Sărbătoarea Europei

Până în dimineața asta, am stat în fața porții din Zambaccian și am așteptat, cu emoție, să primesc o invitație pentru recepția referitoare la intrarea României în Europa. În final, mi-am dat seama că sunt invitați doar cei care au muncit, cu adevărat, pentru finalizarea negocierilor din 2004 și, anterior, pentru eliminarea vizelor pentru călătorii în Europa. Nu era deci vorba despre mine. Așa că am decis să plec la Bruxelles pentru a sărbători, cu mai mulți prieteni, Ziua independenței, Ziua Europei și Ziua Regelui.

Primul pas a fost să vizitez Serele Regale din Bruxelles, deschise doar vreo două săptămâni în fiecare an. O ambianță mirifică pentru un efort de peste 200 de ani de realizare a unui proiect floral unic în Europa.

Dragi prieteni, vă voi transmite, în următoarele zile, mesaje din inima Europei. Nu neapărat despre protocoale sau interceptări.

Cele mai calde salutări din partea statului de drept de la Bruxelles pentru Mariana Alexandru, Papici, Volintiru, Dumitriu, Morar, Lidia Stanciu, Ionuț Matei, Monica Macovei și, în general Regimului Băsescu – care a reușit să facă, înaintea regimului Johannis, din sărbătoarea Europei o jenantă întrunire fără suflet.

51 de gânduri despre “Sărbătoarea Europei

  1. Trist. Mai au puțin și răstoarnă toate valorile adevărate, toți oamenii care au construit ceva …Amar ,dar ,din păcate, adevărat. Dar OAMENII rămân OAMENI prețuiți de ceilalți OAMENI

  2. Felicitari! Iar pentru cei care au “muncit” numai de bine! Capul sus,indiferent de intemperii! Toate bune!

  3. Luna Mai este si a Sarbatorii Florilor. Mihail Ralea spunea ca recunostinta este o floare rara. Cu siguranta insa ca o floare a recunostintei se afla si in Serele Floricole Regale din Bruxelles. De unde va zambeste, cu simpatie si incurajator…

    • O floare in noianul de flori…foarte greu de gasit. Pana si florile au devenit de dreapta la Bruxelles. (Z)

  4. Sa incercam sa nu fim tristi. Aceasta este realitatea in care traim, realitatea damboviteana. E bine ca astazi avem posibilitatea de a ne urca intr-un avion si in cateva ore, sa fim in fiecare colt al Batranului Continent si luam pulsul unui sau altui oras al acestuia. Intr-adevar in zilele urmatoare vom celebra multe Zile importante pentru Natiunea romana.

  5. Ce rusine pentru Romania si UE sa ignore munca celor care au facut negocierile pentru Acordul de Asociere si Acordurile de Aderare! Merita sa faci ceva pentru tara asta?

  6. Sa aveti o vacanta minunata. Sunteti atat de frumosi impreuna, radiati fericire si bunatate. Este regretabil ceea ce se intampla si acum in politica si este apasator sa nu avem parte de normalitate.

  7. Imi plac adevărurile spuse de tine cu aceasta usoara ironie, dar cred ca la „intelectualii” de genul asta, trebuie spus verde in fata ca sunt niste rătăciți, ca sa fiu elegant in exprimare. Un mineresc Noroc Bun, din Valea Jiului devenită Valea Plangerii, uitata de clasa politică. Iti doresc multa sănătate si multe bucurii alaturi de frumoasa ta familie.

  8. Asta e viața: unii îi vor la închisoare pe cei care au determinat schimbarea sistemului social, după mișcarea populară, în 1990, și pe cei care le-au înlesnit apoi mișcarea liberă prin Europa, uitând că fără aceștia ei n-ar putea să trăncănească azi vrute și nevrute.
    M-aș fi bucurat pentru ei dacă sistemul social și economic ar fi rămas același ca în 1989.

  9. Boboru e ingrat. Pe de-o parte se vântură toată ziua prin toată Europa, iar pe de alta îi blamează pe cei care au făcut posibil ca ei să plece și să vină de 7 ori pe an. Nu mai spun că faptul că pleacă și vin denotă că au și bani, deci un motiv în plus să-i înjure și să-i acuze pe cei care s-au nevoit în anii ”90 să așeze lucrurile învălmășite.

  10. Pentru Ana
    Stimată Doamnă,
    Aici, mai prin sud, în loc de „a pica ușor la pat” se spune mai degrabă „a pica ușor la așternut”. Asta dacă am înțeles corect semnificația expresiei Dvs.

  11. Sesizez metafora subtila ascunsa in fotografie. Singura familie care ramane unita este familia ta – peste furtuni, peste mizerii, peste ani…

  12. Noi stim ce ati facut ! Restul…chiar nu conteaza! Slugile au fost intotdeauna mai numerosi ca domnii !

  13. d’Artagnan, ma frec si acum la ochi nevenindu-mi sa cred ca ai decazut in asemenea hal, comitand cea mai mare eroare, monumentala si antologica, de cand ti-ai facut aparitia pe lume, adica, pe acest blog.
    O fi doamna Ana o superfemeie, dar nu inteleg cum de a reusit sa te transforme intr-o leguma neganditoare, frustrata si facil iritabila.
    Incredibil pentru un…. muschetar.
    De ce spun cele de mai sus ? Pentru ca ai exalat o ineptie, recte, ca pe blog suntem simple ,,nikuri” care comunica intre ele, independent de personalitatile noastre, deci ni se cuvine abordarea oricarei formule de adresare in relatie cu colegii de dialog (sau mai exact de disputa vexata, in cazul tau).
    Sa-ti explic de ce esti in eroare:
    NUMELE si PRENUMELE nu ni le alegem. Le primim inca din stadiul de sugar. (Z)
    Deci, ce importanta are ca te numesti ,,Gigel”, ,,Ianis”, sau ,,Bebe Strumf” ?
    In schimb, intotdeauna ne selectam nick-ul care ne reprezinta cel mai bine (din punctul nostru de vedere). In cazul tau, ,,d’Artagnan” inseamna un rebel care se considera indreptatit sa ,intepe” pe toata lumea, indiferent de sex, pe orice motiv.
    Deci, in realitate, pe blog se intersecteaza personalitati, asa cum sunt ele in realitate. Daca vrei sa escamotezi realitatea, pana la urma, cineva, ,,te prinde”, orice ai face.
    Asa cum doamna Ana a inteles foarte bine ca slabiciunea mea este femeia. Dar nu orice femeie, ci femeia inteligenta, culta, sensibila (chiar daca uneori sarcastica) si stapana pe propria-i constiinta. Este o placere confruntarea cu o astfel de persoana, dar niciodata in afara normelor elementare ale bunei cuviinte.
    ps
    ..Te intereseaza cum functioneaza lumea ? Dar ea chiar functioneaza ? Ma rog, sa admitem pana la un punct, dar ai inteles, cum ? Prin santaj, presiune, coercitie prin legi si directive absurde (valabile pentru ,,catei”), trafic de influenta si coruptie la nivel inalt, razboaie preventive, incercarea de a impune altora propriile tale valori (de regula, imperialiste), calcarea in picioare a suveranitatilor si a dreptului international, saracirea majoritatii populatiei, manipulare, scenarita si minciuna.
    Asa ,,functioneste” lumea de azi, mai baiatule. Lumea (mai ales cea,,buna”) nu prea mai crede in lacrimi, natiune, istorie, traditie, natural si/sau in Dumnezeu, ci in forta banului si dreptul fortei, in general, in numele asazisei superioritati ,,multiculturale” a fermei de animale numita Vest (sau Turnul Babel, ca sa intelegi mai bine).

      • Aici ZeV l-a trosnit peste bot pe muschetar. Să-i dăm Cezarului ce-i al lui. Azi. Mâine îl trosnim pe el, cine ştie?

      • Mai citeste odata si cu mai multa atentie…daca vrei explicatii suplimentare, se rezolva. Sau, consulta un prieten mai ,,luminat” decat tine, recte, pe Aramis.

    • Este foarte corect ce spune Victor Ponta. Daca PSD nu schimba nimic, prin partile esentiale, voi vota #ProRomania.

  14. În portocoalele desecretizate scrie că colaborarea/cooperarea se face conform legii. Dacă era conform legii, înseamnă că ea, colaborarea/cooperarea era prevăzută în lege, deci nu mai era nevoie de protocol. Totodată, dacă era conform legii, de ce trebuia să fie secretă? În Germania, Anglia… există norme secrete după care se face Justiție?

    • Asta e ptr uzu prostilor.
      CSM si SRI nu a u la ce sa coopereze ….asa cum nici ala de la care cumparamaine nu le are cu rafinarea petrolului (care petrol rafinat da combustibilul ptr tractoare, combina, camioane cu care se cultiva si transporta graul ptr paine)
      E simplu de ce nu colaborare. Ca daca SRI a inchis undosar trebuie sa sesizeze procuratura. E obligatia lui legala.

      A… ‘colaborare’ pe sest., se poate! Ca exista si informatii ‘confidentiale’ . ,Totu e sa fie de buna calitate. Adica cercetezi pe unu banuit de infractiuni vizand securitatea lu Statu’ si te incurci de 3 borfasi normali. Dai o informatie ‘confidentiala’ si oi politia absolut ‘intamplator’ , dar absolut se impiedica, cade cu nasu’ exact in probe! Ce e nevoie de protocol? Ai nevoiebsa fie scris ancheta realizata cu sprijinu Polititiei Secrete Politice?

      Si oricum cu judecatorii nu ai ce colabora. La ei ajunge dosarul la care ai colaborat. Sau nu.

  15. Eu habar nu am ce sarbatoreste UE, pentru ca mare lucru nu prea a reseusit, mai ales in ultimii ani, numai povesti rele: Brexit, criza din Grecia, separatia Est-Vest in cadrul UE, miscari separatiste in Spania, crestere economica modesta, divergente trans atlantice, si efectele multimiliadariloe in politica, in speta mult discutatul domn Soros. Cel mai rau insa mi se pare ca s-au mentinut discrepantele intre economiile vestice si estice, si ca au continuat sa plece multi romani din tara.

    Mai mult, UE a inchis cind i-a convenit ochii la abaterile de statul de drept din Romania, preferind sa „joace” impreuna cu Basescu, desi erau semnale clare despre aventurile din Justitie, eliminarea unor oameni politice, fabricarea de dosare.

    Institutiile care trebuiau sa fie garantul independentei Justitie, CSM in speta, a devenit UM CSM a SRI, confirm ultimului protocol secret. De ce ne-am agita ar spune unii? Tot la fel de grav a fost marea manipulare in jurul reformei justitiei, scoaterea omenilor in strada de catre anumite grupuri de interese politico-economice (amintiti-va de nenea ala de la Reiffesen Bank, cu care a incheiat Presedintele acord de inchiriere), sprijiniti din interior de Presedintele Romaniei (!), care a ales sa demonstreze impotriva guvernului pe care l-a aprobat. Acum, cind se vede si partea neagra a securismelor, baga capul in nisip, in loc sa iasa in strada, sa apere statul de drept pe care il iubeste prin toate declaratiile sale publice, cu toata inimia, inteleg. Cita ipocrizie si politica cu doua fete! Din exterior ne tipau de fiecare data cei din PPE, „koruption, koruption!”, cind ei au inchis ochii la faptul ca justitia a fost luata captiva de SRI (prin modul in care se subordonau institutiile ca DNA si CSM in fata SRI, conform protocoalelor desecretizate).

    Normal ca, tinind toata tara ocupata ani de zile cu „justitia”, cu mega-scandaluri, cine mai are timp sa ia bani de la UE sa faca drumuri, scoli si spitale? PNL, USR cu ce s-au ocupat? Pai tot cu scandalurile, in loc sa vina cu o alternativa viabila de proiect pentru tara. Suntem mai divizati ca niciodata in anul centenarului unirii, multumim lui Basescu insa pentru ca a „intarit” statul de drepti. Dar, el e bine merci, protejata tot bine merci la soare, protejatii se protejeaza pe ei si pe altii prin institutiile alea ultra secrete, care nu au invatat inca ce rol au intr-un stat, ca sa il faca mai puternic. Cit lobby au facut dom’le securistii externi, de la SIE, de pe la ambasade, sa aduca investitii in Romania? A facut dl Melescanu analiza aia pe care o promitea? Si citi din hotii aia care ne-au furat tara a prins SRI?

    http://www.mediafax.ro/social/schimb-replici-justitie-dupa-publicarea-protocolului-sri-csm-mateescu-as-rezervat-concluzii-devastatoare-dana-girbovan-avem-dreptul-revolta-asteptam-manifestati-primul-indignarea-17194811

  16. @Serbanfl,

    am vrut să vă răspund în legătură cu direcția în care o ia Europa. Eu am treabă, multă treabă, mai am douăzeci de ani până la pensie și un copil de crescut. Lucrăm fără sărbători, fără odihnă și fără cruțare. Am un pic de timp… este impropriu spus, pentru că trebuie să mă trezesc dimineață la cinci.

    Deci, studii despre ce va fi nu sunt, doar chestii subiective și comandate despre ce a fost. Îmi permit o mică aroganță prezicând, subiectiv, la rândul meu, ce poate să urmeze.

    Poate vă mai amintiți că am vorbit cu altă ocazie despre schimbările abrupte care au loc în lumea creștină de pretutindeni, în strânsă legătură cu exodul arab și cu războaiele fără țintă din Orient. Eram tentată să analizez tot felul de amănunte despre legi, nedreptăți, protocoale secrete, proteste neautorizate nesancționate, cluburi care manifestă fenomene de combustie spontană urmate de trânteli de guvern, AUTOtrânteli de guvern pe bandă, Congrese ridicole, angajări ciudate la multinaționale a unor foști funcționari și oficiali europeni… în fine, tot felul de prostii care nu mă lăsau să văd pădurea de copaci.

    Cred că se urmărește crearea unei noi rase umane, așa cum unii crează rase de câini. Exodul arab în combinație cu pretinsul progresism vor să aducă pe lume un copil hibrid. Deja cred că s-a născut, doar nu și-au dat toți seama. Noua generație nu are niciun reper solid, nicio valoare imuabilă pe care să se sprijine. Lăsând la o parte tâmpenia absolută, ridicolă și de tot rahatul cu părintele unu și doi, lipsiți de sex, ignorând WC-urile cu semne pe uși care te fac să te piși pe tine, fiindcă nu te poți hotărî unde să intri fără să greșești, lăsând toate astea la o parte, cineva clocește și crește o nouă rasă!
    Una negânditoare și obedientă, una care să muncească un program impus și să pupemâna patronului pentru doi arginți, una care să hăpăie toate informațiile fără să rumege nimic! Uitați-vă pe stradă și observați turmele de copii, adolescenți, tineri și adulți care merg pe drum gâdilând telefoanele. Ei înghit pe negândite orice. Fake news face din ei muci, toate balivernele facebook-lui sunt luate de bune, orice propagandă deșănțată de pe orice site este luată de bună! Băncile i-au împrumutat cu buletinul și-i ține aproape de angajatorii care-i plătesc, mai degrabă, ca pe sclavi, iar companiile cu patroni obscuri oferă cel mai bun net, cea mai de viteză rețea – oare întâmplător? Nu este în scopul ținerii sub control și sub influență cât mai atent? Oare amestecarea europenilor cu „refugiații” musulmani ce violează femeile noastre e o întâmplare? Eu cred că este intenție curată – pe ei să-i tempereze puțin iar pe noi să ne tragă înapoi, să ne punem țolul în cap la propriu și la figurat. O fată care lucra în Germania într-un centru de refugiați a fost violată sălbatic și ucisă de un „pacient” iar tatăl ei, spălat pe creier cu mult clor, a spus că el nu vede altă cale de a-și continua viața decât făcând ce a făcut fiica lui!!! Oameni buni! Nu spun că trebuie să ne întoarcem la „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte!”, dar să ajungi o legumă fiartă ca asta???

    Uitați-vă la muschetar – mulțumesc pentru minge la fileu! – oamenii nu mai sunt oameni pentru noul hibrid! Sunt nick-name-uri, avataruri! Ei nu cercetează nimic, ei doar ling mâna stăpânilor și-i argățesc obedient fără să li se ceară. Intuiesc. Și atacă fără să li se ceară, sunt programați să-și apre noul mod de viață. Creiere atrofiate și constrânse de credite, lișițe alunecoase fără minte – iată viitorul! O mână de oameni vrea să stăpânească lumea creștină și cea arabă. În Rusia lui Putin nu se pot băga căci și-o iau peste meclă, În China – doamne ferește! Japonia? Un domeniu prea complicat pentru Tzuckeriști! Deocamdată își revendică Europa și Orientul Apropiat-Mijlociu. Se joacă, experimentează.

    Denaționalizarea pe față, prin scoaterea materiilor importante din programa școlară, supravaccinarea obligatorie – în slujba lui Big Pharma, inventarea de legi prin care presa e, practic, declarată slăbiciune a securității naționale, interzicerea alimentelor sănătoase și recomandarea pilulelor în loc… etc. – toate astea ce credeți că sunt? Nu sunt oare preludiul creării unei noi rase mixte, muncitoare, fără identitate națională, fără valori, fără repere, fără Dumnezei de niciun fel, fără capacitatea de a analiza, a trage concluzii și a propune soluții creative pentru rahaturile în care a intrat omenirea? Oare este mai productiv să analizăm fapte mărunte, pierzând tabloul mare din vedere? Nicio doctrină, nicio teorie, nicio cale veche – nimic nu are sorți de izbândă, înafară de o nouă perspectivă asupra lucrurilor. Cred că este o soluție bună să comparăm mersul civilizațiilor cu cel al regnului animal. Tot natura ne va scoate la liman. Ghiță Bizonu’ a avut mereu dreptate: NATURA ARE OROARE DE VID! Să-l umplem! Cu deșertăciune muschetărească nu se poate. Ei cred că se află într-un joc pe calculator – iau de bune regulile impuse și violează consolele! Viața, copii, este altfel: cu escroci, cu hoți, șantajiști și victime, cu multe catastrofe naturale; viața se mișcă și se transformă, nimic din ce a fost valabil ieri, poate să nu mai fie azi.

    Ne îndreptăm spre mama dracului, prietene… Sau, a venit ea deja la noi, chiar și pe blog.

    • Sarut manusitele dar nu am dreptate decat in masura in care repet zisele unor intelepti din vechime. In cazul de fata ala inregistrat e Aristotel. Stagiritul nu Onasis!

      • Da, da… dar o carte nedeschisă şi un cântec necântat nu au nicio valoare! Aveți meritul important de a ne fi adus la cunoştință sau amintit.

    • @ Ana

      Colega , o postare impresionanta atat prin continut cat si prin talentul dumneavoastra de a scrie . Asta-i o postare demna de un ziar mare , sa fie citita de milioane de oameni … Felicitari !

    • Excepţională descărcare emoţională prilejuită nu doar de adevăruri elementare cu grijă ascunse de nişte unii al căror singur dumnezeu este Banul !
      Dar care ( dumnezeu) face din unii nişte sclavi perfecţi trimişi să otrăvească ape cândva liniştite, astăzi pe cale de a deveni tot mai învolburate şi deviate (calculat, ştiinţific) de nişte minţi bolnave care se visează stăpâni ai Lumii ! Spre norocul nostru nu şi spre deznădejdea şi enervarea lor prea puţini mai pot fi păcăliţi de mişcările tactice, ale căror scopuri finale nu mai pot rămâne ascunse sau neclare decât unor săraci cu duhul, sau cumpăraţi în vrac !
      P.S.
      Pentru un observator atent ambele exemple pot fi întâlnite şi pe acest blog, unde cineva încearcă să-şi justifice arginţii prin postări persuasive şi obraznice, în speranţa unei reuşite implementări a otravei ideologice parşiv, dar abil mascată, ca de obicei !
      Din păcate, pentru noi şi fericire pentru ei, se pare că a făcut deja un prozelit care nu se sfieşte ( de ce, sau pentru ce, oare ?! 😉 ) să dea cinstea pe ruşine. :mrgeen: Aşa cum se spune în popor,…
      O entitate pe care ei o dispreţuiesc şi o batjocoresc, în egală măsură !

  17. Hai,hai! Acum toți strâmbăm din nas când vine vorba de UE, dar ne place că beneficiem de avantaje…Iar, referitor la fonduri, n-or fi intrat vagoane de euro, dar câteva zeci de miliarde TOT au intrat. Era mai bine fără ele?

  18. trexsr, sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană (UE). Pentru UE, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman.
    Declarația Schuman a fost o propunere de unire a industriilor de cărbuni și oțel ale Franței și Germaniei, initiativa care a stat la baza constituirii noului IMPERIU (vest) european.
    DAR 9 mai coincide cu ajunul invaziei germane a Țărilor de Jos, Belgiei, Luxemburgului și a Franței, dar și cu Ziua Victoriei, care marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în fosta Uniune Sovietică (sărbătorit pe 8 mai în Europa de Vest).

    In mod normal, ziua de 9 mai ar trebui sa fie un simbol al unitatii Europei, in integralitea ei, dar din pacate, se doreste minimalizarea semnificatiei istorice a sfasitului celui de-al doilea razboi mondial, moment din care a inceput un nou curs evolutiv in Europa si in lume, un curs care a reasezat sferele de influenta si care a bulversat o buna parte a tarilor si populatiilor Europei, evident, cu acordul ,,celor Trei”.
    Cumva, in prezent, se doreste sectionarea partii de istorie care contine contributia majora a Uniunii Sovietice la noua ordine mondiala si la salvarea Europei de nazism.
    Ni se vantura ametitor doar minunata realizare numita UE, in realitate, un nou imperiu care a luat locul celor anterioare.

    • Karl Marx născut la 5 mai 1818, iar Consiliul Europei , ca un omagiu, la 5 mai 1949 !
      Acum la 200 de ani de la naşterea lui s-au organizat evenimente absolut de neînţeles, ca să nu le spunem aiuritoare prin semnificaţia lor ! Dar asta este madam UE, continuatoarea, de acum pe faţă a ideilor celebrului călău ideologic al popoarelor !
      Marxismul zilelor noastre – numit, în speță, neomarxism – este însă mult mai subtil. Exponenţii lui au eliminat din discursul marxist ura de clasă şi lupta de clasa propovăduite de fondatorul lor. Le propagă, însă, în mod subtil, în numele egalităţii. Şi care om cu mintea întreagă nu ar fi de acord cu egalitatea? La urma urmelor, unii oameni continuă să fie mai avuţi ca alţii. Dacă democraţia oferă egalitatea de şanse, ori se străduieşte să o ofere, ei propovăduiesc ceea ce Marx a cerut de la început: egalitate de condiţie. Doar că ei merg cu un pas mai departe: egalitatea de condiţie chiar dacă ea este împotriva naturii ori a instinctului uman. Ei nu văd nimic rău în asta. După Marx, toţi filosofii care i-au împărtăşit ideile au căutat nu doar să explice lumea, ci să o şi schimbe. Marx a învăţat că teoria trebuie legată de practică. În cuvintele lui Engels, „pînă acum filosofii au interpretat lumea în diferite feluri; punctul esenţial este schimbarea ei”. Schimbare prin revoluţie şi lupta de clasă, oricît de violente.6
      Toată lumea știe că pentru a domina o dezbatere e important să stăpâneşti termenii conversației, altfel spus: limbajul. Convinşi de puterea manipulatoare a cuvintelor, ideologii au dat drumul unei noi afaceri: fabrica de etichete.

      În campania din 2016, Hillary Clinton i-a numit „deplorabili” pe reprezentanții comunităților tradiționale care susțin mariajul între bărbat şi femeie, libertatea de expresie sau dreptul la auto-apărare. Era ușor s-o facă. Preoții „sexo-marxismului cultural” (ca să-l citez pe Adrian Papahagi) deciseseră deja că minoritatea amish, minoritatea filateliştilor sau minoritatea pescarilor de apă sărată nu merită aceeași atenție ca alte colectivități zgomotoase și „pre-jignite.”

      În Occident, fabrica de etichete s-a dovedit extrem de lucrativă. Orice ins ratat, concediat pentru incompetență, se poate declara „victimă” a unei discriminări imaginare. Pentru a obține privilegii, el (sau ea) trebuie să fie vocea unei minorități „sub-reprezentate.” Valoarea profesională? Nu contează. Reputația sau onorabilitatea? Prea puțin. De ce? Pentru că o armată de activiști urlă, țipă și fluieră pe stradă.

      Jandarmii corectitudinii politice s-au abonat la la banul public: consilii anti-discriminare, ONG-uri, etc. În instituții guvernamentale ori şcoli publice, milițienii anti-discriminare resping candidați cu dosare care dovedesc „origine socială nesănătoasă.” Universitățile, partidele politice, băncile, companiile private, dar şi bisericile sunt chemate să se conformeze egalitarismului. Sistemul de cote e invocat pentru a „corecta” orice abatere de la „imperativul diversității.” scrie un oarecare Mihail Neamţu.

  19. Ana imi comunica indirect:
    ,,Mâine îl trosnim pe el, cine ştie?”

    Natura in care credeti (si in care cred si eu) are oroare de obedienta , linguseala si consens fortat. In natura salbatica, doar mama isi ocroteste puiul, un timp limitat, pentru ca specia sa supravietuiasca. Dar, etapizat, il invata sa se descurce singur. Nu toti reusesc, doar cei mai buni continua. Putem spune ca viata este dura, dar asa e viata, un permanent proces de adaptare si evolutie. Desigur, la om lucrurile sunt si trebuie sa fie mai nuantate.
    Aparent paradoxal, echilibrul se atinge intotdeauna prin confruntare benigna si uneori maligna intre contrarii si/sau specificitati diferite, in limite rezonabile, asa a evoluat lumea timp de mii si zeci de mii de ani.
    Din pacate, natura umana tinde sa fie pervertita pentru a se elimina asperitatile si a se realiza starea de acceptabilitate necesara instaurarii unui supercomunism mondial, de aceasta data, definitiv si ireversibil.
    Ce putin asta viseaza monstrii cu fata umana care conduc lumea in acest moment, dar nici macar ei nu pot invinge legile imuabile ale naturii si, mai devreme sau mai tarziu, vor deveni, chiar si ei, cenusa istoriei. Sau vor naviga, ectoplasmatic, prin cenusa imperiului, ca sa preiau o sintagma dintr-un film de Andrei Blaier.

    • Dacă vreți să mai vorbim (ever), ştiți că trebuie să mă convingeți. Şi nu pot să vă iert din oficiu pentru faptul că ne-ați făcut cățele, pe Luminița Arhire şi pe mine. Şi vreau să cred când vă citesc. Ştiți că simt vorbele goale de la un kilomeru. Vă mai amintesc un lucru: când mai mult de doi oameni îți spun că eşti beat – du-te şi te culcă.

  20. Cat de importanta e endependenta magistratilor in stat de drept?

    Pai sa luam niste exemple .

    Primar. Doneaza vila, primeste juma de vila (8 camere) de la primaria unde primarea si mai primeste un NUP. Sa fie primit!

    Alt caz de preacinstit primar.
    Se zice ca se dadea cu un BMW seria 7 prin Stadu pe care il primarea. BMW primit gratis ca cica el preanecinstitu era „imaginea” BMW ,…. aduca el preaconosutu om facea reclama pe gratis obscurei firmulitze bawareze…

    Tot asta …. El si nefasta pierd 2 case ca au fost obtinute prin fals ,..,.
    Declararatiile anterioare ale preanecinstitului au fost , in ordine iperversa (aduca invers)
    4- soacra mea a mostenit casele alea ca a avut grija de raposatu
    3- socru meu era om bogat, cojocar renumit si de aici cele 2 imobile
    2 – achizitionate din economii si din chiriile obtinute de la a?te imobile.
    1 – cumparate din bani munciti din greu din meditatii

    Observati rehresia? De la ‘cu sudoarea fruntii mele’ la bogatu socru la o mostenire. As zice ca era al naibii de constient de calitatea docomentelor!

    Insa noroc ca avem magistrati endepemdenti ….
    Pen’ca stiti ce e aia sentinta civila care zice „fals”? Este afevarul adevarat stabilit de justitie. De acu ar mai ramane sa se deschida actiunea penLa si indivifualizarea pedepsei.
    Si daca el are i!uniatate ea, nefasta n-are!

    Onsa parca preanecinstitu zicea de demisie de onoare, da? Da asa e cu neamu lu Nibelung azi. S-a multiINculti cu unii de pe maluri gangetice asa ca ultimii 3 care se purtara nibelungic erau cam Misxhling!

  21. @Ana
    ”Ei nu cercetează nimic, ei doar ling mâna stăpânilor și-i argățesc obedient fără să li se ceară. Intuiesc. Și atacă fără să li se ceară, sunt programați să-și apre noul mod de viață. Creiere atrofiate și constrânse de credite, lișițe alunecoase fără minte – iată viitorul! ”
    Și eu ce să-ți răspund în ce-i privește pe adoratorii PSDragnea? Să dau copy/paste și să înlocuiesc cu ” să-și apre VECHIUL mod de viață” și să închei cu: ” –iată TRECUTUL”?!
    N-am s-o fac nu numai pentru că am bunul simț de a nu jigni grosolan pe altcineva ci și pentru că nu o cred. Oamenii, și cei ancorați în trecut, și cei cu privirea în viitor nu se reduc la tiparele simple pe care încerci să le impui. Și fiecare are spaimele și neliniștile lui.
    Văd că știi foarte bine în ce categorie mă aflu. Ei bine, eu nu știu, îmi place să cred că mă aflu în a treia categorie, adică în prezent. Și-ți garantez că ăștia ca mine nu se uită deloc la ”voi”, care gândiți puțin altfel decât ”noi”, cu atâta ură și desconsiderare așa cum o faci tu, de exemplu.

    • Deschideți-va mintea. Eu nu dau mucii pe Dragnea. Fiți mai atent. Mai lucid. Nu credeți, cercetați tot.
      Dacă ați fi vizitat blogul în ultimii patru ani, ați fi ştiut sigur că eu sunt cea mai rezonabilă şi împăciuitoare ființă. Observ viața, oamenii şi cum se schimbă aceştia. Nu urăsc şi nu respect DEGEABA pe nimeni.

  22. A murit Doina Cornea.
    Surinzator moartea ei este la rubrica diverse , interesand mai putin decat moartea unui parinte de manelist .
    Zonele mediatice ‘de dreapta’ ca si cele ‘civive’ nu fac exceptie . Ca exceptie in Contributors In stilul cunoscut -vaai ce rai e ailalti ca au uitat-o. Adica lustruindu-se pe sine, cel care nu uita!

    • E,,……….. E o uitare normala.

      Normala in tara Protocoalelor care au pus Justitia sub controlul SRI. In tara unde se asculta in draci si extensiv. In tara in care pe fata a fost incalcata prezumtia de nevinovatie.

      In tara in care un ministru de justitie ‘european’ si ‘democrat’ si apolitic , a declarat ca drepturile omului sunt un lux este perfect normala linistea care a invaluit pe Doina Cornea !

  23. Bicentenar: Recitirea Est-Vest a lui Karl Marx

    Karl Heinrich Marx, un titan al gandirii social-politice justitiare, s-a nascut in urma cu doua sute de ani, la 5 mai 1818, in orasul Trier, din Germania. O statuie uriaşă din bronz a lui Karl Marx, cu o înălţime de 4,5 metri, oferita de China comunista, a fost dezvelită, sâmbătă, în oraşul său natal, Trier. Acest gest de omagiere bicentenara reflecta democratia poporului german, ale carui cultura si civilizatie sunt incompatibile cu falsificarea istoriei si/sau cu negarea dreptului la memorie.

    In acest context de pluralism european trebuie vazuta si participarea, vineri, 4 mai, a sefului Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la festivitatile dedicate memoriei lui Karl Marx, organizate de oficialii localității germane Trier. Despre autorul “Capitalului” (1867) si, impreuna cu Friedrich Engels, al “Manifestului Partidului Comunist” (1848), Juncker a declarat, in cuvantarea comemorativa, ca Marx „este blamat pentru lucruri de care nu este responsabil şi pe care nu el le-a cauzat prin ceea ce a scris”. „Acestea au fost cauzate de persoanele care au reinterpretat ceea ce a scris el, relevând chiar opusul ideilor sale”, a explicat el, sugerand o reevaluare.

    Deja Marx a inceput sa fie recitit in Est si Vest, dar in chei diferite, uneori opuse. Exista patru directii de recitire a marxismului. Prima reevaluare a marxismului, cu rol determinant, a fost cea asiatica chineza. Ea a inspirat marele salt inainte al Chinei comuniste, incepand de la sfarsitul secolului trecut si continuand in secolul actual. Principalele caracteristici ale reevaluarii chineze a marxismului sunt abandonarea tezelor-manifest privind abolirea proprietatii private, instigarea la lupta de clasa si interdictia de a te imbogati. Marxismul chinez s-a deschis catre impletirea echilibrata a proprietatii private cu proprietatea publica si concilierea intre munca si capital, prin redistribuire proportionala, dar cu mentinerea partidului unic.

    Mixul comunism-capitalism, ca urmare a reformelor lui Deng si Xi, poate fi definit ca un marxism moderat, de centru-stanga. Aceasta definire ne ajuta sa-l distingem de marxismul originar, radical sau de extrema stanga, care a dus la victoria revolutiilor comuniste ruse (1917) si chineze (1949). A doua reevaluare a marxismului a fost cea rusa, care a fost initiata de Gorbaciov. Specifice acestei reevaluari sunt pluripartidismul si drepturile omului, care s-au adaugat pluralismului economic chinez. Prin reunirea celor trei caracteristici democratice reformatoare ale marxismului – proprietate privata, pluripartidism, drepturile omului -, care consoneaza cu modelul occidental de democratie, cred ca se poate accepta ca reevaluarea rusa a dus marxismul pe taramul dreptei.

    Intr-un fel, noutatea marxismului de dreapta, pe care a adus-o inteligenta rusa, reprezinta o de-stangizare a marxismului, un obiectiv de care vorbise si Lenin. In directia marxismului de dreapta este si recitirea in curs, cu reevaluare asteptata, de catre europeni. Asaltul dreptei europene, prin care natiunea si interesul national sunt aduse intr-o pozitie de centralitate, impreuna cu tot discursul adiacent care domina dezbaterile actuale privind refondarea Uniunii Europene, justifica si mai mult denumirea de marxism de dreapta. Chiar daca inca nu se constientizeaza, asistam la o a treia directie de reevaluare – marxismul de dreapta european.

    Pe reevaluarea comuna euro-rusa a marxismului, care are ca fundament ideea de dreptate sociala, se intemeiaza si apropierea europenilor de rusi si participarea lui Juncker la bicentenarul Marx. Justitiarismul lui Marx a gasit o neasteptata ancora pe terenul dreptei. Internationalismul si progresismul au impiedicat programatic ca ideea marxista de dreptate sociala sa se prinda in mod democratic si durabil in terenul stangii clasice. Proprietatea privata si economia sociala de piata reaseaza raporturile dintre munca si capital pe alte baze, de conditionare complementara si conlucrare. Proiectarea primordiala a intereselor natiunii in relatiile internationale – “Nation First!” – este garantia independentei si propasirii. Fara aceste preconditii politico-economice este imposibila materializarea ideii marxiste de dreptate sociala.

    Insa marxismul radical nu va disparea. Capitalismul anglo-american a preluat in mod rasturnat mecanismele comuniste economic si politienesc. El a centralizat si concentrat capitalul in maini private, ale unui numar extrem de redus de persoane. Vechea schema comunista a monopolului proprietatii a fost doar intoarsa pe dos, devenind monopol privat. Esenta comuna de monopol a fost foarte bine surprinsa in definirea comunismului drept capitalism monopolist de stat. Tectonicii excluziunii sociale de masa din spatiul anglo-american i se raspunde printr-un politienism la fel de represiv ca cel comunist, in efecte, insa in formule abil deghizate, “civile”, care au drept sursa, ascunsa, politica fricii, de razboi social “preventiv”. Aceasta este a patra directie de reevaluare, care probabil va scoate la suprafata si alte aspecte intunecate ale marxismului radical, mai bine zis a celui interpretat extrem.

    Denuntarea si contracararea acestei tentatii de recitire totalitara a marxismului (v. pulsatiile progresismului obamist) se poate realiza prin reevaluarea democratica si asumarea europeana a gandirii marelui filosof social. Desi a avut o ascendenta rabinica, Marx nu a fost purtator de kippa si nici inchinator la vitelul de aur. Dimpotriva, a fost un rebel si un decodor de geniu al mecanismului de exploatare capitalist. Astfel de fapte au fost suficiente pentru a-si atrage dispretul si condamnarea la saracie si boala, asa cum a si murit, la Londra, unde se afla statul major al capitalismului mondial. Faptul ca intr-un astfel de loc Marx a fost lasat sa-si scrie opera revolutionara, care profetea sfarsitul capitalismului, se explica, cel mai plauzibil, prin interesul marelui capital mondial de a intra in posesia prototipului marxist de stat totalitar desavarsit. Foarte probabil ca acest interes era motivat de gandurile la planurile imperialiste pe care avea sa le finanteze peste tot in lume, avand ca scop final instaurarea unui guvern mondial.

    Puternicile influente crestine si germane, care l-au ajutat pe Marx sa-si forjeze monumentala teorie de schimbare justitiara a lumii, i-au venit pe filiera sotiei, Jenny von Westphalen, din parinti crestini si aristocrati germani, care i-au dat o educatie pe masura. Karl a iubit-o enorm pe Jenny, cu care s-a casatorit in biserica si a avut sapte copii. El i-a dedicat si cateva poezii, Jenny avand preocupari literar-artistice. Cred ca prin aceste influente din partea sotiei sale, Marx s-a simtit intotdeauna german si crestin. In ultimul caz, nu in sens religios, ci in cel politic si ideologic, al justitiei sociale, proprie crestinismului.

  24. Presa a dat buzna in curtea pesedeului sa-l vada pe Dragnea cum serveste mici jurnalistilor, in timp ce in tara si in lume se petrec evenimente infinit mai importante.
    De exemplu, Comisia Europeana a aprobat planul ArcelorMittal de a cumpara Ilva, cel mai mare combinat siderurgic din Europa, cu conditia sa vanda altele, inclusiv, combinatul de la Galati.
    Chiar daca pe platforma galateana au ramas vreo 6-7000 de salariati (de la nivelul de cca 27600 in 2001), totusi, as spune, cu ceva indulgenta, ca privatizarea efectuata in guvernarea Adrian Nastase a fost una de succes. Probabil ca, altfel, mastodontul ar fi ajuns la fier vechi. Asa s-ar fi intamplat, cu siguranta, daca premier al guvernului Romaniei ar fi fost Petre Roman. (Z)
    Dar acum…si mai ales in viitor..ce credeti ca se va intampla, domnule Adrian Nastase ?
    Poate compensam eventuala piedere cu o branduire a micului de Teleorman ? Sau poate Dragnea va cumpara combinatul din mult trambitatul fond de dezvoltare (parte esentiala a programului de guvernare al PSD) ? (Z)
    …Alt eveniment important s-a petrecut la Moscova, unde Vladimir Putin a fost investit oficial si, in curand, se va intalni cu Bibi la Kremlin. Foarte interesant, eu stau cu ochii atenti catre rasarit. De acolo pot veni surprize cu iz de speranta, pentru ca dinspre apus, doar naivii de meserie mai pot avea asteptari de bine pentru stabilitatea lumii.

Lasă un răspuns