„Regina Maria. Însemnări din ultima parte a vieții”

Ieri, a avut loc, la sediul Fundației Europene Titulescu, lansarea volumului ce reproduce pentru prima oară în traducere românească, ultima parte din jurnalul Reginei Maria, de la 4 martie 1937 până la 11 iulie 1938.

Volumul a fost îngrijit de Sorin Cristescu iar la lansare au vorbit Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, Filip-Lucian Iorga și Bogdan Hrib.

Afiș_site-1280x640.jpg

7 - 15.05.2018 - Lansare de c arte „Regina Maria. Însemnări din ultima parte a vieții (Martie 1937 – Iulie 1938)”.JPG

39 de gânduri despre “„Regina Maria. Însemnări din ultima parte a vieții”

  1. Saraca .
    Stiti de ce a insistat ca inima sa-i fie depusa la Balcic ?
    Pentru ca credea ca in acest caz Cadrilaterul nu va fi cedat .

  2. Si , complet in afara subiectului – Putin a inaugurat , la volanul unui camion rus de 6 tone si in fruntea unui convoi de 35 camioane , podul peste Marea Neagra intre Crimeea si peninsula Taman , 19 km , 2,9 miliarde de dolari , 35 metri deasupra marii , trafic de marfuri care va creste de la 6 milioane la 13 milioane de tone .
    Sub influenta unor Wolfgang din birourile UE, o Corina Cretu rusoaica ar fi blocat finantarea proiectului , socotit ” imatur ” si ” lansat inaintea obtinerii acordului de mediu ” , asa cum Corina pune de un an tunul pe autostrada Sibiu Pitesti , amenintand cu „pierderea fondurilor ” pentru ca vai Doamne nu place studiul de fezabilitate in ” haut lieu ” – nu-i bai , dam atunci miliardele regiunii Mecklenburg – Pomerania din Germania , nimic nu se pierde , nu ?

    • @pupaza:”Sub influenta unor Wolfgang din birourile UE, o Corina Cretu rusoaica ar fi blocat finantarea proiectului , socotit ” imatur ” si ” lansat inaintea obtinerii acordului de mediu ” … “pierderea fondurilor ” pentru ca vai Doamne nu place studiul de fezabilitate ”

      Tipic europenește. Luni dimineață, după două zile pline ale Congresului Consiliului Mondial Român care a avut loc în București, am plecat la Constanța cu o reprezentantă a Partidului Republican din Statele Unite. Scopul, să se informeze despre posibilitățile de înfrățire a Constanței cu Fort Lauderdale sau Miami. Vizite în câteva locuri: port, litoral (deși acesta este în sezon mort), etc. Printre altele și Czinoul din Constanța. Nu pentrucă mai este bijuteria Constanței, dar să se informeze.
      Am intrat cu grijă în interior. Ea a fost impresionată de măreția de altădată. Eu am fost îngrozit de ceeace stă să se prăbușească acum.

      La etaj, imensele candelabre sunt cuiburi pentru sute de porumbei care și-au făcut adăpost. Tavanul are mucegai VERDE. Știam de igrasie neagră, dar mușchi pe tavan, n-am mai văzut. Bucăți întregi de tavan și tencuiala zidurilor, stucatura erau căzute pe ceva care cânva fusese parchet și acum rămăsese doar șapa. Vitraliile lipseau peste tot, cu excepția unei uși unde mai rămăseseră doua ferestre, din fericire interioare, cu anul construirii Cazinoului, 1910.

      Dar să trecem peste asta. Am aflat că există bani, există voință pentru refacere, dar legislația împiedică salvarea. Desigur, din cauza bănuielii și fricii ghilotinei corupției.
      Licitația a fost câștigată de o firmă oarecare și imediat contraconcurenții care au pierdut, conform legislației au avut dreptul să oprească începerea lucrărilor, înaintând o contestație. Mii de pagini de documentație tehnică și aprobări, care trebuie revăzute la tribunal. Se estimează că întreg procesul va dura cca. 5 ani. Și, cred că tavanul Cazinoului nu va mai apuca primăvara viitoare.

      Acum, să zicem că legislația este bună, că perioada de continuare a distrugerii acestui monument de arhitectură unică în România este acceptabilă. Rămâne faptul că trebuie ca măcar ce a rămas din clădire să mai poată fi menținut. Portarul care sprijină zidurile încă în picioare, să bată în cuie o scâdură pe zi ca să acopere găurile din ferestre, să existe o echipă a primăriei care să scoată mizeria, să deratizeze, să susțină tavanele și tot ce înseamnă întreținere de gospodar.

      Le este frică, dar cred că le și convine unora de legislația care înterzice ca la o clădire de patrimoniu să nu se facă nimic fără zeci de aprobări. Și atunci, soluția este ca aceste clădiri să se prăbușească pentru a construi ceva nou și fără atâta bătaie de cap birocratică. Inclusiv costuri exorbitante.

      Cum spuneam, tipic europenește, deoarece americanul începe, construiește, se mai lovește și construiește din mers, europeanul scrie manuale de utilizare, face volume de regulamente și abia apoi începe să construiască, amendând la tot pasul că nu știu ce paragraf a fost interpretat eronat sau stopând execuția pentrucă există suspiciuni de corupție. Exact ce amintea @pupăza din tei.

      Încă o acțiune a l’americain. Săptămâna viitoare plec la Constanța cu Directorul CMR din Basarabia ca să demarăm imediat o operațiune de stabilire la Chișinău a unui birou CMR pt. angajarea forței de muncă a tinerilor basarabeni în județull Constanța, și eventual stabilirea lor în acest județ, în loc să mai plece în Rusia de unde unii se întorc în coșciug, așa cum îmi spunea aseară în timpul discuției, redactorul unui post de TV din Basarabia care mă invitase pt. un interviu.
      Mai mult, acolo unde legislația scârțâie vom încerca s-o ”ungem” prin presiune publică, cu soluții provenite din experiență, fără discuții parlamentare partizane interminabile și ineficiente. Chiar dacă nu vom reuși mereu, dar trebuie să încercăm.
      Așa cum trebuie să facem tot ce putem și pentru reîntregire fără să așteptăm ”directivele” UE. Vom vedea dacă UE se va mai putea opune.

      Celor care vorbesc, din auzite, fără să știe ce vorbesc, le spun eu că CMR are filiale formate din basarabeni și români neaoși, și prin Americi și prin Europa, și prin Basarabia, fiecare fiind condusă, indiferent de unde provin, de lideri care și-au demonstrat calitățile și meritele.

      • Totuşi, eu, în calitate de corcitură, nu mi-ați mai răspuns: am sau n-am loc în mecanismul de construcție a României Reunite? Vreau să aflu politica acestui Comitet înainte să-mi exprim opinia.

      • @Ana: ”Totuşi, eu, în calitate de corcitură, nu mi-ați mai răspuns: am sau n-am loc în mecanismul de construcție a României Reunite? Vreau să aflu politica acestui Comitet înainte să-mi exprim opinia.”

        Sincer, n-am înțeles dacă m-ați întrebat pe mine, că doar apărea numele meu, dar textul era o combinație cu unul al @pupezei din tei.
        Oricum, tor nu înțeleg despre ce fel de ”corcitură” vorbiți. Dar nu știu nici despre ce ”Comitet” întrebați. Poate fi întrebarea mai la obiect, că eu, la vârsta-mi înaintată, nu mă pot pune cu tineretul ager la minte.
        Dacă-i vorba cumva de ”comitetul” CMR, aveți Statutul la adresa:
        https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/statut-cmr/

  3. FELICITARI DOMNULE NASTASE !

    Cu deosebita stima !

    Tania Radulescu

    Trimis de pe iPad-ul meu

    Pe May 16, 2018, la 09:20, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > >

  4. Indignare la ONU si in Lume: Ambasadoarea masacrului de apartheid din Fasia Gaza: “Israelul a dat dovadă de reținere” (Nikki Haley)

    Prin declaratia descalificanta pentru statutul de diplomat la Natiunile Unite, ambasadoarea americana Nikki Haley a starnit, marti, valuri de indignare la ONU si in Lume. Uitand sau ignorand ca fisa postului de ambasadoare la ONU ar fi obligat-o sa condamne cu cea mai mare fermitate masacrul savarsit de statul de apartheid israelian impotriva palestinienilor, luni, cu prilejul inaugurarii ambasadei americane la Ierusalim, Haley a facut dovada unui inacceptabil si rar tupeu de avocata a masacrului. Ambasadoarea SUA la ONU a declarat ca “Israelul a dat dovada de retinere”, stupefiind prin ignorarea crimelor colective savarsite de armata israeliana impotriva palestinienilor, soldate cu 60 de morti si peste 2000 de raniti. In orice alta tara din lume sau situatie similara o astfel de dezicere de facto de un statut de jure ar fi atras declararea diplomatului ca persona non grata si cererea ca acesta sa fie retras de la post. Indiferent daca urmarile vor avea un asemenea continut in cazul ambasadoarei Nikki Haley, este clar ca diplomatia americana la Natiunile Unite trebuie reabilitata. Acest imperativ functional si de credibilizare s-ar putea sa fie piatra de incercare pentru noul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo.

    • Se bârfeşte că Mike Pompeo este jucăria lui DJT. Aş înclina să cred că ce va face Pompeo va face, de fapt, Trump. Vom vedea.

  5. Mie mi-a ramas in cap o observatie a Mariei . Era proaspat venita in Romania , o straina singura. Ma rog tratata cu tot respectul, toate onorurile aferente titlui ei insa totusi straina si singura.
    Si a observat cu uimire ca respectul acordat era cam „exterior” .. functiei, originei dar nu ei . Ea fusese crescuta in mediul anglo-saxon si german unde persoane ca ea erau tratate aproape ca fiinte semidivine … dar nu si in Romania!!!
    Insa apoi a observat ca cei care s-au apropiat de ea (adica sa zic asa i-au intins o mana) au facut-o ptr ea Maria nu ptr Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha sotie a Kronprinzului. Pentru ca au vazut in ea o tanara singura (18 ani) si au facut-o din simpatie. Primul a fost un general destul de in varsta care sub masca perfectelor maniere de curte ascundea de fapt o atitudine mai paterna .. apoi …Si regina scria ca aici si-a gasit prieteni pe viata
    (si parca scria ca in tiimpul partidelor de echitatie surpindea un zambet complice din partea membrilor garzii regale .. caci nu toate exercitiile sale ar fi fost aprobate )

  6. În privința incidentelor de la granița Israelului, unii zic ca Israelul a reacționat disproporționat, dar ce faci cand unul vrea să-ți intre cu forța in casă? Te iei la trântă cu el? Nu scoți arma și tragi? Așa a fost cu Adrian Iovan și hoțul pe care el l-a împușcat. Ce era să facă Iovan? Să se bată in luptă sportivă cu nemernicul?

  7. Regina Maria a fost o figură și a beneficiat și de faptul că Ferdinand era limfatic, și nu avea ca pasiune domnia, ci cu totul alte activități. Cred că, dacă ar fi trăit în vremurile noastre, ea ar fi fost o tipă tare.

  8. Am ramas fara Cristian Topescu .
    Cu el comentator credeam , copil , ca el da forta Romaniei in fata Suediei la Rasunda Stadion in 1983 si ca tot el impiedica Kaiserlautern samasacreze Craiova in primavara lui 1983 .
    Topescu e pe stadion , totul o sa fie bine !
    Ce coincidenta , am dat acum trei saptamani peste o poza a lui taica-sau , Felix , in tinuta de ofiter , calare , la un concurs hipic , in anii 1930 , langa locotenentul Ionel Iepure , cel impuscat de rusi la Cosauti Soroca incercand sa parlamenteze cu ei in iunie 1940 .
    Va amintiti cum vitupera in 1980 in direct la JO de la Moscova furtul asupra lui Nadia , cu arbitra est – germana Berger hoata principala ?
    Dar cum a strigat ” GOOOOOLLL ! ” la sutul lui Boloni cu Italia la 16 aprilie 1983 ?
    Dar aparitia lui in tinuta de ofiter in direct la Revolutie , in 22 decembrie 1989 ? – ne linistea fara sa spuna nimic , prezenta lui spunea singura – o sa fie bine , nu va ingrijorati .

  9. Vin „Moșii de vară” așa că si-n politică se fac pomeni! Așa înțeleg eu invitarea la acest eveniment a lui Paul Brummell, până mai ieri un susținător de prin plan al lui Koveși! (Regina Maria era numai pe jumătate englezoaică, cealală jumătate fiind rusoaică!)
    Dumnezeu să-l ierte pe Brummell, dumneavoastră văd că l-ați exonerat de orice răspundere.
    Eu îmi păstrez disprețul cuvenit persoanei Brummall. Îmi permit să cred că, dintr-un prezumtiv „bun simț”, Ambasada Marii Britanii trebuia să trimită Atașatul Cultural.

  10. Atâta timp cît vom pune pe primul loc entităţi străine, trăind mereu cu frica de a nu-i insulta pe alţii prin afirmarea identităţii naţionale ( de parcă ei ne-ar trata ca pe nişte parteneri, nu ca pe nişte trăitori în colonia disputată între ei ! ), oricărui politician cu adevărat român, fiindu-i împiedicat accesul la trebile Ţării, sau dacă răzbate până acolo, au grijă de el mijloacele massmedia ( cineva le amintea ca fiind diferite „canale şi canalii”), zugrăvindu-l în cele mai sinistre culori nu doar politice, ci şi umane, sociale, inclusiv intelectuale, iar ca ultimă armă letală nu doar politic, ci uneori chiar existenţială, procese politice, abjecte şi criminale !
    Până când nu ne vom respecta şi apăra pe cei care-i simţim că ne reprezintă ca naţie, ca popor liber şi independent ce poate intra în ecuaţii politice internaţionale doar cu condiţia respectului reciproc şi a egalităţii de drepturi, obligaţii şi şanse, Ţara aceasta va fi pradă celor hulpavi, cum spunea Poetul, care-şi cumpără în vrac trădători de neam şi Ţară, fie la nivel înalt, fie luaţi „din faşă” şi crescuţi ca atare ,cu uşurinţa cu care-şi trag amante sau slugi pe lângă reşedinţele luxoase.

  11. Pe marginea unui articil din Romania (ne)Curata

    Anticoruptia in Romania este un circ ieftin si trist. E precum spectacolul trist cu clovnii care isi trag suturi in @@@ si aia cu minte putina (copii sub 7 ani si maturii aia cu IQ ul sub numarul pantofului) rad.
    Acum ca si oficialitatile UE au „pus botul” sau au fost manipulate (prostite) intentionat nu are chiar mare importanta. Cestiunea este ca cu binecuvantarea stupida a UE am ramas ca in reclama ptr vodca St Petersburg (stupida reclama, proasta , chiar toxica bautura! ) Si ma pricep (mai ales la votca)
    Cica ca cum MCV era axat mai ales pe obiectivul de a vedea „peștii mari” judecați, un obiectiv valid având în vedere cultura de impunitate care domnea în 2004, dar care a devenit prea exclusivă și astfel a făcut ineficientă lupta anticorupție . Scuze este o PROSTIE mare cat un rechin tigru (Galeocerdo cuvier) matur (un peste f mare si pradator de top).
    Prostie caci accentul s-a deplasat de la fapta penala (mita, trafic de influenta , delapidare, fals de tustrei felurile samd) la persoana. Adica dintai „stabilim” cine si apoi „vedem” ptr ce. O sa mi se zica : Dragnea !
    Bun. Pentru ce a fost condamnat?! Ptr folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite . Adica voturi. Si atentie se incepuse a se sustine fraudarea a2,5 milioane de voturi si s-a ajuns la ?! La 60 ??!!!! PaI suntem cucoane serioase sau ce? (eu , desi de sex masculin asumat zic ca SUNT!)
    Pentru ce a fost condamnat Adrian Nastase ?!
    Sau in legatura cu el- de ce nu a fost condamnat Loli Orban?! Ce nu era si Loli lider in partid?
    Sau pentru ce a fost acuzat Tontelu? Ca prostia nu e penala ! Nici a celor care au , cica, instrumentat asa o acuzare – insa ar trebui concediati pe baza de necorespundere profesionala!
    S-a alergat dupa „pestii mari”dar cum stam cu „afacerile mari” ?
    A fost documentat, instrumentat si judecat un caz IMPORTANT? Zeci de meleoane , sute de meleoane parai ?
    O sa imi ziceti Voiculerscu – pana la urma un fleac . Si mai ciudat s-a recuperat in toto objectu prejudiciului da cica Statu e inca prejudiciat.
    Insa cum stam cu dosarul.. Microsoft? Bun am facut albie de porci pe Silviu Hotaran (un inginer sclipitor , „al doilea Manea” – va dati seama il cunosc … cam din primul sau an de stagiatura ), pe Omidiu Artopolescu (un inginer „doar” bun si fiabil … de obicei el fuma de la mine) insa cum stam cu Claudiu Florica omu’ cu geamantanu’ cu milioane? Sa zic asa anticoruptia a devenit un modus operandi al coruptiei!!!
    Cum stam cu praduirea padurilor „virgine” din Romania ? Dar cum a ajuns licenta de exploatare a aurului la un traficant marunt de droguri?!
    Astea nu sunt acte de coruptie? Numa nasii si asistentele ?! Iar ca in anii 80 cand doar ospatarii si frizerii erau ciubucari?!
    S-a lamurit macar cazul unui singur combinat de 1 mld care a fost cimparat pe nimic si apoi taiat si exportat catre otelariile turcesti?

    Cum se face ca in Romania au disparut toate tigarile romanesti?

    Deci care pesti mari? Niste bieti bibanei livrati pe post de Carcharhinus leucas sau mai bine pe post de Carcharodon carcharias? (scuzati snobismul ..)
    Unde sunt MARILE AFACERI ?

    Ei bine , nu sunt!
    Dupacoruptie fara corupti avem acum niste corupti fara acte de coruptie!!!
    Si doar circ. Asa cum a demonstrat cazul Temesan.. acuzat de toate cele.. condamnat ptr ce?

    Deci din una din doua :
    a) coruptii nu sunt chiar coruptii
    b) coruptii sunt acuzati de fleacuri ! (A se verifica de ce!!)
    Din această dilemă nu puteți ieși… Am zis! [FARFURIDI (emoționat și asudând)]
    *
    * *
    Ca sa simplific sub forma de fabula scolareasca ptr copii de scoala elementara si copii tampiti.
    Sa zicem ca dupa ce am supt vreo 400 ml de wizichi (nu sunt sectar! 40 grade sa fie) pe stomacu gol ma sui la volan .. apas acceleratia , trec zebra pe rosu si „iau” pe Aurică „baiatul” coanei Aurica de de la ap 17. Pateu il fac pe Aurică !!!
    Apoi sunt arestat ptr omor , chiar omor premeditat . Presa urla „PeSeDistu’ indracit a ucis cu sadism pe bietul Aurică in varsa de numa 7 ani pen ca ma-sa nu vota cu PSD!” si da-i si lupta! Altii descopera ca nu stiu ce cearta am avut cu coana Aurica …
    In fine dupa 3-4 ani ajung la tribonel.
    – Onorata instanta da’ din ce cauze muri bietul copilas Aurică ? Ce scrie medicul legist in medico-legal de necropsie? Ca io zic ca Aurica era deja mort de SIDA!
    (dupa ce sala se satura de huiduit cinismu pesedist) onorata instanta se mira :
    – De ce lipseste Raportul medico-legal de necropsie al victimei minore Aurică Techel?!
    – hm .. pai stiti onorata instanta ptr caini striviti cu masina nu se fac rapoarte medico legale!!!
    Finita la comedia si merg la crasma sa sarbatoresc victoria..

    Dar stiti ce este incorect in „afacerea” asta ?
    Pai sa enumer :
    1) date fiind imprejurarile eu trebuia sa platesc coanei de la 17 pretul unui teckel. Nou. Teckelu. Ca cainele e o proprietate!
    2) am incalcat regulile de circulatie :
    a) viteza excesiva
    b) trecere pe rosu
    c) 400 grame de wikichi pe stomacu gol chiar si ptr mine e sub influenta alcolului !! (nu stiu daca si ptr Basescu!)
    3 NU am carnet de conducere!!! (nu am! pe pe bune()
    Dar am scapat!
    De ce?
    Fiindca acuzarea „independenta” ( de lege, principii, fapte) a vrut sa ma faca criminal!
    Morala? Toti golanii pe raza de 500 metri vor stii ca poti conduce beat, fara carnet si sa scapi! 500 metri in Titan insemana multa lume. Prea multa!

    Asa e si cu lupta cu coNruptia.

    PS . Aurică a murit in bratele stapanei sale la varsta de 17 ani depasiti. Pe „mama” sa nu o cheama Aurica. Strict autentic
    PPS. Ca cunosc pe Hotaran , Artopolino si inca cativa. Toti ma stiu ca sunt parcimonos cu aprecierile. Si in gnl le apreciaza. Ca eu ma apreciez pe mine cu mult mai multa asprime decat ei … Adica se stie ca respect proportiile …

  12. De tot rasul … Cetateanul maghiar Andor Sandor este proprietarul marcii Arsenie Boca printr-o firma din UK !!!

    Posesorul mărcii „Arsenie Boca” a „descins” la Mănăstirea Prislop: Obiecte de cult cu chipul Părintelui, ridicate de poliţişti

    Conflictul dintre reprezentanţii firmei englezeşti care susţin că au înregistrat marca „Părintele Arsenie Boca” şi entităţile care comercializează produse cu aşa-zisul brand a escaladat. Ieri, arădeanul Daniel Gheorghe (foto), cel care deţine licenţa mărcii pentru România, a venit personal la Mănăstirea Prislop pentru a verifica dacă există în vânzare produse cu chipul Părintelui. După ce a constatat că există, a chemat Poliţia, a depus o plângere penală împotriva mănăstirii şi a cerut ridicarea obiectelor respective care, susţine el, vor servi ca probe într-un dosar penal aflat pe rol.

    „Prinşi în flagrant”

    Reaminim că în urmă cu câteva luni, cetăţeanul maghiar Andor Şandor, reprezentant al companiei englezeşti Additional Worldwide Care Services, anunţa că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”, pe care a înregistrat-o la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO). Acesta le-a cerut celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea societăţii sale.

    Arădeanul Daniel Gheorghe are licenţa brandului „Părintele Arsenie Boca” în România. Contactat telefonic ieri, după vizita la lăcaşul de cult, acesta a declarat următoarele: „Am vizitat Mănăstirea Prislop ca să văd dacă şi în interiorul bisericii se comercializează produse cu însemnele mărcii noastre şi după ce am constatat că sunt, am cerut sprijinul Poliţiei. A venit Poliţia şi a făcut o constatare. În plus, pentru sesizarea unei infracţiuni în flagrant delict, eu am cerut să vină la faţa locului şi Poliţia Economică pentru a ridica produsele care ar putea constitui probe în cadrul procesului penal. Este vorba despre un dosar în care sunt sute de părţi, agenţi economici, mănăstiri din toată ţara etc. Plângerea iniţială a fost formulată de compania din Marea Britanie. Noi am somat cu opt luni în urmă sute de agenţi economici să renunţe la a folosi marca înregistrată la nivel european. În urma somaţiilor nu s-a întâmplat absolut nimic. Am început să ne apărăm drepturile. Sesizăm Poliţia de fiecare dată când descoperim că avertismentul nostru nu a fost respectat.”

    „Nu vrem să fim complici”

    Arădeanul a mai spus că licenţa asupra mărcii este gratuită, însă nu va fi dată oricui. „Licenţa este gratuită şi poate fi obţinută de la compania englezească. Aceasta, după ce va studia cererea, va decide. Suntem în discuţii cu anumiţi oameni care vor să intre în legalitate. Cei care există acum prin Prislop şi producătorii oficiali au avut şansa să lucreze cu noi cu opt luni în urmă, când am fost prima dată la ei. După refuzul lor, compania din Marea Britanie a depus plângere penală împotriva lor şi a decis că nu mai vrea să lucreze cu actualii producători din România, pentru că ar deveni complice la infracţiunile lor”, a explicat Daniel Gheorghe.
    Reprezentanţii IPJ Hunedoara au confirmat că Daniel Gheorghe a depus o plângere penală, aducând informaţii în plus despre acţiunile lor împotriva comercianţilor de la Mănăstirea Prislop. „Poliţiştii din cadrul IPJ Hunedoara fac cercetări în trei dosare penale pentru infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. În perioada 12-13 mai 2018, poliţiştii din Haţeg şi cei de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au derulat mai multe verificări la comercianţii din zona Mănăstirii Prislop, în urma cărora au ridicat peste 100 de icoane şi obiecte de cult purtând imaginea Părintelui Arsenie Boca şi au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale în baza Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, a transmis IPJ Hunedoara.

    Depăşiţi de situaţie
    În toată această problemă, reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei par depăşiţi de situaţie. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, preotul Gabriel Miricescu, a arătat că Părintele Arsenie Boca nu poate fi un brand şi că imaginea lui va fi apărată de biserică, fără a preciza concret în ce fel. „Din punctul nostru de vedere, Părintele Arsenie Boca nu reprezintă un brand comercial, ci o mare personalitate a bisericii. Cred eu că nimeni în mod legal şi temeinic nu poate să justifice astfel de drepturi asupra personalităţii Părintelui Arsenie Boca. Orice document are valabilitate atât timp cât respectă nişte dispoziţii legale. Vom vedea dacă pe teritoriul României are valabilitate această licenţă şi dacă poate fi înregistrată o astfel de marcă. Vom apăra personalitatea Părintelui Arsenie Boca. Este ca şi cum cineva şi-ar revendica drepturile asupra imaginii lui Mihai Eminescu”, a afirmat reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

  13. Un gând pios, astăzi de Înălțare și de Ziua Eroilor, pentru toți cei care și-au dat viața, apărând această patrie și credința creștină!
    Din anul 1920, românii își comemorează eroii în ziua Înălțării Domnului. A existat o perioadă când comemorarea se săvârșea la 9 Mai, dar BOR a continuat în toate bisericile românești, după Sfânta Liturghie, să-i pomenească pe eroii, ostașii din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pentru patrie și pentru credință.
    Odată cu stabilirea Zilei Eroilor a fost constituit Așezământul Național al Reginei Maria pentru Cultul Eroilor. Continuatorul de drept al acestuia este astăzi Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.
    Imnul Eroilor ,, Presărați pe al lor morminte”, versuri de Iuliu Roșca Dormidont, muzica de Ionel G. Brătianu:https://www.youtube.com/watch?v=G6PK10vXHUg

  14. Am primit şi dau mai departe .

    MINISTERUL
    DE INTERNE INFORMEAZA

    > In general evitati ORICE
    contact necunoscut si retelele de socializare (mai ales nu postati informatii despre dv.) FOLOSITI BCC!!!!!

    Informatii utile

    > Un nou tip de frauda face ravagii:
    > esti sunat de cineva care se da drept operator la Cosmote , Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Daca ai facut asta, ii incarci cartela respectivului cu 300 EURO! Da mai departe daca vrei sa ajuti si pe altii.

    Cu respect, Adrian Daniel Apostol – Referent –
    > Biroul Instante si Proceduri Judiciare – Directia Juridica – Tel: 0372262306
    >
    >
    > Informare a Ministerului de Interne
    >
    > In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane
    > mobile:
    >
    >
    > Daca un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41. Nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte
    > mare.
    > Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

    > După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind ” Provider” Orange , Cosmote (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându- va că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră.
    > NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.
    Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM.
    Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul tau.
    > Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.
    >
    >
    >
    >
    > ATENTIE
    > de transmis URGENT
    >
    >
    > Dacă aveţi un apel
    > telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu
    > răspundeţi; anulaţi apelul.
    Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata
    de Motorola, Sagem si Nokia
    >
    > In atentia utilizatorilor Internetului
    > RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI,
    > ETC….
    >
    > Fiţi vigilenţi în
    > următoarele zile! Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent
    > cine o trimite.
    > Este un virus care deschide o
    > Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard
    > disc al computerului dvs.
    > Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact,
    > de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor
    > contacţilor.
    > E mai bine să primiţi acest
    > mesaj de 25 de ori, decât să primiţi virusul şi
    > să-l deschideţi.
    > Dacă primiţi un mail cu
    > denumirea de ‘invitaţie”, chiar trimis de un
    > prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer
    > imediat.
    > Acesta este cel mai periculs
    > virus anunţat de CNN; a fost
    > clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus
    > introdus vreodată in retea.
    > Acest virus a fost descoperit de
    > cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu
    > pentru el.
    >
    > Prof. univ. dr. ing. Constantin Nitu
    > Academia Tehnica Militara
    >
    >
    >

  15. Am frunzărit odată jurnalul Mariei și am reținut că imediat după încheierea căsătoriei și-a dat seama că fusese adusă ca să toarne o ciurdă de copii. Se simțea prinsă într-o capcană.

  16. Hammas bagă la înaintare copiii și apoi țipă că aceștia sunt omorâți. Anul trecut, trăgeau cu rachete înspre Israel, din teritoriile palestiniene, de lângă școli și locuințe, pentru ca replicile israeliene să bată chiar acolo. Anul ăsta, au trimis copii la graniță, în prima linie, femei cu copii mici în brațe, și bărbați civili în a doua linie, iar ei, hammașii, stateau în linia a treia îndemnându-i pe cei din față să forțeze granița.
    Au murit civili și copii, între care o fetiță de 8 luni. Ce cauți cu copii la „proteste”, de fapt la tentativa de a intra ilegal într-o țară?

  17. Enorm succes al statului de drept roman .
    Proiectul care ar fi schimbat fata Olteniei lui Balaci si Adrian Paunescu , drumul expres Craiova Pitesti , estepusin mare pericol de deciziile curtilor de judecata romanesti .
    Sa recapitulam : se vorbea in 2013 -2014 de ” autostrada Craiova Pitesti ” , ” parteneriat public privat ” , ” China ” samd .
    Bineinteles , autostradain cauza nu are nici proiect , adica studiu de fezabilitate , tehnocratii lui Ciolos vroiau o ” licitatie pentru studiul de fezabilitate ” .
    2017 , mare surpriza placuta – EXISTA deja un proiect , un studiu de fezabilitate pentru un DRUM EXPRES Craiova Pitesti , putem sa sarim cinci ani de hartogaraie si sa trecem direct la licitatiapentru constructie .
    Enorma opozitie din partea PNL USR ‘ ” o nenorocire ” „drumul expres este mortifer ” „proiectul e plin de greseli ” .
    Sunt 4 loturi , licitatie , totul merge bine .
    Numai caun constructor austriac , Strabag , care NU PARTICIPA la licitatii , contesta in justitie cele 4 anunturi pentru cele 4 loturi .
    Justia respinge Strabag pentru loturile Craiova – Bals – Slatina dar le primeste pentru Slatina Pitesti !
    Si este pe punctul de a cere Statului Roman , la 18 luni de la licitatie , anularea concursului !
    Stat de drept , cu o Justitie formata din competenti , responsabili , maturi , nu ?

  18. Anticoruptia ca o laba trista

    Pornesc (iar?!) de la Romania Curata – Ponta nu mai e penal! #Anticorupția Altfel de care avem nevoie

    Nu. Adica nu Poate fi Anticorupția Altfel
    Avertisment Eu intotdeauna consider ca persoanele sunt incluse! Cine se simte vizat stie el mai bine de ce simte asta!

    Anticoruptia in Romania este , si ramane, un circ ieftin si trist care ajunge sa fie un modus operandi al coruptilor (adica „montez” o „combinatie” din care dau „tunuri” bugetului , dupa care ma duc la DNA ma autodenunt „dau pe cine trebuie” si ies liber sa ma rasfat cu meleoanele dobandite prin : delapidare, fals si uz de fals, fals intelectual, dare de mita, cumparare si vanzare de influenta! Si asta voi numiti justitie? Anticoriptie?!!!) si o modalitate de lupta politica care inlocuitese/rectifica alegerile libere (adica ca prostii nu voteste pe cine trebuieste!)

    Anticoruptia in Romania este , si ramane, un circ ieftin si trist SI ptr ca a ajuns oaia de muls si tuns a unor „ONG”euri populate cu „experti in anticoruptie” – in fond niste insi cam fara calificare datatori din gura (lătrăi) depinzand de Dracu’ stie (dar s-ar putea ca nici el sa nu stie!) ce finantari nu prea transparente dar interesate economic, ideologic sau politic. Asta cand expertii nu mai ponteaza si pe statul de -plata a unei oragnizatii de lobby externe (curios… cf legii romanesti asa cum este aplicata de DNA si gasca lobbyul ar fi infractiune …) . Sa nu mai zic de sotniile de „gazetari” ce presteaza pe la organe de presa aflate intr-o acuta stare de insolventa .. ajunsa cronica (insolventa)… caror organe nu li se aplica LEGEA! (unu cu un debit ce vinde sifon, paine si seminte 18 ore pe zi ca sa isi asigure un venit sub media pe tara fiscul ii inchide debitul insolvent … insa organele de media ce de ani de zile datoreaza impozite de zeci de miliane …. functioneaza nestingherite! Asta cum numiti? )

    Anticoruptia in Romania este , si ramane, un circ ieftin si trist si pentru ca actioneaza in afara cadrelor normale ale justitiei ….. si d’aia a ajuns ca Justitia sa fie controlata de Servicii ….

    Anticoruptia in Romania este , si ramane, un circ ieftin si trist mai ales PENTRU CA A FOST CONCEPUTA CA SPECTACOL … In loc de paine si circ se livreaza populatiei anticoruptie fara paine ! Anticoruptia de azi este „ascutirea luptei de clasa” din anii obsedantului deceniu. Atunci erau de vina „sabotorii burghezi” azi sunt de vina „coruptii pisidisti”.

    Mai rau anticoruptia in Romania trebuie sa ramana un circ ieftin si trist …. care este necesara pentru a explica publicului (mai ales celui tanar ) ca inegalitatea este rezultatul coruptiei.
    O sa citez din chiar Romania Curata :
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a afirmat marţi că este îngrijorată de faptul că „falia din societatea românească” pare că „se adânceşte tot mai mult”.
    Alina Mungiu-Pippidi a prezentat pe scurt concluziile raportului, precizând că România a progresat în cei 12 ani. „Nu e vorba numai de bani, (…) în mod clar venitul s-a dublat (…). Inegalitatea a crescut (…). Unde nu ne valorificăm potenţialul nostru este evident la capacitatea administrativă”, a mai spus Mungiu-Pippidi.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––
    CEee? Inegalitatea a crescut !!!!

    De ce a crescut inegalitatea ?

    Pentru ca „noi”, societatea am dorit sau am acceptat (minus aia etichetati „comunisti”) .
    La inceput ni s-a explicat ca Inainte de a ne fi mai bine , trebuie sa fie mai rau (Emil Constantinescu) insa unii, unii s-au descurcat mai bine. Ni se zicea ca trebuie refroma cu spatele la zid, ca se vede luminita de la capatul tunelului, ca trebuie sa aceptam (inca) un „mic” sacrificu dupa care se va construi cea mai dreapata si egalitara dintre oranduiri :a capitalist mondializata (imperialism adicatelea) si toti vom fi egali in vile, piscine si palmieri ca in Dallas (desi Ewingii nu aveau palmieri)

    Apoi .. apoi guvernul Nastase a reusit o crestere economica. Insa care nu a fost distribuita uniform. Explicatia a fost simpla ” nu traim ca-n RFG fiindca „ei” e corupti” ….
    Acum cu atat mai mult este nevoie de „coruptie” ca unica explicatie , caci în mod clar venitul s-a dublat (…). Inegalitatea a crescut (…)
    Deci este necesara mai multa anticoruptie ptr a combate inegalitatea!

    Inegalitatea materiala care este firescul societatii capitaliste. Ca nu putem zice tefelistilor # Rezistenti „ba INEGALITATEA e buna si dezirabila ba!” insa ii putem convinge sa protesteze impotriva marii lefurilor si a altor cestii din astea …. Ii putem convinge sa manifesteze ptr profituri mai mari a bancilor, IFN urilor samd si sa acepte clauze leonine in contractele cu astia (clauze nule de drept in vechiul Cod Covil ala de functina si pe timpu lu Carol 1 si 2, si a lu Ferdinand …)
    Este nevoie de o astfel de „anticoruptie” care ocoleste cu grija „marile dosare” (zeci de sesizari al Curtii de Conturi zac in nelucrare! Altele de la Corpul de Control al Primului Ministru) fiindca asa cum ne zice Ilie Serbanescu nu trebuiesc deranjati adevaratii proprietari ai tarii. Sa nu plateasca cumva si ei impozite!!!
    Este nevoie de o astfel de „anticoruptie” care protejeaza si creste inegalitatea … in Romania se fiscalizeaza mult mai putin decat in tarile vestice (aveti si niste grafice) …. adica in gnl cei mai potenti platesc cel mai putin tipand ca si asa sunt disciminati (ca 16% din 10.000 inseamna 1.600 iar unu cu 1.600 plateste doar 256 si mmerge pe aciasi strada!)

    Este nevoie de coruptie ca unica explicatie a inegalitatii si pentru a nu se „observa” ce scrie Ili3e Serbanescu : „Când a intrat România în Uniunea Europeană, în urmă cu zece ani, 43% era procentul, acum ia 31% (alocarea din PIB pentru muncă – n.r.). Acestea sunt datele Eurostat, nu ale mele. Nu pot să am pretenţia să am salariile din Germania, că nu am PIB-ul Germaniei. Dar eu vorbesc de pondere. Dacă eu aveam ponderea din Germania privind împărţirea PIB-ului, atunci salariile în România ar fi de două ori mai mari. Şi fără să trebuiască să îmi dea UE niciun sfat

    Si este asa de usor … si fiindca marea majoritate este ferm convinsa ca La propriété, c’est le vol Deci daca eu Ghita am probleme cu plata facturilor si nu mai imi permit un concediu la Felix din 1997 este din cauza ca sunt furat .. iar faptul ca unu X are o masina mai scumpa (ptr mine scump e si Loganu, aia de 20.000 euroi e deja lux!) este deja dovada ca fura!

    Asta este motivul ptr care „anticoruptia” in Romania trebuie sa ramana un circ ieftin si trist care distruge ideile de justitie, lege si democratie .. si ptr ca sponsorii „democratici”ai feluritilor „experti anticoruptie” sunt interesati de pastrarea unei societati profund inegalitare.
    Si de aici ineficienta anticoruptiei. Caci este ca si cum ai incerca sa tratezi o criza de ulcer cu aspirina

    PS . Observ totusi ca situl Romania Curata ma stimuleaza intelectual ….

  19. Planurile lui Iohannis & Co sunt foarte clare : isi doreste s-o elimine pe d-na Dancila cu ajutorul procurorilor !

    Sper ca de data asta PSD sa accepte lupta , sa iasa din starea de mamaligi , sa faca scut in spatele d-nei Dancila si sa-l suspende pe acest JEG INFECT de Klaus Iohannis care se vede de la o posta ca reprezinta interesele Germaniei in Romania !

    Cred ca ar fi momentul perfect pentru PSD sa reseteze viata politica din Romania si sa scape aceasta tara de toti spionii , cozile de topor si securistii care le-au facut viata amara romanilor .
    Continuand cu aceasta atitudine defetista , PSD va pierde in final TOTUL . Deja , toti liderii psd au dosare penale si sunt ca si eliminati din viata publica . Ei trebuie sa iasa la lupta si sa distruga statul politienesc din Romania . Au trecut 2 ani de la alegeri si PSD n-a facut inca nimic din aceste lucruri . Cred ca ar fi momentul sa lupte si ei …

    Mi-ar parea rau ca d-na Dancila sa cada victima unor jocuri politice de acest fel deoarece mie personal , d-na Dancila mi se pare cel mai bun premier pe care l-a avut PSD din 2005 incoace . O femeie echilibrata , curajoasa , isteata , cu mult bun simt si cu experienta potitica .
    Aceasta doamna este cu 100 de clase peste papagalii de Geoana , Ponta , Grindeanu si Tudose , toti luati la un loc .

  20. Fragmentzel

    scuze ca mut aici : https://adriannastase.ro/2018/05/14/trofeul-calitatii-o-marturie/#comment-183289 .

    1) Nu este nevoie sa imi explici mie ROI ul (ca daca sunt 2 egalo unu preia comanda) . Insa ierarhizarea politica nu este cea militara … si n nu trebuiesc scufundate atributiile decorative chiae daca sunt sine non (de ex atributia de a semna un act ) cu cele ierarhice, Capu’ lu’ Statu’ nu e chiar il capo di tutti chiar daca i se acorda onorurile ca ptr capoo di tutti …

    2) ha! nici prezidelu’ care e acum pe functie, n-o sa stea o vesnicie la Cotroceni, trebuie sa fim atenti si cu golirea asta de continut a functiei prezidentiale, pentru ca roata se intoarce… si ptr asta incerta eventualitate sa golon de continut Constitutia asa cum fost-a ia iorgovita?!
    ha! Cunosc genu asta de negandore „de ce sa micsorm bugetulprezidentiei ca vine acum Crin!” scria Roxana Iordache…
    Si ptr o evneualitate eventala .. se accepta jocul de mana a presedintiei (jeux de main jeu de villain)…
    La finele anului trecut s-a pierdsut iar o excelanta ocazie sa fie pus prezidelu la punct. Adica sa se taie naibii fin fondurile generoase acordate Presedentiei. Mai rau s-ua alocat fonduri cu 20% mai mari fata de celedin 2017. Cadn ar fi fost cazul ca se manifeste un pic de intelgere fata de ingrijorile bugetare ale lui Werner … Ca daca ramanea cu acelasi buget se gandxea cam cati consilieri va putea plati la anul si nu ar mai fi asa de besel agresiv electoralist azi. Mai cre ca s-ar putea transmite si alte mesaje altor beneficiari … care sa proceapa despre ce dracu este vorba!
    ARTICOLUL 61
    (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.
    (2) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.

    si sa nu mai auzim prostii de genul Presedintele este legitim are mai multe voturi decat intregul Parlament!
    Nu draga Parlamentu este suprem . Fiindca el are painea si cutitul bugetar! (Stitii de ce Carol I a convocat sinucigas parlamentu? Avea nevoie de bani! idem ptr Luis XVI … Si numai Parlamentiu , les Etats aveau dreptul sa ridice noi impozite!! )

    Ma rpg inteleg ca astea sunt cestii prea subtile ptr unii care au rams la Ros Imparat care dadea fata si juma de tara …

    Si mai este o freseala… Daca sa zicem ca OSD ar reusi sa trimita un om la 3 Coceni in mod prevnetiv s-ar declasa un scandalmonstru ca nu cumva sa faca ceva stil Iohanis

  21. Ce se întâmplă acum, sub atenta îndrumare şi observaţie a unor malefice puteri străine este destructurarea statală a României prin cele cândva câteva, azi nebănuit de multe cozi de topor autohtone ! Este transformarea de facto a celebrei replici : N-au ei atâtea topoare, câte cozi de topor avem (la) noi ! Cel mai clar şi trist semn al valabilităţii acestui raţionament este modul disperat în care este apărată şefa DNA, în urma aflării unor maşinaţiuni deloc legale, a unor protocoale securisto-politice care , cel puţin teoretic, n-ar trebui să aparţină unui stat de drept, sau unor democraţii veritabile ! Dar pentru că UE, şi mai ales SUA sunt capii unor astfel de matrapazlâcuri politice, exportate parşiv şi-n statele cu care au relaţii, fie de prietenie, fie de inamiciţie, apărarea acestui sistem mafiot politic, în care serviciile secrete conduc uneori total state întregi, ce se întâmplă acum în românia pare să fie o defectare pentru care cei daţi în vileag nu vor fi pedepsiţi din două motive : Odată pentru că ar putea să vorbească, şi a doua oară pentru că ar putea să-i sperie şi pe alţii o eventuală răspundere , inclusiv penală pentru fapte ce ţin de trădare naţională şi atunci puţini s-ar mai încumeta să devină slugi ascultătoare şi unelte manipulatoare pentru cei „30 de arginţi” !

  22. Subconstientul lui Trump submineaza summitul Singapore: Negocieri cu amenintarile pe masa?

    Din istoricul declaratiilor sale de pana acum, presedintele SUA, Donald Trump, tine mult sa se vada si sa discute cu liderul Coreei de Nord, Kim Jung-Un, pe problema “denuclearizarii Peninsulei Coreea”. O eventuala contramandare a summitului ar fi o lovitura pentru amorul propriu al lui Trump, care isi atribuie convenirea asupra intrevederii ca un rezultat “stralucit” al politicii fricii si sanctiunilor americane si o “cedare” a liderului coreean Kim. Amenintarea Phenianului nu tinteste atat Washingtonul, desi nu se stie niciodata deoarece si acesta se afla in bataia rachetelor nord-coreene ICBM Huasong 15, cat mai ales bazele militare americane Guam si Hawaii, din Asia-Pacific. Fara indoiala, Trump vrea un “barlog” sigur pentru comandamentul si fortele Marinei SUA din Pacific, de unde sa poata proiecta, nestingherit de reactii simetrice, amenintari si forte americane, in intreaga zona.

    Mai pe sleau spus, Trump vrea un monopol militar nuclear in Asia-Pacific, pentru ca un leadership umoral american precum cel al sau (dar nu numai) sa nu poata fi contrat sau concurat de un nu mai putin umoral leadership precum cel al lui Kim. Dupa cum s-a vazut, pentru SUA conteaza si o indeamna la retinere numai statele care au potentiale militare de reactii simetrice. Din aceasta perspectiva, obtinerea unei denuclearizari unilaterale a Coreei de Nord este un obiectiv primordial al Casei Albe, care s-a simtit umilita in duelul verbal al insultelor dintre Trump si Kim, in care ultimul nu a avut nicio “jena” sa-i raspunda primului pe limba lui si perfect simetric. Nu marimea “butonului” nuclear este importanta in primul rand, cum se lauda Trump ca al lui e mai “mare”, ci faptul ca ajunge o maciuca la un car cu oale.

    Denuclearizarea Peninsulei Coreene este posibila. Ea a fost evocata si asumata, la schimb cu garantii militare pe masura, de liderul de la Phenian. Noul secretar de stat american, Mike Pompeo, a promis insa la schimb doar ajutor economic, ceea ce este o schimbare a monedei de plata. Chestiunea garantiilor de securitate, adica folosirea comuna a aceleiasi monede forte, care este unica in securitate si aparare, este ocolita sau substituita cu multa grija de SUA, o tactica susceptibila de intentii de schimb neechivalent. Catre aceasta varianta de interpretare inclina si dialogul, de consum public, dintre Donald Trump si consilierul sau pentru securitate, John Bolton, menit sa transmita catre Phenian semnale manipulatoare, premergatoare summitului. Formal linistitor si imaginandu-se probabil un “Platon” al “Dialoguri”-lor sale cu Bolton, Trump i-a respins joi acestuia afirmaţiile de miercuri privind posibilitatea aplicării în Coreea de Nord a modelului din Libia.

    Scenariul injositor al lui Bolton a nemultumit profund Phenianul, care a reactionat dur, cu avertizarea că este posibil să anuleze summitul planificat la Singapore, luna viitoare. Modelul Libiei ar însemna renunţarea de catre Coreea de Nord la arsenalul nuclear fără nicio garanţie de securitate din partea SUA. Liderul libian Moammar Gaddafi a renunţat la intenţiile de înarmare nucleară în 2003, iar în 2011 a fost răsturnat de la putere şi ucis de rebeli. Propunerea lui Bolton a fost fictiune si insulta suta la suta. Compararea nucleara a Coreei de Nord nucleare cu Libia conventionala este la fel cum a-i compara o fapta cu o intentie, o realitate cu un proiect, ori un caine real cu unul reprezentat in minte sau pe hartie. Stim de la Kant, conceptul de caine nu musca. Libia “nucleara” era cel mult un proiect pe planseta, desi ma indoiesc chiar si de acest minim minimorum. In schimb, bombele nucleare si rachetele balistice ale Coreei de Nord nu sunt pe hartie, ci la fel de palpabile si de testate ca si cele ale SUA, in pozitii de lupta, gata de lansare.

    Declaratiile de contrazicere a lui Bolton nu il fac pe Donald Trump mai credibil. Din “explicatiile” sale emana aceleasi idei arogante, unilaterale, discretionare, adanc inradacinate in subconstient, care mai degraba il pozitioneaza ca un negociator cu pistolul pe masa, decat unul deschis catre echilibru intre cerere si oferta, spre schimb liber si echivalent, dispus la concesii bilaterale, graduale, care sa ia in calcul si interesele celeilalte parti. “Am decimat Libia”, si-a umflat muschii Trump, lui Gaddafi “nu i-am oferit nicio protectie”. El a insistat ca pentru Coreea de Nord ar urma “sa faca foarte mult”, fara a puncta insa nimic concret, doar stereotipul ca nu trebuie sa detina arme nucleare. „Nu i-am spus niciodată lui Gaddafi o să-ţi oferim protecţie, o să-ţi dăm forţă militară, o să-ţi dăm toate lucrurile astea”, a explicat Trump presei înaintea unei reuniuni a cabinetului de la Washington, la care a participat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Modelul Libiei a fost un model foarte diferit. Am decimat acea ţară”, a arătat presedintele american. Kim Jong Un „va beneficia de protecţie”, a sustinut Trump. Dacă ar accepta dezarmarea, Kim „ar fi acolo, şi-ar conduce ţara, ţara sa ar fi foarte bogată”, a asigurat Donald Trump, ignorand ca va merge la Singapore cu un imens pasiv de incorectitudini al SUA privind acordurile internationale si relatiile cu partenerii si aliatii.

  23. Cineva se întreabă dacă accidentul de la Colectiv a fost o întîmplare, un accident sau o rețetă greșită de explozibil?
    Din păcate, pentru cei care au murit şi familiile lor, dar şi pentru cei răniţi, acum, după atâta timp pare din ce în ce mai certă varianta provocării voite a acestei tragedii ! Este dovada că unii „n-au nici mamă, n-au nici tată” atunci când vine vorba de ajungerea la ciolan ! O asemenea acţiune criminală făcută probabil, la presiuni externe, din lipsa altor mijloace democratice de a prelua Guvernul şi deci puterea absolută, îndeplinindu-şi sarcina trasată , cu orice preţ ! De data asta a unor vieţi omeneşti !
    P.S.
    Întradevăr, ” a fost nevoie să moară oameni pentru a demisiona Ponta „, dar şi pentru a prelua puterea absolută alţii, de data asta nereuşită, chit că s-au pierdut atâtea vieţi ! :mrgreen:
    Sinistru e că cei afectaţi conntinuă să protesteze şi astăzi după steaguri false !

  24. Ca care tradare viseaza netotul Ghizelei?

    Ca a aparut o stire interesanta Compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a semnat la Bucureşti un acord de cooperare cu societatea de stat Romaero, care activează în industria apărării, ce va permite în premieră exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier). Informația a apărut doar în mass-media din Israel în timp ce partea română nu a scos niciun cuvânt despre această înțelegere. Acordul, a cărui valoare nu a fost precizată, prevede şi dezvoltarea unei versiuni navale a sistemului Iron Dome de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune, a sistemului de telecomandă pentru armament Samson şi a rachetelor tactice Spike, scrie publicaţia online Times of Israel, citând o declaraţie a Rafael. Iron Dome asigură o rată ridicată de interceptare a rachetelor trase asupra teritoriului israelian. Sistemul nu a fost încă exportat de statul Israel, menţionează Xinhua. https://www.cotidianul.ro/inca-un-contract-romania-cumpara-rachete-iron-dome-din-israel/

    hm … hm

    Apopos l-am vazu azi la TV exp0licand ce viseaza el. Obrazul sau cam inrosit imi sugereaza cva era matragoxat . Bine de tot. Rau adica (adica arata excat ca unii care juma din tiomp umbal precum marinaur pe uscat

  25. Am frunzărit odată jurnalul Mariei și am reținut că imediat după încheierea căsătoriei ea și-a dat seama că fusese adusă ca să toarne o ciurdă de copii. Se simțea prinsă într-o capcană.

  26. Hamas bagă la înaintare copii, și apoi țipă că aceștia sunt omorâți. Anul trecut trăgea cu rachete înspre Israel, din teritoriile palestiniene, de lângă școli și locuințe, pentru ca replicile israeliene să bată chiar acolo, iar Hamas să urle că israelienii au omorât civili nevinovați.
    Anul ăsta a trimis în prima linie, la graniță, copii și femei cu copii în brațe, în a doua linie bărbați civili, iar ei, hamașii, stăteau în linia a treia, îndemnându-i pe cei din față să forțeze granița. Au murit adulți civili și copii între care o fetiță de 8 luni.
    Ce cauți cu copii la „proteste”, de fapt la tentativa de intra ilegal într-o țară?

Lasă un răspuns