29 de gânduri despre “Serele Regale din Bruxelles

  1. Aveti o familie frumoasa; se percepe din poze firul de borangic invizibil ce va leaga. Frumosul si iubirea cheama frumosul si iubirea si se inmulteste.

    off-topic, dar legat de Europa. se pune intrebarea din nou, de cind cu intentiile de conditionare a fondurilor europene (pe care Merkel si Macron vor sa le schimbe, inlucsiv numele): „Ce inseamna, dom’le statul de drept, asa, pe puncte?”

    Pai se pare ca nimeni nu stie exact. Clar ca ne vom infierbinta pentru ca mai toate tarile membre au stat de drept diferite, cu institutii si reguli diferite. Un articol bun, despre procurori si statul de drept din nou de la Horatiu Pepine:

    http://www.dw.com/ro/ce-este-statul-de-drept/a-43688093

  2. PCR al Chinei s-a pronuntat ca Marx, Karl e „cool” din nou. Iar in Germania s-au grabit sa ii faca o statuie nou noutza, ca sa ii atraga pe turistii chinezi. Zero ideologie in Europa!

    Dar in UE exista niste fierberi inca foarte puternice, pe baza de revolutionarismul „de dreapta” al lui Macron, si ce inseamna „valori europene”. Ei, se pare ca nemtii si francezii nu prea mai sunt atit de uniti nici chiar intre ei.

    Fostul Ministru de Externe, actual Presedinte al Germaniei, dl Steinmaier a spus un lucru care ar trebui sa dea de gindit celor care conduc Romania, anume ca fiecare tara (europeana) e pe cont popriu azi. Sigur ca Germaniei ii convine insa aceasta ramashitza de Uniune Europeana, pentru ca poate sa controleze economic aceste statuletze mici, care rami mici si insignifiante tocmai pentru ca forte interne si externe le tin ocupate cu mult bilci.

    „Honestly speaking, I’m really concerned about the development of the trans-Atlantic relationship,” Steinmeier said.

    „Not because I’m looking at a president with some irritating Twitter messages, but because a substantial change is now going on and (there is) a new American administration that no longer sees us as parts of a global community where we act together but sees the world basically as an arena where everyone has to somehow find their own way.”

    http://www.dw.com/en/german-president-steinmeier-notes-substantial-change-in-trans-atlantic-ties/a-43677003

    • Karl Marx născut la 5 mai 1818, iar Consiliul Europei , ca un omagiu, la 5 mai 1949 !
      Acum la 200 de ani de la naşterea lui s-au organizat evenimente absolut de neînţeles, ca să nu le spunem aiuritoare prin semnificaţia lor ! Dar asta este madam UE, continuatoarea, de acum pe faţă a ideilor celebrului călău ideologic al popoarelor !
      „Marxismul zilelor noastre – numit, în speță, neomarxism – este însă mult mai subtil. Exponenţii lui au eliminat din discursul marxist ura de clasă şi lupta de clasa propovăduite de fondatorul lor. Le propagă, însă, în mod subtil, în numele egalităţii. Şi care om cu mintea întreagă nu ar fi de acord cu egalitatea? La urma urmelor, unii oameni continuă să fie mai avuţi ca alţii. Dacă democraţia oferă egalitatea de şanse, ori se străduieşte să o ofere, ei propovăduiesc ceea ce Marx a cerut de la început: egalitate de condiţie. Doar că ei merg cu un pas mai departe: egalitatea de condiţie chiar dacă ea este împotriva naturii ori a instinctului uman. Ei nu văd nimic rău în asta. După Marx, toţi filosofii care i-au împărtăşit ideile au căutat nu doar să explice lumea, ci să o şi schimbe. Marx a învăţat că teoria trebuie legată de practică. În cuvintele lui Engels, „pînă acum filosofii au interpretat lumea în diferite feluri; punctul esenţial este schimbarea ei”. Schimbare prin revoluţie şi lupta de clasă, oricît de violente.6
      Toată lumea știe că pentru a domina o dezbatere e important să stăpâneşti termenii conversației, altfel spus: limbajul. Convinşi de puterea manipulatoare a cuvintelor, ideologii au dat drumul unei noi afaceri: fabrica de etichete.

      În campania din 2016, Hillary Clinton i-a numit „deplorabili” pe reprezentanții comunităților tradiționale care susțin mariajul între bărbat şi femeie, libertatea de expresie sau dreptul la auto-apărare. Era ușor s-o facă. Preoții „sexo-marxismului cultural” (ca să-l citez pe Adrian Papahagi) deciseseră deja că minoritatea amish, minoritatea filateliştilor sau minoritatea pescarilor de apă sărată nu merită aceeași atenție ca alte colectivități zgomotoase și „pre-jignite.”

      În Occident, fabrica de etichete s-a dovedit extrem de lucrativă. Orice ins ratat, concediat pentru incompetență, se poate declara „victimă” a unei discriminări imaginare. Pentru a obține privilegii, el (sau ea) trebuie să fie vocea unei minorități „sub-reprezentate.” Valoarea profesională? Nu contează. Reputația sau onorabilitatea? Prea puțin. De ce? Pentru că o armată de activiști urlă, țipă și fluieră pe stradă.

      Jandarmii corectitudinii politice s-au abonat la la banul public: consilii anti-discriminare, ONG-uri, etc. În instituții guvernamentale ori şcoli publice, milițienii anti-discriminare resping candidați cu dosare care dovedesc „origine socială nesănătoasă.” Universitățile, partidele politice, băncile, companiile private, dar şi bisericile sunt chemate să se conformeze egalitarismului. Sistemul de cote e invocat pentru a „corecta” orice abatere de la „imperativul diversității.” scrie un oarecare Mihail Neamţu.

  3. Un minunat cadou pentru noi toți, dar în special pentru colega de blog care împlinește azi un număr de ani egal cu ultimele doua cifre ale anului în care s-a născut.
    MULTA SANATATE, ENERGIE SI SIMT AL UMORULUI!
    LA MULTI ANI!

  4. Mara Mareș, președinta Tineretului PNL și fiică de decreței: nu am vrut să declanșăm un război generaționist, a fost o eroare comunicațională.
    Exprimarea ei nu e la fel de ridicolă ca și cea a altor politicieni luați în râs pentru felul în care vorbesc? Sau dacă nu e de la PSD, nu se pune?
    De exemplu, enunțul lui Orban, „sunt un om bun care iubesc oamenii”, corectat tacit de Evenimentul Zilei care reproduce în scris discursul, uitând că există Youtube unde poți vedea și asculta înregistrarea, nu e de luat în râs?
    Dacă suntem critici, apăi să fim cu toți!

  5. Cine ma crede cand ii spun ca materialele Digi si Stirile TVR sunt aproape identice ca subiecte , bogatie a vocabularului , complexitate , in plus ca sunt publicate in acelasi timp ?
    Subiecte complexe , limbaj sobru , profund : ” ciorba pentru pofticiosi ” , ” 5 frati jucausi ” ( caini ) , ” s-a plamadit cel mai mare mic ” .
    Nu vorbesc aici de amplele citate ale celor doua prestigioase televiziuni din paginile Facebook ale favoritilor , Iohannis si Ciolos , nici de accesul lor imediat la continutul interceptarilor Securitatii ( pardon , Justitiei ) difuzate larg , in lectura artistica , la Stirile lor de seara .
    Cine ma crede in plus cand spun ca Facebook-ul este utilizat de inamicii Romaniei , vecini de la Vest sau Est , cu identitati chipurile diasporene – se ataca Romania de nu mai stii unde sa-ti stea capul .
    Nu suntem romani , suntem valahi .
    Stai un pic ca valahii sunt in unele mesaje muntenii , ei nenorocesc moldovenii care din 1859 sunt pierduti .
    Moldovenii sunt , dupa ofiterii serviciilor straine , un popor simpatic , diferit , care lupta pentru neatarnare sub jugul valah .
    Moldovenii apar insa in alte mesaje , ale acelorasi ofiteri , si ca invadatori flamanzi ai Timisoarei sau Clujului , fara nici o distinctie , in acest caz , de ” valahi ” .
    Privitor la romani , cand autorii uita de muntean – moldovean si-i ia ca o intreaga natiune , esti pierdut , nu mai intelegi nimic – romanii nu au Istorie , nu exista , tot ce ating – au atins e un esec ,nimeni nu-i suporta , nu sunt latini , au furat Dobrogea bulgarilor , sunt primitivi samd .
    La defilarea armatei la Chisinau in fata lui Carol se scrie ” jos valahii ” si ” Valahistan ” la comentarii .
    Domnul Sabin Gherman , ” liber profesionist ” numeste functionarii bucuresteni ” otomani ” si Bucurestiul ” Bukres ” , el , rotofeiul chel brunet cu gusa .
    Nu va speriati , suntem protejati , avem generalese SRI responsabile cu media – Internet , promovate de Traian Basescu , ele ne apara pe Facebook de acesti ” Ian Rommel ” sau ” Aurel Clenciu ” .
    Si daca va spun , in plus , ca PNL , partidul care pare mai serios decat USR , are ca program de guvernare blocarea TUTUROR proiectelor de infrastructura initiate din februarie 2017 de PSD , ma credeti ?
    Cel putin asa citesc eu printre randuri declaratiile lui Ludovic Orban ( ” autostrada Sibiu Pitesti nu se poate face , nu au acord de mediu si traseul nu e bun ” ) ale deputatului PNL Giugea ( ” drumul expres Craiova Pitesti a fost prost lansat , cu mari erori de comunicare , Justitia se intereseaza de el ” ) si deputatului PNL Nicoara ( ” sunt mari probleme pentru autostrada Transilvania , sectorul din Salaj . Nu se poate face fara un credit extern ” ?!

  6. ”…scoate pentru uzul românilor panoplia populismului ieftin cu a sa imensă manipulare folosită, rând pe rând, de către toate partidele din pachetul antieuropean sau, cel puţin, eurosceptic. Iar punctul central al seriei de acuzaţii este tocmai mesajul că, atenţie cetăţeni, ăştia vor să instituţionalizeze proiectul unei construcţii în care „nucleul dur“ să controleze tot, să ne confişte existenţa, resursele şi să ne anuleze voinţa naţională liber exprimată prin votul popular şi să creeze o jucărie elitistă, de uz franco-german, autoritară şi nepăsătoare de visurile şi aspiraţiile noastre, tradiţional nevoiaşii Europei. Asta după ce ne-au furat şi ne fură în continuare, România fiind în situaţia de a contribui la bugetul european cu mul mult decât a primit vreodată. capitalişti ce nu se satură să ne sugă sângele şi să ne oprime? Este o imensă manipulare, rezultat al efortului constant al unor ţări care investesc enorm în propaganda negativă destinată slăbirii sau chiar distrugerii proiectului unei identităţi comune europene. Primul răspuns corect, dacă vrem să jucăm pe bază de realităţi controlabile şi nu de fake-news construite în laboratoarele propagandei ostile, ar fi să vorbim despre bani, nerus rerum gerendarum. Caz în care trebuie să vedem cine a dat cei mai mulţi bani la bugetul european şi cine a profitat cel mai mult de banii generaţi de acel proiect european al cărui motor economic este susţinut de contribuţiile majore a Franţei şi Germaniei şi care, la impulsul acestora, au produs proiectul unui nou tip de Europă …cel care va fi adoptat în cadrul Summitului de la Sibiu. Şi, dacă vom face asta, va trebui să apelăm la statisticile UE şi cele produse de BNR, concordate în a spune că, între ţările net beneficiare până acum de bani din bugetul european, se află România, pe locul 2 după Polonia între ţările din centrul şi estul continentului, pe locul 4 în clasamentul total.

    La începutul acestui an, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, după ce afirma că „accesul la fondurile europene reprezintă o şansă extrem de importantă oferită firmelor autohtone pentru a depăşi problemele asociate nivelului relativ redus al capitalului de care dispun şi de a crea premise pentru acumulări viitoare“, prezenta situaţia la zi a ceea ce înseamnă banii europeni de care a profitat şi profită România:. „În perioada 2007-2017, România a beneficiat de fonduri europene primite de la bugetul UE în valoare de aproximativ 45,7 miliarde euro, reprezentând anual în medie 2,8% din PIB. Din această sumă, 37,1 miliarde euro au reprezentat fonduri primite de la bugetul UE, aferente cadrului financiar multianual 2007-2013, restul de 8,6 miliarde euro fiind primite în actualul cadru financiar multianual, respectiv 2014-2020. Ca valoare netă, dacă luăm în considerare şi contribuţia României la bugetul UE, intrările de fonduri europene au fost de 30,4 miliarde euro, respectiv 1,8% din PIB în medie pe an. Pentru România, fondurile europene reprezintă nu numai şansa pentru modernizare, dar şi pentru crearea infrastructurii atât de necesare. Sunt convins că absorbţia de fonduri europene ar trebui să fie sistematic ţintită pentru marile proiecte de dezvoltare, prioritizate ȋn aşa fel încât să sprijine creşterea economică durabilă…Potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional , efectul cumulat al atragerii de fonduri europene structurale şi de investiţii asupra creşterii PIB pentru perioada 2007-2016 s-a situat între 1,2 pp şi 1,6 pp din PIB, iar o rată de absorbţie a acestor fonduri de 95% în actualul cadru financiar multianual ar conduce la o rată de creştere a PIB potenţial în 2022 mai ridicată cu aproximativ 1,7 puncte procentuale – adică un PIB potenţial în jurul valorii de 5% anual“. Problema următoare este cum am ştiut să investim aceşti bani, care au fost proiectele declarate ca fiind prioritare pentru interesul naţional şi, în general, cu ce ne-am ales noi în urma aplicării în practică a ştiinţei de a guverna a politicienilor noştri. Cred că răspunsul corect ar trebui să fie producerea unei liste exhaustive a proiectelor pentru care România a primit bani europeni, ce s-a realizat din ele, la ce folosesc (dacă folosesc), câte mai există încă şi sunt funcţionale, câte au dispărut sau sunt afectate de folosire improprie. Şi aşa ne vom lămuri dacă şi cine anume ar trebui să-şi asume necesarele responsabilităţi. Şi, mai ales, ne vom lămuri, dacă, da sau nu, există o justificare în cererea ţărilor mari contributoare de a se verifica cu extremă severitate modul în care se cheltuiesc banii europeni. Cei care, să reamintim respectuos acest lucru, sunt şi ai noştri, prin contribuţia actuală de aproape 1 miliard şi jumătate de euro anual dar care, cu siguranţă, va mai creşte ceva. Aşa cum, nu-i aşa, este logic în cazul ţării care se mândreşte cu cel mai înalt nivel de creştere economică din Europa. Europa aceea de care vorbesc Macron şi Merkel se va face. Vor s-o facă, au voinţa politică şi banii necesari să susţină proiectul. Vom vrea sau nu să facem parte din ea, profitând de programele strategice de dezvoltare cu fondurile respective? Poate că vrem, angajându-ne să respectăm regulile jocului şi unitatea proiectului. Nu, asta e. Ne vom descurca cu ce avem şi vom fi poate mai tentaţi să privim orarele trenurilor înspre Moscova, Nivisibirsk sau Vladivostok. Dar sâ ne gândim bine înainte de a lua o decizie şi de a da răspunsuri indignate. Vă mai amintiţi oare de celebra scenă din „Revizorul” lui Gogol în care membrii administraţiei locale, toţi hoţi din fonduri private sau ale statului, primesc indicaţia: „Şi dacă întreabă de biserică, să-i spui că s-a făcut, dar a şi ars!”. Totul pe baza teorie generale a furtului care ducea la observaţii de bun simţ precum „furi prea mult pentru rangul tău!” Cât ne-a contaminat din mentalitatea acelui spaţiu? Cât vrem să învăţăm prin apropierea de „ceilalţi“, una care să nu fie numai de faţadă şi fasoane? Sau, dimpotrivă, cum spun unii dintre ai noştri, cocoşindu-se în faţa oglinzii, „să nu dea nimeni lecţii“? ”

  7. Din cadrele video, postate, fara indoiala, pentru a incanta ochii si sufletele prietenilor, remarc dominanta culorii violet. Probabil ca pasii si, apoi, obiectivul camerei de luat vederi au fost atrasi/atras, consonant, de energia acestei culori. Prin violet, Serele Regale din Bruxelles imi par un loc esoteric. Cred ca si orasul este la fel. Cel putin asa imi doresc, ca deciziile politice interne si internationale care emana din capitala Uniunii Europene sa rezoneze, esoteric, cu lungimea de unda a culorii violet (400 de nanometri), care este asociata inspiratiei si inteligentei. Violetul este in capul Rogvaiv si al chakrelor, reprezentata in ultimul caz de Sahasrara, chakra Coroanei, a saptea ca numar si ultima, situata la cativa centimetri deasupra fontanelei, si care este conexiunea omului cu divinitatea. Exista o benefica si creatoare magie a cifrei sapte: sapte chakre, sapte culori, sapte note muzicale, sapte zile ale saptamanii, sapte zile ale creatiei… Presedintele rus Vladimir Vladimirovici Putin (65 de ani) s-a nascut intr-o zi de sapte (octombrie) si “coincidenta” (?) astrala a vrut ca sa-si inceapa noul mandat ca presedinte al Rusiei tot intr-o zi de sapte (mai), luni, prima zi a ciclului saptamanal, cand a depus juramantul, dupa ce a castigat alegerile prezidentiale cu un scor de peste 70% din voturi. „Consider datoria mea și scopul vieții mele să fac tot ce îmi stă în putere pentru Rusia, pentru prezentul său și pentru viitorul său”, a spus Vladimir Putin, la ceremonialul de investitura. „Sunt extrem de conștient de responsabilitatea enormă față de fiecare dintre voi, față de Rusia. Voi face totul pentru a crește puterea, prosperitatea și gloria Rusiei”, a precizat presedintele rus. „Toată frumusețea și toată forța noastră stă în autenticitatea noastră culturală și în unitatea noastră”, a adăugat el. Respectand cutumele de curtoazie politica si diplomatica internationala, specifice unor astfel de evenimente, presedintele american Donald Trump i-a transmis omologului sau rus Vladimir Putin ca il “felicita” pentru inceperea noului mandat de președinte, subliniind ca “așteaptă cu nerăbdare un moment în care putem avea o relație bună cu Rusia”, potrivit Casei Albe. Iata (inca) un semn ca “doi lideri proeminenti pot fi adversari fara a fi dusmani”, cum declara, cu “violeta” constanta, mult incercatul politician roman Adrian Nastase.

  8. Neomarxismul de dreapta: Vindecarea marxismului de lupta de clasa si internationalism: Nation First!

    Neomarxismul, pentru cei care inca nu au observat, a devenit deja si de dreapta. Poate ca pentru unii „marxismul de dreapta” suna ca dracu, dar noile sale straie – sustinerea proprietatii private, abolirea luptei de clasa, revitalizarea culturii religioase (crestine), drepturile omului – le poarta ostentativ chiar noua dreapta politica.

    Insa cea mai fascinanta transformare a marxismului este abandonarea dictaturii proletariatului in favoarea „dictaturii” natiunii – Nation First! Aceasta schimbare la fata face furori in Germania, Austria si in alte tari vest-europene. Dar si in tari est-europene – Polonia, Ungaria etc. Ceva mai la est, in Rusia, pluripartidismul, pluralismul economic, drepturile omului si libertatea religiei fac sa ne intrebam daca nu cumva si aici marxismul este de dreapta, ca o de-stangizare.

    Comparativ, doar in China este un marxism de centru-stanga, iar expresia interpretarii radicale, extremiste a marxismului se afla in Coreea de Nord. Si, marturisesc, privesc cu suspiciune spre SUA, unde amprenta lasata de progresismul si liberalismul lui Obama, predecesorul lui Trump, aduce in mod ciudat cu cea a marxismului radical (rastalmacit in cheie extremista).

    Ce inseamna „dictatura” natiunii? In niciun caz dictatura cuiva impotriva altcuiva, pledarea este pentru raporturi amiabile si conlucrative intre munca si capital. Semnificatia lui „Nation First!” este situarea primordiala a interesele nationale in relatiile internationale, de vointa totala a natiunii totale (nu totalitarista, care inseamna altceva), referitoare la controlul exercitat de natiune asupra sa insasi, incepand de la frontierele sale, continuand cu resursele sale, educatia sa etc, si pana la legile sale, elaborate de parlamentele nationale, fara imixtiuni, ca emanatie a vointei natiunii, exprimate in toate tipurile de alegeri electorale, referendumuri si consultare…

    Cineva ar putea spune pe buna dreptate ca asta nu mai e marxism, ori ca din marxismul originar nu a mai ramas aproape nimic, care sa fie preluat de neomarxism. Cred insa ca au ramas doua lucruri esentiale, primul, ideea de dreptate sociala, marxismul nascandu-se ca o teorie a justitiei sociale, a doua ideea de cum sa pui in mainile natiunii un stat puternic, fara de care dreptatea sociala ramane o potentialitate. Bolile marxismului au venit din internationalism, iar neomarxismul tocmai de asa ceva s-a vindecat.

    http://www.contributors.ro/fara-categorie/pipi-protest-juncker-marx/

  9. Imi aduc aminte de dl Cara (lt-comandor, ing aviator, ultimul comandant al grupului 8BoPi si primul al grupului 1Asalt , 4 victorii ) care a fost condamnat la ani grei ptr ca a ascuns faptul ca in munti erau grupuri inarmate care luptau impotriva regimului (lltul coloneilor). Vi se pare de ras motivul condamnarii?! Mde da rezultatul nu a fost de ras….

    Si azi citesc ca procesul lui Taricea u ajunge la pronuntare. Daca cititi acuzele ce i se aduc Motocicleanului (Digi 24 si Ziare.com) veti intelegeti de ce imi aduc aminte de dl Cara,…..
    Insa daca cititi comentariile , chiar aveti de ce va ingrozi. Vax publica il vrea condamnat. Toti aia sunt convinsi ca e furt. Nimeni nu pare a fi citit acuzele. Sau mai bine ca ar fi inteles ceva din acuze.
    Sau si mai rau nu le pasa …..important este ca Tariceanu sa fie condamnat!
    De ce? Pai trebuie vre-un motiv? A furat! Probe? E bogat!

    Si am ajuns la asa ceva sub supravegerea MCV si a UE!
    Pesemne ca astea sunt valorile europene.,..

  10. PS/NB: Instrumentele propasirii natiunilor s-au aflat intodeauna la dreapta (v. “Capitalul”), insa manuitorii internationalismului le-au interzis stangii (v. “Manifestul Partidului Comunist”) si le-au pastrat pentru ei insisi si pentru economiile de piata. Asa se explica de ce inspiratorii internationalismului (ii putem numi foarte bine si conspiratori!) au fost ocidentali si tarile occidentale de dreapta. Asa se explica de ce cele mai bogate persoane si tari se afla in Occident. Concluzia pragmatica pentru justitia sociala este cred limpede, unirea ideilor stangii cu uneltele dreptei.

  11. Am fost în grevă de atitudine, scârbit fiind de ,, baicăreală” din politica românească, de ,,orbul găinilor” de care suferă unii ziariști, de inerția instituțiilor care ar trebui să acționeze, luând măsuri împotriva celor care au încheiat ilegal protocoale, care au răspuns ,,prezent” și ,,să trăiți” la comenzile politice date împotriva adversarilor și a celor incomozi. Astăzi, am ieșit din grevă revoltat fiind de analiza economică, privind execuția bugetară, realizată de către Președintele nostru, de discursurile politicienilor liberali la Conferința Organizației PNL București.
    1.În ceea ce privește Execuția bugetară, mă așteptam ca Președintele să analizeze critic cum au fost îndeplinite cele 5 componente ale acesteia: repartizarea pe trimestre a veniturilor şi cheltuielilor bugetare , execuţia de casă, realizarea veniturilor la buget, efectuarea cheltuielilor bugetare , dacă au fost modificate destinaţiile creditelor bugetare, având în vedre că execuția bugetară este activitatea de incasare a veniturilor bugetare si de efectuare a plăților pentru cheltuielile aprobate prin buget. Însă Președintele a susținut un monolog, contrazicându-se uneori ( de exemplu a început cu faptul că PSD a promis creșterea salariilor, care de fapt au scăzut, afirmând apoi că Guvernul a preferat să mărească salariile, decât să facă investiții). Președintele vorbește rar și apăsat, ca la școală, ca să înțeleagă tot românul că el deține adevărul absolut!. Oare Președintele este și Ministrul Finațelor de a hotărât să analizeze Execuția bugetară?. Oare Președintele întruchipează Parlamentul de a cerut demiterea Premierului Viorica Dăncilă?. ( am crezut că se va liniști, după ce a făcut gafa cu Israelul și cu solicitarea demiterii lui Dăncilă, dar probabil e sfătuit prost și face gafe, după gafe). Oare Președintele este și jurist, iar noi nu știm, de trimite Legile Justiției din nou la CCR, după ce acestea au trecut deja prin filtrul CCR, dându-le judecătorilor constituționali sfatul de a nu se grăbi cu verdictul?. Am mai spus acest lucru pe acest blog, și-l repet: Președintele le știe pe toate, precum le știa Ceaușescu și dă indicații tuturor.
    2. În ceea ce privește discursurile peneliștilor, nici nu merită să mă revolt. Știu o vorbă înțeleaptă, care spune că atunci când nu ai soluții, ataci. Și asta au făcut politicienii peneliști, care , pe deasupra, sunt și misogini, invidioși, răi, mincinoși. Cât despre postarea cu decrețeii, au ,,făcut-o de oaie”! Dau și ei cât pot. Acestea sunt judecățile lor de valoare, a celor care se vor continuatorii partidului istoric. Jalnică generație liberală!
    Referitor la invitația dumneavoastră la Ziua Europei, mai mult ca sigur s-a rătăcit sau nu v-a găsit poștașul acasă. În rest, mergem înainte cu impostorii, cu bonjuriștii și cu # Rezist!

  12. Maica Ana zice :”… eu sunt cea mai rezonabilă şi împăciuitoare ființă.”

    Dar nu pun la îndoială! Probabil și Ana Pauker era cea mai rezonabilă și împăciuitoare ființă. Cu ai ei, cu cei care-i împărtășeau ideile. Ăilalți? Păi ăilalți nu e clar, sunt indivizi care ” doar ling mâna stăpânilor și-i argățesc obedient fără să li se ceară. Intuiesc. Și atacă fără să li se ceară, sunt programați să-și apre noul mod de viață. Creiere atrofiate și constrânse de credite, lișițe alunecoase fără minte”.

    Nickul dArtagnan are un stil colocvial. Poate sperie cuvântul, dar colocvial înseamnă prietenos, simplu , neafectat..
    Doamna Ana vede însă dincolo de nickuri, vede oamenii din spatele nickurilor. Și vorbește pe măsură, cu mare grijă: ”i-a tras-o în bot, e o lișiță alunecoase fără minte, e un creier atrofiat…”. Dă likeuri la cele mai agresive personaje, atunci când acestea își jignesc oponenții.
    Prin urmare prefer stilul meu, duamnă rezonabilă și împăciutoare! În rest, mă bucur că ai o părere atât de bună despre tine.

  13. Ana spune:
    MAI 8, 2018 LA 12:28 PM
    ,,Dacă vreți să mai vorbim (ever), ştiți că trebuie să mă convingeți”

    Doamna, eu sunt multumit pentru ca am contribuit la revenirea dvs pe blog. Cel putin asta este perceptia mea. Nu este cel mai important lucru din lume sa vorbim noi doi, intre noi, ci faptul ca cititorii blogului au privilegiul de a va citi comentariile extrem de valoroase, pentru ca sunt oneste si intemeiate pe observatii sistematice in profunzimea evenimentelor si fenomenelor sociale extrem de complexe din lumea de azi.
    Iertare ? Eu nu cer iertare nimanui. Daca as face-o , ar insemna ca admit ca vorbesc, uneori, cu gura altuia si nu-mi asum responsabilitatea celor spuse si/sau facute. Nici vorba, permanent sunt eu insumi, cu stilul meu, cu glumele mele (care se prea poate sa fie dezagreabile pentru unii), cu erorile mele, cu crezurile si sperantele mele, cu indoieli, resentimente, dezamagiri, obsesii, tentatii egocentrice, dar si cu capabilitatea de a fi mahnit atunci cand strivesc, din greseala, o petala de floare.
    Mai precis, sunt un om, un simplu om, adica o entitate imperfecta prin definitie si care nu aspira niciun moment la perfectiune. Acest om vrea un singur lucru: Sa inteleaga daca si ce rost are propria-i existenta.
    Perfectiunea are un singur nume: Dumnezeu.

      • Am spus ,,câinuțe”….Sună atât de drăgălaș… (Z)
        Evident ca sunteti ceea ce sunteti, va impiedicati intr-o glumiță ?

  14. @ Ana

    Pai si eu am treaba, multa. Dar nu pot sa nu raspund lamentatiei dvoastra de la postul precedent. Va imaginati in rol de Cassandra, dar nu va  iese. Rolul de Cassandra presupune originalitate, ceea ce v-a iesit seamana cu vocea a 2-a din corul de bocitoare. Desigur, l-ati facut pe Ghitza Bizonelu sa se gudure si sa se sumetzeasca aristotelian ,i-ati provocat lui Radu Humor bufeuri de extaz , dar asta nu inseamna nimic. Sa va explic:

    Acolo unde exista actiune, apare reactiunea , luati-o filosofic , nu mot a mot. Dvoastra , in urma jelaniei expusa public , demonstrati ca faceti parte din reactiune. Hohotul de disperare denota ca nu intelegeti nimic din ce se intampla in jurul dvoastra si ca singura cale de scapare psihologic vorbind este negarea evidentei si demonizarea a tot ceea ce este nou si nu incape in cutia plina a vietii asa cum o intelegeti. In ceea ce spuneti este doar reactiune, nici o actiune. Dar nu va ingrijorati. Nu sunteti nici prima nici ultima, reprezentati doar o tipologie, repetitiva in istorie. 
    In secolul al XVIII-lea lucratorii din manufacturile din Franta si Anglia aruncau cu sabotii in masinariile mecanizate. Doamnele de pe la 1870 deplangeau disparitia crinolinei. Muncitorii de la inceputul secolului XX protestau in legatura cu timpul de lucru si conditiile de munca. In general, orice progres a adus si dezavantaje, orice inventie a avut nevoie de imbunatatiri si revizuire. Tehnologia, globalizarea si capacitatea de a discerne in furtuna informationala care ne bombardeaza zilnic ( capacitate care se poate obtine doar prin educatie , bun simt si inteligenta cel putin de nivel mediu) nu pot fi oprite. Pot fi insa imbunatatite, se pot elimina impuritatile, se pot indeparta reziduurile. Ca intotdeauna in istorie rezista adaptabilii. Restul vor da vina pe mana nevazuta a teoriilor conspirationiste si vor lamenta trecutul ( vezi Ghitza Bizon, Radu Humor, etc). Vedeti continuarea.

  15. @Ana ( care s-a vrut Cassandra) / continuare

    Trump, Polonia lui Kaczynski, Ungaria lui Orban, Brexit, Putin, partidul unic din China si alte anomalii sau catastrofe de gen sunt doar reactiune. Dar nu dureaza. Aveti impresia ca Japonia, China sau Rusia sunt undeva in afara contemporanului sau traiesc in trecut ? Va inselati , e doar iluzie si necunoastere. 

    Valorile nu se schimba, principiile nu se modifica. Contextul si viata ne dau ocazia de cele mai multe ori sa revenim la valori, sa fim principiali, depinde doar de noi sa apucam oportunitatea si sa prindem trenurile care trec prin gara vietii noastre. 
    Stimata Ana ( lugojana) , satul planetar se vede bright and beautiful de la fereastra mea. Cele cateva umbre nu- l intuneca. De la dvoastra cum se vede?

      • Q. E. D.
        Cam ăsta este maximum de efort pe care poți să-l faci ca să înțelegi lumea nouă, viitorul. Nimic diferit față de miliardele de inadaptați dinaintea ta, de-a lungul istoriei. Nimic special.

      • Câtă lipsă de originalitate… dar, măcar sunteți capabil să urmați un exemplu. Succes în continuare.

        O să-mi fac timp să vă explic ce este un taliban, însă nu acum. Ca prefață, talibanul este un fel de mercenar.

        P. S. Dacă aveați treabă multă ca mine, nu erați toată ziua pe net, copii.

    • Iată-l şi pe Aramis, sosit val – vârtej în apărare dar nu pe o coadă de mătură , ci pe mârţoaga pusă la dispoziţie de slugile lui Soroş pentru a-l susţine pe celălalt !
      Vă amintiţi de cei doi care sugeau la lupoaică? Ei, ăştia sug amândoi de la Soroş şi scuipă nervos pe aici resturi pe care le cred perle ! Sunt unii care nu pot trăi liber, după principii sănătoase, ci doar în genunchi şi cu mâna întinsă, dar când se întorc de la cerşit nu uită să se dea mai catolici decât Papa, sau mai lipsiţi de bun simţ decât cei mai jegoşi dintre homleşi !

  16. Alegerile parlamentare în Italia au avut loc pe 4 martie, dar nici acum „câștigătorii” nu au reușit să facă un guvern. Ciondăneală cruntă între Movimento 5 Stelle pe de-o parte, și alianța Lega Nord, Forza Italia și Fratelli d”Italia pe de alta.
    A se compara situația din Italia cu cea din Germania de după alegeri.

Lasă un răspuns