Conferintă importantă despre Basarabia la Fundatia Titulescu

Joi, la ora 10,30, va avea loc, la sediul Fundatiei, conferinta „Adevarurile unei clipe istorice – 27 martie 1918 – Geopolitica prezentului”.

Vor participa numerosi istorici si experti, cu extrem de interesante comunicări.

In acelasi cadru, va fi prezentat atlasul „Descriptio Bessarabiae”.

6 gânduri despre “Conferintă importantă despre Basarabia la Fundatia Titulescu

  1. Acum, în anul Marii Uniri, suntem mai ,,dezmembrați” spiritual și moral cum n-am fost niciodată. Căutând prin fișele din liceu, am dat peste un citat din ,,Moromeții” lui Preda: ,,Dacă oamenilor le-ar mai fi încă frică de răul din icoane şi s-ar strădui să facă bine după tot aceleaşi principii, atunci omul nu şi-ar mai vinde sufletul pe nimic si n-ar mai trăi din trufie”. Numai că mai mult de jumătate din românașii noștri își vând astăzi sufletul și trăiesc din trufie. Dureros este faptul că nu-și dau seama cât de periculos este acest lucru mai ales pentru ei, decât pentru cei din jur. Se dușmănesc, nu se mai înțeleg între ei, trădează și, în final, se cred persecutați, nedreptățiți.
    L-am auzit astăzi pe Oprișan, care a adus și dovezi, depre ce i-a făcut Ponta. Am scris pe acest blog că nu-i simpatizez pe Ponta și pe Dragnea, din diferite motive. Am scris că Ponta este un copil răsfățat, care nu suportă o înfrângere, că este un carierist, dar am grașit și acum rectific:. Ponta este un ticălos! Dacă bănuiam înainte că v-a trădat, acum sunt sigur că v-a trădat, că și-a vândut sufletul, că este un mare trufaș!. Așa cum am știut eu din sursele mele, că la Bruxelles se cerea arestarea dumneavoastră, pe argumentul: ,,poporul vrea sânge”, așa știa și el, dar pe interesele reale ale europenilor, care corespondeau cu interesele subiective ale Prezidentului și care îl favorizau pe Micuțul Titulescu. Cred că de la una dintre sursele mele, s-a făcut publică scrisoarea aflată la Ministerul Justiției.

  2. @Mircea Popescu re. Mircea Popescu spune:
    MARTIE 20, 2018 LA 5:26 PM

    Domnule, am spus ca apreciez munca dvs de nenumarate ori, a dvs si colegilor dvs. La 72 ani faceti o activitate extraordinara. Cind am spus ca trebuie un „fundament solid” nu m-am referit la munca dvs, ci la modul de abordare diferit ince priveste CUM sa se faca unirea. Va doresc succes, si nu mai luati totul personal!

    • @trexsr: ”…nu mai luati totul personal”.

      Nah, exemplific: moșii mai fac câte ceva, în timp ce tinerii, care se cred mai înțelepți, consideră că trebuie să mai stăm. să ne mai scărpinăm, să fim înlepți și să așteptă, să așteptăm, să tot așteptăm să vedem ce vor spune alții, că doar România nu este a noastră, ci a altora.
      Ce naiba să ne mai spună alții și ce să mai așteptăm, că mai desconsiderați și mai milogi ca acum nu cred că putem fi în fața străinilor?
      Uite, mâine dimineață, vreau să văd ce sfaturi de acțiune practică și eficientă vor da cei din mediul academic prezenți la FET, pentru Unire.
      :

Lasă un răspuns