Felicitari, Simona!

Victoria de la Paris a Simonei Halep a fost o mare bucurie pentru toti romanii. A fost un motiv de mandrie si  o expresie de patriotism. Nu mai auzisem de multa vreme imnul Romaniei la o competitie sportiva importanta. 

Am privit cu emotie si cu inima stransa primul set si am trait alaturi de romanii din tribune revenirea din urmatoarele doua seturi si victoria din final.

Felicitari, Simona! Bun venit intre legendele sportului romanesc! 

32 de gânduri despre “Felicitari, Simona!

  1. Felicitari PSD , si mai muote ptr ALDE!
    Mitingul de azi fosta naspa very muci ptr ailalti ca i-a facut muci

    Im cazul in care nu stiati (pe aici e plin de intelectiali mai interesati de emeneutica copulativa in ritualurile orfice decat de ala care le baga laba in tescherea) aia mai intelibenti si mai activi gen Sandu locotenentu’ lu’ Bot se prezentau ca „majoritate” ca gubernulPSD arfi doa r rodul unei minoritati de 18%.
    Azi au fost facuti muci. Si prevenit de instinct SS Kalus a avut gruja sa se duca la Sibiu.Ca emai racoare.

  2. Mitingul PSD: Alerta Ambasadei SUA, mesaj ascuns?

    Sunt dificil de decodificat oportunitatea si mesajul real al alertei emise de Ambasada SUA referitoare la demonstratiile de sambata din Capitala, in conditiile in care de peste un an si ceva Bucurestiul si tara sunt scene ale demonstratiilor antiguvernamentale ale unor ONG-uri, iar subordonatii ambasadorului Hans Klemm nu s-au invrednicit niciodata sa dea asemenea semnale de atentionare. Din rutina alertelor diplomatice americane, semnalele erau nu numai pentru personalul ambasadei SUA, ci si pentru mediul extern. Cu siguranta, mai ales pentru acesta din urma, pentru ca pentru personalul propriu era suficient un ordin intern. De remarcat ca nicio alta ambasada straina de la Bucuresti nu a emis alerte pentru demonstratiile de sambata. Care sa fie misterul pentru care SUA au vrut sa atraga atentia si ochii celor din afara asupra evenimentelor dinauntru?! Se astepta Ambasada SUA la incidente violente? Avea cunostinta ca cineva le planificase si urmau sa se intample? Nu a existat nicio comunicare pe aceasta tema cu autoritatile. Nu putem decat sa recurgem la aceleasi unitati de masura pe care le folosesc si americanii in astfel de cazuri – cel putin partial pentru ca nu stim de ce informatii din teren dispuneau, si, daca aceasta ipoteza a fost un fapt, de ce nu au comunicat cu autoritatile -, respectiv analiza textului de alerta si a cuvintelor cheie. Ideile-semnal din textul de alerta sunt: evitarea multimilor agresive sau agitate, ramanerea in stare de alerta, atentie la evenimentele din jur, identificarea de rute alternative, cai de “iesire” pentru a evita ranirea in caz de incidente. Sa nu fi ajuns oare ambasadorul sa ne cunoasca, caruia, iata!, i-a venit timpul sa plece acasa, de ne confunda cu multimile pestrite de imigranti care au calcat Europa, ori cu gruparile hibride de violenta civila rasista din SUA?! Nu gasesc decat doua explicatii, una de posibil text cu rol de alibi, in ce cauza este mai greu de spus, si alta de reflex al unui complex de vinovatie, avand in vedere legaturile de notorietate dintre statul paralel si abuzurile sale, impotriva caruia/carora s-a protestat, si ambasada americana, instigatoare a “revolutiei procurorilor” la nerespectarea prezumtiei de nevinovatie.

    • @fragment: ”Sunt dificil de decodificat oportunitatea si mesajul real al alertei emise de Ambasada SUA referitoare la demonstratiile de sambata din Capitala, in conditiile in care de peste un an si ceva Bucurestiul si tara sunt scene ale demonstratiilor antiguvernamentale ale unor ONG-uri, iar subordonatii ambasadorului Hans Klemm nu s-au invrednicit niciodata sa dea asemenea semnale de atentionare. ….Sa nu fi ajuns oare ambasadorul sa ne cunoasca,…”
      =================

      Ministerele de Externe sau ambasadele dau comunicate de avertizare adresate cetățenilor proprii aflați în anumite țări în care au loc sau sunt programate evenimente cu risc crescut pentru securitatea cetățenilor. Asta pentru a-și proteja cetățenii proprii de eventuale neplăceri.
      Așa face și MAE care transmite avertizări despre greve, manifestări, locuri de posibil conflict, calamități naturale prin diverse puncte de pe glob. Pot fi amintite nenumăratele avertismente MAE despre situațiile din Franța, Belgia, Turcia, Grecia, Orient, etc.
      Ceeace a făcut Ambasada americană este ceva perfect normal, mai ales că poliția română anunțase măsuri crescute de securitate, elicopter care survolează zonă, alertarea trupelor anti-terorism, trasee blocate care trebuiesc evitate.
      În plus, față de manifestațiile anterioare neautorizate, deci NEOFICIALE, acum au fost comunicate, prin toate mijloacele de informare, toate mitingurile autorizate, deci OFICIALE pentru ziua de 9 Iunie.

      Deci, indiferent de încercările unor năimiți, Serioja, Alioșa sau Ivan aflați sub ordinul pe unitate de a împroșca zilnic ”fake news” prin care să prejudicieze imaginea Americii, cred că românii cu scaun la cap nu pot decât să zâmbească la aceste încercări stângace de a se propaga sentimente anti-americane în rândul populației românești.

      Sigur, nu pot exclude că mai există și creiere netede pe care pojghița propagandei se lipește cu ușurință, deoarece nu există cute adânci în care să se depozițeze măcar urme slabe de educație, de cultură, de memorie rezultată din învățămintele istoriei, cel puțin naționale.

      • popescule, declar, în deplinătatea facultăților mintale că mi s-a făcut scârbă de ce au făcut ultimii trei ambasadori americani în România.
        Ai luat-o cu „Deci, indiferent de încercările unor năimiți, Serioja, Alioșa sau Ivan aflați sub ordinul pe unitate de a împroșca zilnic ”fake news” prin care să prejudicieze imaginea Americii, cred că românii cu scaun la cap nu pot decât să zâmbească la aceste încercări stângace de a se propaga sentimente anti-americane în rândul populației românești.”, dar spune ce zici de Nea Ghiță (parcă Gitenstein, dar nu mai rețin exact), care a declarat că monica macovei este MENTORUL SĂU?!

      • Mircea Popescu, in speta nu este vorba despre tari si persoane, propaganda si antipropaganda, ci, vorbind principial, fara nominalizari, despre un fapt neobisnuit din interiorul unei tari, al unei ambasade straine din acea tara. Doua lucruri sunt ciudate si aparent fara explicatie, in afara, cred, de ipoteza unor obiective specifice, care nu erau destinate cunoasterii de catre public sau comunicarii cu autoritatile romane: (1) de ce doar o ambasada, o anumita ambasada – repet, una singura – a vazut „pericole” si „amenintari” pentru angajatii sai intr-o demonstratie pasnica si democrata, pendinte de drepturile omului, dintr-o tara civilizata si democrata, partenera si aliata si (2), ceea ce mi se pare a fi hiba anuntului, care arata ca a fost emis tendentios, de unde ar fi stiut protestatarii ca cineva care ar fi trecut prin zona ar fi fost strain si, mai mult, angajat al unei anumite ambasade, ca sa-l „fugareasca”, asta in scenariul „apocaliptic” al autorilor alertei???!!!… Chiar si pentru logica comuna, facand abstractie de cea speciala din domeniile securitatii si informatiilor, „anticipatia” si „motivatia” alertei au fost cusute cu ata alba…

      • @fragment: ”(1) de ce doar o ambasada, o anumita ambasada – repet, una singura – a vazut “pericole” si “amenintari” pentru angajatii sai … (2), ceea ce mi se pare a fi hiba anuntului, care arata ca a fost emis tendentios, de unde ar fi stiut protestatarii ca cineva care ar fi trecut prin zona ar fi fost strain si, mai mult, angajat al unei anumite ambasade, ”
        ===============
        Dintrei, una:
        1. n-ați citit ce-am scris ci doar bănuiți;
        2 ați citit și n-ați înțeles, dar comentați ce credeți că ați înțeles;
        3. ați citit, ați înțeles, dar deturnați subiectul reluînd propaganda anti-americană care pare să fie principalul dumneavoastră scop, după cum o arată marea majoritate a postărilor dumneavoastră..

        Pe scurt, încă odată:
        1.: o ambasadă cu răspundere pentru proprii cetățeni, transmite avertizări pentru acești cetățen aii săi (nu doar pentru angajații ambasadei care pot fi și localnici) că trebuie să ocolească anumite puncte ”fierbinți” dintr-o țară unde se petrec evenimente care pot scăpa de sub control. Cum spuneam, și MAE al României procedează la fel.
        Puteți întreba chiar pe gazda acestui forum, fost Ministru de Externe.
        2. ”pericolele” au fost semnalate de instituțiile specializate ale ministerului de interne: helicopter, trupe antitero, poliție călare și trupe de jamdarmi inclusiv din alte regiuni.
        3. cum spuneam, anunțul nu a făcut pentru angajații proprii, care puteau fi chiar cetățeni români angajați ai ambasadei, ci și, dar mai ales, pentru cetățenii americani care vizitează România, inclusiv Bucureștiul

        Dar dacă cine vrea să interpreteze tendențios măsuri preventive, atunci nu se dă în lături de la nimic.

      • Sau Volodea Tismatezki de la University of Maryland,….
        Apopos ce e ala deep state? ? SI nu cumva Despartamtul de Stat e plin de functinari obamuisti corecti politic si anti actualu prezidente?!

    • Cine își avertizează cetățenii că în România e periculos…Ambasada unei țări în care, dacă te duci, riști să fii mitraliat nevinovat la fiecare colț de stradă, în orice piață și în orice clădire.

  3. Mie îmi este ruşine cu PSD la ora asta. „Noi am mărit salariile românilor!”??? Bugetarii sunt TOȚI românii???
    Ne belesc şi ne calcă pe noi pe cap ca să le dea unora care freacă menta şi-şi arată muşchii de la birouri cu două-trei calculatoare, de la care stau pe fb?!?!

    Am avut o experiență EXTREM de neplăcută într-un spital de stat câteva săptămâni în urmă: un medic a îndreptat un bătrân cu patruzeci şi ceva de ani de muncă pe un şantier naval să cumpere nişte injecții de 3600 lei de la Sensiblue, pentru că altfel nu va beneficia de operație la genunchi pe asigurare. M-am implicat şi am dat de o adevărată cloacă, o cocină, o albie de porci, nu comunitate medicală care a rostit un jurământ! Îmi este greață de funcționarii statului, mai aroganți ca oricând, care acum țipă după salarii! Îmi este silă de țeapa „proiectelor”, de complicitatea statului cu băncile, de corupția de la APPIA, de încrengăturile mafiote, peste care am dat, dintre popi şi politicieni! O degradare tot mai mare, o nedreptate socială tot mai mare, lideri tot mai proşti, mai trădători, mai tupeişti!

    De ce manipulează şi poartă oamenii aceştia de bună credință ca pe nişte păpuşi??? Suntem pierduți fără scăpare! Nu mai ştiu…

    P. S. După o scurtă investigație, soțul meu a aflat că despre moş Păun se spune că a înecat-o pe maică-sa douăzeci de ani în urmă în iaz, într-o criză de turbare. Iată de ce, probabil, nu găseşte pe nimeni care să-l vrea. După două zile a venit la noi la poartă cu miere. Se comportă de parcă suntem înțeleşi. De acum vom dormi cu poarta legată şi uşa încuiată. Voiam să-i caut o familie, dar…

    • soțul meu a aflat că despre moş Păun se spune că a înecat-o pe maică-sa douăzeci de ani în urmă în iaz, poate da, poate nu. Mai degraba nu .. Ar trebui sa stii ca in cominitaile mai mici si mai „exclsuiviste” bantuite de parohialism barfele ating dementa ….

      • E-he! Ştiu! N-am avut timp să bag pozele undeva ca să le vedeți. Sunt imagini din altă lume, una dispărută.

        Am obosit de vremurile astea, mi s-a acrit mult de tot! Nu ştiu cum rezistați să-i mai urmăriți pe toți pe la toate televizoarele şi site-urile. Abia aştept să-mi strâng catrafusele şi să plec la țară. Mai avem până vineri.

  4. Susțin observațiile lui @fragmentariumpolitic privind anunțul Ambasadei USA, la care vreau să alătur poziționarea Redactorului Șef de la Gazerta Sporturilor, cătălin tolontan, care a lansat ideea că de fapt VA AVEA LOC O NOUĂ MINERIADĂ! Să nu încercați să căutați articolul lui tolontan – a fost postat pe pagina rezervată lui în secțiunea ^ blogsport ^ a Gazetei, secțiune din care A DISPĂRUT toată rezervarea tolontan, a dispărut tot ce a scris tolontan acolo de niște ani buni!!! (Ultima căutare am efectuat-o la ora 9:45)

  5. Mitingul alb a dat peste cap planul galben-albastru: Le este frica, motiunea de cenzura pica!

    Dupa mitingul in alb de ieri seara, a doua zi dis-de-dimineață a aparut, pe site-ul de dreapta HotNewes.ro, un sondaj de opinie cu intrebarea “Care crezi că e principalul rezultat al mitingului PSD-ALDE de sâmbătă?” Iata care este raspunsul meu, comentat si argumentat pe scurt: PSD a mobilizat circa 200.000 de oameni în Piața Victoriei, pentru un protest împotriva „statului paralel” și „abuzurilor justiției”. La “mitingul alb” sau “demonstratia imaculata”, cum probabil va ramane in istoria protestelor din Romania, oamenii au venit imbracati in alb, culoarea simbolizand nevinovatia si nevoia de curat si curatenie, cat si nevoia populara pentru o altfel de politica. Amploarea evenimentului a proiectat un puternic semnal de unitate si solidaritate social-democrata si populara in jurul Guvernului / Guvernul este Statul / si de protest impotriva Statului Paralel. Combinata cu avertismentul lui Liviu Dragnea, potrivit caruia „dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a sfârșit, vom veni din nou (…) și nu vom mai pleca”, mitingul PSD-ALDE rastoarna planul galben-albastru (culorile politice ale PNL) privind motiunea de cenzura, care urmeaza sa fie depusa in Parlament impotriva Guvernului Dancila. Lui Klaus Iohannis si PNL-ului, siamezii statului paralel, a inceput cu adevarat sa le fie frica: Motiunea de cenzura pica!

  6. Tricolorul romanesc in al XVI -lea arondisment parizian , la Auteuil , in fata marilor burghezi din vestul Parisului , a capitanilor de presa franceza la ordin moscovit , prompti in a denigra Romania , in fata ministrilor si a sefilor de industrie franceze .
    Imnul romanesc difuzat in intreaga lume , de la Rio la Cairo .
    Ambasadorul Niculescu in prim plan un minut .
    Virginia Ruzici filmata in public , salutand-o pe Halep .
    In fata unor putini , dodoni si sabini ghermani .
    Enorm .
    In plus , patru ore mai tarziu am vazut securisti cuprinsi de panica , ca in 1989 !
    In fata indignarii populare , papusarii securisti trecuti de 14 ani in tabara unui partid , care fac politie politica , care ameninta un prim ministru cu puscaria pentru un proiect de autostrada in munti in parteneriat public privat , care furnizeaza acuzatii si dolari editati in 2004 pentru fapte incriminand un prim ministru in 2002 , care se aliaza cu ideologia putrida sorosista ( ” venim de nicaieri cu totii ” , ” sanctificarea marilor pradatori – ursii – in supranumar ” , ” casatoria intre homosexuali ” ) , au palit ieri de frica .
    Ce mi-ar fi placut ca o Halep sa se urce la tribuna si sa dirijeze publicul indignat la Baneasa , la cuibul securistilor , sa-i sperie …

    • Mă întreb ce zic acei, care acum vreo doi ani în urmă, o jigneau pe Simona, spunând că nu are noblețea și frumusețea Mariei Sharapova, că nu vorbește la fel de bine limba engleză ca aceasta etc. Erau aceeași ziariști, comentatori, care i-au jignit pe cei care au venit în număr foarte mare la mitingul din Piața Victoriei. Simona, ca și participanții la miting, le-au arătat că pot! Bravo Simona! Bravo celor care au avut curajul să strige: ,,Jos statul paralel!”

  7. CATI OAMENI AU PARTICIPAT LA MARELE MITING DE ASEARA ?

    Iata ce spune adevarul.ro despre estimarile privind rezistentii din Piata, in timpul protestelor de la inceputul anului:

    ,,Mai sus, în imagine, am marcat spaţiul în care au fost răspândiţi cei mai mulţi protestatari. Nu sunt nicidecum doar în faţa Palatului Victoria, ci se întind până pe strada Paris, până la Antipa şi dincolo de parcarea de la Victoriei. Zona marcată pe hartă acoperă circa 53.000 de metri pătraţi. Firesc, ca să afli câţi oameni intră în ea, înmulţeşti aceşti metri cu numărul de oameni. Dar câţi oameni bagi într-un metru pătrat? Depinde pe cine întrebi. Eu am cercetat datele prezentate în „Crowd Safety and Risk Analysis“ ca să văd cum pot fi repartizaţi participanţii. Cel mai lejer e cu un om pe metru pătrat. Firesc, ai vreo 50.000 de oameni în piaţă. Ca să ai un sfert de milion în aria marcată, ar trebui să ai aproape cinci oameni pe metru pătrat.
    …..deci e imposibil să fie 250.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Da, e imposibil să fie atât de mulţi oameni la un moment dat. Repet, la un moment dat!”

    Probabil ca PSD-ul a scos in strada cca 100-150.000 de sustinatori, adunati din toate colturile tarii, chinuiti nenumarare ore, doar pentru a asculta un discurs insipid al domnului Dragnea, domn care a batut-o cap pana la satietate cu ,,statul paralel”, aproximativ intre orele 21: 30 si 22:15. Este normal ca ,,DA” urile emise de multime la apelul liderului pareau abia soptite, dupa o zi epuizanta. Ca sa nu mai spun ca lumea din zonele periferice incepea sa plece, in timp ce odihnitul Dragnea infiera cu patos revolutionar sistemul ticalosit.
    Faceti LEGI, stimabililor, nu o mai frecati la rece si, mai ales, la cald, pe seama rabdarii transpirate a oamenilor, barbati si femei deopotriva. Are si aceasta o limita. Urat, foarte urat.

    • ..de la inceputul anului 2017
      ..mai mai..ce mai trece timpul…si inca nu avem legislatie noua in justitie, implementata.

    • Oare contează câți oameni au fost? Contează că erau de toate vârstele, din toate categoriile sociale, că nu au răspuns provocărilor și că au avut un mesaj de transmis: ,,Nu mai suportăm și nu mai acceptăm abuzurile!” Nu au fost niște sălbatici, ramoliți sau analfabeți. Nu au fost doar membrii de partid. Pe când # Rezist și susținătorii lor jignesc, îi desconsideră pe toți cei care nu sunt de acord cu ei, îi cred pe toți oamenii în vârstă ramoliți și comuniști, preferă arnarhismul în locul democrației ( deși eu cred că ei nu știu ce este anarhismul și nu cunosc principiile democrației), sunt plini de ură! Eu cred că au mari probleme, care necesită tratamente serioase!

  8. Dar Ioh, Ioh-Groh ce face? Ioh-Groh stă și meditează:
    Sunt un politruc. Ghinion! Dar, a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău. Sau înseamnă? Nu-mi aduc bine aminte. Da, m-am gândit, pe paișpe sau pe șaptîșpe o să vorbesc cu onegheurile ca să facem un partenereat și-o discuțe pentru justițe, căci ce așteaptă ea, justițea, facând treișpe-paișpe? Motivațea hotarârii!
    Ce mai, sunt un politruc.

  9. @MirceaPopescu
    Nu-i nevoie nici de Serioja, nici de Alioșa, nici de Ivan, dl ambasador le ține cu brio locul și e de mirare că nu ați observat pănă acum. Înțeleg că sunteți cetățean american, mă așteptam să aveți măcar un strop de spirit critic față comportamentul ambasadei americane în Romănia. Dincolo de asta în privința interesului SUA pentru Romănia, acesta nu diferă cu nimic de cel al Rusiei, oricăt ați dori dvstră să credeți altfel.
    PS Am văzut un documentar al recent decedatului cheff Anthony Bourdaine despre Detroit și am înțeles ce înseamnă ” centura de rugină”. M-a amuzat amar faptul că într-un oraș ce-și arendează parcurile unor intreprinzători care le cultivă cu legume (din lipsă de fonduri) fostul primar este arestat pentru…”corupție” și nu se găsește candidat pentru funcția vacantă.

    • @Elena Neagoe
      Dumneavoastră n-ați observat atitudinea mea față de ambasadorul lui Obama exprimată chiar pe acest forum.
      Cât despre situația care a dus la decăderea orașului Detroit, am denumit-o „sindromul Detroit”, când m-am referit la situația asemănătoare din multe comunități din România în care domnește același fenomen al traiului parazitar din ajutor social

  10. 0hoo! Sunt americani de 3-4 generații în SUA, care au multe critici la adresa țării lor, iar Dom Popescu, american la prima generație, o apără cu o înverșunare demnă de o cauză mai bună. Nu-i vede niciun defect. Sau nu vrea să vadă? Dragostea e oarbă, eh…

    • @Amalia: don Popescu nu este american de prima generație, nici măcar fiul său. Poate doar vreun urmaș. Ei sunt doar români integrați societății americane și care OBSERVĂ DIFERENȚELE între ce au lăsat în urmă dar revin mereu și ceeace văd în noua lume în care trăiesc viața de zi cu zi, nu doar ca turiști sau cititori de gazete. Deci, în discuții fac observații punctuale, în ideea că poate nu doar bătutul cu pumnii în piept poate să conducă la un oarecare progres pe pământurilr natale, ci și unele critici, pe care un interlocutor inteligent le poate folosi.

      Dar, ce pot să vă mai spun dumneavoastră, care cunoașteți perfect situația nenorocită din America, unde te așteaptă moartea cu mitraliera de cum dai colțul?
      În rest, bravo românilor neaoși care nu se plâng pe la Bruxelles, de exemplu, de situația țării lor și care sunt mândri și extrem de uniți în apărarea țării, a intereselor naționale, a suveranității și fac front comun împotriva opresorului american care,nu a făcut altceva decât să sugă sângele poporului. în întreaga istorie milenară a României,

      Și, marea dovadă a bărbăției și mândriei patriotice o constituie și faptul că sunt hotărâți să boicoteze viza de intrare pe pământul american pe care riscă să-și găsească instantaneu sfârșitul din cauza mitralierelor care-i pândesc la fiecare colț de stradă, după cum afirmă @Amalia și unde situația omului este mai rea decât în iad..

      Sigur, este cu mult mai bine ca intrarea să fie liberă în Rusia prin lichidare granițelor de către o armată integrată ruso-română pentru ca românii să beneficieze de largile libertăți cu care prietenii de la Răsărit ne-au familiarizat în decursul anilor. Că doar se știe: ”Stalin și poporul rus / Libertatea ne-au adus”..
      Iar pentru început, armata rusă de pacificare din Transnistria să înceapă antrenarea trupelor din Basarabia pentru a putea crea tranziția spre integrarea cu armată română capabilă să devină,stavila de netrecut împotriva imperialismului american.

  11. D-l Năstase zice „victoria de la Paris… a fost o mare bucurie pentru toți românii”. Nu mai pot eu de victoria de la Paris a…
    Ar fi o mare bucurie pentru mine dacă toți românii și-ar declara TOATE veniturile, dacă pacienții n-ar mai da mită cadrelor medicale de la stat, dacă acestea din urmă n-ar mai primi mită, dacă bugetarii n-ar mai chiuli atâta de la serviciu, dacă românii ar lucra mai serios și mai responsabil…

  12. Doamna Ana subliniaza foarte bine adevarul ca sistemul bugetar este cancerizat de o clica mafiota transpartinica in toata regula. Da, ,,statul paralel” este toxic pentru democratie, dar nici mafia functionareasca si mai ales a bastanilor platiti gras de generosul guvern socia democrat nu se lasa mai prejos.
    La o Primarie importanta a Romaniei, exista oameni care te sfideaza de la ,,inaltimea” incompetentei, puturoseniei si tupeului lor. Eu noi voi afirma ,,se spune ca” pentru a-i da prilel Bizonului sa-si bage coarnele, eu spun ceea ce stiu…dar, evident, nu voi da nume si locatie precisa, din motive usor intuibile.
    Oamenii de care fac vorbire au primit functii de conducere (sefi/sefe de birou si/sau servicii) DOAR pentru a-si rotunji salariile; CHIAR ACESTI INDIVIZI se lauda cu asta, prestand, in realitate, o cu totul alta activitate, care nu este una de conducere, pentru care, culmea culmilor, unii dintre ei nu detin nici macar patalama valabila emisa de institutii de acreditare, specifica acelei activitati. Deci, dupa parerea mea, in institutiile statului, pur si simplu se incalca legea, in mod sistematic, generalizat si pe termen lung.
    Situatii ca cea de mai sus exista, cu singuranta, in multe locuri bugetate ale tarii, față de care, dosarul domnului Dragnea este o poveste pentru copii mici. Milioane de lei pleaca in buzunarele tupeistilor, fara ca Justitia sa bage de seama si sa intervina. Sau…inchide ochii ? Curat murdar, stimati colegi.
    Vreau sa spun ca nu doar ,,statul paralel” afecteaza siguranta si stabilitatea Romaniei. Ne mai intrebam de ce nu se materializeaza mari proiecte de infrastructura ? Simplu, toate partidele politice, alcatuite preponderent din bugetari, nu stiu decat un singur lucru:
    Sa dea prea mult unei minoritati de mafioti incompetenti si sa lase in ceață o majoritate de fraieri, mai cunoscuti (si) sub numele generic de cetateni romani definiti de un numitor comun: se multumesc cu paine si circ. Oare pana cand ?

  13. Felicitari, Simona, felicitari Rafa.
    In anul de gratie 2018, la marele turneu de la Roland-Garros, au castigat exact cei care au meritat sa castige.

  14. Nu-mi place când, la evenimente importante, se lasă în umbră aspecte semnificative. Uneori îmi impun să nu comentez, acceptând că pot prevala rațiuni de conjunctură, dar, referitor la mitingul PSD+ALDE de sâmbătă, cred nu-i bine să „tac” chiar pentru tot ce știu.
    [Sigur că mă bucur de faptul că numărul participanților a depășit „așteptările” dreptei susținute de ambasadele … (mă abțin să le categorisesc în clar pe blogul domnului Năstase).]
    1) Nu cred că era cazul ca PSD să-l scoată în față pe matei brătianu. Individul este cel ce, din poziția de prim-vicepreședinte al BNS, a afirmat că-i nemulțumit de modul cum PSD (Guvernul Năstase) a rezolvat problemele sindicale și că va înființa un partid care să apere cu advărat interesele sindicale. Partidul BNS, creștin-democrat bineînțeles(!), a negociat cu Vadim și a intrat în Parlament pe lista PRM, dar apoi „s-a dat cu puterea” fiind, alături de dan voiculescu, artizan al înlăturării PSD de la guvernarea 2004 – 2008. Cum de a devenit m.b. membru PSD și apoi deputat PSD în pedrioada 2008 – 2012, știe Secretarul Genaral al PSD, din acea vreme – adică liviu dragnea. Ce merite avea m.b.? Păi după ce a obținut de la băsescu ( deși Prim Ministru era Călin Popescu – Tăriceanu) un post de Secretar de Stat la Min.Comunicațiilor, cu postul de Director General al Poștei Române la pachet, a părăsit vicepreședinția BNS pentru a coborâ la nivel de leader al Fedreației Sindicatelor din Poștă. Sacrificiu personal? NU! A impus ca Poșta Română să salveze Cosmote (35.000 angajați au devenit abonați Cosmote cu minim 10 min/lună, până la 2h/lună). De asemenea a impus ca fiecare angajat să refinanțeze EUROMBANK (fosta Dacia-Felix), câte 130 ron/angajat, adică peste 4,5 mil. ron, sumă despre care nu se mai știe nimic! Mai mult ca sigur că trecerea Poștei de la Connex la Cosmote, cu includerea a încă cca 34.700 abonați, a contribuit la prăbușirea Poștei Române, dar nu pentru acest motiv au ajuns în pușcărie cei ce au fost la conducere – aceia au avut „șmecheriile” lor, ne observate de matei brătianu, leaderul sindical!
    2) Nimeni nu spune că mitingul PSD+ALDE, NU avea loc dacă SEBASTIAN GHIȚĂ , conform declarației lui Elan Schwartzenberg (înterviul de la B1 din 23 feb. 2018), nu intra, cel puțin din anul 2011, într-un joc din care, dacă nu scapă ajunge ori la pușcărie ori la 3 m sub pământ!!! Revedeți și interviul său cu Ion Cristoiu – poate, cine știe(?), ajută!

  15. Pe 9 iunie 1848, Poapa Șapcă a organizat o mare adunare națională la Islaz, sub oblăduirea lui Ioan Maiorescu și Nicolae Pleșoianu, unde s-a citit programul pașoptist al Țării Românești, cunoscut sub numele de Proclamația de la Islaz, care a fost Constituția revoluției, înlocuind pentru o scurtă perioadă Regulamentele Organice. Multe dintre cele 22 de articole se refereau la desființarea unor abuziri, specifice epocii respective. Nu știu dacă organizatorii mitingului au ales special această zi pentru miting sau a fost doar o coincidență a istoriei. Certă este asemănarea dintre miting și adunare: ambele reprezintă voința și forța celor care nu mai suportă abuzurile și umilințele!

  16. Oscar Wilde spune:
    IUNIE 11, 2018 LA 12:43 AM

    O societate care se confrunta cu tot felul de mitinguri, fie autorizate, fie nu, in rest, neexistand evenimente notabile (in afara de victoria Simonei) cu impact pe termen lung, este o societate bolnava. Din pacate, ,,doctorii” care incearca tot felul de remedii paliative, nu se ridica la nivelul asteptarilor.
    In acest context, incep sa ma intreb de ce votam atat de des. Cui foloseste ?

Lasă un răspuns