Ce crede Arthur despre legile justiției

Arthur este câinele meu. Locuiește în celebrul bloc din strada Zambaccian. Este un câine matur, are aproape 10 ani. Nu mai putem merge la vânătoare, așa încât, din când în când, discutăm politică.

Astăzi, am vorbit despre cum aniversăm noi, românii, tot mai dezbinați, Marea Unire (Arthur fiind un fel de câine unguresc), despre legile justiției și despre modul în care Comisia europeană inventează un nou MCV, pornind de la „statul de drept” din Europa de Est ca să poată aloca mai mulți bani în zona Mediteranei.

Arthur pare a fi unul dintre puținii care mă ascultă…

46 de gânduri despre “Ce crede Arthur despre legile justiției

 1. Hahaha, si eu „discut” cu catzelul meu si pare ca ma asculta cu mai mult interes decit oamenii. Se bucura de fiecare data cind discutam, si se uita in ochii mei intens. Eu ii vorbesc despre cine face legile in casa, el e de acord, daca ii dau bun-bun. E singura relatie pe care o am in lumea asta in care eu fac regulile, dar prin consultare cu Mutzu meu, si pentru bunastarea lui.

  Catzelul meu e si el globalizat, ca si mine. Intelege romana si engleza si nu traieste de unde ii vine specia: din Malta.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dupa felul cum mediteaza, Arthur, care imi pare a fi un dog german sau pe-aproape, in orice caz se vede ca e o rasa pura, pare in cumpana sau rusinat. Daca se trage din curtea Angelei, e mai degraba rusinat de politicienii din tara stramosilor sai. Cum vine asta, sa trimiti legile Justitiei la CCR si la Venetia, ca si cum acestea ar fi a treia si a patra camera a Parlamentului?! Daca Arthur ar sti de unde se trag stramosii lui Klaus, cred ca ar fi si mai rusinat. Bre!… bre!… Ham!.. ham!…, asta nu se poate. Ce ar putea CCR sa faca, in afara de a autoriza daca legile sunt sau nu constitutionale? Sa le re-legifereze? De abia in acest ultim caz s-ar putea aserta ca CCR a incalcat independenta Legiuitorilor. Si, apropo, de ce nu se vorbeste si de independenta Parlamentului, care este unica autoritate legiuitoare? Cred ca Arthur e sceptic si in privinta Comisiei de la Venetia, chiar daca avizul este consultativ. Dar, sa fim atenti, daca CE va propune sa ne suspende de la alocarile bugetare ale UE pentru exercitiul bugetar 2021-2027, hopa!, dintr-o data avizul asta consultativ al Comisiei de la Venetia va strani efecte juridice, daca Bruxellesul il incadreaza la categoria „raport al unei institutii internationale”, alaturi de actele OLAF si CEJ.Adica, pe baza unui aviz consultativ negativ, nu mai „pupam” fonduri europene! Ei, da!, o asemenea masinatiune ar fi demna de tehnologia germana si de… de… nu-mi gasesc cuvantul… de „complicitatea constructiva” – a naibii antinomie, greu mi-a venit pe limba! – a lui Klaus… Asta e, ce face Romania cu mainile lui Klaus se numeste lucru manual. Cum Bruxellesul vrea sa rupa si regula consesnsului si sa introduca majoritatea calificata, nu am nicio indoiala ca ce pune la cale se va intampla 100%. Adica, pe te miri ce motiv inventat, vom fi lasat fara fonduri. Imi este limpede ca se vrea decuplarea financiara a ECE de la Bugetul UE. Tot e bine ca ne-au tinut si-atat sub umbrela. Intrebarea e: Incotro?

  Apreciat de 1 persoană

  • Pătrunzătoare observația despre rasa lui Arthur… observație de la care a plecat un doct comentariu despre Klaus și legile Justiției…
   Câinele ăla este dog german cam cum sunt eu valetul lui Richelieu! E de mirare că ți-a scăpat pasajul cu ”un fel de câine unguresc”…
   Părerea mea de mușchetar? Mai degrabă : ”Vijla maghiara este o rasa de caine de vinatoare de tip pontator continental.”
   Acum, încearcă să faci acel comentariu cu date noi, vezi ce-ți iese.

   Apreciază

   • Stimate d’Artagnan, celebritatea nickname-ului v-ar fi obligat la originalitate, nu la plagierea unui text descriptor de pe internet privind rasa canina Vijla Maghiara. Autoatribuirea o „parere de muschetar” este o informatie publica. Desi ati folosit semnele citarii, fara indicarea sursei dati impresia ca v-ati autocitat, precum un clasic in viata. Ma surprindeti de doua ori. [Observati ca folosesc pluralul intaritor de politete al pronumelui personal de politete. Nu-mi amintesc sa fi convenit tutuieli sau familiarisme, nu pentru ca nu ar fi posibil, dar n-am avut inca placerea unei conversatii la un Bourbon whiskey!] In primul rand, ca nu ati observat nuantele „imi pare” si „pe-aproape” din textul meu, o relativizare care trimite in plan secund diferenta taxonomica „vijla” in favoarea genului proxim „e o rasa pura”. In al doilea rand, ca nu ati intuit ca o rasa canina din curtea vecinului Viktor ii va latra si mai mult, sa-i rupa, pe Angela si Klaus (pentru motive pe care va las sa le inventariati singur). He-he-he, domnule d’Artagnan, se pare ca diferenta dintre cavaler si mercenar este nu numai semantica, ci si de persoane…

    Apreciat de 1 persoană

   • D’Artagnan, luati d-acilea (vorba lui Ghita), de ultima ora: “Ungaria: Fidesz vrea să modifice Constituţia pentru ca UE să nu poată impune o cotă obligatorie de migranţi”. Asta pentru a intelege mai abitir latratul lui Arthur, care nu vrea corceala, care dauneaza grav rasei pure…

    Apreciat de 1 persoană

 3. Cum ma intereseaza ce se intimpla in Basarabia, cu alegerile ce vin, m-am dus si eu pe Facebookul lui Dodon. Am citit comentariile lui despre ce fac „hotii si unionistii”, si cum poate el sa scape de unionisti. Cum? Pai simplu, posteaza niste filme documentare despre „Istoria Moldovei”, un talmesh-balmesh, cu omisiuni grosolane, si cu interpretari absolut subiective, cu scopul clar de a manipula si a instinga pe „moldoveni” impotriva romanilor. Mai ales episodul 3 este de un anti-romanism feroce, prin modul in care ii prezinta pe „ocupantii” romani, si cum i-au salvat rusii pe moldoveni de romani. Cred ca prezentatorul a obosit tot spunind despre istoria „poporului moldovenesc”, o noua revenire la scoala ruseasca/sovietica de de-romanizare si falsificare a istoriei. Nu se vorbeste de Pactul Molotov Ribentrop, si nici de crimele Armatei Sovietice impotriva basarabenilor (unele s-au prezentat aici). Se insista pe „crimele” romanilor care ar fi impushcat 30000 basarabeni in perioada 1918-1924. Se prezinta decizia Sfatului Tarii de unire cu Romania ca o tragedie, cu muzica sumbra si cu niste „moldoveni” suparati ca au votat unirea. Decizia ar fi fost minoritara si ilegitima. Filmul arata cum rusii i-au salvat de nu stiu cite ori in istorie de romani. Comentariile unor rusi de pe acolo sunt ilustrative pentru ura cu care ii hraneshte Dodon, dar sunt putine.

  Pe cine intereseaza sa se intristeze gasiti pe Facebook, luati de la Dodonski, multa „dragoste ruseasca” si ura pentru romani. Degeaba spune el ca nu are nimic cu „fratii romani”. Are totul cu ei, este impotriva Romaniei si isi manipuleaza in mod sovietic proprii concetateni.

  https://www.facebook.com/dodon.igor1/

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nu ma indoiesc ca serviciile ruseshti lucreaza puternic prin Dodon, socialistii lui si comunisti pentru ca Basarabia sa revina in sfera de influenta ruseasca. Si evident ca si serviciile Romaniei trebuie sa le contracareze influenta, impreuna cu cele ale guvernului pro-european din Republica Moldova. Alegerile de anul asta vor fi cruciale pentru viitorul Basarabiei. Cu socialistii la guvernare, Basarabia va intoarce spatele UE si Romaniei, si va face plecaciuni Rusiei.

  Romania are nevoie de puterea de negociere a UE si de puterea militara a SUA pentru a isi indeplini aspiratiile nationale. Evident, nu exista pentru Romania alta solutie mai buna. Dar sunt si alte cai, de exemplu Israelul. Israelul este un teren fertil pentru ca Romania sa poata comunica cu Rusia pe teme ca Basarabia sau chiar Transnistria. Sunt acolo zeci de mii de evrei romani si probabil la fel din Rusia.

  In 2009, Putin a condamnat Pactul Molotov Ribentrop, dar numai cu privire la efectele asupra Poloniei. Mai tirziu insa, in 2014, s-a intors 180 grade, si a spus ca nu vede nimic „rau” in acest pact, desi documentul a avut efecte catastrofale pentru polonezi, romani, finlandezi si baltici.

  Rusia lui Putin azi probabil mai mult ca inainte isi doreste refacerea URSS, sau ce mai poate salva din el. Rusia continua sa isi doreasca sa aib state buffer, docile si usor de controlat. Interferenta Rusiei in Moldova va creste, prin interpusi precum Dodon si instrumentele sale anti-romanesti, anti-americane si anti-europene. Miscarea unionista va avea adversari din ce in ce mai puternici.

  „Mr Putin appeared to think Moscow’s own agreement with Hitler – the 1939 Nazi-Soviet or Molotov-Ribbentrop Pact – was fine, however.

  „Serious research must show that those were the foreign policy methods then,” he said, adding: „The Soviet Union signed a non-aggression treaty with Germany. People say: ‘Ach, that’s bad.’ But what’s bad about that if the Soviet Union didn’t want to fight, what’s bad about it?”

  Secret protocols of the pact in which the Nazis and the Communists agreed to divide up Finland, Estonia, Lithuania, Latvia, Romania and Poland into spheres of influence were officially denied by the Kremlin until 1989.”

  https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11213255/Vladimir-Putin-says-there-was-nothing-wrong-with-Soviet-Unions-pact-with-Adolf-Hitlers-Nazi-Germany.html

  Apreciază

  • @trexsr: ”Romania are nevoie de puterea de negociere a UE si de puterea militara a SUA pentru a isi indeplini aspiratiile nationale.”

   Puterea de negociere a UE, înseamnă influența Rusiei manifestată prin conducătorul UE, statul german al doamnei Merkel. Așa cum se întâmplă de la declararea independenței Basarabiei, când toate propunerile Rusiei au fost susținute fie direct de Merkel, fie de OSCE.
   Oricum, la Chișinău va sosi, pentru 2-3 zile, o reprezentantă a partidului republican american din Florida, care va participa și la Congresul CMR de la București. Se va duce pentru a vedea cu ochii ei realitatea existenței unui singur popor despărțit artificial printr-o graniță impusă. Va participa acolo și la o conferință de presă.
   Deci, decât ”puterea de negociere” a Germaniei (pardon, UE) întotdeauna defavorabilă României, mai bine presiunea soft a Americii. Dar nu a Americii democraților liberal-progresiști reprezentați, printre alții, și de ambasadori ca cei de la Chișinău și București.

   Apreciat de 1 persoană

  • trexsr, nimeni nu poate ignora legile fizicii, dintre care as sublinia principiul actiunii si reactiunii.
   La scoala politica am invatat ca reactiunea este rea, dar lucrurile sunt ceva mai nuantate…mai precis, in lumea oamenilor, notiunile de ,,bine” si ,,rau” sunt cele mai subiective si relative cuvinte din dex-ul oricarei limbi.
   (Z)

   Apreciază

 5. Păi Arthur e ”un fel de câine unguresc”, normal că-i subiectiv!
  Terrierul meu zici că turbează când zic ”Iordache” sau ” Legile Justiției”!
  Și când te gândești că el e Brexit…

  Apreciază

 6. Dodon este o problema in chestiunea unirii Basarabiei cu tara mama. Dar Dodon este un pericol si pentru Romania, avind in vedere pozitiile sale despre Moldova, pe care nu o vede unita, ci ca fiind divizata, o parte apartinind Romaniei. Nu cred ca fabulez daca proiectez imaginea acestui om, ce s-ar vrea Presedintele tuturor moldovenilor, de Carpati pina la Nistru si Marea Neagra, pentru ca el pare a avea ambitii farte mari, daca tot incearca ruperea Republicii „sale” de procesul de integrare euro-atlantic si vasalizarea acestei asa zise tari fata de Rusia. Filmele „istorice” pe care le-a pus pe Facebook produc aceasta impresie, ca el isi vede „tara” neintregita, si ar vrea unire, dar nu cu Romania, ci cu Moldova romaneasca. Din nefericire pentru el, romanii din Moldova romaneasca nu cred ca mai au gust pentru o rusificare fortata de Dodon, iar acest proiect al lui e neverosimil azi.

  Poate are ceva vise de gradoare. Oameni cu asemenea ambitii pot fi vizitati in cutiutza lor craniana unde li se pot planta alte ginduri interesante pentru ei.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mi se pare normal sa nu dai bani unei dictaturi. Dar nu ar fi mai usor de digerat ideea de a renunta la un membru, sau a il lasa sa iasa din Uniune, decit sa ii conditionezi finantarea de asa zisa „respectare a statului de drept”? Si ma rog care ar fi definitia statului de drept care corespunde standardelor UE? Nu mai este cel cerut inainte de aderare? Daca un stat aderant respecta acele standarde politice pentru aderare, este primit ca membru, si apoi devine o dictatura, nu ar fi mai normal sa ii ceri sa se retraga din Uniune, sau sa il excluzi daca nu doreshte sa se conformeze, odata ce ai definit clar criteriile? Sau sa lasi statul respectiv sa faca cum au facut englezii, un referendum pentru exit (desi exitul britanic nu a fost despre incalcari ale statului de drept).

  Apreciază

  • @trexsr: ”…desi exitul britanic nu a fost despre incalcari ale statului de drept”

   Nu, a fost despre interesul național. Respectiv, ceeace și Ungaria sau Polonia contestă, impunerea cotelor de emigranți ca o condiție de evaluare a ”solidarității europene”. Iar dacă chestia cu solidaritatea asta nu mai ține, europolitrucii ….Germaniei dominante, au inventat găselnița cu statul de drept bazat pe ”noile valori europene”.
   Cât despre Iohannis, acum se vede că este un cal Troian al Germaniei, introdus în România pentru a spune ”NU” la orice este considerat ”atentat” la valorile astea europene. Cal Troian, având în ”burtă” o grămadă de progresiști gata să facă drepți conform ordinelor primite.
   De fapt, ”valorile” sunt pretexte pentru implementarea impunerilor pe care doamna Merkel.consideră că trebuie să le ia pe orice plan pentru a impune noul imperiu german de catifea (soft) în Europa, inclusiv cu ajutorul …ienicerilor ;-).

   Apreciază

   • Corect, iar Ungaria prin MInistrul de Externe a spus bine: noi v-am dat acces la piata noastra, v-ati umplut de bani, acum vreti sa ne conditinati finantarea europeana?

    Romania insa mai in soapta, asa, sa nu calce pe vreun bombeu (vest) european.

    Apreciat de 1 persoană

 8. Ce spui ghita bizonu, il suspenda, astia, pe ,,notarul” de la Cotroceni ?
  Are, Dragnea, suficient lichid in instalatie ? Sau l-au ,,consumat” femeile pesediste ? (Z)
  Asa prost cum e, Tontelu nu a ezitat in 2012. Ce crezi ca va face amicul tau de azi care conduce autoritar cel mai mare partid politic din Romania ?

  Apreciază

  • Draga ZeV
   Incep sa cred ca tu nu esti un simplu zevzec ci unu vopsit in misiunr.

   Ca cum sa iti zic azi suspendarea are sanse mai mici decat in 2012. Adica sa aibe si o finalitate. Insa tu fiind cu misie trebe sa iti justici increderea acordata.

   A da. Dupa 2012 ar fi fost sa se ‘curete’ listele electorale. Ntz. Azi avem 18,27 mil cu domiciliul in tara si cca 0,6 cu domitzil in Strainezia.,

   Doi Dragnea nu i!i este amic.

   Trei Tontu lu matale si-a facut-o singur. De tont. Dar exemplul sau este contagios .,..

   Apreciat de 1 persoană

  • Cred că nu există motive pentru suspendare, cum au fost la Băsescu, multe-multe adunate în timp. Apoi, mă tem să nu confundați suspendarea cu demiterea prin referendum. Să admitem prin reducere la absurd că Parlamentul l-ar suspenda! Credeți că la referendum ar ieși mai mulți de DA decât de NU?

   Apreciază

 9. Let me guess ce-o să figureze în MCV:
  Cauze în care judecătorii au ajuns la concluzia că FAPTA NU EXISTĂ.
  Cauze în care judecătorii au decis că FAPTA NU E PENALĂ.
  Cauze în care judecătorii au descoperit că transcrierile interceptărilor nu corespundeau cu înregistrările audio, și că ele, transcrierile, dădeau un sens opus sensului spuselor.
  Cauze în care judecătorii le-au pus procurorilor dosarele în brațe și i-au trimis să refacă cercetarea.
  Cauze în care judecătorii au descoperit probe ilegale.
  Cauze în care judecătorii i-au ascultat pe unii martori care au declarat că PROCURORII i-au pus să scrie ce au scris.
  Dosare clasate de înșiși procurori după luni de hărțuirea acuzaților (pardon! am VRUT eu să-l leg p-ăsta, dar n-am găsit nicio probă. Cum? Întâi trebuie să deschid dosaru pă faptă și dup-aia să caut făptașii? N-am știut, mânca-ți-aș).
  Cauze în care acuzații au fost ținuți cu lunile în arest preventiv sau la domiciliu, după care au fost achitați.
  Plângerile unor procurori precum că șeful/șefa le-a zis să lase toate dosarele baltă, să scoată dosarul cam subțirel al unui ministru/prim-ministru, să mai îngrașe dosarul și să-l arunce pe piață.
  Plângerile unor procurori că cerberi din CSM le-au recomandat să nu-și mai reclame șefii, fiindcă ei, plângăcioșii, au copii de crescut.
  Situația în care membri CSM care scriseseră că au găsit nereguli la DNA și-au revizuit atitudinea neprincipială și netovărășească după ce au avut o întrevedere cu Slujirea controlată de ei, întrevedere în urma căreia nu se știe de ce au început să le tremure genunchii (nu mai luați laxative, tată, că astea vă scot vitaminele și mineralele din voi!).
  Plângerile unor justițiabili la adresa unor procurori care i-ar fi șantajat cu familia dacă nu scriu ce le spun ei.
  Procurori care îi convoacă pe cercetați prin copiii acestora, elevi de liceu.
  Înregistrări din ședințele procurorilor cu șeful DNA, confirmate de CSM, care șef mare șef le poruncește să iasă cu dosare „grele”, de miniștri și prim-miniștri, altfel boboru haștagist o să-i lase din brațe, iar ambasadorii o să le retragă decorațiile.
  Și tot d-astea, lume…Iar concluzia o să fie:
  Justiția din România a făcut progrese considerabile de când cu domnu Băsescu, dar prima și mai prima e DNA care trebuie s-o țină tot așa, iar magistrații care o zbârcesc să nu fie pedepsiți decât cu mustrare dacă au peste 20 de abateri. Pe scurt, e bine, dar, cum spuneau comuniștii prin ședințe că știau ei ce știau, e loc de mai bine.
  Din această cauză, vedeți și voi, dragi români, că nema Șenghen. Urmează semnăturile comisarilor…
  Ei, sovietici! Ce te-a apucat?

  Apreciat de 4 persoane

 10. trexsr spune:
  MAI 3, 2018 LA 12:29 AM

  Nu cred ca se pune problema ca UE sa ne excluda, sau sa ne lase sa iesim. Daca ar vrea asta, maine ne-ar spune ,,adio, pa, mergi sanatos pe drumul tau”. (Z)
  Asa cum bine ati remarcat si dvs, imperialismul nu lasa usor ,,prada” din mana (era sa scriu ,,din gura”). Ce face imperialismul ? O santajeaza, o ameninta, o reg….., o manipuleaza pe facebook si, mai ales, pune ,,tunurile” justitiei endependente pe politicienii incomozi. De aceea UE tine cu dintii de rolul primordial al procurorului neo-stalinist in asazisul ,,stat de drept” din Europa de Est. Zona noastra are caracter strategic si nu ne vor lasa sa facem ce vrem decat intr-un singur caz:
  DACA poporul roman va fi unit si DACA va putea genera o clasa politica responsabila, asa cum am mai avut pe la inceputurile sec. XX.
  DACA conditiile de mai sus ar fi indeplinite, Romania ar putea lua oricand decizia de iesire din UE. Nu am murit de foame inainte de aderarea, ba chiar nici inainte de 1989. Ne vom descurca fara probleme dezvoltand relatii economice in estul apropiat si mai indepartat, FARA birocratia tot mai accentuata de la Bruxelles.
  Ascultam in aceasta dimineata, pe RRA, un reprezentant al patronatului romanesc care tocmai asta incrimina:
  HATISUL de maculatura birocratica produs in ,,laboratorele” UE cu scopul de a suprareglementa orice activitate. Parca intentionat spre a introduce tot mai multe blocaje.
  Asa ca, daca romanii s-ar destepta, ar pricepe ca, oricum, tendinta in capitala imperialismului european este de este de a restrange transferul de fonduri europene catre est, invocandu-se orice pretext, sau, prin emiterea de noi si noi directive care sa faca aproape insurmontabil procesul de absorbtie, DAR NU NE VOR EXCLUDE NICIODATA.
  Mai bine ,,taiem coada pisicii” (cum bine spunea, candva, un liberal adevarat, prin anii 90).
  Ce avem de pierdut, in afara de a umbla brambura prin Europa maidaneza, Canada si (mai greu) SUA, dupa caini cu colaci in coada ? Ei, aici e o mare problema de tip nod gordian…romanii s-au obisnuit cu migratia si nu avem pe cineva capabil sa sectioneze nodul. (Z)

  Apreciază

  • ps
   Sper ca basarabenii sa cantareasca bine ce au de castigat si ce au de pierdut printr-o ipotetica ,,integrare euro-atlantica”. Nici unirea cu Romania nu ar trebui privita doar cu ochii inimii si ar putea sa se intrebe ce a mai ramas din ,,tara mama” : O tara ? O mama ? Sau doar o simpla carcasa golita de continut national si re-umpluta cu falsele ,,valori europene” (suprematia procurorilor, standardizare fara culoare, gust si miros, multiculturalism fortat, restrictii pentru majoritate, discriminare pozitiva pe criterii aberante si contra naturii, anihilarea istoriei specifice, inhibarea instinctului religios, marginalizarea familiei biologice, acapararea resurselor, cedarea suveranitatii) ?
   Este adevarat ca inca avem o Biserica Ortodoxa puternica. Dar va rezista, ea, si peste doua-trei generatii de romani zombificati ?

   Apreciază

   • Bine, nu toate valorile europene sunt false, dar eu as vrea ca unirea sa nu fie doar motiv de emigrare ulterioara. Dar probabil marele val de emigrare s-a cam incheiat si pentru basarabeni (cei care au primit pasapoarte romanesti ?). Evident, in unire sta forta unui popor, si cu cit mai multa populatie cu atit mai multa forta (potentiala), daca stie cineva sa o gestioneze eficient. Asta apropo de comentariul tau despre calitatea clasei politice, dar ca sa fim sinceri, si a celor care aleg. Ca tot vorbim de Dodon si calitatea alegatorilor lui. Nu pot pricepe cum poti sa vorbesti aceiasi limba, sa ai istoria comuna, sa ai rude in Romania, dar sa il alegi pe un Dodon separatist si sa urasti Romania si pe romani. Nici macar rational nu poti sa accepti Rusia ca tara ta „mama” cind Rusia nu a facut nimic pentru tine zeci de ani in comunism, in afara de a te lasa sa mori de foame (1944-1945), sa-si schimbe fortat istoria, sa iti ia limba materna si sa spuna ca e o limba aparte, „moldoveneasca”, care nu are nimic in comun cu romana, sa iti epureze etnic, sistematic tara, trimitind zeci de mii de basarabeni in Kazahstan si Siberia si sa iti aduca rusi sa te conduca la tine acasa. Iar urmasii rusilor aceia ponegresc in continuare Romania, si isi vor privilegiile inapoi, ca o clasa conducatoare. „Maldavanii” sunt prosti, nu, si deci trebuie condusi de rusi? Om vedea…

    Apreciază

 11. Arthur pare a fi Vizsla, adica o rasa ungureasca 100%. aici nu incape indoiala. ~:) ”un fel de” ,… s-ar fi putut spune daca era un copoi ardelenesc, adica o rasa a carei ”paternitate” e disputata de Ro si Ung.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Eeeee.,.. Europa?

  Tiberiu Nitu beneficiaza de o clasare a dosarlui,

  Deci ca cam asa e in Europa lu Fraus : se face un dosar la misto si se scapa sau se face loc ptr un protejat. Si asta se numeste cum?

  O cestie si mai buna : Nitu era acuzat de fapta penala pe baza de legislatie secundara .,(regulament)…….

  Apreciat de 2 persoane

 13. Foarte putini oameni mai sunt dispusi să asculte. Unii, deși și-o doresc, e prea mult zgomot și nu reușesc să înțeleagă. Dar dacă arzi pentru ceea ce crezi, vei continua să le vorbești oamenilor. ADEVĂRUL lucrează dincolo de intențiile noastre efemere…

  Apreciază

 14. ZeV

  Inep sa crez ca tu nu esti zevzec ci in misie…..

  Ce faci se numeste provocare. De fapt pedeleprele ar avea mare nevoie de o suspendare – un excelent motiv de raliere antiPSD si antiparlamentara.

  Oricum Tonta nu e chiar o lumina ,.,

  Apreciază

 15. Imi cer scuze – din varii motive nu dezvolt.

  Cum am mai zis cestia de baza acum este de fapt economia si salariile nu prosteala satului de nedrept.

  Unul din marile (poa cel mai mare ) este faptul ca statul nu investeste.
  E de ras – apostolii antietatismului cer investitii de stat! In infrastructura! Auzeam intamplator pe unu zicand ca cum investitiili de stat ar atrge firmele mari straineze. Sau bizonic vobind diverse firme straine ar avea un cibuc baban.

  Alta observatie. Mare sucar mare ca crescura veniturile (care nu trebe?) si din cauza lor crescu consumu si de aici crescura importurile si de aici inflatie. Asa o fi..
  Insa de vreo 3 ani se stia ca preturile la gaze si buleftrica se vor ‘liberaliza’. Si trebe sa fii prost sau ongist sa nu stii ca asta inseamna scumpire. Ma ro unii agitati e ongisti.
  E sucar ca creste consumu. Ciudat insa ca cand in tarile miticului Apus creste vanzarea de automobile noi e sarbatore. Si ca cand scade consumu nr jale si la bursa,….
  Numa la noi d naspa. Ca cica creste consumu si deci imporcu.

  Da oare ganditu s-a fr’un bancher sa dea credit ptr unu care vrea sa produca branza-n Romania? Sau un credit ptr a organiza desfacerea produselor romanesti? Ca cica importam cartofi din Eghpet insa cartofii din Romania putrezesc fara miscare.. Macar facem alcool din ei?

  In fine nu e mana de lucru. Pesemne ca din cauza ca vor fi mai putine masterate in folozofeala si sociologire,…. Da cica pe santierele de contructii e hemoragie. Aduci necalificatu si cand in 6 luni prinde meserise prinde si un microbuz catre vest!

  Apreciat de 3 persoane

 16. Arthur, dragă, am uitat: ești frumos și scump chiar și așa, la vârsta a treia. Te-aș pupa și te-aș jughini dacă ne-am întâlni. Îmi plac câinii la nebunie. Pisicile – nu prea.

  Apreciază

 17. Ghita Bizonu’ spune:
  MAI 3, 2018 LA 4:49 PM

  Ar fi trebuit sa ajung (cel putin) la gradul de colonel…dar asta e…n-a fost sa fie. Mai, si cat au mai tras de mine….
  (Z)

  Apreciază

 18. d’Artagnan spune:
  MAI 3, 2018 LA 9:42 AM
  ,,Domle, dacă ai un copil care face boacăne îl trimiți la orfelinat sau încerci să-l aduci pe calea cea bună mai cu zăhărelul, mai cu nuiaua…?”

  Inteleg ca te referi la pesedisti si eurosceptici. Sa nu-ti imaginezi ca scapi de nuia doar pentru ca tu te declari apartinator al taberei proeuropeniste si prointegrare cu forcepsul pe invers. Cum vei incerca sa scoti floreta si sa-ti aperi cat ne-a mai ramas din glie, vei primi un ,,baros” in cap, foarte asemanator cu cel al lui Thor.
  Conchid ca voi sunteti copiii, dar inca nu va dati seama. Vai mamele voastre…

  Apreciază

 19. Bizoane, revin, si de aceasta data te intreb cat se poate de serios si curios:
  Ce ai face d-ta, daca ai fi liderul PSD ?
  1,2,3…..in ce ordine vrei.
  ps
  Daca raspunzi la fel de serios, maine iti spun ce as face eu.

  Apreciază

 20. Cățelușul bosniac și șenila germană
  2 mai 2018 Ilie Serbanescu Editorial

  O poveste cu tâlcuri dramatice s-a petrecut anul trecut, ajungând însă în presă abia anul acesta. O companie bosniacă de componente auto, furnizor al marelui concern german Volkswagen, a îndrăznit să răspundă nerespectării unor obligații contractuale de către acesta cu întreruperea livrărilor. Forțat de pierderile pe care le înregistra, VW s-a înțeles până la urmă cu compania bosniacă, dar, ca pedeapsă, a scos-o dintre furnizori din anul următor. Cazul a ajuns în presă și cunoscuta revistă germană Bild l-a prezentat în cheia „nu muști mâna care te hrănește!“. O liotă întreagă de menestreli din diferite țări, inclusiv din România, ai colonialismului vest-european și multinațional au reluat mediatizarea cazului în cheia respectivă, în atenția periferiilor recalcitrante: iată ce vă așteaptă dacă protestați cumva! Ba, intrate pe mâna trădătorilor de neam și țară de prin colonii, relatările privind cazul cu pricina au ajuns să prilejuiască nu numai avertismente despre soarta nefericită ce-i poate paște pe cei care nu se înregimentează fără crâcnire, dar și excursuri savante despre mâncarea pe care o oferă multinaționalele salahorilor lor (indiferent dacă state, companii private sau pur și simplu angajați) și despre lipsa oricum de alternativă dacă statutul de salahor nu le convine! Adică, dacă nu-ți dă de mâncare colonialistul, tu, colonie, riști să mori și, decât să mori, mai bine îi pupi mâna stăpânului! Această mizerie este vehiculată în diferite variante: ce șanse ai tu Polonie sau Românie fără investiții străine (citește occidentale) sau ce dracu’ făceai dacă nu intrai în UE: te aruncai în brațele rusului ori mâncai scovergi?!

  Condamnat în poziția cățelușului care dacă nu-i dă vreun stăpân de mâncare ar urma să moară de foame, țările est-europene, căci despre ele este vorba în chestiune, ar fi chiar idioate să muște mâna care le hrănește! Întrucât, să fie clar: proverbul cu pricina este pe deplin valabil! Proverbul este proverb și tâlcul lui de necontestat vine din străfundurile experienței istorice. Numai că nu despre asta e vorba în ecuație! Cățelușul bosniac nu s-a împăcat cu condamnarea pe care i-a trasat-o șenila germană și nu pentru că ar fi el mai cu moț sau pentru că ar fi avut iluzia, desigur deșartă, că s-ar împiedica de el șenila germană, ci pentru că a avut cutezanța de a atrage atenția, cu propriul sacrificiu, asupra imensei, inimaginabilei demagogii cu care actualii stăpâni ai economiei mondiale – în timp ce vorbesc de democrație, corectitudine politică și dezvoltare prin globalizare – îi calcă în picioare pe sclavii lor într-adevăr multinaționali, în ale căror rânduri est-europenii s-au adăugat în ultimele două decenii mai vechilor africani, asiatici și latino-americani. Poate cel mult cățelușul bosniac să se fi încumetat să facă ce-a făcut și în ideea, probabil de asemenea deșartă, că, în condițiile acestei nesfârșite demagogii, s-o găsi cineva, tocmai în numele valorilor trâmbițate, să-i țină partea! Mai ales că dreptatea era de partea lui și a împilaților cățeluși de pretutindeni! Cu atât mai mult cu cât tâlcul proverbului nu era câtuși de puțin pus în discuție. Căci miliarde de cățeluși – bosniaci, români, polonezi, marocani, indieni, vietnamezi etc. – sunt cei ce hrănesc multinaționalele și prosperitatea acestora (scârboasă tocmai pentru că este pe seama altora), și nici pomeneală cumva invers! Forța de muncă ieftină, grotesc remunerată a cățelușilor este izvorul „rentabilității“ de care fac atât caz multinaționalele. Cățelușul nici nu poate mușca mâna care-i dă de mâncare pentru că tocmai bietul de el este cel care-i dă de mâncare stăpânului scrobit, dar odios.

  Și multinaționalele, forma actuală a colonialismului celui mai veros, știu bine aceste lucruri. Ca și menestrelii lor de pretutindeni! Și tocmai de aceea au reacționat atât de prompt, de abrupt și de parșiv! S-au grăbit să-l condamne încă o dată pe bietul cățeluș bosniac, care era deja pus la zid de șenila germană, acuzându-l că a mușcat mâna care-l hrănea, dar nu pentru că era așa, ci pentru ca nu cumva vreun alt cățeluș, cine știe de pe unde, să îndrăznească a-și cere dreptatea.

  Cățelușul bosniac poate a mizat și pe o solidaritate a cățelușilor de pretutindeni. Că n-a avut parte de ea este o altă problemă! E păcat! Dramatic de păcat! Subjugarea cățelușilor a ajuns însă revoltător de murdară și devine mereu mai grețoasă pe măsură ce rapacitatea ei nu este asociată cu o opresiune recunoscută în clar, indiferent cât de sugrumătoare ar fi, ci cu o mereu mai scabroasă demagogie, care, întru sfidarea lui Dumnezeu, vorbește de democrație și dezvoltare! Astfel încât cățelușul bosniac va putea fi, nu după mult timp, arhievocatul deschizător de noi drumuri în cernita istorie a colonialismului mondial. În mod sigur, dar absolut sigur, cățelușii români vor fi ultimii pe un eventual nou drum, căci, până la sfinții colonialismului european și mondial, îi oprimă înghesuiala de trădători de neam și țară din România actuală.
  P.S.Excelent articol ! Ca de obicei.
  Cel mai mult doare neinplicarea celorlalţi în susţinerea cele(u)i care a a avut curajul de a înfrunta dulăul monopolist global ! Parcă tot ei se plângeau cu lacrimi de crocodil, că atunci când a fost arestat unul, nu s-au ridicat alţii şi tot aşa până i-a arestat şi pe ei ! Felicitări domnule Ilie Şerbănescu !
  Dacă nimeni dintre căţeii din mass media românească nu vi se alătură, meritul dvs. individual este cu atât mai mare !

  Apreciază

 21. Dacă Joianis tot trage de timp, sa vezi comicărie atunci când noul președinte Tăriceanu va fi somat de haștagiști sa schimbe legile justiției de acum cu legile PROPUSE acum!

  Apreciază

  • ,,Noul presedinte” in perioada de interimat, dupa suspendare ?
   (Z)
   E o varianta mult mai buna decat in 2012, an in care Crin Antonescu s-a facut de rasul Europei gestionand foarte prost calitatea de Presedinte (interimar) al Romaniei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.