auzit in piata sa se strige „taiati pensiile , dati-ne nou mai multi bani sa ne ducem in cluburi sa bem”,”hai sa inchidem scolile de la tara ca oricum aia sunt prosti”, NU, propaganda psd-ista asta face- le arata oamenilor simpli si neinformati faptul ca #isti sunt niste imbecili care vor sa ii lase fara pensii si salarii, si ca acestia ii apara pe magistratii corupti si nenorociti ce au subjugat tara, hai sa fim seriosi orice om cu un gram de inteligenta stie ca atata timp cat iti faci treaba si nu furi, nu inseli, nu faci cine stie ce infractiune, nu incerci sa truchezi contracte si multe altele, nu ai de ce sa te simti vinovat si mai ales ASCULTAT. VA INTREB – oare cine DEZBINA?!

  17. Domnule Nastase, aveti dreptate cand afirmati:

    „Si pentru a spune, in opinia mea, ca liderii PSD si ALDE au responsabilitatea de a transpune in legi aceste nemultumiri. Ceea ce ar fi trebuit facut mai demult. ”

    Dar nu va da de gandit faptul ca nu s-a facut nimic, cu toate ca PSD, din 2012 si pana azi, a avut, majoritar, Puterea?

    Doar vorbe!

    Si iarasi aveti dreptate cand spuneti:

    „Dar el poate justifica, de exemplu, angajarea raspunderii guvernului pe un pachet de reglementari juridice, complementare modificarilor la codul penal si la codul de procedura penala, care sa impiedice comiterea altor abuzuri. ”

    Din 2012 si pana azi PSD a fost tot timpul la Putere. In USL, partidul care detinea majoritatea era PSD. Ma vor injura, poate, multi liberali, dar, in USL, PNL reprezenta o cantitate neglijabila. PSD putea oricand rupe aceasta alianta si sa guverneze singur, avand o majoritate confortabila care sa-l sustina in Parlament, ceea ce s-a si intamplat. PDL, partidul fostului Presedinte, Dl. Basescu, a incetat, practic, sa mai existe din 2012. Opozitia era practic zdorbita dupa esecul PDL-ului. Din aceasta cauza s-a si luat decizia fuziunii cu PNL si (re)construirea unei Opozitii de dreapta la mamutul PSD. Chiar si acum, sondajele arata o eroziune mica a PSD, raportata la scorul cu care au castigat alegerile.

    Si atunci concluzia care urmeaza este ca PSD, de fapt, a achiesat la „sistemul de „justitie” construit de Basescu si camarila sa, continuat de regimul Johannis”, la Sistemul Basescu – Gitenstein, ca s-o spunem mai pe sleau!!

    Cat de prosti credeti ca suntem? (vorba lui Erin Burnett de la CNN 🙂 )

  18. Vrajeala! Aceiasi oameni erau adusi cu aceleasi autocare indiferent de tema mitingului, schimbata de 3 ori. Deci nu tine vrajeala ca oamenii protestau impotriva abuzurilor. Pur si simplu au fost adusi, indiferent de tema.

  19. Existenta unui interes din exterior in lupta anticoruptie din Romania nu poate fi negata. Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucuresti, a spus-o limpede si in mod public. Din punctul asta de vedere mi-a placut de el, pentru ca nu a incercat sa mearga cu fofarlica: omul a spus-o clar: SUA e DIRECT INTERESATA de lupta anticoruptie din Romania. Period!

    Dar, D-le. Nastase, uitati-va cum au mers si cum poate ca inca mai merg treburile:
    http://www.mediafax.ro/social/ovidiu-tender-sorin-ovidiu-vintu-mi-a-cerut-4-milioane-de-dolari-ca-sa-nu-am-dosar-penal-la-diicot-17250478

    Nu prea cred ca e in regula… Nu? Deci lasandu-l la o parte pe Mark si interese terte in lupta anticoruptie din Romania, adevarul e ca nu e in regula ce se intampla. Si nici ce s-a intamplat in trecutul recent.

  20. Partea cu mobilizarea nu este atributul PSD-ului, ci a baronilor locali care au schimbat partidele precum ciorapii. Totusi, ma intreb, ce fel de electorat isi doreste PSD ? Unul de conditie modesta, fara educatie, in general patura saraca a satelor, usor de conditionat si manipulat de catre baroni ? Isi doreste PSD sa fie in continuare la mana baronilor locali ? PSD nu-si doreste intelectualitatea, care contribuie la valoarea natiunii si la PIB ? Stiti ce vad eu ? Un partid care refuza sa paseasca in modernitate, cramponat in glodul inapoierii rurale, la mana unor feudali care fac legea. Este exact situatia ante-pasoptista – bonjuristi vs. boierime. Ghiciti cine a castigat !

    • Un elctiorat care desi este mai frust in exprimare STIE ca algerile se castifa cu votul. Adica suficent de inteogent ca sa merarga l;e sectia de vot si sa puna stampila pe semehul PSD.

      Insa voi? Voi ? Voi nu sunteti eclctirata ci o adunatura care ocazisonal ies ein strada sa urle Jos sau „##e Steau” sau „cine nu-i stelist este m##t!” dupa care dispareti. Adinatuira de ….. care in ziua votului nu va prezentai la sectia de votare ca suntei”destepti” (ca oaia)
      Voi nu sunteti electorat … voi suntei golanimea din spatele blocului!@

    • @Luca, nu știu dacă ești născut alaltăieri sau ești un mai vechi membru GDS ce se vrea subtil. În primul rând ar trebui să ști că imediat după 1990 acțiunile GDS-iștilor s-au canalizat în principal pe acei intelectuali ce, membrii sau nu ai FSN – PDSR – PSD, s-au manifestat prin acțiuni în favoarea României noi, ca de exemplu: Virgil Tănase (nu este rudă cu Stelian Tănase, care și-a declarat originea bulgară), Răzvan Teodorescu, Prințiul Dimitrie Sturza, „Prințesa Roșie” din neamul drăculeștilor, ce și-a adus și mama nonagenară pentru că aflase că Leagănul Sfânta Ecaterina (fondat de dânsa) mai funcționa, Paul Goma (da chiar și el a fost atacat jegos!), Anghel Rugină, Oliviu Gherman (o vreme a condus chiar PSD), Paul Everac, Grigore Zanc, Dan Ioan Popescu, Sorin Oprescu, Adrian Păunescu, Dinu Săraru, ș.a.m.d. N-am Pomenit de Hrebenciuc sau Mazăre sau Pendiuc, sau Puwak sau … pentru ca să nu-ți dau prilejul să-l citezi pe Iahannis.
      Pe de altă parte, vreau să-ți spun că dumneata dezvălui, prin stil, o situație de maxim a doua generație de încălțați, care vrea să nu se observe cât de recent s-a ridicat din „glodul inapoierii rurale” !

    • Dacă nu știți, vă informez că social-democrația este doctrina care îi apără pe cei mulți, pe nevoiași și pe intelectuali. Numai în România, nu e de bonton să fii social-democrat. Spuneți-mi un liberal român, intelectual de mare ținută! Vreți să spuneți că celelalte partide s-au modernizat și PSD este cumva conservator? Nu știu de ce aveți dispreț, față de cei care vă produc hrana pe care o consumați, hainele pe care le îmbrăcați, mașina pe care o conduceți!
      Eu am văzut la miting oameni din toate categoriile sociale, de toate vârstele, care erau curați, demni și cu bun simț. Probabil ați urmărit un anumit post TV, dacă nu ați fost în Piața Victoriei, care luau în plin plan, câte o persoană bronzată. Probabil, nu știți că a început primul prășit la porumb, că se mai lucrează pe șantierele patriei, că nu toată lumea stă într-un birou, în fața unui calculator!

    • Până una – alta Fundaţia „Dan Voiculescu” este cea care oferă mii de burse la toate nivelele de învăţământ, tocmai pentru a ridica gradul de instruire a populaţiei, nu doar psdiste, şi nu liberalii în frunte cu actualul sau fostul preşedinte ! Aşa că cine are interesul să aibă cît mai mulţi români de nivel precar şi nu doar din pdv politic !

  21. Fără intrarea, ce s-a vrut triumfală a lui Dragnea ( o greşeală enormă !) mitingul a fost un succes care a reuşit să-i facă pe cei din opoziţie , ca prin gesturile lor să ceară de urgenţă cămăşi de aceeeaşi culoare, dar de forţă ! Majoră !
    Turbarea lui Rareş Bogdan şi a cetei lui de guşaţi este cea mai bună dovadă a faptului că mitingul şi-a atins scopul ! Urmează trecerea la acţiuni practice precum cele legislative şi mai ales destrămarea oricărei încercări de a ocupa zone din Capitală sau de prin Ţară fără autorizaţie de miting ! Programat şi autorizat din timp !
    Prea au ajuns toţi borfaşii şi derbedeii infiltraţi pe lângă oameni de bună credinţă, din păcate doar politică, că ei nu le au cu cele sfinte, să-şi facă de cap în văzul lumii ! mrgreen:
    N-am crezut niciodată că indivizi destul de inteligenţi pot de cădea până la limita aceasta de jos a bunului simţ şi al îmbrăţişării unui ridicol absolut ! Pe lângă un Oreste care a avut nesimţirea de a-i numi pe cei veniţi la mitingul PSD- ALDE ” capete de oaie”, sau alţii care cereau imperios împrăştierea de cuie de un anumit fel ( dădeau indicaţii precise !) pentru împiedicarea autocarelor cu participanţi la miting prin spargerea cauciucurilor, cei care mai apar pe aici sunt mici copii !
    De unde atâta ură ? Din impotenţa dovedită şi din slugărnicia absolut greţoasă de care dau dovadă ‘n special cei de la RTV în frunte cu Rareş Bogdan şi Guşă ! Nu te poţi numi român când îţi ataci atât de mârşav compatrioţii pentru un pumn de arginţi !
    P.S
    Şi mitingul Simonei a fost perturbat de nişte derbedei cu pretenţii de intelectuali, dar de tinichea !

  22. Mitingul PSD a fost un instrument de luptă politică şi propagandistică, folosit la momentul oportun. Instrument politic, deoarece – conform separării puterilor în stat – guvernul nu controlează justiţia, iar dosarele fabricate tuturor liderilor PSD (cu excepţia lui Mircea Geoană – considerat probabil inofensiv) au transformat partidul într-o ţintă. PSD a fost aşadar nevoit să facă apel la tacticile propagandistice ale opoziţiei pentru a dovedi că se bucură în continuare de popularitate în rândul maselor care l-au votat şi l-au adus la guvernare, mase care astăzi îşi doresc reîntoarcerea la normalitate, adică la o viaţă politică parlamentară, fără intervenţia justiţiei ori a serviciilor secrete.

    Dacă însă coaliţia ar încerca să profite de aceste manifestări de popularitate şi să reglementeze problemele justiţiei prin asumarea răspunderii guvernamentale, ne-am confrunta din nou cu mişcări de stradă ca la începutul lui 2017, ceea ce ar conduce la haos. Nu pentru că ar fi vorba de confruntarea celor «două Românii», ci pentru că ar fi din nou angrenat în mişcări insurecţionale acel segment de populaţie încurajat – din interior şi din exterior – să folosească sloganul luptei anti-corupţie pentru a pune mâna pe putere. Băsescu ne-a dovedit că se poate, Iohannis a făcut şi el deja o tentativă.

    Se impune însă găsirea unei căi de trecere de la sprijin popular la implementarea cât mai rapidă a unor măsuri legislative vizând transformarea justiţiei dintr-un instrument politic într-o instituţie cu adevărat independentă, pusă în slujba dreptăţii, scop pentru care a şi fost creată, aşa cum se întâmplă de altfel în toate ţările civilizate şi democrate.

  23. ”In mod evident, un miting -foarte reusit, de altfel – nu se poate transpune automat in texte juridice sau in decizii.”

    @ ”un miting -foarte reusit” – un meeting departe de a fi fost unul ”reusit”. daca asta era situatia, bucurestiul ar fi fost invadat de cateva milioane de ”fideli”. practic, obiectivul final era sa vina cat mai multi. in realitatea, au ajuns cateva zeci de mii, foarte multi comparativ cu ce pot scoate in strada celelalte partide, insa foarte putini pentru ca evenimentul sa fi fost o ”reusita”.

    @ ”nu se poate transpune automat in texte juridice sau in decizii” – se pare ca liderul partidului ar fi lansat ideea unei OUG, asta dupa admonestarea spumoasa a NATO si UE, organizatii din care RO face parte multumita (si) politicienilor PSD care au condus tara in perioada pre-aderare.

    • Reușita mitingului nu constă în numărul oamenilor, ci în modul de comportare a acestora. Au ,,crăpat” de ciudă cei care nu au reușit să-l transforme într-o acțiune violentă. I-au provocat cât au putut pe participanți, i-au jignit, iar unii ziariștii i-au numit ,,mizeria”societății. Dar cei de la # Rezist, ce sunt? Cât de bolnav mintal poți fi , câtă ură porți în tine sau cât de bine ești plătit, dacă îndrăznești să hăiești la solemnitatea acordării cheii capitalei, unei mari sportive? Mi-am zis: membrii # Rezist nu au venit pe Arena Națională ca s-o ovaționeze pe Simona Halep, ci au venit ca s-o hulească pe Gabriela Firea. Era singura lor ocazie când o puteau huli, având adunați vreo 20.000 de oameni. Nu le-au păsat de ce simte Simona Halep. I-au transformat sărbătoarea într-o mare mârlănie. Orice străin, care nu știe despre ce este vorba acolo, văzând că se hulește, atunci când primarul capitalei acordă o distincție unei sportive, pe bună dreptate, ar crede că este hulită sportiva. Rușine să le fie!

  24. D-le Nastase , in Romania nu mai functioneaza nici DREPTUL , nici DEMOCRATIA nici DIPLOMATIA , nici BUNUL SIMT ! Iar cand acestea nu mai functioneaza , functioneaza dreptul fortei si al pumnului !

    PSD trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca la razboi e ca la razboi !
    Cu micutii astia ( PNL , USR , PMP , Iohannis , Basescu , Kovesi , etc. ) nu trebuie sa te porti cu manusi ci trebuie sa-i infrunti cu armele lor ca pe maidan . Trebuie ” batuti ” cu simt de raspundere pana nu mai misca , sa stie de frica psd-ului si dati exemplu generatiilor viitoare ca sa nu mai faca nimeni asa ceva .
    Jumatatile de masura produc confuzii si nu functioneaza cu leprele astea .
    Cam asa functioneaza lucrurile pe maidan …
    PSD va trebui sa-l suspende fara mila pe Iohannis , sa-i pedepseasca pe cei vinovati de abuzuri , sa schimbe legile justitiei prin asumarea raspunderii , sa injumatateasca bugetele serviciilor si sa creeze mecanisme ca sa nu se mai intample abuzuri de acum incolo .

    Iar viermele de Basescu – cel care a readus Securitatea la conducerea acestei tari – ar merita un tratament si mai special pentru toate nemerniciile pe care le-a facut in tara asta …

    • Hm … ar fi si unele cestii simple…
      De ex unii se plang ca bugetul e prea solicitat. Cred ca injumatairea bugetului prezidenteiei ar fi un bun inceput

    • „REPRESIÚNE, represiuni, s. f. Reprimare, înăbușire a unei acțiuni de revoltă, de opoziție colectivă; (la pl.) acțiuni drastice întreprinse în acest scop. ♦ Măsură de constrângere împotriva infractorilor, care constă în arestarea, trimiterea în judecată și condamnarea lor la pedepsele prevăzute de legea penală. [Pr.: -si-u-] – Din fr. répression.” … Cat de departe este textul dumneavoastra de aceasta definitie, si banuiesc ca in strada pe 09.06.2018 ati stigat si cuvantul „libertate”, cum vedeti posibilitatea folosirii cuvantului libertate in scenariul prezentat de dumneavoastra mai sus?

      • @ un vesnic frustrat

        ” Bataia ” la care ma refeream eu este o exprimare plastica . In fapt , ma refeream la toate mijloacele legale si constitutionale ce pot fi folosite de PSD pentru a-i scoate din viata publica si pedepsi pe toti tortionarii care au infectat tara asta in ultimii 14 ani .
        Ar putea sa inceapa chiar cu suspendarea lui Iohannis , demiterea lui Kovesi , Lazar , seful SPP , instalarea unui sef civil la SIE , judecarea acestora pentru abuzurile savarsite si pentru politie politica ,urmarirea in justitie a lui Basescu ca fondator al acestui stat politienesc , reducerea bugetelor serviciilor , instituirea unor mecanisme pentru apararea libertatilor cetatenesti , aflarea surselor de finantare a ong-urilor , etc.
        Nimic illegal si perfect democratic …

  25. ,,Şi mitingul Simonei a fost perturbat de nişte derbedei cu pretenţii de intelectuali” este o constatare corecta, dar si mai corecta este sublinierea faptului ca factorul perturbator principal a fost Gabriela Firea, prin afisarea ostentativa alaturi de marea sportiva. O decizie inoportuna a primarului general, care a incercat sa capitalizeze, fie si partial, un plus de imagine, prin parazitarea si politizarea unui succes major, foarte muncit, al Simonei, o sportiva care nu datoreaza nimic Romaniei si cu atat mai putin politicienilor.
    Nu stiu cum fac cei din fruntea PSD, dar aproape prin tot ceea ce intreprind nu fac altceva decat sa amplifice ura celorlalti. Iar prin faptul ca nu duc nimic pana la capat, isi atrag si lehamitea sustinatorilor, cei care asteapta reforme, fapte, decizii, legi, NU PALAVRE rostite in ceas de seara ,,deasupra” unei mase epuizate de oameni de buna credinta.
    Sa nu ne miram ca bucurestenii sunt mai circumspecti si nu raspund activ la indemnurile dragniste, mai mult, s-ar putea ca la alegerile viitoare de primar general, procentele PSD sa fie la o limita dincolo de care toate variantele raman egal posibile.
    Indarjirea si aroganta liderului Dragnea sfideaza nu numai bunul simt, dar si logica elementara, culminand cu un discurs PERSONALIZAT, penibil, extremist si revansard, care a iritat, cu siguranta, ,,urechile” cancelariilor.
    Bineinteles ca PSD nu va face nimic in sens coercitiv si lumea incepe sa inteleaga ca acest partid, mare precum Goliat, nu este in stare sa ia decizii radicale si curajoase, in nicio directie si/sau domeniu al vietii socio-politice. Forfecarea pana la stadiul de varza a Codului Fiscal nu inseamna decizie temerara si clarviziune, ci disperarea de a aduce bani la buget, cu orice pret, chiar si prin bulversarea mediului privat si a pietelor de capital.
    Trist, foarte trist, dar nu vad o iesire la lumina, nici macar prin memorandumul privind mutarea ambasadei Israelului. Iata ca ,,marii parteneri strategici” nu sar in apararea liderului PSD si a sefei guvernului, dimpotriva, tac cu subinteles.
    Cum am mai spus, mentalitatea de sluga insertata cu arogante de circ, nu atrag decat cel mult condescendenta.
    …Iar sustinerea populara este un factor extrem de volatil, precum apa. Daca nu ploua, torentul se transforma in cele din urma intr-un biet firicel inofensiv.

    • reformulez:
      In loc de ,,mutarea ambasadei Israelului” se va citi ,,mutarea ambasadei Romaniei din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim”.

    • Ma mere ZeV, ma mere! Adică Simona nu merita ca Primăria să-i ofere Arena Națională, să-i cânte imnul Monica Anghel și Marcel Pavel, să i se ofere cheia orașului? Adică PSD-iștior trebuie să le fie frică să se comporte normal de frica unor stupizi ce au acces la presa făcută cu banii furați?
      Sincer, Zev te bănuiam că poți mai mult, decât coafeza confidentă a femeei refuzate!

  26. Ce-o fi însemmnănd ”electorat educat”? În limbajul ”educat” pot spune, citănd, ”o vrăjeală”.În spațiul virtual pe care-l frecventam – am renunțat ca să mă protejez de valul de ură și mărlănie – ”educații” care habar nu aveau ce anume cuprinde o constituție, identificănd-o cu codurile de legi, la argumente mi s-a răspuns cu injurii. Mi se pare total lipsit de relevanță invocarea lipsei de educație a electoratului PSD. Să fim realiști și serioși.

    • Scumpa doamna

      este vorba despre odescarcare psohologica.Declaradn ca electiratul PSD este „needucat” aia se simtz autmat „educati” Plus capteaza usor golanimea din spetele blocului si alti juni care nu prea stiu tabla inmultirii

      Scuzati.. este exact cum niste femei care au avut „mici entorse” de la virtutea pe care o clameaza isi repara morala barfind pe altele ca sunt c###ve ….

  27. Cosmin, incearca sa para lucid in comentariul sau:

    ,,Si nu m-ar fi deranjat ca oameni de calitate sa sustina o parere diferita de a mea. Dar logic, rational, argumentat, inteligent.”
    ..Din pacate, cei care vin, in mod neautorizat (asa cum, de fapt, sugerati), in Piata Victoriei, nu prea au dat dovada de ratiune, inteligenta si mai ales logica, prin apelurile la nerespectarea legii, recte, relativizarea deciziilor CCR, topaiala de tip suporter de fotbal si pancarte cu sintagme gen,,DNA sa vina sa va ia”, catuse, spanzuratori, etc, etc.
    Daca asta ofera opozitia, in frunte cu menestrelul delator Orban, scuzati-ma, prefer ,,analfabetii” de prin satele patriei. Macar acesti oameni mai au in ei credinta si bun simt nativ, caracteristici perene ale romanului generic.
    Mi se pare de neacceptat ca un adversar al PSD sa-si permita sa strambe din nas atunci cand un partid organizeaza un miting autorizat, foarte pasnic (dupa cum s-a vazut), dar totodata sa considere perfect normal comportamentul tipic nazist al unei clici de extremisti fanatizati si feisbucizati, in frunte cu Malin Bot, dispusa sa ocupe , la orice ora, orice carosabil din Bucuresti, de ca si cum ar trebui sa fim recunoscatori ca ,,intelectualii” catadicsesc sa marsaluiasca in numele meu. Nu e chiar asa, stimate coleg, iar daca unii cu pretentii urmeaza orbeste un grup restrans de borfasi, inseamna confirmarea faptului ca spiritul de turma reprezinta o constanta ce nu tine cont de numarul de carti citite…ma rog, in format electronic, mai mult decat letric. Alte insusiri sunt importante, cum ar fi, de exemplu, zestrea de discernamant si autocontrol.
    Uite, de aceea, cat voi mai fi in stare, imi va fi imposibil sa mai votez, vreodata, cu dreapta in Romania.
    Ma rog, ,,dreapta” in sens figurativ. De fapt, sunt aceeasi bugetari incompetenti ca si cei din PSD.
    Intre doua incompetente, nu pot sa aleg incompetenta agresiva care dispretuieste cu ura nemarginita alte categorii de romani si mai ales nu respecta legea fundamentala numita Constitutie. Nu accept lectii de justitie de la cei care incurajeaza cu ostentatie relativizarea statului de drept autentic, adica acela bazat pe drepturile omului si echilibrul puterilor in stat. Ceva, totusi, absolutizati: Pe doamna Kovesi la conducerea DNA. O eternitate, daca se poate. Si se poate, daca PSD va ezita sine die (in ,,consens” cu Iohannis) sa faca ce trebuie.
    Asa ca, va rog prieteneste sa nu ne mai vanturati vorbe goale despre asazisii ,,oameni de calitate”, indivizi care cred ca e ,,cool” sa dai cu piatra (la propriu si la figurat)in PSD si in cei care nu sunt de acord cu ei.
    Cred ca mai aveti de invatat, infinit mai mult decat abecedarul. In primul rand, sa invatati ce inseamna a fi roman, ca tot se apropie Centenarul.

  28. Blogul lui Adrian Nastase este citit/monitorizat de catre consilierii Casei Albe. In conferinta de presa de dupa summit, presedintele american Donald Trump – care, intre altele, l-a laudat aproape ditirambic pe liderul nord-coreean Kim, semn ca primul a obtinut ce a vrut de la al doilea – a preluat si reprodus aproape mot a mot, doar usor intoarsa, o idee/expresie folosita de catre omul politic roman, nu cu mult timp in urma, referitoare la relatiile sale cu fostul presedinte Traian Basescu: Adversarii politici pot sa nu fie dusmani.

  29. Se face deseori confuzie între atribut și atribuție.
    Atribut e însușirea (esențială) a unui obiect.
    Atribuție este sfera de autoritate, de activitate a cuiva. Un șef, un ministru… are atribuții.

  30. Mircea Popescu spune:
    IUNIE 11, 2018 LA 3:41 PM

    Devine tot mai evident ca aveti o mare problema, domnule Popescu. Sintetizand, dvs nu faceti altceva decat sa asimilati critica unor colegi fata de politica hegemonica, discretionara,unilateralista si totodata inconsecventa si imprevizibila a SUA, drept o atitudine pro-ruseasca, Rusia fiind un stat fata de care dvs aveti puternice resentimente.
    Cand veti incerca sa depasiti acest stadiu, i-as spune, de infantilitate analitico-politica, veti realiza ca noi, ceilalti colegi, vrem binele Romaniei, asta insemnand prezervarea atributului de suveranitate nationala intim asociat cu cel de demnitate al poporul roman, un popor deschis catre toate azimuturile. Cu privirea atintita in special spre viitor, Romania are obligatia, fata de copiii copiilor ei, sa intareasca buna vecinatate, in aceeasi masura in care isi indeplineste, constient si fara orbire, anumite obligatii fata de partenerii strategici.
    Turcia este in NATO, nu si in UE, dar nu este obedienta fata de SUA, mai mult, promoveaza propria politica externa si intretine relatii de toate felurile cu Rusia, ai carei turisti umplu hotelurile din Antalia.
    In plus, chiar si nemembra a Uniunii Europene, Turcia are parteneriate economice solide cu tarile dezvoltate din Europa, dar si cu alte tari puternice din lume (China, Japonia, etc).
    Un astfel de model imi doresc preluat si aplicat de Romania, desigur, adaptat la specificitatile noastre. Cliseismul mecanicist a daunat intotdeauna judecatii limpezi si a alterat calitatea decizionala a leadersheep-ului.

  31. L-am ascultat pe Președinte. A recunoscut că pricepe greu. Măcar este sincer. Nu arăta prea sigur pe el, ceea ce-mi demonstrează că reprezentanții Comisiei de la Veneția nu i-au dat dreptate. A vorbit despre ,,forma fără fond”, precum conservatorii junimiști, despre Constituție, dar nu ne-a spus, care sau cum este fondul și cum este forma. Probabil, a mai învățat o sintagmă și-i place cum sună. Oare în viziunea lui, vrea o democrație, pe fondul unei dictaturi prezidențiale? Din tot ce a bâiguit am înțeles două lucruri: 1.nu acceptă ca un oarecare ministru al justiției ( din întâmplare, un renumit profesor de drept, membru în Comisia de la Veneția și fost membru al C.C.R.) să-i spună cum e cu Constituția, cu legile, ci el, Președintele, trebuie să-i spună acestuia cum e cu statul de drept; 2. rezolvarea corupției stă în mâna unei persoane, pe nume Codruța, nu a instituțiilor și dacă aceasta a făcut greșeli, încălcând Constituția, nu-i nimic, pentru că ,, se mai întâmplă”.
    De asemenea, am înțeles că este adeptul unei republici, în care puterea supremă în stat să fie Ministerul Public, nu Parlamentul, că mitingul a fost mediocru și că un infractor are tupeul să vorbească pe un anumit post TV și să organizeze miringuri. Mă întreb: din punct de vedere juridic, unde se încadrează un cetățean, care a obținut un imobil prin acte false ( pe care l-a pierdut, prin hotărârea Curții de Apel Brașov, din noiembrie 2015), de pe urma căruia a câștigat bani, prin închiriere și care nu returnat statului român cei 600 de mii de euro?

  32. Văd că nimeni nu explică până la capăt această situaţie juridică şi constituţională privind revocarea şefei DNA ! Nimeni nu explică şi pe înţelesul unor guşaţi, bogdani, oreşti, dogioi şi alţi aducători de gunoi politic în studiourile lor , datoare vândute la Fisc, că preşedintele are nu doar rolul, ci şi obligaţia de a verifica, prin mulţimea de consilieri de tot felul, legalitatea şi veridicitatea motivelor pentru care ministrul Justiţiei cere revocarea ! Şi dacă găseşte hibe juridice, de exemplul faptul că la baza sesizării ar sta doar faptul că un anume ins , se presupune amant al şefei, ar fi fost scăpat prin urechile acului DNA în urma unor matrapazlâcuri de milioane de euro , fapt de altfel nici măcar pomenit în raportul lui Toader , atunci cerberul de la Cotroceni ar fi refuzat pe bună dreptate destituirea, deoarece cum poate Toader să demonstreze faptul că cei doi erau amanţi ?!
    A, că se poate demonstra mişmaşul cu milioanele de euro , n-ar fi relevant pentru colosul de la Cotroceni ! Şi poate de aia nici n-a mai fost adăugat lungului şir de ” făcute” şi „nefăcute”, ale celei în cauză !
    P.S.
    A cere Referendum pe o procedură ce necesită temeinice cunoştinţe juridice, lăsând la mâna românilor inclusiv cu patru clase mi se pare ceva de domeniul bancurilor cu Bulă. De data asta de la Cotroceni !
    P.S.
    Omul citeşte mai greu şi pricepe la fel de repede ce scrie, dar mai ales ce cere Toader, iar mitingul, „mediocru” n-a avut darul să-l impresioneze, d-apoi să-l facă să intre în legalitate constituţională !
    Nemţii râd de austrieci, pe care-i consideră mai greoi în priceperea şi luarea unor decizii !
    Despre saşi, aflând de isprăvile klauswerniene, nici nu vreau să mă gândesc ce-ar spune….

  33. Kim-Trump 1-0.

    Nu se face vorbire in comunicatul final, semnat de ambele parti, despre o denuclearizare unilaterala a Coreei de Nord, in schimbul unor garantii de securitate si decizii de ridicare a sanctiunilor economice.
    Este un inceput, dar nicio negociere nu se va concretiza altfel decat prin eliminarea armelor nucleare din INTREAGA Coree (Nord+Sud), dublata de desfiintarea bazelor americane din proximitate.
    America ar trebui sa inteleaga ca singurul lucru bun pe care il poate face in lume, este sa inceteze cu amenintarile, santajul si presiunea economica. Pur si simplu ar trebui sa lase cele doua state coreene sa-si rezolve singure diferendele, unicul parcurs catre o pace durabila in peninsula si nu numai.
    Un anume Dungaciu, proamerican pur sange, ne spune ca pe termen lung este posibil ca scopul establishment-ului american sa vizeze inlocuirea actualului ,,patron” al Coreei de Nord (China n.r.) cu America. Este o utopie, ce ar avea de oferit America, in locul Chinei, care este vecina cu Coreea si sponsor al regimului, fara conditii de substanta ?
    Unchiul Sam stie un singur lucru: Sa impuna ,,taxe de protectie” si sa submineze din interior tarile ,,prinse” in mrejele iluziei, cu ajutorul oengeurilor finantate din afara si a unor institutii de forta special create si instruite de agenti federali si ai CIA spre a prelua puterea reala in stat. Noi, romanii, stim prea bine cu ce ,,se mananca” parteneriatul strategic cu SUA, de aceea cred ca cei din Coreea, foarte buni la capitolul culegere si prelucrare de informatii, vor sufla si in iaurt.
    In fine, pana la urma, intalnirea a fost o necesitate in primul rand pentru Donald Trump, preocupat de alegerile partiale programate nu peste foarte mult timp si totodata de ,,netezirea” drumului catre intalnirea istorica cu Vladimir Putin.

  34. Asa cum bine spune dl. Ciuvica , suspendarea prostanului de la Cotroceni ar putea fi o sansa pentru resetarea vietii politice din Romania si intoarcerea la normalitate . In perioada pana la Referendum , noul presedinte i-ar putea demite pe toti tortionarii si abuznicii din aceasta tara : Kovesi , Hellvig , taica Lazar , seful SPP , etc.

  35. Post summit Trump-Kim: Recunoasterea puterii nucleare coreene. Pact de “neagresiune” sau relaxare “preventiva”. Unilateralismul, “pacalitorul” american. Diavolul din detalii: “Inghetarea” libertatii de initiativa si manevra

    Caracterizarea succinta a rezultatelor intalnirii din Singapore a liderilor american si nord-coreean Donald Trump si Kim Jong Un poate fi facuta, deopotriva de sugestiv si realist, prin compararea acestora cu un “pact de neagresiune”. Interesul SUA de a incheia un pact de neagresiune cu Coreea de Nord este unul strategic. “Denuclearizarea” Coreei de Nord este doar un mit seducator de acoperire in fata criticilor adversarilor. Un laitmotiv pentru contracararea in primul rand a criticilor interne, din SUA, din partea opozitiei radicale a partidului democrat. Apoi, a celorlalte critici, din orice alte directii posibile, externe.

    Documentul comun pe care l-a semnat Trump nu putea fi numit pur si simplu “pact de neagresiune”. Sensibilitatile istorice ar fi explodat. Dar, pe fond, declaratia comuna nu difera de un pact de neagresiune, cu utilitate strategica unilaterala si limitata. Aceste lucruri sunt binecunoscute in istoria diplomatiei politico-militare. Daca, in istoria sinuoasa si tensionata a relatiilor bilaterale, ceilalti presedinti americani au fost pacaliti de catre liderii nord-coreeni, americanii i-au inselat pe nord-coreeni, la Singapore. Maestru in inselarea increderii internationale, intr-un mandat inca scurt, dar cu o lista lunga, Trump a folosit cu succes si de aceasta data “pacalitorul”, denumit “unilateralism”, in proaspata versiune americana, dupa care nu a fost nevoie sa se duca sa-l ia de acasa, ca in vechea poveste romaneasca, pentru ca l-a luat cu el, in valiza diplomatica a negocierilor.

    Donald Trump si SUA nu au oferit nimic Coreei de Nord. Nici macar un minim de bunavointa. Cel putin prin suspendarea sanctiunilor, daca nu prin anularea lor. Kim a oferit insa maximul de bunavointa, concreta, cantitativa, cuantificabila, prin masuri pe care le-a enuntat chiar Trump in conferinta de presa. Partea buna pentru nord-coreeni este ca Trump a luat act, in mod oficial, de puterea lor nucleara. De facto, prin intalnirea face to face dintre Trump si Kim, SUA au recunoscut Coreea de Nord ca o putere nucleara, de care nu mai pot face abstractie, pe care trebuie sa o ia in calcul si sa o trateze si respecte ca atare. Fara aceasta realitate nucleara impunatoare nord-coreeana, masurabila in peste 50 de Kg de plutoniu, suficiente pentru 10 bombe, la care se adauga capacitatea, apreciata “considerabila”, de a produce arme cu uraniu, plus vectorii balistici intercontinentali, de transport spre Guam sau chiar spre continentul nord-american, de care SUA sunt serios incomodate in planurile lor militare din Pacific si care o fac sa-si masoare cu prudenta reactiile, Trump nici macar nu ar fi conceput abandonarea politicii fricii si amenintarilor fata de Coreea de Nord, cu atat mai putin un summit cu Kim, daramite sa-l mai si transpuna in fapt. Oricine ce-ar zice, politica fricii functioneaza si invers. Altfel, ea ar fi continuat sa se reverse asupra Phenianului, asa cum se revarsa (inca) asupra Teheranului.

    Indubitabil, SUA au obtinut ce au vrut de la Coreea de Nord. Cu hartia semnata de Kim in buzunar, Trump s-a linistit, pentru o vreme, si asta va depinde numai de actiunile SUA, care daca vor continua sa fie unilaterale, ar putea pune in pericol acordul nuclear coreean. Concret, ce au obtinut SUA, de sunt atat de satisfacute? Aflam din declaratia comuna, “stabilirea de relatii noi SUA-RPDC”, cu care si incepe, lucru de patru ori mentionat, si “deschiderea unui viitor nou”, o data spus, care impreuna inseamna de cinci ori afirmarea aceleiasi esente, “dezideologizarea” adversitatii, pactizarea pentru non-agresiune, instaurarea in relatiile bilaterale a unei detensionari “preventive”. Comparativ, cuvantul “pace” este tot de cinci ori inserat in textul declaratiei, iar cel de “denuclearizare” de numai trei ori. Este deci limpede ca acordul obtinut este de dezangajare bilaterala, o promisiune ca fiecare sa-l lase in pace pe celalalt, sa elimine surprize si escaladarea. Exaltarea fluviala post summit a lui Trump (Kim a vorbit foarte putin si nu a tinut conferinta de presa), alaturi de care au fost responsabilii cei mai relevanti pentru politica externa si de securitate americana, despre toti putandu-se spune ca au fost extrem de multumiti, ca au jubilat chiar, poate insemna si ca cei doi lideri nu se vor mai intalni. Ca ce a fost de obtinut. s-a obtinut. Ca, foarte probabil, chestiunile “denuclearizarii” vor fi lasate pe mainile ministrilor de externe, cu o retorica adiacenta care se va lati sine die.

    Bineinteles ca rezultatul summitului este exceptional, dar, undeva, in detalii, se ascunde un diavol, al incorectitudinii, gata oricand sa traga la cantar. Termenul simplu de “denuclearizare”, fara niciun alt determinativ care sa implice masuri coordonate in contrapartida, responsabilitati si pentru americani, de “denuclearizare coordonata” – adica de regresii militare proportionale puse de acord in cele doua spatii coreene, nord si sud, cu vizare si pe cel de sud, in care se afla forte americane – atrage eventuala atentie critica numai spre nord-coreeni. Un efect unilateral si, deci, inechitabil. Ceea ce a spus Trump in conferinta de presa ca SUA isi vor reduce manevrele militare in Coreea de Sud, nu este o marfa comparabila sau competitiva pentru a fi data la schimb, intr-un schimb strategic, ci o chestiune psihologica inselatoare, forta si capacitatea de proiectie a fortei celuilalt raman intangibile, intacte. Daca pactul de neagresiune a fost scopul summitului, totusi nu acest efect este cel mai malign, ci faptul ca declaratia comuna leaga si de maini si de picioare libertatea de initiativa si de manevra a Coreei de Nord, in timp ce a SUA este deplina, nu cade sub incidenta niciunei prevederi sau principiu, totul fiind croit pe “denuclearizare”. Carei perspective strategice le trebuie Statelor Unite un pact de neagresiune cu Coreea de Nord? Foarte probabil, pentru ca SUA sa-si asigura libertatea de initiativa si manevra in intreg Pacificul, si de Est si de Vest, si dinspre Pacific spre Mediterana de Est. De ce spre Mediterana de Est? Pentru ca acolo se afla Israelul si Orientul Mijlociu, unde SUA vor sa-si reconfigureze influenta strategica.

  36. E grav că nu sesizează nimeni că huiduielile n-au fost doar pentru Primarul General al Capitalei, ci şi pentru Simona Halep ! De ce ?! Pentru că a acceptat să sărbătorească o asemenea formidabilă victorie personală în compania Gabrielei Firea ! Dar de unde să înţeleagă nişte roboţei ca #rezist ce, pentru cine şi de ce ies ca vitele pe imaşul politic !

    • Încă un motiv pentru a o huidui pe Simona : Şi ea îşi face semnul Crucii, mulţumind celui de Sus pentru victoria obţinută , ceea ce îi înnebuneşte pe #rezistenţii la cele sfinte !
      Aşa că au împuşcat doi iepuri dintr-un foc, dar au declarat numai unul ! 😉

  37. Fragmentarium

    Indraznesc sa va atrag prieteneste atentia ca, uneori, exagerand cu sofisticarea abscons-filosofica, pierdeti coerenta si logica.

    Ati scris in acelasi comentariu urmatoarele:

    ,,…declaratia comuna leaga si de maini si de picioare libertatea de initiativa si de manevra a Coreei de Nord, in timp ce a SUA este deplina, nu cade sub incidenta niciunei prevederi sau principiu, totul fiind croit pe “denuclearizare””

    si

    ,,Partea buna pentru nord-coreeni este ca Trump a luat act, in mod oficial, de puterea lor nucleara. De facto, prin intalnirea face to face dintre Trump si Kim, SUA au recunoscut Coreea de Nord ca o putere nucleara, de care nu mai pot face abstractie, pe care trebuie sa o ia in calcul si sa o trateze si respecte ca atare”

    Cugetarile dvs se bat cap in cap, mai precis, exista o contradictie ireductibila intre a spune ca Trump a obtinut ce a vrut recunoscand…. legitimitatea posesiei de arme nucleare de catre Coreee de Nord si a afirma ca ,,……(libertatea de initiativa a _ n.mea) SUA este deplina, nu cade sub incidenta niciunei prevederi sau principiu, totul fiind croit pe “denuclearizare”” (sic!)

    Mai sus, eu am scris (si sustin in continuare) ca succesul apartine lui Kim, mai putin lui Trump. Dupa acest ,,pact de neagresiune”, Coreea de Nord se poate concentra pe rafinarea vectorilor sai nucleari (sub aspectul sistemelor de comanda si dirijare), CHIAR DACA ISI VA DISTRUGE UN POLIGON, ORICUM, NENECESAR si pe continuarea cooperarii economice cu China, vitala pentru poporul si regimul nord coreean.

    • Se pare că şmecheria lui Trump n-a prea reuşit să-l păcălească pe dictatorul ncoreean !
      Nu c-ar fi el prea deştept, dar are prieteni ruşi şi chinezi specialişti în tratate cu yankeii !
      P.S. Oare e mai de blamat un dictator care-şi apără ţara şi poporul, decât un democrat, ca al nostru ( de la Iliescu pân-la Johannis) care a a adus România în asemenea hal ?!
      Coreenii până la urmă, tot se vor face bine, reverimentul găsindu-i nu doar stăpâni pe ce-i al lor , dar mai mult şi reuniţi cu fraţii lor din Sud), şi după aceea vor putea să se bucure în voie şi de binefacerile democraţiei, inclusiv droguri, prostituţie, lgbtism şi corupţie cît încape, sau mai bine zis, cît pot duce !

  38. Cred ca dl. Manda ar trebui sa se grabeasca cu raportul acela de la Comisia SRI si NEAPARAT acel raport ar trebui sa CONSEMNEZE cine au fost fondatorii statului politienesc din Romania ( Basescu , Macovei ) si cei care au fost cozile de topor ale lui Basescu si Iohannis ( Maior , Kovesi , Coldea , Oprea , Ponta , unii judecatori ICCJ , etc.).
    Nu de alta , dar istoria trebuie sa consemneze aceste lucruri pentru ca generatiile viitoare sa stie cine s-a ocupat de securisme si mizerii in tara asta …

  39. o fi cerbul care i s a arata lui filip cel frumos, desi cerbii se arata in florida pe terenul de tenis destul de rar 🙂

  40. Domnule Nastase,

    Nu sunt eu vreun expert in politica. Sunt convins ca aveti cunostinte si experienta in domeniu infinit mai mari ca ale mele.

    Dar daca dvs. aveti impresia acei oameni de la mitingul PSD sunt oameni care „s-au saturat de abuzuri”, inseamna ca dvs. sunteti atat de inconjurat de PSDisti ca ati pierdut complet contactul cu realitatea.

    La acel miting au fost oameni needucati, adusi cu japca pe 50 lei si o sacosa cu mancare. Cunosc si eu medici, avocati, corporatisti si cu totii se duc la celalalt protest.

    Sunteti un om inteligent. Eu va recomand sa iesiti din bula in care va aflati si sa luati mai putin contact cu PSDul si mai mult contact cu realitatea.

Lasă un răspuns