Barroso la Bruxelles si protocoalele la Bucuresti

Am găsit, in arhiva mea, un material mai vechi in legătură cu interesele lui Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene (actualmente transferat „in interesul serviciului” la Banca de investitii Goldman Sachs) in România. Nu l-am verificat. Cred insă că această notă ar merita o cercetare atentă. Mi se pare că el ar explica ratiunile pentru care „protocoalele” construite in România impotriva adversarilor politici ai lui Băsescu nu puteau să ducă la rezultate fără complicitatea Bruxelles – ului.

69ceb24a-4a12-42a4-8d86-316ca29066af.JPG

2bd92950-44cb-4c6d-81b2-36f4aa062528.JPG

255297d6-a715-4635-aaa8-b671d07a21bd.JPG

35b0a4cc-e4af-46c5-b765-f6e51b6b06f7.JPG

c7eb7a75-48fd-458e-9322-2ae79fe2ae18.JPG

e3cdde1a-3b72-4995-927d-4a4a7af33bdf.JPG

61 de gânduri despre “Barroso la Bruxelles si protocoalele la Bucuresti

  1. Toate firmele acestea ar trebui verificate la sange de ANAF, mai ales acum, cand suntem in deficit. Cat priveste lista inmanata pe atunci lui Ponta, acesta avea cel putin trei cai de respingere a tradarii nationale, trebuia numai sa vrea si ar fi gasit o modalitate acoperita de multa diplomatie. : 1. Sa o respinga el insusi, invocand suveranitatea tarii. 2. Sa aranjeze cu majoritatea din Parlament respingerea propunerii privind ridicarea pragului la referendum 3.Sa convina cu Crin Antonescu sa nu promulge Legea in perioada interimatului. Mai era o cale, inteleapta si discreta, si anume sa ceara un ragaz de gandire si sa va consulte pe Dumneavoastra. Nu a ales niciuna, ca atare nu aveti de ce sa va mirati postum de evolutia lui si sa afirmati ca nu il mai recunoasteti dupa comportament. Este acelasi om de la Bruxelles. Si mie imi pare la fel de rau.

  2. Nota de la cine este?

    Si cine ar avea ceva interes sa o verifice? Ca nu io am fost bagat la pnesion ca sa fie servit Barosso cu cotelet de crocofil si file de rechin!!!!!
    Caci chiar daca razbunarea e o mancare caree se erveste rece … e o treaba p;esonala :
    https://www.youtube.com/watch?v=6tDdUFbDWrQ

    Si un pic de ;wectura :
    Securitatea este STATUL : Ştefan Vlaston Persoanele care sabotează instituţiile de forţă ale României pot fi acuzate de „înaltă trădare“! in Adevarul

    nou ce dum sa lagem ? Sau intecltau da nu degeaba! Ar fi interesant pentru Romania ca PSD sa treaca la conservatori si sa lase loc pentru un adevarat partid social-democrat. Poate chiar partidul lui Dacian Ciolos? – Interviu cu Andrei Cornea ziare.com

  3. Am eu senzația sau ”Nucleara” protocolului Parchet General -SRI s-a cam fâsâit ?! Adică în loc de o fisiune nucleară avem o fâsâială mediatică.
    Mai precis, o mai fi rămas de-o bombă artizanală, dar nici pe departe bomba cu hidrogen promisă.

  4. ”CU MASCA, FARA MASCA. Acesta era titlul unei emisiuni de succes a batranei Televiziuni Romane dinainte de decembrie 1989. Era un spectacol de divertisment,cu actori cunoscuti , in travesti, in posturi cu totul diferite de cele in care era obisnuit publicul sa-i vada.”

    https://www.g4media.ro/piruetele-fostului-sef-dna-daniel-morar-in-2012-sri-ul-face-exact-ce-i-cere-legea-relatia-cu-sri-este-foarte-buna-nu-am-nici-o-proba-sa-spun-ca-sri-dirijeaza-dosarele.html

  5. @ „Aramis”

    Nu iti inteleg delirul legat de „injurarea lui Adrian Nastase” si, sincer, nici nu ma intereseaza. Impresia mea este ca e vorba de o eschiva lasa din partea ta si de un pretext, pentru a masca lipsa de replica (vorba Tantei, din scheciurile cu Tanta si Costel: „Nu-mi vine nimic in minte…”).

    Cat despre „daca-ti ceri scuze de la ala si de la celalalt, iti promit ca stau de vorba cu tine”, cine ti-a cerut asta? Rolul meu fata de tine nu e de partener de dialog, ci de profesor („critic” ar fi deja prea mult, asta presupune existenta unei opere, care, in cazul de fata, e frumoasa, chiar sublima, putem spune, dar lipseste cu desavarsire).

    Tie ti se aplica perfect o formula scris de Andrei Plesu despre un nene care, pe vremuri, facea, la TVR Cultural, o emisiune despre pictura romaneasca de la ora actuala, intitulata „Lectia de privit”. Dupa ce l-a facut „impostor”, de o „ireparabila incompetenta” etc., etc., Plesu a scris: „X mimeaza permanent un screamat hermeneutic”.

    In mod sigur, nu stii ce-i hermeneutica; iti explic eu, in cateva cuvinte: interpretarea sensurilor ascunse. Asa si tu: realitatile politice care te inconjoara (si, probabil, realitatile de orice fel) sunt mult prea complexe pentru tine; te depasesc cu desavarsire. Te straduiesti permanent si dureros sa le-ntelegi, sa le interpretezi, in n mesaje adresate, mai toate, lui „@ Adrian Nastase”, si tot ce auzim este… un screamat hermeneutic.

    In „analize” de o finete sideranta („Rusia e periculoasa”), de o vasta cultura („Petru cel Mare si Dimitrie Cantemir”), impanate cu metafore de un inedit uluitor („ursul rusesc” si imbratisarea lui potential asfixianta), ne informezi, de pilda, ca normalizarea relatiilor cu vecinul de la rasarit nu este de dorit (ce bine era cand Basea injura non-stop, imbecil si pueril Rusia, facand pe viteazul din spatele NATO si al marelui licurici!), pentru ca „am putea importa modelul rusesc de leadership” (am putea avea si noi „un mic Putin”)… Dintr-o alta „analiza”, aflam ca am putea asista chiar si la iesirea Romaniei din UE, la revenirea ei pe orbita Rusiei si la intoarcerea Sovromurilor… Si asa mai departe…

    Tot nu am aflat cati ani ai. Nu esti obligat sa ne spui, daca nu vrei. In orice caz, nu dispera: e si o parte buna in prestatia ta. Important este ca preocuparile exista. Peste 10, 20 de ani, cand te vei mai maturiza, e posibil sa produci si cateva analize decente. Fara ghilimele. 😀

  6. Reteaua Puigdemont si rebeliunea esuata: In recluziunea penala, statul de drept va fi „dumnezeu” si constitutia, „carte de rugaciuni”

    Reteaua catalana de rebeli secesionisti al carei cap a fost Carles Puigdemont este o alta fateta a eforturilor oculte de debilitare a guvernelor si statalitatilor, prin rasturnari si secesiuni, in scopul instalarii unui control strain si ostil asupra popoarelor si natiunilor tinta si caminelor lor statale. Reteaua Carles Puigdemont are aceleasi gene viermuitoare, care se hranesc din trupurile neamurilor, ca ale retelelor George Soros si Fetulah Gulen, ale caror tinte suntem si noi. In privinta fostului lider catalan Puigdemont, devenit penal si aflat in inchisoare in Germania, in baza unui mandat de arestare international pentru rebeliune si deturnare de fonduri, emis de justitia spaniola, procurorii germani au decis, marti, sa ceara unui tribunal regional extradarea catre Spania. Germanii au recunoscut, potrivit legii germane, validitatea celor doua capete de acuzare spaniole impotriva urmaritului Carles Puigdemont. Decizia finala de extradare urmeaza in cateva zile. Ajuns in situatia limita a arestarii, care a pus capat posibilitatii de refugiere si ascundere, Puigdemont a fost nevoit sa inainteze un apel la Curtea Suprema a Spaniei, in care respinge ambele capete de acuzare – rebeliune si gestionare frauduloasa de fonduri publice – si cere retragerea lor. Acuzatiile si urmarirea penale vizeaza si alte 12 persoane din reteaua Puigdemont, fosti lideri catalani implicati in tentativa de secesiune a Cataloniei. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare. De remarcat ca Clara Ponsati, fost ministru al educatiei in Catalonia, s-a refugiat in Scotia si ca saptamana trecuta s-a predat politiei scotiene la Edinburgh. Cele doua evenimente arunca o lumina nu tocmai “clair” asupra unei posibile conexiuni scotiene cu reteaua Puigdemont, avand in vedere ca Nicola Sturgeon, lider al Partidului National Scotian si prim-ministru al Scotiei, a devenit o voce agitatorica de serviciu a secesiunii Scotiei de UK in caz de Brexit, pentru ca Scotia sa ramana in UE. Vom vedea, acum, prin prisma extradarii lui Ponsati catre Spania, cata autenticitate sau contagiune s-a ascuns in agitarea secesiunii de dragul UE si, mai ales, atasamentul fata de statul de drept. Cat ii priveste pe cei din reteaua Puigdemont care vor intra in recluziune penala, iertarea de pacate va veni daca statul de drept le va fi “dumnezeu” si constitutia, “carte de rugaciuni”.

  7. Cred ca nu e o gluma pentru luna aprilie cu ,,don emanuel”. Daca e asa. Atunci ANAF, prim ministrii, servicii, parlament, presedinti, guverne sint familia lui ,,don emanuel” si nu numai… E tragic!

  8. Realități dovedite cam târziu. Poate cineva sa le conteste? Răul facut atunci, greu de reparat acum. Sau poate cine mai stie…

  9. @trexsr&Ghiță Bizonu’,

    vin din sudul Basarabiei. E plin de bulgari, de ruși, de găgăuzi… nu prea! Există câteva sate unde or mai fi câțiva găgăuzi adevărați, dar toți cei care se trag din foștii găgăuzi vorbeau și vorbesc rusește. Veneau vara în tabăra din localitatea noastră (de unde nu lipseam niciodată) copii de prin toate comunele și din orașul Cahul. Eram împărțiți clar în două categorii: moldoveni și vorbitori de limbă rusă. Noi eram fraierii, în principiu, dar fiindcă eram pe strada noastră, știți, ca orice găină, nu ne lăsam intimidați de vorbitorii de limbă rusă. Găgăuzii se dădeau ruși. Părinții lor veneau sâmbăta să-i ia acasă și vorbeau cu odraslele rusește. Nu-i suspectai că nu sunt ruși iar ei nu se lăudau sau, mai bine zis, nu lăsau să le scape asemena destăinuire! Aveau accent perfect, ceea ce înseamnă că vorbeau rusește măcar de două generații. Știam după localitatea din care proveneau că sunt găgăuzi.

    Să fii rus însemna să le fii superior celorlalți, îți dădea dreptul să fii arogant și să jignești pe toată lumea, inclusiv educatorii. Așadar, când am auzit prima dată că vor autonomie, m-am întrebat: „Cine???” Este un false flag. I-au asmuțat pe o mână de oameni să-și ceară drepturile naționale, când ei nici nu recunoșteau de bună voie ce sunt. Am trecut nu demult pe acolo. Sate ca niște sate… La noi în mall duminica sunt mai mulți oameni decât în Găgăuzia lor imaginară. N-ai cu cine s-o pui de-un Maidanel mic pe-acolo. Au încercat și mai fac valuri și acum, dar numai din gură.

    • Draga mea

      [ao d’aia si idea mea de sgt majur (sunt!) :le reucosc „dreptul” de a fi .. găgăuţe! Findca nu au cum rezista … putini, deci rezerve mici. Izolati – nici macar un aeroport .. Teritoriu .. fragmentat deci ….

      AM vazut ceva similar in armata . .. Cand in loc sa se supere si sa plaice militaria un plontioner majur plontoner de companie a zis catre 2 „bvine .. sa vedem cat sunteu de smecheri in 2 saptamani! !” SI duopa mai putin de o saptamana aia 2 lustruiau cizmele plontonerului jurand ca nu vor mai fi prosti! ! Cestie facuta deminstrativ .. plontioneru asezat pe scaun aia 2 in genunchi (sa lustruioasca cizmele!) si spectatori nu numai din compania aia!
      Ma rog reteta nu ar merge si cu transnistrremnii (terotoriu mai mare, mai multi si aeroport samd)

    • @Ana, stiu de superioritatea pe care o afiseaza fata de alte popoare. De altfel, in slangul lor sa fii „maldavan” insemna sa fii „prost”. O fac si azi, in emisiunile lor exista un trend aparte de a ii jigni pe ucraenieni, si in general, pe toti din Est care sunt cu SUA. Pentru ei nu exista discutie de la egal la egal cu altii. Au sindromul de mare putere imperiala, unde ceilalti trebuie sa plece capul ca ei sa le faca un favor.

      De altfel, trebuie sa ii dau dreptate lui Mircea Popescu cind afirma:

      Nu cred că-I cazul să-i tot căinați că cineva îi urăște. Nimeni nu are p’acilea sentimente de ură, ci unii dintre noi am vrea ca ei să stea frumușel la ei acolo unde-și au locul. Dar ei, nu și nu, vor să vină peste alții invitați sau nu.
      De cerut masa înapoi (tezaur, teritorii furate, români supuși genocidului), nici nu poate fi vorba, că ei, de buni vecini ce sunt, consideră că ”TOT ce-i al vecinului este și al lor, iar ce-i al lor este numai al lor”.

      Corect, sunt prea multe probleme grele cu Rusia nerezolvate, si ele sunt toate produse de Rusia, care pur si simplu nu vrea sa discute cu noi, dar, asa, ca intre egali.

      Dinsul insa, ca un mare doctor in ale „romanismului” ma diagnosticheaza cu „sindromul Stockholm”, adica as fi fericit in captivitatea mea si as incerca sa iau apararea celor care ma tin cu forta. Desi am o legatura foarte puternica cu Suedia, personala, si ador Stockholmul, totusi dl. Popescu ori nu intelege, ori se face ca nu intelege, ori are el o duda cu mine. Vrea cainta de la Rusia. Nu stiu daca o sa intelegeti vreodata ca, in orice relatie intre state, ca sa evolueze, e nevoie de citeva ingrediente: reciprocitate, buna credinta, capacitate de compromis si plantarea de elemente constructive care sa ajute la restabilirea increderii atunci cind e foarte joasa. Iar cu un partener mult mai mare si puternic, fie ca e el SUA, Rusia, China, e nevoie de mult mai multe, si de obicei, cerinte mai multe sunt pentru partenerii mai mici. Daca nu intelegeti asta, puteti sa continuati sa cereti „cainta”, dar poate de la Patriarhul Rusiei, care e crestin, si ar intelege situatia din alta perspectiva decit cea geopolitica.

      Cit despre masa si oaspeti, iar va faceti ca nu intelegeti, sau nu am reusit eu sa exprim metaforic. Cind am spus ca e loc si pentru altii la masa noastra, ma refeream la minoritatile din Republica Moldova.

  10. Am urmarit interviul din aceasta seara de la TVR cu Victor Ponta si efectiv mi-a produs sila .
    Eu sunt un adversar al lui Klaus Iohannis insa omul acesta are un MERIT URIAS : faptul ca a barat calea catre functia de presedinte a acestui personaj sinistru ( ticalos si stupid in acelasi timp ! ) .

    De fapt , daca ma uit la tot ceea ce se intampla in aceasta tara in ultimii 13 ani realizez ca principalii VINOVATI de aceasta stare sunt politicienii proveniti din sistemele de forta si coducatori ai institutiilor de forta : Traian Basescu ( fost marinat si turnator ) , Macovei ( procurareasa comunista ) , Victor Ponta ( procuror ) , Gabi Oprea ( militar ), Maior , Kovesi , Coldea , etc.
    Daca privim cu atentie , toti acestia au ceva in comun : sunt niste indivizi STUPIZI , ambitiosi , lipsiti de character si de scrupule , cu spoieli de educatie , obtuzi , incarcati de ura si care ar calca si pe cadavre doar sa parvina . Indivizi INCAPABILI sa inteleaga ceea ce este democratia si libertatea .

    Eu stiu ca si Caligula si-a facut calul senator insa promovarea in politica mare a unor astfel de indivizi mi se pare foarte periculoasa pentru democratia romaneasca !!! Pentru binele acestei tari , cred ca presedintii de partide ar trebui sa fie mai atenti cu promovarea unor politicieni veniti pe filiere securiste . Civilia cu civilia si securismul cu securismul …

    Din cauza unor astfel de indivizi , Romania s-a intors in 29 de ani exact la situatia de la Revolutie , cand tara era calarita de o mana de oameni si clica de securisti .

    https://ciutacu.ro/news_flash/articol/creierul-diabolic-care-a-construit-uriasa-masinarie-de-propaganda/

    • Fii linistit, Yohannis va ramane la Cotroceni inca un mandat. Posibil si sefa DNA sa-si pastreze functia.
      Cine sa se confrunte cu cei doi ? Liviu Dragnea ? Sa fim seriosi, Adrian B….(Z)

      • Macar Dragnea a mai facut cate ceva . Putin , dar a facut . Pe cand Ponta era cu ei pe mana , era paralizat de frica si era subalternul lui Coldea , Kovesi si Maior . Sa-i fie rusine !

    • Caligula Imperator
      Facu din cal – senator.
      Petre Griza mai sinistru
      Facu din bou – mimistru.
      Ceausescu mai galant
      Facu vaca savant!

  11. @ „Aramis”

    A, uitasem: „…acelasi drum destul de cenusiu dar fara prea multa adrenalina”.

    „Dar” exprima intotdeauna o contradictie. De-aia se si numeste „conjunctie ADVERSATIVA”. In contextul citat, nu exista nici o contradictie intre „destul de cenusiu” si „fara prea multa adrenalina”. Din contra, cele doua se completeaza. Tu chiar nu-ti dai seama ca acel „dar” se potriveste acolo ca nuca-n perete? Chiar atat de nesimtit esti, din punct de vedere lingvistic?

    Inca ceva: conjunctia adversativa „dar” este mereu precedata de virgula. Nu si la tine. Atentie la sintaxa!

    Raman la parerea mea: cel mai probabil, n-ai iesit, inca, din scoala generala. Capacitatea ta de analiza si scrierea (vezi si „adrenalina” si „maimutza”, cu „tz”) sunt exact la acest nivel. Dar, repet: e bine, totusi, ca, la varsta ta, in timp ce altii pierd timpul prin discoteci si „cluburi”, tu ai asemenea preocupari. Ramane sa vedem daca intelectul si cultura vor reusi, intr-un final, sa prinda din urma interesul. Eu iti urez succes!

    P.S.: Am inlocuit acel „&” cu un „si”, pentru ca mesajele mele ramaneau mereu in spam si, in mod evident, asta era cauza. WordPress-ul l-a retinut ca pe ceva dubios. 😀

  12. O adaugire la un comentariu on topic intrat in spam: si Kovesi e cetatean american… Ce ciudat si ce bizar si ce coincidenta…

  13. Post factum are doar valoare documentară. Dacă erau știute și publicate atunci când Barroso ne trăgea de urechi era altceva!

  14. Ghita Bizonu’ surprinde, ca de obicei:
    ,,Ar fi interesant pentru Romania ca PSD sa treaca la conservatori si sa lase loc pentru un adevarat partid social-democrat. Poate chiar partidul lui Dacian Ciolos? ”

    Daca partidul lui Dacian Ciolos este social-democrat, atunci, cu singuranta, eu sunt Patriarhul iar d-ta Papa de la Roma. (Z)
    PS
    De partidul Pro-Romania (pare-se urcat deja peste pragul de 5% dupa ultimele sondaje) ati auzit ? (Z)

      • Poti fi oricine cand preiei texte fara comentarii critice. Nu mai fi atat de superficial si …neinteligibil (vorba colegului don).
        (Z)

  15. d’Artagnan spune:
    APRILIE 3, 2018 LA 2:57 PM
    ,,Am eu senzația sau ”Nucleara” protocolului Parchet General -SRI s-a cam fâsâit ?! Adică în loc de o fisiune nucleară avem o fâsâială mediatică.”

    Nu este nici ,,Nucleara” si nici ,,fâsâială mediatică”. Este un foc mocnit care arde, pe moment, in interiorul institutiilor. Cei de acolo incearca, cu disperare, sa-l stinga, dar fara succes. Incet, dar sigur, acest foc ii va cuprinde pe toti ,,justitiabilii” si-i va transforma in ,,cenusa imperiului”. Vorba aceea: ,,SI lupta anticoruptie (sin/cos)ucide.” Mai pe romaneste, cand te joci cu focul…. (Z)

    • ps
      Incercati, totusi, sa castigati alegeri oferind romanilor proiecte, nu lupta anticoruptie pe cate o felie subtire de paine. Gata, cliseul a ,,fasait”. (Z)
      Cu banii cheltuiti inutil de institutiile de forta pe maculaturi securistoide si mijloace de interceptare, fara sa recupereze mai nimic din asazisele prejudicii (,,evaluate” de procurori neo-stalinisti), cred ca se termina autostrada Bechtel.
      Nu mizati pe scaderea increderii in PSD, apar alte forte politice in compensatie. In Romania functioneaza principiul conservarii masei (electorale), fie ea de dreapta, fie de stanga.

      • ”Incercati, totusi, sa castigati alegeri oferind romanilor proiecte”?!
        Care ”încercați”?! Noi?! Care noi?!
        ”Nu mizati pe scaderea increderii in PSD”… Care ”nu mizați”! Noi?! Care noi?!
        Alo, trezește-te… mă doare-n …, de fapt nu mă doare, că oriunde m-ar durea ar fi nasol…mi se rupe… mă lasă rece…( mă rog, toate expresiile sunt nasoale, că nu vreau nici să mi se rupă, nici să mă lase rece…)…ascultă, șefu, singurul partid care mă interesează din România sunt eu, D’Artagnan, cu familia și prietenii mei.
        Dacă tu crezi, ai senzația, bănuiești, că aș fi plătit, influențat, membru, apropiat de vreun partid, de vreo instituție, înseamnă că… înseamnă că…of, e Săptămâna Mare…ești în eroare!!

  16. Ei ei ..
    Muricanii incep sa inghita din propriul „medicament” ….

    Procurorul special Robert Mueller i-a informat pe avocații lui Donald Trump că va continua să-l investigheze pe liderul SUA privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, însă fără ca acesta să fie pus sub acuzare, au declarat surse pentru Washington Post.
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-22379251-sua-donald-trump-continua-fie-investigat-privind-ingerinta-rusiei-alegerile-prezidentiale-din-2016-fara-pus-sub-acuzare.htm

    Adica ce buffalo sheet daca tke lumberjacks si red nicks au votat Trump? Votu ala nu conteste .. Conteste ce vrea Hilariota si mai ales ce vrea Soros!
    Ce are Soros? Pai nu este nici un secret sau noutate ca in spate;e „revolutiilor portocalii” din 2004 (Georgia, Ucraina ) a stat Soros. Secretul este cine sta in spatele lu’ Gyuri asta…
    Ori … „revolutiilor portocalii” au fots si teren de experienta in manvrarea multimilor … si daca va aduceti aminte .. obamania care a bantuit in 2008-2009 este greu de explicat altgel decat prin „conexiuni” heterodoxe ….Daca ati uitat – era asa un vak de „fericire sintetica” ca cu Hussein incepe o „noua era” in care totu urma sa fie minunat.

    Si este destul de asemantor ce se intampla in SUa cu ce fu si in Europa de Est ” aia „curtai” si „intelgenti” luota cu coruoptu, abuzatorul de femei Trump cu legea in mana. Si il acuza pe Donald de coluziune cu rusii (pai si el si Putin hetero, muieri tinere )

    La fel ca si la noi prea nu pune nist6e intrebari interesante : adica la ei nu intreaba nimeni cine naibna este raspunzator ptr mai rau decat esecul din Ucraina si dezastrul din Orientul Apropoat. Sau al „disparitiei” flancului de est al NATO …

    Insa acum Trump pare a da o lovitura dura .. care va duce la noi escaladari … „Foarte curând vom pleca din Siria. Să vină alții să aibă grijă acum. Ne vom întoarce în țara noastră, acolo unde ne este locul și unde vrem să fim“, a spus Trump la o întâlnire pe teme de infrastructură, în statul Ohio (https://www.cotidianul.ro/marile-incertitudini-ale-prezentei-sua-in-siria/).
    Socul este imnes si de data asta „presa democrata” a scapat unele adevaruri : „Am luat petrolul. Acum Trump vrea sa-l dea Iranului“ si
    Avem o bucată de 30% din Siria unde se află probabil 90% din rezervele de petrol exploatate înainte de război“, aDvid Adesnik, director of research at the Foundation for Defense of Democracies. Curat institutie non-profit! (Inainte de „deemoicratrizaere” Sisdia producea 380.000 barili zilnic)
    ( https://www.washingtonpost.com/news/josh-rogin/wp/2018/03/30/in-syria-we-took-the-oil-now-trump-wants-to-give-it-to-iran/ )

    Deci cam asa stm cand vkrbin desore „democracy” …
    Insa o intrebare – oare ce ar zice muricanii dacca Putin si-ar acnheta opinetii ptr intelegri cu SUA?
    Nu de lata dar ar avea mia multe dovezi decat are Mueller …

    Si un avetisment pentru cei care mizeaza prea mult pe Uncle Sam Shylock

    But Trump seems determined to betray the SDF as the United States betrayed the South Vietnamese in the 1970s, the Afghans in the 1990s, and the Iraqis after 2011. How long before Trump starts reconsidering the commitment to Afghanistan that he only halfheartedly supported?

    Dar Trump pare hotărât să trădeze SDF, asa cum Statele Unite au trădat pe vietnamezii din sud în anii ’70, pe afgani în anii ’90 și pe irakieni după 2011. Cât de mult înainte de a începe Trump să reconsidere angajamentul față de Afganistan pe care la susținut doar cu jumătate de inima? Și ce se va întâmpla în Irak dacă „Fox & Friends” îl informează pe Trump că Statele Unite au încă 5000 de soldați acolo ?

    Tot Wahsington Post

    Daca nu stiti – la evacuarea din Vietnamul de Sud CIA nu s-a obosit sa arda arhiva! Arhiva cu „colaboratori”

      • Mare eroare. Noi înțelegem. Înainte să vă luați de unii, aşteptați să vă învechiți.
        Puțintică răbdare, ăsta nu-i facebook. Pe noi moartea ne-aşteptă, nicio grabă.
        Fără nicio răutate…

  17. Dodon, deși mai susține încă statalismul, și-a schimbat complet tonul:

    ”Eu nu am fost, nu sunt și nu voi fi niciodată antiromân. Categoric, nu. Românii sunt prietenii, frații noștri. Dar eu sunt categoric antiunionist. Noi nu putem să fim antiromâni pentru că noi avem diferite etape de istorie comună. Ne place, nu ne place, au fost diferite etape.
    […] Dodon a precizat că este dispus să colaboreze cu oficialii de la București.
    „Eu sunt deschis colaborării. Am transmis acest mesaj și conducerii României. Dacă ei consideră, din careva argumente politice pentru ei, că nu este timpul, este decizia lor. Noi suntem deschiși pentru dialog”,

    Se pare că Declarația Parlamentului României, venită și datorită presiunii populare unioniste, începe să-și facă efecte.

    Diminuarea retoricii anti-românești a lui Dodon, este o primă dovadă că numai prin fermitate politică, România poate să-și impună interesele naționale în exterior.
    Acțiunea Parlamentului țării trebuie continuată prin acțiunile complementare ale Președinției și Guvernului, așa cum corect s-a cerut și în Declarația CMR care continuă să fie semnată de românii de pretutindeni prin care aceștia:

    ”… solicită PARLAMENTELOR de la București și Chișinău să recunoască dreptul la reunificarea directă pașnică a României cu Basarabia și să întreprindă, împreună cu Președintele și Guvernul României, demersurile politice și diplomatice necesare realizării acestui obiectiv național.”
    (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/wrc-cmr-2017/romania-100/)

    În același timp, mișcarea unionistă globală a societății românești trebuie să continuie, și va continua, tocmai pentru menținerea acestei presiuni.

  18. Propaganda pro-cenzura (“fake news!”) si la primirea oaspetilor baltici la Casa Alba: Cine este Donald Trump sa se substituie judecatilor oamenilor si sa impuna ce este “adevarat” si ce este “fals”?

    Presedintele american, Donald Trump, nu s-a putut abtine sa-si promoveze propaganda de cenzura de tip “fake news” nici chiar la primirea la Casa Alba a presedintilor din tarile baltice. In cadrul unei conferinte de presa comune cu omologii sai baltici – presedintii lituanian Dalia Grybauskaite, estonian Kersti Kaljulaid şi leton Raimonds Vejonis -, Trump si-a etalat din nou propaganda de cenzura, prin reluarea atacurilor asupra libertatii mediatice de exprimare, sugerand ca mass-media din SUA transmit stiri false. „Alegeţi un reporter, vă rog. Puteți alege un reporter… un reporter baltic, în mod ideal „, l-a indemnat Donald Trump pe președintele leton Raimonds Vejonis, în timp ce prelua întrebări din partea jurnaliștilor. Vreau „Știri adevărate, nu false!” a mai adaugat poruncitor si aluziv Trump, acreditand subliminal ideea de cenzura prezidentiala asupra presei americane. Remarca a provocat in sala rasete, dar dincolo de acestea o intrebare foarte serioasa se impune: Cine este Donald Trump sa se substituie judecatilor oamenilor si sa impuna ce este “adevarat” si “fals”? Campaniile presedintelui Donald Trump de denigrare si intimidare a presei libere din SUA, care au devenit sistematice dupa preluarea mandatului la Casa Alba, au starnit adevarate valuri de ingrijorari si proteste din partea opiniei publice, mass-media si organizatiilor profesionale ale jurnalistilor. Reactiile internationale de avertisment au denuntat dictatele prezidentiale prin care Donald Trump ataca libertatea de exprimare a presei si a cetateanului. Inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a declarat ca „libertatea presei, nu este doar un fel de piatra de temelie a Constitutiei SUA, ci ceva extrem de important pe care Statele Unite au aparat-o ani de zile, dar, in prezent, este permanent atacata de catre presedinte”, potrivit cbsnews.

  19. Dupa cum vedem exista o „Uniune paralela” cu UE, unde se intimpla tot felul de minuni, cele de cind a luat PPE puterea fiind foarte vizibile.

    In primul rind, s-a remarcat dorinta fierbinte a PPE de a se extinde in cit mai multe tari UE (ceva care o fac mai toate partidele ajunse la putere in UE, dar PPE are medalie de aur). Modul in care au facut-o nu e cu mult mai „democratic” decit cel cu care isi pune Putin micii tzari locali sa guverneze. In Romania au patruns cel mai usor, pentru ca in tzarishoara noastra draga, salcia se-ndoaie tare la batai de vint cald, care aduce banutzi de la UE in buzunarele politicienilor. Alipirea strinsa a PD la PPE, si tipul de relatie UE-periferie unde centrul lasa imparatii pe care i-a validat sa faca ce vor in tarile lor a fost marcanta pentru zece ani de domnie Basescu.

    Dar au fost si zece ani de domnie a lui Barrosso, Reding, Rehn si mafia lor din UE. Faptul ca azi se ascund pe la mari banci, tradeaza adevaratele lor interese pentru draga de Uniune Europeana, care a scartzait mai mult ca niciodata sub PPE. Nu au existat niciodata mai multe probleme grave nerezolvate ca sub puterea PPE. Si inca PPE are puterea, iar oamenii lor in Romania, deghizati in tehnocrati, sau depozitati in asteptare pe la agentii europene in Romania, care stau sa se reactiveze la ordin sau din placerea banului care va sa vina.

    Ei, de aia englezii si multi alti europeni nu mai vor UE, iar increderea in euro-politicieni merge de mult in jos. O alta gashka de hoti, deghizati in purtatori de faclie al unionismului european. Ce ii trebuia lui Barrosso sa isi puna familia si prietenii sefi la afacerile lui in Romania si alte tari? Tare mult iubea el Romania, si a vrut o halca, nu?

    Protocoalele secrete cu SRI, si atacul violent la statul de drept, practic crearea unui stat totalitar in UE i-a lasat indiferenti pe Barossoshti, si pe Bashishti, de altfel, ei fiind ocupati cu eliminarea adversarilor politici. Asta i-a interesat. Au creat si validat in Romania exact oposul unui stat european si democratic.

    Faptul ca inainte de de-secretizarea „protocoalelor NKVD”, oamenii lor in Romania, Kovesi, Lazar, Stanciu, tzipau ca nu exista protocoale secrete, iar azi, dupa secretizare, tzipa ca nu au exista echipe „mixte” ci „comune”. si ca nu a existat „colaborare” ci „cooperare”, si ca nu a fost incalcata legea, desi nici iarba nu mai exista dupa atita tropaiala, arata niste elefanti obositi, care in mod normal, in alta tara cit de cit democratica, probabil si in Uganda, ar fi dati afara urgent din functie. La noi inca nu. Ce fel de stat e asta? Nu este nici pe departe unul de drept, ci un „stat Pinnochio”, unde demnitarii mint cu nerushinare, dar minciuni gogonate, si nimic nu li se intimple. Unde e dom’ne miscarea aia rezistenta la minciuna, si care apara statul de drept? Hei, mai exista o ciuma stimati cetateni care aparati statul de drept. E chiar cea care v-a trimis pina acum in strada. De ce nu iesiti sa protestati masiv, cind sunt probe, evidentze clare, ca ati fost mintiti si continuati sa fiti mintiti de cei pe care ii idolatrizati: Kovesi, Lazar, Maior, Coldea, PNL (aripa Alinutza-Orban), USR (Barna, grasutzul care a luat bataie, nu mai stiu cum il chiama, latratoarea Chichirau). Hei Chichirau, de ce nu iesi in strada sa denunti protocolul secret si atacul la statul de drept? Dar Iohannis, de ce nu iese in strada in fata SRI si DNA sa protesteze? Mmmmmm, el inca nu a semnat pe „dosarul Kovesi”…

    • Las-o, bre, pe Chichirău… poți să-mi spui mai explicit care este ”nucleara”, NKVD-ul din protocoale? Promit că după ce-mi deschizi ochii ies la lupta cea Mare.

      • @d’Artagnan, dvs in ce tara traiti si ce ziare cititi?
        „Nucleara” e ca justitia in Romania a fost sub comanda SRI, conform protocolului desecretizat DNA-SRI, unde procurorii trebuiau sa dea raportul la SRI. Conform acestui document dar si multor luari de pozitie si marturii din presa, a sefei asociatiei judecatorilor, Garbovan, chiar a lui Zegrean, de la CCR, SRI si DNA avreau echipe „comune” care lucrau pe anumite cazuri, dar in special de politicieni care incomodau, si trebuiau inlaturati. Aparent SRI-DNA faceau si desfaceau guverne. Mai trebuie sa va spun ca e extrem de democratic asa? Vedeti si urmatoarele seriale: protocoale SRI-CSM, protocol SRI – Inalta Curte de Casatie si Justitie. De cite probe aveti nevoie sa va dati seama ca „sistemul” a „bombardat” democratia fragila si tinara din Romania.

        Deci, unde sunt tinerii frumosi si liberi sa o apere?

        si @Zev, am spus „protocoalele NKVD” si nu „CIA”, pentru ca pe vremea lui Beria si a altor tortionari comunisti rusi, „dusmanii poporului” – cei mai multi intelectuali si din nobilimea rusa/familia lor regala – nu mai erau judecati de un tribunal, decit sumar, si apoi executati, la ordinul NKVD. NKVD facea liste, „justitia” se facea ca judeca dar ordinul era dat si trebuia executat. Poate ati mai citit cite ceva despre perioada lui Stalin.

    • De ce scrieti „protocoalelor NKVD” si nu ,,protocoale CIA (cum ar si adevarat) ? Toata lumea stie ca ofiteri ai CIA si FBI sunt infiltrati in SRI si DNA.
      Doar n-o sa spuneti ca Lazar, Kovesi, Coldea, etc, sunt oamenii rusilor ?! (Z)

  20. Intreb si eu (mai mult mirat decat nestiutor), ca Moromete: Pe ce se „bazeaza” astia care infiereaza protocoalele informationale dintre institutii ale justitiei si serviciile de informatii, aducand autorilor lor acuzatii vehemente de „tradare nationala”?! Sincer, sunt aproape asurzit de scandalurile pe aceasta tema incat aproape ca nici nu le mai iau in seama. Si asta, marturisesc, in situatia in care stiu sa fac diferenta de decibeli si de consecinte intre un fluierat intr-o biserica si un fluierat intr-un vacarm de sirene, adica intr-un context in care zgomotul de fond este atat de mare incat semnalul util nu mai poate fi distins, auzit. Cred ca redirectionarile de informatii referitoare la orice tema si domeniu, culese sau aflate colateral, dinspre serviciile secrete catre institutiile care sunt vizate sau ale caror responsabilitati sunt implicate, inclusiv sau in special catre cele de justitie, se poate face si fara incheierea de protocoale inter-institutionale. Principiul operator (si obligatoriu, dupa parerea mea) in astfel de cazuri este cel al caracterului unitar al statalitatii si guvernarii, deci si al puterilor statului, care nu este in niciun fel in contradictie cu separatia functionala a puterilor statului. Sa nu vina cineva si sa-mi spuna ca trebuie sa ne bagam capul in nisip, ca strutii. Cele mai mari si mai multe riscuri si amenintari, nu numai din istoria nationala, ci si din cea universala, au patruns prin spatiile neacoperite de cooperare si colaborare inter-stitutionale si/sau intre institutii si cetateni, care sunt adevarate brese de securitate, aparare si/sau, daca ne referim la justitie, pentru toata gama de incalcari ale legilor (coruptie, abuzuri in serviciu sau alte infractiuni). In opinia mea, trebuie mers pe firele sustinerilor politice si finantarilor care duc in afara, de unde au venit si comenzile de reprimare a unor adversari politici sau mai degraba geopolitici. Desigur, nu minimalizez „sinapsele” dinauntru, dar cred ca raul cel mare a fost planificat de catre papusari si a venit dinafara. Ceea ce avem de facut sunt niste reevaluari si niste distantari necesare.

    • Legislatie coerenta, Parlament puternic, Raspunderea magistratilor, Rol decisiv pentru Judecator (fara dosare cu erate gen ,,vizat de SRI spre neschimbare” – evident este vorba de sentințe transmise a priori
      de alte structuri ale statului de drept).
      Pentru domnul Zegrean astfel de protocoale secrete sunt de neimaginat intr-o democratie.
      Eu as inclina sa cred ca domnul Zegrean nu are suficienta imaginatie. Intr-o democratie de tip american, ORICE este posibil. Desigur si/sau mai ales in exteriorul Americii. (Z)

  21. Intreaga aceasta afacere a fost cunoscuta la vremea ei de SRI ???? Au fost informate institutiile statului.Sau dansi se ocupau de protocoale. Cocoasa sau coloana vertrebrala cu denivelari????Oare ii va veni timpul si la aceste fara de legi.

  22. Astfel de protocoale, ce aduc aminte de altele, la fel de faimoase şi discutabile ale unor aşazişi înţelepţi din Sion, sunt expresiA CEDĂRII PE FAŢĂ, MAI BINE ZIS A TRĂDĂRII INTERESELOR NAŢIONALE de către o mână de decidenţi de frunte ai Statului român, unii prin cumpărare şi alţii prin şantajare parşivă, de către cei care au preluat puterea printr-o altă malversaţiune istorică numită „revoluţia din decembrie 1989”, în realitate o lovitură de stat prin care o mână de alogeni au ajuns să conducă România ! Un stat cu o situaţie economico- financiară miraculoasă la acea dată, , fără nici un leu datorie, cu conturile burduşite şi cu creanţe de recuperat încă de 4-5 ori pe atâta ! O vacă numai bună de muls, care în doar un sfert de secol a fost sărăcită mai mult decât în cele două războaie mondiale !
    Şi cum altfel decât prin metode abuzive, securistice, febeistice şi mosadistice s-ar fi putut stoarce din România atâta bogăţie, s-ar fi putut alunga din ţară peste patru milioane de români, pe timp de pace, dacă nu rin nişte găselniţe bine exersate de-alungul veacurilor de către toţi cei care au ajuns să conducă şi să domnească prin astfel de practici ! Totul a început cu înfiinţarea PNA, o făcătură inexistentă în democraţiile europene, transformată, sub atentă îndrumare externă în DNA, braţul înarmat al unor servicii străine care aveau deja controlul serviciilor secrete folosindu-se fie de vechi lucrători cu experienţă cărora li s-a promis iertarea vechilor păcate, fie de noi lucrători şcoliţi mai întâi în afară, mai apoi în academiile fabrică de yes-mani ale unor academii în care tronau alde Oprea , Dâncu, Rus şi celelalte cozi de topor, aflate cu duiumul printre cei ridicaţi din spuma murdară a unei revoluţii ce avea să ducă România cu încă cel puţin jumate de secol în urmă !
    Dacă ar vrea să păstreze măcar ceva din aparenţele de democraţii occidentale cu care se tot laudă Bruxellesul, dar mai ales Washingtonul ar trebui să denunţe primii aceste protocoale, sau măcar să dea mână liberă Justiţiei Române ajunsă o biată Cenuşăreasă prin aceste găselniţe de luptă împotriva corupţiei, inventată şi ea anticorupţia, conform unor practici ce aduc în discuţie dilema cu cea a fost mai întâi :oul sau găina ?!
    Adică , PNA-ul, respectiv DNA-ul, sau Corupţia ?! 😉

  23. „După ce omul de afaceri Adrian Thiess a declarat că negociază în numele unui grup de investitori, și suporterii lui Dinamo au demarat proiectul pentru a cumpăra clubul.

    Asociația Dinamoviști pentru Dinamo a fost înființată oficial și se cunosc deja membrii fondatori: ” Cornel Dinu, Răzvan Oprea (actor), Ioannis Modan, Emil Udeanu, Stefan Demci (antrenorul echipei de rugby a lui Dinamo), Bogdan Pancu,Mihnea Ionescu (fost șef de galerie la Dinamo), Adrian Lungu, Cosmin Csender, Robert Bălăceanu”, se arată pe pagina de facebook a Asociației Dinamoviști pentru Dinamo.”

  24. @Anuța, dragă, l-ai apreciat și pe @calcanul dându-i like-uri până acesta l-a înjurat pe Adrian Năstase… când ai făcut ochii marii și-ai zis dezgustată, oh, așa ceva nu se poate!!…probabil ai văzut o girafă, ca olteanul; vezi să nu iei aceeași plasă și de la Remus. Sau Romulus. După caz.
    Știu, sunt eroare. Mi-ai mai spus și data trecută. 🙂
    Mă rog, nu sunt profet în țara orbilor, făceam doar conversație.

    • Problema lui d’Artagnan am ințeles-o. El pe mine nu mă ințelege, nu mă cunoaşte şi nici nu se oboseşte. Nu a înțeles de ce a fost dat afară Calcanul şi nici pe cine înjura acesta.
      Calmate, Cabron!

    • Ce-aveti, domnule, si dumneata, si „Aramis”, cu „calcanul” asta?! Nu mai poate omul sa comenteze pe blogul lui Adrian Nastase, fara sa-i sara in cap „muschetarii”, cum ca el ar fi… „calcanul”! Care, culmea, l-ar fi „injurat” candva pe Nastase!!! 😯 Chit ca orice mesaj trimis asteapta mai intai sa fie moderat, deci nu-nteleg cum il putea injura cineva pe Adrian Nastase, pe blogul moderat de Adrian Nastase!

      Parerea mea e ca suferiti amandoi de ceea ce eu as numi „sindromul ‘La steaua care-a rasarit'”:

      Era pe cand nu s-a zarit (nu s-a zarit pentru ca, se pare, opera incognito, sub mai multe pseudonime simultan),
      Azi il vedem si… nu e (nu e pentru ca nu e, oricata bunavointa as avea eu)!

      In alta ordine de idei, scrieti mai jos ceva de genul: „Am să încerc să intru în atmosfera Sărbătorilor Pascale, așa că ne vedem după!”.

      Las la o parte faptul ca „sarbatorile pascale” se scrie, corect, cu initiale minuscule. Va propun, in schimb, pornind de la enuntul dvs., un silogism interesant:

      Premisa 1: De Paste, „d’Artagnan” paraseste, de regula, blogul lui Adrian Nastase.

      Premisa 2: In fiecare zi e Paste (cum spunea, atat de frumos, titlul unei carti de teologie aparute la inceputul anilor 1990; regret ca trebuie sa recunosc ca, spre rusinea mea, am uitat numele autorului; un italian, parca).

      Concluzie: „D’Artagnan” paraseste in fiecare zi blogul lui Adrian Nastase.

      E logic? Pai, eu zic ca este.

  25. Ion Ţiriac ŞOCHEAZĂ: Declaraţii ULUITOARE ale celui mai bogat român – ‘Ne facem de râs în toată lumea’

    Magnatul Ion Ţiriac şochează pe toată lumea. Cel mai bogat român, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, s-a dezlănţuit pur şi simplu. Miliardarul care deţine, printre altele, Ţiriac Leasing, cu o cifră de afaceri de 218 milioane de euro, malluri în Braşov şi Timişoara, complexul rezidenţial de lux Stejarii sau Ţiriac Air, e foc şi pară pe instituţiile de forţă din România.

    Omul de afaceri în vârstă de 78 de ani a făcut declaraţii năucitoare la Digi 24. DNA sau ANI au fost doar unele din instituţiile atacate fără menajamente.

    „Noi vorbim despre treburile ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea”, a declarat miliardarul român.

    „Nu. Noi nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci, de la toată lumea, cu bacșișul… Corupție există în toată lumea, din păcate. Că la noi, și la noi e o corupție minoră, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat în Statele Unite sau miliardele care s-au dus și au schimbat economia lumii, că de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburi care sunt ridicole în corupție”, mai spune fostul jucător de tenis.

    Afirmaţiile incredibile ale lui Ţiriac nu s-au oprit aici. Acesta refuză să recunoască instituţiile de forţă ca DNA sau ANI şi chiar le ia în derâdere. Acesta spune că românii ar fi sub o teroare mai mare de cinci ori decât pe vremea comunismului.

    „Un mare politician de la Bruxelles mi-a spus: băi, Țiriac, voi ați ajuns într-o situație în care dacă nu faceți nimic, nu puteți să greşiți. De frică ca nu cumva să vă ia cineva, mai bine nu faci nimic, care nu e corect. (…) Eu am o Constituție, am o lege, un minister al Justiției care îmi dă peste degete dacă fac ceva, dar numărul unu care trebuie respectat e acea prezumție de nevinovăție”, a continuat Ion Țiriac.

    Ion Ţiriac a mai afirmat că ştie din surse sigure că România trebuie să aştepte de trei ori mai mult decât alte state, atunci când solicită finanţare de la Bruxelles.

  26. @ZeV
    ”Incercati, totusi, sa castigati alegeri oferind romanilor proiecte, nu lupta anticoruptie pe cate o felie subtire de paine. Gata, cliseul a ,,fasait”.”

    Pe bune?
    Să trecem peste ”încercați”, am explicat mai devreme că n-am nicio treabă cu ”încercatul”…să privim însă altfel lucrurile: ce-ar fi să-ți muți tu fundul de pe scaunul ăla din colțul camerei de unde nu vezi decât jumate de cameră și să te pui în mijlocul camerei. Perspectiva ar fi diferită: de când a venit pseudoPSDul ăsta la putere nu aud decât de limită de 2000000 de lei la abuz în serviciu, de protocoale, de Kovesi, de lupta lui Dragnea cu statul paralel, de lupta lui Tăriceanu cu Soroș, de cum ne fură multinaționalele, antreprenorii, de despăgubiri la deținuți, de cum cei condamnați pentru corupție trebuie să facă arestul acasă. Asta observ că ocupă toată agenda publică.
    N-ar fi timpul să oprească isterica luptă anti-anticorupție de pe felia subțire și să se apuce să guverneze?! Pentru noi, ăștialalți, clișeul a fâsâit de mult.

    • Am pus un zero in plus…cu ocazia acestei intervenții vă urez la toți Sărbători Fericite! Am să încerc să intru în atmosfera Sărbătorilor Pascale, așa că ne vedem după!
      V-am anunțat pentru că știu că sunteți dependenți de comentariile mele…eh, mușchetar înfumurat, ce vrei, sper să nu fie un păcat prea mare!!

  27. Mișcarea România Împreună? Cum „România împreună”? Împreună se folosește după verbe: mergem împreună, lucrăm împreună…, după pronume: toți împreună; dar după substantive? Țara împreună? Ar fi mers un adjectiv: România Unită, România Adunată…
    În sfârșit…Mai trebuia un partid. PNL, PSD, ALDE, PMP, UDMR, USR, ăla al lui Ponta nu știu cum îi zice, MRÎ…Or fi de-ajuns?
    Noi și italienii. Gianta latină.

  28. Este incredibil.Daca intradevar aceasta lista este adevarata si Barosso este implicat,ar trebui deschis de urgenta o Ancheta.Este o organizare de spalare de bani tip suveica.Nici o firma nu are profit.Este curios ca varful CA este imediat dupa 2009,asta inseamna ca este posibil ca sume uriase sa se fi scrus din Romania ca parte in salvarea Portugaliei.

  29. […] ”Am găsit, in arhiva mea, un material mai vechi in legătură cu interesele lui Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene (actualmente transferat „in interesul serviciului” la Banca de investitii Goldman Sachs) in România. Nu l-am verificat. Cred insă că această notă ar merita o cercetare atentă. Mi se pare că el ar explica ratiunile pentru care „protocoalele” construite in România impotriva adversarilor politici ai lui Băsescu nu puteau să ducă la rezultate fără complicitatea Bruxelles – ului” scrie Adrian Năstase pe blogul propriu. […]

  30. […] ”Am găsit, in arhiva mea, un material mai vechi in legătură cu interesele lui Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene (actualmente transferat „in interesul serviciului” la Banca de investitii Goldman Sachs) in România. Nu l-am verificat. Cred insă că această notă ar merita o cercetare atentă. Mi se pare că el ar explica ratiunile pentru care „protocoalele” construite in România impotriva adversarilor politici ai lui Băsescu nu puteau să ducă la rezultate fără complicitatea Bruxelles – ului” scrie Adrian Năstase pe blogul propriu. […]

  31. […] ”Am găsit, in arhiva mea, un material mai vechi in legătură cu interesele lui Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene (actualmente transferat „in interesul serviciului” la Banca de investitii Goldman Sachs) in România. Nu l-am verificat. Cred insă că această notă ar merita o cercetare atentă. Mi se pare că el ar explica ratiunile pentru care „protocoalele” construite in România impotriva adversarilor politici ai lui Băsescu nu puteau să ducă la rezultate fără complicitatea Bruxelles – ului” scrie Adrian Năstase pe blogul propriu. […]

Lasă un răspuns