Un mare eveniment la Fundatie: un nou volum Titulescu si o superbă expozitie

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 27 martie 2018, începând cu ora 16:00, lansarea cărții:

„Nicolae Titulescu Romania’s Foreign Policy”:

Cu alocuțiuni din partea:

Senator Titus CORLĂȚEAN
Dr. Ioan CRISTESCU
Ambasador Dumitru PREDA

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

În cadrul lansării va avea loc si prezentarea unei expoziții de fotografie vernisată cu ocazia împlinirii a 136 de ani la nașterea lui Nicolae Titulescu.

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

Este o bună ocazie să vă procurati volumul, in limba română sau in limba engleză!

11 gânduri despre “Un mare eveniment la Fundatie: un nou volum Titulescu si o superbă expozitie

  1. Oricine ar putea crede ca oferta de ministri de Externe slaba ar putea fi cauza pastrarii in functie a unui omulet dubitabil, se insala, iata argumente solide in aceasta participare.

  2. In tara asta am trait si astfel de indivizi ne-au condus … Incredibil !

    https://www.cotidianul.ro/cum-s-ar-fi-interceptat-coldea-maior-si-basescu-intre-ei/

    Fostul colonel SRI Daniel Dragomir susţine că fostul şef al SRI George Maior a fost interceptat de adjunctul său Florian Coldea, iar Maior la rândul său îl intercepta pe Traian Băsescu.

    Dragomir afirmă că George Maior a fost interceptat la comanda lui Florian Coldea într-un dosar în care era implicat finul fostului șef al SRI, Mircea Ursache de la ASF.

    ”Îmi aduc aminte de o situație în care chiar domnul Maior a fost interceptat pe mandat de siguranță națională de către domnul Coldea. În 2013, Serviciul a început o activitate în zona pieței de capital și au fost obținute mai multe manadate de siguranță națională care erau lucrate după venirea doamnei Kovesi în binom, că nu pot să spun foarte multe detalii concrete. Doamna Kovesi și domnul Coldea rezolvau ei acolo un dosar în zona pieței de capital care implica o persoană extrem de apropiată de domnul Maior. Acea persoană și domnul Maior erau ținte în acel mandat de siguranță națională”, a declarat Draniel Dragomir pentru B1 TV.

    Alina ar fi fost cea care l-a anunţat pe Maior că este ţintă într-un dosar, iar de atunci a căzut în dizgraţia lui Florian Coldea, spune Dragomir.

    ”Șefa DIICOT, Alina Bica, merge la George Maior și îi spune: «vezi că am primit informări venite/disjunse dinspre DNA spre DIICOT de pe piața de capital și ești tință în acele mandate». Știți ce a făcut domnul Maior? După o săptămână s-a dus la doamna Bica și i-a spus: «Alina, am verificat, așa este, am vorbit cu Florian, dar să știi că nu eu sunt țintă». Din acel moment, Florian Coldea a urât-o pe Alina Bica de moarte”, a susținut Daniel Dragomir.

    Pe de altă parte, şi George Maior ar fi avut oameni pe care îi intercepta, printre care și fostul preşedinte Traian Băsescu.

    ”Dan Andronic și cu fostul președinte Traian Băsescu era ascultați pentru a vedea ce fac. Timp în care Kovesi și cu Coldea o ascultau pe Bica și pe Maior. Timp în care și Bica încerca să asculte și ea dar după cum vedem nu i-a ieșit… Asta era lumea anticorupție, o luptă între găști”, a mai spus Daniel Dragomir.

  3. Ghita Bizonu’ spune:
    MARTIE 24, 2018 LA 1:19 PM
    Te rog frumos cam ce rezultat a obtinut Tontelu ?

    A strans peste 5 milioane de voturi si asta fara manipulare pe Facebook (procedeu complex foarte bine descris de colegul Fragmentarium).
    ps
    Facebook este, de fapt, un instrument militar virtual, extrem de sofisticat, controlat si utilizat de NSA pentru a putea superviza profilurile majoritatii cetatenilor lumii, nu numai 50 milioane.
    Daca vreun jurnalist cu adevarat independent ar studia fenomenul, cred ca ar ajunge la rezultate tulburatoare privitoare la dimensiunile gigantice, de anvergura planetara, ale lui Big Brother. Desigur, daca ar ramane suficient timp in viata. (Z)
    Pana la urma diversiunile cu asazisul amestec rusesc in procese electorale, inclusiv prin atacuri cibernetice, sau inchipuite asasinate la comanda politica cu substante chimice expirate, se vor fasai de la sine, ca scenarii de gradinita ce sunt. Va ramane, in toate nuditatea lui, monstrul neo-comunist anglo-saxon compus din SUA si Marea Britanie, nimic altceva decat doua imperii complementare care vor sa gestioneze afacerile lumii, in buna coordonare cu statul Israel.
    Atentie, nu ma refer la ,,majoritatile tacute” din aceste doua mari tari, compuse din familisti normali care muncesc si creaza plus valoare pentru eminentele cenusii care iau deciziile.
    De aceea nu voi avea niciodata o pagina de Facebook si recomand tuturor sa-si inchida conturile.

  4. Domnule Adrian Năstase, regret s-o spun, dar prin vorbele reprezentantului PSD, eurodeputatului Tudor Boștinaru, PSD, partidul dumneavoastră de suflet, și-a declarat atitudinea anti-românească.
    Declarația lui Boștinaru la RFI este de o ticăloșie imensă. Iar dacă PSD-ul nu catadicsește să ia atitudine, atunci, deși nu doresc s-o spun, cred că partidul lucrează pentru alții.
    Sunt un om moderat, dar atâta lichelism la un om politic, rar am văzut.

    Se pare că am avut dreptate când am spus că prin trimiterea unui ”funcționar” de rând al Manifestatția de la Chișinău, partidul a vrut să-și afirme desconsiderarea față de simțămintele românești a miilor de basarabeni din Piață, unii venind pe jos sau cu ce mijloace de transport au găsit în ceasul al 12-lea, după ce autoritățile au făcut presiuni pe companiile ANGAJATE prin CONTRACT să-i transporte pe oameni să stopeze transportul. Iar dimineața a început la -7 grade celsius.

    • Nu am fost implicat in luarea deciziei. Ati avut insă ocazia sa-l intrebati pe Traian Băsescu dacă după rezolutia 148/1993 a Senatului american, care cerea guvernului SUA să ia măsuri, timp de zece ani a făcut vreun demers oficial in acest sens, pe axa Bucuresti-Londra-Washington? Reactia ambasadorului american la Chisinău a fost oare un raspuns pentru acesta?

      • Pe Băsescu l-am văzut în carne și oase doar ieri. Ce sä mai spun de a vorbi.
        Nu știu care a fost poziția Ambasadorului.
        De la alți oficiali PSD aflu că Băsescu este privit ca un demagog. Dar simt că-i vorba de o mare frustrare și vina este strict a PSD care găsește tot felul de pretexte că să stea prudent cu coada între picioare că să nu supere pe nimeni.
        Prefer să închei un subiect în care nu vom ajunge la un numitor comun.

      • Băsescu ESTE un mare demagog. CEL MAI MARE. O să vă convingeți. Nu vă grăbiți să luați de bun ce spune. El minte şi când spune adevărul. Aveți puțintică răbdare!

    • Puteau să participe mai mulți români din Chișinău, dacă nu au putut veni cei din Republică. Domnule Popescu, cu riscul că vă dezamăgesc, vă informez că majoritatea moldovenilor nu vor unirea cu România. Dacă o voiaiau, o făceau atunci când s-au desprins de URSS. Acum 100 de ani, când Ucraina decreta încă din anul 1917 că Basarabia este parte a ei, moldovenii, prin reprezentanții lor din Sfatul Țării, au hotărât unirea cu România. Istoriografia sovietică a scris cât a putut că unirea s-a realizat sub baionetele armatei române, nerecunoscând voința poporului român din Moldova.Traian Băsescu s-a dus la Chișinău și a făcut-o pe marele patriot, cerând imperativ Parlamentului și Guvernului român să declare unirea. Ce a făcut, pe vremea când era Președinte? Nu s-a arătat interesat nici măcar de recuperarea Tezaurului, considerând comisia condusă de profesorul Scurtu doar una care poartă discuţii cu caracter istoric.Ministrul de Externe Mihai Răzvan Ungureanu a dat instrucţiuni ambasadorului României la Moscova să nu se implice în problema Tezaurului, după cum, mai târziu, a renunţat la valorile Fundaţiei Gojdu.

  5. De ce nu vreau unirea cu Basarabia:
    Locuitori 3.553.000.
    Minorități etnice 709.000 (ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari, țigani).
    Ne hârâim destul cu maghiarii, nu vreau să ne hârâim și cu rușii, ucrainenii…
    După atâtea zeci de ani în URSS, basarabenii au căpătat o anumită mentalitate, au nevoile și dorințele lor, așa că e mai bine să-și rezolve ei înșiși problemele. Încet-încet vor progresa și ei.

Lasă un răspuns