16 gânduri despre “Noua situație din Congo

    • …costum popular congolez (vezi fotografia), spune (pentru cei ce stiu vedea bine), arata, un popor cu o istorie si o cultura superioara, asemanatoare cu a altor popoare pacifiste. Multumesc frumos Domnului A Nastase pentru frumoasele informatii.

  1. Aramis

    Pe firul de dinainte ai oferit o replica mai acatarii, mai potrivita rolului de continuator asumat al seriei de aur apartinand lui Alexandre Dumas Tatal, dar in commentul urmator, ai luat-o razna prin balarii si de-a dreptul si de-a/cu stangul.
    Cum vine asta: ,,Valorile nu se schimba, principiile nu se modifica” si, in acelasi timp/context, ,,partidul unic din China si alte anomalii sau catastrofe de gen sunt doar reactiune” ?
    Nu se pupa logic stimate muschetar. China este o mare natiune care exact asta face, conserva valori si principii, asigurand durabilitatea unei culturi de peste 5000 de ani. Sa compar istoria Chinei cu cea a SUA, de exemplu ? Cred ca m-as expune ridicolului, amice. Cand chinezu’ (sau japonezu’) facea baie, stramosul americanului se stergea cu palma la c….dupa care mai rupea o ciosvarta din vaca sau mistretu’ la protap, iar mai apoi se ,,spăla” pe fața bărboasă cu continutul generos al pocalului de arama… (Z)
    In acelasi timp, China este adaptare, flexibilitate si ,,actiune” (TOCMAI DATORITA UNEI CULTURI BAZATE PE INTELEPCIUNE SI EXPERIENTA DE VIATA), reactiunea” fiind impulsul retardat si primitiv al domnului Trump de a include aceasta mare si impresionanta tara printre inamicii SUA, datorita progresului tehnologic rapid, competitivitatii si abilitatii in plan comercial, toate acestea derivand din capacitatea de invatare/asimilare si de a munci perseverent a chinezului. Chinezu’ isi cunoaste si isi accepta locul potrivit in societate si stie ca daca vrea mai mult, trebuie sa invete si sa munceasca mai mult. Asa o fi si prin Romania ? (Z)
    Din pacate, ,,reactiunea” SUA se manifesta, ca de obicei, pe doua paliere: prin taxe la importuri si amenintari cu interventia militara. Te poti pune cu prostu’ ce poarta mereu pistolu’ la brau, inca din vremurile ,,Vestului salbatic” ? Pana intr-o zi cand o va lua si el peste bot (vorba doamnei Ana), ca doar n-o fi americanu’ ,,descalecat” din spatiul extraterestru. Pana la urma, America are cca 300 milioane de indivizi iar China aproape 2 miliarde. Sa-ti mai amintesc de diferentele majore privind omogenitatea etnica si coeziunea sociala ?
    Inca o (ultima) mentiune pe aceasta tema: Este greu de spus cine globalizeaza pe cine. (Z)
    PS
    …L-am sfatuit si pe d’Artagnan, o fac, din amicitie, si pentru d-ta: Cand luati decizia de a oferi o replica colegei Ana, o fiinta inzestrata cu un simt al personalitatii interlocutorului iesit din comun, EVITATI STAREA DE IRITARE. Lasati orgoliile masculine de o parte, acestea sunt pietre de moara in confruntarea cu o femeie inteligenta. Altfel, veti iesi perpetuu pe locul doi, chiar concurand singuri. (Z)
    Stiu ce vorbesc, am recunoscut ca am luat multe scatoalce, posete in cap, etc. de la femei, in viata, unele m-au trimis la culcare, altele la plimbare, altele mi-au intors spatele, dar am perseverat in incercarea de a le cunoaste. Cred, sincer, ca am facut unele progrese, asa ca va sfatuiesc sa-mi urmati recomandarile. FARA O STARE DE CALMITATE CAT MAI APROPIATA DEPERFECTIUNE nici macar nu incercati sa le priviti, daramite sa intrati in vorba cu ele.

    • CHINA…CINE E CHINA?…. UN POPOR URIAS CU O CULTURA URIASA! Cine sint Statele Unite? ( 18% negri, 18% englezi, 40% hispanici, – vezi computere si trandafiri/ Paul Dobrescu) . Statele Unite sint o tara de mercenari, bine manipulati si dirijati care au distrus una din cele mai pasnice civilizatii, si care de la cel de al doile razboi, nu fac altceva decit inarmeaza popoare si apoi le iau la bataie ca sint teroriste. Arma lor secreta? Banii, infiltratiile si tradarile, ziaristii, mediile de comunicatii.Scoala si cultura lor.? Imperiul roman. Ce a facut imperiul roman in istorie? Dezastru total. A distrus ce e mai frumos: ARMONIA. Aceeasi marie cu alta palarie -gura pacatosului adevar graieste- spunea mai ieri un asa-zis om de stat. Dragii mei, ascultati, cu luare aminte, ce va spune ,,mos vreme”: pamintul atirna de un fir de par. Distrugerea totala a PAMINTULLUI e atit de aproape incit nu va vine sa credeti. Uriasele experiente nucleare facute in perioada razboiului rece, , consumul urias de combustibil din aviatie, marina si industria constructoare de masini; DEFORESTAREA URIASA, DESPADURIREA FANTASTICA- SUBLINIEZ DESPADURIREA- CHIMIZAREA EXCESIVA A AGRICULTURII ( Un mic exemplu : pentru a obtine 8 tone de griu la hectar, iti trebui peste o tona de chimicale- otrava dai griului, otrava tu maninci>rezultatul.?disparitia lanturilor trofice deci a diversitatii) Tot ce face omul modern sint lucruri INUTILE. Peste toate acestea se aseaza inconstienta clasei politice universale si lipsa totala de cultura si educatie e acestei clase. Ce a facut Uniunea Europeana pentru despadurirea nemiloasa a Ro maniei din ultimii 20 de ani? PS -Felicitari Domnului ZeV pentru opinie.

  2. Dupa cite vad e foarte frumos in Congo. Poti sa porti tot felul de masti colorate. Dar tot mai bine-n Costa Rica!

    A inceput insa sa-si recunoasca unele „mici” greseli din timpul mandatului, ceea ce e totusi semn de progres.

    Percep insa ironia destul de trista din mesajul aparent colorat. La noi au fost 10 ani de umbre care iti cotrobaiau chiar si in suflet.

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-a-recunoscut-care-a-fost-una-dintre-erorile-mandatului-sau-17208939

  3. Și situația din America lui Trump. De ce Trump? Pt. că Trump s-a angajat să aducă joburile înapoi în America, față de America lui Obama în era cam altfe invers.
    Mă rog, noutatea este și cu ocazia zilei Europei 🙂 Oare în Europa o fi ca în America?

    US jobs now equal number of jobless
    A record number of U.S. job openings is about on par with the number of jobless, Bloomberg says. Citing the Job Openings and Labor Turnover Survey for March, the most recent data available from the Labor Department, the news service said the “quits rate” also rose to 2.3% from 2.2% in February, increasing pressure for higher wages.
    The equilibrium between those looking for work and 2.3 million job openings compares with the beginning of the Great Recession in 2007, when there were “1.9 people” for every opening.

  4. @Aramis: „Contextul si viata ne dau ocazia de cele mai multe ori sa revenim la valori, sa fim principiali, depinde doar de noi sa apucam oportunitatea si sa prindem trenurile care trec prin gara vietii noastre. ”

    Frumos spus. Doar ca viata si contextu’ de cele mai multe ori vazute de pe peronul din Gara ruginita a Vietii Zilnice de unde luam „noi” personalul catre Metropola, la munca, te fac sa stai sa privesti trenurile stralucitoare pe ruta Prosperitatii si a Sperantei (Business Class), care trec cu viteza si nu se mai opresc in gara ta mica si pline de coji de seminte. Asta pentru majoritate, si nu doar din Romania.

    Recunosc, am crescut in „iepoca” Pacii si Prieteniei intre popoare, asa ca imi place sa cad la pace cu toata lumea si sa vad ca se coace la cuptorul mintii o armonie intelectuala intre cei care dialogheaza. Am trecut de la marea utopie la mica utopie, sperind azi la Pacea si Prietenia intre Romani. Se pare ca pina insa nu arunca cineva nucleara nu realizam ca avem nevoie unii de altii, in diversitatea momentelor si a contextelor in care ne aflam. Iar contextul si momentul urmator este intotdeauna o combinatie intre diversele stadii de flux si reflux intre creier si inima. Evident, ca tot vorbim aici metaforic, mai se naste cite o furtuna. Dupa care insa vine si rasaritul de soare superb care ne ia rasuflarea si ne face sa vrem sa ne imbratisam cu cineva, pur si spre impacare.

    Replica nu e intotdeauna necesara. Mult mai semnificativa e lipsa ei. De acea mseajul meu este insignifiant 🙂

    • Dragă @trexsr,
      pentru ”trenurile stralucitoare pe ruta Prosperitatii si a Sperantei (Business Class)” te duci mata la Cinema Mall și vezi un film MADE in Hollywood.
      Dacă vrei să vorbim despre lumea reală o putem face aici. Asta a spus Aramis.

      • Cind incepi cu „draga” si continui cu „mata” parca nu-ti mai sunt chiar atit de drag 🙂
        Voi sunteti un personaj comun de imi clarifici tu ce vrea Aramis sa spuna, sau el nu are timp si te-a insarcinat ? 🙂
        Mie imi place si in real si in imaginar, si daca imi permiti si daca nu, voi cometa in ambele realmuri.

      • Sorry, am vrut sa spun „personaj colectiv”, dar pe urma mi-am amintit mottoul „Toti Pentru Unu, Unu Pentru Toti!”. Aplicabil exclusiv Mushchetarilor. Daca imi amintesc bine, ei erau un fel de simbol al loialitatii, respectabilitatii, si a luptei pentru adevar, dar purtau evident mult romantism la butoniera intr-o Franta plina de intrigi de amor.

  5. Poate-i baga si pe congolezi in UE ca sa-i ” salveze ” . Doar domnii de la Bruxelles au vrut sa bage in UE si tari din Asia …

    Pana atunci , cateva imagini memorabile de la Marsul Victoriei de la Moscova unde-i putem vedea impreuna pe Putin , Netanyahu si Vucic , fiecare cu poza unor rude care au murit in Al 2-lea Razboi Mondial .

  6. Domnule Presedinte,…sunteti fenomenal ! Cum puteti sa gasiti si sa potriviti intr-un timp atat de scurt “materialele explicative” ? Fie ca este vorba de harti,statuete,desene,icoane,poze etc etc …n-am cuvinte.

  7. Care Congo ?
    Sunt sigur ca electorii din 2014 si seful lor , Basescu , nici nu stiu ca sunt doua state Congo .
    Zairul , azi Congo – Kinshasa , gigantul Africii ?
    Rau , cu teritoriul ocupat de militii inarmate care ucid si terorizeaza populatia , manevrate in special de Rwanda care vrea sa-i fure bogatiile .
    Cu un derbedeu sef de stat la Kinshasa , Kabila fiul , o clica pradatoare in jurul lui .
    Dar Kabila controleaza doar capitala .
    E la ” putere ” de 14 ani , n-a facut nimic dar nu vrea sa plece .
    Amana alegerile , pretinzand ca ar costa … 3 miliarde de dolari .
    L-a fugarit in Belgia si condamnat la puscarie pe opozantul principal , guvernatorul provinciei Katanga .
    Celalalt Congo , Brazzaville ?
    Ceva mai bine decat primul , stiind ca au avut un razboi civil monstruos in 1997 , inceput de 3 candidati la presedintie care s-au proclamat fiecare invingator – fiecare si-a creat o militie – Ninja , Cobrele – responsabile de atrocitati ce nu pot fi descrise .
    Congo – Brazzaville e condus de Sassou – Nguesso – azi exista o anumita pace , o anumita Securitate relativa , chiar daca trenurile sunt oprite in jungla de militii care cer calatorilor ” un gest ” .
    Pointe Noire si Brazzaville sunt centre dinamice , lemnul este o mare bogatie iar petrolul este extras in larg de mari multinationale .

Lasă un răspuns