Lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 3 aprilie 2018, începând cu ora 16:00, lansarea cărții:

„Fața nevăzută a agresorului. Pactul Ribbentrop-Molotov și urmările lui pentru România”

Autor: Dr. Ioan C. POPA

Cu alocuțiuni din partea:

Ambasador  Constantin VLAD

Prof. dr. Mihai MILCA

Publicist Corneliu VLAD

Dr. Ioan C. POPA

 Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE  Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

 

17 gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Pierderea teritoriilor stramosesti, ca urmare a odiosului pact Ribbentrop-Molotov, trebuie, desigur, condamnata, dar la fel de condamnabila este si atitudinea oamenilor politici romani si a lui Carol al II-lea, care au cedat aceste teritorii fara lupta. Se va spune ca nu ne puteam noi opune Rusiei (desi, Finlanda…). Dar nu ne puteam opune nici Ungariei si Bulgariei? Se va spune ca erau sprijinite de Germania. Si totusi… Cita lasitate… Ce umilinta… Exista momente, in istorie, in care e mai bine sa-ti faci datoria fata de tara, fara sa te gindesti la consecinte. De cele mai multe ori, dintr-o atitudine non-combat ai mai mult de pierdut, decit dintr-o atitudine demna si verticala. Sigur, unii vor spune ca, daca am fi incercat sa rezistam, dupa razboi n-am mai fi recuperat nici Transilvania. E adevarat, poate. Dar aduceti-va aminte de Churchill, la Yalta: a refuzat sa cedeze Finlanda Rusiei, in semn de respect pentru curajul finlandezilor. Iata cum se scrie istoria!

  2. La televiziunile de știri, în fiecare zi e câte o dezvăluire și un scandal explozive, uriașe, uluitoare, cutremurătoare, incredibile, senzaționale, devastatoare, incendiare, halucinante…

  3. Donald Trump, asteptat la Kremlin de cand acesta si-a inceput mandatul prezidential la Casa Alba

    Un oficial al Kremlinului a declarat, luni, ca, in convorbirea telefonica din 20 martie, presedintele american, Donald Trump i-a propus presedintelui rus, Vladimir Putin, o intalnire la Casa Alba. Dar, apoi, a reprosat si punctat oficialul rus, propunerea americana a fost compromisa de acuzatiile calomnioase la adresa Rusiei privind presupusa implicare a acesteia in otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal, in Salisbury (Anglia), si de expulzarile si contra-expulzarile de diplomati.

    O intalnire intre presedintii rus si american ar fi extrem de utila pentru dezghetarea relatiilor bilaterale dintre Rusia si SUA si inceperea solutionarii in comun a marilor dosare internationale in asteptare. Donald Trump a fost asteptat la Kremlin inca de cand acesta si-a inceput mandatul la Casa Alba. Din pacate, ceea ce s-a impus inaintea oricarui motiv al neintalnirii la Moscova fost inactiunea. N-a fost sa fie.

    Dupa ce si sansa intalnirii la Washington (care oricum ar fi alimentat neproductiv teza presupusei “imixtiuni”) a fost compromisa prin acuzatii politice si expulzari diplomatice nefondate, urmatoarea posibilitate, si cea mai probabila, de iesire din starea potentiala de razboi rece, ar fi un summit ruso-american neutru, intr-o capitala europeana, dupa modelul intalnirii Gorbaciov-Reagan, la Reykjavik (11-12 octombrie 1986) sau Gorbaciov-Bush, la Malta (2-3 decembrie 1989). Bineinteles, partenerii americani ai rusilor vor trebui intre timp sa faca dovada unei conduite de bunavointa politica si diplomatica si de retinere de la provocari inutile.

  4. Ana

    In legatura cu Găgăuția ! 1.848 km² , 134,535 locuitori. Cautati o harta a Găgăuției – au o zona sa zicem compacta si inca 2 zone mai la distanta.

    Deci sa presupunem ca pe 33 aprilie anu asta s-ar face reUnirea si ca Găgăuția zica ca cf Contitutiei „În cazul schimbării statutului Republicii Moldova ca stat independent poporul Găgăuziei are dreptul la autodeterminare externă. ” raspunsul meu de sgt mj ar fi „Slava Domnului ca si asa am destule găgăuțe vorbitoare de lb romana nu mai am nevoie si de unele care nu sunt in stare sa isi exprime prostia intr-o limba inteligibila!” si in 30 de zile ar afla ce e aia „găgăuță” in limba romana….

    Ca ati vazut harta?
    Deci sa va explice majuru’ .: Romania e in UE. insa o Găgăuție independenta nu ar fi. Deci ori de cate ori o „găgăuță” independantista ar dori sa treaca pe teritoriul UE – NASHPA! „Davai pasport! Viza iest? Nietu? Nazat! ” Sa vaz io cum rezista aia din bucatile de la distanta! Ca in 2 luni isi termina si tizicu …

    A! Si mai e o cestie nasoala rau neplahoi …. pai daca noi este UE si ei este stat independent pai marfurile nu circula decat dupa ce se pune vama!!!! Si controale.. Nu nu eu zic asat asta zice UE!!

    Nu’sh de ce cred ca destul de iute s-ar satura sa fie „găgăuțe” ….
    găgăúță s.m. f. (reg.) 1. om prostănac, redus, tont, nerod, neghiob. 2. om gângav, peltic

    Si ar afla ca una e sa fie găgăuzi si alta sa fie … „găgăuțe” .

  5. https://www.cotidianul.ro/parchetul-general-cere-aviz-pentru-ion-iliescu-si-petre-roman/

    Si acest dosar ca si multe altele este doar o RAZBUNARE a lui Traian Basescu si a tortionarilor din jurul lui ! Dovada sunt chiar imaginile in care Basau ii cerea Crudutei vinovati in acest dosar .
    Practic , mafia basist-iohannista incearca sa rescrie istoria Romaniei cu ajutorul procurorilor .

    Daca cei din PSD ar avea sange in instalatie at trebui sa reolve urgent problemele justitiei si sa inceapa si ei anchetarea tuturor mizeriilor facute de Baselu , de Iohannis si de ciracii lor . Nu le pot enumera pe toate pt. ca sunt prea multe : reluarea dosarului Flota si Mihaileanu , politie politica , abuzuri , incalcarea Constitutiei , jefuirea economiei nationale , casele lui Ghiolbanis , etc.

  6. @ZeV
    Îmi zici că ”Toader NU este omul lui Dragnea. O afirmatie contrara este, dupa parerea mea, dezonoranta pentru emitent. Sunt prea evidente argumentele…”

    Eu zic:” Toader ESTE omul lui Dragnea. O afirmatie contrara este, dupa parerea mea, dezonoranta pentru emitent. Sunt prea evidente argumentele…”
    Și Iordache este, și Nicolicea, și Nicolae…

    Se pare că avem o problemă. Ce facem, ne duelăm până la moarte sau apelăm la o terță persoană aflată deasupra bănuielilor de partizanat?

  7. Stau in acest moment in pat, cu un laptop pe piept si ma scarpin in cap. Nu pricep si pace ce e cu acest ,,dosar al revolutiei”. Este foarte adevarat ca, unoeri, la revolutii, se moare. Si, de cele mai multe ori, dupa o schimbare de macaz istoric, se reseteaza regimul constitutional al unie natiuni, iar vechii lideri sunt fati la o parte, intr-un fel, sau altul. In cazul Romaniei, printr-un simulacru de proces si cateva mii de morti.
    Daca ar fi un motiv pentru care Ion Iliescu ar trebui sa raspunda, acesta ar trebui legat, in primul rand, de faptul ca nu a asigurat un proces echitabil pentru dictator si consoarta sa..
    Dar nu, Procuroul General al Romaniei nu pentru asta arunca in spatiul public maculatura legata de evenimentele din 1989, ci, pentru a pune la zid PSD, ca mostenitor (in mentalul public) al FSN-ului personalizat de Ion Iliescu si Petre Roman (idolul doamnelor de la Apaca).
    In fond, ce ar fi dorit domnul Lazar sa se intample ? Ca tranzitia sa fi fost asumata de altcineva ? Nu-i este suficient, domnului Lazar ca FSN-ul, chiar daca a furat oarecum startul, a fost validat de o majoritate masiva de romani, la primele alegeri libere ? Bun, nu existau alte televiziuni, dar a fost mai libera alegerea lui Iohannis cu ajutorul lui Mark Elliot Zuckerberg ? Sau a lui Traian Basescu, cu sprijinul ambasadelor (romane si/sau straine), respectiv cu aportul serviciilor de informatii si oengeurilor?
    Au murit, e adevarat, oameni nevinovati, ucisi de cele mai multe ori din eroare, de catre alti oameni nevinovati.
    Doua chestiuni imi scapa si aici ar trebui, probabil, sa se caute a se face lumina:
    1. Cine a promovat in spatiul public diversiunea cu ,,miile de teroristi” (imi amintesc ca si Ion Iliescu spunea la televizor, poate dezinformat el insusi, ca se aproie de Bucuresti cca 2-3000 de astfel de indivizi) ?
    In realitate, nimeni nu a vazut vreun terorist adevarat in carne si oase, mort sau viu.
    2. Cine a dispus sa se distribuie arme, din unitatile militare, in mainile cetatenilor civili ?
    In rest, procurorii incearca , cu disperare, sa arunce praf in ochii oamenilor pentru a acoperi, cat de cat, chipul had, devoalat pas cu pas in fiecare zi, al statului securisto-politienesc care a condus si inca (cel putin partial) conduce Romania.

    • În fine, o poziție corecta! Cine nu este în stare sa facă față prezentului, răscolește trecutul sau prevede viitorul. Este exasperant cum majoritatea oamenilor, din păcate inclusiv cei care cică ne informează, nu se refera la ce se întâmplă ACUM, ci la CE VA URMA sau la ce s-a întâmplat ACUM ZECI DE ANI…

  8. @ Romulus & Remus

    Mi-e frica sa stau de vorba cu tine. Cunosc efectele destabilizatoare pe care conversatiile cu tine le pot avea asupra ta. Intri in criza, devii isteric si vei ajunge iar sa-l injuri pe Adrian Nastase. Dar iti dau o sansa ( una ):
    Daca iti ceri scuze intr-un mod credibil si solemn de la Adrian Nastase, de la cititorii blogului si de la cei care scriu si participa , si de la d’Artagnan, iti promit ca vorbim si discutam.
    Daca nu, nu.

  9. O mare onoare pentru autor, o placere pentru organizatori, o durere pentru cei care simpt romaneste, un indemn pentru autorii de manuale de istorie si profesorii de istorie.

  10. UN DEONTOLOG CĂRUIA I-A SCĂPAT CEVA, CRED…

    Să zicem că am lipsit ceva timp din patrie, că am fost ocupați, că nu știm ce s-a mai întâmplat , că ne năpustim, flămânzi de știri, să ne informăm… de la cine, de la cine să ne informăm noi în mod corect? Păi, de la CRUCIȘĂTORUL PRESEI ROMÂNEȘTI, Cristian Tudor Popescu, cred că ar fi corect … că doar nu de la orice mucos de jurnalist … („dom-nu-le Pan-ta-zi ” să zicem, deși acesta ar fi preferatul președintelui nostru, cel cu vorbire sacadată) .

    CRUCIȘĂTORUL C.T.P. scrie, și scrie des !!! pe site-ul REPUBLICA.ro. Animată de dorința de a afla cât mai multe noutăți despre realitățile recente ale României încep să citesc titlurile CTP-ului , apoi sorb cu nesaț informațiile . Iată:

    9 martie 2018 : „Liviu Dragnea neales, la al XV-lea Congres!”
    Vreți să vă povestesc ce-i în editorial ? Îmi sunteți prea simpatici, prieteni ca să vă fac fac una ca asta… în acea zi, însă, Inspecția Judiciară pornea o cercetare harnică despre dosarul „Kovesi împotriva ANTENEI 3” , și despre unele fapte ciudate în legătură cu acel dosar.

    11 martie 2018 : „PSD a fost exclus din Partid”- un amplu și ironic articol despre Congresul PSD, desigur , ilustrat cu poza viitoarei doamne Dragnea, („… fosta secretară, actuala amantă oficială”… scrie , cu obidă, CTP, cel care a vândut în piață florile de la propria sa nuntă)… pe de altă parte, în acea zi cei patru jurnaliști de la ANTENA 3 care trebuie să dea milionul ca reparație morală pentru Kovesi, sesizau Secția de judecători din CSM asupra violului în direct și la o oră de vârf pe care doamna Codruța l-a săvârșit cu dinții înfipți în ceafa presei libere, după ce, în prealabil a nădușit-o binișor … adică, și … bătută și cu banii luați, draga de presă liberă…

    15 martie 2018 : „Raport DADDI” – despre Dragnea Liviu, desigur… cu sarcasm … în acea zi socrul lui Sebi Ghiță – o plăcere să-l asculți ! – confirmă , cu amănunte, că doamna Codruța , poate cu drag, ca să aibă și ea o amintire, s-a pozat în crama din subsolul casei lui Sebi , cu diverși membri ai familiei acestuia… Sebi spune: “Este un stop cadru de pe un film… Nu e singura poză, nu e singurul film. Sunt mai mulți oameni care au poze și filmulețe… Aceste imagini vor apărea curând”

    19 martie 2018: „Federer, învins de forța fericirii de a juca tenis” – editorialul este despre tristețea CTP-ului de a nu mai fi jucat tenis de 5 luni… aparent însă este despre Federer și Juan Martin Del Potro … în aceeași zi începe să se vorbească despre protocoalele DNA –SRI și iminenta lor ieșire în societate, la primul lor bal !

    22 martie 2018: „Analize ADN în județele Olt și Teleorman” -un frumos articol despre manipulare… în aceeași zi în piață explodează “Planul comun de măsuri” ( Codruța & Maior, plus asociații ) prin care, ca nu cumva să se dedea la evaziune fiscală niște agenți economici ROMÂNI au fost luați cu arcanul de echipele ANAF-PICCJ-SRI-MAI-MJ și jap ! jap! sechestru… și jap! jap! jap! faliment… Despre mii de firme este vorba în propoziție.

    27 martie 2018 : „Dreapta BOR – paralela concurentă cu statul” despre cruzimea înfiorătoare a BOR, care nici cu „parteneriatul civil” pentru persoanele de același sex dornice să-și unească destinele nu prea ar fi de acord … atitudine care, din punctul de vedere al CTP-ului : „…vine direct din întunericul Evului Mediu, luminat de flăcările în care erau arși ereticii…” evident că e taman ziua când socrului lui Ghiță Sebi i s-a pus sechestru pe cont . Acesta a spus cu voce calmă : “După ce am dat acea declarație publică prin care confirmam că Laura Kovesi a fost acasă la Ghiță vor sa îmi închidă gura. Dar de ce a venit DNA peste mine? Eu nu am vorbit de instituție, eu am vorbit de Kovesi ! ”

    29 martie 2018 : „Racheta șpagasonică a ucis copiii” prin care CTP încearcă să demonstreze că pentru tragedia înfiorătoare din Kemerovo, Vladimir Putin e vinovat, desigur! Cum a fost vinovat și Ponta pentru incendiul din COLECTIV … în acea zi fostul judecător CCR Toni Greblă afirma: „SRI-DNA au dorit ca activitatea Curții să fie «disciplinată»… Coldea și Kovesi au hotărât că un exemplu poate fi dat prin ridicarea mea… ”

    29 martie 2018: „Securatul și ÎnaltPrimSecretarul ” – editorialul se ocupă de filmul „Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu, care a câștigat Premiul pentru cel mai bun film și alte 8 statuete la Gala 2018 a Premiilor Gopo… liniștea de dinaintea dezastrului, adică, deoarece , de a doua zi , mândrul CTP n-a mai scris…

    căci…

    Pe 30 martie 2018 apărea, ca o bombă cu napalm, într-o parte a presei , PROTOCOLUL DNA-SRI … unde înlănțuirea lascivă a Codruței cu diverse servicii părea desprinsă dintr-un film XXX, din cele mai slăbuțe, de primă generație…

    Poate vreți să știți ce doresc să spun cu toate exemplele astea? Păi, aș vrea să spun că pentru „un îndrăgostit etern ” de Codruța, așa cum este CTP-ul , e cel puțin ciudat faptul că n-a observat valul de știri care o privesc pe „NEFERTITI a lui” în luna martie, și că nu i-a dedicat, de atâta timp, nici măcar un rânduleț… asta îmi amintește, nu știu de ce , de ciudatul lapsus al Ambasadei Americane la București, care a uitat să ne anunțe cine a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în Statele Unite… dacă era să citim numai pagina lor oficială, nici astăzi nu cred că am fi fost siguri asupra rezultatului acestora!

Lasă un răspuns