In Antalya, pentru cateva zile

Antalya este, din nou, sub semnul prieteniei turistice turco-ruse. In hotelul nostru, cei mai multi turisti sunt din Rusia. Relativ tineri. Cu copii mici. Sunt si romani. Speram sa nu fie asa de cald dar, din pacate, sunt deja 34-35 de grade. Maine vor fi chiar 37.

Urmaresc stirile de la Bucuresti si din lume. Motivarea deciziei CCR, marele miting de sambata (pentru sau contra, nu mi-e foarte clar), hotararea ICCJ in dosarul Dragnea, performanta Simonei Halep, asteptata intalnire intre Donald Trump si liderul nord coreean (ma intreb daca partenerul nostru strategic s-o fi sfatuit cu noi in legatura cu agenda intalnirii de saptamana viitoare), sondaje in legatura cu fericirea, cu primaria, etc.

Am terminat de citit cartea recent publicata a lui Radu Paraschivescu, „Doua maturi stau de vorba”, un volum de editoriale spumoase. Impregnate, din pacate, cu hastaguri, cu clisee si cu resentimente ale „intelighentiei” romanesti post-decembriste.

29 de gânduri despre “In Antalya, pentru cateva zile

  1. Sunteti unul dintre putinii ‘boieri’ ai spiritului la romani; prezenta dv. e necesara intr-o lume gri, mediocra si invrajbita de’anboulea.

    • Ma bucur ca va simtiti bine, pe un pamint, cindva, european. Am simtit in ultimul timp, cum europa pune intrebarea : de cite ori e mai mare rusia ca europa. Pe partea cealalta a europei noul sef de securitate nationala al spaniei, colonelu in rezerva Pedro Baños, spune ca europa a gresit mult, departinduse de rusia. RUSIA are tot cei trebui spaniei, cum china are tot cei trebui americi (remarca, apartine colonelului-doriti, va transmit sursa).. Dar noi stim cine a fost si cine e spania. As fi bucuros, daca in aceasta vara as putea sa va salatut, trecind prin Cornu. Restul, coreea si america sint mari interese, de mult uitate si activate din nou. Se pare, ca unchiul ,,sam” isi cam taie craca de sub picioare. Altfel, noile mari interese, sint lipsite de educatie si cultura!!!!!!!???

    • Am o mare intrebare pentru dv. dle. Nastase. Romania isi gasise cadenta democratica, avusesera loc 2 schimbari de guvernare, in urma procesului electoral, in anii 2000. Care a fost imboldul de a schimba Constitutia si ma refer la schimbarea mandatului de la 4 la 5 ani al Presedintelui? A fost o sugestie externa, pentru ca tin minte ca erati foarte curtat in vest. Supozitia mea: A fost o sugestie externa, morcovul a fost aratat, dar sprijinul pentru dv. a disparut, mutandu-se spre cine stim. Care-i parerea dv. acum? A fost bine, a fost rau? Pentru ca lucrurile nu arata prea bine, parere mea.

      • „Imboldul” l-a constituit propunerea lui Iorgovan si a PNL de a urma modelul francez si de a departaja alegerile prezidentiale de cele parlamentare. Puteti constata cine a fost initiatorul propunerii citind raportul comisiei pentru revizuirea Constitutiei. Pot totusi sa banuiesc ca dvs ati votat, din motivul asta, in 2004, cu Basescu?

      • Multumesc foarte mult pentru raspuns, sincer nu ma asteptam, credeam ca va fi o alta intrebare in eter catre un politician. Va doresc sa reveniti in politica, media IQ va creste semnificativ. Raspunsul meu este ca atunci am votat cu Basescu, as fi vrut sa fie motivatia, care o repeta dl. Teodorescu, ca un mandat diferit fata de parlamentare al presedintelui este o mare eroare, dar nu a fost acesta. Pe atunci se citeau ziare si am vazut repetitiv reclame ale termocentralelor in diverse ziare. Acum, v-am adresat 2 intrebari din pura curiozitate. 1) care a fost imboldul, caci imaginea cu dv ghemuit intr-un colt, in fata lui Iorgovan cu propunerea si PNL care sparsese usa si il sustinea, e cam-cam ))) 2) cum vedeti acum situatia, iar presupunand ca sunteti de aceeasi parere cu mine, ca nu-i okay, care ati vedea ca ar fi solutia? un 2024, cand s-ar suprapune matematic?

  2. De fiecare data când îți citesc comentariile sunt încântat și trist. Încântat de orizontul larg și gândirea limpede și trist pentru că a fost castrată cu cinism această minte, spre dauna majoră a destinului României… Ce mult ne lipsești, Titulescu al II-lea (da, despre tine vorbesc, Adriane!)

  3. Mircea Popescu
    Dati-ne un exemplu de ,,organizatie civica a majoritatii”.
    Mie mi se mare o formulare lipsita de logica. O organizatie civica devine a majoritatii, doar daca ar fi votata de o majoritate si delegata sa actioneze in numele cetatenilor in structura institutionala a statului.
    Pana atunci, este o organizatie civica a membrilor sai, punct. Sau, altfel spus, teoretic este o organizatie de lobby.
    …Si nu inteleg de ce considerati ca in lumea reala doar partidele sunt politice, nu si organizatiile civice.
    Dati-mi un singur exemplu de organizatie civica finantata de Soros care NU este politica, sau nu se amesteca in politica unui stat vasal al unchiului.
    Observ ca nu aveti clara in mine definitia cuvantului ,,politic”.

    DEX: POLÍTIC, -Ă, politici, -ce, s. f., adj. I. S. f. 1. Știința și arta de a guverna un stat; formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective. ◊ Expr. A face politică = a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului.

    Deci, stimate domn, tot ce ceea ce se intreprinde in numele unei comunitati, sau a unui grup de oameni, pentru a rezolva diferite probleme comune ale cetatenilor, se numeste politica.
    Totul este politic intr-o societate, chiar si cei numiti in institutiile de forta, tot politici sunt pana la urma, din moment ce se implica in,,treburile cetatii”, in cadrul legal elaborat si implementat de politicieni.

    Diferentele constau in ceea ce priveste transparenta. De exemplu, se cam stie de unde vin banii intr-un partid politic si care este structura de conducere a unui partid. Dar cunoaste cineva cum stau oengeurile la acest capitol ? Se incearca o transparentizare si in aceasta zona, dar priviti cu cata vehementa se opun ,,prunele” , ,,voiculestii”, ..macovistele”, etc, nimic altceva decat creatii malefice ale monstrului sorosist. Daca vrea cineva sa afle de unde le vin banii, urla ca din gura de sarpe. Culmea, multe dintre ele capuseaza si banii statului, doar pentru ca sunt ceea ce sunt, fara a primi vreo ,,acreditare” de la cetateni, prin alegeri.
    NU CRED IN BUNA CREDINTA A ORGANIZATIILOR CIVICE. Mi-as dori sa ,,vad” exceptiile, dar esuez de fiecare data cand incerc.

  4. Eu – dar e vorba aici de mine – nu as da Eforie Sud pentru nici o statiune la mare din lume .
    Aleile cu arbori inalti , care dau umbra atat de binefacatoare , vilele art deco din anii 1930 , clientela familiala , faleza inalta …
    Statiunile turcesti ,grecesti si spaniole sunt fabrici de turisti ( ieri le aveam si pe cele tunisiene dar ” iarna araba ” lansata de serviciile lui Obama si serviciile monarhiilor wahabiste din Golf a trecut prin Tunisia) .
    Concediu placut .

  5. Iti doresc un concediu placut impreuna cu familia
    Pierzi participarea la meeting, insa nu le puteti avea pe toate in viata!
    Am revazut imagini cu decembrie ’89 pentru a intelege mai bine ce ne este dat sa traim
    Sa auzim numai de bine si pana una alta bucurate de frumusetile Antalyei
    Cu respect, Adrian

    • La Realitatea TV numitul Oreste susţine dezinvolt şi băşcălios, că la mitingul de mâine vor veni la Bucureşti ” mii de capete de oaie” !
      Ce-ar fi ca CNA să fie sesizată, dacă nu din oficiu, măcar de cei care nu permit asemenea atitudine pe un post naţional TV ?! :mrgreen:

  6. Prima data va doresc un sejur placut si plin de viata. Am iesit din spital si ma simt bine.Abea astept sa reiau activitatile zilnice, de odinuara. Va intreb ce parere aveti despre lansarea unei carti a unui scriitor elvetian,intitulata 1918-2018 Romania in 100 de ani, Bilantul unui veac de istorie,carte scrisa de Oliver Jens Schmitt, la Editura Humanitass? Am vazut ca este sutinut de Gabriel Licianu! Un comentariu daca se poate si va multumesc, Miroslav

    • Desi nnu m-ai intrebat pe mine ce parere am : PROASTA!
      Nu despre ala si cartea sa ci despre catedrele de istorie din facutatiler romanesti si mizerabilele lor produse . Adica tembelii astia care pozeaza in elita intectuala a nemaului nu sw pricep decat sa scrie prefete, recenzii si bascalie demistificatoare ?

  7. „Să începem să devoalăm mafia din “parchetul anti-mafia”.
    Știți cine a “uitat” că a pus un sechestru într-un dosar pe care l-a instrumentat la Iași? Horodniceanu.

    Știți cu cât “s-a cumpărat” terenul aflat de fapt sub sechestru? Cu 500.000 euro deși valoarea de piață era de 4 milioane de euro. Adică “să recuperăm” prejudicii. Povești. Bla bla și mult PR.
    Știți cine, unde și când a fost denunțat pentru această potlogărie?
    Horodniceanu, la DNA, la 19.09.2017.

    Știți ce a făcut DNA cu plângerea?
    La 22.09.2017 procurorul Bulancea,la ordinul lui Kovesi, a trimis-o la Serviciul Teritorial Iași al DNA (adică la prietenii lui Horodniceanu), deși prejudiciul era de peste 3 milioane de euro.
    Știți ce a făcut DNA Iași? La 23.01.2018 a dat ordonanță de clasare.

    Câte dosare mai sunt pe numele lui Horodniceanu S.A. la DNA?
    Vom afla după ce pleacă PFA Kovesi.

    Vreți și voi să luați un teren aflat sub sechestru cu de 8 ori prețul mai mic?
    Simplu. Vorbiți cu Horodniceanu.
    Mizeria din dosarul Black Cube poartă urmele unei înțelegeri sulfuroase între Kovesi și Horodniceanu.

    A venit vremea să le scoatem la lumina adevăratul stat paralel.
    Începem cu un prim document: Horodniceanu comunică faptul că SC Varom Trading SRL Iași nu are niciun dosar cu sechestru cu numărul 375/P/2005.
    A uitat că a instrumentat personal un dosar în care a pus sechestru pe exact același bun la SC RFKI COMERCIAL SRL Iași în dosarul cu numărul 375/P/2004!
    Ce uituc mai e tovarășul!”
    P.S.
    Ăsta nu-i stat paralel , e stat mafiot de-abinelea !
    Pentru cine nu ştie este vorba de şeful DIICOT pe care Johannis s-a chinuit să-l păstreze la butoane, cu toate dosarele bine pitite, nu lucrate, pe care le are !

    • Nu degeaba Nefertiti cere cu limbă de moarte ca dacă pleacă ea, musai să rămână în locul ei procurorul Bulancea !
      Ce bulangii…. ?! Cum ar zice cineva .

  8. În iulie 2011, procurorul general al Statelor Unite a înființat în cadrul Departamentului de Justiție (DOJ) o unitate specială numită “Kleptocracy Unit” – în fapt,o structură anti-corupție globală.

    Apar din ce în ce mai multe elemente care arată că această structura a “primit” teme și ținte direct de la organizațiile lui George Soros.

    Țintele erau globale, din mai multe state ale lumii.
    Apar tot mai multe indicii că Direcția Națională Anticorupție a lucrat cu DOJ în o serie de dosare și a conspirat alături de Kleptocracy Unit în interesul lui George Soros.

    Până se mișcă Parlamentul României și Comisiile de control, până Coaliția de guvernare va lua măsurile care se impun se pare că o comisie a Congresului SUA va începe investigarea implicării ilegale și abuzive a Kleptocracy Unit, cu probe concrete, în o serie de dosare anti-corupție din întreaga lume.

    Statul paralel din România a fost o anexă a statului paralel din SUA.
    A venit vremea ca aceste practici abuzive și ilegale să fie dezvăluite și investigate.

  9. Gânduri…., dar ce gânduri :
    „Departe de noi gândul de a nega în toate cazurile rolul, veridicitatea sau efectele benefice ale științei. Ceea ce noi spunem este că „știința” se bazează de foarte multe ori – și n-ar trebui niciodată să fie așa! – nu pe lucruri știute ci pe presupuneri, pe ipoteze nedemonstrate clar și complet sau doar pe pura imaginație, care ne sunt însă sunt servite cu titlu de adevăr incontestabil.

    Curios lucru, așadar, știința poate presupune ce vrea ea, atunci când nu are explicații, dar trebuie acceptată, adică trebuie CREZUTĂ! N-ai voie să i te opui, altfel ești retrograd, încuiat și habotnic! Ți se spune că Universul are 15 milarde de ani, deși nimeni n-a demonstrat asta? Crede! Ți se spune că viața e un accident, deși există chiar oameni de știință care demonstrează că nu e așa? Nu îndrăzni să te îndoiești! Ți se spune că te tragi din maimuță, că dinozaurii au fost omorâți de un asteroid sau că omul a ajuns pe Lună? E știință, frate, ți-o spun unii mai deștepți ca tine, nu mai comenta!

    Religia, însă, trebuie neapărat să-L demonstreze pe Dumnezeu, altfel rămâne o minciună perfidă, menită să sucească mințile omului, să-l țină prost și sclav… Sacrificiul Domnului nostru Iisus Hristos, al apostolilor, al tuturor mucenicilor și sfinților care le-au urmat nu sunt dovezi… Nici toate minunile care s-au întâmplat și se mai întâmplă…

    Nu cumva trebuia să fie invers?”

  10. La comentariul scurt al domnuluiA.N as vrea sa spun si eu doua vorbe legate de meetingul de
    sambata.Sunt 1000000% de acord cu aleshii democratic din 2016.De aceea:
    1.Mediocra de kovezy trebuie urgent deferita justitiei,nu revocata…pt crimele de tip ana pauker,asupra celor nevinovati(vezi sutele de abuzuri de forta ale procuraturii,rezultate din uriashul numar de akitari ale CEDO.Acesti nemernici….stat in stat…n-au nicio raspundere pt aceste crime???
    2.Parlamentul de urgentza trebuie sa anuleze toate protocoalele criminale dintre SRI-DNA-CCIJK-herr von werner claus(inca nu ne-am saturat de germanii „salvatori”.De ce trebuie sa ne milogim la securistul criminal helvic, sa anuleze aceste protocoale .El este un om al statului paralel mafiot si de aceea se face ca ploua.
    Sri trebuie sa iasa din sfera POLITICA si sa renunte la denunturi false pt a distruge opozitia aleasa democratic la ordinul sefului de tarla.
    3.Urgent Parlamentul sa dea drumul la legile democratice(raspunderea magistratilor,legea abuzului de putere,legea prezumptiei de nevinovatie,etc.).
    4.Procurorul trebuie urgent scos din magistratura,eliminindu-se si pozitia spatiala a acestuia linga judecator(contrar pozitiei to prosecutor in toate tarile civilizate din UE si USA.Procurorul este un avocat al statului(notiune abstracta) si trebuie sa aiba acelas statut nca si avocatul cetateanului,altfel,nu redevenim stat de drept.
    5. Conform Comisiei de la Vienetia.,trebuie stabilit un prag pt definirea coruptiei,resp a abuzului de putere.
    6.Punerea procurorilor sub autoritatea ministrului Justitiei,tot cf. Comisiei de la Venetia si nu cum este total gresit,sub autoritatea sefului de tarla al tarii(ales politic de bobor).
    7.Desfiintarea DNA si revenirea la normal,adica sa existe ca-n occident procuratura de stat.

  11. Austria: Reactivarea expulzarii, ca institutie de securitate. Tintele sunt deocamdata secundare

    Expulzarea, ca si interdictia de intrare intr-o tara, este o institutie si o procedura de securitate. Ea trebuie exersata sau reactivata ca orice institutie din acest domeniu, primordial, al securitatii nationale, in functie de amenintarile interne sau externe. Cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz a anunţat vineri că ţara sa va expulza mai mulţi imami finanţaţi din străinătate şi va închide şapte moschei, în scopul de a lupta împotriva ”islamului politic”. Sintagma nu prea este uzitata in descrierea riscurilor de securitate. Probabil ca limitarea “islamului politic” la partidele interne l-a facut inofensiv in perceptiile externe. Insa de cand lumea s-a fript cu terorismul islamic, guvernele sulfa si in iaurt, potrivit unei cunoscute zicale. Decizia anuntata de Kurz a fost cauzata de un memorial istoric privind batalia de la Gallipoli (1915) pentru controlul extra-regional al Dardanelelor. Memorialul a constat in reconstituirea simbolica a victoriei emblematice a turcilor otomani, care nu au cedat fortei navale a Marii Britanii si au infrant debarcarea Corpului de Armate al Australiei şi Noii Zeelande (ANZAC). Reconstituirea a avut loc intr-o moschee din Viena, cu copii îmbrăcaţi în soldaţi interpretand roluri eroice in scene de lupta. “Societăţi paralele, islamul politic şi radicalizarea nu-şi au locul în ţara noastră”, a dat asigurări şeful guvernului austriac într-o conferinţă de presă. Cred insa ca expulzarea de securitate ramane totusi marginala, pe tinte secundare. Este de reflectat asupra straniei coincidente ca intriga de expulzare a imigrantilor turci din capitala Austriei, care au evocat campania de rezistenta de la Gallipoli, a venit din partea stangii progresiste si internationaliste austriece. Internationalismul, o falanga ostila identitatii nationale si europene, este finantat, intre altii, de catre miliardarul evreu George Soros. El sustine implantarea masiva in Europa de imigranti si refugiati non-europeni. De analizat si evidenta ca propozabilii la expulzare vor fi expulzati doar pentru ca sunt turci. Patriotismul turcilor lui Erdogan si memorializarea cu mandrie si recunostinta a victoriei la care i-a condus pe turci colonelul Mustafa Kemal Atatürk in batalia de la Gallipoli, un episod definitoriu in istoria natiunii turce, nu sunt pe placul globalistilor si unipolaristilor. De remarcat ca si in Germania, internationalistul SPD incearca sa se catere din nou in varful verticalei puterii absolute, dupa gafele de neiertat ale fostului sau lider, Martin Schulz, care s-a intors cu spatele la germani si cu fata spre imigrantii geopolitici non-europeni, manati din urma de razboaiele “preventive” ale SUA si de banii marii finante americane. Astazi, asa-zisul “geniu” militar si strategic al lui Churchill, care a elaborat planul ofensivei din Peninsula Gallipoli, a fost mai degraba o ambitie nemasurata vecina cu nebunia, care a fost de la bun inceput sortita esecului, cu un nemeritat pret de sange platit de australieni si neozeelandezi, sclavii de atunci si de azi ai Imperiului Britanic. În 1930, generalul Sir George MacMunn scria despre Gallipoli: „Ideea domnului Winston Churchill a fost magnifică”, dar, în acelaşi timp, şi „cea mai condamnabilă nebunie în care au fost momiţi vreodată nişte amatori”. Manipulatorii de la varful Imperiului au reusit insa sa transforme criza Gallipoli intr-o oportunitate, de a-si lasa concurentii europeni fara colonii (nu degeaba se spune ca in orice criza se ascunde o oportunitate). Ideea ca Australia si Noua Zeelanda si-au dobandit la Gallipoli constiinta nationala, datorita sacrificarii soldatilor australieni si neozeelandezi de catre aventurierii politici si incompetentii comandanti britanici, a fost partial adevarata, dar partea agitatorica nespusa viza destramarea vechilor imperii coloniale. In timp ce britanicii le-au oferit natiunea coloniilor lor, prin inglobarea acestora intr-o formula neocoloniala abila si ascunsa – Commonwealthul, celelalte puteri coloniale au fost prinse pe picior gresit, fara alternativa, si au ramas de-a binelea fara colonii. Insa manipularea nu s-a oprit aici, povestea esecului din 1915 a fost transformata intr-o adevarata mitologie a lui „ce-ar fi fost daca…?”. Raspunsul cel mai apropiat de realitate este ca ar fi fost vai si-amar pentru regiunea extinsa si cele conexe! Durerile comune euroturce, identitare si poate existentiale, ar fi fost astazi mult mai mari.

    PS/NB: M-am uitat pe harta la distanta dintre Gallipoli si Antalya, la ultima urmand sa ajung in aceasta vara/toamna. Oricat de departe, obositor sau costisitor ar fi, voi merge sa depun o floare la Monumentul Martirilor din Çanakkale.

  12. Ana, a scris:

    ,,Știu, Simona este în semifinale, dar cum nu are psihicul lui Becali, ci al ciobănașului moldovean, probabil o va da de gard – nu-mi pasă și nu mă uit.”

    Doamna Ana, cred ca ar trebui sa va reconsiderati atutudinea. Ati pierdut un meci jucat exceptional de Simona, care a maturat pur si simplu pe jos cu lunganca cu picioroange de strut, Muguruza. A transformat-o intr-o biata buburuza.
    Prin urmare, va sfatuiesc sa nu pierdeti finala pe care Simona Halep o va juca cu o paupusa Barbie spanchie de ciocolata.
    …Nu uitati sa-l invitati si pe Tataia la meci. Cu siguranta este amator de sport si competitie. Sper doar ca Simona sa uite de corectitudinea politica, cel putin in acest meci.
    (Z)
    ps
    Moldovenii…hmm…par cum par, dar si cand…..vai si amar plus sacadarile asociate atunci cand servesc.
    (Z)

  13. „Societatea civila” a lui L Orban si Iohannis, Coruptia Ucide & Co au incercat sa adauge la Constitutie si sa declare public ca e ilegal ca mitingul PSD-ALDE sa aiba loc in Piata Victoriei, pentru piata aia e a lor. Super, foarte democratic si foarte civic!

    Aceiasi „civici”, mult adulati la Ziare.con, Hotnews si DW au mai cerut si o intilnire cu Presedintele Iohannis sa il convinga sa faca ceva despre decizia CCR, care ar „incalca Constitutia”. Nu stiu daca Iohannis i-a primit sau nu sa planuiasca impuscarea judecatorilor de la CCR – in PIata Victoriei – ca e a lor acum. Probabil nu , si s-a hotarica Orban sa atace cumva sa limiteze mandatul CCR, ca nu place Presedintelui si securistilor.

    Evident, Romania nu este inca o democratie. Aceasta nebunie indelungata, ca o boala grea, a lasat urme, pentru ca nu s-a administrat tratamentul la timp de politicienii care contau: dl. Iohannis in primul rind, a scapat ocazia sa indrepte lucrurile cind era loc. A preferat sa o apere pe Kovesi., a inchis ochii la abuzurile asupra democratiei Deci, a facut alegerea. O va apara pina la capat? Asa pare…

Lasă un răspuns